Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Φιλοσοφία

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#256 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 05:36

Το θεμα της ευθανασιας δεν ειναι απ' αυτα που μελετωνται απο την επιστημη της φιλοσοφιας. Και μιας και το χω ξαναποσταρει το link, μπας και μερικοι πρεπει να μαθουν να διαβαζουν πριν πιασουν φιλοσοφικη συζητηση?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#257 Turgon

Turgon

Anime Amateur

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 10:12

Ουφ! Αθεϊστική προπαγάνδα! Πόσα τέτοια έχω δει! Συνεχώς τσαπουνάνε το "λογικά δεν υπάρχει ο Θεός" και νομίζουν ότι ο Θεός ακολουθάει την ίδια λογική με την δικιά τους. Ναι, βέβαια. Τέτοια βιντεάκια δεν διαφέρουνε καθόλου από θρησκευτικές υπερβολές.

Φιλοσοφικά και μόνο, η απάντηση είναι απλή. Δεν έχει απολύτως καμοία σημασία το αν υπάρχει ή όχι κάτι (είτε αυτό το κάτι είναι ένας μύθος ή ένας θεός). Συμασία έχει το τι μυνήματα και συμβουλές σου περνάει στην καθημερινή σου ζωή.

Θέλετε και παράδειγμα; Τα ανιμέ! Δεν είναι αληθινά ότι γεγονότα γίνονται σε αυτά. Και όμως, πολλά σε επιρρεάζουνε συναισθηματικά, ψυχολογικά ή και νοητικά (έστω και ασυνείδητα). Νομίζετε ότι έχει λιγότερη σημασία που τα γεγονότα του Neon Genesis δεν έγιναν ποτέ στην πραγματικότητα; Εμένα με προβληματίσανε και με μάθανε διάφορα, ότι κι αν ήταν.

Κάποιοι φυσικά θα πούνε ότι όλα τα ανιμέ γίνονται από ανθρώπους, που τα διαποτίζουνε με υπαρκτές τεχνολογίες και θρησκείες. Κοινώς; Παραποιούνε την αλήθεια για να περάσουνε ένα μύνημα.

Παραποιούνε την αλήθεια; Κάτι μου θυμίζει αυτό... Α, ναι, τους μύθους που παραποιούνε την ιστορία για να περάσουνε ένα μύνημα!

(ΜΠΙΝΓΚΟ!)

Δεν έχει σημασία αν κάτι είναι ψεύτικο αλλά αν έχει νόημα (όχι λογική αλλά νόημα, σκέψη). Γιατί ο Shinji του NGE που είναι φανταστικός, είχε περισσότερα να διδάξει σαν χαρακτήρας από κάτι κάφρους σαν τον Τόκο στην τηλεόραση, που είναι πραγματικοί και μόνο βατράχια λένε.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούνε ψέματα για να πούνε αλήθειες.
Οι πολιτικοί χρησιμοποιούνε αλήθειες για να πούνε ψέματα.

Τόσο απλό είναι. Σημασία στην φιλοσοφία δεν έχει ούτε το πόσο πιστεύεις, ούτε το πόσα γνωρίζεις. Μόνο το πόσα κατανοείς γιατί υπάρχουν. Δε γίνεται μια θρησκεία να υπάρχει 2000 χρόνια χωρίς να προσφέρει κάτι. Και ψέματα να είναι όλα όσα λέει, αποτέλεσε κινητήρια δύναμη για άπειρα πράγματα και έδινε ελπίδα και σιγουρά σε αμέτρητο κόσμο. Αν πραγματικά ήταν άσκοπη, θα χανόταν. Για να κρατήσει τόσο, πραγματικά οι άνθρωποι την αξίζανε.

Μου φαίνεται κομματάκι αστείο να μιλάμε για αθεϊστική προπαγάνδα όταν παιδιά 7-8 χρονών που δεν ξέρουν ακόμα που τους πάνε τα 4 να διδάσκονται το Χριστιανισμό (και γενικότερα την επίσημη θρησκεία του εκάστοτε κράτους). Αυτή είναι η χειρότερη μορφή προπαγάνδας. Από τις θρησκείες πλέον το μόνο που κρατάω είναι η φιλοσοφία τους και δεν κοιτάω καθόλου θεϊκό στοιχείο. Η μόνη αναφορά σε άλλες θρησκείες που θυμάμαι στο σχολείο, ήταν στα θρησκευτικά της 2ας Λυκείου και ακόμα κι εκεί το βιβλίο τις ανέφερε πολύ υποτιμητικά. Για να μην πω ότι αναφέρει τους άθεους ως ετοιμοθάνατους που χρειάζονται τη βοήθεια κάθε καλού χριστιανού.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα για μένα είναι οι ψεύτικες ελπίδες. Όταν είσαι σε μία άσχημη φάση, τα καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βασιστείς στον εαυτό σου και αν χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια, όχι από το θεό, αλλά από τα άτομα που σε αγαπάνε και τα αγαπάς. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι αυτό για το οποίο ήλπιζες, δεν πρόκειται να συμβεί, η ψυχολογική σου κατάσταση θα φτάσει στο ναδίρ. Και εκεί θα έρθουν και τα χειρότερα.

λοιπόν....ας δούμε μερικές συμπτώσεις αξιοπρόσεκτες θα έλεγα...

ΠΛΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΥΛΟ

Spoiler:

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΟΥΣ
Spoiler:

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ
Spoiler:

ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
Spoiler:

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΕΡΟ
Spoiler:

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ
Spoiler:

ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ
Spoiler:

ΑΝΑΛΥΨΕΙΣ
Spoiler:

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΠΩΣΕΙΣ
Spoiler:

Spoiler:

υπάρχουν πολλές ακόμα "συμπώσεις"...αυτό ειναι ένα δείγμα..
για πιο λόγο όμως η ιστορία επαναλβάνεται?
να το θεσω αλλιώς..δεν επαναλαμβάνεται η ιστορία ανάμεσα στις θρησκείες...απλά κάποιοι την επαναλαμβάνουν σαν δική τους και την παρουσιάζουν σαν προτότυπη.
είναι σαν να βλέπεις το ίδιο έργο με διαφορετικό σκηνοθέτη....

Υ.Γ βρήκα αυτό το βίντεο και ήταν ενδιαφέρον. απλά δείτε το με χιούμορ και όχι με προκατάλυψη. αν πιστεύεται και είστε παρεξηγιάρηδες μην το δείτε. εγώ γέλασα πάντως...:stubborn:

Τα κοινά στοιχεία που έχουν κάποιες θρησκείες, ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μεσοποταμίας και της Ινδίας μπορεί να οφείλονται τόσο σε κοινή καταγωγή όσο και σε ιστορικά γεγονότα. Δεν είναι τυχαίο να αναφέρεται ο κατακλυσμός στις μυθολογίες των Ελλήνων [Δευκαλίων], Εβραίων (Νώε), Σουμέριων [Ζιουσούντρα/Ατραχάσις] Βαβυλώνιων [Ουτναπιστίμ - Έπος του Γκιλγκαμές] και Ινδών [Μάνου - 1ο Άβαταρ του Βίσνου], όπως επίσης και της Αιγύπτου, της Κίνας, της Ινδονησίας και διάφορες άλλες.

Πολλά στοιχεία της φιλοσοφίας του Χριστιανισμού υπάρχουν σε διάφορες θρησκείες [και δεν είναι αντιγραφή της ελληνικής, όπως έχω βαρεθεί να ακούω]. Έχω δει κοινά στοιχεία τόσο με το Τάο Τε Τσινγκ του Λάο Τσε [ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου φιλόσοφος], όσο και με τα ανάλεκτα του Κομφούκιου.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#258 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 10:26

Και ο μονομύθος ξαναχτυπάει!

Εν ολίγοις, είναι πανηλίθιο που συνεχώς προσπαθούνε διάφοροι να μας χωρίζουνε σε παρατάξεις μέσω θρησκείας ή φυλής. Οι ομοιότητες των μύθων είναι μια αδιάσειστη απόδειξη.

Ή έχουμε όλοι κοινή καταγωγή, οπότε είναι σαν να μας βάζουνε να μισούμε και σκοτώνουμε τα ίδια μας τα αδέλφια.

Ή δεν έχουμε κοινή κατάγωγή αλλά κατά τα άλλα η φαντασία μας να πλάθουμε τους ίδιους μύθους είναι απόδειξη ότι σκεφτόμαστε με παρόμοιο τρόπο και έτσι δεν υπάρχουνε νοητικά ανώτεροι και κατώτεροι λαοί.

Πως σας φαίνεται αυτό για φιλοσοφία;

#259 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 11:12

Μου φαίνεται κομματάκι αστείο να μιλάμε για αθεϊστική προπαγάνδα όταν παιδιά 7-8 χρονών που δεν ξέρουν ακόμα που τους πάνε τα 4 να διδάσκονται το Χριστιανισμό (και γενικότερα την επίσημη θρησκεία του εκάστοτε κράτους). Αυτή είναι η χειρότερη μορφή προπαγάνδας. .

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό.

Τα κοινά στοιχεία που έχουν κάποιες θρησκείες, ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μεσοποταμίας και της Ινδίας μπορεί να οφείλονται τόσο σε κοινή καταγωγή όσο και σε ιστορικά γεγονότα. .

αυτό είναι που λέω και εγώ...αρχικά σε τέτια θέματα δεν έχω τπτ σίγουρο. απλά υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μου φαίνονται πιο λογικά από κάποια άλλα.πάνω σε αυτό το θέμα πιστεύω 2 πράγματα. το ένα είναι αυτό που λες και φαίνεται απολύτως λογικό σε μένα.το 2ο είναι κατα κάποιο τρόπο σαν εξήγηση.πιστεύω πώς η κάθε βάση της μυθολογίας μίας θρησκείας στηρίζεται σε φυσικά τα οποία τα θοποιεί.ήτε για να προσυλιτήσει τον κόσμο,ήτε ουτος ώστε φιαχνοντας ένα "παραμυθάκι" να περάσει στις επόμενες γενιές. κακά τα ψέματα. αν π.χ στον κατακλεισμό του δεφκαλίωνα δεν αναφερώταν ώς όλη αυτή η ιστορία με τον Δια, και απλά αναφερώταν σαν ένα φαινόμενο, δεν είχε παραμίνει γνωστό μέσα στουσ αιώνες για τόσες γενιές.ο ποιο παλιός από τους κατακλεισμούς που ανέφεερες είναι αυτός του δεφακλίωνα....υπάρχει όμως και ένας παλιότερος. αυτός του Ωγηγίου....

και θέλω να καταλήξω σε αυτό.....

Πολλά στοιχεία της φιλοσοφίας του Χριστιανισμού υπάρχουν σε διάφορες θρησκείες [και δεν είναι αντιγραφή της ελληνικής, όπως έχω βαρεθεί να ακούω]. Έχω δει κοινά στοιχεία τόσο με το Τάο Τε Τσινγκ του Λάο Τσε [ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου φιλόσοφος], όσο και με τα ανάλεκτα του Κομφούκιου.

εδώ κάνεις ένα λάθος....συνήθος το προτότυπο είναι πάντα αυτό που γράφτικε πρώτο χρονικά....σωστά?γιατί λοιπόν ακυρώνεις κάτι το οποία χρονολογικά ισχύει επειδή έχεις βαρεθεί να το ακους?δεν σου λέω πως έχω εγώ δίκαιο,αλλά μην είσαι τόσο απόλυτος.δεν σου κάνω κάποια επίθεση. συζήτηση κάνουμε πάντα και ανταλαγή απόψεων.
όπως είπες πολύ σωστά νωρίτερα, "οφείλονται τόσο σε κοινή καταγωγή όσο και σε ιστορικά γεγονότα." και να συμπληρώσω οτί μπορεί να οφείλοντε και σε απλά "επικεινωνία" μεταξύ πολιτισμών. αυτό το λέω γιατι μου φαινεται λίγο παράλογο να έχουν ίδια φαντασία φυλές που δεν έχουν καμία επαφή και ούτε βρείσκοντε κοντά....μια πολυ καλή ερώτηση είναι πώς γίνεται κοινά στοιχεία να υπάρχουν ανάμεσα στους φιλοσόφους που προανέφερες,δλδ από την Κίνα,με ιδέες που υπήρχαν στις περιοχές της μεσογείου,ινδίας και μεσοποταμίας.δεν θα μπορούσαν λογικά πάντα να έχουν κοινή καταγωγή,πόσο μάλλον να γίνουν μάρτυρες τον ίδιων ιστορικών γεγονότων(λόγο απόστασης.)
είναι πραγματικά από τα ενδιαφέροντα θέματα αυτό.εγώ πιστεύω οτί τελικά υπήρχε μεγαλύτερη επικεινωνία μεταξύ των λαών από όσο πιστεύουμε ίσως...

Και ο μονομύθος ξαναχτυπάει!

Εν ολίγοις, είναι πανηλίθιο που συνεχώς προσπαθούνε διάφοροι να μας χωρίζουνε σε παρατάξεις μέσω θρησκείας ή φυλής. Οι ομοιότητες των μύθων είναι μια αδιάσειστη απόδειξη.

αν και γενικότερα έχεις δίκαιο,ε΄δω έχεις άδικο. γιατί έχει αποδειχθεί οτί το dna σε κάποιες φυλές είναι διαφορετικό. και ρπιν το σχολιάσεις ψάχτο...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#260 Geutella

Geutella

Anime-Greek

• Members
  • 337 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 11:47

Να παραθέσω και εγώ ένα σύντομο σχόλιο... Θα συμφωνήσω με τον Rori όσων αφορά στο ότι δεν υπάρχουνε νοητικά ανώτεροι και κατώτεροι λαοί. Κάθε λαός χαρακτηρίζεται από τα ήθη τα έθιμα τις παραδόσεις την θρησκεία του... Ναι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ των παραδοσιακών - λαογραφικών μύθων και μεταξύ των θρησκειών ο λόγος όμως δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκος αν σκεφτούμε πως όλοι οι άνθρωποι σε όποιον λαό και αν ανήκουν έχουν κοινά χαρακτηριστικά... Όλοι οι λαοί μέσα από τους διάφορους μύθους και θρησκείες περνάνε από γενιά σε γενιά κάποια μηνύματα που στόχο έχουν την διαπαιδαγώγηση και την συνέχιση της παράδοσης... Είναι άξιο παρατήρησης ότι πολλές θρησκείες είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του αντίστοιχου λαού με βάση την νοοτροπία και τα λαογραφικά στοιχεία εκείνα που τον χαρακτηρίζουν... Πιστεύω πως κάθε παράδοση - θρησκεία είναι απολύτως σεβαστή και διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν πως υπάρχουν σωστά δόγματα και λανθασμένα... δεν υπάρχει λάθος θρησκεία ή σωστή... ούτε οι χριστιανοί είναι πιο σωστοί πιστοί από τους μουσουλμάνους ή τους βουδιστές... απλώς μιλάμε για διαφορετικές θρησκείες με πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά και όλες οι θρησκείες βασίζονται στην ανάγκη του ανθρώπου να κατανοήσει το άγνωστο, να δώσει εξηγήσεις σε κάτι φαινομενικά ανεξήγητο, να διδάξει το σωστό, να πάρει κουράγιο από κάτι "ανώτερο" από τον ίδιο, να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά, να μην φοβάται... θεωρώ πως ανέκαθεν γιαυτό τον λόγο ο άνθρωπος είχε ανάγκη να πιστέψει σε μια θρησκεία, από τα πρωτόγονα χρόνια μέχρι σήμερα και για πάντα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#261 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 11:52

Αχ το DNA των Ελλήνων είναι διαφορετικό! Είμαστε ανώτεροι, είμαστε εξωγήινοι, είμαστε οι απόγονοί των Ελ ... και άλλες τέτοιες αηδίες...

Άκου Seirios, αυτά είναι ρατσιστικές λαλακίες των εθνικιστών. Κάτσε να διαβάσεις πως δήθεν παρουσιάζανε ανώτερη την Άρια φυλή και πόσο τέρατα παρουσιάζανε τους Εβραίους επί Ναζισμού και θα καταλάβεις.

Δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι. Και διαφορετικό DNA δε σημαίνει διαφορετική καταγωγή αλλά διαφοροποίηση λόγω γενετικής απομόνωσης. Κάτι που νεοδαρβινικά μπορεί να πάρει χιλιάδες χρόνια ή και μια μόνο γενιά και οδηγεί στον σχηματισμό νέων ειδών.

Διαφορετικό δε σημαίνει "καλύτερο" αλλά "περιστασιακά οφέλιμο ή επιζήμιο". Το παράδειγμα του σκώρου της μαύρης συμήδας είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Άλλωστε η φιλοσοφία δε ξεχωρίζει τους ανθρώπους γενετικά αλλά νοητικά. Αυτά με τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε κάστες που γίνεται σε Ινδία και γενικώς σε απολυταρχικά καθεστώτα είναι πλύση εγκεφάλου.

#262 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 12:13

Αχ το DNA των Ελλήνων είναι διαφορετικό! Είμαστε ανώτεροι, είμαστε εξωγήινοι, είμαστε οι απόγονοί των Ελ ... και άλλες τέτοιες αηδίες...

Άκου Seirios, αυτά είναι ρατσιστικές λαλακίες των εθνικιστών. Κάτσε να διαβάσεις πως δήθεν παρουσιάζανε ανώτερη την Άρια φυλή και πόσο τέρατα παρουσιάζανε τους Εβραίους επί Ναζισμού και θα καταλάβεις.

Δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι. Και διαφορετικό DNA δε σημαίνει διαφορετική καταγωγή αλλά διαφοροποίηση λόγω γενετικής απομόνωσης. Κάτι που νεοδαρβινικά μπορεί να πάρει χιλιάδες χρόνια ή και μια μόνο γενιά και οδηγεί στον σχηματισμό νέων ειδών.

Διαφορετικό δε σημαίνει "καλύτερο" αλλά "περιστασιακά οφέλιμο ή επιζήμιο". Το παράδειγμα του σκώρου της μαύρης συμήδας είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Άλλωστε η φιλοσοφία δε ξεχωρίζει τους ανθρώπους γενετικά αλλά νοητικά. Αυτά με τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε κάστες που γίνεται σε Ινδία και γενικώς σε απολυταρχικά καθεστώτα είναι πλύση εγκεφάλου.

ρε φίλε πας καλα? μίλισα εγώ για έλληνες εξωγήινους και ελ? βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου και με κατηγορείς κιόλας για τις δικές σου κρίσεις? επέιδη καταλαβαίνεις ότι θες.πρόσεχε λίγο τον τρόπο που μιλάς. δεν μίλισα επιθετικά..
πώς καταφέρνεις και φεύγεις με τέτια ευκολία από το θέμα? μιλάμε για θρησκεία. και μου αναφέρεις τους ναζι και την άρεια φυλή και μου λες κιόλας να πάω να διαβάσω...νταξ τι να σου πω...ας λήξει εδώ αυτό να κάνουμε σοβαρή συζητηση...

όσων αφορά το dna που ανέφερα. είπα κιόλας ψάχτο λίγο πριν το σχολιάσεις. ότι και να λες, ότι και να πιστεύεις έχει αποδειχθεί επιστιμονικά ότι κάποιες φυλές έχουν διαφορετικό τύπο....και από αυτό εσυ κατάλαβες οτι έκανα και κοινωνικο ρατσισμό....δεν είπα ότι είναι κατώτερες ή ανώτερες. είπα ότι είναι διαφορετικες...προσπάθησε να συζητήσεις. άν έχεις άλλη άποψη απλά πες μου ποια είναι η άποψη σου,μη με κρίνεις και μην μιλάς λες και τα ξέρεις όλα άμα θες να γίνει συζήτηση...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#263 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 12:15

Κι ας είναι δε σημαίνει ότι έχουμε διαφορετική καταγωγή. Νεοδαρβινισμός είπαμε.

#264 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 12:19

Κι ας είναι δε σημαίνει ότι έχουμε διαφορετική καταγωγή. Νεοδαρβινισμός είπαμε.

μη βάζεις τα πάντα στο ίδιο κοπάδι...εν πάση περιπτοση....προφάνος και δεν σημένει πως έχουμε διαφορετική καταγωγή..από την άλη όμως εν σημένει ούτε το αντίθετό.....και τα 2 είναι το ίδιο πιθανό να ισχύουν...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#265 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 12:27

Ενα εχω να πω... Βλεποντας τα μυαλα που κουβαλαει σημαντικη μεριδα της ελληνικης νεολαιας σημερα, ο Henry Kissinger μαλλον τριβει τα χερια του απο ευχαριστηση..

:bahhh:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#266 Turgon

Turgon

Anime Amateur

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 13:31

εδώ κάνεις ένα λάθος....συνήθος το προτότυπο είναι πάντα αυτό που γράφτικε πρώτο χρονικά....σωστά?γιατί λοιπόν ακυρώνεις κάτι το οποία χρονολογικά ισχύει επειδή έχεις βαρεθεί να το ακους?δεν σου λέω πως έχω εγώ δίκαιο,αλλά μην είσαι τόσο απόλυτος.δεν σου κάνω κάποια επίθεση. συζήτηση κάνουμε πάντα και ανταλαγή απόψεων.
όπως είπες πολύ σωστά νωρίτερα, "οφείλονται τόσο σε κοινή καταγωγή όσο και σε ιστορικά γεγονότα." και να συμπληρώσω οτί μπορεί να οφείλοντε και σε απλά "επικεινωνία" μεταξύ πολιτισμών. αυτό το λέω γιατι μου φαινεται λίγο παράλογο να έχουν ίδια φαντασία φυλές που δεν έχουν καμία επαφή και ούτε βρείσκοντε κοντά....μια πολυ καλή ερώτηση είναι πώς γίνεται κοινά στοιχεία να υπάρχουν ανάμεσα στους φιλοσόφους που προανέφερες,δλδ από την Κίνα,με ιδέες που υπήρχαν στις περιοχές της μεσογείου,ινδίας και μεσοποταμίας.δεν θα μπορούσαν λογικά πάντα να έχουν κοινή καταγωγή,πόσο μάλλον να γίνουν μάρτυρες τον ίδιων ιστορικών γεγονότων(λόγο απόστασης.)
είναι πραγματικά από τα ενδιαφέροντα θέματα αυτό.εγώ πιστεύω οτί τελικά υπήρχε μεγαλύτερη επικεινωνία μεταξύ των λαών από όσο πιστεύουμε ίσως...

hey, πολιτισμένη κουβέντα κάνουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα :)

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι απαραίτητα αντιγραφή της ελληνικής φιλοσοφίας. Πολλά από τα στοιχεία του είναι κοινά με διάφορες θρησκείες. Θεωρώ πολύ μονόπλευρη την άποψη ότι είναι αντιγραφή της ελληνικής θρησκείας.

O παλιότερη ιστορία για κατακλυσμό από αυτούς που ανέφερα είναι αυτή των Σουμέριων, οι οποίοι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρούνται ο αρχαιότερος πολιτισμός.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#267 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 13:42

O παλιότερη ιστορία για κατακλυσμό από αυτούς που ανέφερα είναι αυτή των Σουμέριων, οι οποίοι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρούνται ο αρχαιότερος πολιτισμός.

θα το κοιτάξω και θα σου πω...νομίζω ότι των σουμέριων είναι ο ίδιος με του ωγηγιου,απλά σε διαφορετικούς πολιτισμούς. αλλά παιζει να κάνω λάθος...θα το κοιτάξω αλη στιγμή να το σιγουρέψω...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#268 Skiarxon

Skiarxon

Starcaller

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 16:19

Ενα εχω να πω... Βλεποντας τα μυαλα που κουβαλαει σημαντικη μεριδα της ελληνικης νεολαιας σημερα, ο Henry Kissinger μαλλον τριβει τα χερια του απο ευχαριστηση..

:bahhh:

Το ίδιο κι ο Παπαδόπουλος από τον τάφο αν αναλογιστούμε μια άλλη μερίδα Ελλήνων...
On the seventh day, God saw the world had already been outdated, so he did a god@heaven# emerge --sync && emerge --update world && exit."

#269 lightshadow

lightshadow

*Don't be like me*

• Banned
  • 36 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 17:56

.............................................

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από lightshadow: 09 Δεκέμβριος 2008 - 00:17

#270 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 18:40

Δικιά του είναι η ζωή, ας την χαραμίσει όπως θέλει. Γιατί να φταίει άλλος αν κάποιος του έχει καρφωθεί να πεθάνει; Πρόβλημα του, αρκεί φυσικά να μη θέλει να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας ή σαν εκείνους τους κάφρους νέους με τα πολυβόλα στα Αμερικάνικα σχολεία.