Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φιλοσοφία
#226
Posted 29 October 2008 - 19:35
Είναι τόσο πια δύσκολο να φανταστούμε ότι ένας άνθρωπος που φιλοσοφεί λίγο τα πράγματα, δεν την πατάει τόσο εύκολα όσο κάποιος που δεν φιλοσοφεί;
Για παράδειγμα, όλοι ξέρουνε ότι το κάπνισμα κάνει κακό και πάλι πάρα πολλοί καπνίζουνε. Φιλοσοφικά, αυτό είναι χαζομάρα και προσωπικά δεν το έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου για αυτόν τον απλό φιλοσοφικό λόγο. Όσο για το ότι είναι μαγκιά, την μαγκιά την γυρεύω στην επιχειρηματολογία και όχι στο τι καπνό φουμάρει κάποιος. Όσο για το ότι σε κάνει μέρος μιας παρέας, ξέρω και πολλές παρέες που δεν καπνίζουν και μάλιστα σταματάνε να καπνίζουνε όταν είμαι παρόν για χάρη μου. Όσο για το ότι σου κρατάει παρέα όταν βαριέσαι, όταν βαριέμαι εγώ σκιτσάρω ή γράφω συγγράμματα.
Τους παραπάνω λόγους δεν τους σκαρφίσκηκα εγώ. Μου τους πετάγανε οι συμμαθητές μου που καπνίζανε. Και επειδή πολλοί δεν είχανε επειχηρηματολογία, απλά λέγανε "δε βαριέσαι, ας πάω με το ρεύμα" και καπνίζανε κι εκείνοι.
I chose to differ ... και είχα και λόγο.
#227
Posted 29 October 2008 - 22:36
Φιλοσοφημένοόλοι ξέρουνε ότι το κάπνισμα κάνει κακό και πάλι πάρα πολλοί καπνίζουνε. Φιλοσοφικά, αυτό είναι χαζομάρα και προσωπικά δεν το έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου για αυτόν τον απλό φιλοσοφικό λόγο.


#228
Posted 29 October 2008 - 22:55
Φιλοσοφική σκέψη λοιπόν είναι. Έχει μια βάση και οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα, που οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής, αυτό του μη-καπνιστή.
Όταν σε ρωτάνε "γιατί δεν καπνίζεις" έχεις τι να πεις. Αρά, φιλοσοφία και αυτό.
#229
Posted 29 October 2008 - 23:45
Philosophy - wikipediaΑν όμως το αποκαλούσα ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και όχι φιλοσοφική σκέψη, θα με παίρνατε με τις ντομάτες.
Φιλοσοφική σκέψη λοιπόν είναι. Έχει μια βάση και οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα, που οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής, αυτό του μη-καπνιστή.
Όταν σε ρωτάνε "γιατί δεν καπνίζεις" έχεις τι να πεις. Αρά, φιλοσοφία και αυτό.
Μπορεις να ριξεις μια ματια πριν ξαναποσταρεις? Και πολλοι αλλοι, φυσικα...
#230
Posted 30 October 2008 - 01:14
έχετε μπερδέψει την προσωπική άποψη,την φιλοσοφια,και τον τρόπο ζωής.
είναι 3 διαφορετικά πραγματα που σε πολλες περιπτόσεις το ένα φέρνει το άλο...αλλα παρ'όλα αυτα παρμλενουν 3 διαφορετικά πράγματα....
Edited by Seirios, 30 October 2008 - 05:30.

#231
Posted 30 October 2008 - 04:12
Επίσης υπενθυμίζω ότι το θέμα προς το παρόν είναι το Φενγκ Σουέι.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
#232
Posted 30 October 2008 - 09:42
Atanashiosu, δε βλέπω να μπορούμε να πούμε τιποτα άλλο για τη γεομαντία. Πέρα του ότι είναι σαν να φροντίζεις κήπο, δηλαδή κάθε μέρα να πηγαινοφέρνεις έπιπλα και να ανάβεις θυμιατά, ή να βάζεις μικρούς καταράκτες και μπονσάι ανάλογα με τον καιρό, δε βλέπω κάτι άλλο να ειπωθεί. Είναι ένας απλός τρόπος enviromental control, όπως το air condition ή το καλοριφέρ.
#233
Posted 30 October 2008 - 10:24
Seirios, είναι αλληλένδετα αυτά τα τρία, όχι ξεχωριστά. Η προσωπική άποψη είναι βασισμένη σε κάποια σκέψη, ο τρόπος ζωής σε κάποια λογική, η φιλοσοφία στα δύο προηγούμενα. Δε τα μπλέκουμε, απλά όσοι δεν ασχολούνται δεν πιάνουνε την συσχέτηση.
πολλές φορές η φιλοσοφία επηρεάζει τον τρόπο ζωής και την λογική αλλά πολλες φορές επηρεάζεται από αυτά....βασικά να το πάρεις καταγράμμα είναι ξεχωριστά,αλλά όπως πολύ σωστά είπες είναι αλληλένδετα.

#234
Posted 30 October 2008 - 18:27
Seirios, είναι αλληλένδετα αυτά τα τρία, όχι ξεχωριστά. Η προσωπική άποψη είναι βασισμένη σε κάποια σκέψη, ο τρόπος ζωής σε κάποια λογική, η φιλοσοφία στα δύο προηγούμενα. Δε τα μπλέκουμε, απλά όσοι δεν ασχολούνται δεν πιάνουνε την συσχέτηση.
- Τα μπλέκεις,χαρακτηριστικό είναι ότι παρουσιάζεις μια προσωπική άποψη ως φιλοσοφία.
- Με αυτήν την λογική:Η φυσική βασίζεται στα μαθηματικά,η ζωγραφική στο σχέδιο,και η γεωμετρία και στα δυο.Μήπως να τα συζητάμε όλα στο ίδιο thread?Η πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή τη συσχέτιση για να πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο?
Σύριος,χρησιμοποιείς την λογική ως συνώνυμο του τρόπου σκέψης και το ίδιο κανεις με τον ορο φιλοσοφία.Δεν ξέρω κατά ποσο είναι δυνατόν να επεξεργαστείς φιλοσοφικά θέματα and δεν έχεις ξεκαθαρίσει ούτε καν αυτές τις έννοιες.πολλές φορές η φιλοσοφία επηρεάζει τον τρόπο ζωής και την λογική αλλά πολλες φορές επηρεάζεται από αυτά....βασικά να το πάρεις καταγράμμα είναι ξεχωριστά,αλλά όπως πολύ σωστά είπες είναι αλληλένδετα.
Το γεγονός ότι φτάσαμε στην 16 σελίδα του thread για να καταλάβουμε ότι δεν καταλαβαινόμαστε γιατί ο καθένας εννοεί διαφορετικό πράγμα για τους ιδιους ορους πραγματικά με τρομάζει.Αλλα εφόσον η εννοιολογική σύγχυση δεν κατάφερε να εμποδίσει την επιστημονική πρόοδο ανά τους αιώνες,γιατί να καταφέρει να ανακόψει την πορεία του thread?Anyway,συνεχίστε....
#235
Posted 30 October 2008 - 18:50
Με την άδεια του ATANASHIOSU, να περάσουμε σε τίποτα άλλο ή να περιμένουμε συμπληρώματα;
Αν το αφήσουμε πολύ μόνο γκρίνιες και πιθανό lock μας περιμένει.
#236
Posted 31 October 2008 - 04:53
Το φιλοσοφικό υπόβαθρο των θρησκευτικών μύθων.
Σε αρκετές θρησκείες υπάρχουν μύθοι που σχετίζονται με κάποιες φιλοσοφικές αντιλήψεις. Αυτοί οι μύθοι συχνά είναι κοινοί σε διάφορες θρησκείες. Ο αρχαίος άνθρωπος σκεπτόταν τη φιλοσοφία μαζί με τη θρησκεία και την επιστήμη. Σε αρκετά αρχαία φιλοσοφικά βιβλία βλέπουμε μύθους που φαντάζουν απίστευτοι. Πολλοί αρχαίοι μύθοι επηρέασαν τις νέες θρησκείες ή εντάχθηκαν σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν στοιχεία που διαφέρουν όμως και βασίζονται στις διαφορές του κάθε πολιτισμού.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
#237
Posted 31 October 2008 - 09:30
Πολλοί παλαιοντολόγοι πιστεύουνε ότι ο κατακλυσμός αναφέρεται στον τελευταίο παγετώνα, πριν 10.000 χρόνια. Ο παγετώνας δεν είχε παγκόσμια κλίμακα, όπως νομίζουνε πολλοί και σίγουρα είχε πολύ λιγότερη ένταση στην τροπική Αφρική ή την ερημική μέση ανατολή, που πιστεύεται ότι είναι οι κοιτίδες της ανθρωπότητας. Εκείνον τον καιρό, η τοπογραφία ήταν αρκετά διαφορετική από σήμερα. Το λιώσιμο των πάγων με την λήξη του παγετώνα, οδήγησε σε απότομες πλημμύρες που ωθήσανε τους ανθρώπους να σκορπιστούνε και να πάνε σε ψηλότερα μέρη, μέχρι να καταλαγιάσουνε τα νερά. Τελικά όμως εγκατασταθήκανε εκεί και έτσι ξεκίνησε η διασπορά της ανθρωπότητας.
Σημειωτέον ότι εποχές παγετώνων και παγκόσμιες πλημμύρες έχουνε γίνει πολλές φορές. Η αρχαία ελληνική μυθολογία αναφέρει όχι έναν αλλά τέσσερις παρακαλώ, που χοντρικά γίνονται κάθε 10.000 χρόνια. Και κάθε φορά οδηγούνε σε μαζική μετατόπιση και διαχωρισμό ανθρώπων και ζώων, αλλάζουνε εντελώς την τοπολογία και καταστρέφουνε πολλά ιστορικά ντοκουμέντα, οπότε δικαιολογείται έτσι το γιατί υπάρχουνε άνθρωποι παγκοσμίως χωρίς αποδείξεις του πως βρεθήκανε εκεί.
#238
Posted 31 October 2008 - 12:22
στο θέμα τώρα...
έχεις δίκαιο ρορικονφαν. ένας από αυτούς ήταν και ο κατακλεισμός του δευκαλίωνα...προηγείται κατα πολύ του πιό γνωστού σε όλους μας...αυτού του νώε.απλά εγώ πιστεώ πως οι πιο πρόσφτες θρησκίες όπως ο χρηστιανισμός βασίστηκαν στην μυθολογία για να είναι πιο οικείες στον κόσμο και να για ν προσιλιτήσουν περισότερους...ή αν θες να γίνουν πιο κατανοητές. όπως και το νερό που έκανε ο Ιησούς κρασί το είχε κάνει κάτι χιλιάδες χρόνια πριν ο Διονυσος κατά τη μυθολογία...

#239
Posted 31 October 2008 - 13:26
Δηλαδή για παράδειγμα, ο Χριστιανισμός κυρρήσει για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο σαν μέσο επαφής με τον Θεό. Αλλά πρακτικά, πως ασπάζονται σχεδόν όλοι τον Χριστιανισμό;
"Ω! Ο Χριστός περπατάει πάνω στο νερό και ανασταίνει νεκρούς! Αρά δίκιο θα έχει, πάμε εκεί." Λες και δηλαδή τα θαύματα (ή τα ταχυδακτυλουργικά τρικ) είναι απόδειξη ότι κάποιος έχει δίκιο. Και ο διάβολος μπορεί αν γουστάρει να κάνει το νερό κρασί και να ταϊσει χίλια άτομα με ένα ψάρι. Να πιστεύουμε σε αυτόν επειδή δεν είδαμε κάποιον άγιο να κάνει καλύτερα κόλπα;
"Ο Χριστιανισμός είναι η αληθινή θρησκεία. Όποιος δεν πιστεύει, θα καίγεται αιωνίως στην κόλαση!" Αυτό το επιχείρημα δεν αφήνει και πολύ επιλογή στο τι να πιστεύεις, πόσο μάλλον να πιστεύεις γενικώς. Η πίστη δεν επιβάλλεται αλλά αποδέχεται.
Φυσικά δεν τα κάνουνε αυτά μόνο στον Χριστιανισμό αλλά γενικώς σε όλες τις θρησκείες, με υπερθετικό βαθμό στις Αβραμικές. Οι μύθοι εκεί υπάρχουνε καθαρά για να μαγεύουνε και να τρομάζουνε τον κόσμο να πιστεύει ( ; ) παραποιώντας τα γεγονότα όπως συμφέρει τις περιστάσεις.
Ο σωστός πιστός, και κατά επέκταση ο σωστός φιλόσοφος, δεν υπολογίζει την γαρνιτούρα των θαυμάτων ή των μύθων αλλά πάει κατευθείαν στην ουσία κάθε θρησκείας / ιδεολογίας / φιλοσοφίας.
.....................
Ανοίγω τώρα κι άλλο μέτωπο προς συζήτηση...
Το ακόμη πιο εκνευριστικό με την παραποίηση της ιστορίας μέσα από τους μύθους, είναι η παραποίηση του νοήματος του ίδιου του μύθου, ανάλογα με το πως συμφέρει τον κάθε πολιτισμό. Για παράδειγμα, ο πύργος της Βαβέλ υπάρχει και στον Χριστιανισμό και στον Ιουδαϊσμό αλλά ο λόγος που ο Θεός τον κατάστρεψε, διαφέρει καθέτως.