Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#31 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 09 September 2008 - 22:59

Adventurer ρίξε μια ματιά σε αυτό:

Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk

Ως τώρα καλά πάει σε μένα...

Για το θέμα router,
1000 sources δεν βάζεις ποτέ, για καθαρά αντικειμενικούς λόγους. Αλλά όλα τα σύγχρονα routers over ethernet (μακριά από USB) θα σε καλύψουν στα torrents.

Εννοια σου και ακουω απο ατομα που κατεβαζουν με 3000 sources και δεν υπολειτουργει ουτε το ιντερνετ ουτε το PC τους κι ακουω εγω και τρελαινομαι:uhh: Ευχαριστω για την υποδειξη, αν και απ'οτι φαινεται εχω μεινει πολυ πισω, τωρα πια ολα τα DVD-Roms βγαινουν σε SATA?:oo: Θα το ελεγξω και αυτο, παντως θα προτιμουσα κατι σε IDE γιατι η μητρικη μου εχει μολις δυο θυρες SATA (και η μια ειναι ο σκληρος δισκος).
Posted Image

#32 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 posts

Posted 09 September 2008 - 23:03

Αγαπητε Skyhigh, μια λυση που θα μπορουσες να δοκιμασεις αν μπορεις να διαθεσεις καποια χρηματα παραπανω θα ηταν να χρησιμοποιησεις σκληρο 2,5" ιντσων για φορητο υπολογιστη σαν αυτον E-SHOP.GR: WESTERN DIGITAL 250GB WD2500BEKT SCORPIO BLACK SATA . Εχει ολα τα χαρακτηριστικα που ψαχνεις και με ενα rack σαν αυτο E-SHOP.GR: RAIDSONIC ST2760-2S-S2B STARDOM 2.5'' SATA STORAGE MODULE θα μπορουσες να τον προσαρμοσεις σε οποιοδηποτε κουτι. Εννοητε οτι σαν σκληρος για φορητους εχει μειωμενη καταναλωση,επιπεδα θορυβου και θερμοκρασια λειτουργειας.
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#33 Skyhigh

Skyhigh

In need of vacation...

• Members
  • 99 posts

Posted 09 September 2008 - 23:43

Καλησπέρα φίλε Clampman17 και σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Έχεις δίκιο για την πρόταση των δίσκων 2,5" και σε φόρουμ όπως Quiet PC-Quiet PC Hardware-Quiet PC Components-Quiet PC Zalman Products χαίρουν πολύ μεγάλης εκτίμησης, αλλά δυστυχώς το κόστος πηγαίνει πολύ υψηλά.... με τόσα παίρνω ένα δίσκο για το HTPC και παίρνω και άλλους 2 x 640... Τα 60-70e είναι η απόλυτη οροφή.
Το μηχάνημα αυτή τη στιγμή έχει ένα 80ρη IDE Western Digital JB και χρησιμοποιώ μόνο τα 10 ως system. Όλα τα αρχεία media είναι σε άλλο μηχάνημα σε RAID.
Θέλω να τον αλλάξω γιατί κάνει ΠΟΛΥ θόρυβο και για να πάω σε SATA για καλύτερο airflow. Χώρο δεν χρειάζομαι πολύ, ακόμη και αν κάνω εγγραφές από τηλεοπτικό πρόγραμμα (PVR).
Μαζί θα αλλαχθεί και η CPU, αλλά εκεί έχω καταλήξει σε ένα AMD4850.

#34 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 posts

Posted 10 September 2008 - 01:16

Αφου λοιπον ειναι ετσι τα πραγματα πηγαινε κατευθειαν για τον 640 της WD. Εκτος απο την καλη του τιμη οι μετρησεις του τελευταιου RAM τον δινουν να εχει 33,5 bBA σε idle kai 36,0 dBA σε seek με την θερμοκρασια του να πιανει μονο 34 C σε πληρη λειτουργεια. Καλα ειναι...

:try:
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#35 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 05 October 2008 - 12:28

Ο καιρός έφτασε και όλα τα καλά τελειώνουν. Έτσι λοιπόν και η πολυαγαπημένη μου οθόνη μετράει αντίστροφα τις μέρες που τις απομένουν. Με συντρόφευσε από το 2001 και στάθηκε στο ύψος της όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα λοιπόν πρέπει να την αντικαταστήσω. Το budget μου αυτή την εποχή είναι χαμηλό και πρέπει να περιοριστώ μέχρι τα 200 ευρώ το πολύ.
Βρήκα τα εξής 3 μοντέλα και θέλω να μου πείτε γνώμες ή και καμία ακόμη καινούργια πρόταση.
E-SHOP.GR: PHILIPS 220VW8/FB BLACK
E-SHOP.GR: LG W2234S-BN 22'' TFT BLACK
E-SHOP.GR: SAMSUNG SYNCMASTER 2243NW BLACK
Επίσης, μία ακόμη επιθυμία μου είναι να είναι σε μαύρο χρώμα.

EDIT: Άκυρο. Τελικά δεν έκανε καλή επαφή το vga καλώδιο στην κάρτα γραφικών, δεν είχα βιδώσει τις βίδες που έχει και τραβήχτηκε λίγο, και έτσι εδώ και αρκετές μέρες μου έκανε κόλπα η οθόνη. Τουλάχιστον, γλίτωσα αυτό το έξοδο για τώρα.:bahhh: Κατά τα Χριστούγεννα αν όλα πάνε καλά θα κάνω ολική αναβάθμιση του πισιου οπότε και θα αλλάξω την CRT μου με μία TFT για χωροταξικούς λόγους.

Edited by Fingolfin, 05 October 2008 - 18:01.

Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#36 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 October 2008 - 19:36

@fingolfin: Eγω πηρα πριν 3 εβδομαδες υπολογιστη καινουριο αλλα δεν αλλαξα οθονη. Εχω 19" Samsung TFT Syncmmaster 930BF. Θα περιμενω για να χτυπησω 24" και να εχω την Τrue HD αναλυση.
Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουν για 22'' καινουρια αλλα αυτες που ειχαν προσιτη τιμη (250-300 ευρω) δεν νομιζω οτι προσφεραν κατι παραπανω σε ευκρινεια. Απλα ηταν 22'' οθονες. Οποτε θα περιμενω για 1920x1080.

@adventurer: Aμα θες IDE τοτε πολυ καλο ειναι αυτο NEC 7203 DVDRW +/- Black (IDE, Label Flash, Bulk)

H ΝEC ειναι κατ εμε η δευτερη εταιρια στα αντιγραφικα μετα την PLEXTOR

Edited by digitaltracker, 05 October 2008 - 19:44.

Posted Image

#37 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 posts

Posted 13 October 2008 - 08:44

Σκέφτομαι και εγώ να πάρω μια οθόνη...
Αυτήν ...και επειδή δεν ξέρω και πολλά απο wide ερωτώ:
Ακούω συνέχεια που λένε:
wide--->movies
normal screens--->games
Aλήθεια?...why?
EντομεTaxi εχουμε wide 1689*1050 και τα ανιμε έχουν διάφορα και μικρά resolutions...ε δεν παραμορφώνονται καθόλου?
(δίνω μέχρι 250€)

#38 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 13 October 2008 - 21:05

Σου προτείνω αυτή την οθόνη, είναι ο απόγονος της 2232, και μέσα στο budget σου..

Samsung - SM2253BW TFT 22''

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, τυχαίνει να έχω την 2232 ένα χρόνο σχεδόν, οπότε μπορώ να σου πω τις εμπειρίες μου από πρώτο χέρι...:wooi2:

1> Movies -- Anime.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Απλά δεν συγκρίνεται μια wide οθόνη με μια 4:3 σε αυτό τον τομέα. Πραγματικά, γεμίζει το μάτι σου...επίσης, παραμόρφωση = Και η οθόνη που έχεις τώρα έχει λογικά μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή που υπάρχει στα non hd anime video files...δεν νομίζω να βλέπεις κάποια παραμόρφωση, έτσι?...^^

2> Games κτλ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Αν και ομολογουμένως δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τελευταία παιχνίδια (μόλις τώρα πήρα pc της προκοπής και έχω ξαναρχίσει να παίζω 1-2), το gaming σε wide οθόνη είναι πραγματικά φοβερή εμπειρία. Τα περισσότερα παιχνίδια που έχουν βγεί τα τελευταία 5-6 χρόνια υποστηρίζουν wide ανάλυση, απλά έχει μείνει το ρητό πως οι 4:3 είναι καλύτερες για gaming από το παρελθόν.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτόν τον πολύ καλό οδηγό αγοράς που έχει κάνει ένας φίλος...:drink:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#39 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 posts

Posted 14 October 2008 - 09:45

Spoiler:

Tέλεια! Τα θέματα που με καίνε τώρα είναι δύο:
Άμα μια 22" είναι οκ για απόσταση μισό μέτρο και οτι η οθόνη αυτή είναι tn panel...
Αλλά οκ δεν νομίζω να έχω και μεγάλο πρόβλημα έτσι κι αλλίως δεν την στήνω να κοιτάω απο κάτω...Ίσως πλάγια αμα βλέπουν 2 άτομα καμιά ταινία π.χ. αλλά απο οτι
είδα δεν πάσχουν και τόσο εκεί..
Τhnx... :nod:

#40 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 14 October 2008 - 11:28

Samsung ftw. Η 206ΒW που έχω εδώ και 1,5 είναι κορυφαία εκτός κάτω γωνίας (για 20'' tn οθόνη).

Εγώ που ξαπλώνω απέναντι στο κρεβάτι για να δω anime, όταν ξαπλώνω χαμηλά (>40-50cm από το κέντρο της οθόνης) έχω αισθητή σκοτεινότητα στην εικόνα (λόγω tn). Το πρόβλημα εμφανίζεται έντονο στις σκοτεινές σκηνές των anime/ταινιών κλπ.

Κατά τα άλλα τα καλά panel είναι απλησίαστα (για μένα τουλάχιστον) στις 22".

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#41 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 30 November 2008 - 11:30

Θα ήθελα ένα multi regional dvd player με την μόνη απαίτηση να παίζει .avi/.mp4.Δεν θέλω κάτι το τρομερό σε ποιότητα εικόνας(ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσω τηλεόραση της προκοπής έτσι κι αλλιώς).Απο τιμές δεν έχω ιδέα τι παίζει...
Λοιπόν, ακούω:orly:

#42 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 04 December 2008 - 03:34

Τις προαλλες πηρα ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι της Microsoft και νομιζα οτι λογω ονοματος θα ηταν καλο. Εχει βγει τελικα αισχος. Τα πληκτρα του πληκτρολογιου ειναι θεοσκληρα και ορισμενες φορες δεν πατιουνται, ενω του ποντικιου "δονουνε" το δαχτυλο μου τοσο ωστε σε λιγες ωρες δεν μπορω να το πατησω λογω πονου! Ασε που χαλασε και η ροδελα πλεον.

Εχει κανενας λοιπον κανενα καλο ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι να προτεινει; Κατα το δυνατον φτηνο, δε με νοιαζει να εχει επιπλεον πληκτρα απο τα βασικα.
Posted Image

#43 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 04 December 2008 - 04:07

logitech και ξερο ψωμι. Εχ το MX κατι.

ολα τελεια, εξτρα πολυ χρησιμα κουμπια, το Mouse πιανει τη παραμικρη κινηση

#44 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 04 December 2008 - 08:16

Βασικά, έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη. Έχω "κάψει" 2 logitech optical desktop (το ένα λόγω καφέ, το δεύτερο λόγω χρήσης), και μετά αγόρασα ένα MS laser 6k mouse (laser ftw, οι μπαταρίες κρατάνε για ΠΑΝΤΑ, και η απόκριση από άλλο πλανήτη) και ένα πληκτρολόγιο MS (Wireless multimedia keyboard 1.1). Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, δεν ξαναγυρνάω σε logitech ποτε!...:wooi2:

Αλήθεια, ποιό σύστημα αγόρασες adv?
Πάντως θα σου προτείνω αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Μην τσιγκουνεύεσαι στο θέμα πληκτρολόγιο/ποντίκι, είναι τα περιφερειακά που θα χρησιμοποιήσεις στον υπολογιστή σου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 DSP <-(θεική τιμή λόγω του DSP, η κανονική του είναι 70euro)

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#45 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 December 2008 - 08:33

Dante αυτο το laser desktop τι μπαταριες χρησιμοποιει? δικες του? ειναι επαναφορτιζομενες?

εγω εχω ενα desktop της creative, και χρησιμοποιει μπαταριες ΑΑ. Το προβλημα ειναι οτι κρατανε λιγο στο ποντικι. Αλλα πιο σημαντικο για μενα ειναι οτι λογω των μπαταριων το ποντικι γινεται αισθητα πιο βαρυ και απο ενα σημειο και μετα την πολυ χρηση μονο ο Chuck Norris δεν θα κουραζοταν. Οποτε κρατησα το πληκτρολογιο και για ποντικι εχω το παλιο κλασσικο optical της ΜS.

Δηλαδή, θελω να σε ρωτήσω, σε σχεση με το κλασσικο ενσυρματο ποντικι ειναι πολυ πιο βαρυ αυτο που εχεις εσυ?
Posted Image