[off-topic]
Κοίτα άμα έχεις μια καλή θερμοκρασία επεξεργαστή και περιβάλλοντος pc ο επεξεργαστής δεν κινδυνεύει από το oc. Βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος του oc. Στα 3-3,2 o συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν νομίζω να έχει πρόβλημα
Το να μειωθεί η ζωή του επεξεργαστή και πάλι δεν σε νοιάζει αφού στην χειρότερη περίπτωση, μια 5-ετια την έχεις χαλαρά. Εκ των πραγμάτων σήμερα στα 5 χρονιά ο επεξεργαστής έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μουσειακό κομμάτι.
Εγώ τον πρώτο P4 που είχα (socket 453) τον είχα επι 2+ χρόνια στο +300 με την εργοστασιακή ψύχτρα και αβίαστα. 4 σχεδόν χρόνια μετά την αλλαγή και ακόμα δουλεύει ρολόι.
[off-topic]
Τώρα για το oc του 9550, απ' ότι είδα τα 4 τα πιάνει με την εργοστασιακή.
Με λιγοστό πείραγμα στο voltage και ανάλογα με τις μνήμες και το chipset της mobo μπορείς σχετικά εύκολα να τον πας στα 3.4 (8.5 * 400 Mhz) από 2.83 (8.5 * 333 Mhz) που είναι ήδη.
Στο net κυκλοφορούν διάφορα oc tips για την οικογένεια των quad (και για τον 9550 συγκεκριμένα). Δοκίμασε μια βόλτα από το ocforums.com
Δυστυχώς ιδιαίτερη εμπειρία δεν έχω στο oc των πολλών πυρήνων για να βοηθήσω αλλά έχω μια προτροπή-ερώτηση. Τον quad τι ακριβώς θα τον κάνεις;
Σήμερα με το ζόρι χρησιμοποιείται το διπλό core. Γιατί να πας στα 4;
Η μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι για να "τελικιάσεις" τις δυνατότητες επέκτασης του συστήματός σου τώρα που μπαίνουμε σιγά-σιγά στην νέα "εποχή" των cpu (τώρα που αλλάζουν και τα socket). Κατά τα άλλα εγώ δεν θα έδινα για 4 την στιγμή που τα 2 φτάνουν και περισσέυουν (καλά βασικά βλακείες λέω αφού και εγώ αν είχα λεφτά για 4 πυρήνες θα τον έπαιρνα,ατιμά pc χρηματορουφήχτρες

).
Άσε που ο 8400 είναι ούτως ή άλλως πολύ καλός.