Σειρά έχει η παρουσίαση του 8ου και 9ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα στο τελευταίο Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον
Kamina από Tengen Toppa Gurren Lagann, που έκανα στις
12.06.2009 στο
Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο
Cofix Θεσσαλονίκης.

Όπως είχα αναφέρει και παλιότερα στις προηγούμενες παρουσιάσεις των cosplay που έχω κάνει μέχρι σήμερα, το παρόν cosplay θα αποτελούσε το τέλος της θεματικής τριλογίας μου και πιθανόν το καλύτερο μου μέχρι σήμερα. Ο τρόπος με τον οποίο είχα σκεφτεί αρχικά την δημιουργία του ήταν ουσιαστικά ένας μαζικός συνδυασμός στοιχείων από τα 5 εκ των 6 προηγούμενων μου cosplays ( όλα εκτός του cosplay μου ως Pokemaster δηλαδή ), ο οποίος δεν περίμενα να μου δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Δηλαδή θα ακολουθούσα παρόμοιες τακτικές όπως στου Sagara Sanosuke ( για επιδέσμους και ράψιμο ζώνης ), στου Dark Mousy ( πάλι επιδέσμους και όρθιος γιακάς ), στου Portgas D. Ace ( βάψιμο σώματος και κρίκοι στην ζώνη ), στου Roronoa Zoro ( βάψιμο μαλλιών και σώματος, χρήση σπαθιού και δημιουργία σχεδίων κάπας ) και στου Tuxedo Mask ( δημιουργία μάσκας και κάπας ). Να που όμως ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Αν και όλα αυτά όντως τα χρησιμοποίησα, τελικά δεν ήταν τα μόνα όπως περίμενα εξαρχής, και αναγκαστικά πάτησα και σε “νέα εδάφη” για άλλη μια φορά. Όλα αυτά θα αναφερθούν στην συνέχεια.
Αρχικά είχα σκεφτεί να παρουσιαστώ απευθείας ως η γνωστή ( παντού εκτός από αυτή την χώρα απ'ότι φαίνετε ) εκδοχή του Kamina που βλέπετε στην αρχή του θέματος. Καθώς ετοίμαζα αυτή την εκδοχή λοιπόν και κόντευα να τελειώσω, μέσα στην όλη ανυπομονησία για το πάρτι και την πώρωση που έφαγα με το Tengen Toppa Gurren Lagann μου ήρθαν άλλες δύο επιπλέον ιδέες που θα έκαναν το cosplay μου ακόμα πιο πλήρες απ’ ότι ήταν ήδη και θα είχαν απλά πλάκα. Έτσι λοιπόν για να γελάσουμε όλοι λίγο παραπάνω, αντικρούοντας τις προσδοκίες των ατόμων που ήξεραν τα προηγούμενα μου cosplays και περίμεναν κάτι ανάλογου επιπέδου, είπα να κάνω ντου –αρχικά- σαν Kamina…στην εναλλακτικής διάστασης εκδοχή του

:

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Περιττό να πω τι άκουσα ( ε μα το ήθελα

) και τι αντιδράσεις "ένιωσα" μόλις ο κόσμος είδε το “cosplay” που είχα κάνει. Και αυτό δύο φορές, πρώτα στο photoshooting που κάναμε ορισμένα παιδιά νωρίτερα στην ΧΑΝΘ ( και στο οποίο δυστυχώς φτάσαμε στο τέλος λόγο των πολύωρων προετοιμασιών ) και έπειτα στο ίδιο το πάρτι. Εκεί που λοιπόν όλοι είχαν απογοητευτεί προφανώς από το “νέο μου αριστούργημα”, επί τόπου αλλάζω στο πάρτι στο κανονικό και πραγματικό μου cosplay, την γνωστή επική εκδοχή του Kamina! Περιττό να πω και εδώ τι αντιδράσεις έπεσαν μετά από αυτή την αλλαγή ( τελείως αντίθετες αυτή την φορά προφανώς ). Και εκεί που νόμιζε κανείς ότι τέλειωσαν οι εκπλήξεις, σειρά είχε και μια τελευταία. Η σημαία της Dai Gurren Dan/ Great Gurren Brigade:

:!!!
Συνεχίζουμε με φωτογραφίες:

Πάμε λοιπόν στην σύσταση τους.
Α) Μπλε μαλλιά – Έχοντας ρωτήσει την
Videl προηγουμένως από πού είχε προμηθευτεί το πράσινο σπρέι που χρησιμοποίησα στο cosplay μου ως Roronoa Zoro, πήγα στο ίδιο κατάστημα ειδών κομμωτικής στην Θεσσαλονίκη και αγόρασα το ίδιο στην μπλε εκδοχή. Πρόκειται για το
Fluo/Glitter/Metal Hair Colour . Αυτή την φορά ο ειδήμονας που μου έβαψε τα μαλλιά πριν το πάρτι ήταν ο
Adventurer, οποίος είχε ήδη προηγουμένως εμπειρία πάνω στο θέμα από παλιότερη αντίστοιχη προσπάθεια. Παρόλα αυτά δεν έφτασε ένα μπουκάλι και αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε άλλα δύο, τα οποία και πάλι δεν έδωσαν το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή άρχισε να τρέχει το χρώμα από το πολύ ψέκασμα στα ίδια σημεία. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως!!!
– 10.20 ευρώΒ) Γυαλιά – Ο τρόπος δημιουργίας του ήταν παρόμοιος με αυτόν που εφάρμοσα στην δημιουργία της μάσκας στο cosplay μου ως Tuxedo Mask. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα το
σχέδιο των γυαλιών, το οποίο καθάρισα και μεγέθυνα στο κατάλληλο μέγεθος. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Glasses”. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν χρησιμοποίησα χαρτόνι για την δημιουργία των γυαλιών αλλά
διαφάνειες, μία κόκκινη και μία λευκή, από κατάστημα με καλλιτεχνικά είδη. Εκτύπωσα το σχέδιο των γυαλιών και το στερέωσα με αυτοκόλλητο πάνω στην κόκκινη διαφάνεια την οποία έκοψα στο σχέδιο των γυαλιών με ψαλίδι. Το ίδιο ακριβώς έκανα στην συνέχεια και στην λευκή διαφάνεια. Έπειτα με χρήση
στιγμιαίας κόλλας σε ορισμένα μόνο σημεία ( 4 άκρες και κέντρο ) ένωσα τις δύο διαφάνειες και στερέωσα με χρήση της ίδιας κόλλας αριστερά και δεξιά ανάμεσα στις δύο διαφάνειες
διαφανές ελαστικό νήμα που μου είχε μείνει από το cosplay μου ως Portgas D. Ace. H “καλή” μεριά ήταν η κόκκινη καθώς η απόχρωση της έκρυβε καταλλήλων τα υπολείμματα της στιγμιαίας κόλλας, σε αντίθεση με την ανάποδη λευκή μεριά που θα ήταν εμφανές. Ο λόγος που δεν επέλεξα κόκκινη διαφάνεια και για την πίσω μεριά ήταν επειδή η λευκή που πήρα ήταν πιο παχύ από αυτή και έδινε το κατάλληλο πάχος που ήθελα στα γυαλιά ώστε να στέκουν σωστά. Το νήμα το προσάρμοσα με τέτοιο άνοιγμα ώστε να κρατιέται καλά από το κεφάλι μου αλλά παράλληλα όχι υπερβολικά ώστε να μην κολλάνε τα γυαλιά στα μάτια μου και να “πετάνε”.
– 4.40 ευρώΓ) Σχέδια σώματος – Η τακτική που ακολούθησα εδώ ήταν η ίδια που ακολούθησα και στα άλλα δύο cosplay της παρούσας θεματικής τριλογίας. Σχεδίασα στην ζωγραφική του Η/Υ μου όλα τα σχέδια, τα αποθήκευσα ως PDF και στη συνέχεια τα εκτύπωσα σε
αυτοκόλλητα χαρτιά μεγέθους Α4 οριζόντια ή κάθετα ανάλογα με το σχέδιο, σε κατάστημα με φωτοτυπικά είδη. Μπορείτε να τα βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Body (X)”. Από αυτά αφαίρεσα με το ψαλίδι τα μαύρα σχέδια και φρόντισα να κρατήσω τα εσωτερικά άσπρα κενά όπου παρουσιαζόταν. Όλα αυτά στη συνέχεια τα κόλλησε σταδιακά πάνω μου καταλλήλως ο
Adventurer και γέμισε τα κενά με χρήση
μπλε ανεξίτηλου μαρκαδόρου Uni Marker No. 580B. Τον ευχαριστώ και εδώ για τον ιδρώτα που έριξε στο όλο εγχείρημα! Οι λόγοι χρήσης αυτής της τακτικής σχεδιασμού και του εν λόγου μαρκαδόρου έχουν αναφερθεί πρωτίστως στην περιγραφή του cosplay μου ως Portgas D. Ace. Τέλος χρησιμοποίησα
3 ρολά επιδέσμους από κατάστημα με ορθοπεδικά είδη για να δέσω τα χέρια και την μέση. Το σχέδιο στην πλάτη συγκεκριμένα για άλλη μια φορά ήταν βολικό από την άποψη ότι πάλι έκρυβε τις απανωτές μελανιές που έχω καθέτως στην σπονδυλική στήλη από την ανελέητη γυμναστική που κάνω καθημερινά πάνω από ένα χρόνο. Οπότε δεν φαινόταν τίποτα από αυτές και τις υπόλοιπες τις έκρυβε ο επίδεσμος και το παντελόνι.
– 11.40 ευρώΔ) Ζώνη – Το σκεπτικό ήταν αρχικά να ακολουθήσω εδώ την ίδια ακριβώς τακτική που ακολούθησα στο cosplay μου ως Portgas D. Ace, δηλαδή να προμηθευτώ μία ζώνη του καράτε και να την τροποποιήσω σε τσαγκάρη. Δεν έμελε όμως να βρω αμέσως στο ίδιο dojo που είχα βρει την προηγούμενη φορά και καθώς συνέχιζα να σκέφτομαι το θέμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά αυτό δεν θα ήταν η καλύτερη λύση. Ο λόγος ήταν απλώς. Η ζώνη του Kamina δεν είναι τόσο σκληρή όσο μια ζώνη του καράτε αλλά πολύ πιο λεπτή, τόσο που να “κρέμεται” ελεύθερα. Οπότε μετά από σύντομη σκέψη κατέληξα σε διαφορετική λύση. Αγόρασα μισό μέτρο
άσπρο ύφασμα, το λεγόμενο λινό όπως μου είπε η πωλήτρια στο κατάστημα με τα υφάσματα, το οποίο ήταν όπως το ήθελα στην υφή αλλά και έδειχνε κάπως “παλιό” που ήταν ότι έπρεπε. Από αυτό το μισό μέτρο χρησιμοποίησα μόνο τα 20 εκατοστά τα οποία δίπλωσα σε ύψος 5 εκατοστών 3 φορές, με αποτέλεσμα να προκύψει μια ζώνη ύψους 5 εκατοστών και μήκους 1,5 μέτρο –ακριβώς- όσο ήθελα για την περιφέρεια μου και τις άκρες της ζώνης που θα κρεμόταν ελεύθερα. Έραψα το λοιπόν με
βελόνα και
άσπρη κλωστή κατά μήκος το ελεύθερο άκρο της ζώνης από πίσω χωρίς όμως η βελόνα να διαπερνά και την μπροστινή μεριά της ζώνης που θα φαινόταν πάνω μου, ώστε να μην υπάρχει εμφανής ραφή. Στη συνέχεια πήρα από τσαγκάρη
2 μεταλλικά άκρα ζώνης τα όποια χτύπησα με σφυρί στα ανοιχτά άκρα της ζώνης δεξιά και αριστερά. Έπειτα άφησα την ζώνη στον τσαγκάρη για να μου περάσει κάθετες δυάδες 2 μεταλλικών κρίκων σε όσα σημεία είχα προσαρμόσει καθέτως
βελόνα τα οποία απείχαν μεταξύ τους ακριβώς 8 εκατοστά. Ο τρόπος που την εφάρμοσα πάνω μου ήταν ο ακόλουθος. Αρχικά την πέρασα μόνο από ένα μία από τις πίσω μεσαίες θηλιές του παντελονιού, όπως είναι το σωστό, και την έφερα γύρω από αυτό προς τα εμπρός. Εφόσον την έδεσα μία φορά στο μπροστινό μέρος, στο σημείο δεσίματος δίπλωσα κατά ύψος τις δύο μεριές της ζώνης που ερχόταν από δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα 4 κρίκοι να σχηματίζουν μία ευθεία, ανάμεσα εκ των οποίων πέρασα ένα μικρό
συρματάκι που έδεσα, έτσι ώστε να κρατιέται η ζώνη στην θέση της και να μην χρειαστεί να κάνω πολλαπλά δεσίματα κόμπους. Τα άκρα της ζώνης που κρέμονταν καθέτως από μπροστά κάλυπταν το συρματάκι, και έτσι όλα δούλευαν μια χαρά.
– 18.30 ευρώΕ) Παντελόνι – Το
μαύρο παντελόνι που χρησιμοποίησα ήταν το ίδιο που είχα χρησιμοποιήσει και στο cosplay μου ως Roronoa Zoro. Φυσικά χρειάστηκε να κάνω ορισμένες αλλαγές πάνω του. Το καλό με το εν λόγο παντελόνι είναι ότι είναι “πειραγμένο” στην περιφέρεια και δεν χρειάζεται να είναι κουμπωμένο ή να βάλω ζώνη για να στέκει πάνω μου τέλεια. Το κέρδος από εδώ ήταν πολλαπλό. Αρχικά δεν πιεζόταν καθόλου η ζώνη να ανοίξει εφόσον δεν έπεζε τον ρόλο της συγκράτησης του παντελονιού. Έπειτα ήταν απολύτως κατάλληλο για την πληρότητα του cosplay. O Kamina υποτίθεται έχει το παντελόνι δεμένο με την ζώνη, όπου το πάνω άκρο αυτού είναι λίγο ανοιχτό. Οπότε εφόσον το παντελόνι εφάρμοζε έτσι και αλλιώς πάνω μου, έκανα το ακόλουθο. Μισοέκλεισα το φερμουάρ ( καλά που υπάρχουν και οι επίδεσμοι δηλαδή ) και λύγισα προς τα μέσα δεξιά και αριστερά τα ανοιχτά άκρα από τα σημεία όπου δεν έκλεισα το φερμουάρ και τα έραψα με
βελόνα και
μαύρη κλωστή, έτσι ώστε το άνοιγμα να είναι στο σωστό μέγεθος και ώστε να μην φαίνετε η τρύπα του κουμπιού και διάφορα άλλα διακοσμητικά. Αφαίρεσα και το κουμπί για τον λόγο ότι δεν κολλούσε πουθενά. Η ζώνη από πάνω έκρυβε ακριβώς το σημείο που φαινόταν να σταματά το φερμουάρ και έτσι ούτε αυτό δεν φαινόταν στο τέλος.
Το άλλο σημείο που τροποποίησα πάνω στο παντελόνι ήταν στα δύο άκρα των ποδιών όπου έπρεπε να υπάρχουν από δύο κόκκινες “λωρίδες” στην σειρά. Αρχικά είχα σκεφτεί να τις βάψω πάνω στο ύφασμα ακλουθώντας παρόμοιο τρόπο ενέργειας με το πουκάμισο στο cosplay μου ως Roronoa Zoro, αλλά επειδή δεν ήθελα να αλλοιώσω μόνιμα το παντελόνι, καθώς είναι πολύ χρήσιμο σε διάφορα cosplay που κάνω, προτίμησα απλά να χρησιμοποιήσω το
κόκκινο γυαλιστερό ύφασμα που μου έμεινε από την δημιουργία του μανδύα και να ράψω τις 4 κόκκινες λωρίδες που χρειαζόταν. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρησιμοποίησα όμως την γυαλιστερή πλευρά αλλά την ανάποδη, για τον λόγο ότι δεν ήθελα να γυαλίζουν καθώς δεν κολλούσε αυτό με το ύφασμα του παντελονιού, σε αντίθεση με την ανάποδη πλευρά του ταίριαζε γάντι και έδινε την κατάλληλη αντίθεση με τον μανδύα που χρειαζόταν. Οπότε έκοψα 4 οριζόντιες κόκκινες λωρίδες ύψους 7 εκατοστά ( 5 εκ. που θα φαινόταν συν άλλο ένα ανά πάνω και κάτω άκρο που θα ήταν ραμμένα από μέσα για να μην ξεφτίζουν οι άκρες του υφάσματος ) Να αναφέρω ότι όπως πλέον αρχίσατε να καταλαβαίνετε αυτή την φορά προτίμησα να αποφύγω τελείως την προσφυγή σε μοδίστρα, όχι μόνο επειδή ήταν πολλά όλα όσα ήθελα να γίνουν και θα μου κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά και επειδή δεν θα ήταν εύκολο να εξηγήσω πώς ήθελα να γίνει ο μανδύας εν απουσία μου. Οπότε όλα μα όλα τα ραψίματα έγιναν από μένα με βελόνα και κλωστή. Καθώς δεν κατείχα την τεχνική της ραπτικής όπως ήταν αυτονόητο, αρχικά πήγα να ράψω τις κόκκινες λωρίδες με “λάθος” τρόπο, όπου θα φαινόταν δύο σειρές ραφών
κόκκινης κλωστής ανά λωρίδα. Ευτυχώς πρόσεξα γρήγορα στην πορεία ότι κάτι απλά δεν κολλάει και μου ήρθε η φαεινή ιδέα για τον καλύτερο τρόπο όπου συνολικά αντί για οκτώ ραφές στις τέσσερεις λωρίδες, θα φαινόταν μόνο δύο! Απλά και στις τέσσερεις λωρίδες πρώτα έραψα το πάνω άκρο –ανάποδα- πάνω στο παντελόνι, δηλαδή με την γυαλιστερή πλευρά να φαίνετε και την ραφή να γίνετε στο –κάτω μέρος- της εν λόγο λωρίδας σε ύψος 1 εκατοστό. Οπότε απλά μετά την δίπλωνα –προς τα κάτω- και να τη έτοιμη ραμμένη η πάνω μεριά από την ανάποδη πλευρά χωρίς να φαίνεται καν η ραφή. Οπότε έμενε να διπλώσω 1 εκατοστό του κάτω άκρου προς τα μέσα και να ράψω αυτή την φορά κανονικά από πάνω και το κάτω μέρος της λωρίδας. Αυτό έγινε μόνο την πιο κάνω εκ των δύο λωρίδων ανά πόδι καθώς στις κάτω μπόρεσα να αποφύγω και αυτή την εμφανή ραφή με το να διπλώσω το 1 εκατοστό υφάσματος στο εσωτερικό του παντελονιού εκεί που τελείωνε και να το ράψω από μέσα στο ήδη υπάρχον εσωτερικό δίπλωμα του ίδιου του παντελονιού με αποτέλεσμα η βελόνα να μην βγει στην επιφάνεια που φαινόταν και έτσι απλά να μην υπάρχει ραφή!
– 0 ευρώΖ) Παντόφλες – Μαύρες παντόφλες από την λαϊκή από τις οποίες αφαίρεσα ξύνοντας με
μαχαίρι από πάνω τα μικρά σηματάκια του συμβόλου της Nike που είχαν.
– 3 ευρώΗ) Μανδύας – Αυτό ήταν το πιο δύσκολο μέρος όλου του συνόλου και μου προκάλεσε πολλές σπαζοκεφαλιές ως να το πετύχω. Αρχικά αγόρασα από κατάστημα με υφάσματα
κόκκινο γυαλιστερό ύφασμα 2,5 μέτρων ( με πλάτος 1,5 μέτρο όπως συνήθως είναι όλα ). Σε αυτό εφάρμοσα τον ίδιο τρόπο ραφής με το παντελόνι. Το δίπλωσα στο μισό για να αποκτήσει διπλή στρώση με την μη γυαλιστερή πλευρά να φαίνεται προς τα έξω μπρος πίσω και με αποτέλεσμα από 2,5 μέτρα να έχω πλέον 1,25. Έπειτα έραψα με
βελόνα και
κόκκινη κλωστή καθέτως την αριστερή και δεξιά πλευρά του υφάσματος με εσοχή κάπου 2 εκατοστά στο εσωτερικό του υφάσματος αφήνοντας “ανοιχτή” μόνο την κάτω πλευρά, εφόσον η πάνω ήταν ήδη κλειστή λόγο του διπλώματος στην μέση. Από την ανοιχτή κάτω πλευρά γύρισα ανάποδα όλο το ύφασμα με αποτέλεσμα να έχω πλέον έναν πρόχειρο γυαλιστερό μανδύα διπλής στρώσης 1,25x1,50. Χρησιμοποιώντας 3 λευκές σκληρές
διαφάνειες έκοψα 3 λωρίδες ύψους 7,5 εκατοστών τις οποίες ένωσα καλά με
συρραπτικό για να σχηματίσουν μια ενιαία μεγαλύτερη λωρίδα ίδιου ύψους και εκ της οποίας τα άκρα έκοψα διαγωνίως για να δώσουν το στραβό μυτερό σχήμα στον γιακά του μανδύα που επρόκειτο να ετοιμάσω. Έτσι η λωρίδα είχε ουσιαστικά σχήμα τραπεζίου με βάσεις μήκους 70 ( πάνω μέρος ) και 50 ( κάτω μέρος ) εκατοστά. Αυτή στη συνέχεια την πέρασα –ανάποδα- ( δηλαδή η βάση των 70 να κοιτά κάτω ) διαμέσου του κάτω ανοίγματος του μανδύα μέσα και πάνω στην πάνω μεριά του στο κέντρο ακριβώς, οπότε και μετά απλά δίπλωσα όλο το πάνω κομμάτι του μανδύα ύψους 7,5 εκατοστών ( όσο η λωρίδα δηλαδή ) προς τα πίσω για να έχει “διπλό πάχος” και κυρίως –στήριγμα- ο γιακάς. Έπειτα έκοψα το πάνω κλειστό μέρος του μανδύα από δεξιά και αριστερά σε εσοχή 6 εκατοστών οριζόντια ως να φτάσω 1,5 εκατοστά πριν το σημείο που άρχιζε ο γιακάς που ετοίμαζα και οπότε και έκοψα προς τα πάνω διαγωνίως ακολουθώντας τον γιακά για να αφαιρεθούν αυτά τα δύο κομμάτια. Στη συνέχεια δίπλωσα προς το εσωτερικό των διαγώνιων του γιακά το ύφασμα που περίσσευε και έραψα με βελόνα και κόκκινη κλωστή απέξω ακριανά για να κρατηθεί το σχήμα του γιακά που δημιουργήθηκε πλέον και τέλος έπιασα από το ένα άκρο την ανοιχτή –πλέον- πάνω πλευρά και διπλώνοντας 1 εκατοστό ύφασμα προς τα μέσα έραψα από πάνω οριζοντίως ως την αντίθετη πλευρά πιάνοντας παράλληλα και το κομμάτι του γιακά στην πορεία που διπλώθηκε προς τα πίσω στην αρχή ολοκληρώνοντας έτσι το όλο σχέδιο. Παρόλα αυτά παρέμενε ένα πρόβλημα. Οριζοντίως ο μανδύας παρέμενε 1,5 μέτρα και αυτό ήταν μέγα σφάλμα τουλάχιστον στην περιοχή των ώμων καθώς δεν στεκόταν σωστά με τίποτα. Η κάτω βάση του γιακά ήταν 50 εκατοστά, άρα από 1,5 μέτρο έπρεπε κάπως να το ρίξω κατά 1 μέτρο! Μετά από σκέψη μου ήρθε η ιδέα. Το πάνω μέρος του μισού μέτρου “επιπλέον” υφάσματος από αριστερά και δεξιά το δίπλωσα εναλλάξ σε ζικ ζακ ως να φτάσει στον γιακά σε απόσταση 12,5 εκατοστών. Δηλαδή 4 διπλώματα ζικ ζακ επί 12,5 ίσον μισό μέτρο. Το πάνω μέρος αυτών των δύο “πακέτων” συμμαζεμένου υφάσματος το δίπλωσα προς τα μέσα και έπειτα το έραψα με βελόνα και κόκκινη κλωστή πάνω στην ραφή του γιακά. Έτσι λύθηκε το πρόβλημα του πάνω μέρους του μανδύα και παρέμενε η έκταση του 1,5 μέτρου και από κάτω για “όγκο” όπως το ήθελα. Πλέον το βασικό σχήμα του μανδύα ήταν έτοιμο.
Τώρα άρχιζε η “διακόσμηση”. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα το
σχέδιο του μανδύα του Kamina. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Cape (Logo)”. Εφόσον το εκτύπωσα κάθετα σε
αυτοκόλλητο χαρτί Α3, σε κατάστημα με φωτοτυπικά είδη, έκοψα το εσωτερικό μαύρο τμήμα, κόλλησα το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του μανδύα και με χρήση
μαύρου μαρκαδόρου υφασμάτων Darwi Tex No 0110013100DA Noir γέμισα το κενό. Με
γυαλιστερό άσπρο ύφασμα από κατάστημα με υφάσματα δημιούργησα με γνώμονα τα αυτοκόλλητα γυαλιά τα άσπρα γυαλιά από ύφασμα. Τυλίγοντας το ίδιο σχέδιο με 3 στρώσεις του υφάσματος του έδωσα το κατάλληλο πάχος και λάμψη. Η συγκόλληση κάθε στρώσης έγινε στο πίσω μέρος του με χρήση απλής
κόλλας Uhu την οποία και χρησιμοποίησα στην συνέχεια για να κολλήσω τα άσπρα γυαλιά κάνω στον μανδύα. Θα χρησιμοποιούσα στιγμιαία κόλλα, για απόλυτο αποτέλεσμα αν δεν διέρρεε υπερβολικά μέσα από τα υφάσματα αφήνοντας λεκέδες και σκληραίνοντας το ύφασμα.
Στη συνέχεια σειρά είχαν τα “σκισίματα” και οι φλόγες στο κάτω πίσω μέρος του μανδύα. Θα επέλεγα την λύση του σκισίματος και καψίματος του υφάσματος για τα εν λόγο εφέ αλλά αυτό το απέκλεισα όταν είδα ότι το σκίσιμο δεν φαινόταν πιστικό και ότι από το κάψιμο το εν λόγο ύφασμα καιγόταν σαν πλαστικό παρά σαν ύφασμα επειδή ήταν συνθετικό. Οπότε επέλεξα απλά να του δώσω το “σχέδιο” μόνος μου. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα
εικόνες μιας φιγούρας του Kamina που έριχναν βάση στον μανδύα του, οπότε και στις φλόγες. Αυτές τις απομόνωσα και τις μεγέθυνα σε 5 οριζόντια φύλλα Α4 ( συνολικού μήκους 1,5 μέτρου δηλαδή, όσο και το μήκος του μανδύα) που εκτύπωσα στη συνέχεια σε
αυτοκόλλητο χαρτί. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Cape (FlameX)”. Φυσικά η ανάλυση τους ήταν χάλια και η ομαλοποίηση έγινε κατά το κόψιμο των αυτοκόλλητων νοητά με το μάτι. Αγόρασα μισό μέτρο
πορτοκαλί γυαλιστερό ύφασμα από κατάστημα στην πάνω και κάτω οριζόντια άκρη του οποίου κόλλησα την σειρά των αυτοκόλλητων ( σε δύο δόσεις προφανώς ) και έκοψα το ύφασμα και στις δυο μεριές στο σχέδιο των φλογών. Έπειτα με χρήση
κόλλας Uhu στο περίγραμμα των φλογών (επειδή δεν ήθελα να το ράψω και να φαίνονται ραφές πάνω στον μανδύα – την στιγμαία κόλλα ανέφερα ήδη γιατί την απέκλισα) κόλλησα τις πάνω φλόγες με εσοχή μισού μέτρου από το κάτω μέρος του μανδύα, έκοψα το κόκκινο ύφασμα που έμενε από κάτω του και στην θέση του έραψα την αριστερή και δεξιά ελεύθερη πλευρά του πορτοκαλί υφάσματος με το κόκκινο, εσωτερικά από μέσα για να μην φαίνετε πάλι η ραφή και να υπάρχει και σίγουρο κράτημα από τα πλάγια. Έπειτα εφόσον δοκίμασα πάνω μου τον μανδύα κοίταξα σε πιο σημείο θα εφάρμοζαν σωστά οι –κάτω- φλόγες και τις κόλλησα πάλι με κόλλα Uhu στο περίγραμμα τους στο κόκκινο ύφασμα, αυτή την φορά προφανώς στην δεύτερη στρώση από πίσω. Έκοψα οτιδήποτε περίσσευε από το πίσω κόκκινο ύφασμα κάτω από τις φλόγες και πλέον ήταν έτοιμο και αυτό το κομμάτι.
Πλέον έμενε μόνο ένα τμήμα ακόμα. Το μπροστινό δέσιμο του μανδύα κάτω από τον γιακά. Χωρίς αυτό ο γιακάς και ο μανδύας απλά έκαναν ότι τους κατέβαινε παίρνοντας περίεργες ”στάσεις”. Οπότε ήταν μιζών σημασίας το δέσιμο να ήταν τέλειο ώστε να τα κρατάει όλα στην σωστή ισορροπία. Πηγαίνοντας σε τσαγκάρη του ζήτησα να μου βάλει δύο
κρίκους καθέτως και στις δύο εσωτερικές πλευρές του μανδύα ακριβώς κάτω από τον γιακά. Από τον ίδιο πήρα ένα
κίτρινο παχύ κορδόνι του οποίου τα άκρα πέρασα προς τα έξω από τους δύο αριστερούς κρίκους και έπειτα προς τα μέσα από τους δύο δεξιούς, υπολόγισα ακριβώς που πρέπει να είναι για να κρατάνε τον γιακά και τον μανδύα σωστά, έπειτα έκοψα τα άκρα από ότι περίσσευε και τα έραψα με
βελόνα και
κίτρινη κλωστή μεταξύ τους για να μην αλλοιωθεί ποτέ αυτό το κράτημα. Από κατάστημα με μικροπράγματα πήρα τέσσερα απολύτως
στρόγγυλα σκουλαρίκια με πιαστράκια από πίσω τα οποία έβαψα με
κίτρινο χρώμα υφάσματος που μου είχε μείνει από τους πειραματισμούς και έπειτα με
κίτρινο ακριλικό χρώμα για να μείνει το σχετικά έντονο κίτρινο. Η καλύτερη λύση πάντως δεν είναι αυτή, αλλά το
κίτρινο βερνικόχρωμα ενημερωτικά. Μετά το βάψιμο τα στερέωσα με τα πιαστράκια πάνω σε κάθε έναν από του τέσσερεις κρίκους από την έξω μεριά και έραψα με βελόνα και κίτρινη κλωστή το πίσω μέρος από τα πιαστράκια πάνω στο κίτρινο κορδόνι για να μην υπάρχει περίπτωση να πέσουν ή έστω να κουνηθούν από την θέση τους πάνω στον μανδύα.
– 18.50 ευρώΘ) Σπαθί – Για άλλη μια φορά χρειάστηκε να δανειστώ ένα
iaitou, και για άλλη μια φορά ο
Billmcnik μου διέθεσε το μαύρο που κατείχε. Τον ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά.
– 0 ευρώΙ) Πουκάμισο – Το “επικό” πουκάμισο με το οποίο σκέφτηκα να κάνω την εναλλακτικής διάστασης εκδοχή του Kamina αρχικά για την πλάκα όλων μας ήταν κάτι απλό. Ένα απλό
άσπρο πουκάμισο αγορασμένο από την λαϊκή το οποίο γέμισα με καρδούλες διαφόρων μεγεθών χρησιμοποιώντας πρόχειρα κομμένα περιγράμματα από αυτοκόλλητο χαρτί που μου είχε μείνει από παλιότερους πειραματισμούς, των οποίων τα εσωτερικά κενά γέμισα με χρήση
5 κόκκινων μαρκαδόρων υφάσματος Darwi Tex No 0110013490DA Vermillion.
– 15.40 ευρώΚ) Σημαία – Η σημαία αποτελούσε το τελευταίο κομμάτι του συνόλου και προσωπικά δεν μπορούσα να το παραλείψω. Δεν επέλεξα όμως να την προσαρμόσω σε κοντάρι γιατί ήδη είχα τα χέρια γεμάτα με το σπαθί και άλλα διάφορα, χώρια ότι θα έπιανε υπερβολικά πολύ χώρο και δεν θα κρυβόταν για την πλάκα που έκανα στην αρχή. Για την δημιουργία της επέλεξα μισό μέτρο άσπρο καραβόπανο το οποίο αρχικά σκέφτηκα να διπλώσω, να ράψω και να σχεδιάσω και από τις δυο μεριές. Πρόσεξα όμως ότι εφόσον το είχα ράψει πως έδινε την αίσθηση ότι ήταν θήκη μαξιλαριού, οπότε το ξήλωσα το έκοψα στα 75 εκατοστά οριζοντίως και το σχεδίασα μόνο από την μία πλευρά, καθώς έτσι έδινε την αίσθηση πραγματικής σημαίας. Για το σχέδιο ακολούθησα παρόμοια τακτική με αυτή της δημιουργίας του πουκαμίσου του cosplay μου ως Roronoa Zoro. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα το
σχέδιο της Dai Gurren Dan! Εφόσον εκτύπωσα σε δύο κάθετα Α3 τα δύο μισά του συμβόλου και έκοψα το κόκκινο εσωτερικό κρατώντας την άσπρη μύτη, τα κόλλησα ενωμένα πάνω στο κομμάτι ύφασμα, όπου και γέμισα το κενό με κόκκινο χρώμα
PicTixx Metallic Pen 49876 Rot/Red με χρήση
πλατύ λεπτού πινέλου Νο 20 Nylon-Haar που είχα ήδη από την το προαναφερθέν cosplay μου. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Flag”.Στη συνέχεια εφόσον αφαίρεσα τα αυτοκόλλητα και στέγνωσε το χρώμα έκοψα από τα αυτοκόλλητα τα κομμάτια που σχημάτιζαν το περίγραμμα των γυαλιών του σχεδίου και τα κόλλησα ακριβέστατα γύρω από τα γυαλιά, οπότε και γέμισα το εσωτερικό κενό αυτών με μαύρο χρώμα χρησιμοποιώντας τον
μαύρο μαρκαδόρο υφασμάτων Darwi Tex No 0110013100DA Noir που είχα χρησιμοποιήσει και στην δημιουργία του μανδύα προηγουμένως.
– 6.80 ευρώΌλα τα προαναφερθέντα αρχεία βρίσκονται στο ακόλουθο πακέτο το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα για μελλοντικό παρόμοιο cosplay:
www.mediafire.com/?2hwoq3f728wxk68Σύνολο: 88 ευρώΚλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ξανά τα δύο άτομα που συνέβαλαν στο cosplay μου και κυρίως των
Adventurer που κάθισε με τις ώρες και μου σχεδίασε το σώμα και έβαψε το μαλλί μου, χωρίς παράπονο, με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, χωρίς να έχει οποιαδήποτε υποχρέωση να το κάνει, και αποφεύγοντας τακτικές προχειρότητας. Φυσικά τον ευχαριστώ και για την ( χιλιοστή; ) φιλοξενία στο σπίτι του για άλλη μια φορά.
Το επόμενο μου cosplay, τώρα που τελείωσα με την παρούσα θεματική τριλογία, προφανώς δεν θα ακολουθεί το στυλ αυτών πλέον. Η ουσία είναι ότι είχα σκεφτεί πολλά από τότε που ξεκίνησα να κάνω cosplay τον προηγούμενο Οκτώβριο και απλός αποφάσιζα την σειρά που θα τα κάνω ανάλογα με τις συνθήκες, τα μέσα, την όρεξη και φυσικά τις γνώσεις την εκάστοτε στιγμή. Το παρόν για μένα αποτελεί το πιο επιτυχημένο μου cosplay και γενικά δεν νομίζω να ξανακάνω τόσο επιτυχημένη θεματική τριλογία ξανά στο μέλλον. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι γίνετε

! Το επόμενο μου το έχω αποφασίσει ήδη και είναι το πρώτο που σκέφτηκα όταν ξεκίνησα να κάνω cosplays, και που άφησα "τελευταίο" για προφανείς λόγους ( απαιτήσεις χρόνου και χρήματος δηλαδή ). Προς μεγάλη μου χαρά, ενώ δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση, προέκυψε να είναι ομαδικό, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς με αυτό ( το 9ο κατά σειρά ) θα κλείσω ταυτοχρόνος και έναν χρόνο στον τομέα του cosplaying και τι καλύτερο να το "γιορτάσω" και με φίλους

.
* Images courtesy of Me, ~*memole*~, Adventurer, DarcRose22 & Ripperroolia
Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:28.