Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Cosplay που έχουμε κάνει (τι και πως)


  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#31 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 24 February 2009 - 23:08

09) Rena Ryuugu (Higurashi no naku koro ni)

Posted Image

concept: "I found you..."

Roi-Mat (Φεβρουάριος 2009)


Posted Image

photo editing by: Kabamaroudis

Posted Image

"Oyashiro-sama no tattari da". ...και μου μίλησε μέσω του-Otaku no sekai-"Konata"-Ηλία Λιάσκου:
-"Μωρή....ΟΧΙ τη Rena, θα σου κόψω τα πόδια!!"

Posted Image

Το cosplay πάντως έγινε, έχω ακόμα πόδια, τίμησα τον αγαπημένο μου τόπο μυστηρίου και ψυχολογικού τρόμου, τη Hinamizawa και είδα και RAW το πρώτο ova της πολυαναμενόμενης 3ης σεζόν "Higurashi no naku koro ni REI"- που τα 'σπαγε κάνοντας intro με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους χαρακτήρες που γνωρίζουμε, πιστά στο concept: "πέντε βόδια, δυό ζευγάρια".
...μεχρι να σοβαρέψει ακόμα σοβαρότερα....

Posted Image

Κοστούμι: Ήταν παραγγελία μέσω eBay (ευχαριστώ τον kabamaroudi για την πολύτιμη βοήθειά του ως προς τα διαδικαστικά παραγγελιας-περι των οποιων από μόνη μου δεν κατέω ντίπ)! Προτίμησα το ίδιο online store από το οποιο ειχα παραγγείλει παλιότερα τη στολή της Roberta (Black Lagoon), πρέπει να κόστισε-αν θυμάμαι καλά γύρω στα 45ευρώ (αποστολή από Hong-Kong με επιπλέων κόστος express shipping included, μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες).
Ηρθε το φόρεμα, το μπερεδάκι και ο μεγάλος φιόγκος που στερεωνόταν στο πισω μέρος του φουστανιού με παραμάνα.
Πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα (ήταν ακριβώς ίδιο με τη φωτογραφία στο site), θεματάκι υπήρξε μονάχα στα measurements του φουστανιού. Ως τώρα εχω παραγγείλει πάντα non-custom measures, δηλαδή τις στάνταρ διαστάσεις-μεγέθη που δίνει το κατάστημα στα medium sizes. Σε αυτή την περίπτωση μου ήρθε το φόρεμα αρκετα φαρδύτερο στη μέση, τον κορμό, τις μανσέτες των μανικιών και στο κολάρο. Το πήγα λοιπόν στη μοδίστρα μου (την κυρία Σούλα-Approved by Mother of Cosplayer) και μου το στένεψε σ' εκείνα τα σημεία, κάνοντας πολύ καλή δουλειά χωρίς να χαλάσει τη φόρμα του φορέματος.

Posted Image

Λοιπά αξεσουάρ: Τα μώβ περικάρπια τα εφτιαξα μόνη μου, χρησιμοποιώντας ύφασμα από ένα φτηνό μωβ μακώ που αγόρασα από τα κινέζικα. Μαύρες βαμβακερές κάλτσες μέχρι πάνω από το γόνατο, από τα καταστήματα calzedonia, Ερμού. Καφέ μπότες με κορδόνια βρήκα στο Μοναστηράκι. Τις ειχα δει στη βιτρίνα πριν τις εκπτώσεις και τις καψουρεύτηκα, όχι μόνο λόγο cosplay, αλλά και ως στυλ μπότας αυτες καθαυτές. Πριν τις εκπτώσεις τις ειχανε 130ευρώ και ράγισε η καρδιά μου. Τις πήρα τελικά στις εκπτώσεις 90ευρώ με πολλή χαρά-κι ας ράγισε η καρδούλα στο πορτοφολάκι μου, αλλά χαλάλι τους! Τις λατρεύω έτσι κι αλλιώς και θα τις ξεπατώσω στο walking...

Posted Image

Χτένισμα: το φυσικό μου μαλλί και χρώμα. Δεν χρησιμοποίησα περούκα αυτή τη φορά.

The cleaver: Μπαλντάς με τον οποιο δεν κόβουμε κανονικά κρέας (ασχετα με τη χρήση που του κάνει η Rena στο άνιμε), αλλά συνήθως σπάμε ξύλινα κιβώτια. Χωρίς το μπαλντάδι, δε νοείται cosplay Rena! Χωρίς αυτό το μπαλντάδι, υπάρχει μόνο:
-"Τι έχεις ντυθεί κοπελιά? Μαγείρισσα?" (σχόλιο νοσοκόμας στο ΚΑΤ όπου καταλήξαμε, αφού ενα παιδί τραυματίστηκε πεφτοντας στο πάτωμα).

Να πώς φτιάχτηκε. Μου χε έρθει η εξής ιδέα-πετυχεσιά: να χρησιμοποιήσω εναν αληθινό μπαλντά μαγειρικής (3ευρώ από τους κινέζους) ως βάση. Επάνω σε κάθεμιά από τις δυο επιφάνειές του να κολλήσω σκληρό αλλά λεπτό χαρτόνι το οποιο θα έβαφα με σπρέυ 2 αποχρώσεων, μεταλλικό-ασημί και γκρί-ματ. Από την κατασκευή θα εξείχε η λαβή του πραγματικού μπαλντά, την οποια θα τύλιγα με λίγο σπάγγο, για να δώσω την εντύπωση ενός εργαλείου που απαιτείται να εχει σταθερότητα στη λαβή επειδή χρησιμοποιείται συχνά.
Αυτά και επραξα λοιπόν.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του kabamaroudi, ο οποίος έφτιαξε στο photoshop το περίγραμμα της λάμας του cleaver, υπολογίζοντας με την απαραίτητη ακρίβεια τόσο τις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, καμπύλη "κόψης"), όσο και την συνολική κλίμακα του cleaver ώστε να είναι αρμονικός με τις δικές μου φυσικές σωματικές διαστάσεις και να μη καταλήξω να κρατάω ενα μπαλντάδι-πράμα τόσο θηρίο στις διαστάσεις, που θα ταιριαζε καλύτερα να το κρατάει καποιος με τις σωματικές αναλλογίες του Μπουντίρογκα.

(Μ' αλλα λόγια, είναι μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομερεια: κατασκευάζουμε χαρτονένια ή πλαστικά σπαθιά σε φυσικές αναλλογίες ταιριαστές με τις δικές μας σωματικές αναλλογίες, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει τουλάχιστον λογικό).

Με βάση λοιπόν το περίγραμμα που έφτιαξε ο kabamaroudis, κόπηκε το σκληρό χαρτόνι που αγόρασα από το Πλαίσιο και βάφτηκε αρχικά με το ασημί-μεταλλικό σπρέυ (Πλαίσιο επίσης) κι επειτα το μισό μέρος της κόψης με το γκρί-ματ.
Τελική πινελιά, οι χαρακιές που έκανα επάνω στην χαρτονένια "κόψη" του μπαλνταδιού με κοπίδι, ώστε να δείχνει χρησιμοποιημένο.

-----------------------------------------------------

OMAKE: "Μερικαί σκηναί...φόνων"!

Posted Image

"Ο θάνατος του Υπαλληλάκου".
Kabamaroudis as: japanesse salary man

Posted Image

"Η σφαγή του Διαδηλωτή"
Γιάννης Δ. as: Demostrator from AKIRA

Posted Image

Πριν το πάρτυ, οργανώθηκε φλού-meeting από τον Dante80 στο Rezin. Φλού και η φωτό λοιπόν!

#32 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

    Achieved Bankai

  • Members
  • 254 posts

Posted 02 March 2009 - 05:46

Spoiler:
λοιπόν!


:respect: :respect: :respect: :respect: :respect: για το συγκεκριμενο cosplay :P
Posted Image
Posted Image

#33 KabaMaroudis

KabaMaroudis

    Starting...

  • Members
  • 27 posts

Posted 04 March 2009 - 10:31

KabaMaroudis' '09 cosplaying! :8):

Time to prepare: 15 minutes :P
Time to apply: 10 minutes ;)
=InstaCosp - less than 30' total!

Υλικά:
-2 σωληνάρια κόκκινη βαφή σώματος
-Μολυβι μακιγιάζ για τα φρύδια και άλλες λεπτομέριες
-Ωμή πατάτα (ω ναι) σκαλισμένη για τα δόντια
-Πλαστικό σόπαλο
-Κάτω μέρος ιαπωνικού ρούχου jinbei
-Εκτύπωση του kanji "Oni"

Ορίστε οι pics και ένα gifάκι!

George Maroudis's Photos - Cosplay '09 | Facebook


Posted Image

Στο άλμπουμ έχει και 4-5 φωτογραφίες από το προηγούμενο, απλούστερο cosplay μου :)

Edited by KabaMaroudis, 04 March 2009 - 16:54.

Posted Image
Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?

#34 Xa0s

Xa0s

    Gambate o kudasai !!!

  • Members
  • 341 posts

Posted 04 March 2009 - 23:15

Το παρακτω ποστ ειναι μεγαλο αλλα ειναι κ αναλυτικο .

Γενικα να πω πωσ η παρακτω σελιδα SithVixen.com εχει αρκετα κ εκπληκτικα πραγματα για Cosplay σε μορφη pdf οποτε οποιο ψαχνει κατι ασ ρηξει μια ματια κ εδω .Και για ρουχα κ για πανοπλιεσ κ για περουκεσ πολα πολα πραγματα

Με την σειρα μου κ εγω ασ γραψω πωσ κ Xa0s εγινε Kyoraku_Shunsuι απο το Βleach.
Ξεκιναμε με τα βασικα που ειναι ενα Παντελονι=Hakama , ενα πανοφορι=Kosode και 2 Κιμονο(ενα ασπρο κ ενα ροζ ftw)

Το λοιπον για το Hakama χρησιμοποιησα σατεν υφασμα μαυρου χρωματοσ .Το παρακατω πατρον και οδηγειες μαζι με τισ τελευτες φοτογραφειεσ που με βοηθησαν αρκετα .
http://www.sithvixen.com/tutorials/SewingHakamaPants.pdf

Το pdf τα εχει ολα γραμενα αναλυτικα κ ειναι στα Αγγλικα
Φοτo που βοηθησαν στην κατανοηση του pdf
Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

τελειωνοντασ η μπροστα πλευρα θα πρεπει να μιαζει με αυτο
Spoiler:

και η πισω
Spoiler:

Σημειωνω οτι στης φοτ εχει χρησιμοποιηθει διαφορετικου χρωματοσ υφασμα για την ζωνη πραγμα που γενικοτερα στουσ χαρακτηρεσ του Bleach δεν ισχει.
Tελοσ επιδη πολοι δεν θα ξερουν να κ μια φοτο για το πωσ φοριετε το Hakama
Spoiler:

Για το kosode χρησιμοποιησα σατεν υφασμα μαυρου χρωματοσ και σατεν ασπρου χρωματοσ για το τελειωμα στα μανικια κ στο στηθος (Υποληματα απο το ασπρο σατεν του Κιμονο) .Το λινκ εχει πατρον και οδηγειες για να το φτιαξετε και μαζι με τισ τελευτες φοτογραφειεσ θα δειτε πως πρεπει να καταλιξει να ειναι φορεμενο.

http://www.dementia.org/~djl/sca/japanese/patterns.html

Τελειωμενο θα μιαζει ετσι
Spoiler:

και αν φορεσετε Kosode (Παντα φοραμε πρωτο το kosode και μετα το Hakama) k Hakama θα πρεπει να ειναι ετσι απο μπρωστα
Spoiler:

και απο πισω
Spoiler:


Για την γαλαζια Ζωνη θα χρηαστειτε ενα γαλαζιο υφασμα 40 ποντουσ φαρδοσ κ μηκοσ τουλαχιστον 3 φορεσ την μεση σασ (για να ειναι μεγαλο κ να πεφτει ομορφα κ ο φιογκοσ)

Για τα Ασπρο Κιμονο χρησιμοποιησα ασπρου χρωματοσ σατεν υφασμα κ η διαδικασια ηταν ακριβοσ ιδια με αυτη του Kosode με μονεσ διαφορεσ οτι τα μανικια πρεπει να εινε ελαφροσ μεγαλιτερα για να χωρανε τα μανικια του Kosode.μια προχιρι αλλαγι στα μικη φενετε στιν παρακατω φοτο
Spoiler:

Ακομα μια αλλαγη ειναι οτι πλεον τα Overlap (αυτα που προσθετουμε δεξια κ αριστερα) δεν ειναι χρησιμα.Βεβεα εγω επιδη εχω κ μια κοιλια να καλιψω κ επιδη ειναι κ χειμονασ τα μειωσα απλα οπωσ φενετε κ στιν φοτο πιο πανω για να κλεινει κ λιγο.
Απο αυτο το υφασμα περνουμε κ φτιαχνουμε τα αντιστιχα neckband για το μαυρο kosode.
Ολα τα μαυρα που εχει η στολη του εκαστοτε αρχηγου.Το νουμερο στην πλατη ,οι ρομβοι κ οι κυκλη εγιναν με μαυρο μαρκαδορο για υφασματα.Το μεγεθοσ αυτων ειναι
Pομβοσ 25cmυψος x 5cm Πλατος
οι κυκλοι 5εκ διαμετρο
τοποθετιμενοι σε αποσταση 10 εκ απο κεντρο σε κεντρο.Δηλαδη κεντρο ρομβου με κεντρο κυκλου απηχαν ~10 εκ
Για το σημα τισ πλατησ ο ρομβοσ ηταν 27 εκ μηκοσ κ 17 εκ πλατοσ .Για ολα τα παραπνω μαυρα σχηματα που πρεπει να βαψει καποιοσ υπαρχουν σχεδια Autocad η Pdf για να τα εκτηπωσει καποιοσ αν τα θελει και να τα βαλει ως πατρον απο κατω για να μην κανει λαθοσ.Απλα ασ μου τα ζητησει να του τα στειλω.Δεν ξερω πωσ να τα ανεβασω αυτα στο σαιτ.

Ακολουθουμε τισ ιδιεσ οδηγιεσ για το Ροζ κιμονο μονο που τωρα μεγαλονουμε λιγο ακομα τα μανικια (εγω τα εκανα αλουσ 5 ποντουσ μεγαλητρα)

Τα λουλουδια φυλα κλπ υπαρχουν σε σχεδια Autocad η Pdf για να τα εκτηπωσει καποιοσ και να τα βαλει ως πατρον απο κατω για να κοψει αντιστιχα τα κοκινα,πρασινα κ Ασπρα υφασματα(παλι σατεν χρησιμοποιησα,αλλα μποριτε να χρησιμοποιησετε κ φοδρα που ειναι τραγικα φτινοτερη)Οποιοσ ενδιαφερετε του τα στελνω.Αφου ολα αυτα ραφτουν στην θεση τουσ με μαυρο μαρκαδορο περναμε τα περιγραματα για να δειξουν λιγο(ειδικοτερα τα ασπρα)


Και για τησ 3 περιπτωσεισ υπαρχει το ιδιο σχεδιο για το κοψιμοι του λαιμου αλλα εμενα μου φανικε πολυ μεγαλο το προτινομενιο ανιγμα οποτε θα προτινα πριν κοψετε τον λαιμο να δοκιμασετε το ρουχο κ να δειτε σε συγκριση με μια μπλουζα που ιδι φορατε που πρεπει να κοψετε.


Το καπελο
Spoiler:
ευτιχοσ για εμενα το βρικα σε ενα καταστημα με αποκριατικα αλλα παραθετω παρακατω τα λογια τησ Tomodachi2

Λοιπόν, το βασικό σου πρόβλημα είναι το καπέλο, οπότε:

* Που θα μπορούσες να βρεις ένα τετοιο? Καπέλο με κινέζικο ντιζάιν, οπότε θα πρωτοψαξεις στα προφανή μέρη: κινέζικα μαγαζιά. Όχι σε αυτά τα μικρά που υπάρχουν μαζεμένα στο κέντρο και πωλούν συνήθως μόνο ρούχα και παπούτσια, αλλά σε καποια πολύ μεγάλα που πωλούν από εργαλεία μέχρι έπιπλα.
Υπάρχει ένα τετοιο επάνω στην Κωνσταντινουπόλεως (μετά τα Σεπόλια και λιγα μέτρα μετά τη γέφυρα Ροσινιόλ).
Ισως να υπάρχουν και σε καποια μαγαζιά με είδη διακόσμησης (πολλές φορές χρησιμοποιούνται τετοια καπέλα ως διακοσμητικά). Αλλά αυτό το συγκεκριμμένο ψάξιμο, μου κάνει λίγο...μύγα στ' άχυρα....
Επίσης υπάρχει πιθανότητα να βρεις τετοιο καπέλο ψάθινο (όχι φτηνο-χαρτονενιο) σε καποια μεγάλα μαγαζιά με αποκριάτικα είδη ή θα μπορούσες να νοικιάσεις ένα από βεστιάριο (διευθύνσεις καταστημάτων βεστιάριο θα βρεις στο χρυσό οδηγό).

*Θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου ένα? Μάλλον ναι!
Το βασικό σου υλικό θα είναι το χαρτόνι. Οσο σκληρό χρειάζεται, ωστε να κρατάει μια φόρμα και όσο μαλακό χρειάζεται για να διπλώσει σωστά. Στερεώνεις τις άκρες καλύτερα με συρραπτικό, παρά με κόλλα.
Για να δώσεις στην εξωτερική επιφάνεια τη σωστή όψη, εχω δυο σκέψεις:

α) Θα βρεις στο ιντερνετ ενα pattern (εικόνες που χρησιμοποιούνται συνήθως ως backgrounds με απλά επαναλαμβανόμενα μοτίβα) που να μοιάζει με επιφανεια φτιαγμένη από ψάθα. Βρες ενα με καλή ανάλυση κι εκτυπωσε το σε απλό χαρτί. Επειτα κόλησέ το προσεχτικά επάνω στο καπέλο που εχεις φορμάρει ήδη με χαρτόνι ως βάση.
Σε αυτό το cosplay item δεν μας ενδιαφέρει το ότι το βασικό υλικό είναι χαρτόνι, αλλά η εντύπωση στο μάτι ότι η εξωτερική όψη μοιάζει ψάθινη.

β) Αυτό ίσως είναι λίγο πιο ζώρικο, αλλά αρκετά αληθοφανές. Στο praktiker ή σε μαγαζιά με είδη για κατασκευές-χόμπυ ισως βρεις ρολό-ψάθα σε καλή ποιότητα. Αν βρεις κατι τετοιο και είναι αρκετά λεπτό, μπορείς να το στερεώσεις με συρραπτικό επάνω στη χαρτονένια βάση. Αν είναι πιο χοντρό, μπορείς να το τυλίξεις κωνικά και να το χρησιμοποιήσεις απευθέιας.

Υπάρχει και η λύση-απελπισίας που λέγεται: υλικό-ψάθα θαλάσσης! Αλλά, εκτός του ότι δε θα δώσει την οπτική εντύπωση που θέλουμε, θα θέλει σίγουρα ράψιμο στις άκρες με υφασμα, γιατί άμα μαδήσει....

Κ αφου εχεισ το καπελο ετιμο με κοκινο καπιτονε-βελουτε χαρτι κολασ τα αντιστιχα 4 ρομβακια στην κοριφη του .Κ παλι υπαρχουν σε σχεδια Autocad η Pdf για να τα εκτηπωσει καποιοσ και να τα βαλει ως πατρον κατω απο το κοκκινο ''χαρτονι'' κ να κοψει .Οποιοσ ενδιαφερετε του τα στελνω.Απλα πριν κολισετε φροντιστε με μαυρο μαρκαδορο να κανετε τα 3 σχιματακια που εχει το καθε ρομβακι επανω.οχι οτι μετα δεν γινετε , αλλα πριν ειναι ποιο ευκολο.

Τα σπαθεια απλα τα πειρα απο αποκριατικα ειδι,τιποτα τρομερο.
Spoiler:
Spoiler:
Το μονο που καπια στιγμι ισωσ κανς ειναι να αλξω το μαυρο κορδονι που εχει η λαβη με μπλε για να τεριαζει με τα πραγματικα του.

Απαρετιτο αξεσουαρ το παρουρι του Kyoraku παντα γεματο με οτι πινει ο καθενας .Το μονο που χρειζεστε ειναι ενα γιαλινο μπουκαλι κρασιου Τσανταλης που εχει περιπου το σχημα κ αρκετο υφασμα για να το τηλιξετε γυρο του κ να κανετε αν θελετε το σχεδιακη-γραμα(δεν ξεχορισα τι ηταν-οποτε κ δεν το εκανα) που εχει επανω κ ενα φελο για να μην χηθει το πολυτημο περιεχομενο...

Επισεισ απαρετητη αξυρισια 1 εβδομαδα τουλαχιστον κ μετα σωστο ξυρισμα ''στα σημεια''
Οσο για το μαλι απλα εχω μακρι μαλια .Σε αντιθετη περπτωση μια περουκα κανει την δουλεια
ΤΕΛΙΚΑ
Posted Image
Posted Image
Posted Image
μερικεσ φοτο απο το ολοκληρομενο cosplay υπαρχουκ κ στην Γκαλερι στο
Cosplay Meeting 2009
liks εδω
.aNiMe//GR - PhotoPlog - Ειρηνικό τρίο
.aNiMe//GR - PhotoPlog - Kyouraku greek edition ;)
.aNiMe//GR - PhotoPlog - Ολοι Σηνταγμααα
και μερικες που φενετε η πλατη
.aNiMe//GR - PhotoPlog - Διασχίζοντας τον δρόμο
.aNiMe//GR - PhotoPlog - Kyouraku Shunsui

Στο δια ταυτα το ολο κουστουμι πηγε περιπου στα 80~90 Ευρο κοστος με σχετικα εμφανισιμα υφασματα..ουτε τιποτα τρομερο ουτε τιποτα πανακριβο...Χωρισ κοστοσ μοδιστρασ διοτι τα περισοτερ τα ερψε η μητερα μου...

Mερικεσ χρησιμεσ συμβουλεσ για οσουσ το επιλεξουν δια τον οποιοδιποτε ανδρικο χαρακτηρα του blech στο μαυρο hakama βαλτε φερμουαρ μπροστα για να μποριτε να κανετε το Νο1 πολυ πολυ ευκολα...

Μπορει αν το διαβασετε να φενετ δισκολο,αλλα ειναιν τραγικα ευκολο ολο το κουστουμι.Οποιοσ το αποφασσισει να κανει καποιον χαρακτηρα ασ μου πει κ μπορω κ να τον βοηθησω κ μεσω τηλεφωνου αν χρειαστει αν καπου κολαει κ δεν καταλαβενε ή τα βρει σκουρα.

Και να πω πως ισωσ ολοι οι Captains toy Bleach να ειναι ενα πολυ ευκολο ομαδικο Cosplay...


Αυτο το ποστ ξεκινισα να το γραφω στις 7.30 κ τελειωσε στισ 11.15...Ουαουυυ

I would likePosted Image for a pet...


#35 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 05 March 2009 - 00:46

...αυτό δεν είναι post. :yellowcard:
...Εκτός κι αν κάποιος θέλει να ανεβάσει το post count του...; :canthelp:


LOL! :hahaha:
Kaba....απλώς το παιδί έμεινε άφωνο με το animated gif!

Πάντως τα Oni είναι δαιμόνια της ιαπωνικής παράδοσης

Posted Image

Φοβερό cosplay! All;a kai to animated gif....:nanana:

Xa0s...

ευχαριστούμε για το πόστ, την παρουσίαση και τις πληροφορίες!
Πολύ χορταστικό cosplay!!! :congrats:

#36 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 06 March 2009 - 00:13

tomodachi...αν και δεν μου πέφτει ο λόγος
δεν μου άρεσε το cosplay σου σαν maide για τον απλούστατο λόγο ότι
σε προτιμώ με πιο sexy cosplay.

#37 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 04 April 2009 - 12:44

Κατεστραμμένο cosplay No 2 (Για το Νο 1, δείτε προηγούμενα ποστ)
Ash Ketchum από Pokemon (δεν πιστεύω ότι τελικά το έκανα)
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Στην αρχή το σκέφτηκα για πλάκα, αλλά μετά είπα γιατί όχι; θα βγάλει γέλιο. Ένας Ash κοντά στα 30... Μοιράστηκα αυτή τη σκέψη μου με ελάχιστα άτομα, για να μην ξέρουν οι υπόλοιποι τι θα ντυθώ, και να δω τις αντιδράσεις.

Μπουφάν
Ο Ash φοράει ένα μπλε μπουφάν, χωρίς μανίκια. Έκανα το προφανές, πήρα το τζιν μπουφάν μου, και έκοψα τα μανίκια! Επιπλέον έβαψα με ακριλικό κίτρινο το κάτω μέρος και τις τσέπες, για να μοιάζει με αυτό του Ash. Επιπλέον έβαψα λευκό και το γιακά, επειδή ήταν έτσι πιο εύκολο. Έτσι ο γιακάς φαίνεται σαν να βγαίνει μέσα από το μπουφάν. Η φρίκη της μέρας ήταν όταν ανακάλυψα ότι μου είχε τελειώσει το λευκό ακρυλικό αργά το Σάββατο το βράδυ (προτιμώ αυτό επειδή δεν ξαβάφει από το ύφασμα με το νερό, και αν μπει σε στρώσεις καλύπτει ότι υπάρχει από κάτω). Ευτυχώς έχω έναν φίλο καλλιτέχνη που μου έφερε και κατάφερα να τελειώσω.
Κόστος: ένα κατεστραμμένο μπουφάν (δλδ όσο θα κάνει το καινούριο όταν πάρω)

Μπλούζα
Έχουμε σκούρα μπλούζα από μέσα, με λευκά μανίκια που βγαίνουν από το μπουφάν. Απλή λύση-> πήρα ένα μαύρο κοντομάνικο T-shirt και έκοψα τα μανίκια. Φόρεσα πρώτα το λευκό, και από πάνω το μαύρο. Με αυτό τον τρόπο φαινόταν το μαύρο από μέσα, και του λευκού τα μανίκια
Κόστος: ένα κατεστραμμένο μπλουζάκι (δλδ όσο θα κάνει το καινούριο όταν πάρω)

Παντελόνι
Ένα παλιό παντελόνι στο χρώμα που έμοιαζε αρκετά με αυτό του Ash. Γύρισα τα πατζάκια μέσα, τα έραψα και τα πέρασα ένα χέρι λευκό ακρυλικό.
Κόστος: ένα κατεστραμμένο παντελόνι (αλλά μου ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλο πια)

Παπούτσια
Θυμήθηκα κάτι ξεχασμένα παπούτσια που είχα, αλλά δεν φορούσα επειδή είχε ξεκολλήσει λίγο η σόλα από το ένα, και έπρεπε να πάνε σε τσαγκάρη. Αλλά που να βρεις τσαγκάρη Κυριακή μεσημέρι; Οπότε τα έφτιαξα όπως μπορούσα μόνος μου, και κράτησαν αρκετά, ώστε να γυρίσω σπίτι μετά. Νταξ, δεν ήταν τέλεια, αλλά δεν πιστεύω να το πρόσεξε κανένας
Κόστος: 0

Καπέλο
Κάποτε μας είχαν δώσει ένα διαφημιστικό καπέλο με κόκκινο κεραμίδι. Τότε είχα σχολιάσει ότι θυμίζει κάπως του Ash. Για καλή μου τύχη βρέθηκε σχετικά εύκολα, και μετά χρησιμοποιώντας (τι άλλο) ακρυλικό χρώμα, κάλυψα το διαφημιστικό, και έφτιαξα το σηματάκι που έχει πάνω το καπέλο του Ash. Το υπόλοιπο καπέλο, επειδή ήταν λευκό, το κάλυψα με κόκκινο ακρυλικό.
Κόστος: 0

Μαλλιά
Τα μαλλιά μου έχουν μια τάση να γυρίζουν και να πετάνε όταν είναι λίγο μακρυά. Ευτυχής σύμπτωση, ήταν στο κατάλληλο μήκος!

Σακίδιο
Ένα σακίδιο που είχαμε σπίτι. Καμία σχέση με το κανονικό, αλλά και αυτό δεν το πρόσεξαν! Κόστος 0

Pikachu
Είναι ένα τσαντάκι της αδερφής μου, μάλλον σε κλίμακα σχεδόν 1-1 με τον πραγματικό Pikachu.
Κόστος: 0

Pokeball
Στο σπίτι κατά καιρούς κυκλοφορούν πολλές pokeball, αλλά δεν βρήκα καμία πρόχειρη. Έτσι έφτιαξα μια. Πήρα 2 μισά από μπαλάκια gasaphon τα έκοψα λίγο για να γίνουν στρογγυλά, και τα κόλλησα με λίγο blue tak και κολλητική ταινία από πάνω. Μπόλικο ακρυλικό και έτοιμη. Δεν ήταν απόλυτα στρογγυλή, ήταν λίγο οβάλ, για αυτό την κρατούσα με τρόπο που να μην φαίνεται.
Κόστος: 0

Γάντια
Χε χε, δεν φορούσα γάντια. Αλλά μόνο εγώ το ήξερα. Είναι μέρος της παραπλάνησης, όπως και το σακίδιο. Έψαξα να βρω γάντια, αλλά με τα μαγαζιά κλειστά, δεν είχα και πολλές επιλογές, για αυτό δεν φόρεσα. Δεν νομίζω να έγινε ιδιαιτέρως αισθητή αυτή η λεπτομέρεια.

Το cosplay πέτυχε το σκοπό του. Ήταν εύκολα αναγνωρίσιμο, αρκετά καμένο, και έβγαζε γέλιο. Αν γινόταν ψηφοφορία εκείνη τη μέρα στο πάρτυ, νομίζω ότι είχα καλές πιθανότητες.

Edited by Namida, 05 April 2009 - 15:01.



#38 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 05 April 2009 - 17:31

Σειρά έχει η παρουσίαση του 5ου και 6ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα στο τελευταίο Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Roronoa Zoro από One Piece όπως τον είδαμε κατά την διάρκεια του Arlong Arc ( 1η εκδοχή ) και στις μάχες του ( 2η εκδοχή ), που έκανα στις 03.04.2009 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο Cofix Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Συγκριτικά με το προηγούμενο μου αυτή την φορά επέλεξα κάτι πιο “προσγειωμένο” και “οικονομικό” σαν ένα τρόπο “ανάπαυσης” πριν το επόμενο cosplay μου το καλοκαίρι, που αν πετύχει θα μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει όλα όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι το παρόν ήταν εύκολο, καθώς δεν προτιμώ τα εύκολα. Και αυτό όπως και το προηγούμενο ήταν ανάμεσα στα cosplay που ήθελα να κάνω πριν καν ξεκινήσω να ασχολούμαι γενικά με cosplay. Φυσικά δεν επέλεξα την απλή εκδοχή, καθώς αυτή την είχαν ήδη κάνει πάρα πολλά άτομα και δεν θα με δυσκόλευε ιδιαίτερα αν την προτιμούσα. Οπότε τι καλύτερο από το να επιλέξω την εκδοχή που μου άρεσε περισσότερο από όλες μέχρι σήμερα.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση του.


Α) Μποτάκια – Τα είχα εύκαιρα από το προηγούμενο μου cosplay, την χρήση των οποίων και σε αυτό είχα υπολογίσει επίσης τότε κατά την αγορά τους. – 0 ευρώ

Β) Παντελόνι – Το είχα εύκαιρο εδώ και πολλά χρόνια και δεν το πολυφόρεσα γιατί πολύ απλά δεν μου έκανε λόγο του μεγαλύτερου βάρους που είχα τότε. Τώρα όμως μου ερχόταν γάντι στην μέση και ήταν αρκετά “baggy” από κάτω όπως το ήθελα, οπότε βολεύτηκα με αυτό αντί να αγοράσω καινούριο. – 0 ευρώ

Γ) Μπαντάνα - Αγόρασα μισό μέτρο μαύρο γυαλιστερό ύφασμα από κατάστημα με υφάσματα, το οποίο ζήτησα από την μοδίστρα να το κόψει σε σχήμα τετραγώνου, να το διπλώσει μια φορά σε μορφή τριγώνου και να το ράψει εσωτερικά, ώστε να μην φαίνονται οι ραφές αλλά ούτε και οι κομμένες άκρες του. Αυτό επιτελούσε επίσης τον σκοπό να μην χρειάζεται να διπλώνω κάθε φορά ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα όταν θα την χρησιμοποιούσα, και να παιδεύομαι άσκοπα παραπάνω. Σε φάσεις “αχρηστίας” παρέμενε δεμένη στο αριστερό μπράτσο μου. – 5 ευρώ

Δ) Σκουλαρίκια – Μετά από ατελείωτο ψάξιμο επιτέλους βρήκα σε κατάστημα με μικροπράγματα κάτι περιδέραια με γυάλινες σταγόνες στο σχήμα των σκουλαρικιών που έψαχνα. Αγόρασα 3 από αυτά και κράτησα τις σταγόνες με τους κρίκους τους. Στο ίδιο κατάστημα βρήκα και σκουλαρίκια με “πιαστράκια”, από τα οποία αγόρασα δύο ζευγάρια, αφαίρεσα τα “πιαστράκια” από τρία εκ των τεσσάρων και τα πέρασα στους κρίκους των γυάλινων σταγόνων τους οποίους είχα μικρύνει όσο ήταν δυνατόν, γιατί δεν ταίριαζαν τόσο μεγάλοι που ήταν. Έτσι προέκυψαν τα 3 σκουλαρίκια που χρειαζόμουν, τα οποία όμως ήταν γυάλινα. Οπότε από κατάστημα με είδη ζωγραφικής αγόρασα έναν μαρκαδόρο ζωγραφικής με χρυσαφί χρώμα με τον οποίο έβαψα τις γυάλινες σταγόνες, τους κρίκους τους και τα πιαστράκια τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν χρυσαφί όπως τα ήθελα εξαρχής. – 7.40 ευρώ

Ε) Ζώνη – Από κατάστημα με υφάσματα αγόρασα 1.10 μέτρα πράσινο γυαλιστερό ύφασμα το οποίο δίπλωσα κάθετα πολλαπλές φορές στο ύψος που ήθελα για να αποκτήσει πάχος. Έπειτα ζήτησα από την ίδια μοδίστρα να μου ράψει κάθετες μαύρες ραφές σε απόσταση 6 εκατοστών γύρω γύρω για να αποκτήσει το σχέδιο που έπρεπε, αλλά και για να κρατιέται σταθερό μεταξύ του το πλέον παχύ ύφασμα. Στα άκρα ( σε διάστημα 0.20μ ) ζήτησα να μου τοποθετήσει το επονομαζόμενο “χριτς χρατς ” ( ή όπως το λένε τέλος πάντων) ώστε να μπορώ να κλείνω την ζώνη εύκολα και απλά από πίσω μου. Επειτα δίπλωσα το πάνω μέρος του προς τα μέσα και το έραψα, ώστε να δίνει την αίσθηση του πάχους στο πάνω μέρος και να μην υπάρχει κενό ανάμεσα του και στο σώμα μου. – 10 ευρώ

Ζ) Πουκάμισο – Και φτάνουμε στο δυσκολότερο μέρος. Μετά από πολύ ψάξιμο επιτέλους βρήκα καθαρό μπλε πουκάμισο σε κατάστημα με μεγάλη ποικιλία ρούχων. Δυστυχώς δεν υπήρχε σε λεπτή γραμμή, οπότε αναγκαστικά το πήρα σε μέγεθος “M”. Ζήτησα από μοδίστρα να μου το “μαζέψει” όσο γινόταν από τα πλάγια, αλλά και να μου κάνει τα μακρυμάνικα μανίκια κοντομάνικα. Έπειτα άρχισε ο πονοκέφαλος. Μου βγήκε η ψυχή να βρω επιτέλους τον κατάλληλο τρόπο για να το σχεδιάσω! Βλέπετε τα καταστήματα με στάμπες δεν κάνουν τέτοιες πλήρες δουλειές σε ολόκληρες επιφάνειες ρουχισμού, οπότε η μόνη λύση ήταν να το σχεδιάσω όλο μόνος από το μηδέν. Αυτό που έψαχνα λοιπόν ήταν ένας αποδοτικός τρόπος να βάψω το μπλε πουκάμισο με γαλάζια σχέδια. Εφόσον λοιπόν δοκίμασα μαρκαδόρο υφάσματος, βαφή για πολλαπλές επιφάνειες, βαφή για ύφασμα και σπρέι...αποτέλεσμα μηδέν. Επειδή το πουκάμισο ήταν πάρα πολύ λεπτό, το χρώμα είτε θα απορροφιόταν και από γαλάζιο θα γινόταν μπλε, οπότε δεν θα ξεχώριζε αλλά και θα φαινόταν από την εσωτερική πλευρά του πουκαμίσου, είτε απλά στην περίπτωση του σπρέι θα περνούσε από μέσα και δεν θα έμενε στο τέλος τίποτα πάνω στο πουκάμισο ( απ’ότι φαίνεται Tomodatchi ή δεν είχαν το σωστό σπρέι που χρησιμοποίησες εσύ ή το πουκάμισο μου ήταν απλά πολύ λεπτό για τέτοια δουλειά, αν και αν έπιανε όντως θα ήταν το πιο γρήγορο και βολικό )!!! Εκεί που μου τελείωσαν οι λύσεις διαπίστωσα όμως το εξής, που μπορεί να παρομοιαστεί με την μέθοδο που κάνουν τις στάμπες.
Εάν άπλωνα μπλε χρώμα με το PicTixx Metallic Pen 49877 Blau/Blue, η επιφάνεια όπου απλωνόταν σκλήρυνε ελαφρά. Θα έκανε την δουλειά από μόνο του, αν δεν χρειαζόταν να πέφτει πάνω του φως για να μπορεί κανείς να δει το γαλάζιο, και αν έπειτα δεν γυάλιζε τόσο στο μάτι, κάτι που απλά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Οπότε μου ήρθε μετά η έμπνευση και δοκίμασα από πάνω του (και εφόσον στέγνωσε προφανώς μετά από κανένα δεκάλεπτο ) το γαλάζιο χρώμα υφάσματος, Decorfin Textil Transparent Colour Sky Blue 527, το οποίο πλέον αντί να απορροφηθεί πλήρως και να γίνει μπλε απορροφήθηκε μέσα στο προαναφερθέν χρώμα και έμενε έντονο γαλάζιο και έδειχνε ακριβώς όπως το ήθελα και έπρεπε!!! Έπειτα σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ το σχέδιο του πουκάμισου και το εκτύπωσα 3 φορές σε αυτοκόλλητο χαρτί Α3, το οποίο θα χρησιμοποιούσα ως μάσκα για την σχεδίαση των σχεδίων .Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

www.mediafire.com/?9d7vi7w9myvcdy1

Με χρήση τριών από το κάθε ένα από τα δύο προαναφερθέντα χρώματα, τις 3 αυτοκόλλητες μάσκες, ένα πλατύ λεπτό πινέλο Νο 20 Nylon-Haar και μετά από δουλειά περίπου 40 ωρών (!!!) το πουκάμισο ήταν πλέον έτοιμο και έβγαζε μάτι!!! Φυσικά λόγο της επαναχρησιμοποίησης των ίδιων μασκών υπήρξαν ορισμένα ψεγάδια εδώ και εκεί στα σχέδια και που και που κολλούσαν και μικροσκοπικά κομματάκια χαρτί από τις μάσκες πάνω στα άκρα του χρώματος το οποίο έξυνα και αφαιρούσα με χρήση οδοντογλυφίδων. Στο τέλος το έριξα και ένα καλό σιδέρωμα από την ανάποδη πλευρά για να στρώσει και ήταν έτοιμο! - 35.40 ευρώ

Η) Ουλή – Επέλεξα να μην βάλω επιδέσμους πάνω μου επειδή δεν μου άρεσε σαν ιδέα, καθώς θεωρούσα καλύτερο να φαίνεται η ουλή που προκάλεσε ο Mihawk στον Zoro λίγο νωρίτερα από την φάση που άρχισε να φοράει το συγκεκριμένο πουκάμισο, και που ήταν και ο λόγος που είχε τους επιδέσμους. Αυτή την σχεδίασα πολύ απλά στην Ζωγραφική του Η/Υ ( επί τρία έτσι για σιγουριά ) και περιλαμβάνεται μαζί με το σχέδιο του πουκαμίσου στο αρχείο που έδωσα πιο πάνω. Και αυτή χρειάστηκε να την εκτυπώσω σε αυτοκόλλητο χαρτί Α3. Έπειτα εφάρμοσα πάνω μου το αυτοκόλλητο χαρτί λίγο πριν ξεκινήσουμε για το πάρτι και γέμισα το κενό με χρήση του ανεξίτηλου Uni Marker No. 580B που είχα χρησιμοποιήσει και στο προηγούμενο cosplay μου για τα σχέδια πάνω μου. – 1.20 ευρώ

Θ) Πράσινα μαλλιά – Αρχικά προφανώς χρειάστηκε να κουρευτώ μερικές μέρες νωρίτερα. Επειδή δεν είχα παντελώς καμία ιδέα για το βάψιμο μαλλιών άρχισα να ρωτάω εδώ και εκεί. Η Videl σαν καλό και αξιαγάπητο κορίτσι που είναι το έμαθε και έτσι από το πουθενά μου έκανε την έκπληξη και μου αγόρασε ένα πράσινο σπρέι μαλλιών από κατάστημα με είδη κομμωτικής, το οποίο αποδείχτηκε ως το απολύτως κατάλληλο χρώμα που χρειαζόταν. Έπειτα η Camus που είχε φτάσει στην πόλη από Αθήνα μερικές ώρες πριν το πάρτι και με την πολύχρονη εμπειρία πάνω στο θέμα, μου τα έβαψε στο άψε σβήσε και τα έκανε τζετ! Σας ευχαριστώ και τις δύο πάρα πολύ! – 0 ευρώ

Ι) Τρία Σπαθιά – Επειδή δεν κατείχα τις γνώσεις για να τα δημιουργήσω μόνος μου από το τίποτα, δεν μπόρεσα να βρω κάποιο κατάλληλο βίντεο για να μου δείξει τον τρόπο αλλά και επειδή δεν ήθελα να ξοδέψω και άλλα χρήματα αυτή την φορά μετά το προηγούμενο (και πριν το επόμενο) αποφάσισα να βασιστώ σε άλλα παιδιά που είχαν στις κατοχή τους iaitou ( για να μην σκοτώσουμε και κανέναν κατά λάθος δηλαδή ) και να τα δανειστώ. Σωτήρες σε αυτή την περίπτωση ήρθαν ο N-TG με την παροχή των δύο εκ των τριών iaitou ( μαύρο και μπλε ) και ο Billmcnik με την παροχή του τρίτου ( μαύρο ), τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, γιατί χωρίς την βοήθεια τους το cosplayαυτό απλά δεν θα γινόταν! Ναι, μπορεί τα σπαθιά να μην είναι ακριβώς τα ίδια με τα κλασσικά του Zoro, αλλά πρώτων σίγουρα κάνουν την δουλειά τους και δείχνουν φοβερά, και δεύτερον ποιος είπε ότι το σωστό είναι να είναι τα ίδια; Κοιτάξτε πάνω στις εικόνες. Στην διάρκεια του Arlong Park χρησιμοποιούσε διάφορα σπαθιά αντί για τα δικά του ( όπως του Johnny και Yosaku). Πάρτε το έτσι και στην περίπτωση μου αν είναι ανάγκη. Αυτά μου τα έδεσε η Camus καταλλήλως στην δερμάτινη ζώνη που κρυβόταν κάτω από την μεγάλη πράσινη ζώνη, με χρήση των σκηνιών που μου έμειναν από τα 3 περιδέραια που είχα αγοράσει για να ετοιμάσω τα σκουλαρίκια. – 0 ευρώ

Σύνολο: 59 ευρώ

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλα τα άτομα που με βοήθησαν με το παρόν cosplay μου, χωρίς τα οποία απλά θα ήμουν χαμένος από χέρι. Όσο αφορά το επόμενο μου cosplay στην Θεσσαλονίκη, αυτό αποτελεί το τελευταίο της “summer cosplay” τριλογίας μου, και το οποίο παρατήρησα ότι συνδυάζει στοιχεία από το τα τρία καλύτερα μου cosplay ( Sagara Sanosuke, Portgas D. Ace, Roronoa Zoro) καθώς και αυτό που θα παρουσιάσω στην συνέχεια (Tuxedo Mask) και αν και θεωρητικά δεν υπολογίζω να μου κοστίσει όσο του Ace σίγουρα θα χρειαστώ την βοήθεια (και επιμονή) άλλων ατόμων για να πετύχει το εγχείρημα. Αν όλα πάνε καλά μπορεί κάλλιστα να είναι το καλύτερο μου μέχρι εκείνη την στιγμή. Μετά από αυτό ήδη σκέφτηκα τα δύο επόμενα που θεματολογικά δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση με την παρούσα τριλογία.


* Images courtesy of Adventurer

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:27.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#39 Renya

Renya

    Watashi wa L.

  • Members
  • 14 posts

Posted 10 April 2009 - 13:30

Cassiel φοβερη δουλεια, οπως και τωω περισσοτερων εδω μεσα. =)
Λοιπον εγω δεν εχω παει σε κανενα κοσπλεη παρτυ ή κατι παρομοιο, εχω αποπειραθει με κατι επισης καμμενους φιλους και τζαπαν φρηκς να κανουμε απομιμησεις, αποτυχημενες ως επι το πλειστον.

Μου ειχε κανει δωρο μια φιλη μου(η μοναδικη φιλη μου βασικα.) απο την Ιαπωνια μια συμπαθεστατη καπα. Κοκκινη με μαυρες ριγες στο πλαι.
Μου ηρθε η φλασια οτι εμοιαζε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στου Ed Elric.

Ειχα και μια μπλουζα της αδερφης μιας φιλης μου(!) που μου την ειχε δωσει επειδη δεν της εκανε που γιαπωνεζοεφερνε λιγο.
Εβαλα και ενα μαυρο παντελονι που ειχα, εβαλα και κατι μαυρα δερματινα σταρακια μποτακια που ειχα.
Επιασα και το μαλλι πισω.
Και ΤΑΝΤΑ!

Posted Image

Τραγικο το ξερω, αλλα η προσπαθεια ειναι που μετραει@!@)!~1

Θα βαλω λοιπον και μια δευτερη πικ, δεν ειναι ακριβως κοσπλεη αλλα.
Ημασταν σε κατι public baths εις την μαγευτικη Ιαπωνιαν, και ετσι οπως ημουν με το κιμονο βλεπω ενα φοινικοειδες.
Πηγα και επιασα το κοτσανι του.
Ενιωσα η hagu-chan. ^^

Posted Image

#40 adamsbankai

adamsbankai

    MangaReader

  • Members
  • 512 posts

Posted 10 April 2009 - 15:33

Η πρωτη μου προσπαθεια πριν ενα μηνα στο Carnival Party τ πανεπιστιμιου μ:

Vizard Ichigo (Bleach)

Spoiler:


Spoiler:


#41 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 11 April 2009 - 10:14

Πάρα πολύ ωραία μάσκα!

Παιδιά, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον αναλυτικό τρόπο που παρουσιάζετε τα cosplays σας! Βοηθούν απίστευτα! :congrats:

#42 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 28 April 2009 - 14:14

10) Enma Ai (Jigoku Shoujo/Hell Girl)

Posted Image

Akai Panda party, DaSein (Απρίλιος 2009)

concept: "Ippen...shinde miru"?

Posted Image

"You have called me"

Posted Image

Posted Image

Posted Image

"Ippen...shinde miru"?

Posted Image

Η απόλυτη "Αρχιτέκτων" πίσω από αυτό το cosplay είναι η Αθηνά (Camus). Σ' εκείνη ανήκουν όλα, η ιδέα, η εκτέλεση και η επιτυχία του. Ενα μεγάλο ευχαριστώ.
Είχε την ευγένεια να μου δανείσει ενα πραγματικά φίνο, ολομέταξο, πολύ ακριβό κιμονό, κάλτσες και σανδάλια. Εκανε το μακιγιάζ μου και φυσικά μου φόρεσε το κιμονό.
Το να φορέσεις ενα κιμονό δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Αρχικά, είναι αδύνατον να το φορέσεις μόνος σου! Χρειάζονται χερια να σε βοηθήσουν. Στην προκειμένη ποερίπτωση, χρειάστηκαν να με ντύσουν 2 ατομα.
Αξίζει να παρακολουθήσετε τη διαδικασία που χρειάζεται για να φορέσει καποιος ενα κιμονο. Καντε κλικ στα spoiler tags για να παρακολουθήσετε τη διαδικασίαβήμα-βήμα...

Spoiler:


Spoiler:


Spoiler:


Spoiler:


Spoiler:












Τα κόκκινα μάτια φτιάχτηκαν στο Photoshop. Ξέρω πως υπάρχουν στο εμπόριο χρωματιστοί φακοί επαφής μιας χρήσης, αρκετά οικονομικοί. Όμως για τη δική μου περίπτωση (6 βαθμών μυωπίας) θα έπρεπε να ξοδέψω γύρω στα 100 ευρώ. Δεν θα το επιχειρούσα....

Η περούκα, από τα Wings.gr (metro Μεταξουργείο). Κόντυνα απλώς 2 μπροστινές τούφες.

Strings doll: Την κατασκεύασα μόνη μου.

Posted Image

Να πώς.
Χρειάστηκα 4 λεπτά ξυλάκια. Χρησιμοποίησα chopsticks τα οποια εκοψα στο σωστό μήκος και τα ενωσα όπως πρεπει με σελοτέηπ.

Posted Image

Επειτα, χρειάστηκα ενα κουβάρι απλό μπεζ σπάγγο (τον απλούστερο, που δένουμε κιβώτια). Εκοψα κομμάτια σπαγγου. Φτιάχνοντας ενα μπατσο από κομματια σπάγγου, τα εδεσα επάνω στο σκελετό από ξυλάκια κι επειτα τα εδεσα μεταξύ τους. Εκοψα όσο περίσσευε στο μήκος και τελος πρόσθεσα την κοκκινη κορδέλα στην κορυφή.

"Ourami, kiki todoketai..."

Posted Image

The Jigoku sign:

Posted Image

Είναι το σημάδι που εμφανίζεται στο δέρμα όσων εχουν καλέσει την Enma ωστε να εκπληρώσει ενα αίτημα μίσους, στελνοντας καποιον στην κολαση, ενω ταυτόχρονα σημαίνει ότι η δική τους ψυχή εχει δεσμευτεί να παει στην κόλαση μετά θάνατον...

Posted Image

Πρόκειται για απλή σφραγίδα. Μου την εφτιαξε η Ολγάρα!!

Spoiler:


Η σφραγιδα ήταν διαθέσιμη, καθ όλη τη διάρκεια του πάρτυ, για όποιον επιθυμούσε. Σφράγισα αμέτρητα ντεκολτέ κοριτσιών και όχι μόνο....!! :hahaha:

Edited by Tomodachi2, 28 April 2009 - 14:22.


#43 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 02 May 2009 - 18:29

Σειρά έχει η παρουσίαση του 7ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα στο πρώτο Cosplay Party των Akai Panda στην Αθήνα. Σας παρουσιάζω τον Tuxedo Mask από Sailor Moon που έκανα στις 25.04.2009 στο Akai Panda Anime Cosplay Party στο Dasein Αθήνας. Tο ντουέτο συμπληρωνόταν από την Usagi 19 / Didi που ντύθηκε Usagi Tsukino.

Posted Image

Το συγκεκριμένο cosplay θα το χαρακτήριζα σαν extra / guest cosplay, καθώς ήταν το πρώτο που έκανα στην Αθήνα ( όπου παρουσιάστηκα σε cosplay party για πρώτη φορά γενικός ) και αρχικά δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι. Επιπλέον αποτελεί το πρώτο μου cosplay που θα χαρακτήριζα “της στιγμής”, κάτι που δεν έχω ξανακάνει ποτέ μέχρι σήμερα και γενικά δεν είναι κάτι που προτιμώ. Σε τελική ανάλυση όμως βγήκε καλύτερο απ’ ότι το περίμενα, αν και προφανώς είχε τις ατέλειες του λόγω του ότι ήταν “της στιγμής”. Να αναφέρω επίσης ότι δεν αποτελεί το 3ο μέρος της τριλογίας μου που ξεκίνησα στην Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρώσω με το επόμενο μου εκεί, για αποφυγή μπερδέματος.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση του.

Α) Παντελόνι & Παπούτσια - Τα έφερα μαζί μου στην Αθήνα από Κατερίνη. Το μαύρο επίσημο παντελόνι είναι το ίδιο που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο μου cosplay ως Roronoa Zoro, ενώ τα μαύρα επίσημα παπούτσια δεν ξέρω ούτε εγώ από πότε τα έχω. – 0 ευρώ

Β) Πουκάμισο & Σακάκι - Το άσπρο πουκάμισο το δανείστηκε η Camus από τον άντρα της ξαδέρφης της, καθώς εγώ δεν είχα, ενώ το δερμάτινο σακάκι ήταν την μητέρας της. Δερμάτινο, επειδή απλά δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο άλλο απλό. Αν και αυτό κανονικά το θεωρώ ατέλεια, δεν ξεχώριζε όσο περίμενα στο τέλος. – 0 ευρώ

Γ) Κάπα - Αυτή έγινε με την συνένωση μαύρου ( εξωτερική μεριά ) και κόκκινου ( εσωτερική μεριά ) γυαλιστερού υφάσματος με την χρήση συρραπτικού, τετραγωνικά γύρω γύρω, διπλώνοντας λίγο από το μαύρο ύφασμα στο εσωτερικό του κόκκινου, από τον Dark Seraphim,και με την συμμετοχή της Ritsuka, τα οποία μετά έβαψα με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο από την μαύρη μεριά για να μην λαμπιρίζουν από την αντανάκλαση του φωτός. Έπειτα την στερέωσα με χρήση δύο παραμάνων που πέρασα μέσα από το δερμάτινο σακάκι από κάτω στο μπροστινό μέρος, στο ύψος των μασχαλών μου. – 0 ευρώ ( ή 10 ευρώ από κατάστημα, thanks Camus:wooi2: )

Δ) Μάσκα – Πριν κατέβω στην Αθήνα, έψαξα και βρήκα στο Google ένα καρέ από την σειρά που απεικόνιζε τον Tuxedo Mask ακριβώς από μπροστά. Οπότε καθάρισα την εικόνα αφήνοντας μόνο την μάσκα, την ίσιασα ακριβώς και την μεγέθυνα στο κατάλληλο μέγεθος που την χρειαζόμουν στην Ζωγραφική του H/Y. Όποιος την χρειαστεί για μελλοντικό παρόμοιο cosplay μπορεί να την κατεβάσει από εδώ:

www.mediafire.com/?ehu69vh48p6vz3x

Στην Αθήνα την εκτύπωσα σε σκληρό χαρτί ( ίδιο με τα δελτία της ψηφοφορίας / κλήρωσης του πάρτι ), δίπλωσα το χαρτί για διπλό πάχος, οπότε και έκοψα το σχέδιο. Έπειτα έκανα δύο τρυπούλες στο πίσω κομμάτι χαρτί αριστερά και δεξιά διαγωνίως κάτω από τα “μάτια”, απ’όπου και πέρασα τις άκρες διαφανούς ελαστικού νήματος που μου είχε μείνει από το cosplay του Portgas D. Ace στο παρελθόν ( όπου το χρησιμοποίησα για να δημιουργήσω το βραχιόλι ). Έπειτα με στιγμιαία κόλλα κόλλησα τα δύο στρώματα χαρτιού μεταξύ τους καλά, έτσι ώστε να κρατηθεί και το νήμα στην θέση του από την κόλλα. Στην διαδικασία βοήθησε ο αδερφός της Camus, Μαρίνος. Ο λόγος που επέλεξα αυτά τα σημεία για να στερεώσω το νήμα είναι ο απλούστατος λόγος ότι οι άκρες τις μάσκας πρέπει να “πετάνε” στον αέρα, οπότε αν το στερέωνα στα άκρα της μάσκας αυτά θα τραβιούνταν προς τα πίσω, κάτι που θα ήταν λάθος. Το διαφανές του νήματος επίσης είχε σαν αποτέλεσμα να μην φαίνεται, ακριβώς όπως και στην σειρά, με αποτέλεσμα η μάσκα να δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται. Προσωπικά ήθελα να “ντύσω” την μάσκα με αυτοκόλλητο άσπρο χαρτί για να εξομαλύνω τα άκρα της, να πάρει μια γυαλάδα και πάχος και να μην δείχνει χάρτινη, αλλά προφανώς δεν είχα τον χρόνο και τα μέσα για κάτι τέτοιο εκείνη την στιγμή. – 0 ευρώ

Ε) Αξεσούαρ - Το καπέλο, το παπιών και το ραβδί, μου τα δάνεισε ο Kleidokrator μετά από επικοινωνία με τον Namida, καθώς είχε κάνει το ίδιο θέμα στο Αποκριάτικο Cosplay Meeting 2009 στης 01.03.2009. Το παπιών μπορεί να ήταν μαύρο αντί για άσπρο και το ραβδί να είχε μια μεταλλική σφαίρα από πανω, αλλά είπαμε ότι το cosplay ήταν “ της στιγμής”. Έτσι και αλλιώς δεν ήταν κάτι που καταλάβαινε κανείς ότι είναι “λάθος”. – 0 ευρώ

Σύνολο: 0 ευρώ

Για μηδαμινό κόστος και “της στιγμής” θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο cosplay ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένο. Μπορεί να είχε ατέλειες, όπως αυτές που ανέφερα, ότι ξέχασα θα έπρεπε να υπάρχουν και άσπρα γάντια, ότι δεν βρήκα κόκκινο τριαντάφυλλο τελευταία στιγμή και όταν ήρθε ένας πλανόδιος στο πάρτι δεν είχα χρήματα μαζί μου να αγοράσω κάποιο, ότι είχα ξεχάσει να βγάλω το κομποσκοίνι και γενικά διάφορα άλλα, αλλά όλα αυτά δεν “ξεχώριζαν” ιδιαίτερα, οπότε δεν χάλασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ την Camus που –δεν- μου έδωσε επιλογή για το αν θα κάνω cosplay ( πως τα λέω Αθηνά εεεε, αχαχα :hahaha: ) και που σαν αποτέλεσμα δέχτηκε από butler του Kuroshitsuji που πρότεινε αρχικά, να το γυρίσω σε Tuxedo Mask από Sailor Moon, που ήταν το αρχικά ακυρωμένο μεθεπόμενο cosplay μου για Θεσσαλονίκη ( αλυρωμένο για τον προφανή λόγο ότι το θεώρησα πολύ απλό για να το κάνω εν τέλει). Έτσι τουλάχιστον έκανα κάτι της επιλογής μου χαχα :). Φυσικά την ευχαριστώ που έτρεχε δεξιά και αριστερά για να κανονίσει να “μαζευτούν” όλα τα κομμάτια του cosplay μου, ενώ παράλληλα έκανε το ίδιο για κάμποσα άλλα άτομα, και είχε φροντίδα και το πάρτι ( όπου με όλα αυτά σαν αποτέλεσμα αργήσουμε να φτάσουμε 40 λεπτά :frozen:). Και προφανώς την ευχαριστώ γενικά για την φιλοξενία όσο ήμασταν στην Αθήνα και τα χιλιαδυο άλλα ενδιάμεσα.


Ευχαριστώ τον Dark Seraphim που δημιούργησε την κάπα από το τίποτα και την Ritsuka που βοήθησε στην όλη διαδικασία.

Ευχαριστώ τον αδερφό της Camus, Μαρίνο για την βοήθεια του στην παρασκευή της μάσκας.

Ευχαριστώ την Lily που κάθισε και μου έβαλε το άτιμο το παπιών που δεν είχα ιδέα πως μπαίνει, γιατί πρώτη φορά είδα στην ζωή μου τέτοιο πράγμα.

Φυσικά ευχαριστώ τον Namida που επικοινώνησε με τον Kleidokrator για τα αξεσουάρ που μου έλειπαν και τον ίδιο τον Kleidokrator που ενώ δεν είχε καμία υποχρέωση και χωρίς να με ξέρει, προθυμοποιήθηκε να μου τα δανείσει. Και μάλιστα άλλο ένα πολλαπλό ευχαριστώ στον ίδιο, γιατί αν δεν είχα το καπέλο στο τέλος του πάρτι, θα μου είχε καρφωθεί ένα “stray” βελάκι στο κεφάλι και ποιος ξέρει που θα ήμουν τώρα.

Σειρά τώρα το τέλος της τριλογίας μου στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.



* Images courtesy of Me & Neuro

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 16:36.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#44 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 19 June 2009 - 01:35

Σειρά έχει η παρουσίαση του 8ου και 9ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα στο τελευταίο Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Kamina από Tengen Toppa Gurren Lagann, που έκανα στις 12.06.2009 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο Cofix Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Όπως είχα αναφέρει και παλιότερα στις προηγούμενες παρουσιάσεις των cosplay που έχω κάνει μέχρι σήμερα, το παρόν cosplay θα αποτελούσε το τέλος της θεματικής τριλογίας μου και πιθανόν το καλύτερο μου μέχρι σήμερα. Ο τρόπος με τον οποίο είχα σκεφτεί αρχικά την δημιουργία του ήταν ουσιαστικά ένας μαζικός συνδυασμός στοιχείων από τα 5 εκ των 6 προηγούμενων μου cosplays ( όλα εκτός του cosplay μου ως Pokemaster δηλαδή ), ο οποίος δεν περίμενα να μου δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Δηλαδή θα ακολουθούσα παρόμοιες τακτικές όπως στου Sagara Sanosuke ( για επιδέσμους και ράψιμο ζώνης ), στου Dark Mousy ( πάλι επιδέσμους και όρθιος γιακάς ), στου Portgas D. Ace ( βάψιμο σώματος και κρίκοι στην ζώνη ), στου Roronoa Zoro ( βάψιμο μαλλιών και σώματος, χρήση σπαθιού και δημιουργία σχεδίων κάπας ) και στου Tuxedo Mask ( δημιουργία μάσκας και κάπας ). Να που όμως ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Αν και όλα αυτά όντως τα χρησιμοποίησα, τελικά δεν ήταν τα μόνα όπως περίμενα εξαρχής, και αναγκαστικά πάτησα και σε “νέα εδάφη” για άλλη μια φορά. Όλα αυτά θα αναφερθούν στην συνέχεια.

Αρχικά είχα σκεφτεί να παρουσιαστώ απευθείας ως η γνωστή ( παντού εκτός από αυτή την χώρα απ'ότι φαίνετε ) εκδοχή του Kamina που βλέπετε στην αρχή του θέματος. Καθώς ετοίμαζα αυτή την εκδοχή λοιπόν και κόντευα να τελειώσω, μέσα στην όλη ανυπομονησία για το πάρτι και την πώρωση που έφαγα με το Tengen Toppa Gurren Lagann μου ήρθαν άλλες δύο επιπλέον ιδέες που θα έκαναν το cosplay μου ακόμα πιο πλήρες απ’ ότι ήταν ήδη και θα είχαν απλά πλάκα. Έτσι λοιπόν για να γελάσουμε όλοι λίγο παραπάνω, αντικρούοντας τις προσδοκίες των ατόμων που ήξεραν τα προηγούμενα μου cosplays και περίμεναν κάτι ανάλογου επιπέδου, είπα να κάνω ντου –αρχικά- σαν Kamina…στην εναλλακτικής διάστασης εκδοχή του :hihi2::

Posted Image

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Περιττό να πω τι άκουσα ( ε μα το ήθελα :hahaha: ) και τι αντιδράσεις "ένιωσα" μόλις ο κόσμος είδε το “cosplay” που είχα κάνει. Και αυτό δύο φορές, πρώτα στο photoshooting που κάναμε ορισμένα παιδιά νωρίτερα στην ΧΑΝΘ ( και στο οποίο δυστυχώς φτάσαμε στο τέλος λόγο των πολύωρων προετοιμασιών ) και έπειτα στο ίδιο το πάρτι. Εκεί που λοιπόν όλοι είχαν απογοητευτεί προφανώς από το “νέο μου αριστούργημα”, επί τόπου αλλάζω στο πάρτι στο κανονικό και πραγματικό μου cosplay, την γνωστή επική εκδοχή του Kamina! Περιττό να πω και εδώ τι αντιδράσεις έπεσαν μετά από αυτή την αλλαγή ( τελείως αντίθετες αυτή την φορά προφανώς ). Και εκεί που νόμιζε κανείς ότι τέλειωσαν οι εκπλήξεις, σειρά είχε και μια τελευταία. Η σημαία της Dai Gurren Dan/ Great Gurren Brigade: 8):!!!

Συνεχίζουμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση τους.

Α) Μπλε μαλλιά – Έχοντας ρωτήσει την Videl προηγουμένως από πού είχε προμηθευτεί το πράσινο σπρέι που χρησιμοποίησα στο cosplay μου ως Roronoa Zoro, πήγα στο ίδιο κατάστημα ειδών κομμωτικής στην Θεσσαλονίκη και αγόρασα το ίδιο στην μπλε εκδοχή. Πρόκειται για το Fluo/Glitter/Metal Hair Colour . Αυτή την φορά ο ειδήμονας που μου έβαψε τα μαλλιά πριν το πάρτι ήταν ο Adventurer, οποίος είχε ήδη προηγουμένως εμπειρία πάνω στο θέμα από παλιότερη αντίστοιχη προσπάθεια. Παρόλα αυτά δεν έφτασε ένα μπουκάλι και αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε άλλα δύο, τα οποία και πάλι δεν έδωσαν το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή άρχισε να τρέχει το χρώμα από το πολύ ψέκασμα στα ίδια σημεία. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως!!! – 10.20 ευρώ

Β) Γυαλιά – Ο τρόπος δημιουργίας του ήταν παρόμοιος με αυτόν που εφάρμοσα στην δημιουργία της μάσκας στο cosplay μου ως Tuxedo Mask. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα το σχέδιο των γυαλιών, το οποίο καθάρισα και μεγέθυνα στο κατάλληλο μέγεθος. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Glasses”. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν χρησιμοποίησα χαρτόνι για την δημιουργία των γυαλιών αλλά διαφάνειες, μία κόκκινη και μία λευκή, από κατάστημα με καλλιτεχνικά είδη. Εκτύπωσα το σχέδιο των γυαλιών και το στερέωσα με αυτοκόλλητο πάνω στην κόκκινη διαφάνεια την οποία έκοψα στο σχέδιο των γυαλιών με ψαλίδι. Το ίδιο ακριβώς έκανα στην συνέχεια και στην λευκή διαφάνεια. Έπειτα με χρήση στιγμιαίας κόλλας σε ορισμένα μόνο σημεία ( 4 άκρες και κέντρο ) ένωσα τις δύο διαφάνειες και στερέωσα με χρήση της ίδιας κόλλας αριστερά και δεξιά ανάμεσα στις δύο διαφάνειες διαφανές ελαστικό νήμα που μου είχε μείνει από το cosplay μου ως Portgas D. Ace. H “καλή” μεριά ήταν η κόκκινη καθώς η απόχρωση της έκρυβε καταλλήλων τα υπολείμματα της στιγμιαίας κόλλας, σε αντίθεση με την ανάποδη λευκή μεριά που θα ήταν εμφανές. Ο λόγος που δεν επέλεξα κόκκινη διαφάνεια και για την πίσω μεριά ήταν επειδή η λευκή που πήρα ήταν πιο παχύ από αυτή και έδινε το κατάλληλο πάχος που ήθελα στα γυαλιά ώστε να στέκουν σωστά. Το νήμα το προσάρμοσα με τέτοιο άνοιγμα ώστε να κρατιέται καλά από το κεφάλι μου αλλά παράλληλα όχι υπερβολικά ώστε να μην κολλάνε τα γυαλιά στα μάτια μου και να “πετάνε”. – 4.40 ευρώ

Γ) Σχέδια σώματος – Η τακτική που ακολούθησα εδώ ήταν η ίδια που ακολούθησα και στα άλλα δύο cosplay της παρούσας θεματικής τριλογίας. Σχεδίασα στην ζωγραφική του Η/Υ μου όλα τα σχέδια, τα αποθήκευσα ως PDF και στη συνέχεια τα εκτύπωσα σε αυτοκόλλητα χαρτιά μεγέθους Α4 οριζόντια ή κάθετα ανάλογα με το σχέδιο, σε κατάστημα με φωτοτυπικά είδη. Μπορείτε να τα βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Body (X)”. Από αυτά αφαίρεσα με το ψαλίδι τα μαύρα σχέδια και φρόντισα να κρατήσω τα εσωτερικά άσπρα κενά όπου παρουσιαζόταν. Όλα αυτά στη συνέχεια τα κόλλησε σταδιακά πάνω μου καταλλήλως ο Adventurer και γέμισε τα κενά με χρήση μπλε ανεξίτηλου μαρκαδόρου Uni Marker No. 580B. Τον ευχαριστώ και εδώ για τον ιδρώτα που έριξε στο όλο εγχείρημα! Οι λόγοι χρήσης αυτής της τακτικής σχεδιασμού και του εν λόγου μαρκαδόρου έχουν αναφερθεί πρωτίστως στην περιγραφή του cosplay μου ως Portgas D. Ace. Τέλος χρησιμοποίησα 3 ρολά επιδέσμους από κατάστημα με ορθοπεδικά είδη για να δέσω τα χέρια και την μέση. Το σχέδιο στην πλάτη συγκεκριμένα για άλλη μια φορά ήταν βολικό από την άποψη ότι πάλι έκρυβε τις απανωτές μελανιές που έχω καθέτως στην σπονδυλική στήλη από την ανελέητη γυμναστική που κάνω καθημερινά πάνω από ένα χρόνο. Οπότε δεν φαινόταν τίποτα από αυτές και τις υπόλοιπες τις έκρυβε ο επίδεσμος και το παντελόνι. – 11.40 ευρώ

Δ) Ζώνη – Το σκεπτικό ήταν αρχικά να ακολουθήσω εδώ την ίδια ακριβώς τακτική που ακολούθησα στο cosplay μου ως Portgas D. Ace, δηλαδή να προμηθευτώ μία ζώνη του καράτε και να την τροποποιήσω σε τσαγκάρη. Δεν έμελε όμως να βρω αμέσως στο ίδιο dojo που είχα βρει την προηγούμενη φορά και καθώς συνέχιζα να σκέφτομαι το θέμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά αυτό δεν θα ήταν η καλύτερη λύση. Ο λόγος ήταν απλώς. Η ζώνη του Kamina δεν είναι τόσο σκληρή όσο μια ζώνη του καράτε αλλά πολύ πιο λεπτή, τόσο που να “κρέμεται” ελεύθερα. Οπότε μετά από σύντομη σκέψη κατέληξα σε διαφορετική λύση. Αγόρασα μισό μέτρο άσπρο ύφασμα, το λεγόμενο λινό όπως μου είπε η πωλήτρια στο κατάστημα με τα υφάσματα, το οποίο ήταν όπως το ήθελα στην υφή αλλά και έδειχνε κάπως “παλιό” που ήταν ότι έπρεπε. Από αυτό το μισό μέτρο χρησιμοποίησα μόνο τα 20 εκατοστά τα οποία δίπλωσα σε ύψος 5 εκατοστών 3 φορές, με αποτέλεσμα να προκύψει μια ζώνη ύψους 5 εκατοστών και μήκους 1,5 μέτρο –ακριβώς- όσο ήθελα για την περιφέρεια μου και τις άκρες της ζώνης που θα κρεμόταν ελεύθερα. Έραψα το λοιπόν με βελόνα και άσπρη κλωστή κατά μήκος το ελεύθερο άκρο της ζώνης από πίσω χωρίς όμως η βελόνα να διαπερνά και την μπροστινή μεριά της ζώνης που θα φαινόταν πάνω μου, ώστε να μην υπάρχει εμφανής ραφή. Στη συνέχεια πήρα από τσαγκάρη 2 μεταλλικά άκρα ζώνης τα όποια χτύπησα με σφυρί στα ανοιχτά άκρα της ζώνης δεξιά και αριστερά. Έπειτα άφησα την ζώνη στον τσαγκάρη για να μου περάσει κάθετες δυάδες 2 μεταλλικών κρίκων σε όσα σημεία είχα προσαρμόσει καθέτως βελόνα τα οποία απείχαν μεταξύ τους ακριβώς 8 εκατοστά. Ο τρόπος που την εφάρμοσα πάνω μου ήταν ο ακόλουθος. Αρχικά την πέρασα μόνο από ένα μία από τις πίσω μεσαίες θηλιές του παντελονιού, όπως είναι το σωστό, και την έφερα γύρω από αυτό προς τα εμπρός. Εφόσον την έδεσα μία φορά στο μπροστινό μέρος, στο σημείο δεσίματος δίπλωσα κατά ύψος τις δύο μεριές της ζώνης που ερχόταν από δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα 4 κρίκοι να σχηματίζουν μία ευθεία, ανάμεσα εκ των οποίων πέρασα ένα μικρό συρματάκι που έδεσα, έτσι ώστε να κρατιέται η ζώνη στην θέση της και να μην χρειαστεί να κάνω πολλαπλά δεσίματα κόμπους. Τα άκρα της ζώνης που κρέμονταν καθέτως από μπροστά κάλυπταν το συρματάκι, και έτσι όλα δούλευαν μια χαρά. – 18.30 ευρώ

Ε) Παντελόνι – Το μαύρο παντελόνι που χρησιμοποίησα ήταν το ίδιο που είχα χρησιμοποιήσει και στο cosplay μου ως Roronoa Zoro. Φυσικά χρειάστηκε να κάνω ορισμένες αλλαγές πάνω του. Το καλό με το εν λόγο παντελόνι είναι ότι είναι “πειραγμένο” στην περιφέρεια και δεν χρειάζεται να είναι κουμπωμένο ή να βάλω ζώνη για να στέκει πάνω μου τέλεια. Το κέρδος από εδώ ήταν πολλαπλό. Αρχικά δεν πιεζόταν καθόλου η ζώνη να ανοίξει εφόσον δεν έπεζε τον ρόλο της συγκράτησης του παντελονιού. Έπειτα ήταν απολύτως κατάλληλο για την πληρότητα του cosplay. O Kamina υποτίθεται έχει το παντελόνι δεμένο με την ζώνη, όπου το πάνω άκρο αυτού είναι λίγο ανοιχτό. Οπότε εφόσον το παντελόνι εφάρμοζε έτσι και αλλιώς πάνω μου, έκανα το ακόλουθο. Μισοέκλεισα το φερμουάρ ( καλά που υπάρχουν και οι επίδεσμοι δηλαδή ) και λύγισα προς τα μέσα δεξιά και αριστερά τα ανοιχτά άκρα από τα σημεία όπου δεν έκλεισα το φερμουάρ και τα έραψα με βελόνα και μαύρη κλωστή, έτσι ώστε το άνοιγμα να είναι στο σωστό μέγεθος και ώστε να μην φαίνετε η τρύπα του κουμπιού και διάφορα άλλα διακοσμητικά. Αφαίρεσα και το κουμπί για τον λόγο ότι δεν κολλούσε πουθενά. Η ζώνη από πάνω έκρυβε ακριβώς το σημείο που φαινόταν να σταματά το φερμουάρ και έτσι ούτε αυτό δεν φαινόταν στο τέλος.
Το άλλο σημείο που τροποποίησα πάνω στο παντελόνι ήταν στα δύο άκρα των ποδιών όπου έπρεπε να υπάρχουν από δύο κόκκινες “λωρίδες” στην σειρά. Αρχικά είχα σκεφτεί να τις βάψω πάνω στο ύφασμα ακλουθώντας παρόμοιο τρόπο ενέργειας με το πουκάμισο στο cosplay μου ως Roronoa Zoro, αλλά επειδή δεν ήθελα να αλλοιώσω μόνιμα το παντελόνι, καθώς είναι πολύ χρήσιμο σε διάφορα cosplay που κάνω, προτίμησα απλά να χρησιμοποιήσω το κόκκινο γυαλιστερό ύφασμα που μου έμεινε από την δημιουργία του μανδύα και να ράψω τις 4 κόκκινες λωρίδες που χρειαζόταν. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρησιμοποίησα όμως την γυαλιστερή πλευρά αλλά την ανάποδη, για τον λόγο ότι δεν ήθελα να γυαλίζουν καθώς δεν κολλούσε αυτό με το ύφασμα του παντελονιού, σε αντίθεση με την ανάποδη πλευρά του ταίριαζε γάντι και έδινε την κατάλληλη αντίθεση με τον μανδύα που χρειαζόταν. Οπότε έκοψα 4 οριζόντιες κόκκινες λωρίδες ύψους 7 εκατοστά ( 5 εκ. που θα φαινόταν συν άλλο ένα ανά πάνω και κάτω άκρο που θα ήταν ραμμένα από μέσα για να μην ξεφτίζουν οι άκρες του υφάσματος ) Να αναφέρω ότι όπως πλέον αρχίσατε να καταλαβαίνετε αυτή την φορά προτίμησα να αποφύγω τελείως την προσφυγή σε μοδίστρα, όχι μόνο επειδή ήταν πολλά όλα όσα ήθελα να γίνουν και θα μου κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά και επειδή δεν θα ήταν εύκολο να εξηγήσω πώς ήθελα να γίνει ο μανδύας εν απουσία μου. Οπότε όλα μα όλα τα ραψίματα έγιναν από μένα με βελόνα και κλωστή. Καθώς δεν κατείχα την τεχνική της ραπτικής όπως ήταν αυτονόητο, αρχικά πήγα να ράψω τις κόκκινες λωρίδες με “λάθος” τρόπο, όπου θα φαινόταν δύο σειρές ραφών κόκκινης κλωστής ανά λωρίδα. Ευτυχώς πρόσεξα γρήγορα στην πορεία ότι κάτι απλά δεν κολλάει και μου ήρθε η φαεινή ιδέα για τον καλύτερο τρόπο όπου συνολικά αντί για οκτώ ραφές στις τέσσερεις λωρίδες, θα φαινόταν μόνο δύο! Απλά και στις τέσσερεις λωρίδες πρώτα έραψα το πάνω άκρο –ανάποδα- πάνω στο παντελόνι, δηλαδή με την γυαλιστερή πλευρά να φαίνετε και την ραφή να γίνετε στο –κάτω μέρος- της εν λόγο λωρίδας σε ύψος 1 εκατοστό. Οπότε απλά μετά την δίπλωνα –προς τα κάτω- και να τη έτοιμη ραμμένη η πάνω μεριά από την ανάποδη πλευρά χωρίς να φαίνεται καν η ραφή. Οπότε έμενε να διπλώσω 1 εκατοστό του κάτω άκρου προς τα μέσα και να ράψω αυτή την φορά κανονικά από πάνω και το κάτω μέρος της λωρίδας. Αυτό έγινε μόνο την πιο κάνω εκ των δύο λωρίδων ανά πόδι καθώς στις κάτω μπόρεσα να αποφύγω και αυτή την εμφανή ραφή με το να διπλώσω το 1 εκατοστό υφάσματος στο εσωτερικό του παντελονιού εκεί που τελείωνε και να το ράψω από μέσα στο ήδη υπάρχον εσωτερικό δίπλωμα του ίδιου του παντελονιού με αποτέλεσμα η βελόνα να μην βγει στην επιφάνεια που φαινόταν και έτσι απλά να μην υπάρχει ραφή! – 0 ευρώ

Ζ) Παντόφλες – Μαύρες παντόφλες από την λαϊκή από τις οποίες αφαίρεσα ξύνοντας με μαχαίρι από πάνω τα μικρά σηματάκια του συμβόλου της Nike που είχαν. – 3 ευρώ

Η) Μανδύας – Αυτό ήταν το πιο δύσκολο μέρος όλου του συνόλου και μου προκάλεσε πολλές σπαζοκεφαλιές ως να το πετύχω. Αρχικά αγόρασα από κατάστημα με υφάσματα κόκκινο γυαλιστερό ύφασμα 2,5 μέτρων ( με πλάτος 1,5 μέτρο όπως συνήθως είναι όλα ). Σε αυτό εφάρμοσα τον ίδιο τρόπο ραφής με το παντελόνι. Το δίπλωσα στο μισό για να αποκτήσει διπλή στρώση με την μη γυαλιστερή πλευρά να φαίνεται προς τα έξω μπρος πίσω και με αποτέλεσμα από 2,5 μέτρα να έχω πλέον 1,25. Έπειτα έραψα με βελόνα και κόκκινη κλωστή καθέτως την αριστερή και δεξιά πλευρά του υφάσματος με εσοχή κάπου 2 εκατοστά στο εσωτερικό του υφάσματος αφήνοντας “ανοιχτή” μόνο την κάτω πλευρά, εφόσον η πάνω ήταν ήδη κλειστή λόγο του διπλώματος στην μέση. Από την ανοιχτή κάτω πλευρά γύρισα ανάποδα όλο το ύφασμα με αποτέλεσμα να έχω πλέον έναν πρόχειρο γυαλιστερό μανδύα διπλής στρώσης 1,25x1,50. Χρησιμοποιώντας 3 λευκές σκληρές διαφάνειες έκοψα 3 λωρίδες ύψους 7,5 εκατοστών τις οποίες ένωσα καλά με συρραπτικό για να σχηματίσουν μια ενιαία μεγαλύτερη λωρίδα ίδιου ύψους και εκ της οποίας τα άκρα έκοψα διαγωνίως για να δώσουν το στραβό μυτερό σχήμα στον γιακά του μανδύα που επρόκειτο να ετοιμάσω. Έτσι η λωρίδα είχε ουσιαστικά σχήμα τραπεζίου με βάσεις μήκους 70 ( πάνω μέρος ) και 50 ( κάτω μέρος ) εκατοστά. Αυτή στη συνέχεια την πέρασα –ανάποδα- ( δηλαδή η βάση των 70 να κοιτά κάτω ) διαμέσου του κάτω ανοίγματος του μανδύα μέσα και πάνω στην πάνω μεριά του στο κέντρο ακριβώς, οπότε και μετά απλά δίπλωσα όλο το πάνω κομμάτι του μανδύα ύψους 7,5 εκατοστών ( όσο η λωρίδα δηλαδή ) προς τα πίσω για να έχει “διπλό πάχος” και κυρίως –στήριγμα- ο γιακάς. Έπειτα έκοψα το πάνω κλειστό μέρος του μανδύα από δεξιά και αριστερά σε εσοχή 6 εκατοστών οριζόντια ως να φτάσω 1,5 εκατοστά πριν το σημείο που άρχιζε ο γιακάς που ετοίμαζα και οπότε και έκοψα προς τα πάνω διαγωνίως ακολουθώντας τον γιακά για να αφαιρεθούν αυτά τα δύο κομμάτια. Στη συνέχεια δίπλωσα προς το εσωτερικό των διαγώνιων του γιακά το ύφασμα που περίσσευε και έραψα με βελόνα και κόκκινη κλωστή απέξω ακριανά για να κρατηθεί το σχήμα του γιακά που δημιουργήθηκε πλέον και τέλος έπιασα από το ένα άκρο την ανοιχτή –πλέον- πάνω πλευρά και διπλώνοντας 1 εκατοστό ύφασμα προς τα μέσα έραψα από πάνω οριζοντίως ως την αντίθετη πλευρά πιάνοντας παράλληλα και το κομμάτι του γιακά στην πορεία που διπλώθηκε προς τα πίσω στην αρχή ολοκληρώνοντας έτσι το όλο σχέδιο. Παρόλα αυτά παρέμενε ένα πρόβλημα. Οριζοντίως ο μανδύας παρέμενε 1,5 μέτρα και αυτό ήταν μέγα σφάλμα τουλάχιστον στην περιοχή των ώμων καθώς δεν στεκόταν σωστά με τίποτα. Η κάτω βάση του γιακά ήταν 50 εκατοστά, άρα από 1,5 μέτρο έπρεπε κάπως να το ρίξω κατά 1 μέτρο! Μετά από σκέψη μου ήρθε η ιδέα. Το πάνω μέρος του μισού μέτρου “επιπλέον” υφάσματος από αριστερά και δεξιά το δίπλωσα εναλλάξ σε ζικ ζακ ως να φτάσει στον γιακά σε απόσταση 12,5 εκατοστών. Δηλαδή 4 διπλώματα ζικ ζακ επί 12,5 ίσον μισό μέτρο. Το πάνω μέρος αυτών των δύο “πακέτων” συμμαζεμένου υφάσματος το δίπλωσα προς τα μέσα και έπειτα το έραψα με βελόνα και κόκκινη κλωστή πάνω στην ραφή του γιακά. Έτσι λύθηκε το πρόβλημα του πάνω μέρους του μανδύα και παρέμενε η έκταση του 1,5 μέτρου και από κάτω για “όγκο” όπως το ήθελα. Πλέον το βασικό σχήμα του μανδύα ήταν έτοιμο.
Τώρα άρχιζε η “διακόσμηση”. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα το σχέδιο του μανδύα του Kamina. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Cape (Logo)”. Εφόσον το εκτύπωσα κάθετα σε αυτοκόλλητο χαρτί Α3, σε κατάστημα με φωτοτυπικά είδη, έκοψα το εσωτερικό μαύρο τμήμα, κόλλησα το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του μανδύα και με χρήση μαύρου μαρκαδόρου υφασμάτων Darwi Tex No 0110013100DA Noir γέμισα το κενό. Με γυαλιστερό άσπρο ύφασμα από κατάστημα με υφάσματα δημιούργησα με γνώμονα τα αυτοκόλλητα γυαλιά τα άσπρα γυαλιά από ύφασμα. Τυλίγοντας το ίδιο σχέδιο με 3 στρώσεις του υφάσματος του έδωσα το κατάλληλο πάχος και λάμψη. Η συγκόλληση κάθε στρώσης έγινε στο πίσω μέρος του με χρήση απλής κόλλας Uhu την οποία και χρησιμοποίησα στην συνέχεια για να κολλήσω τα άσπρα γυαλιά κάνω στον μανδύα. Θα χρησιμοποιούσα στιγμιαία κόλλα, για απόλυτο αποτέλεσμα αν δεν διέρρεε υπερβολικά μέσα από τα υφάσματα αφήνοντας λεκέδες και σκληραίνοντας το ύφασμα.
Στη συνέχεια σειρά είχαν τα “σκισίματα” και οι φλόγες στο κάτω πίσω μέρος του μανδύα. Θα επέλεγα την λύση του σκισίματος και καψίματος του υφάσματος για τα εν λόγο εφέ αλλά αυτό το απέκλεισα όταν είδα ότι το σκίσιμο δεν φαινόταν πιστικό και ότι από το κάψιμο το εν λόγο ύφασμα καιγόταν σαν πλαστικό παρά σαν ύφασμα επειδή ήταν συνθετικό. Οπότε επέλεξα απλά να του δώσω το “σχέδιο” μόνος μου. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα εικόνες μιας φιγούρας του Kamina που έριχναν βάση στον μανδύα του, οπότε και στις φλόγες. Αυτές τις απομόνωσα και τις μεγέθυνα σε 5 οριζόντια φύλλα Α4 ( συνολικού μήκους 1,5 μέτρου δηλαδή, όσο και το μήκος του μανδύα) που εκτύπωσα στη συνέχεια σε αυτοκόλλητο χαρτί. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Cape (FlameX)”. Φυσικά η ανάλυση τους ήταν χάλια και η ομαλοποίηση έγινε κατά το κόψιμο των αυτοκόλλητων νοητά με το μάτι. Αγόρασα μισό μέτρο πορτοκαλί γυαλιστερό ύφασμα από κατάστημα στην πάνω και κάτω οριζόντια άκρη του οποίου κόλλησα την σειρά των αυτοκόλλητων ( σε δύο δόσεις προφανώς ) και έκοψα το ύφασμα και στις δυο μεριές στο σχέδιο των φλογών. Έπειτα με χρήση κόλλας Uhu στο περίγραμμα των φλογών (επειδή δεν ήθελα να το ράψω και να φαίνονται ραφές πάνω στον μανδύα – την στιγμαία κόλλα ανέφερα ήδη γιατί την απέκλισα) κόλλησα τις πάνω φλόγες με εσοχή μισού μέτρου από το κάτω μέρος του μανδύα, έκοψα το κόκκινο ύφασμα που έμενε από κάτω του και στην θέση του έραψα την αριστερή και δεξιά ελεύθερη πλευρά του πορτοκαλί υφάσματος με το κόκκινο, εσωτερικά από μέσα για να μην φαίνετε πάλι η ραφή και να υπάρχει και σίγουρο κράτημα από τα πλάγια. Έπειτα εφόσον δοκίμασα πάνω μου τον μανδύα κοίταξα σε πιο σημείο θα εφάρμοζαν σωστά οι –κάτω- φλόγες και τις κόλλησα πάλι με κόλλα Uhu στο περίγραμμα τους στο κόκκινο ύφασμα, αυτή την φορά προφανώς στην δεύτερη στρώση από πίσω. Έκοψα οτιδήποτε περίσσευε από το πίσω κόκκινο ύφασμα κάτω από τις φλόγες και πλέον ήταν έτοιμο και αυτό το κομμάτι.
Πλέον έμενε μόνο ένα τμήμα ακόμα. Το μπροστινό δέσιμο του μανδύα κάτω από τον γιακά. Χωρίς αυτό ο γιακάς και ο μανδύας απλά έκαναν ότι τους κατέβαινε παίρνοντας περίεργες ”στάσεις”. Οπότε ήταν μιζών σημασίας το δέσιμο να ήταν τέλειο ώστε να τα κρατάει όλα στην σωστή ισορροπία. Πηγαίνοντας σε τσαγκάρη του ζήτησα να μου βάλει δύο κρίκους καθέτως και στις δύο εσωτερικές πλευρές του μανδύα ακριβώς κάτω από τον γιακά. Από τον ίδιο πήρα ένα κίτρινο παχύ κορδόνι του οποίου τα άκρα πέρασα προς τα έξω από τους δύο αριστερούς κρίκους και έπειτα προς τα μέσα από τους δύο δεξιούς, υπολόγισα ακριβώς που πρέπει να είναι για να κρατάνε τον γιακά και τον μανδύα σωστά, έπειτα έκοψα τα άκρα από ότι περίσσευε και τα έραψα με βελόνα και κίτρινη κλωστή μεταξύ τους για να μην αλλοιωθεί ποτέ αυτό το κράτημα. Από κατάστημα με μικροπράγματα πήρα τέσσερα απολύτως στρόγγυλα σκουλαρίκια με πιαστράκια από πίσω τα οποία έβαψα με κίτρινο χρώμα υφάσματος που μου είχε μείνει από τους πειραματισμούς και έπειτα με κίτρινο ακριλικό χρώμα για να μείνει το σχετικά έντονο κίτρινο. Η καλύτερη λύση πάντως δεν είναι αυτή, αλλά το κίτρινο βερνικόχρωμα ενημερωτικά. Μετά το βάψιμο τα στερέωσα με τα πιαστράκια πάνω σε κάθε έναν από του τέσσερεις κρίκους από την έξω μεριά και έραψα με βελόνα και κίτρινη κλωστή το πίσω μέρος από τα πιαστράκια πάνω στο κίτρινο κορδόνι για να μην υπάρχει περίπτωση να πέσουν ή έστω να κουνηθούν από την θέση τους πάνω στον μανδύα. – 18.50 ευρώ

Θ) Σπαθί – Για άλλη μια φορά χρειάστηκε να δανειστώ ένα iaitou, και για άλλη μια φορά ο Billmcnik μου διέθεσε το μαύρο που κατείχε. Τον ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά. – 0 ευρώ

Ι) Πουκάμισο – Το “επικό” πουκάμισο με το οποίο σκέφτηκα να κάνω την εναλλακτικής διάστασης εκδοχή του Kamina αρχικά για την πλάκα όλων μας ήταν κάτι απλό. Ένα απλό άσπρο πουκάμισο αγορασμένο από την λαϊκή το οποίο γέμισα με καρδούλες διαφόρων μεγεθών χρησιμοποιώντας πρόχειρα κομμένα περιγράμματα από αυτοκόλλητο χαρτί που μου είχε μείνει από παλιότερους πειραματισμούς, των οποίων τα εσωτερικά κενά γέμισα με χρήση 5 κόκκινων μαρκαδόρων υφάσματος Darwi Tex No 0110013490DA Vermillion. – 15.40 ευρώ

Κ) Σημαία – Η σημαία αποτελούσε το τελευταίο κομμάτι του συνόλου και προσωπικά δεν μπορούσα να το παραλείψω. Δεν επέλεξα όμως να την προσαρμόσω σε κοντάρι γιατί ήδη είχα τα χέρια γεμάτα με το σπαθί και άλλα διάφορα, χώρια ότι θα έπιανε υπερβολικά πολύ χώρο και δεν θα κρυβόταν για την πλάκα που έκανα στην αρχή. Για την δημιουργία της επέλεξα μισό μέτρο άσπρο καραβόπανο το οποίο αρχικά σκέφτηκα να διπλώσω, να ράψω και να σχεδιάσω και από τις δυο μεριές. Πρόσεξα όμως ότι εφόσον το είχα ράψει πως έδινε την αίσθηση ότι ήταν θήκη μαξιλαριού, οπότε το ξήλωσα το έκοψα στα 75 εκατοστά οριζοντίως και το σχεδίασα μόνο από την μία πλευρά, καθώς έτσι έδινε την αίσθηση πραγματικής σημαίας. Για το σχέδιο ακολούθησα παρόμοια τακτική με αυτή της δημιουργίας του πουκαμίσου του cosplay μου ως Roronoa Zoro. Μετά από αναζήτηση στο Google βρήκα το σχέδιο της Dai Gurren Dan! Εφόσον εκτύπωσα σε δύο κάθετα Α3 τα δύο μισά του συμβόλου και έκοψα το κόκκινο εσωτερικό κρατώντας την άσπρη μύτη, τα κόλλησα ενωμένα πάνω στο κομμάτι ύφασμα, όπου και γέμισα το κενό με κόκκινο χρώμα PicTixx Metallic Pen 49876 Rot/Red με χρήση πλατύ λεπτού πινέλου Νο 20 Nylon-Haar που είχα ήδη από την το προαναφερθέν cosplay μου. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Flag”.Στη συνέχεια εφόσον αφαίρεσα τα αυτοκόλλητα και στέγνωσε το χρώμα έκοψα από τα αυτοκόλλητα τα κομμάτια που σχημάτιζαν το περίγραμμα των γυαλιών του σχεδίου και τα κόλλησα ακριβέστατα γύρω από τα γυαλιά, οπότε και γέμισα το εσωτερικό κενό αυτών με μαύρο χρώμα χρησιμοποιώντας τον μαύρο μαρκαδόρο υφασμάτων Darwi Tex No 0110013100DA Noir που είχα χρησιμοποιήσει και στην δημιουργία του μανδύα προηγουμένως. – 6.80 ευρώ

Όλα τα προαναφερθέντα αρχεία βρίσκονται στο ακόλουθο πακέτο το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα για μελλοντικό παρόμοιο cosplay:

www.mediafire.com/?2hwoq3f728wxk68

Σύνολο: 88 ευρώ

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ξανά τα δύο άτομα που συνέβαλαν στο cosplay μου και κυρίως των Adventurer που κάθισε με τις ώρες και μου σχεδίασε το σώμα και έβαψε το μαλλί μου, χωρίς παράπονο, με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, χωρίς να έχει οποιαδήποτε υποχρέωση να το κάνει, και αποφεύγοντας τακτικές προχειρότητας. Φυσικά τον ευχαριστώ και για την ( χιλιοστή; ) φιλοξενία στο σπίτι του για άλλη μια φορά.

Το επόμενο μου cosplay, τώρα που τελείωσα με την παρούσα θεματική τριλογία, προφανώς δεν θα ακολουθεί το στυλ αυτών πλέον. Η ουσία είναι ότι είχα σκεφτεί πολλά από τότε που ξεκίνησα να κάνω cosplay τον προηγούμενο Οκτώβριο και απλός αποφάσιζα την σειρά που θα τα κάνω ανάλογα με τις συνθήκες, τα μέσα, την όρεξη και φυσικά τις γνώσεις την εκάστοτε στιγμή. Το παρόν για μένα αποτελεί το πιο επιτυχημένο μου cosplay και γενικά δεν νομίζω να ξανακάνω τόσο επιτυχημένη θεματική τριλογία ξανά στο μέλλον. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι γίνετε ;)! Το επόμενο μου το έχω αποφασίσει ήδη και είναι το πρώτο που σκέφτηκα όταν ξεκίνησα να κάνω cosplays, και που άφησα "τελευταίο" για προφανείς λόγους ( απαιτήσεις χρόνου και χρήματος δηλαδή ). Προς μεγάλη μου χαρά, ενώ δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση, προέκυψε να είναι ομαδικό, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς με αυτό ( το 9ο κατά σειρά ) θα κλείσω ταυτοχρόνος και έναν χρόνο στον τομέα του cosplaying και τι καλύτερο να το "γιορτάσω" και με φίλους :blingeye2:.

* Images courtesy of Me, ~*memole*~, Adventurer, DarcRose22 & Ripperroolia

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:28.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#45 Wabbit

Wabbit

    Candy addict

  • Members
  • 339 posts

Posted 21 July 2009 - 16:42

Γεια σας, είμαι καινούρια στο anime.gr οπότε χαίρομαι για την γνωριμία εκ των προτέρων!

Στο πρώτο cosplay πάρτι που έκαναν οι Akai Panda στο Dasein, πήγα ντυμένη Amane Misa από Death Note. Δυστυχώς δεν έτυχε να τραβήξω πολλές pic και οι μόνες που έχω είναι από το site του Speedgrapher http://otakulens.wordpress.com/(τον οποίο και ευχαριστώ για τις pic) στις οποίες έχω βγει με τον φίλο μου τον Γιώργο που είχε ντυθεί L για να πάμε πακέτο, οπότε δέν έχω pic που να είμαι μόνη μου. Ελπίζω αυτό να μην είναι πρόβλημα όμως.

Τέλος πάντων, το cosplay αυτό δεν με δυσκόλεψε ιδιαιτέρως μιας και η Misa Misa είναι ντυμένη goth/ goth-loli συνήθως οπότε είναι αρκετά συνηθισμένο ντύσιμο, ειδικά άμα ασχολείσαι με τέτοια ντυσίματα, καθώς και επειδή είμαι ξανθιά από το φυσικό μου.

Anyways την μπλούζα την αγόρασα από το ebay με 15 ευρό, έχουν άπειρα loli ρούχα εκεί. Η φούστα είναι μία από αυτές που πουλάνε στα authentic με 10 ευρό και την ενίσχυσα με ένα petticoat που πήρα τις απόκριες από ένα μαγαζί με εποχιακά στην Ερμού (20 ευρό). Τα γάντια τα είχα πάρει από το ίδιο μαγαζί (10 ευρό). Παρόλο που δεν φαίνεται στις pic, ολοκλήρωσα το ντύσιμο με μαύρες nylon κάλτσες με δαντέλα, από αυτές τις "πρακτικές" που στέκονται μόνες τους και πουλάνε σε μεγάλες ποσότητες σε μαγαζιά τύπου Calzedonia (5 ευρό) και με goth παπούτσια που είχα ήδη.

Spoiler:


Το βάψιμο φρόντισα να είναι διακριτικό, δηλαδή απλώς λίγο άσπρο powder, λίγο μαύρο μολύβι στα μάτια και έντονο κραγιόν, γιατί η Misa έτσι εμφανίζεται στις περισσότερες σκηνές (εκτός από καμία-δύο). Έκανα και τα trademark κοτσιδάκια και αυτό είναι όλο!

Spoiler:


Το σύνολο 60 ευρό, δεν μου στοίχισε πολλά, αλλά όπως ξαναείπα είναι μία κοινή goth αμφίεση, χωρίς πολλά extra.:wis:

Posted Image


I Will Follow You into the Dark


http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809