Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
@ ΑLarenon..... Για τα 2 + 3 ναι εχεις δικιο..... Στο πρωτο δεν το ειχα προσεξει νομιζα οτι εγινε επιτηδες η συγκεκριμενη επιλογη.... Στο δευτερο μπερδευτηκα λογω της ωρας,,,,,
@ Orion19.... Πραγματικα χαιρομαι που σου αρεσε τοσο η ταινια..... Και χαιρομαι επισης που ειχες τοσα πραγματα να σχολιασεις....
Οσον αφορα τον Batman
Spoiler:
Συμφωνω οτι δεν μονοπωλησε το ενδιαφερον οπως γινοταν σε αλλες ταινιες αλλα αυτο πιστευω δεν σημαινει οτι τον προσεγγισανε επιφανειακα. Απλα δεν του επετρεψε πιστευω ο σκηνοθετης και ο σεναριογραφος να 'δωσει One man show " οπως γινοταν στις αλλες ταινιες.....Αλλιως μια χαρα εδειξε τις εσωτερικες του συγκρουσεις και τα διλημματα που αντιμετωπισε. Απλα ειχαν και οι αλλοι χαρακτηρες πολλα να δωσουν παραλληλα οποτε δεν ηταν μονο συμπληρωματικοι αλλα διαδραματιζαν σημαντικο ρολο στην ταινια.
Jocker
Spoiler:
Αν ο Jocker ειχε δικιο θα σημαινε οτι η πολη δεν αξιζε τον Batman ως προστατη της και οτι τοσος κοπος τον οποιο εκανε για να την σωσει στην ουσια ηταν για το τπτ. Και εγω πιστευω οτι στην πραγματικοτητα το κουμπακι θα ειχε πατηθει, αλλα στο εργο επρεπε να δωθει ενα μυνημα ηθικοπλαστικου περιεχομενου και να αποδειξει το Gotham οτι και αναμεσα στους απλους ανθρωπους υπαρχουν ηρωες και πολυ περισσοτερο οτι αναμεσα και στους καταδικασμενους εγκληματιες υπαρχει καλο (το ακριβως αντιθετο απο αυτο που ηθελε να αποδειξει ο Joker)
Kαι αναφορικα και με τον Cillian Merphy
Spoiler:
Ειναι τελειος και στο Batman Και Στο Breakfast On Pluto...... Γενικα σε οποια ταινια εχει παιξει την στηριζει και φαινεται οτι ειναι πολυ ταλαντουχος....
So much going on και τόσοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες που δε με πείραξε. Άσε που στη συγκεκριμένη ταινία, λόγω Ledger, δε μπορούσα να λυπηθώ κανένα γιατί με το που σκεφτόμουν θάνατο, σκεφτόμουν οτι ζούν και βασιλεύουν ενώ αυτός πέθανε. Οπότε δε μπόρεσε κάτι ψεύτικο να με συγκινήσει. Ωραία σκηνή όμως, παρ'όλα αυτά.
Κατάφερα και τα διάβασα όλα...Ουφ...Λοιπόν, ένα σημαντικό πριν το ξεχάσω σε κάτι που είπανε iri με zoro
Spoiler:
Για το αν ήταν καλή απόφαση να τα παρατήσει και να αφήσει το Dent υπεύθυνο. Όπως είπε πολύ σωστά η iri, ένας vigilante είναι προσωρινή λύση. Αν τα θεμέλια είναι σάπια, όσες φορές και να χτίσεις καινούργιο σπίτι, θα γκρεμιστεί. Ο Wayne πήρε σωστή απόφαση να αποχωρήσει και να αφήσει το Gotham σε άξια χέρια, αλλά κατα τη γνώμη μου, τη πήρε σε λάθος χρονική στιγμή.
Ένα μόνο άτομο που κατάφερε να κάνει ένα δυό καλά πράγματα (και το πιο σημαντικό με τη βοήθεια του Batman) δε μπορεί να αλλάξει ολόκληρη κοινωνία. Αν δεν ήταν ο Batman, ο πρώτος thug με όπλο, θα τον είχε καθαρίσει. Επίσης, όπως αποδείχτηκε, είχανε μείνει αρκετοί top bad guys στη πόλη που ένας Dent μόνος του δε θα μπορούσε να τους αγγίξει τόσο εύκολα.
Η σωστή πορεία θα ήταν να στηρίζει το Dent from the shadows μέχρι να καθαρίσει το τοπίο και να έρθουν στην επιφάνεια περισσότερα άτομα σαν και αυτόν. Να αποκτούσε το Gotham άξια κυβέρνηση με μεγάλη δύναμη να κάνει αλλαγές που δε θα γκρεμίζονταν με ενός ατόμου το θάνατο που μπορεί κιόλας να αποτρεπόταν αν είχε τόση δύναμη γύρω του.
Ο Batman βιάστηκε να φύγει με το που έκανε ένα μεγάλο bust ο Dent.
Είπε η iri οτι σαν άνθρωπος, είναι ρεαλιστικό το οτι δεν έπαιρνε σωστές αποφάσεις πάντα, αλλά στη συγκεκριμένη απόφαση, ήταν πιστεύω λάθος να τον κάνουν τόσο βιαστικό. Μπορεί να είναι κανονικός άνθρωπος, αλλά είναι έξυπνος άνθρωπος που λόγω υψηλής θέσης στη κοινωνία, ήξερε καλύτερα απο πολλούς πως λειτουργεί και ο υπόκοσμος, αλλά και ο κόσμος της πολιτικής. Και εφόσον μια 21 χρονών κοπελιά απο την Ελλάδα (και ένας 21 χρονών Zoro)σκέφτηκαν "Μα μόνος του ο Dent, τι θα κάνει αν φύγεις απο τώρα; ) ένας ~35 χρονών άντρας έξυπνος, επιχειρηματίας που είναι μέσα στα πράγματα, δε θα έπαιρνε τέτοια απόφαση έτσι γρήγορα ακόμα και φωτοστέφανο να είχε ο Dent πάνω απο το κεφάλι του.
Όπως λέει και ο Jayne απο το "Firefly", if wishes were horses, we'd all be eating steak. Απλά με καλή θέληση, πρόθεση και ιδεολογία, δε φτάνεις πουθενά στο πραγματικό κόσμο γι'αυτό και δε θα δείτε πολλούς πολιτικούς που να αξίζουν δεκάρα σαν άνθρωποι (δεκάρα...χαχαχα, τώρα το συνειδητοποίησα).
Αναποφασιστικότητα σαν απλός άνθρωπος; Ναι.
Πλήρης απουσία οποιασδήποτε ένδειξης οτι καλοσκέφτηκε το θέμα και τα πιθανά αρνητικά του πριν αποφασίσει; Όχι.
Αν αποφάσιζε να παραδώσει τα ηνία στο Dent όταν θα είχε τη δύναμη να επιφέρει αλλαγή, ή έστω μας δείχνανε λίγο methodical way of thinking απο τη μεριά του Batman πριν πάρει την απόφαση, δε θα είχα κανένα παράπονο.
Ήταν πολύ "Α, γερός φαίνεσαι εσύ" (α ρε Θανάση). Καλό παιδί, με σωστές moral values...τον πάω...ε, ας τα παρατήσω μιας και είναι καλύτερος ήρωας για το κόσμο... Τι πειράζει που δεν έχει λεπίδες στα μανίκια του για όταν θα έρθει κάποιος να τον σφάξει...Θα του πετάξει κανα νόμισμα στο δόξα πατρί και θα τελειώνει η υπόθεση...
Αυτό είναι προσωπική γνώμη απλώς είναι ένα σημείο που μου φάνηκε λίγο rushed η κατάσταση.
Επίσης, όπως ξαναείπα, βαρέθηκα τα ψυχανώμαλα μαυλωμένα top model για γλάστρες του Bruce που τον λατρεύουν επειδή τις γοήτευσε.. Προτιμώ μια normal κοπέλα όπως είναι η Rachel στο δεύτερο που τον νοιάζεται πραγματικά το Bruce και στο κάτω κάτω, έχει δική της γνώμη, κρίση, νιο νιο και προβλήματα πιο ρεαλιστικά και ανθρώπινα απο "Αχ, θέλω να βγάλω άρθρο και να be somebody" ή "Το φούστη, με έριξε απο το παράθυρο! Θα πάρω τις γάτες μου, θα τις ξύσω ανάποδα και θα του τις πετάξω στα μούτρα μία μία" ή "Αχ, μου αρέσουν οι άντρες με στολή και έχω σπάσει 10 δονητές το τελευταίο μήνα πια!" όπως είχανε τα προηγούμενα κορίτσια του.
Είμαι μεγάλη fan του Burton, έχω δεί 10 απο τις 15 ταινίες του συν "Nightmare Before Christmas" και "James and the Giant Peach" (Selick rules btw) και τις ξαναβλέπω ευχάριστα any day ακριβώς όπως είναι. Τον λατρεύω αφάνταστα, αλλά άλλο στυλ το δικό του, άλλο αυτό. Στις δικές του ταινίες, κολλούσανε γυναίκες τέτοιες. Στις καινούργιες ταινίες, πάλι κολλάνε, σα τις γλάστρες που φέρνει ο Bruce στο πάρτυ ή τη μπαλαρίνα που έχει για κάλυψη (άμοιρη και αυτή, με ποιόν έμπλεξε...)
Του Κλούνιου το Batman δε τον αναφέρω καν... Μέχρι το Forever, τρωγόταν η υπόθεση (λόγω Burton για τις 2 και καλού villain casting και για τις 3), αλλά μετά πήγε κατά Joker(διαόλου) η υπόθεση.
Ούτε το πρώτο του Nolan μου πολυάρεσε προσωπικά, αλλά του Κλούνιου δε το βάζω καν στη λίστα.
Chief_Chips κατέβα από το holier than thou καλάμι σου και ξεκόλλα. Σπαμάρεις χωρίς τελειωμό , προσπαθείς να το παίξεις ανώτερος και βαθύς γνώστης και αποτυγχάνεις παταγωδώς σε όλα. Δε χρειάζεται να έχεις διαβάσει τα κόμικ και να έχεις δει τις animated series για να εκφέρεις γνώμη για την ταινία. Επίσης βλέπω πως προβάλεις συνεχώς και ένα μισογυνισμό, αφού κυρίως επιτίθεσαι σε θηλυκά μέρη του forum. Αν δε μπορείς να ελέγξεις τα κόμπλεξ που έχεις, καλύτερα να σταματήσεις να ποστάρεις.
Ειδικά όσον αφορά τις 2 ταινίες του Burton και τις 2 του Nolan, πιστεύω πως είναι από τις λίγες περιπτώσεις που οι Live-action ταινίες καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα κόμικ. Αν εξαιρέσεις κάποιες αναλαμπές , όπως το graphic novel του Frank Miller , ποτέ δε βρήκα τα κόμικ ή animation του Batman ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Αντίθετα, οι συγκεκριμένες 4 ταινίες πραγματικά έχουν πάει τον χαρακτήρα αλλά και όλο batman universe , ένα βήμα μπροστά.
Και αυτό που κάνει ξεχωριστή την τελευταία ταινία , είναι το ότι (όπως ήδη πολλοί έχουν ήδη επισημάνει) οι "κακοί" είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές , ενώ ο Batman έχει δεύτερο ρόλο. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Nolan που κατάφερε να φτιάξει μια ταινία σούπερ ήρωα που βασίζεται κυρίως στην ανάλυση χαρακτήρων και όχι στα ειδικά εφέ. Μακάρι να παραδειγματιστεί και η Marvel από αυτό.
"Και αυτό που κάνει ξεχωριστή την τελευταία ταινία , είναι το ότι (όπως ήδη πολλοί έχουν ήδη επισημάνει) οι "κακοί" είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές , ενώ ο Batman έχει δεύτερο ρόλο"
Συμφωνώ. Όχι τόσο στην απ'έξω για να μη μπορείς να relate και sympathize, αλλά ούτε και το αστέρι που κάνει στην άκρη τους άλλους.
Ο λόγος που μιλώ έτσι είναι γιατί ο twoface στο batman forever ήταν άθλιος.για αυτό.καμμιά σχέση με τον harvey dent.δεν φταίει ο tommy lee jones φυσικά.και το animated series σαφώς και είναι ανώτερο των ταινιών του burton.βασικά είναι μάλλον και θεωρείται από πολλούς το καλύτερο representation του batman
Chief Chips τελικα εσυ το Batman The Dark Knight (την ταινια εννοω) την ειδες??? Αν ναι περιμενω ακομη να ακουσω τις εντυπωσεις σου πανω σε αυτην πραγμα που ειναι και το θεμα του thread.......
Οσο για την συγκριση αναμεσα σε ταινιες tim barton και animated series για μενα ειναι ανεδαφικη. Συγκρινεις δυο εντελως διαφορετικα πραγματα τα οποια απαιτουν τελειως διαφορετικες διαδικασιες για να δημιουργηθουν... Θεμιτον και σεβαστον το να εχεις προτιμησεις, λαθος ομως το να τις παρουσιαζεις ως την απολυτη αληθεια....
δεν την είδα ακόμα
το πρόβλημα για μένα είναι ότι είπε ο άλλος ότι του άρεσε ο twoface του batman forever ενώ ήταν τραγικός και να για να εκφέρεις γνώμη για κάποιο χαρακτήρα πχ πρέπει να ξέρεις τα origins του
ενώ ο 2face του batman forever καμμιά σχέση δεν είχε με τον πραγματικό 2face
ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί απλά ο 2face δεν είναι έτσι
είναι σαν να κάνεις έργο για τον ηρακλή και αντί να σκοτώσει μια λερναία ύδρα να σκοτώνει την σκύλλα και την χάρυβδη
δεν είπα κατανάγκην να είναι παντογνώστης κάποιος για τα κόμικ αλλά κάποια βασικά να τα ξέρει
ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση
δεν την είδα ακόμα το πρόβλημα για μένα είναι ότι είπε ο άλλος ότι του άρεσε ο twoface του batman forever ενώ ήταν τραγικός και να για να εκφέρεις γνώμη για κάποιο χαρακτήρα πχ πρέπει να ξέρεις τα origins του ενώ ο 2face του batman forever καμμιά σχέση δεν είχε με τον πραγματικό 2face ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί απλά ο 2face δεν είναι έτσι είναι σαν να κάνεις έργο για τον ηρακλή και αντί να σκοτώσει μια λερναία ύδρα να σκοτώνει την σκύλλα και την χάρυβδη δεν είπα κατανάγκην να είναι παντογνώστης κάποιος για τα κόμικ αλλά κάποια βασικά να τα ξέρει ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση
Εφοσον δεν την ειδες ακομη, και εφοσον εδω ειναι ενα thread για την ταινια και μονο , οχι για τα κομικ οχι για την animated σειρα πως μπορεις και μιλας με τοση σιγουρια για το που αποδιδεται ο Dent καλυτερα? Που και εγω συμφωνω με αυτο που λες αλλα τουλαχιστον εχω δει την ταινια στην οποια αναφερεται το Thread [και πριν σπευσεις να με βγαλεις και εμενα ασχετη να σε πληροφορησω οτι εχω παρακολουθησε και ολες τις ταινιες (χαρα στο κουραγιο μου για καποιες απο αυτες) και την animated σειρα και την σειρα του 60 (1966 συγκεκριμενα αν δεν με απατα η μνημη μου) και τα comics αν και δεν τα εχω διαβασει εν τουτοις ξερω καποια πραγματα γυρω απο αυτα οπως πχ τι εστι "the dark Knight returns" και "the dark Knight strikes again"...]
Και για να σου επιστρεψω και την ατακα που ειχες πει πριν απο καποιες μερες
του στερεί την ικανότητα να εκφέρει άποψη όπως και κάποιος που λέει ασχολείται με looney tunes και δεν ξέρει τον bob clampett
Απο την στιγμη που δεν εχεις παρακολουθησει καμια απο τις 2 ταινιες του Nolan δεν νομιζω οτι εχεις το δικαιωμα στο εν λογω thread τουλαχιστον να απαξιωνεις και να προσβαλλεις τους συνομιλητες σου και να προσποιεισαι τον φωτεινο παντογνωστη,,, Στην συγκεκριμενη περιπτωση ακομη και οι casual που τοσο περιφρονεις εχουν περισσοτερο δικαιωμα να εκφρασουν αποψη απο εσενα.
αρχηγε των πατατακιων για να εκφερεις γνωμη για εναν χαρακτηρα ταινιας πρεπει να εχεις δει την ταινια, οχι απαραιτητως και το origin του, οσο βλασφημο κ αν σου φαινεται αυτο (ασε που στην προηγουμενη ταινια αυτο προσπαθησαν να κανουν) τωρα το να συγκρινεις ταινια με animated σειρα ειναι (μιας κ σου αρεσουν οι παρομοιωσεις) σαν να συγκρινεις πατατες και αχλαδια, πορσε και ποδηλατα εννοω οτι δεν ειναι ο ιδιο μεσο οποτε δεν ειναι θεμιτη τετοια λεπτομερης και παρατεταμενη συγκριση
οκ εσενα σου αρεσε πιο πολυ το animated και το επικροτεις, και μπραβο σου, μπορει να εχεις και δικιο αλλα εδω μιλαμε για την ταινια (και μερικες φορες, αλλα οχι αποκλειστικα,) σε σχεση με τις προηγουμενες ταινιες
αν θελεις ανοιξε ενα αλλο θρεντ που να αφορα τον μπατμαν γενικοτερα και πως παρουσιαστηκε σε ολες τις μορφες τεχνης εχεις ηδη δει οτι τα περισσοτερα που λες εδω υπερασπιζομενος τη γνωμη σου *ειναι* off topic γιατι συνεχιζεις; σου ξαναλεω, ανοιξε ενα αλλο θρεντ κ ειμαι σιγουρη οτι θα ερθουν πολλοι να συζητησουν μαζι σου για τον μπατμαν ως χαρακτηρα υπερβατικου ως προς το μεσο που τον αποδιδει, και ως ολοκληρωμενη προσωπικοτητα με παρελθον, παρον και μελλον
@ orion το βιντεακι ητανε ξεκαρδιστηκο!!! @ iri well said! ιδιως το τελευταιο μερος του ποστ σου ειναι right οn the spot