Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;


  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#1 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 30 June 2008 - 09:23

Αρκετές φορές μου περνά από το μυαλό η σκέψη για το συγκεκριμένο θέμα. Πως θα ήταν η ζωή μου αν –δεν- είχα ασχοληθεί ποτέ με anime & manga. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν θα διέφερε και πολύ όπως ούτε και ο χαρακτήρας μου. Αυτό όμως δεν πιστεύω ότι ισχύει για πολλά άλλα άτομα. Και έτσι θέτω το ερώτημα. Πως φαντάζεστε ότι θα ήταν η ζωή σας τώρα αν δεν είχατε ασχοληθεί ποτέ με anime & manga; Θα είχατε επίσης διαφορετική προσωπικότητα ως αποτέλεσμα; Kαι τέλος θα προτιμούσατε να μην είχατε ασχοληθεί ποτέ με αυτά λόγο αυτών των πιθανών αλλαγών που θα είχε η ζωή σας ή όχι;


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#2 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 30 June 2008 - 09:44

ομολογουμενως, η ενασχοληση μου με τα ανιμε και τα μανγκα, καθυστερησε ακομα πιο πολυ την ενασχοληση μου με το $%^&*πτυχιο.

δεν νοπμιζω ομως οτι αν δε νεβλεπα ανιμε, θα διαβαζα
το πιθανοτερο ειναι οτι θα συνεχιζα να καιγομα ιολημερις κα ιοληνυχτις παιζοντας στο pc. τουλαχιστον τωρα ψυχαγωγουμαι και μορφωνομαι μαθαινοντας για εναν διαφορετικο πολιτσμο, τον αοποιο ανεκαθεν σεβομουν

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#3 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 30 June 2008 - 09:47

Δεν αλλαξα και πολυ , απλα εκανε καλο στην φαντασια μου .
Καλη εμπειρια γενικα , αλλα σε λιγο καιρο θα τα κοψω ...μαχαιρι .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#4 Darthnicolas

Darthnicolas

    Raidou Kuzunoha the 1st

  • Members
  • 972 posts

Posted 30 June 2008 - 09:48

Ούτε εγώ πιστεύω πως θα είχε πολύ διαφορά ο χαρακτήρας μου...Ίσως είχα περισσότερα κόμπλεξ(σε σχέση με "ιαπωνία","παιδικά",κλπ)όπως οι περισσότεροι γνωστοί μου,αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ + που ασχολήθηκα γιατί στα anime βλέπεις ότι θες (από ατελείωτα pantsu μέχρι μάχες άλλου επιπέδου...)

#5 RiDeLub

RiDeLub

    - ΡίΝΤεΛουμπ -

  • Members
  • 1,010 posts

Posted 30 June 2008 - 09:55

Ναι ήταν σωστή και δεν πρόκειται να το μετανιώσω because this my way of ninja.

Πάντα μου άρεσε η ενασχόληση με το κινούμενο σχέδιο (γενικά). Ήταν κάτι σαν απωθημένο που ήθελα να εκπληρώσω από μικρός και το έκανα όταν απέκτησα DSL.

Είναι κάψιμο ανάλογα με την ενασχόληση του καθενός (για μένα ήταν πιο πολύ στην αρχή).
Δεν άλλαξαν και πολλά αφού και πάλι περνώ αρκετές ώρες στον υπολογιστή όπως πριν. Αυτό που ίσως άλλαξε είναι η ώρα ύπνου-ξυπνήματος. Μετατοπίστηκε στις 04:30-14:30.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image


#6 momO

momO

    somber

  • Members
  • 285 posts

Posted 30 June 2008 - 10:20

πιστεύω πως θα ήμουν διαφορετική άμα δεν ασχολούμουν με τα anime και τα manga...
σίγουρα θα βαριόμουν πολύ πιο εύκολα και θα σπαταλούσα το χρόνο μου βλέπωντας τηλεόραση ή κοιτώντας το ταβάνι... :dazed:η καθημερινότητα δεν θα κυλούσε τόσο εύκολα και ευχάριστα
βέβαια ορισμένες φορές "καιγομαι" υπερβολικά με αποτέλεσμα να μη με βλέπει ο ήλιος και η παρέα μου...και αναβάλω σημαντικά πράγματα που έχω να κάνω για να δώ anime ή να πεταχτώ να αγοράσω manga :emptyonexg1:
Posted Image

#7 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 30 June 2008 - 10:36

Δύσκολη ερώτηση .Από μικρός έτρεφα μια συμπάθεια προς το κινούμενο σχέδιο ανεξαρτήτου είδους ,συμπεριλαμβανομένου και των ανιμε . Οπότε μου έχουν γίνει βίωμα μιας και ποτέ δεν έχασα ολοκληρωτικά την επαφή μαζί τους .Οστώσω εάν έδινα μια απάντηση στην παραπάνω ερώτηση θα έλεγα ότι τα ανιμε (και γενικότερα το κινούμενο σχέδιο) αποτελούν απλά παρελκόμενο στην ζωή μου . Είναι μια από τις μορφές διασκέδασης στην οποία αρέσκομαι να εντρυφώ .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#8 Ianus

Ianus

    Anime Fan

  • Members
  • 166 posts

Posted 30 June 2008 - 10:38

Αν συνεβαινε αυτο το σιγουρο ειναι πως κ γω δε θα διαβαζα περισσοτερο για το πτυχιο.
Θα διαβαζα περισσοτερα αστυνομικα, θα επαιζα περισσοτερο στον υπολογιστη και θα ασχολιομουν περισσοτερο με dnd. Δεν θα ηθελα με τιποτα ομως να ελειπαν απ τη ζωη μου γιατι μου προσεφεραν συγκινηση τετοια που σπανιως ειχα βιωσει αλλου, μια αναγεννηση μεσα στην τεχνη. Εν τελη πιστευω οτι πραγματικα πλουτισαν τη ζωη μου.

#9 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 30 June 2008 - 11:12

Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου που ασχολούμαι με anime/manga.
Από παλιά είχα την τάση να ασχολούμαι με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν πολύ κόσμο, επειδή ήθελα να ξεχωρίζω από την μάζα, συν του ότι με άφηναν αδιάφορο αυτές οι μαζικές ασχολίες.
Εκτός από αυτό, η τηλεόραση μας δεν έχει τίποτα που να απευθύνεται σε άτομα που έχουν εγκέφαλο, και τα περισσότερα κόμικς που κυκλοφορούν απευθύνονται σε παιδιά.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#10 konous

konous

    Starting...

  • Members
  • 6 posts

Posted 30 June 2008 - 11:24

πιστευω πως η ζωη/χαρακτηρας μου δεν εχει επηρεαστει(η τουλαχιστον δεν καταλαβαινω καποια αλαγη) επειδη τωρα ασχολου λι...γο περισσοτερο με τα ανιμε.αφου ουτος η αλλος παιδικα (yu-gi-oh,drangonballs,pokemon)εβλεπα απο οταν μικρος!κ απο αποψη χρονου στη ζωη μου δεν σπαταλαω καθολου(λογο των ανιμε) αφου τις ωρες που θα παιρνουσα βλεποντας τα "σκουπιδια" της τηλεορασης βλεπω ανιμε,οποτε no problem!οποτε ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ!!!!κ ουτε πιστευω πως καποτε θα το μετανιωσω αν κ ειναι νωρις για να το λεω αυτο!

#11 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 30 June 2008 - 12:18

Δεν αλλαξα και πολυ , απλα εκανε καλο στην φαντασια μου .
Καλη εμπειρια γενικα , αλλα σε λιγο καιρο θα τα κοψω ...μαχαιρι .


Να και ένα άλλο ερώτημα.Πιστεύετε ότι καθώς "μεγαλώνετε" θα κόψετε τα anime & manga επειδή "ωριμάσατε" ή για κάποιο άλλο λόγο, ή μόνο και μόνο μια τέτοια σκέψη είναι γελοία.Εγώ σίγουρα δεν θα τα κόψω ποτέ γιατί δεν βλέπω κανέναν λόγο να το κάνω και δεν έχω τον ίδιο ψεύτικο ορισμό της λέξης "ωριμότητα" με την πλειοψηφία του πλανήτη.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#12 Korkofilaki

Korkofilaki

    Anime Freak

  • Members
  • 423 posts

Posted 30 June 2008 - 18:54

Δε βλεπω την ενασχοληση μου με anime/manga ως αποφαση, αλλα ως φυσικο επακολουθο. Κατι σαν upgrade της παντοτινης ενασχολησης μου με τα cartoon και comics απο μικρη. Εφ' οσον μου αρεσαν φυσικο ειναι να επεκτεινω τους οριζοντες μου μεγαλωνοντας αντι να τα κοψω οπως αλλοι.
Επομενως, δε μπορω να μετανιωσω για κατι που μου ηρθε απο φυσικου μου. Και στο μελλον; Με βλεπω να καθομαι μαζι με τα παιδια/εγγονια και να βλεπω ακομα.

#13 Hiko

Hiko

    Anime Newbie

  • Members
  • 34 posts

Posted 30 June 2008 - 21:49

Δεν θυμαμαι ποτέ να τέθηκε θέμα απόφασης. Δηλαδή "Ας αρχίσω να ασχολούμαι με ανιμε!". Απλά το κάνεις. Κι εγώ απο μικρός είχα κόλλημα με παιδικά στη τηλεόραση, όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι. Όταν πριν κανα εξάρι χρόνια κάποιος μου έδειξε ανιμε(το ninja scroll, η ταινια ήταν), ΄έπεσα από τα σύνεφφα. Δεν είχα ξαναδει κάτι τετοιο. Ήταν κάτι εντελώς καινουργιο και πρωτότυπο. Δεν είναι απλά μια ευχάριστη απασχόληση για να "περνάει η ώρα". Αυτό το να "περνάει η ώρα" μου θυμίζει συνταξιούχους στα καφενεία να παίζουν πρέφα.:tongue: Η ενασχόληση είναι φυσικό επακόλουθο.


Απλά όσο περνάει ο καιρός και όσο πιο πολλά έχεις δει, χάνεται η πρωτοτυπία. Δε σου κάνει πλέον την ίδια αίσθηση. Επέρχεται ένας κορεσμός, φυσικό είναι. Και τι κάνεις τότε; Λες "Ωρίμασα;". Μπα... Αυτό το "ωρίμασα" ακούγεται τόσο μα τόσο ελεεινό. Τι πάει να πει "ωρίμασα;" Εγώ πάντως αν σταματήσω να βλέπω πια πιστεύω οτι θα είναι επειδή απλά βαρέθηκα...

#14 Millia

Millia

    Dragon Spooker

  • Members
  • 130 posts

Posted 01 July 2008 - 01:30

Κι εγώ βλέπω anime από μικρή. Δεν ξεκίνησα ξαφνικά να βλέπω anime αλλά πάντα έβλεπα ό,τι έδειχνε στην τηλεόραση και συγκεκριμένα από τότε που πήγαινα πρώτη Δημοτικού. Όσο μεγάλωνα τόσο περισσότερο μου άρεσαν τα anime σε σχέση με τα καρτούνς και ό,τι άλλο έδειχνε στην τηλεόραση. Αν δεν υπήρχαν τα anime και τα manga δεν θα είχα και πολλά να κάνω πέρα απ' το να παίζω παιχνίδια και να σερφάρω στο Internet, μιας και το μόνο που βλέπω στην τηλεόραση είναι ξένες σειρές και τα τελευταία χρόνια έχουν λιγοστέψει.

#15 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 01 July 2008 - 09:21

Αν εγώ δεν έβλεπα ανιμέ, δε θα είχα προχωρήσει τόσο στα αγγλικά, δε θα είχα μάθει τόσα για την Iαπωνία, δε θα είχα μάθει να σχεδιάζω, ίσως να μη μου άρεσαν τόσο πόλύ τα κινούμενα σχέδια και τα κόμικς κι ας τα βλέπω από μικρή, και θα περνούσα ατέλειωτες ώρες βαρεμάρας στο σπίτι.

Βασικά πάντα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με ανιμέ και μάνγκα αλλά δε μπορούσα να τα βρω. Ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το Akasuki και μετά από το Internet. Αν δεν είχα αρχίσει τότε, θα άρχιζα τώρα που βγάζει τίτλους η Anubis κι έχουν φέρει ανιμέ στο Fnac. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μην κολλήσω. It was destiny. :drink:

15fkk04.jpg