Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;

• Please log in to reply
134 replies to this topic

#61 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 13:08

Οπως είπε και η himawarinosekai η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω . Κυνηγήστε την .

There is no life,only afk:yawn2:

Επίσης υπάρχει και η άποψη:

I don't need a life,i am a gamer i have many lives:nosey:
Εγώ βασικά είμαι της άποψης ο καθένας να κάνει ότι του αρέσει.Ο άλλος μπορεί να του αρέσει να βγαίνει και του άλλου μπορεί να του αρέσει να καίγεται όλη μέρα.Δικαίωμα και των 2 να κάνουν ότι θέλουν.

Τώρα το τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 13:14

There is no life,only afk:yawn2:

Επίσης υπάρχει και η άποψη:

I don't need a life,i am a gamer i have many lives:nosey:
Εγώ βασικά είμαι της άποψης ο καθένας να κάνει ότι του αρέσει.Ο άλλος μπορεί να του αρέσει να βγαίνει και του άλλου μπορεί να του αρέσει να καίγεται όλη μέρα.Δικαίωμα και των 2 να κάνουν ότι θέλουν.

Eγραψες παντως ε!

(ελπιζω να μην ανοιχτει αλλο θεμα τωρα βεβαια!)

Κι εγω ακριβως ετσι την βλεπω την κατασταση,κανε οτι θες και σ'αρεσει στην ζωη οσο δεν ενοχλεις τον αλλο...

Το τι θεωρειται φυσιολογικο και τι οχι δεν με νοιαζει,κανω οτι μου αρεσει και με διασκεδαζει...

{βεβαια καλο ειναι να υπαρχει μια ισορροπια}

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 07 Ιούλιος 2008 - 13:29

#63 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2.491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 13:27

Για μένα το πράγμα θεωρείται απλό:

Υγειής ενασχόληση = απόλαυση
Φανατική ενασχόληση = επιβλαβή αρρώστεια

Κάπως, κάπου, κάποτε είχα τα manga/anime ως μόνη μου ενασχόληση. Ιδιέταιρα στο λύκειο. Οι βαθμοί μου έπεφταν, παρέες δεν είχα... και γενικά καταλάβαινα ότι δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση.

Από τότε που έκανα τα manga/anime μέρος της ζωής μου και όχι τη ζωή μου την ίδια, θεωρώ και πιστεύω ότι και η ζωή μου πάει καλύτερα και εγώ τα απολαμβάνω περισσότερο. Ω, ναι.

Ο φανατισμός και το "κόλλημα" μπορούν να καταστρέψουν όλες τις ενασχολήσεις, ό,τι κι αν θεωρούνται αυτές. Υγειής, ξε-υγειής.

Και για να απαντήσω:

Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;
Εφόσων δεν τό'χ€$@ στην "ενασχόληση", αμέ!

Αυτά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#64 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 13:45

Μην ποντάρεις στο ότι θα βαρεθώ εγώ πρώτη τέτοιου είδους συζητησεις! Είναι χόμπι μου να ταλαιπωρώ κόσμο με το μπλα μπλα μου:hahaha::hahaha::hahaha: Αλλά αφου κουράστηκες, καλά κάνεις και φεύγεις. :tensai: Η αλήθεια είναι ότι απο κοντά θα σε έπειθα εύκολα :beaten:

Ωχω με προκαλείς δηλαδή:8):;Όχι μόνο δεν θα με έπειθες, αλλά θα σε άλλαζα τόσο γνώμη που θα γινόσουν η αρχηγός του κινήματος "Κανένα Anime Δεν Έχει Κλισέ" κοινός Κ.Α.Δ.Ε.Κ.:joyful:. Και είπες είναι χόμπι σου; Κάτι έλεγες για ενεργητικά χόμπι πιο πριν. Τώρα καταλάβα τι εννοείς:hahaha: (:deadga6:).Τέλος πάντων πάμε μία στα γρήγορα για το άλλο off topic θεματάκι που πάλι δεν έπρεπε να αρχίσει:hot:.

Spoiler:

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#65 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 13:50

T

Μα δεν διαφώνησα με το αν ο καθένας έχει το δικαιώμα να κάνει ότι γουστάρει. Φυσικά και μπορεί ο καθένας να κάνει ότι τον ευχαριστεί.
Και εμένα μου αρέσει και να καίγομαι και να βγαίνω έξω. Είναι ωραίο πράγμα να καίγεσαι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δηλαδή όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο.Εάν όμως καίγεσαι και παραμελείς τους φίλους σου όμως καταντά επιβλαβής η απασχόληση σου με τα άνιμε. Το φυσιολογικό ούτε και εμένα με νοιάζει. Ας που ότι θέλουν οι άλλοι ,στα @@ μας .
Οσον αφορά την έκφραση που χρησιμοποιήσα ,"η ζωή είναι εκεί έξω ,κυνηγήστε την " ,την είπα ειρωνικά . Την διαβάζω συνέχεια και γι αυτό την πρόσθεσα .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#66 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 14:18

Εδώ το μπέρδεψες τελείως.Δεν μου πέφτει καν λόγος ούτε εμένα ούτε εσένα να πω στον άλλο τι να κάνει, ιδιαίτερα όταν αυτό το κάτι είναι κάτι που α) τον ευχαριστεί και το θεωρεί καλό και β) δεν έχει αρνητική επίδραση στην κοινωνία. Αυτό είναι ασέβεια προς την προσωπικότητα του άλλου ατόμου και όχι βοήθεια:thatsit:

Μάλιστα...Οποτε αν δεις κάποιον να θέλει να αυτοκτονήσει δε θα τον αποτρέψεις...Γιατί αυτο θα θεωρεί εκείνος καλύτερο και δε θα χει και αρνητική επίδραση στην κοινωνία. Αν δεις κάποιον αλκοολικό δε θα τον τσακίσεις στην κουβέντα μέχρι να τον πείσεις ότι τον συμφέρει να το κόψει..Γιατί πάλι αυτό τον ευχαριστεί και δεν κάνει και κακό στην κοινωνία...Αν δεις κάποιον xxxHolic δεν θα του επισημάνεις την κατάσταση, γιατί πάλι δε σου πέφτει λόγος. Ναι δεν έχεις δικαίωμα να καταπιέσεις κάποιον, έχεις δικαίωμα να του μιλήσεις όμως, όσο αυτός σου επιτρέπει...

Τώρα πως μπορεί να έχει αντίκτυπο σε σένα και στους υπόλοιπους το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει να περάσει ευχάριστα τις ώρες του βλέποντας anime είναι κάτι που δεν μπορώ να δω.

Όπως είπα και πριν, δε χρειάζεται να έχει αντικτυπο σ εσένα μια λάθος συμπεριφορά για να την επισημάνεις στον πάσχοντα...Αλλά ναι έχει αντίκτυπο σ' εμένα το ότι θα γίνει ένας Α άνθρωπος που θα κάνει τα Β πράγματα στην Γ κοινωνία που ζώ κι εγώ και υποτίθεται ότι έχω την υποχρέωση ως άνθρωπος να στηρίζω.

Από εκεί και πέρα το να ασχολείσαι με τα "στραβοπατήματα" των άλλων δεν είναι πάντα κάτι με καθαρή έννοια,γιατί τα "στραβοπατήματα" του ενός δεν είναι πάντα ο ίδιο και για τον άλλο, όπως είπες και εσύ σε προηγούμενο post για την έννοια του σωστού του καθενός.

Ακριβώς. Επομένως, απ' τη δική μου υποκειμενική σκοπιά είναι σωστό να ασχοληθώ με αυτά που θεωρώ στραβοπάτημα του άλλου:tensai:, γιατί η δική μου υποκειμενική σκοπιά αυτό θεωρεί σωστό (το πρώτο πρόσωπο είναι τυχαίο και δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην πραγματικότητά μου)

Και δεν μιλάω για λεκτική βοήθεια για αυτά που θεωρείς εσύ λάθος αλλά για πρακτική σε οτιδήποτε προκύψει και μπορείς να βοηθήσεις (τώρα δεν πιστεύω να θέλει παράδειγμα εδώ).

και η λεκτική πρακτική είναι πολλές φορές ;)

Τέλος πάντων,νομίζω αν δεν βάζαμε και spoiler θα είχε φάει κλείδωμα το θέμα προ πολλού με τα άσχετα που λέμε:hiding_something:.

Δεν είναι άσχετα. Ακόμα μιλάμε για το αν είναι σωστή απόφαση να βλέπεις συνέχεια άνιμε και αν είναι σωστό να το επισημαίνεις σε κάποιον που το κάνει....

Σε κάθε περίπτωση τώρα επαναλαμβανόμαστε, οπότε αποσύρομαι :Blissfull:
Και για να μιλήσω προσωπικά, σκοπός μου δεν είναι να πω τη βλακεία μου και να φύγω, ούτε να νικήσω σε μια συζήτηση. Σκοπός μου είναι να αφήσω πέντε λογικές κουβέντες που μπορεί να προβληματίσουν κάποιον καμμένο που θα αποφασίσει να διαβάσει το τόπικ κάποτε, είτε είναι σωστές και καλά διατυπωμένες, είτε όχι. Από κει και πέρα το αν έχω δίκιο ή άδικο θα το κρίνει ο καθένας ανάλογα με το μυαλό και την όρεξη που κουβαλάει.:knock-knock: Σ΄ευχαριστώ που ασχολήθηκες με αυτά που γράφω κι ας διαφέρουν οι απόψεις μας.:gotit:

#67 Hiko

Hiko

Anime Newbie

• Members
  • 34 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2008 - 00:14

Εγώ πάντως προβληματίστηκα αρκετά. Βασικά πολύ μου αρέσουν αυτά τα off-topic ξεστρατίσματα(όχι ότι ήταν off-topic δηλ). Σχετικότατα ήταν. Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν σε ένα "Παν μέτρον άριστον". Άνιμε ξε-άνιμε εύκολα γενικεύεις και σε άλλους τομείς. Τα είπε πιο ωραία ο L πιο πάνω. Άλλος το αναπτύσσει λιγότερο άλλος περισσότερο, άλλος το λέει πιο ευθέως άλλος πιο πλαγίως. Αν και δε ξαναπόσταρα τίποτα(δεν είχα να πω και κάτι παραπάνω δηλ. εντός θέματος), παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον τα ποστ που κάνετε.

Πάντα τέτοια "off-topic"!!!:thatsit:

Ειδική μνεία στον Jiraiya για το ισοπεδωτικό πόστ του!:lol:

#68 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2008 - 08:57

Μια επισύμανση να κάνω μόνο λίγο γιατί παρεξηγήθηκε κάποιο σημείο που ανέφερα:hi:.

Μάλιστα...Οποτε αν δεις κάποιον να θέλει να αυτοκτονήσει δε θα τον αποτρέψεις...Γιατί αυτο θα θεωρεί εκείνος καλύτερο και δε θα χει και αρνητική επίδραση στην κοινωνία. Αν δεις κάποιον αλκοολικό δε θα τον τσακίσεις στην κουβέντα μέχρι να τον πείσεις ότι τον συμφέρει να το κόψει..Γιατί πάλι αυτό τον ευχαριστεί και δεν κάνει και κακό στην κοινωνία...Αν δεις κάποιον xxxHolic δεν θα του επισημάνεις την κατάσταση, γιατί πάλι δε σου πέφτει λόγος. Ναι δεν έχεις δικαίωμα να καταπιέσεις κάποιον, έχεις δικαίωμα να του μιλήσεις όμως, όσο αυτός σου επιτρέπει...

Είχα γράψει τα ακόλουθα στο προηγούμενο post.Αυτό δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν εννούσα κάτι τέτοιο και φυσικά και δεν θα καθόμουν αμέτοχος αν έβλεπα τέτοια πράγματα:if:.

Με άλλα λόγια δεν είναι αδιαφορία από την στιγμή που εξαρχής δεν υπάρχει κάτι -καθαρά αρνητικό- που θα -έπρεπε- να σε κάνει να ενδιαφερθείς για το τι κάνει κάποιος.

Δεν μιλάω για τα εμφανές που επιλέγουν να κάνουν συνηδητά και ξέρουμε όλοι ότι είναι ανάποδα.

Και για να μιλήσω προσωπικά, σκοπός μου δεν είναι να πω τη βλακεία μου και να φύγω, ούτε να νικήσω σε μια συζήτηση. Σκοπός μου είναι να αφήσω πέντε λογικές κουβέντες που μπορεί να προβληματίσουν κάποιον καμμένο που θα αποφασίσει να διαβάσει το τόπικ κάποτε, είτε είναι σωστές και καλά διατυπωμένες, είτε όχι. Από κει και πέρα το αν έχω δίκιο ή άδικο θα το κρίνει ο καθένας ανάλογα με το μυαλό και την όρεξη που κουβαλάει.:knock-knock: Σ΄ευχαριστώ που ασχολήθηκες με αυτά που γράφω κι ας διαφέρουν οι απόψεις μας.:gotit:

Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο.Άντε και σε άλλες τέτοιες (πιο σύντομες:hihi2:) συζητήσεις σε άλλα θέματα (όσο πέρνει ο χρόνος και η όρεξη πάντα φυσικά:Blissfull:).

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#69 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2008 - 21:14

Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω την διαφωνία σας.

Αν κάποιος χάνεται και αποξενώνεται εξαιτίας της ουτοπίας των ανιμέ, δεν διαφέρει από κάποιον που ζει στα σύννεφα επειδή πιστεύει τις παπαριές των Αμερικάνικων ταινιών με ιδεαλιστικούς υπερήρωες που πάντα νικάνε τους κακούς. Στην ίδια μοίρα ξεπέφτει ένας τέτοιος, ότι κι αν παρακολουθήσει, οπότε είναι χαμένη υπόθεση από χέρι.

Αν κάποιος διευρύνει την φαντασία του και τις ιδέες του με τα Ανιμέ, είναι το ίδιο σαν αυτόν που γαλουχίζεται με τα ιδανικά των παιδικών σειρών από μικρή ηλικία και βοηθιέται να γίνει καλύτερος άνθρωπος (στην πρώτη περίπτωση συνειδητά, στην δεύτερη ασυνείδητα).

Και αν υπάρχουν αυτοί που αλλάζει ο χαρακτήρας τους ή αποκτάνε ενεργά χόμπι με τα ανιμέ, είναι σαν τους συλλέκτες ή ερασιτέχνες σχεδιαστές των κόμιξ στην Αμερική.

Υπάρχει το SSF.gr που πάω αποκλειστικά για θέματα που αφορούνε την φαντασία και την συγγραφή. Αυτό είναι ένα αντιπροσωπευτικό διήγημα που δεν θα το έγραφα ποτέ μου αν δεν είχα δει ένα βουνό ταινίες και ανιμέ (το πόστ #21).

http://www.sff.gr/forums/index.php?showtopic=7270&st=20&p=87427&#entry87427

#70 moutzah3d1n

moutzah3d1n

call me the GODFATHER

• Members
  • 131 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2008 - 21:16

παιδια η αποψη μου ειναι πως δεν γινεται τα anime να επηρεασουν μια σωστα ανεπρυγμενη προσωπικοτητα!!!! ουτε αφησα ποτε το διαβασμα γι'αυταα ουτε τιποτα!!!! απλα ειναι ενας πολυ ωραιος τροπος να περνας την ωρα σου και ετσι πρεπει να το βλεπουν ολοι

#71 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιούλιος 2008 - 13:59

Δεν λέω ότι θα μάθει κανείς τον κόσμο ή τους χαρακτήρες που υπάρχουν, γιατί πολύ απλά σε σχεδόν κανένα anime o κόσμος και οι χαρακτήρες δεν είναι το ίδιο με τα δικά μας, άρα φαντασία. Αυτό που εννοώ είναι ο -δικός σου- χαρακτήρας, προσωπικότητα και αντιλήψεις. Γιατί όσο φανταστικοί και να είναι δεν παύουν να αντιπροσωπεύουν πολλοί ιδανικά που θα –έπρεπε- να ακολουθούμε. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να σκεφτείς τι κάνεις εσύ και να αναρωτηθείς αν ίσως κάνεις κάτι λάθος.

Δεν ειναι μονο ο κοσμος και οι χαρακτηρες αυτοι καθεαυτοι, ειναι οι αντιδρασεις και οι επιλογες πολλων ανιμε χαρακτηρων που ειναι τοσο ακυρες με την ανθρωπινη φυση και λογικη που αποξενωνουν τον θεατη απο αυτες με αποτελεσμα να χανει την ευκαιρια του να περασει καποιο καλο μηνυμα ή ιδανικο.

Και δυστυχως εχω γνωρισει ατομα που εχουν επηρεαστει τοσο απο τα πολλα ανιμε που εχουν καταντησει σε μεγαλο βαθμο αντικοινωνικοι.

Άλλο ασχολείσαι εκτενές και άλλο επηρεάζεσαι.

Προφανως ειναι διαφορετικο, αλλα το νοημα της προτασης αυτης ως απαντηση στη δικη μου δεν το βρισκω :hmmm:

Γενικα τα ανιμε ειναι καλο να τα αρχισει κανεις, αρκει να μην επηρεαστει απο αυτα και να μην τα βαζει πανω απο εξοδους/χομπι κτλ.

Διαφωνώ απόλυτα. Θα έπρεπε να επηρεάζεται –θετικά- στα σημεία που ανέφερα και έκανες μερικός quote. Και ευτυχώς δηλαδή που έτσι γίνεται. Όσο για το άλλο μπορώ και εγώ κάλλιστα να πω “ αρκει να μην επηρεαστει απο τις εξόδους/χόμπι και να μην τα βαζει πανω απο τα μαθήματα/σχολή κτλ.”. Αντιλήψεις. Η αντίληψη του ενός δεν είναι απαραίτητα η σωστή αντίληψη και για τον άλλο. Ο καθένας επιλέγει και κάνει ότι θέλει.

Για το πρωτο, αν καποιος καταφερει και απομονωσει μονο τα θετικα απο ενα ανιμε (τα ιδανικα που αναφερεις) και χρησιμοποιησει μονο αυτα ως γνωμωνες που τον επηρεαζουν εχει καλως, αλλα συνηθως θα πρεπει να παρει μαζι και ενα σωρο αρνητικα μπαγκαζια και το μεσο ορο μαλλον αρνητικο θα αποβει για τον ιδιο. Για να δωσω ενα παραδειγμα, καλο ειναι που βλεπεις τους χαρακτηρες να ακολουθουν τα ιδανικα τους, αλλα ο τροπος που χρησιμοποιουν πολλες φορες ειναι λανθασμενος, αν καποιος κρατησει μονο την ιδεα "ακολουθα το ονειρο σου" και δε μεινει στον τροπο που χρησιμοποιει ο χαρακτηρας τοτε μπορει να πει οτι ηταν πολυ σωστη η ενασχοληση του με τα ανιμε.

Οσο για το δευτερο (εξοδοι vs σχολη) απλα παραειναι off-topic για να το απαντησω. Εκτος αν διαφωνεις με αυτο που ειπα και πιστευεις οτι ειναι καλο να βλεπει κανεις ανιμε αντι να βγαινει εξω (ή να διαβαζει για τη σχολη του).

Με βρισκεις συμφωνο με το τελευταιο ειδικα.

Αλλα δν το βρισκω κακο κανεις να επιρεαζεται απο τις συμπεριφορες των ανιμε,...δν ειναι κακο να ειναι κανεις αθωος.

Θελω να πω οτι το καθημερινο και το συνηθες δν ειναι και το νορμαλ/σωστο ,οσο αφορα την συμπεριφορα των ανθρωπων.Αλλωστε ολοι επιρεαζονται απο κατι, διαμορφωνοντας τον χαρακτηρα τους και επειτα την συμπεριφορα τους, και αυτα που διαμορφωνουν τον ανθρωπο αυτην την εποχη ειναι η τεχνολογια(+intrenet),ο καταναλωτισμος και ο συνεχεις ανταγωνισμος στην αγορα εργασιας.

Δε διαφωνω, αλλα οπως ανεφερα πιο πανω εξαρταται απο το πως επηρεαζεται κανεις. Υπαρχει ο καλος τροπος που θα σε κανει καλυτερο ανθρωπο, υπαρχει ο υπερβολικος τροπος που θα αποφερει κοινωνικο αποκλεισμο:nosey:

Βρισκω οτι (ενα συγκεκριμενο ποσοστο )των ανιμε (γτ δν ειναι ολα ποιτικα οπως και να το κανουμε) προσφερουν φαντασια (στο σχεδιο,αλλα και γενικα),εξορμηση απο την μονοτονια των χολυγουντιανων και ελλινικων σειρων/ταινιων και μας γενιζουν αισθηματα και εννοιες οπως η φιλια ,καταδιωξη ονειρων κτλ....

Σε αυτο θα συμφωνησω, αν καποιος γενικα βλεπει πολυ τηλεοραση/κινηματογραφο, τοτε το να δει μερικα ανιμε μονο ωφελιμο μπορει να αποβει αφου θα εχει και κατι διαφορετικο να συγκρινει και μετα να επιλεξει πιο εμπεριστατωμενα πιο μεσο τον εκφραζει περισσοτερο (και ας μην ειναι τα ανιμε τελικα, σημασια εχει οτι επεκταθηκε η αντιληψη του).
Δημοσιευμένη  εικόνα

#72 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιούλιος 2008 - 19:08

Adventurer: Δεν ειναι μονο ο κοσμος και οι χαρακτηρες αυτοι καθεαυτοι, ειναι οι αντιδρασεις και οι επιλογες πολλων ανιμε χαρακτηρων που ειναι τοσο ακυρες με την ανθρωπινη φυση και λογικη που αποξενωνουν τον θεατη απο αυτες με αποτελεσμα να χανει την ευκαιρια του να περασει καποιο καλο μηνυμα ή ιδανικο.
αν καποιος καταφερει και απομονωσει μονο τα θετικα απο ενα ανιμε (τα ιδανικα που αναφερεις) και χρησιμοποιησει μονο αυτα ως γνωμωνες που τον επηρεαζουν εχει καλως, αλλα συνηθως θα πρεπει να παρει μαζι και ενα σωρο αρνητικα μπαγκαζια και το μεσο ορο μαλλον αρνητικο θα αποβει για τον ιδιο. Για να δωσω ενα παραδειγμα, καλο ειναι που βλεπεις τους χαρακτηρες να ακολουθουν τα ιδανικα τους, αλλα ο τροπος που χρησιμοποιουν πολλες φορες ειναι λανθασμενος, αν καποιος κρατησει μονο την ιδεα "ακολουθα το ονειρο σου" και δε μεινει στον τροπο που χρησιμοποιει ο χαρακτηρας τοτε μπορει να πει οτι ηταν πολυ σωστη η ενασχοληση του με τα ανιμε.

Roriconfan: Φυσικά και οι χαρακτήρες στα ανιμέ κάνουνε κάτι με τρόπο που δεν πατάει στην πραγματικότητα.

Πρώτον, είναι παράγωγο ενός άλλου πολιτισμού, οπότε οι αντιδράσεις τους μπορεί να φαίνονται σε εσένα άσχετες αλλά για τους Ιάπωνες να είναι λογικές.

Δεύτερον, από πότε έχει η ρεάλιτι της τηλεόρασης σχέση με την πραγματικότητα; Αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι μια εικονική πραγματικότητα. Πιο τραγική, πιο αστεία, πιο ευφάνταστη αλλά όχι πραγματική. Γιατί αν ήταν, δεν θα γουστάραμε να βλέπουμε τηλεόραση.

Τρίτον, κάθε καλή ιστορία έχει το παρατραβηγμένο μέσα της. Δε μπορείς να χτήσεις μια αξιομνημόνευτη ιστορία με κοινούς χαρακτήρες, χλιαρά γεγονότα και καθημερινά συμβάντα. Θέλει και μια υπερβολή.

Τέταρτον, αυτά τα άσχετα και υπερβολικά που κάνουνε, είναι μέρος μιας λογικής που λέει ότι δε μπορείς να αποδόσεις σωστά την αλλαγή της συμπεριφοράς ενός χαρακτήρα σε 20 λεπτά. Ο κόσμος θέλει ξύλο, τσόντα και χιούμορ και όχι αιτιολόγηση με ανάλυση 1.000 ωρών του γιατί ο τάδε πρόδωσε τον φίλο του.

Πέμπτον, κάθε χώρα έχει κάποια στερεότυπα που χρησιμοποιεί συνέχεια σαν φτωχές δικαιολογίες για να προχωρίσει την ιστορία. Για παράδειγμα, στις Ελληνικές ταινίες, τα σχέδια των «κακών» αποκαλύπτονται όταν εντελώς τυχαία ένας «καλός» τους κρυφακούει να μιλάνε. Στις Αμερικάνικες ταινίες, τα σχέδια αποκαλύπτονται όταν ο «κακός» πιάνει τον «καλό» και για κάποιο λόγο του αποκαλύπτει τα πάντα πριν τον σκοτώσει. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν ισχύουνε στην πραγματικότητα γιατί αν κάποιος έχει ένα σχέδιο, κρατάει το στόμα του κλειστό. Στην ρεάλιτι της τηλεόρασης όμως, κάτι τέτοια ευτράπελα είναι ένας εύκολος τρόπος για να έρθει η αποκάλυψη. Δεν ισχύει στην πραγματικότητα αλλά και πάλι το 99% των θεατών ούτε καν που το σκέφτονται αυτό. Αντιθέτως που σε μεγάλο βαθμό, περιμένουνε και να συμβεί κι όλας, από την πολύ επανάληψη που το έχουνε φάει στην μάπα. Οπότε, τα χαζά ιδανικά των χαρακτήρων στα ανιμέ ή η αγαρμποσύνη τους με το έτερο φύλο είναι αποτέλεσμα πλήσης εγκεφάλου με συνεχή επανάληψη στερεοτύπων και με υπερβολικές αποφάνσεις κοινών ψυχολογικών συμβάντων ενός λαού.

Το ότι οι Αμερικάνικες ταινίες είναι γεμάτες από ψυχασθενείς Ναζί και Άραβες που θέλουνε να βομβαρδίσουνε με ατομική βόμβα την Αμερική και όπου ένας υπερήρωας πάει και τους σταματάει, είναι αποτέλεσμα ενός κοινού φόβου και κοινής ελπίδας που μοιράζονται όλοι οι Αμερικάνοι και που προβάλεται σαν προπαγάνδα στις ταινίες τους. Το ότι στα ανιμέ, ο πιο άγαρμπος και χέστης 15χρονος είναι πάντα αυτός που πιλοτάρει το τεράστιο ρομπότ που νικάει τους κακούς εξωγήινους είναι το ακριβώς ίδιο.

Η τηλεόραση έχει τους κανόνες της που ισχύουνε μόνο εκεί. Το ίδιο και τα ανιμέ.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ. Conservation Of Ninjitsu - Television Tropes & Idioms

#73 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούλιος 2008 - 09:25

Δεν ειναι μονο ο κοσμος και οι χαρακτηρες αυτοι καθεαυτοι, ειναι οι αντιδρασεις και οι επιλογες πολλων ανιμε χαρακτηρων που ειναι τοσο ακυρες με την ανθρωπινη φυση και λογικη που αποξενωνουν τον θεατη απο αυτες με αποτελεσμα να χανει την ευκαιρια του να περασει καποιο καλο μηνυμα ή ιδανικο.

Αρχικά μιλάς για την ανθρώπινη φύση όπως την αντιλαμβάνεσε εσύ προσωπικά και γι'αυτό θεωρείς τις περισσότερες επιλογές άκυρες ή τουλάχιστον αυτές είναι που θυμάσε εν τέλη και όχι τις υπόλοιπες που θα θεωρούσες μη άκυρες.Το ίδιο και για την έννοια της "λογικής".Όπως ξέρεις ποτέ δεν συμφωνούσαμε σε αυτό το θέμα για το τι εστί "λογική":wis:.Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση που αν ο θεατής δεν τα ποιάνει τα μηνύματα,πως να του περάσει κάποιο μήνυμα μετά μια σειρά:terror2:.

Προφανως ειναι διαφορετικο, αλλα το νοημα της προτασης αυτης ως απαντηση στη δικη μου δεν το βρισκω :hmmm:

Έτσι πως το είπες είναι σαν να λες ότι όποιος επηρεάζεται από τα anime γίνεται αντικοινωνικός,και όχι όποιος ασχολείται όλη την ώρα με αυτά παραμελώντας όλα τα άλλα πράγματα.Αν όντως εννοείς το πρώτο δεν μπορώ παρά να πω ότι αυτό είναι παντελώς άκυρο:bahhh:.

Για το πρωτο, αν καποιος καταφερει και απομονωσει μονο τα θετικα απο ενα ανιμε (τα ιδανικα που αναφερεις) και χρησιμοποιησει μονο αυτα ως γνωμωνες που τον επηρεαζουν εχει καλως, αλλα συνηθως θα πρεπει να παρει μαζι και ενα σωρο αρνητικα μπαγκαζια και το μεσο ορο μαλλον αρνητικο θα αποβει για τον ιδιο. Για να δωσω ενα παραδειγμα, καλο ειναι που βλεπεις τους χαρακτηρες να ακολουθουν τα ιδανικα τους, αλλα ο τροπος που χρησιμοποιουν πολλες φορες ειναι λανθασμενος, αν καποιος κρατησει μονο την ιδεα "ακολουθα το ονειρο σου" και δε μεινει στον τροπο που χρησιμοποιει ο χαρακτηρας τοτε μπορει να πει οτι ηταν πολυ σωστη η ενασχοληση του με τα ανιμε.

Οσο για το δευτερο (εξοδοι vs σχολη) απλα παραειναι off-topic για να το απαντησω. Εκτος αν διαφωνεις με αυτο που ειπα και πιστευεις οτι ειναι καλο να βλεπει κανεις ανιμε αντι να βγαινει εξω (ή να διαβαζει για τη σχολη του).

Δεν είπε κανείς να αρχίσει κάποιος να πετάει Rasengan δεξιά και αριστερά ή να τους ταράζει όλους στα Bankai:hahaha:.Είπαμε είναι φανταστικοί κόσμοι και χαρακτήρες και η ουσία είναι στα ιδανικά που ενσωματώνουν και μόνο.Οπότε ναι πάνω κάτω το ίδιο λέμε.Αν και δεν βλέπω και τίποτα αρνητικό που θα μπορούσε να αποκομίσει κανείς από ένα anime όταν έχει την νοημοσύνη ατόμου τουλάχιστον άνω του νηπιαγωγείου:uhh:.Κάτι τέτοια περιμένω να τα ακούσω από οπισθοδρομικούς γονείς που λένε μπαρούφες του στυλ ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με όπλα/ένα όπλο σε ένα cartoon που δεν χρησιμοποιείται καν/ένας χαρακτήρας που είπε μια κακιά λέξη και άλλα τέτοια επηρεάζουν αρνητικά εναν...έφηβο:uhh:?!?!?Έλεος δηλαδή.Δεν θέλει βοήθεια ο άνθρωπος.Γίνεται γαϊδούρι από μόνος του:knock-knock:.Όσο για το δεύτερο εννοώ ότι και να είναι ένα πράγμα,όσο το κάνεις συνέχεια,στο τέλος μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να σου επιφέρει.Δηλαδή όχι μόνο τα anime.Και αυτό που εννοώ εδώ είναι ότι καλό είναι να διαβάζει κανείς πρώτα για την σχολή του και μετά να κάνει όλα τα άλλα:tensai:.

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#74 lordofblues

lordofblues

Back in business

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούλιος 2008 - 17:50

Q.Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;

A. οχι αλλα ειναι πιο φτηνα απο τα υπολοιπα εθιστικα πραγματα που υπαρχουν στη ζωη.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#75 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 16 Ιούλιος 2008 - 03:13

Τέταρτον, αυτά τα άσχετα και υπερβολικά που κάνουνε, είναι μέρος μιας λογικής που λέει ότι δε μπορείς να αποδόσεις σωστά την αλλαγή της συμπεριφοράς ενός χαρακτήρα σε 20 λεπτά.

OK, όπως είσαι, έφυγες για να (ξανα)δεις το Pale Cocoon. :nosey:

Q.Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;

A. οχι αλλα ειναι πιο φτηνα απο τα υπολοιπα εθιστικα πραγματα που υπαρχουν στη ζωη.

Great minds think alike. :tensai:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||