Λοιπόν παίδες Καλή Χρονιά και Καλές Γιορτές εύχομαι σε όλους.
Βλέπω έπεσε βόμβα στο θρέντ και αυτά είναι που γουστάρω να βλέπω.Ας σχολιάσω και εγώ το τσάπτερ, αφού ακόμα μία φορά ο Κισιμότο κατάφερε να μας εκπλήξει.(Η Κίντερ έκπληξη που έλεγα).
Ας τα πάρουμε ένα ένα.
Το θέμα με τον Ομπίτο<->Τόμπι εγώ το βλέπω κάπως ομιχλώδες γιατί ο Μαντάρα ήταν βλαστάρι 80 χρόνια πρίν, πριν γεννηθεί ο Ομπίτο, πριν γίνει το Κονόχα κλπ. Είναι γνωστά και από άποψη ηλικίας είναι ολίγον τι δύσκολο. Η μόνη λογική εξήγηση είναι να μπαίνει στα σώματα των Νεκρών Ουτσίχα(με βγαλμένα μάτια αν θέλετε)και να τους "κυριεύει".
Ακόμα είναι νωρίς και απλά μην αγχώνεστε και τόσο πολύ για το τι θα γίνει.Υπομονή.
Τώρα το θέμα με τα "επικαλούμενα". Δεν είναι παράξενο που βρήκε για σάμον ένα γεράκι. Η ομάδα του έτσι λέγεται, το φιδάκι του Οροτσιμάρου τα έχει κακαρώσει... Δεν νομίζω να είναι τόσο περίπλοκο το όλο θέμα. Κάθε βατραχάκι που καλούσε ο Τζιράια, είχε και ένα συμβόλαιο μαζί του; Με αυτήν την τεχνική φέρνεις προς το μέρος σου ένα ζωάκι από ένα άλλο μέρος. Λογικά τα μεγάλα πλάσματα μπορεί να απαιτούν μια συμφωνία ας το πώ έτσι, κάτι που τα κάνει να σε υπακούν.
Το θέμα που ανοίχτηκε για τους Ιτάτσι, Σάσουκε, Ντάνζο εγώ δεν έχω να σχολιάσω πολλά πράγματα.
Το Κυριότερο είναι ότι ο Σάσουκε και ο Ιτάτσι σαν αδέρφια ήταν αγαπημένα παλιά. Αυτό το λέω γιατί θέλω να επικεντρωθώ στον Σάσουκε στην παιδική του ηλικία.
Σαν παιδία και αυτός, ήταν πολύ χαρούμενος, είχε την οικογένεια του, τον αδερφό του που ήταν καλός μαζί του και γενικώς δεν μπορούμε να προσδιορίουμε αυτήν την φάση της ζωής του ως την εκκίνηση για το οτιδήποτε.
Ωραία μετά από μια ωραίο μερά στο σχολείο πηγαίνει σπίτι του και βλέπει την οικογένεια του σφαγμένη. Σε αυτό το σημείο συμφωνώ με την Ιριστέλλα ήταν μια τεράστια θυσία για τον Ιτάτσι αλλά αυτο δεν δείχνει ότι ο ιτάτσι κινούνταν με βάση την "ψυχρή λογική". Και εξηγώ.
Ο Ιτάτσι συμπεριφερόταν έτσι γιατί ήταν μέσα στην αστυνομοία και ήξερε τα γεγονότα που έγιναν παλιά με την κλάν τους.Ήθελε να το σταματήσει, δεν ήταν της ηλίθιας ιδέες του Μαντάρα "είμαστε εχθροί δεν πρέπει να συνυπάρχουμε,πάρτε εκδίκηση". Ψυχρό Κίνητρό ακόμα και στην σφαγή των γονιών του δεν νομίζω να είχε. Μέσα στο ίδιο του το χωριό (και με τις τόσες αντιφάσεις που υπήρχαν) κατάφερε να αποκτήσει χαρακτήρα ευνοικό για το χωριό όχι να θέλει να πάρει εκδίκηση(κάτι τελείως διαφορετικό από τον Σάσουκε)ενώ έχει βιώσει πόλεμο και ξέρει τι χαμός γίνετε.
Ακόμα αυτό που με παραξενέυει είναι που το λέμε έτσι.Οι Ουτσίχα και οι Σέντζου.Γιατί να τα διαχωρίσουμε έτσι; Φυσικά και συντελούν μια πόλη και φυσικά δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.
Κάτι τέτοιο στο φούλ δεν γίνεται και ερχόμαστε στο σημείο που διάφοροι τοπικοι αρχηγοί ήθελαν να πάρουν εξουσία κλπ. Αυτό είναι φυσιολογικότατο, και ειδικά σε μια "χώρα" που τα δεδομένα της αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό. Τα συμφέροντα πάνε και έρχονται δεν είναι κάτι στάσιμο.
Όλο αυτό ο Ιτάτσι το απέφευγε γιατί αγαπούσε το χώρο που ζούσε και αναγκαστικά με τον πιο οδυνηρό τρόπο έπρεπε να το περάσει στον αδερφό του.
Φυσικά και επικρατούσε κατήφεια στην συμπεριφορά του Σάσουκε όλα τα χρόνια, γιατί έτσι μας δείχνει τον τρόπο που κάποιος πρέπει να επιβιώσει σε χώρες με τέτοια δεδομένα, δηλαδή η επιβίωση είναι απαραίτητη. Και η εκδίκηση είναι ένας τρόπος να σκοτώσεις. Και σαν σχεδιο ο Ιτάτσι το πέτυχε διάνα.
Όλο αυτό το σκοτάδι που περιβάλει τον Σάσουκε και αρχή είχε και εξέλιξη. Ο λόγος είναι η ασέβεια που έδειξαν οι συνχωριανοί στους συνχωριανούς τους.Δηλαδή κάλο έχει στον εγκέφαλο και θέλει να σκοτώσει άτομο όπως τον Ντάνζο;
Εδώ είναι και που διεφθάρθηκε ο Σάσουκε. Εκδίκηση -> Μίσος -> Δύναμη -> Σκοτωμοί - >και άλλη Εκδίκηση και να μια ατελείωτη αλυσίδα. Να που βασίζονται όλα αυτά που μας λέει ο Κισιμότο.
Η άποψη μου για τον Σάσουκε είναι ότι προσπαθεί άσκοπα και ψιλαφιστά να βρεί μια άκρη ή να εξιλεωθεί για τον "χαμό" του αδερφού του και της οικογένειας του.Αλλά το μίσος για το χωριό έχει μπαστακωθεί κάτι που ο Ιτάτσι δεν είχε ποτέ.Και ψυχρό θεωρώ τον Σάσουκε γιατί απλά αυτά που κάνει δεν έχουν κάποια ουσία πολλές φορές, ενω ο Ιτάτσι ήταν πιο "βάσιμης άποψης".
Όλα αυτά πράξεις είναι και από τον καθένα μας εδώ μέσα μπορούν να χαρακτηριστούν όπως θέλουν. Αλλά οι περισσότεροι Ουτσίχα ξεπέρασαν το κόμπλεξ του Μαντάρα που πραγματικά άφησε ρίζες σε αρκετούς και κατέστρεψε τόσο κόσμο.
Με λίγα λόγια ο Ιτάτσι ήταν πιο μαζεμένος και πιο λογικός και εξίσου περικυκλωμένος από συναισθήμτα όπως ο Σάσουκε, αλλά είχε χίλιες φορές καλύτερη αντιμετώπιση από τον μικρό του αδερφό.'Εκρυβε πολλά, τα οποία δούλευαν κρυφά(ωραία ομοιοκαταληξεία

)
Και(σας έπριξα το ξέρω)όλα αυτά μας δείχνουν ότι ο Μαντάρα τον Σάσουκε τον έχει πιόνι του και με τις ιστοριούλες που λέει από εδώ και από εκεί πρσπαθεί ντε και καλά να καθιερώσει ότι αυτές οι δύο φιλές πρέπει να είναι χώρια.Και οι ειρήνες που μας τσαμπουνάει και μας λέει.
Ο ψυχασθαινής είναι ο Μαντάρα αυτός τα έκανε όπως τα έκανε. Αυτός έβαλε και άλλο λάδι στην φωτιά που τότε ήταν πυκνή και φουντωμένη.(και να τι παθαίνει όποιος τον ακούει( γκούχ γκούχΣάσουκε γκούχγκούχ)
Edited by Night_Wizard_Seal, 03 January 2010 - 12:29.