Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Διδασκαλία θρησκευτικών στην 1,2-βάθμια εκπαίδευση

• Please log in to reply
387 replies to this topic

Poll: Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου; (137 member(s) have cast votes)

Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου;

1. Στις πρωτες τρεις ταξεις του δημοτικου (21 votes [15.33%] - View)

Percentage of vote: 15.33%

2. Στις τρεις τελευταιες ταξεις του δημοτικου (16 votes [11.68%] - View)

Percentage of vote: 11.68%

3. Στο γυμνασιο (14 votes [10.22%] - View)

Percentage of vote: 10.22%

4. Στο λυκειο (13 votes [9.49%] - View)

Percentage of vote: 9.49%

5. Να μην υφισταται τετοια διαπαιδαγωγηση στο σχολικο περιβαλλον (73 votes [53.28%] - View)

Percentage of vote: 53.28%

Vote Guests cannot vote

#166 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 18 June 2008 - 14:11

@Darkchilde

Η διδασκαλία των θρησκευτικών όμως θεσπίστηκε σε κάποια εποχή που δεν μπορούσες να εναντιωθείς στην θρησκεία, και όχι σε μία εποχή όπου είσαι ελεύθερος να επιλέξεις τι και αν θα πιστεύεις σε μία θρησκεία.

ε; Πρώτα δεν θεσπίστηκε η ανεξιθρησκεία με το Σύνταγμα; O_o Μην ξεχνάς ότι πριν απ' αυτό υπήρχε μόνο το κρυφό σχολειό...

Αυτό που γίνεται με το μάθημα των θρησκευτικών είναι αισχρότατη προπαγάνδα υπέρ του ορθόδοξου χριστιανισμού.

Νομίζω ότι αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Αλλιώς δε θα χρειαζόταν να γίνει καμιά συζήτηση...Απλώς σκάβουν τον λάκκο τους έτσι οι υπεύθυνοι, γιατί τα παιδιά καταλήγουν να τελειώνουν το σχολείο και να σιχαίνονται την εκκλησία και να την συγχέουν με το χριστιανισμό. Και να φανταστείς ότι ο Χριστός διακύρησσε την ελευθερία βούλησης....

Πέραν τούτου δε χρειάζεται να ανάβουν τα αίματα...Είναι καλό να έχουμε διαφορετικές απόψεις.

#167 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 18 June 2008 - 14:25

καλα δεν με εκπλησει αυτη η αποψη, αφου ξερω οτι η "προοδευτικη αριστερα" εχει μια πολυ περιεργη αντιληψη για το τι σημαινει δημοκρατια. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι κανεις δεν σας εμποδιζει να κανετε αυτο που θελετε στο θεμα της θρησκειας, αλλα παρολα αυτα θελετε να επιβαλετε τις αποψεις σας και στα δικα μας παιδια... Οπως ειπα ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του γονεα να αναθρεψει το παιδι του οταν ειναι σε ευαισθητη ηλικια συμφωνα με τις αξιες του. Μετα το παιδι ας κανει οτι θελει... Κακα τα ψεμματα, αυτο που πραγματικα θελετε δεν ειναι η δημοκρατια, αλλα να μπορειτε να προσυλητισετε τα παιδια αλλων στις γενικοτερες ιδεολογιες σας και να τα απομακρυνετε απο τις "κακες" για σας ιδεολογιες.

The international communist conspiracy again ?

ναι εμεις φταιμε για τις μαγισες του Σαλεμ και ολα τα κακα του μεσαιωνα... αλλα τι περιμενεις απο μια ιδεολογικη πτερυγα που θεωρει την ελληνικη επανασταση ιμπεριαλιστικο εθνικιστικο επεκτατισμο...

Aσχολίαστο

Πρωτα, τετοιες πρακτικες διωγμων δεν υπηρξαν απο την ορθοδοξη εκκλησια.
Τεταρτον και σημαντικοτερον, δεν εχουν υπαρξει θρησκευτικοι διωγμοι στην συγχρονη (αλλα και στην παλιοτερη) ελλαδα. Μην πατε να μας βγαλετε Ταλιμπαν

Ενα από τα "κατορθώματα " του νέου αρχιεπεισκόπου ήταν ότι όταν είχε διοριστεί μητροπολίτης Θηβών κατόρθωσε και έδιωξε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά από τον Ελαιώνα . Αυτό δεν είναι διωγμός αλλά έγινε για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κοινωνικού συνόλου έ ;

Τριτον, οι ανθρωποι και η εκκλησια εχουν ωριμασει τον τελευταιο αιωνα, ετσι δεν ειναι?

Φυσικά ,κάποτε έκαιγαν τους ανθρώπους που δεν υποστίριζαν τις απόψεις τους. Τώρα απλά τους κατηγορούν ως αιρετικούς και τους απειλούν με την πυρά της αιώνιας κόλασης . Σίγουρα είναι σημάδι ωρίμανσης.

Matsu, διαβαζοντας το ποστ σου, η λεξη "καταδυναστευει" στην πεμπτη σειρα δειχνει την προκαταληψη η οποια με κανει να αποριπτω την ιδεα της θρησκειολογιας αφου στην πραγματικοτητα θα χρησιμοποιηθει απο τον "προοδευτικο" χωρο ως οπλο κατα της ελληνικης ορθοδοξης εκκλησιας.

Φυσικά η θρησκεία ποτε δεν καταδυνάστευσε τους ανθρώπους . Απλά μωρέ ξέρεις τους ζήτησε να βάλουν κάτι λεφτά σε κάτι δίσκους ,τους ζητάει να την πληρώσουν για τους γάμους ,τις κηδείες και τα βαφτίσια , τους ζητάει να "πιστεύουν και να μην ερευνούν" τέτοια απλά χαζά πραγματάκια .

αυτο δεν ειναι κατι που το προωθει η εκκλησια μας και δεν ευθυνεται για αυτο. Η πιστη μας αλλωστε λεει "Αγαπατε αλληλους". Αυτα τα φαινομενα που λες εχουν να κανουν με την παιδικη νοοτροπια που ειναι η ιδια παντου. Τα παιδια γενικα φερονται κοροιδευτικα σε αλλα παιδια ειτε αυτα φορανε γυαλια, ειτε ερχονται στο σχολειο με κοντο παντελονακι. Ειναι απλα ευθυνη των καθηγητων να μαθαινουν τα παιδια να δειχνουν σεβασμο στους αλλους. Μην ριχνεις ευθυνες στην εκκλησια μας οταν δεν υπαρχουν.

Γίνομαι γραφικός αλλά θα σου πω το εξής . Ο καθηγητής των θρησκευτικών στο γυμνάσιο ήταν ΠΑΠΑΣ. Έλεγε στα υπόλοιπα παιδιά να μην με κάνουν παρέα γιατί ήμουν "αιρετικός".

Συμφωνω με τα περισσοτερα, αλλα μια παρενθεση. Το συστημα διαπαιδαγωγησης υπαρχει για να βοηθαει τους γονεις στο εργο τους. Και αν ειναι αθεοι τοτε δεν κανουν το μαθημα. Αν ειναι μουσουλμανοι σε περιοχη που υπαρχουν αρκετοι ετσι ωστε να χρηματοδοτειται, μαθαινουν το κορανι. Το συστημα υπαρχει και επιδεχεται βελτιωσης, αλλα οχι στο βαθμο να φτασουμε σε καταργηση του μαθηματος η στην θρησκειολογια, για τους λογους που εξηγησα σε τοσα ποστ.

Μήπως φοβάσαι ότι με την θρησκειολογία θα χάσει τα κεκτημένα διακαιώματα της η Ελληνική Χ.Ο εκκλησία ;Φοβάσαι ότι τα παιδάκια θα αρχίσουν να "ξυπνανε" νωρίτερα από τα 18 με τρομερό αντίκτυπο στα οικονομικά της εκκλησίας ;
Οπως και να έχει . Σταματάω να γράφω. Οταν ο συνομιλητής μου είναι ανένδοτος τότε λυπάμαι αλλά ...

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#168 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 June 2008 - 14:35

Yare yare...

και εγω οτι ειχα να πω το ειπα...

μ'αρεσει παντως που τα μετρα που προτεινα δεν τα σχολιασε κανεις... μονο ιδεολογικες επιθεσεις και αβασιμες αντιλογιες κανετε μερικοι...

Anyway, ειρηνη ημιν...

Spoiler:

Posted Image

#169 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 18 June 2008 - 14:38

Sorry μερικές

1)Η θρησκεία των Ελλήνων δεν ήταν το δωδεκάθεο?

2) Ayu θυμησέ μου λίγο το όνομα του Γ87965^&456 Π^$^%& γέννημα βυζαντινού αυτοκράτωρα που διέταξε το κλείσιμο τον ελληνικών πανεπιστήμιων και την καταστραφή των αρχαίων κειμένων (ποιήματα ΚΤΛ) τα οποία δεν ήταν ηθικά?

3)αλήθεια στον όνομα της θρυσκείας η Εκκλησία και ο Βυζαντινός αυτοκράτωρας πόσους σφάξανε για να κονομήσουν(συγνώμη ηθελά να πώ να φέρουν πίσω τον ¨Αγιο Σταυρό από τους αλόθρησκους

4)Θυμησέμου στην 7ετία της Χούντας τα μέτρα τα όποία είχανε πάρει οι τότε καλή χριστιανοί και πατριώτες απέναντι στους αλόθρησκους της Θράκης?

Αυτά τα λίγα για τον αν έχει κάνει διωγμούς η ορθοδωξία και από εκεί και πέρα μόνο και μόνο ο διαχωρισμός μέσα σε ένα σχολείο ανάμεσα σε παιδιά που κάνουν θρυσκευτικά και παιδιά που δεν κάνουν είναι άθλιο που μας στέλενει 1000τίες πίσω και στιγματίζει...

Επωμένος ναι μάθημα θρησκευτικών δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτά τα ολίγα
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#170 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 18 June 2008 - 14:56

[quote name='Mr Ayu-Mania']Και εγω εχω βαρεθει να γραφω αφου τα επιχειρηματα μου αγνοουνται παντελως...[/quote]
Δεν ειναι επιχειρηματα γι αυτο...

[quote name='Mr Ayu-Mania']Θα προτεινω απλα καποια μετρα με βαση τα πιστευω μου, και πειτε μου αν συμφωνειτε η οχι...

1) Καταργηση της υποχρεωτικης βαφτισης, και αποσυρση της ρητρας σε γραφειοκρατικες διαδικασιες που υποχρεωνει καποιον να ειναι βαφτισμενος η δηλωμενος σε καποια θρησκεια. Ετσι κοινα θεματα δημοσιου, η αλλα θεματα οπως της ταφης δεν θα εχουν εμποδια για τους αθρησκους.[/quote]
Δεκτο, και θα αν γινοταν θα ημασταν πολυ μπροστα σαν κρατος...

[quote name='Mr Ayu-Mania']2) Θα γινει σαφεστερη και ευκολοτερη η διαδικασια απαλλαγης απο τα θρησκευτικα στα σχολεια. Οσοι δεν θελουν να ακολουθησουν τα θρησκευτικα θα μπορουν να επιλεξουν αντικατασταση αυτων με περισσοτερες ωρες απο ενα μαθημα της επιλογης τους. Οπως ισχυει και σημερα, περιοχες με σημαντικο αριθμο νομιμων θρησκευτικων μειονοτητων θα εχουν την δυνατοτητα να ακολουθησουν θρησκευτικα που εχουν ως βαση την μειονοτικη θρησκεια.[/quote]
Μη δεκτο και θα εξηγησω για αλλη μια φορα γιατι. Οπως ο ορθοδοξος χριστιανος θελει τα παιδια του να ακολουθησουν αυτη τη θρησκευτικη οδο - δικαιωμα του, αν και καταπατα τα θελω του παιδιου του, ετσι και ενας αλλοθρησκος θα θελει το ιδιο για το δικο του παιδι. Αντι να βγαζεις απο την ταξη λοιπον παιδακια, και ας κανουν αλλο μαθημα εκεινη την ωρα, γιατι δεν βαζει ΟΛΑ τα παιδακια να κανουν ενα μαθημα το οποιο απευθυνεται σε ολους αλλα και σε κανεναν ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι...δεν γινεται σε ολα να θελουμε αντικειμενικοτητα αλλα στο θεμα του μαθηματος να το βλεπουμε καθαρα υποκειμενικα...
Απο την αλλη θεωρω απαραδεκτο, που θεωρεις οτι το κρατος εχει την υποχρεωση να χορηγησει κονδυλια για την θρησκευτικη καθοδηγηση του καθενος...αυτο ειναι χρεος της εκκλησιας ή της εκαστοτε πνευματικης ομαδας, και των γονεων ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ το παιδι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.Καλυτερα να το αφησεις στην αγνοια περι θρησκειων μεχρι να ειναι αρκετα μεγαλο και να καταλαβαινει τις επιλογες του.

[quote name='Mr Ayu-Mania']3) Καταργηση της υποχρεωτικης πρωινης προσευχης στα σχολεια. Επισης καταργηση των υποχρεωτικων επισκεψεων σε εκκλησιες, και ενσωματωση αυτων στις ωρες των θρησκευτικων και σε οσους επιλεγουν να τα παρακολουθουν.[/quote]
Δεκτο, αν και δεν ειναι ωρες που χανονται, αφου οι επισκεψεις στην εκκλησια ειναι εμβολιμες και γυρνουσαμε στο σχολειο στις 10 το πρωι, οποτε στην ουσια χαναμε 2 ωρες..αυτες οι δυο ωρες λοιπον μπορουν να τηρηθουν κανονιμα με το προγραμμα..κοινως, Γλωσσα- Μαθηματικα ...κτλ κτλ κτλ..Στο bold δεν συμφωνω γιατι ουτως η αλλως δεν συμφωνω με την υπαρξη θρησκευτικων στα σχολεια...

[quote name='Mr Ayu-Mania']Για μενα αυτα τα μετρα ειναι δικαια και αρκετα. Ειναι επισης μεγαλες παραχωρησεις που θα εκαναν καποιους ιεραρχες να φριξουν. Οποτε μη λετε οτι εγω ως χριστιανος δεν κανω παραχωρησεις... Για μενα οτιδηποτε επιπλεον απο αυτα τα μετρα θα ηταν αντιδημοκρατικο και επιθεση κατα των χριστιανων γονεων αυτης της χωρας. Γιατι απλα στην σημερινη εποχη οι γονεις δεν εχουν τον χρονο η και την γνωση να διδαξουν την πιστη τους στα παιδια τους. Γιατι εχει υποχρεωση το κρατος να τους βοηθησει. Και τα κατηχητικα σχολεια δεν ειναι λυση γιατι οι επιπλεον εξοσχολικες ωρες θα εκαναν το παιδι να τα βρισκει "αγγαρεια".[/quote]
Οι ιεραρχες να κανουν κουμαντο στο κοτετσι τους...κανονικα δε θα επρεπε να τους αφορα τιποτα απ'οσα συμβαινουν εξω απο την εκκλησια τους...οπως δε θα πηγαινες εσυ στη γειτονισσα να της πεις να καθαριζει με χλωρινη και οχι με αζαξ ετσι δεν μπορει και η εκκλησια να κανει κουμαντο σε ολοκληρο υπουργειο παιδειας. Εσυ ως Χριστιανος εισαι απο τα πλεον μονοπλευρα ατομα που εχω γνωρισει, αμεταθετος στις αποψεις σου, που οταν σε στριμωξουν,πετας ενα ξεροκομματο και λες οτι αυτο ειναι υποχωρηση. Αντιδημοκρατικο απο την αλλη ειναι να επιβαλλεις σε ολο τον κοσμο επειδη εσυ εισαι Χριστιανος, να παρακολουθουν ενα μαθημα το οποιο ειναι τοσο διαστρεβλωμενο που μονο κακο και παραπληροφορηση προσφερει, ενω μπορει ο καθενας να διαλεξει οταν ειναι ωριμος αρκετα τι τον αντιπροσωπευει εχοντας αρχικα ενημερωθει για τα παντα. Και ας γινω αν θες και πιο σκληρη, ουτε εγω ειχα τους γονεις μου συνεχεια σπιτι, δεν με κυνηγαγε με σταυρους και πετραχειλια, και ειναι θρησκα, εγω οχι...αν ο γονιος στεκει στα καλα του, τοτε δε θα αναγκασει το παιδι του να ακολουθησει κατι, ειτε θρησκεια, ειτε ιδεολογια αν αυτο απο μονο του δεν το διαλεξει.Το κρατος εχει υποχρεωση να λυσει τα δικα του προβληματα..δε θα ασχολειται και με της εκκλησιας...Και αν οι εξοσχολικες ωρες που θα μπορουσε το παιδι να παει στο κατηχητικο ειναι αγγαρια, τοτε σημαινει πολυ απλα οτι το παιδι δεν ενδιαφερεται...προτιμα να παιξει, προτιμα να χουζουρεψει...τι σημαινει αυτο?ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ
Σημαινει οτι ειναι ακομα παιδι και θελει να παιξει..οταν βαρεθει να παιζει,και αν ενδιαφερεται να ενημερωθει θα το κανει απο μονο του...

[quote name='Mr Ayu-Mania']Kazmir φιλαρακο μην ανυσηχεις γιατι οτι νιωθεις για μενα και τα επιχειρηματα μου, νιωθω εγω για σενα και τα δικα σου.. Αμοιβαια τα αισθηματα... Και καλα ειναι να αποφεγουμε ολοι μας στο διαλογο πολυσυλλαβα επιθετα και χαρακτηρισμους οταν λιγο πολυ χρησιμοποιουνται ως αντικατασταση των βρισιων. Αλλιως ο διαλογος καταληγει σε εμφυλιο..[/quote]

Γενικα, οπως εχω ξαναπει και θιχτηκες, οπουδηποτε εκτος απο anime-manga-jmusic-jμαμ κτλ κτλ, παραθετεις αποψεις, καταληγουν παντα παντα παντα σε εμφυλιο...

ενα τελευταιο...οταν εισαι μονος σου, και ολοι οι αλλοι σου λενε οχι, τοτε συνηθως δεν ειναι στραβος ο γυαλος..εσυ στραβα αρμενιζεις...

Εδω εγω σχολασα απο τη δουλεια, και εχω και αλλες δουλειες να κανω
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#171 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 18 June 2008 - 15:02

Sorry μερικές

1)Η θρησκεία των Ελλήνων δεν ήταν το δωδεκάθεο?

2) Ayu θυμησέ μου λίγο το όνομα του Γ87965^&456 Π^$^%& γέννημα βυζαντινού αυτοκράτωρα που διέταξε το κλείσιμο τον ελληνικών πανεπιστήμιων και την καταστραφή των αρχαίων κειμένων (ποιήματα ΚΤΛ) τα οποία δεν ήταν ηθικά?

3)αλήθεια στον όνομα της θρυσκείας η Εκκλησία και ο Βυζαντινός αυτοκράτωρας πόσους σφάξανε για να κονομήσουν(συγνώμη ηθελά να πώ να φέρουν πίσω τον ¨Αγιο Σταυρό από τους αλόθρησκους

4)Θυμησέμου στην 7ετία της Χούντας τα μέτρα τα όποία είχανε πάρει οι τότε καλή χριστιανοί και πατριώτες απέναντι στους αλόθρησκους της Θράκης?

Αυτά τα λίγα για τον αν έχει κάνει διωγμούς η ορθοδωξία και από εκεί και πέρα μόνο και μόνο ο διαχωρισμός μέσα σε ένα σχολείο ανάμεσα σε παιδιά που κάνουν θρυσκευτικά και παιδιά που δεν κάνουν είναι άθλιο που μας στέλενει 1000τίες πίσω και στιγματίζει...

Επωμένος ναι μάθημα θρησκευτικών δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτά τα ολίγα

1.Το δωδεκαθεο ειναι συβματικη εννοια . Ποτε δεν πιστευαν ενα ορισμενο ''δωδεκαθεο'' , αλλα θεοτητες με επιρροες (-δανεικες) απο την ανατολη και Αιγυπτο .
2.Μην ριχνεις στην εκκλησια το φταιξιμο για πραξεις που ειχαν εντονη πολιτικη χροια ( ομοιογενεια ) .Ομως οι μοναχοι ηταν κιολας αυτοι που διεσωσαν τα αρχαια κειμενα στα μοναστηρια , και αυτο δεν επιδεχεται αντιρησης , αλλα καθολικης αποδοχης.
3.
Spoiler:

Οποτε νομιζω δοθηκε η εξηγηση , δεν πηραν ενα απλο ''ξυλο'' ετσι ειρηνικα και εφυγαν , περαν των αλλων που διεπραξαν . Ο Ηρακλειτος ειχε και αλλους λογους .
Το να μεινουν παθητικοι θα αρμοζε πιο πολυ ;
4. Μια μκρη λεπτομερεια : ''Χουντα''. Ο καθε ενα φανατικος θα μπορουσε να αντιδρασει οπως ηθελε μονο και μονο ισχυριζομενος την ενοτητα του εθνους .
Spoiler:

Υπαρχουν στην ιστορια καλλιστα ολα αυτα .

Edited by laraska1, 18 June 2008 - 15:08.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#172 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 18 June 2008 - 15:18

1.Το δωδεκαθεο ειναι συβματικη ενοια . Ποτε δεν πιστευαν ενα ορισμενο ''δωδεκαθεο'' , αλλα θεοτητες με επιρροες (-δανεικες) απο την ανατολη και Αιγυπτο .
2.Μην ριχνεις στην εκκλησια το φταιξιμο για πραξεις που ειχαν εντονη πολιτικη χροια ( ομοιογενεια ) .Ομως οι μοναχοι ηταν κιολας αυτοι που διεσωσαν τα αρχαια κειμενα στα μοναστηρια , και αυτο δεν επιδεχεται αντιρηση , αλλα καθολικη αποδοχη.
3.

Spoiler:

Οποτε νομιζω δοθηκε η εξηγηση , δεν πηραν ενα απλο ''ξυλο'' ετσι ειρηνικα και εφυγαν , περαν των αλλων που διεπραξαν . Ο Ηρακλειτος ειχε και αλλους λογους .
Το να μεινουν παθητικοι θα αρμοζε πιο πολυ ;
4. Μια μκρη λεπτομερεια : ''Χουντα''. Ο καθε ενα φανατικος θα μπορουσε να αντιδρασει οπως ηθελε μονο και μονο ισχυριζομενος την ενοτητα του εθνους .
Υπαρχυν στην ιστορια καλλιστα .

1)Ανθρωποκεντρική θρησκεία με θεούς με ανθρώπινες αδυναμίες όπως παντού εκείνη την εποχή

2)Η εκκλησία χρηματοδωτούσε αυτές τις πράξες και ασκούσ επολιτική επιροή όπως και τώρα. Οι μοναχοί τα μόνα κείμενα που έσωσαν είναι αυτά που έκριναν οι ίδιοι ότι έπρεπε να σώσουν και οιβυζαντινοί μοναχοί και η ορθοδωξία κατέστρεψε πάρα πολλά αρχαία ελληνικά κείμενα όπως επίσης και τα κείμενα και τα βιβλία ήταην στα χέρια της εκκλησίας και των ευγενών

3)Δεν είμαι σίγουρος αν τα ιεροσόλυμα άνηκαν στον τότε βυζαντινή (ή ποιο σωστά ρωμαική αυτοκρατορία)

4)ναι πράγματι με τις ευλογίες της εκκλησίας πάντα και φυσικά κάτω από το δόγμα πατρίς - θρησκεία - οικογένεια και μην ξεχνάμε ότι η Θράκη ήταν κομμάτι της Ελλάδας και οι κατικοί της αν και μή χρισταινοί ήταν ¨Ελληνες(και μετά μου αρέσει που όλλα τα φασιστοειδή απορούν πως μπορεί η Τουρκία να έχει βλέψεις για την Θράκη και γιατί κράζουν την υπόλιπη Ελλάδα)
Posted Image

#173 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 June 2008 - 15:24

Αντιδημοκρατικο απο την αλλη ειναι να επιβαλλεις σε ολο τον κοσμο επειδη εσυ εισαι Χριστιανος, να παρακολουθουν ενα μαθημα το οποιο ειναι τοσο διαστρεβλωμενο που μονο κακο και παραπληροφορηση προσφερει

δειχνεις οτι δεν προσεχεις αυτα που λεω. Ποσες φορες πρεπει να πω οτι ακομα και σημερα δεν επιβαλεται η θρησκεια, ποσο μαλλον με τα διορθωτικα μετρα που προτεινα... η δε τελευταια προταση δειχνει οτι η αποψη σου πανω στο θεμα δεν ειναι αμεροληπτη. Πες οτι εγω σαν χριστιανος δεν ειμαι αμεροληπτος, αλλα το ιδιο ισχυει και για σενα.

Γενικα, οπως εχω ξαναπει και θιχτηκες, οπουδηποτε εκτος απο anime-manga-jmusic-jμαμ κτλ κτλ, παραθετεις αποψεις, καταληγουν παντα παντα παντα σε εμφυλιο...

ενα τελευταιο...οταν εισαι μονος σου, και ολοι οι αλλοι σου λενε οχι, τοτε συνηθως δεν ειναι στραβος ο γυαλος..εσυ στραβα αρμενιζεις...

το οτι υπαρχουν πολλοι σε αυτο το φορουμ με μια συγκεκριμενη γραμμη πλευσης, δεν σημαινει οτι αυτο αντικατοπτριζει την γενικη εικονα στην Ελλαδα. Ασε που ακομα και στο φορουμ πολλοι συμφωνουν μαζι μου ασχετα αν δεν θελουν να συμμετεχουν σε αυτους τους εριστικους και κουραστικους οπως και να το κανουμε μαραθωνιους.. Τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει καμποσα μελη..

In any case, αν δεν ημουν και εγω με τα επιχηρηματα μου, δεν θα γινοταν διαλογος σε αυτα τα θεματα που σε τελικη αναλυση ειναι ο σκοπος ενος τετοιου thread να ακουγονται ολες οι αποψεις. Και τουλαχιστον στα τελευταια 3-4 αναλογα thread που ειχαν τετοια θεματα φωτια, δεν υπηρξαν ακραια φαινομενα flame, warning, banning, πραγμα που σημαινει οτι σαν φορουμ εχουμε φτασει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο debating... Κανε μια βολτα σε αλλα ελληνικα φορα για να δεις τι χαος επικρατει σε τετοια threads.

Αυτα..

EDIT
------
και πριν καλα καλα ολοκληρωσω τη χαρα μου για το αυξημενο επιπεδο των debate, πεταγονται σχολια σαν αυτο...

και μετά μου αρέσει που όλλα τα φασιστοειδή απορούν πως μπορεί η Τουρκία να έχει βλέψεις για την Θράκη και γιατί κράζουν την υπόλιπη Ελλάδα

νομιζω οτι αξιζει της προσοχης των moderators τουλαχιστον για τον χαρακτηρισμο και για το off-topic...

Edited by Mr Ayu-Mania, 18 June 2008 - 15:31.

Posted Image

#174 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 18 June 2008 - 15:34

νομιζω οτι αξιζει της προσοχης των moderators τουλαχιστον για τον χαρακτηρισμο και για το off-topic...

Spoiler:

Posted Image

#175 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 18 June 2008 - 15:45

1)Ανθρωποκεντρική θρησκεία με θεούς με ανθρώπινες αδυναμίες όπως παντού εκείνη την εποχή

2)Η εκκλησία χρηματοδωτούσε αυτές τις πράξες και ασκούσ επολιτική επιροή όπως και τώρα. Οι μοναχοί τα μόνα κείμενα που έσωσαν είναι αυτά που έκριναν οι ίδιοι ότι έπρεπε να σώσουν και οιβυζαντινοί μοναχοί και η ορθοδωξία κατέστρεψε πάρα πολλά αρχαία ελληνικά κείμενα όπως επίσης και τα κείμενα και τα βιβλία ήταην στα χέρια της εκκλησίας και των ευγενών

3)Δεν είμαι σίγουρος αν τα ιεροσόλυμα άνηκαν στον τότε βυζαντινή (ή ποιο σωστά ρωμαική αυτοκρατορία)

4)ναι πράγματι με τις ευλογίες της εκκλησίας πάντα και φυσικά κάτω από το δόγμα πατρίς - θρησκεία - οικογένεια και μην ξεχνάμε ότι η Θράκη ήταν κομμάτι της Ελλάδας και οι κατικοί της αν και μή χρισταινοί ήταν ¨Ελληνες(και μετά μου αρέσει που όλλα τα φασιστοειδή απορούν πως μπορεί η Τουρκία να έχει βλέψεις για την Θράκη και γιατί κράζουν την υπόλιπη Ελλάδα)

Αν καποια κειμενα ηταν σχετικα με την αρχαια θρησκεια λογικο ειναι , αλλωστε ηταν αλλη εποχη και υπηρχαν αλλες αντιληψεις , ασχετο αν υπηρχε και τοτε φανατισμος .
Τα ιεροσολυμα ανηκαν στην Βυζαντινη επικρατεια .
Ειπαμε οι φανατικοι , οι εθνικιστες κτλ απορριπτονται .
Λες οι τουρκοι να θελουν την Θρακη πισω λογω αυτου του γεγονοτος, για να μην βλαπτονται οι μουσουλμανοι ;
Spoiler:

Edited by laraska1, 18 June 2008 - 15:56.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#176 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 June 2008 - 15:49

Spoiler:

Το σχολιο ειναι ακυρο γιατι:
- χαρακτηρισμος "γενικος" δεν υπαρχει. αφου τα δικα μου ποστ προκαλεσαν τα ποστ σου, θεωρω οτι και εμενα ειχε αποδεκτη. Και εγω οταν ειχα χρησιμοποιησει τον ορο "αναρχοαπλυτοι" παλαιοτερα σε καποιο thread την ιδια αντιδραση ειχε επιφερει απο αλλους.
- εισαι οντως off topic οπως σχεδον ολα τα ποστ σου σε αυτο το thread.
- και το οτι εμεις σεβαστηκαμε τους Τουρκικους πλυθυσμους της Θρακης που απεμειναν μεσω συμφωνιας στον ελλαδικο χωρο (αντιθετα με τους Τουρκους που δεν την σεβαστηκαν και εκδιωξαν τους Ελληνες της Πολης) δεν σημαινει οτι πρεπει να ανεχομαστε απο πανω ακυρα αντεθνικα σχολια..

Αν θες να γραψεις κατι σε αυτο το thread, προτεινε κατι για τα θρησκευτικα (και λιγη ορθογραφια δεν βλαπτει)...
Δεν σου εφταιξε σε τιποτα η ιστορια του τοπου...

Σταματαω εδω γιατι το thread ξεφευγει...

Edited by Mr Ayu-Mania, 18 June 2008 - 15:55.

Posted Image

#177 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 18 June 2008 - 15:55

Αν καποια κειμενα ηταν σχετικα με την αρχαια θρησκεια λογικο ειναι , αλλωστε ηταν αλλη εποχη και υπηρχαν αλλες αντιληψεις , ασχετο αν υπηρχε και τοτε φανατισμος .
Τα ιεροσολυμα ανηκαν στην Βυζαντινη επικρατεια .
Ειπαμε οι φανατικοι , οι εθνικιστες κτλ απορριπτονται .
Λες πως οι τουρκοι θελουν την Θρακη πισω λογω αυτου του γεγονοτος, για να μην βλαπτονται οι μουσουλμανοι ;

Spoiler:

Mate το θέμα είναι ότι λόγο τέτοιων συμπεριφορων δίνοντε δικαιώματα. Προσωπικά αδιαφορό άμα οι Τούρκοι πάρουν την Θράκη ίσως άμα την πάρουν οι κατοικήτης να είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι είναι τώρα.. Απλά όμως αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς καταστάσεις που η εκκλησία και οι αντοπροσωποί της έχουνε χαντακώσει κόσμο ....

Οι βυζαντινοί τότε μαζί με κείμενα που αναφέροντε στην αρχαία θρησκεία (που μέσα από τέτοια κείμενα έχουμε χάσει ένα μεγάλο κομάτι της ιστορίας επίσης κατέστρεψαν ή άλλαξν και ποιήματα που είχαν να κάνουν με καημερηνότητα η οποία δεν τέριαζε με τα ήθη του χριστιανισμού και της βασιλίας βλέπε έρωτα - δημοκρατία κτλ
Posted Image

#178 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 18 June 2008 - 16:08

Μαλλον δεν με ακουσατε τη πρωτη φορα οποτε παμε παλι:

• Δεν θα αποδειξουμε οτι ενα επιχειρημα στεκει λιγοτερο με το να πουμε οτι αυτος που το εκφραζει ανηκει στον ταδε ή στον δεινα χωρο.
  • Δεν αποτελει επιχειρημα κατα της διδασκαλιας των θρησκευτικων στα σχολεια το να θυμησουμε τι κακο εκανε ο ταδε ιεραρχης/αυτοκρατορας xyz χρονια πριν.Μαλλον στροφη προς μια offtopic/flammable κατευθυνση αποτελει.
  • Δεν βγαζουμε τα απωθημενα μας σε αυτο το thread,η θεματικη του παροντος ειναι συγκεκριμενη και αφορα την διδασκαλια ή οχι των θρησκευτικων,οχι το να κραξουμε την α ή την β θρησκεια.
  • Δεν θα πεισουμε κανεναν με το να μεταχειριζομαστε χαρακτιηρισμους προς τους συμforumιτες μας.
Consider yourselves warned:yellowcard:

#179 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 18 June 2008 - 16:13

Mate το θέμα είναι ότι λόγο τέτοιων συμπεριφορων δίνοντε δικαιώματα. Προσωπικά αδιαφορό άμα οι Τούρκοι πάρουν την Θράκη ίσως άμα την πάρουν οι κατοικήτης να είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι είναι τώρα.. Απλά όμως αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς καταστάσεις που η εκκλησία και οι αντοπροσωποί της έχουνε χαντακώσει κόσμο ....

Οι βυζαντινοί τότε μαζί με κείμενα που αναφέροντε στην αρχαία θρησκεία (που μέσα από τέτοια κείμενα έχουμε χάσει ένα μεγάλο κομάτι της ιστορίας επίσης κατέστρεψαν ή άλλαξν και ποιήματα που είχαν να κάνουν με καημερηνότητα η οποία δεν τέριαζε με τα ήθη του χριστιανισμού και της βασιλίας βλέπε έρωτα - δημοκρατία κτλ

Ερωτα , οταν λεμε για διαστροφη , εννοεις .
Ακομα και αν αλλαξν τα συγκεκριμενα , δεν εγινε για το κακο του ανθρωπου , αλλα για να μην οδηγηθει στην ακολασια . ( λεμε τωρα )
Τα σχετικα , με τη δημοκρατια , κειμενα δεν αλλαξαν .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#180 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 18 June 2008 - 16:27

Βασικά σε πρώτη φάση θα ήταν αρκετό τα βιβλία να ξαναγραφτούν ώστε να είναι κάπως πιο αντικειμενικά. Δηλαδή να ενημερώνουν για τη θρησκεια, την ιστορια, τι διδάσκει και όλα αυτά, αλλά να κοπούν βλακείες του τύπου "αποδείξεις περί της υπάρξεως του θεού" και ατέλειωτες σάλτσες που έχουν σκοπό να επηρεάσουν τη γνώμη των παιδιών πάνω στα γεγονότα. Και να λέει και κάτι για τις άλλες θρησκείες, ας πούμε, ένα μόνο κεφάλαιο σε κάθε ενότητα του βιβλίου, έτσι για πληροφόρηση. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να μάθουμε γι αυτές τις θρησκείες στην ιστορία. Το καινούριο βιβλίο της Ιστορίας της Β Γυμνασίου έχει κεφάλαιο αφιερωμένο στο Ισλάμ (αν και σε καθαρά ιστορικά πλαίσια).

Και για να μη λέμε ότι προσηλυτίζουνε τα παιδιά, αντί να ξεκινάνε τα Θρησκευτικά από την Τρίτη Δημοτικού, να ξεκινάνε από την Πέμπτη όπου τα παιδιά έχουν άναπτύξει κάποια κρίση. Κι εγώ και κάποιοι φίλοι μου τότε αρχίσαμε να ψαχνόμαστε γι αυτά τα θέματα. Αν και στην Τρίτη δεν προσυλητίζονται τόσο εύκολα όσο νομίζετε. Δεν προλαβαίνουν να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου. Πρόβλημα θα υπήρχε αν ξεκινούσαν από την Πρώτη!

15fkk04.jpg