Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Διδασκαλία θρησκευτικών στην 1,2-βάθμια εκπαίδευση

• Please log in to reply
387 replies to this topic

Poll: Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου; (137 member(s) have cast votes)

Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου;

1. Στις πρωτες τρεις ταξεις του δημοτικου (21 votes [15.33%] - View)

Percentage of vote: 15.33%

2. Στις τρεις τελευταιες ταξεις του δημοτικου (16 votes [11.68%] - View)

Percentage of vote: 11.68%

3. Στο γυμνασιο (14 votes [10.22%] - View)

Percentage of vote: 10.22%

4. Στο λυκειο (13 votes [9.49%] - View)

Percentage of vote: 9.49%

5. Να μην υφισταται τετοια διαπαιδαγωγηση στο σχολικο περιβαλλον (73 votes [53.28%] - View)

Percentage of vote: 53.28%

Vote Guests cannot vote

#151 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 18 June 2008 - 11:41

Αυτό το θρεντ δεν υπάρχει.

Εγώ πάντως βαρέθηκα να επαναλαμβάνω (και να διαβάζω) συνέχεια τα ίδια και μου σπάνε τα νεύρα όταν δεν προχωράει καθόλου η συζήτηση γι αυτόν το λόγο.

Χαρά στο κουράγιο σας, και λύπη(?) στα δάχτυλα σας.

HnH5aB0.jpg

#152 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 18 June 2008 - 11:48

@ ayu

ποιοι είστε "εσείς" και ποιοι οι "άλλοι" που συνεχώς επαναλαμβάνεις;

#153 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 June 2008 - 11:57

Δεν θα σταθώ ούτε στο Μεσαίωνα, και τις πρακτικές της θρησκείας τότε, απλά θα σου πώ Ayu να κοιτάξεις στην εγκυκλοπαίδιεα τα ονόματα Υπατία, Giordano Bruno και Galileo Galilei...

Θα σταθώ στο τελευταίο μόνο, όπου λες για τους λόγους με τους οποίους διαφωνείς με την θρησκειολογία. Οι λόγοι σου είναι χωρίς λογική. Εαν κάτι είναι παραδοσιακό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι καλό ούτε ότι δεν πρέπει να σπάσει. Δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να το ακολουθούνε, και να συμφωνούνε. Οι παραδόσεις κάποτε σπάνε επειδή ο κόσμος πάει μπροστά. Ο δεύτερος λόγος σου είναι επειδή θεωρείς ότι η Ελλάδα είναι επί το πλείστον Χ.Ο. και ότι υποτάσσονται στην θρησκεία... Κι εδώ κάνεις λάθος. Με το ζόρι είναι ο κάθε Έλληνας Χ.Ο. κι επειδή έγινε μία βάφτιση ενάντια στην θέλησή του δεν σημαίνει τίποτα. Επειδή υφίσταται πλύση εγκεφάλου από μικρός και όχι επειδή του έδωσε κάποιος την γνώση και την επιλογή. ΕΠΙΛΟΓΗ! Μήποως έχεις επίσης ξεχάσει ότι ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ;

Αυτό που γίνεται με το μάθημα των θρησκευτικών είναι αισχρότατη προπαγάνδα υπέρ του ορθόδοξου χριστιανισμού.

Ayu σε συμβουλεύω και κάτι άλλο. Προσπάθησε να δείς και την άποψη των άλλων. Επειδή δεν συμφωνείς με μία άλλη άποψη δεν σημαίνει ότι αυτή είναι λάθος. Σου προτείνω να βρείς και να διαβάσεις ένα πολύ όμορφο βιβλίο που ίσως σε βοηθήσει να ανοίξεις λίγο τα μάτια σου και το οποίο λατρεύω. Λέγεται "Ο Στοιχειωμένος Κόσμος" /*The Demon-Haunted World* του διάσημου αστροφυσικού Carl Sagan. Δεν έχει σχέση με αστρονομία. Διαβασέ το. Από τα καλύτερα βιβλία για να σε κάνει να σκεφτείς σε διάφορα πράγματα.

#154 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 posts

Posted 18 June 2008 - 11:57

Οι "Others" και οι "Flight 815" :oo:

#155 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 18 June 2008 - 11:59

τοσα ποστ που εχω γραψει γεματα επιχειρηματα ειναι. Εσυ δεν τα βλεπεις λογω "παρωπιδων" που οφειλονται στο οτι αντιτιθεσαι τελειως ιδεολογικα...

Αλλος αντιτιθεται σε οτι του λενε καθαρα για ιδεολογικους λογους, που μολις ξεμεινει απο επιχειρηματα και φορωντας ο ιδιος παρωπιδες αρχιζει ενα πολιτικο παραληρημα εφαμιλλο επηρρειας LSD...

καλα δεν με εκπλησει αυτη η αποψη, αφου ξερω οτι η "προοδευτικη αριστερα" εχει μια πολυ περιεργη αντιληψη για το τι σημαινει δημοκρατια. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι κανεις δεν σας εμποδιζει να κανετε αυτο που θελετε στο θεμα της θρησκειας, αλλα παρολα αυτα θελετε να επιβαλετε τις αποψεις σας και στα δικα μας παιδια... Οπως ειπα ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του γονεα να αναθρεψει το παιδι του οταν ειναι σε ευαισθητη ηλικια συμφωνα με τις αξιες του. Μετα το παιδι ας κανει οτι θελει... Κακα τα ψεμματα, αυτο που πραγματικα θελετε δεν ειναι η δημοκρατια, αλλα να μπορειτε να προσυλητισετε τα παιδια αλλων στις γενικοτερες ιδεολογιες σας και να τα απομακρυνετε απο τις "κακες" για σας ιδεολογιες.

Και ακριβως απο πανω η τρανη αποδειξη...Ayu, προσπαθησε να καταλαβεις αυτο που ολοι σου λεμε..δεν ζηταμε να προσυλητισουμε τα παιδια σε κατι αλλο..ζηταμε να μην τα προσυλητιζει κανεις, εκτος απο αυτους που δικαιωματικα μπορουν-τους γονεις, αλλα αυτο να μην γινεται στο σχολειο..Αυτο ειναι ακρως δημοκρατικο αν και παραλογο στην "Ορθοδοξη Ελλαδα".

ναι εμεις φταιμε για τις μαγισες του Σαλεμ και ολα τα κακα του μεσαιωνα... αλλα τι περιμενεις απο μια ιδεολογικη πτερυγα που θεωρει την ελληνικη επανασταση ιμπεριαλιστικο εθνικιστικο επεκτατισμο... Πρωτα, τετοιες πρακτικες διωγμων δεν υπηρξαν απο την ορθοδοξη εκκλησια. Δευτερον, η ιδια η πιστη δεν επιβαλει τετοιες τακτικες, αλλα η διαστρεβλωμενη εφαρμογη της απο καποιους ανθρωπους. Τριτον, οι ανθρωποι και η εκκλησια εχουν ωριμασει τον τελευταιο αιωνα, ετσι δεν ειναι? Τεταρτον και σημαντικοτερον, δεν εχουν υπαρξει θρησκευτικοι διωγμοι στην συγχρονη (αλλα και στην παλιοτερη) ελλαδα. Μην πατε να μας βγαλετε Ταλιμπαν.

Το παραληρημα συνεχιζεται, και καπου στη μεση αρχιζει και αποκτα επιτελους νοημα...η ορθοδοξη εκκλησια δεν ειναι υπευθυνη για τακτικες και διωγμους?Θα μας τρελανεις? Δεν εξοριζονταν οσοι δεν ακολουθουσαν την εκκλησια?ή οσοι ειχαν το θρασσος (ω θεοι!) να παραδεχτουν οτι ειναι αθεοι...? Η ιδια η πιστη δεν προωθει τετοιες τακτικες, αλλα ποιος ειναι υπευθυνος να κυρηττει την πιστη?ποιον ακολουθουν οι πιστοι?και απο ποιον διδασκονται? Μπορει ο καθενας να ειναι υπευθυνος να μαθει μονος του για τη θρησκεια του, αλλα κακα τα ψεμματα, και ειδικα μετα απο πλυση εγκεφαλου στο σχολειο, στο κατηχητικο κτλ κτλ, ειναι λιγο θολο ωστε να ξεχωρισει τι πρεπει να πιστευει ΜΕΤ'ΕΡΕΥΝΗΣ και τι οχι...
Εμενα αυτη ειναι η διαφορα μου με την ορθοδοξη εκκλησια...αλλα στο θεμα του σχολειου, δεν αντιτιθεμαι στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη..αντιτιθεμαι στο οτι διδασκεται χωρις να εχει ζητηθει...αυτο δεν καταλαβαινεις...το οτι εγω δεν πιστευω, και δεν χωνευω την ορθοδοξη εκκλησια, ειναι δικο μου θεμα...το οτι ομως τα παιδια κατευθυνονται τυφλα απο ενα μαθημα στο σχολειο ειναι θεμα ολων..

Matsu, διαβαζοντας το ποστ σου, η λεξη "καταδυναστευει" στην πεμπτη σειρα δειχνει την προκαταληψη η οποια με κανει να αποριπτω την ιδεα της θρησκειολογιας αφου στην πραγματικοτητα θα χρησιμοποιηθει απο τον "προοδευτικο" χωρο ως οπλο κατα της ελληνικης ορθοδοξης εκκλησιας.

Και μετα θα ερθουν οι μαου μαου και θα κυνηγανε τους παπαδες, και θα καψουμε τις εκκλησιες κτλ κτλ...βρε...σκεψου το λιγο πριν κολλησεις σε μια λεξη...εγω θεωρω οτι η θρησκεια στην ελλαδα εμενα προσωπικα με καταδυναστευει..ειδικα απο τη στιγμη που πρεπει να ορισω ολη μου τη ζωη συμφωνα με τις επιταγες της, τις οποιες πολυ μαεστρικα τις εχει περασει και στην πολιτικη.
Το μαθημα ομως το οποιο προτειναμε, δεν εχει να κανει με την εκκλησια και το τι πιστευω εγω για την εκκλησια. Εχει να κανει με την ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ενος παιδιου κατα τη διαρκεια του δημοτικου...κανεις δεν ειπε οτι η ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια δε θα αναφερεται και δε θα αναλυεται μεσα σε αυτο το μαθημα...αλλα οπως θα αναφερεται και θα αναλυεται αυτη, ετσι θα γινονται και οι υπολοιπες θρησκειες...

Αλλο ανατροφη, και αλλο πλυση εγκεφαλου. Αυτο που εγινε σε καποιες χωρες στην Ευρωπη θεωρειται για μας παρακμη και οχι προοδος. Αυτες οι αλλαγες που λες εγιναν λογω εντασεων, οι οποιες μεγαλωνουν και γινονται χειροτερες οσο περναει ο χρονος. Και αυτα τα φαινομενα ειναι αποτελεσμα της "με το ζορι" παγκοσμιοπιοησης που υφιστανται αυτες οι χωρες και οχι αποτελεσμα "ωριμανσης" της κοινωνιας. Αυτο ομως ειναι αλλο θεμα συζητησης.

3 lol και 5 omg....Εχουμε μωρε εμεις μουρη να μιλαμε για παρακμη?εχουμε μουρη να μιλαμε για προοδο? Και τι σε κανει να πιστευεις οτι οι ιδιες εντασεις δεν επικρατουν και στα δικα μας σχολεια?επειδη δε βγαινουν στις ειδησεις? επειδη δεν τα λεει ο Λιακοπουλος? Οπως και να το κανουμε, εχουμε αλλοδαπους στη χωρα μας, και εμεις, και ολες οι χωρες. Αν αυτο λεγεται "με το ζορι" παγκοσμιοποιηση εχει καλως...και τι μπορεις να κανεις γι αυτο? το οτι μια παρωπιδοφορα κοινωνια οπως η ελληνικη μεχρι πριν 30 χρονια ερχεται σε επαφη με αλλους λαους, αναγκαστικη επαφη, αλλα επαφη παρ'ολα αυτα, σημαινει οτι δεν την κανει να ωριμασει?αν δεν ωριμαζει με αυτο η κοινωνια κι εμεις οι ιδιοι με τι ωριμαζουμε?Διαβαζοντας εφημεριδες οι οποιες ομως ειναι "αριστεριζουσες" γι αυτο και δεν τις εμπιστευομαστε και κατακρινοντας την παντειο, και λυσσωντας για μια θρησκεια, και λεγοντας "εγω βγηκα εξω και εχω εμπειρια"?..θεωρεις δηλαδη οτι εχεις ωριμασει σαν πολιτης και σαν ανθρωπος οταν εχεις αυτες τις αποψεις?τις οποιες κιολας υποστηριζεις τοσο εντονα χωρις να εχεις καν το περιθωριο να ακουσεις των υπολοιπων και αν δε σου αρεσουν κρεμας απλα μια ταμπελα "ειστε φασιστες", "ειναι λογω της ιδεολογιας σας" κτλ κτλ κτλ?

αυτο δεν ειναι κατι που το προωθει η εκκλησια μας και δεν ευθυνεται για αυτο. Η πιστη μας αλλωστε λεει "Αγαπατε αλληλους". Αυτα τα φαινομενα που λες εχουν να κανουν με την παιδικη νοοτροπια που ειναι η ιδια παντου. Τα παιδια γενικα φερονται κοροιδευτικα σε αλλα παιδια ειτε αυτα φορανε γυαλια, ειτε ερχονται στο σχολειο με κοντο παντελονακι. Ειναι απλα ευθυνη των καθηγητων να μαθαινουν τα παιδια να δειχνουν σεβασμο στους αλλους. Μην ριχνεις ευθυνες στην εκκλησια μας οταν δεν υπαρχουν.

Η πιστη λεει "αγαπατε αλληλους" το ειπα και πιο πανω ομως, οτι υπαρχει διαχωρισμος αναμεσα σε πιστη και θρησκεια...αυτο παλι δεν το καταλαβαινεις..για την καταντια του σημερινου ορθοδοξου χριστιανου εγω επιρριπτω ευθυνες στην εκκλησια, γιατι ειναι καθηκον της να καθοδηγει πνευματικα τους πιστους της. Δεν ειναι του σχολειου. Τα παιδια ειναι σκληρα, και οντως κοροιδευουν με το παραμικρο...εσυ δλδ εχεις τωρα το σκεπτικο οτι αφου το κανουν που το κανουν, ας το αφησουμε ανεξελεγκτο...εγω ειμαι της αποψης οτι αν μπορεις σε μερικα πραγματα να μην τους δωσεις λαβες, ειναι καλυτερο...ας κοροιδευουν λοιπον τα παιδακια απλα τα γυαλια, τα σιδερακια, τα κοντα παντελονακια..οχι ομως πιο ουσιαστικα πραγματα οπως η καταγωγη και η θρησκεια.

Συμφωνω με τα περισσοτερα, αλλα μια παρενθεση. Το συστημα διαπαιδαγωγησης υπαρχει για να βοηθαει τους γονεις στο εργο τους. Και αν ειναι αθεοι τοτε δεν κανουν το μαθημα. Αν ειναι μουσουλμανοι σε περιοχη που υπαρχουν αρκετοι ετσι ωστε να χρηματοδοτειται, μαθαινουν το κορανι. Το συστημα υπαρχει και επιδεχεται βελτιωσης, αλλα οχι στο βαθμο να φτασουμε σε καταργηση του μαθηματος η στην θρησκειολογια, για τους λογους που εξηγησα σε τοσα ποστ.

Το συστημα διαπαιδαγωγησης υπαρχει για να γεμιζει γνωσεις τους μικρους πολιτες..οι γονεις οφειλουν απο τη μερεια τους να τα ταιζουν, να τα ποτιζουν, να φροντιζουν να μην τους λειψει τιποτα, και επειτα αφου ξεπερασει η οικογενεια το θεμα επιβιωση, να τα μεγαλωσει ετσι ωστε να σεβονται τους υπολοιπους κτλ. Ειναι και ευθυνη του εκαστοτε δασκαλου ή καθηγητη, αλλα η βασικη λειτουργια του σχολειου ειναι η παροχη γνωσεων. Για μενα λοιπον γνωσεις, ακομα και πανω στη θρησκεια, δεν ειναι η μονοπλευρη αντιμετωπιση του μαθηματος, και θα ηταν πολυ πολυ καλυτερο να μαθαινουν για οσα περισσοτερα μπορουν. Ειναι σαν να μου λες, οτι θα διδασκονται μονο γεωμετρια, επειδη ο Πυθαγορας την καθιερωσε, ή να απαγορευτουν τα λατινικα επειδη ειναι θεμα της Ιταλιας και οχι της Ελλαδας...
Και την θρησκειολογια την αναφερεις λες και ειναι καταντια να την διδαχτουν, ενω το να διδασκονται μονομερως για το θεο δεν ειναι καταντια...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#156 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 18 June 2008 - 12:13

Καμπανακι:Το θεμα δεν αφορα ουτε τις ιδεολογιες του καθενος ουτε την θρησκεια αυτη καθεαυτη,ειναι σαφες νομιζω και αφορα το αν και κατα ποιον τροπο θα πρεπει αν διδασκονται τα θρησκευτικα στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση.Κρατηστε τις προσωπικες σας συμπαθιες/αντιπαθειες για θρησκειες και ιδεολογιες μακρυα απο το thread.

Εγώ πάντως βαρέθηκα να επαναλαμβάνω (και να διαβάζω) συνέχεια τα ίδια και μου σπάνε τα νεύρα όταν δεν προχωράει καθόλου η συζήτηση γι αυτόν το λόγο.

Same here:bahhh:
Δεν θα πεισει κανεναν ενα επιχειρημα αν εκφραστει για 5η φορα,οποτε αν μας ενδιαφερει να παει παρα κατω η συζητηση ας το αποφυγουμε απο εδω και στο εξης ρε παδια:borednn9:

#157 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 18 June 2008 - 12:19

Yep δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα σε αυτά που είπες Matsu. Ayu το έχουμε ξαναπεί νομίζω, όταν απαντάς με "επιχειρήματα" του τύπου: "έχω εμπειρία", "έχω ζήσει έξω", "εγώ ξέρω", "αυτά που λέτε είναι αριστερά", "αυτά που λέτε βασίζονται σε μια ιδεολογία" κλπ, καταλαβαίνεις νομίζω πως αυτοακυρώνεσαι σε πρώτο στάδιο και όταν εξακολουθείς να το εφαρμόζεις ενώ βλέπεις ότι είναι λανθασμένη αυτή η πρακτική σου, σε δεύτερο στάδιο αυτοεξευτελίζεσαι, διότι υποτιμάς την νοημοσύνη σου. Τα επιχειρήματά σου είναι σαθρά και έωλα. Συμπέρασμα, μηδέν εις το πηλίκο. Γράφεις, γράφεις αγχωμένα, πασχίζεις με ζήλο και δεν λες τίποτα ουσιώδες.

Edited by kazmir, 18 June 2008 - 12:25.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image

#158 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 June 2008 - 12:47

Και εγω εχω βαρεθει να γραφω αφου τα επιχειρηματα μου αγνοουνται παντελως...

Θα προτεινω απλα καποια μετρα με βαση τα πιστευω μου, και πειτε μου αν συμφωνειτε η οχι...

1) Καταργηση της υποχρεωτικης βαφτισης, και αποσυρση της ρητρας σε γραφειοκρατικες διαδικασιες που υποχρεωνει καποιον να ειναι βαφτισμενος η δηλωμενος σε καποια θρησκεια. Ετσι κοινα θεματα δημοσιου, η αλλα θεματα οπως της ταφης δεν θα εχουν εμποδια για τους αθρησκους.

2) Θα γινει σαφεστερη και ευκολοτερη η διαδικασια απαλλαγης απο τα θρησκευτικα στα σχολεια. Οσοι δεν θελουν να ακολουθησουν τα θρησκευτικα θα μπορουν να επιλεξουν αντικατασταση αυτων με περισσοτερες ωρες απο ενα μαθημα της επιλογης τους. Οπως ισχυει και σημερα, περιοχες με σημαντικο αριθμο νομιμων θρησκευτικων μειονοτητων θα εχουν την δυνατοτητα να ακολουθησουν θρησκευτικα που εχουν ως βαση την μειονοτικη θρησκεια.

3) Καταργηση της υποχρεωτικης πρωινης προσευχης στα σχολεια. Επισης καταργηση των υποχρεωτικων επισκεψεων σε εκκλησιες, και ενσωματωση αυτων στις ωρες των θρησκευτικων και σε οσους επιλεγουν να τα παρακολουθουν.

Για μενα αυτα τα μετρα ειναι δικαια και αρκετα. Ειναι επισης μεγαλες παραχωρησεις που θα εκαναν καποιους ιεραρχες να φριξουν. Οποτε μη λετε οτι εγω ως χριστιανος δεν κανω παραχωρησεις... Για μενα οτιδηποτε επιπλεον απο αυτα τα μετρα θα ηταν αντιδημοκρατικο και επιθεση κατα των χριστιανων γονεων αυτης της χωρας. Γιατι απλα στην σημερινη εποχη οι γονεις δεν εχουν τον χρονο η και την γνωση να διδαξουν την πιστη τους στα παιδια τους. Γιατι εχει υποχρεωση το κρατος να τους βοηθησει. Και τα κατηχητικα σχολεια δεν ειναι λυση γιατι οι επιπλεον εξοσχολικες ωρες θα εκαναν το παιδι να τα βρισκει "αγγαρεια".

Kazmir φιλαρακο μην ανυσηχεις γιατι οτι νιωθεις για μενα και τα επιχειρηματα μου, νιωθω εγω για σενα και τα δικα σου.. Αμοιβαια τα αισθηματα... Και καλα ειναι να αποφεγουμε ολοι μας στο διαλογο πολυσυλλαβα επιθετα και χαρακτηρισμους οταν λιγο πολυ χρησιμοποιουνται ως αντικατασταση των βρισιων. Αλλιως ο διαλογος καταληγει σε εμφυλιο..
Posted Image

#159 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 June 2008 - 13:04

Για μενα αυτα τα μετρα ειναι δικαια και αρκετα. Ειναι επισης μεγαλες παραχωρησεις που θα εκαναν καποιους ιεραρχες να φριξουν. Οποτε μη λετε οτι εγω ως χριστιανος δεν κανω παραχωρησεις... Για μενα οτιδηποτε επιπλεον απο αυτα τα μετρα θα ηταν αντιδημοκρατικο και επιθεση κατα των χριστιανων γονεων αυτης της χωρας. Γιατι απλα στην σημερινη εποχη οι γονεις δεν εχουν τον χρονο η και την γνωση να διδαξουν την πιστη τους στα παιδια τους. Γιατι εχει υποχρεωση το κρατος να τους βοηθησει. Και τα κατηχητικα σχολεια δεν ειναι λυση γιατι οι επιπλεον εξοσχολικες ωρες θα εκαναν το παιδι να τα βρισκει "αγγαρεια".

Οχι, Ayu δεν 'εχει υποχρέωση το κράτος να βοηθήσει να περάσει η μία θρησκεία ή η άλλη. Αυτό είναι ενάντια στην ελευθερία και ενάντια στον διαχωρισμό κράτους-θρησκείας. Θέλουμε να διαχωριστεί το κράτος από την θρησκεία, οι κυβερνώντες να σκέφτονται με βάση την λογική και την ανθρωπιά και όχι με βάση τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός.

Δεν με ενδιαφέρει εαν θα φρίξουν οι ιεράρχες. Οι ιεράρχες όπως και κάθε θρησκευτικός ηγέτης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ!

Οι θρηκσευτικοί ηγέτες βλέπουν τα πράγματα μέσα από παρωπίδες και όχι με ανθρωπιά. Εγώ θέλω να θεωρούμαι και προσπαθώ να ακολουθώ το secular humanism. Δεν είναι θρησκεία, είναι απλά ένα είδος ανθρωπισμού που σέβεται την ελευθερία κάθε ανθρώπου, και προωθεί αυτή την ελευθερία σε όλους τους τομείς.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσυλητίζουν παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να είναι ελεύθερα από όλες τις πλευρές και να μάθουν για όλες τις επιλογές που έχουν. Να επιλέξουν με γνώση!

Αλλά καμμία θρησκεία δεν σε αφήνει να επιλέξεις. Θέλουν να σε έχουν υποταγμένο σε αυτούς, ουτοσώστε να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Καμμία θρησκεία δεν ευνοεί την γνώση και την μόρφωση, στην πραγματικότητα, μόνο εκεί που τους συμφέρει.

#160 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 June 2008 - 13:20

Darkchilde, κανενας δεν θα σου επιβαλει κατι.. τα μετρα αυτα θα επρεπε να σε καλυπτουν πληρως. Για το τι θελει να διδαξει ο αλλος γονιος στα παιδια του, δεν σου πεφτει λογος. Το να βοηθαει το κρατος αυτους τους γονεις σε αυτο το θεμα, παλι δεν σου πεφτει λογος, εφοσον δεν επηρεαζει τα δικα σου παιδια η των αλλων αλλοθρησκων η αθεων.

Πως θελετε ν αλλαξει κατι, και να γινουν ακομα και οι επεμβασεις που προτεινα, οταν ειστε τοσο απολυτοι και αμφισβητειτε ακομα και τα δικαιωματα των αλλων???

Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω σε αυτο το thread...

Edited by Mr Ayu-Mania, 18 June 2008 - 13:31.

Posted Image

#161 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 18 June 2008 - 13:22

Το να πιστευει καποιος σε κατι ειναι ειναι δικαιωμα του καθενος .
Το οτι το αρνειται καποιος αυτο δεν σημαινει πως συμβαινει και με τον αλλον .
Ειπαμε τι θελει η πλειοψηφεια και γιατι , αλλα αυτο δεν σημαινει πως επιβαλλει κατι , μπορεις μονος σου να διαλεξεις αυτο που θελεις .
Αν ομως σε ενοχλει που υπαρχει δεν φταει κανεις για αυτο .
Αν ο κοσμος πηγαινει πχ εκκλησια ή γιορταζει το Πασχα με τα αναλογα εθιμα ή στο σχολειο θελει να κανει την προσευχη αυτο ειναι αλλο πραγμα με την ανεξιθρησκεια , αλλο ακολουθω αυτο που θελω , και αλλο ''δεν θελω εσενα να σε βλεπω να πιστευεις αυτο το παγμα '' , αυτο ειναι ρατσισμος .
Λες πχ η Ορθοδοξια μονοπωλει στην Ελλαδα και θες να μαθεις και για αλλες θρησκειες .
Πηγαινε πχ να δεις στην Κινα ποια μονοπωλει , στην Τουρκια κτλ .Αφου ειναι πολλοι , ολοι να το κρυβουν γιατι θα σε προσβαλλουν ;
Οι αλλες δεν εκλειπουν , ομως . Οι αλλες αφορουν πολυ λιγοτερο κοσμο και αν δεις , και αυτοι τα ιδια εξωτερικα χαρακτηριστικα με την ορθοδοξια εχουν πχ συγκεντρωσεις , ραδιοφωνα , τηλεορασεις κτλ , εχουν εξωτερικα τυπικα , γιορτες , εθιμα κ.ο.κ. , αλλα σε μικροτερο βαθμο , ομως τα εχουν !
Αυτο, λοιπον , που πειραζει ειναι η συγκεκριμενη πιστη γιατι υποκειμενικα τιθεστε εναντιον της .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#162 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 June 2008 - 13:42

Εκείνο που πειράζει είναι ότι μαθαίνουν τα παιδιά μόνο την ορθόδοξη πίστη, και μονόπλευρα χωρίς τις κακές πλευρές. Εκείνο που πειράζει είναι ότι ΔΕΝ μαθαίνουν τα παιδιά όλες τις θρησκείες, και μη θρησκείες. Εκείνο που πειράζει είναι ότι θα έπρεπε να δίνεται μία σφαιρική γνώση, μόρφωση πάνω σε όλες τις θρησκείες τα πιστεύω και τις κύριες πρακτικές τους, αλλά μαθαίνουν ΜΟΝΟ για την ορθόδξη θρησκεία.

Και σκέψου ένα σχολείο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όπου έχουν βαφτιστεί 20% Χριστιανοί Ορθόδοξοι, 20% Καθολικοί, 20% Μουσουλμάνοι, και 20% Βουδιστές, και 20% Ινδουϊστές... Δεν είναι μονόπλευρο το να διδάσκεις μόνο την ορθόδοξη πίστη; Δεν αποκλείεις έτσι το 80% του σχολείου; Δεν είναι προσυλητισμός προς τα άλλα παιδιά; Δεν είναι αντικοινωνικό;

Αλλά όπως είπα σκέφτεστε μόνο την πλευρά σας, και η πλευρά σας πρέπει να έχει πάντα δίκιο επειδή, είπαμε, η θρησκεία δεν κάνει ποτέ λάθος. Μόνο ξέρει να "απομακρύνει" όσους διαφωνούν...

#163 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 18 June 2008 - 13:50

Εκείνο που πειράζει είναι ότι μαθαίνουν τα παιδιά μόνο την ορθόδοξη πίστη, και μονόπλευρα χωρίς τις κακές πλευρές. Εκείνο που πειράζει είναι ότι ΔΕΝ μαθαίνουν τα παιδιά όλες τις θρησκείες, και μη θρησκείες. Εκείνο που πειράζει είναι ότι θα έπρεπε να δίνεται μία σφαιρική γνώση, μόρφωση πάνω σε όλες τις θρησκείες τα πιστεύω και τις κύριες πρακτικές τους, αλλά μαθαίνουν ΜΟΝΟ για την ορθόδξη θρησκεία.

Και σκέψου ένα σχολείο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όπου έχουν βαφτιστεί 20% Χριστιανοί Ορθόδοξοι, 20% Καθολικοί, 20% Μουσουλμάνοι, και 20% Βουδιστές, και 20% Ινδουϊστές... Δεν είναι μονόπλευρο το να διδάσκεις μόνο την ορθόδοξη πίστη; Δεν αποκλείεις έτσι το 80% του σχολείου; Δεν είναι προσυλητισμός προς τα άλλα παιδιά; Δεν είναι αντικοινωνικό;

Αλλά όπως είπα σκέφτεστε μόνο την πλευρά σας, και η πλευρά σας πρέπει να έχει πάντα δίκιο επειδή, είπαμε, η θρησκεία δεν κάνει ποτέ λάθος. Μόνο ξέρει να "απομακρύνει" όσους διαφωνούν...

ωραια ποσοστα..... βαλε 89% ορθοδοξοι ( και λιγο ειναι ) , και μετα βλεπουμε .

εντιτ : Αφου οι γονεις θελουν τα παιδια τους αυτα να μαθουν , πως μπορει καποιος αλλος να μιλησει και να ζητησει κατι αλλο ;
Σκεψου , εξασκουν το ιδιο δικαιωμα με εσενα που επιλεγεις για το παιδι σου να μην πιστευει .

Edited by laraska1, 18 June 2008 - 13:56.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#164 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 June 2008 - 13:55

Μα κινεζικα γραφω?????? Δεν τα εχουμε ηδη πει ολα αυτα???? Η ειναι καποιο practical joke για να με βαζετε να γραφω τα ιδια και τα ιδια...

Πρωτον δεν υπαρχει τετοια αναλογια στην Ελλαδα, δευτερον οι μη ορθοδοξοι δεν χρειαζεται να παρακολουθησουν τα ορθοδοξα θρησκευτικα οποτε για τι προσυλιτισμο μιλας, τριτον οπου υπαρχει σημαντικος αριθμος αλλοθρησκων (φοροι - κονδυλια) διδασκεται κανονικα η πιστη τους. Τεταρτον, οσοι γουσταρουν να μαθουν για ολες τις θρησκειες του κοσμου, ας σπουδασουν θεολογια η να πανε σε καποιο φροντιστηριο. Στο σχολειο δεν τιθεται θεμα αφου δεν υπαρχει ζητηση. Και να υπαρξει καποτε στο μελλον θα πρεπει να μπορουνε οι ορθοδοξοι να επιλεξουν χριστιανικα θρησκευτικα αντι αυτης.
Posted Image

#165 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 June 2008 - 14:00

Δεν έχει σημασία αν υπάρχει αυτό το ποσοστό στην Ελλάδα ή όχι. το θέμα είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει. Και θα έπρεπε όσοι θέλουν να πορώσουν με την θρησκεία και να βάλουν παρωπίδες στα παιδιά τους να μπορούν να το επιλέξουν και όχι το αντίθετο.

Και σταματάω εδώ.

Edited by Darkchilde, 18 June 2008 - 14:13.