Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

πόσο ασφαλείς είναι οι είκονες μας!

• Please log in to reply
71 replies to this topic

#46 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 June 2011 - 12:42

Το να ανεβάζετε μόνο αρχεία χαμηλής ανάλυσης δεν θεωρείται λύση;

#47 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 June 2011 - 12:47

Μήπως να κάνουμε λίστα με όλες τις πιθανές λύσεις; :P
Ανάλογα την εικόνα, υπάρχουν μερικές που όταν είναι σε πολύ χαμηλή ανάλυση είναι δύσκολο να διακρίνεις καν τι δείχνουν.

Posted Image

#48 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 June 2011 - 12:51

Σε εκείνη την περίπτωση, να βάζετε μόνο το 1/4 της εικόνας, στην ίδια ανάλυση.

#49 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 June 2011 - 13:14

Ή να μην την ανεβάζετε καθόλου στα ίντερνετς!

Posted Image

#50 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 June 2011 - 13:26

Ή πιο απλά να μην σας νοιάζει αν σας αντιγράφουν.

#51 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 26 June 2011 - 13:27

//following the sarcasm trend

Yeah people,stop sharing!Θέλει ο άλλος fanarts του αγαπημένου του χαρακτήρα?Γράψτε τον στα φύλλα σας και κρατήστε τις δημιουργίες σας για τους λίγους και αγαπημένους!

#52 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 June 2011 - 13:41

Ή πιο απλά να μην σας νοιάζει αν σας αντιγράφουν.

Ναι meidei όταν χάνεις λεφτά από τη δουλειά σου να μη σε νοιάζει. Αυτό δεν είναι λογική.
Όπως ούτε λογικό είναι να πετσοκόβεις στο 1/4 μια εικόνα που ουσιαστικά ευελπιστείς να πουλήσεις.

Posted Image

#53 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 June 2011 - 14:25

Είναι απλά αδύνατο να κάνεις enforce όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την πνευματική ιδιοκτησία. Είναι χαμένος κόπος, χρήματα και χρόνος που ο καλλιτέχνης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει νέα έργα και να τα προωθήσει.
Άσε την εικόνα σου να υπάρχει στο μπλογκ του κάθε φαν αλλά ζήτησε royalties από το περιοδικό που θα την δημοσιεύσει.

#54 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 June 2011 - 16:16

Not really!
Το να βάλεις watermark σε μια εικόνα είναι υπόθεση μισού λεπτού, από την άλλη για έναν freelancer είναι "χαμένος κόπος, χρήματα και χρόνος που ο καλλιτέχνης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει νέα έργα και να τα προωθήσει" οι δικαστικές μάχες που θα κάνει με το κάθε περιοδικό/εταιρία που τυπώνει τα έργα του πάνω σε πράγματα και τα πουλάει.
Το αν θα προωθήσει κάποιος την εικόνα μέσα απο ένα μπλόγκ δεν ειναι το ζήτημα της συζητησης και βασικά καλό κανει στον καλλιτέχνη.

Posted Image

#55 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 June 2011 - 17:10

Οκέι, δεν νομίζω ότι με την πλειοψηφία των εταιριών θα πρέπει καν να ανοίξει διαμάχη. Τους παίρνεις ένα τηλέφωνο και τους λες ότι αν θέλουν να κάνουν χρήση της φωτογραφίας σου πρέπει να σε αποζημιώσουν αλλιώς <νομικός-εκβιασμός-here>. Δεν θα σου πουν ποτέ "όχι, εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την δουλειά σου παράτυπα και χεστήκαμε για τα δικαιώματα σου".
Τώρα, αν μιλάμε για εταιρίες-φαντάσματα στο ίντερνετ, ανήκει στην σφαίρα του δεν-υπάρχει-νόημα.

Δεν απέκλεισα το watermark πάντως. Είναι μια επιλογή που είναι διαθέσιμη και ο κάθε δημιουργός που έχει την συναίσθηση των επιπτώσεων της μπορεί να την εφαρμόσει.

#56 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 June 2011 - 22:51

Πρώτον, δεν μπορεί ο καλλιτέχνης να ξέρει πάντα ποιός τον έκλεψε για να πάρει το τηλέφωνο που λες.
Δεύτερον, το ότι λες ότι δεν έχει σημασία οτι κάποιος στο ιντερνετ κλέβει πωλήσεις (και μιλάμε για freelance illustrators που δεν στηρίζονται από εταιρίες, και βγάζουν το ψωμί τους από τις μουντζούρες τους) είναι άποψη κάποιου έξω από το χορό που προφανώς δεν έχει επαφή με το χώρο. Και κανείς freelance illustrator δεν θα συμφωνούσε μαζί σου.
Ο καλλιτέχνης προφανώς και καταλαβαίνει τι είναι το watermark και ότι είναι υπέρ του (και σχεδόν ποτέ δεν έχει "επιπτώσεις").
Το κουράσαμε, αλλά αυτά είναι ευαίσθητα ζητήματα για τα οποία είναι κρίμα να ακούγονται απόψεις που ουσιαστικά κάνουν κακό στους καλλιτέχνες, ειδικά από άτομα που δεν έχουν ιδέα τι κλοπή, εκμετάλλευση και πoύτσα πέφτει στο χώρο αυτό.

Posted Image

#57 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 June 2011 - 23:07

Δέχομαι το ότι δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στον τομέα του freelance illustrator, οι απόψεις μου είναι πιο γενικές. Και σε άλλους τομείς η πλειοψηφία δεν θα συμφωνούσε μαζί μου, όπως συμβαίνει όταν μιλάω με συγγραφείς πχ. Βλέπω πως μπορείς να κάνεις monetize την δουλειά σου χωρίς να σε απασχολεί η αντιγραφή όμως, οπότε προβληματίζομαι για το αν χρειάζεται να συντηρούμε τόσο απελπισμένα ένα παλιό μοντέλο που δεν είναι αποδοτικό.

Όσο για το watermark, αν πράγματι είναι ομόφωνα αποδεχτό, γιατί στις 3 προηγούμενες σελίδες υπήρξαν και σχόλια κατά του;

#58 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 26 June 2011 - 23:25

παντος ενα διακριτικο watermark νομιζω και εγω ειναι απαραιτητο οταν το τελικο αποτελεσμα (φωτογραφια, φαναρτ, ζωγραφια ή οτιδηποτε) ειναι αρκετα καλο

η παρακατω εικονα (αγνοήστε τα πανω πανω) ειναι νομιζω αρκετα βοηθιτικη

Spoiler:

εγω προσωπικα ημουν κατα, αλλα μετα που αρχισα να ανεβαζω φωτογραφιες με ανθρωπους και βλεπωντας και κρινοντας αποφασησα οτι ενα watermark σε καποιο σημειο που δεν μπορει να βγει με photoshop ειναι οτι πρεπει..

(ποσο μαλον οταν ανεβασα προχθες φωτογραφιες απο μια συναυλια και τις εβλεπα μετα σε διαφορα προφιλ χωρις να αναφερετε πουθενα ή σελιδα μου ή το ονομα μου και να μαζευαν εκει like και κομεντς.. οκεϊ δεν με νιαζει να μαζεψω κοσμο και να μου λεει μπραβο (γες αϊ εμ α ψωνιο μπατ νοτ σο ματσ :P ), αλλα τουλαχιστον πες ποιος την εβγαλε ρε ανθρωπε... δεν μου καθισε καλα :/ κανεις τοσο κοπο, (τις ειχα περασει και ολες φωτοσοπ...) και δεν σε αναγνωριζει κανενας και τις χρησιμοποιει!, οφειλω να ομολογησω οτι εγω έφταιγα που δεν ξεκαθαρησα καποια πραγματα πριν τις ανεβασω )

παντος σιγουρα πρεπει να βελτιωσω την δικια μου που κοτσαρα ενα απλο matassos με τεραστια γραμματα :P

edit φυσικα οταν καθιερωθεις σαν καλιτεχνης και τα εργα σου ειναι αναγνωρισιμα μετα δεν χρειαζετε να απασχολησε με αυτο.. (σε 2-3 χρονακια :nanana:)

#59 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 27 June 2011 - 01:42

Όσο για το watermark, αν πράγματι είναι ομόφωνα αποδεχτό, γιατί στις 3 προηγούμενες σελίδες υπήρξαν και σχόλια κατά του;

Δεν είχα πάρει πρέφα ότι γινόταν κουβέντα για proffessionals που βγάζουν το ψωμί τους από τα illustrations, νόμιζα ότι αναφερόμασταν σε δουλειές που δεν τις κάνεις για χάρη κανενός:sigh2:.
Μatassos thanks, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες της εικόνας (δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο ελαφριά watermarks).

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#60 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 posts

Posted 27 June 2011 - 01:49

Δεν είχα πάρει πρέφα ότι γινόταν κουβέντα για proffessionals που βγάζουν το ψωμί τους από τα illustrations, νόμιζα ότι αναφερόμασταν σε δουλειές που δεν τις κάνεις για χάρη κανενός:sigh2:.
Μatassos thanks, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες της εικόνας (δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο ελαφριά watermarks).

+1 :beaten:
Imagination is the only limit!