Απο την στιγμη που γεννιεται οχι,σατανικο μορο δεν υπαρχει!!
Αλλα μια ταση προς την κακια(ή ως προς το τι θεωρει η κοινωνια κακια,γιατι δεν ειναι παντα ταυτοσημες) αλλη την εχουν περισσοτερο,αλλοι λιγοτερο,αλλοι καθολου...
Δες την αντιδραση του light οταν βρηκε το DN,δες και αυτην του L...τελειως διαφορετικες...
Εγω λέω οτι ο light ειχε εμφυτη κακια μεσα του,ενω ο L οχι/λιγοτερη...απλα ηθελε χωρο για να ωριμασει/αναπτυχθει η κακια αυτη(σε αλλους μπορει και να μην γινει ποτε και να παραμεινουν καλοι ανθρωποι,ειναι αυτο που λενε οτι ο "πειρασμος κανει τον ανθρωπο κλεφτη")...και το DN επετρεψε την ωριμανση αυτη...
Επισης,ακομα δεν καταλαβα που ειναι που η Misa σκωτοσε κι αλλα ατομα πριν γνωρισει τον Light,αν εννοεις αυτη την μια και μοναδικη περιπτωση στην Sakura TV,οπως ειπα το εκανε για να βρει τον Kira,μιας και το θεωρουσε εξυπνο τροπο..εναν τροπο που ο kira της ενεπνευσε με το "judgement" του...αλλα ατομα δεν νομιζω πιο πριν απο αυτο να σκωτοσε και δεν μας ειναι γνωστο αν θα το κανε,μιας και οτι ιδεες ειχε για να χρησιμοποιησει το DN τις πηρε απο τον Kira,αν δεν υπηρχε αυτος πριν απ αυτην,απ οσο ξερουμε μπορει να ηταν και πιο συνειδητη και να μην δεχοταν το DN,μπορει και οχι..αλλα η μονη αιτια οτι εχασε τους γονεις της δεν ειναι επαρκης για να ξερουμε αν θα εκανε "judgement" χωρις την υπαρξη του Kira,μπορει και να μην της περνουσε καν απο το μυαλο η ιδεα..μπορει και ναι,δεν αντιλεγω,αλλα ειναι συζητηση που δεν εχει μια απαντηση,εχει πολλες και βασιζονται στην αποψη,οχι στην βεβαιωτητα...
Tελος,αυτο που λες οτι επειδη δεν ειχε την δυνατοτητα χωρις το DN να διαπραξει εγκληματα δεν την κανει διαφορετικη,διαφωνω τελειως...ολοι μας κανουμε κακες σκεψεις,ειναι κατι το ανθρωπινο,ακομη και εγω μερικες φορες σε ωρες που ειμαι θυμομενος εχω σκεφτερι κακα πραγματα για καθηγητες/συμμαθητες κλπ....αλλα μετα συνηθως οταν ηρεμω τα ξεχναω αυτα....επισης,ακομη και οταν δεν εχω νευρα κακες σκεψεις κανω κι ας μην το θελω...το θεωρω κατι ανθρωπινο,οπως και καλες σκεψεις...
Το οτι σκεφτεσαι κατι κακο δεν παει να πει οτι θα το κανεις(αυτο μου θυμιζει Minority Report)...και δεν παει να πει οτι εισαι κακος αυτοματως επειδη εκανες μια κακη σκεψη,εως και δολοφονικη..
Βεβαια οπως ειπα,το τι θεωρει κακια κανεις ειναι σχετικο,εγω δεν θεωρω τοσο πολυ λαθος αυτο που εκανε ο light,εκτος του οτι δεν περιοριστηκε μονο στους μεγαλους εγκληματιες,το πηρε πολυ στο πρωσοπικο,θεοποιησε τον εαυτο του,δεν αφησε λιγο χωρο για τους μετανοουντες κλπ...
Αλλα αυτο θα μας φερει σε ενα τελειως αλλο θεμα,offtopic,που εχω ξανασυζητησει και δεν εχω καμια ορεξη να το συζητησω με καποιον ή με σενα,οχι τπτ αλλο,σεβομαι ολες τις αποψεις οπως ειπα και η δικη σου δεν ειναι εξαιρεση,απλα ειναι εμφανες οτι εχουμε διαφορετικο τροπο να βλεπουμε τα πραγματα και και 1000 φορες να μου τα πεις και 1000 φορες να σου τα πω εγω,γνωμη δεν θα αλλαξουμε και μαλιστα θα αρχισουμε να επαναλαμβανομαστε...
Γι αυτο να πω το εξης,χαρηκα που η συζητηση ειχε τοσο ενδιαφερον μεχρι τωρα με ολους,αλλα ενταθηκε λιγο το κλιμα(και βαζω και τον εαυτο μου υπαιτιο μαζι με αλλους)...
Δεν θα επανελθω σ'αυτο το θεμα ξανα με σοβαρες διαθεσεις...
Για συζητηση for fun ομως ναι,οπως αυτη που ειχα ανοιξει με τα κοριτσια στην αρχη...
Over from me...
Edited by Zoro, 01 June 2008 - 20:53.