Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Sailor moon
Posted 15 December 2010 - 00:24
Ιδιοφυές.
Posted 15 December 2010 - 00:44
Νομίζω ναι. Και το τελευταίο επεισόδιο συγκεκριμένα είχε προβληθεί αργά το βράδυ λόγω περιεχομένου.
Την σειρα την παρακολουθουσαν και μικρα παιδια καθως ηταν στην ζωνη των "παιδικων εκπομπων":himitsu:. Φανταστειτε τα βλεματα τους οταν το εμαθαν αυτο!

Posted 15 December 2010 - 02:39
ποιος θυμάται την επίθεση της chibi? υπάρχει ένα επεισόδιο γύρω στα 110-125, αφού εμφανίστηκε η hotaru αλλά πριν "ξυπνήσει" που κάνει επίθεση η chibi κ με ξαπλώνει κάτω απο το γέλιο κ εγώ να βάζω στο replay συνεχώς αυτά τα δευτερόλεπτα της επίθεσης.
κ αγαπημένη sailor η michiru !!! (αλλά πριν απο αυτήν ήταν η rei)

girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!
Posted 15 December 2010 - 15:36
Το τελευταίο επεισόδιο έπαιξε κανονικά στην ώρα του, πρωί. Και έπαιξε ξανά δεύτερη φορά, επανάληψη, όντως μετά τα μεσάνυχτα, ίσως και από λάθος, στον Ant1, μετά από ένα εορταστικό show πρωτοχρονιάς!
Επίσης: Από τον Antenna είχαν φέρει την Sailormoon από Ιταλία (όπως το Mega έφερε από εκεί την Sandybell), ενώ το Star μετά την έφερε από την Γερμανία, μέσω ZDF. Και έπαιξε μόνο τις τρεις πρώτες season, γιατί μετά το ZDF σταμάτησε να το παίζει γενικότερα. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής στρατηγικής που απαιτεί (ακόμα και σήμερα) όλα τα επίγεια κανάλια στην Ευρώπη να μεταδίδουν τουλάχιστον το 65% του προγράμματός τους με ευρωπαϊκές παραγωγές και να σταματήσουν οι διαφημίσεις στα παιδικά προγράμματα.
Για αυτό σταμάτησαν τα anime από τα κρατικά κανάλια σε όλη την Ευρώπη και βρήκαν διέξοδο μετάδοσης στα τοπικά MTV, το γαλλικό MCM Fr, τα τρία κανάλια του Berlusconi στην Ιταλία γνωστά ως Mediaset (Rete4, Canal5, Italia 1), το Andalucia TV στην Ισπανία, κλπ.
Η Sailormoon στη γερμανία συγκεκριμένα, μετά το ZDF μεταφέρθηκε στο RTL2 και μετά στο SuperRTL, που είναι γερμανικά ιδιωτικά κανάλια με παρουσία σε όλη την γερμανόφωνη Ευρώπη, με νέα μετάφραση. Έπαιξαν εκεί όλες οι Season από την αρχή και την πλασάρανε την Sailormoon ως "κρυφολεσβιακό" Girl Power anime κλπ κλπ κλπ.
Υπάρχουν δεκαετίες νωρίτερα από την Sailrmoon anime με λεσβιακό, ομοφυλοφιλικό και έντονα ερωτοσεξουαλικό περιεχόμενο. H Sailormoon μάλιστα έως ένα σημείο ήταν σάτιρα σε όλα αυτά. Άλλωστε, έτσι ξεκίνησε και η σειρά γενικότερα: Ως σάτιρα. Άσχετα αν το γλυκό έδεσε και υπήρξε ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών.
Και υπενθυμίζω ότι αυτή η σειρά στηρίζεται στον Ελληνικό μύθο του Ενδυμίων και της Σελήνης.
Edited by Nighteyes, 15 December 2010 - 15:41.
merge
Posted 15 December 2010 - 16:49

η σαντυμπελ υπηρχε ηδη σε βιντεοκασσετα και ειχε προβληθει απο την ερτ πριν ιδρυθει το μεγκα.
απο ιταλια ηταν και αυτη η σειρα παντως
αλλες ευρωπαικες και αραβικες χωρες περναν παντως γαλλικες μεταγλωττισεις, κατι σαν πολιτιστικη κυριαρχια των γαλλων.
για αυτο τα κρατικα ard και zdf ιδρυσαν το παιδικο kika και ξεμπερδεψανε.
ναι, για αυτο τα καναλια γεμιζουν με μεσημεριανες εκπομπες και αμερικανικες ταινιες και σειρες. τα πρωτα θεωρουνται ευρωπαικες παραγωγες.....
υπαρχει και petition να βγουν σε cd τα τραγουδια των παλιων σειρων που προβαλλαν τα ισπανικα καναλια τελε 5 και αντενα 3
http://tele5.altervista.org/
το ιδιο και για το ρτλ
http://titelliedern.altervista.org/
στα Ιταλικα παντως εχουν βγει σε cd
καλα οι Ισπανοι δεν εχουν παρατησει τις παλιες σειρες οπως εμεις....
Posted 15 December 2010 - 18:28
Η ΕΡΤ ήταν η μοναδική "δυτική" χώρα που είχε SECAM όπως οι Γάλλοι. Έτσι μόνο από αυτούς μπορούσαμε να πάρουμε έτοιμο υλικό για μετάδοση. Το ίδιο και οι αραβικές χώρες, που είχαν MESECAM (Middle East SECAM).
Τα ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα ξεκίνησαν PAL και εξαιτίας των εκδοτικών σχέσεων της χώρας μας με Panini, κλπ, αμέσως μπόρεσαν να φέρουν υλικό από Ιταλία.
Η Sandybell όντως είχε κυκλοφορήσει και σε βιντεοκασσέτα νωρίτερα από την προβολή της στο Mega. Μόνο που η ίδια εταιρία που είχε κυκλοφορήσει την Sandybell σε βίντεοκασσέτα, ήταν η ίδια εταιρία που πούλησε και προμήθευσε για λίγα χρόνια υλικό στο Mega (1989-1993). Για αυτό και πολλές σειρές που ειδαμε εκείνα τα χρόνια στο Mega, μετά πήγαν στον Antenna.
Όπως και καποιες εκπομπές που ήταν στον Antenna, πήγαν μετά (και έμειναν) στο Star. Ο λόγος; Ο Μαστοράκης, που έστησε και τα δύο αυτά κανάλια.
Επίσης η ύπαρξη του SECAM ήταν και ο κύριος λόγος που γεμίσαμε με ρωσικά/ τσέχικα κλπ cartoon στην δεκαετία του 1980 στην ΕΡΤ. Μπορεί να λέγανε τότε ότι ήταν λόγο της πολιτικής συγκυρίας και του αντιαμερικανισμού, η αλήθεια είναι όμως ότι πολύ απλά η ΕΡΤ δεν έβρισκε υλικό σε SECAM να μεταδόσει. Μετά το 1986 αγόρασαν τα μηχανήματα μετατροπής NTSC/PAL σε SECAM μεταχειρισμένα από το TF1, όταν αυτό είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησής του!
Η ύπαρξη του SECAM είναι ένας ακόμα λόγος που έχουν χαθεί οι σειρές της δεκαετίας του 1980 από τα αρχεία της ΕΡΤ. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοι που ήταν PAL τις σώσανε. Οι Γάλλοι είχαν τα masters. Εμείς και οι άραβες ήμασταν οι χαμένοι της υπόθεσης.
Τέλος, μια χαρά ήταν η γερμανική μουσική της Sailormoon. Ως διαχρονικός Raver και οπαδός της Ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής μουσικής, την βρήκα άψογη και απόλυτα εναρμονισμένη με την εποχή της. Βέβαια είμαι και της άποψης ότι η μουσική δεν πρέπει να αλλάζει γιατί αποτελεί τμήμα του anime. Από αυτήν την έννοια, κακώς την άλλαξαν. Αλλά ως μουσική, εμένα μου άρεσε. Γούστα είναι αυτά!
Posted 15 December 2010 - 19:56
οταν γυρισα Ελλαδα τα χαλια καρτουν ειχαν αρχισει να εισβαλλουν και εδω. για αυτο η εποχη εκεινη του 80 στην ερτ, μαζι με την ποικιλια της χρυσης εποχης των βιντεοκλαμπ παραμενει η καλυτερη περιοδος. Γιατι τωρα μπορεις να βρεις κατι ποιοτικο αλλα θα ειναι σαντουιτς μεσα αναμεσα σε σαβουρες. τοτε δεν υπηρχε αυτη η περιπτωση.
τωρα βεβαια με το ιντερνετ υπαρχει σελφ σερβις αλλα τοτε οι υπευθυνοι (γαλλοαναθρεμμενοι) ξεραν απο προγραμματα και τηλεοραση.
να σου πω και εμενα μου αρεσε η εισαγωγη αλλα sailor moon βλεπουμε, οχι bubbglegum crisis
με την sailormoon δεν ξερω τι ειχε γινει και ενω ειχα δει στον ΑΝΤ1 τις δυο πρωτες σαιζον, μετα σταματησα να τη βλεπω (σχολειο; εφηβεια; βαρεθηκα τα παιδικα

Posted 15 December 2010 - 22:35
Το Gachaman (Η μάχη των πλανητών) και το Star Blazers (Διαστημόπλοιο Αργώ) έπαιξαν στην Ελλάδα μέσω Αμερικής, επειδή ήταν "μιλιταρικό" το περιεχόμενό τους. Μην ξεχνάμε μάλιστα, ότι το τραγούδι του Gachaman θυμίζει τραγούδια της ΕΠΟΝ σε Ιαπωνική εκδοχή με τους στίχους του! Είχαμε και ΥΕΝΕΔ τότε...
Την ίδια εποχή είχαμε πολλά από Hanna Barbera (οι αρκούδες με το ραδιοτηλέφωνο, Άρτσι, κλπ) και επίσης μεταδίδονταν ασπρόμαυρα από την ΥΕΝΕΔ / ΕΡΤ2 ιστορίες από Looney Toons, MGM (Tom & Jerry, Tex Avery ιστορίες με Droopy κλπ), Walter Lanz (Woody ο τρυποκάρυδος), DePatie Freling (Ροζ Πάνθηρ) και Paramount (Ποπάυ).
Αυτά μετά το 1982 τέλος μαχαίρι! Τίποτα δεν έμεινε! Ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση και είδαμε ξανά κάποια από αυτά (όχι όλα!).
Αλλά από το 1984 και μετά, είχαμε πολλές βιντεοκασέτες με anime, κυρίως από Ιταλία και λιγότερο από Αμερική. Χρυσή εποχή, που την χαρήκαμε μέσω μικρών ιδιωτικών σταθμών 8 χρόνια περίπου μετά.
Πάντως ο νόμος για τις διαφημίσεις ήταν η ταφόπλακα στην Ελλάδα. Έκτοτε, σταμάτησαν όλα. Επίσης, πολλά από τα anime που έπαιζαν σε videoclub στην δεκ. του 1980, αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ...bootleg με μετάφραση από ομογενείς στην Αυστραλία! Κομπίνα που τότε κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει. Και για αυτό και δεν μπορεί κανένας να τα παίξει σήμερα.
Όταν έκλεισαν το Juniors TV, στο κατηγορητήριο ήταν και αυτό: Ότι παίζουν μεταφρασμένα διεθνές κλεμμένο υλικό. Και όταν οι υπεύθυνοι του καναλιού είπαν ότι όλα αυτά κυκλοφορούσαν πριν λίγα χρόνια στα videoclubs, το δικαστήριο δε το αναγνώρισε, γιατί δεν μπορούσαν να το αποδείξουν! Και ας ήταν αυτονόητο.
Βέβαια, κυρίως την πάτησαν, γιατί δεν έπαιζαν public domain τα αμερικάνικα κινούμενα σχέδια, όπως τα Looney Toons και έπαιζαν τις μεταγλωττισμένες ιστορίες που είχαν κάποιοι έξυπνοι κατοχυρωμένα τα δικαιώματα της μετάφρασης! Αν τις έπαιζαν στα αγγλικά με υπότιτλους, ίσως σήμερα το Juniors TV να υπήρχε.
Τέσπα, έγινα off topic, συγνώμη.
Posted 15 December 2010 - 22:42
Posted 15 December 2010 - 23:02
Τέσπα, έγινα off topic, συγνώμη.
Οne more offtopic chance, please mods!
δεν πειραζει, καλο ειναι να τα ξερουμε αυτα. τοτε βεβαια αυτα γινοντουσαν και αλλου
καλα δεν αναφερομαι στα κλασσικα αμερικανικα καρτουν, αλλα στα αλλα Β διαλογης που δεν ξεραν καν να σχεδιαζουν.
Εγω δεν εχω πετυχει τετοια μεταγλωττιση. ευτυχως νοικιαζα αυτες με γνωστους ηθοποιους
εγω βασικα αναφερομαι στο παιδικο προγραμμα. ηταν τοτε που υπηρχε η πιστη στην εκπαιδευτικη τηλεοραση.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/NoExportForYou
A brain-breakingly moronic version of this trope is the state of Go Nagai's Super Robot anime Grendizer in the French-speaking world. When Toei Animation exported it to France in The Seventies, they conveniently "forgot" to notify Go Nagai of the fact and proceeded to reap a colossal fortune from merchandising without giving him one red yen in royalties; since the series was only marginally popular in Japan, he only found out ten years later, which led to a long legal spat between Toei and Dynamic Planning (Nagai's personal publishing company), meaning rebroadcasts and video releases simply couldn't happen after 1985, to the chagrin of millions of fans (yes, it was that big). When they finally reconciled, it seemed that a DVD release would finally see the light of day... and then a French company issued an unauthorized box set, Toei and Dynamic sued the company, eBay, and even individual buyers for copyright violation, and it's been in limbo ever since. The entire fiasco has the French fanbase in tears.
Posted 30 December 2010 - 23:36
1) Η Σέιλορ Μουν ήταν πάντα anime και όχι hentai. Προσδιόρισε την λέξη γυμνό. Το να φοράει 1 γυναίκα κολλάν και εφαρμοστή μπλούζα δε σημαίνει ότι είναι γυμνή. Αλλιώς όλες οι Ελληνίδες θα κυκλοφορούσαν με μαντίλι στο κεφάλι.
2) Επίσης άλλο πράγμα είναι το σχέδιο και άλλο πράγμα είναι οι λεπτομέρειες σε επίμαχα σημεία του σώματος. Στη Σέιλορ Μουν ποτέ δεν έδειξαν ρώγες, κόλπους ή σχισμές από κώλους οπότε ασ μην τα μπερδεύουμε αυτά ακόμα και όταν μεταμορφώνονται που είναι σα να φοράνε ρούχα.
3) Για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα που έχει βάλει ο κάθε άσχετος στο youtube. Το επεισόδιο 200 της Σέιλορ Μουν παίχτηκε στις 9 το πρωί το 1998 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΒΡΑΔΥ.
Το θυμάμαι σα χτες γιατί βάφαμε το σπίτι και αναγκάστηκα να πάω το βίντεο στον πάνω όροφο στη γιαγιά μου. Επίσης στο βίντεο που παραθέτω επειδή τυχαίνει να έχω γράψει το επεισόδιο βλέπετε καθαρά διαφήμιση χελωνονιντζάκια μέσα στη Σέιλορ Μουν. Ξέρετε πολλές τσόντες που βάζουν στις 12 το βράδυ να έχουν διαφήμιση Χελωνονιντζάκια ενδιάμεσα? :S Είναι γελοίο.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=nAxCmRktLpw[/media]4)
4) Μάλλον δεν έπιασες το νόημα γι'αυτό γελάς. Οι Ιάπωνες έχουν πολύ διαφορετική φιλοσοφία από εμάς. Γι'αυτούς το Φως (Ιαπωνία η χώρα του φωτός), τα φτερά και ο αέρας αποτελούν πολύ σημαντικά κομμάτια της φιλοσοφίας τους. Ειδικότερα στη Σέιλορ Μουν η Usagi θεωρείται το πνεύμα του καλού. Το καλό το ξεχωρίζεις από το Φως. Για παράδειγμα "γελείος παραλληλισμός αλλά κατανοητός εφόσον είμαι Χριστιανοί" σε όλες τις Εκκλησίες οι Αγίοι ο Χριστός και η Παναγία παρουσιάζονται μέσα σε μετάλεια και φως για να δηλώσουν τη μεγαλοπρέπειά τους και ότι είναι το απόλυτο καλό Είδες που δε διαφέρουμε τοσο? Απλά κανείς ποτέ δε το ψάχνει αρκετάαααααααχ αναμνησεις!!!! και εγω οντας μικρη και αθωα στο δημοτικο εβλεπα σαιλορ μουν!!!
Ουτε κ εγω ειχα καταφερει να δω ολες τις σεζον..νομιζο οτι εχασα την προτελευταια....τεταρτη ηταν? Παντως την τελευταια την ειδα....ωραιο σεναριο ειχε...αλλα γαι αλλη μια φορα φανηκε (και ειδικαι στο τελευταιο τελευταιο επεισοδιο) ποσο μα ποσο αχρηστη ειναι η Ουσαγκι!!!!!
καλα η δε επικη ατακα στα ελληνικα (στο τελευταιο αν δεν κανω λαθος επισοδιο) που λεει η Ουσαγκι...: "Το φως......ηρθε..." με εκανε να κυλιεμαι στο πατωμα απο τα γελια!!!!
(μηπως ειμαι κακια??)
5) H Usagi είναι επίτηδες γυμνή γιατί θέλει να δείξει ότι είναι το απόλυτο καλό. Αγνή και απόλυτο φως.Δεν έχει λόγο να ντρέπεται (να φανταστείς η Γκαλάξια την είχε να κάνει να αισθάνεται ότι είναι άχρηστη γιαυτό πέθαναν όλοι όσοι ήξερε) Ενώ πέθανα όλοι για να την προστατέψουν γιατί πίστευαν σε αυτή και δεν τους διέψευσε. Γιαυτό δεν είχε ανάγκη από το "φαίνεσθαι" εντυπωσιακά ρούχα που φορούσε τότε- ούτε από οτιδήποτε αλλό. Μόνο τον εαυτό της είχε και πίστευε σε κάθε τι που ήταν καλό.παίδες αν και αγόρι εμένα μου αρέσει η sailor moon.πάντα θα μου αρέσει για τις αστείς σκηνές, για τις μάχες που είχε,για τα ost,για τους θανάτους και τα ωραία κορίτσια και μην ξεχάσω τις δυο αγαπημένες μου λεσβίες haruka&michiru και το γαμάτο τελευταίο επεισόδιο οπου η sailor moon ήταν γυμνή
Και όσο για το γυμνό δε φταίει η ΤΟΕΙ. Φταίει η Τρελή η δημιουργός που ήθελε να πουλήσει manga περιοδικά. Αν έχεις προσέξει στο άνιμ η Ουρανός δεν φιλάει την Ουσάγκι στο στόμα και προσπαθεί διακριτικά απλά να τα αναφέρει αυτά που η τρελή δημιουργός κοπάνησε για να πουλήσει φυλλάδια. Και οι Σταρλάιτς στο άνιμ είναι άντρες που γίνονται Σέιλορς γυναίκες μόνο και μόνο επειδή οι Σέιλορς είναι μόνο γυναίκες (σε αντίθεση με το μάνγκα που είναι γυναίκες και μένουν γυναίκες).
Π.Χ. ο Μαμόρου ο πολεμιστής της Γης επειδή είναι άντρας είναι Guardian (Προστάτης) και όχι ΣΈιλορ.
Και επίσης οι Χαρούκα και Μιτσίρου δεν υιοθέτησαν τη Χοτάρου. Όπως παρατηρείτε στο άνιμ την πήραν από τον πατέρα της για να βοηθήσει τη Σέιλορ Μουν!!
Και τέλος και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Ο βασικός λόγος που η Σέιλορ Μουν ήταν αδέξια και ποτέ δεν πολεμούσε σωστά ήταν επειδή ήταν αθώα και επειδή έπρεπε να ανακαλύψει τον δικό της τρόπο να πολεμάει. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝgA έμαθε να βρίσκει το καλό στον κάθε άνθρωπο αντί να προσπαθεί να τον σκοτώσει γι'αυτό και αργούσε τόσο πάντα να πολεμήσει.
ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗς την Βασίλισσα Σερένιτη που χρησιμοποιούσε την καταστροφική δύναμη του Ασημένου κρύσταλλου η Σέιλορ Μουν έμαθε να χρησιμοποιεί την θεραπευτική του δύναμη. Αυτή είναι και η διαφορά της με την Σέιλορ Κόσμος του μάνγκα και γι'αυτό η Σέιλορ Μουν Ετέρναλ είναι ανώτερη από την Σέιλορ Κόσμος ενώ είναι το ίδιο άτομο ( η Supers Sailor Moon δεν έγινε ποτέ eternal. Έγινε Κόσμος και κατέστρεψε τον κόσμο. Γι'αυτό γύρισε πίσω στο χρόνο με τη μορφή της ChibiChibi για να βοηθήσει τον εαυτό της να μην κάνει τα ίδια λάθη που έκανε αυτή.
Να φανταστώ σας κούρα σα αλλά αξίζει να διαβάσετε το ποστ μου για να ξέρετε ποιά είναι η Σέιλορ Μουν.
Edited by Harukasailor, 31 December 2010 - 00:25.
Posted 31 December 2010 - 16:15
απο παλιοτερες εντυπωσεις μου οταν ειχα διαβασει το μανγκα και συγκρισει με το ανιμε:
βρηκα ενδιαφεροντα τα τευχη απο SailorS και μετα (7-18). Η ιστορια Sailor Stars στο μανγκα ειναι πολυ καλυτερη του ανιμε. Επισης η Λουνα ειναι για μενα ο πιο ενδιαφερον χαρακτηρας και στο μανγκα και στο ανιμε (στο μανγκα μαλιστα μεταμορφωνεται στο τελος). επισης το τευχος που ερωτευεται εναν ανθρωπο, αν και γατα, ειναι αρκετα αστειο.
Αλλα για μενα η ιστορια της Sailor Moon έπρεπε να ειναι όπως στο μανγκα Sailor V. Aν τελειωνε εκει χωρις να προστεθουν ολα αυτα με μυθολογιες, αστρολογιες , παραμυθια κλπ θα μου αρεσε περισσοτερο. Μαλιστα στα πρωτα τευχη Sailor Moon, η Sailor Venus είναι αρκετα πιο ενδιαφερουσα ενω μετα παραγκωνιζεται εντελως. Αλλοι χαρακτηρες που μου αρεσαν ηταν οι Sailor Saturn, οι Amazon Quartet και οι Witches 5.
Αλλα το καλυτερο μερος του μανγκα ειναι η ιστορια της βασσιλισσας των παγων στην ιστορια SailorS.
Posted 01 January 2011 - 13:24
Η Σέιλορ Βι ήταν απλά 1 αστυνομικός με κοσμήματα, μπιχλιμπίδια και δυνάμεις. Δεν είχε το βάθος που έχει η Σέιλορ Μουν. Άσε που η Σέιλορ Βι είναι η Σέιλορ Μουν και απλά ξανάφτιαξε την ιστορία η Τακέτσι για να βγάλει καινούριο μάνγκα.
Η σέιλορ σταρσ στο μάνγκα θεωρώ ότι ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία της Τακέτσι. ΕΞΗΓΩ===
Στη Σουπερές η Νεχελένια είναι η σκοτεινή πλευρά της πεθαμένης βασίλισσας Σερένιτη οπότε είναι και η σκοτεινή πλευρά της Σέιλορ Μουν αφού έχει ακόμα τον ασημένιο κρύσταλλο της μάνας της. Μόνο όταν η Νεχελένια σπάει τον ασημένιο κρύσταλλο γεννιέται το δικό της αστέρι το Φεγγάρι του παρόντος. Και όταν τη νικάνε (που τη σκοτώνουνε στο μάνγκα) μαθαίνουμε ότι αυτή έδωσε κατάρα στην πεθαμένη Σερένιτη να καταστραφεί το βασίλειό της. Οπότε για μένα η Σέιλορ Μουν έπρεπε να τελειώσει εκεί. Η Νεχελένια είναι ο υπέρτατος αντίπαλος της Σέιλορ Μουν. Να φανταστείς ακόμα και την Ζιρκόνια (το Χάος) μπορούσε να το κάνει ό,τι ήθελε. Άσε που στέφονται βασιλιάς και βασίλισσα. Στην ουσία τελείωσε το μάνγκα εκεί και επειδή δεν είχε λεφτά έβγαλε και τη σταρς. Μεγάλη αποτυχία από θέμα ιστορίας.
Ενώ στη Σταρς εμφανίζει 1 Σέιλορ τη Γκαλάξια και τη λέει πιο δυνατή από τη Νεχελένια. Έλεος δηλαδή.
Τί έκανε: Πήρε την καλοσύνη της Σέιλορ Μουν του άνιμ = μέχρι τότε στο μάνγκα όλους τους σκότωνε. Εμπνεύστηκε από το άνιμ και έκανε την Ουσάγκι πνεύμα καλού.
Πήρε τις φούστες από το μιούζικαλ και τις κοπάνησε στις ετέρναλ και έφερε την Σέιλορ Κόσμος την αποτυχημένη εκδοχή της Σέιλορ Μουν ετέρναλ που κατέστρεψε τον κόσμο και γύρισε πίσω στο χρόνο για να διορθώσει τις βλακίες της επειδή τα παράτησε. Κάτι που η SM eternal του άνιμ δεν έκανε ποτέ. Και μπέρδεψε τόσο πολύ τον ορισμό σέιλορ που άλλαξε τα φώτα στους άντρες και γυναίκες. Και επειδή ζορίστηκε που ο Σέια ήταν σαν άντρας και δε μπορούσε να γίνει Σέιλορ τον έκανε γυναίκα Σέιλορ που μεταμφιέζεται σε άντρα άνθρωπο....
Αυτά που μου άρεσαν στο μάνγκα είναι η Πλούτωνας στην τελευταία σκηνή του μάνγκα της Ρομάνς, η ιστορία της Νεχελένια στη Σουπερές και εν μέρει η Σέιλορ Κόσμος γιατί τονίζει πόσο διαφορετική είναι η ετέρναλ. Αυτά

Posted 01 January 2011 - 14:29
Αυτή που απεχθάνομαι είναι η SS (Πήγασος).
Το καλό με την Sailor Moon είναι ότι όλοι μπορεί να βρουν κάτι που να τους αρέσει. Για αυτό έχει τόσο ευρεία αποδοχή.
Posted 23 February 2011 - 23:48
Edited by Nighteyes, 27 February 2011 - 10:04.
greeklish converted