Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 1 Ψήφοι

Βιβλία εκμάθησης ιαπωνικών

• Please log in to reply
145 replies to this topic

#61 mightyr

mightyr

Anime Newbie

• Members
  • 47 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Αύγουστος 2010 - 13:25

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά, μπορείς να αναζητήσεις κάποιο από τα βιβλία που αναφέρθηκαν σε αυτό το νήμα στο bookdepository.co.uk, χρειάζεσαι απλά κάρτα τραπέζης (πιστωτική ή μη, δεν έχει σημασία).

με τα αγγλικά δεν έχω πρόβλημα,με τη αγορά μέσω κάρτας έχω γιατι δεν έχω κάρτα,μέσω αντικαταβολής.
το βασικότερο που ψάχνω είναι ένα βιβλίο με την αλφάβητο..απο ελληνικό κατάστημα αν γίνεται,αλλά δεν έχω βρεί κάτι.και ας είναι στα αγγλικά.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από mightyr: 04 Αύγουστος 2010 - 19:29

#62 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2010 - 22:04

με τα αγγλικά δεν έχω πρόβλημα,με τη αγορά μέσω κάρτας έχω γιατι δεν έχω κάρτα,μέσω αντικαταβολής.
το βασικότερο που ψάχνω είναι ένα βιβλίο με την αλφάβητο..απο ελληνικό κατάστημα αν γίνεται,αλλά δεν έχω βρεί κάτι.και ας είναι στα αγγλικά.

Ίσως να υπάρχει κάτι στο Public. Τουλάχιστον στο τοπικό κατάστημα είδα να έχουν όλη την σειρά Colloquial, συμπεριλαμβανομένου του Colloquial Japanese.

Συνεχίζοντας για τα γλωσσολογικά, είδα αυτό, εισαγωγή στην γλωσσολογία της σύγχρονης ιαπωνικής γλώσσας. 欲しい.

#63 Omoikane

Omoikane

Victim of Random Injustice

• Members
  • 483 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2010 - 22:08

Ολη την σειρα Colloquial μπορειτε να την βρειτε χαλαρα σε ενα καταστημα Παπασωτηριου.Και να μην ειναι διαθεσιμο καποιο βιβλιο εκεινη την στιγμη,μπορουν να σου το φερουν κατοπιν παραγγελιας.Εγω απο εκει ειχα παρει το Colloquial Japanese.
"If life should treat you bad,don't get even,get mad."

#64 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2010 - 22:43

οχι για εκμαθηση αλλα ας το ποσταρω εδω

Evanescence and Form: An Introduction to Japanese Culture
(Charles Shiro Inouye)

ενα βιβλιο για τον πολιτισμο της Ιαπωνιας με αναφορα αρκετων σελιδων
στα ανιμε!
Spoiler:

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#65 mightyr

mightyr

Anime Newbie

• Members
  • 47 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2010 - 23:20

Ίσως να υπάρχει κάτι στο Public. Τουλάχιστον στο τοπικό κατάστημα είδα να έχουν όλη την σειρά Colloquial, συμπεριλαμβανομένου του Colloquial Japanese.

Συνεχίζοντας για τα γλωσσολογικά, είδα αυτό, εισαγωγή στην γλωσσολογία της σύγχρονης ιαπωνικής γλώσσας. 欲しい.

τι ακριβώς είναι το Colloquial?τι περιέχει?
συγγνώμη αλλά δεν γνωρίζω και πολλά!

#66 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2010 - 23:28

τι ακριβώς είναι το Colloquial?τι περιέχει?
συγγνώμη αλλά δεν γνωρίζω και πολλά!

Ξεκινά από το μηδεν και σου διδάσκει την επίσημη ιαπωνική.
Μπορείς να πάρεις μια γεύση από το βιβλίο στο Google Books.

#67 mightyr

mightyr

Anime Newbie

• Members
  • 47 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2010 - 23:58

Ξεκινά από το μηδεν και σου διδάσκει την επίσημη ιαπωνική.
Μπορείς να πάρεις μια γεύση από το βιβλίο στο Google Books.

πολύ καλό,ουσιαστικά κάτι τέτοιο ψάχνω!στο public βλέπω πως είναι περιορισμένη η διαθεσιμότητα,να πάρω ένα τηλέφωνο να ρωτήσω καλύτερα?

#68 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Αύγουστος 2010 - 00:17

η μπορεις να το παρεις απο εδω

και να γλιτωσεις τα χρηματα!:thatsit:

xhH5lXP.jpg

#69 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Αύγουστος 2010 - 00:41

Περιλαμβάνεται το audio cd στο αρχείο;

#70 mightyr

mightyr

Anime Newbie

• Members
  • 47 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Αύγουστος 2010 - 00:47

θα το πάρω και απο κεί,αλλά θα το πάρω με την πρώτη ευκαιρία (θα σου πάαααρω λαμπατέρ!:kakaka:)
η μέσω ίντερνετ η όταν υρίσω αθήνα,γιατί με βολεύει καλύτερα σε πραγματικό βιβλίο..και τα λεφτά ότα πρόκειται για βιβλίο δεν τα σκέφτομαι και πολυ γιατί και να το βαρεθώ που λέει ο λόγος θα μείνει και θα υπάρχει παρακαταθήκη.

ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις by the way!

edit: το audio cd δεν περιλαμβάνεται όπως είδα τωρα.

#71 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Αύγουστος 2010 - 19:34

το βρηκα και το audio cd για το Colloquial Japanese

http://www.megaupload.com/?d=P7YHWOJE

και αυτο τι σαιτ μου φαινεται πολυ χρησιμο!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από acid black cherry: 28 Αύγουστος 2010 - 08:28

xhH5lXP.jpg

#72 8tails

8tails

アニメ マスター

• Members
  • 406 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 21:14

Πριν λιγες μερες πηρα το Colloquial Japanese και μεχρι τωρα είμαι ενθουσιασμενος. Το βιβλιο είναι για όσους θελουν να μαθουν μονοι τους, ξεκιναει απο το μηδεν και σε προχωραει πολυ μεθοδικά, εισαγει λιγα καντζι καθε φορά και εξηγει αρκετα καλα τη γραμματική. Γενικα σε βαζει στο νοημα πολυ γρηγορα. 15 κεφαλαια εχει και συνολικα σου μαθαίνει 200 καντζι.
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει εκτός απο Colloquial Japanese for Beginners και συνεχεια για πιο προχωρημενους.

#73 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 22:21

Στην ίδια σειρά δεν υπάρχει (αν και για άλλες γλώσσες είδα ότι έβγαλαν και 2ο τόμο).
Προσωπικά, νομίζω ότι μετά το Colloquial δεν χρειάζεσαι άλλη μέθοδο να ακολουθήσεις.
Ευτυχώς για τα ιαπωνικά υπάρχουν ένα σωρό πηγές στο ίντερνετ. Εφόσον έχεις τις βάσεις της γλώσσας μπορείς να απορροφήσεις γραμματική και λεξιλόγιο από οπουδήποτε.

Να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο πάντως. Japanese The Manga Way (Book Depository, Google Books).
Ουσιαστικά είναι μια περιεκτική γραμματική που εξηγεί κυρίως τα διάφορα 助詞 (μόρια όπως wa, ga, ni, demo, kara) και πώς συντάσσονται, την χρήση των εγκλίσεων των ρημάτων (όπως -ている、-ば、-ます) και το καλύτερο είναι φυσικά ότι δίδει κυρίως έμφαση στην καθομιλουμένη, αφού δίνει παραδείγματα από manga.

#74 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Αύγουστος 2010 - 10:04

Καλησπερα παιδια .Διαβασα ολο το νημα για πληροφοριες και ενδιαφερομαι για το Colloquial αλλα βλεπω οτι πολυ λένε ειναι καλο και αλλοι οτι δεν ειναι.Ακομα και στα σχολια του Amazon το ιδιο γινετε .

Επεισης ηθελά να ρωτησω σε τι διαφερουν τα kana,hiragana,kanji και romanji.Και γιατι πολυ λενε οτι τα romanji δεν ειναι καλα
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#75 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Αύγουστος 2010 - 10:14

Αυτό που του προσάπτω είναι ότι διαδάσκει όπως και όλα τα άλλα βιβλία την επίσημη γλώσσα.
Δεν πάμε όπως όλοι για επιχειρηματίες.

Όσο για το τι είναι το καθένα:
Kanji: Σινογράμματα που μεταφέρουν τόσο νόημα τόσο και προφορά
Hiragana & Katakana: Συλλαβικές γραφές που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά ως προς τα κάντζι.
Roomaji: Απόδοση των ιαπωνικών με λατινικούς χαρακτήρες.

Με κάντζι γράφεται η ρίζα των πιο πολλών λέξεων, με χιραγκάνα τις λέξεις που δεν έχουν κάντζι ή είναι overkill να γραφούν σε κάντζι (πχ η λέξη 'chotto"), τα γραμματικά μόρια και οι κλιτές καταλήξεις των λέξεων. Τα κατακάνα χρησιμοποιούνται για να δώσουν έμφαση σε μια λέξη και για να γραφούν δάνειες λέξεις από άλλες γλώσσες πλην της κινεζικής.
Το να γράφεις σε romaji έχει 2 κακά:
α) Δεν μεταφέρουν τις πληροφορίες που μεταφέρουν τα κάντζι. Είναι τι ίδιο κακό με το να γράφεις μόνο με χιραγκάνα
β) Μπαίνεις στον κίνδυνο να προφέρεις τα γράμματα όπως στα αγγλικά, επειδή εκεί συνήθως βλέπεις το λατινικό αλφάβητο σε χρήση.