Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Κάμερες παρακολούθησης δημοσίων χώρων και δρόμων
Posted 10 May 2008 - 10:09
Posted 10 May 2008 - 11:24
Αντιθετως σε αυτο το θεμα συμφωνω με την μερικη και σωστη χρηση των καμερων παρακολουθησης...τι εννοω.Οντως θα χρειαστουν πολλα χρηματα, πολυ κοσμο να εργαζεται, για να συντηρηθει σωστα ενα τετοιο δικτυο, ουτως η αλλως, φακελωμενοι ειμαστε με τον ενα η τον αλλο τροπο, οποτε η καμερα μεγαλη αλλαγη σε αυτο δε θα προσφερει...απο την αλλη, ισως θα μπορουσε να βοηθησει στην εξιχνιαση εγκληματων, ΑΛΛΑ αν ειναι να σβηνεται η βαση δεδομενων, τοτε δεν εχει νοημα...αλλωστε πολλα εγκληματα παιρνουν καιρο, αν οχι χρονια να εξιχνιαστουν...πες λοιπον οτι ξεκιναει η επιλυση ενος, ενα χρονο μετα την καταγγελια..κοινως, εχει χαθει το υλικο που ισως βοηθουσε...οποτε..σε τετοια περιπτωση, οχι, η καμερα δεν βοηθα στην επιλυση υποθεσεων, μονο στην μερικη μειωση της εγκληματικοτητας..και γιατι λεω μερικη....αν ο αλλος θελει να την κανει, θα ψαξει blind spot και θα την κανει...εδω οι ελληνες οδηγοι, εχουν αποστηθισει τις τοποθεσιες των καμερων ελεγχου κυκλοφοριας, σε ολη την αθηνα, για να ξερουν που θα πατησουν γκαζι...πιστευεις οτι με εγκληματιες δεν θα γινει το ιδιο?οπως ειπα απλο ειναι... ας γινει μια δοκιμαστικη χρηση σε προβληματικα μερη της Αθηνας, ετσι ωστε να γινει και σωστη οργανωση απο πλευρας αστυνομιας, και βλεπουμε τι συμπερασματα θα βγουν..

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 10 May 2008 - 11:34
Αλλωστε αμα στηθει καλο δικτυο καμερων, ολοκληρες περιοχες πχ της κεντρικης Αθηνας θα ειναι πια ασφαλεις.
Οσο για την ανανεωση του database καθε εξι μηνες ειναι κυριως θεμα αποθηκευσης. Επισης το οτι σβηνονται μετα απο καποιο διαστημα βοηθαει στην καταπολεμηση του φοβου του φακελωματος. Αυτο που βασικα μετραει ειναι το ποτε θα γινει η καταγγελια για ενα εγκλημα. Λογικα τις περισσοτερες φορες αυτο θα γινεται σε λιγοτερο απο 6 μηνες απο την διαπραξη του. Τοτε το υλικο απο την συγκεκριμενη περιοχη και χρονικο διαστημα θεωρειται potential evidence και δεν θα σβηνεται.
Posted 10 May 2008 - 11:46

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 10 May 2008 - 14:17
Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 06:00.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 10 May 2008 - 15:27
Σωστός. Αλλά είμαι απαισιόδοξος. Η αστυνομία κυνηγάει τα μικρά ψάρια, γιατί:Στην τελική, νομίζω ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα δε γίνονται στους δρόμους, αλλά σε κάποιες αίθουσες από κάποιους κουστουμάτους ή γαλωνάτους.
1) αυτά είναι του χεριού της, και
2) πρέπει να δείξει ότι κι αυτή κάνει κάτι.
Άντε να τους πείσεις ότι τα μεγάλα ψάρια έχουν προτεραιότητα.
Εξού και κάμερες.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 10 May 2008 - 16:16
Προσωπικά είμαι κατά των καμερών. Δεν είμαστε ζούγκλα! Το κάθε κράτος πρέπει να οικοδομεί σωστούς πολίτες. Αντί για κάμερες, καλύτερα να πάνε τα λεφτά σε σχολεία ή κέντρα ανεύρεσης εργασίας.
Στην τελική, νομίζω ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα δε γίνονται στους δρόμους, αλλά σε κάποιες αίθουσες από κάποιους κουστουμάτους ή γαλωνάτους.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό, αλλά το κόλπο είναι καλοστημένο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό... Ο σώζων εαυτό σωθήτω θα είμαστε σε λίγα χρονάκια, θα φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους όταν θα νυχτώνει, θα βλέπουμε άνθρωπο πεσμένο/χτυπημένο και θα τον προσπερνάμε, θα κλειδώνουμε τις πόρτες των σπιτιών μας από τις 4 το μεσημέρι, μέχρι και την πόρτα της τουαλέτας θα κλειδώνουμε....
Posted 10 May 2008 - 16:22
Εξαλλου, ειμαστε σε μια net-κοινοτητα εδω περα, που τα μελη της κανουν dl copyrighted material 24/7. Αν καποιος το θεωρει ανηθικο αυτο που κανει και θα ηθελε να τον εβρισκε η αστυνομια και να του ριχνε προστιμο, πασο.
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι κανεις δεν κυνηγαει τον DLer, επειδη στο συλλογικο υποσυνειδητο εχει απενοχοποιηθει αυτη η πραξη, αν και ειναι παρανομη.
Οι νομοι δεν ειναι αιωνια δικαιοσυνη που απαιτει υποταγη. Η νοοτροπια μας, θα διαιωνιστει σε μια προσπαθεια να γινει μια χρηστικη βαση για την αυριανη κοινωνια. Και μεθαυριο, η κοινωνια θα την κανει νομο.
Συνεπως, η νοοτροπια "παρακολουθησε με, κρατος (κομμα), δεν εχω προβλημα", μου δινει μια εικονα της αυριανης κοινωνιας, αν επικρατησει...
1984

Posted 10 May 2008 - 17:51
Υπαρχουν αλλα τοσα που εξυμνιουν τις καμερες.
Πράγματι, όπως υπάρχουν και άνθρωποι διαθετιμένοι να εξυμνήσουν οτιδήποτε θα τους έδινε μια ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας. Το ζήτημα είναι, αυτοί οι κάποιοι ποιοι είναι και για ποιο λόγο εξυμνούν ένα τέτοιο μέσο.
Προσωπικά είμαι κατά των καμερών. Δεν είμαστε ζούγκλα! Το κάθε κράτος πρέπει να οικοδομεί σωστούς πολίτες. Αντί για κάμερες, καλύτερα να πάνε τα λεφτά σε σχολεία ή κέντρα ανεύρεσης εργασίας.
Άλλο ένα κομμάτι του θέματος. Αντί να δίνει ένα κράτος τόσα λεφτά για τη καταπολέμηση του εγκλήματος μέσω της παραβίασης προσωπικών δικαιομάτων και της παρακουλούθησης των πολιτών του, πιστεύω ωφείλει να το καταπολεμήσει με πολύ πιο αποτελεσματικό και μακροπρόθεσμα ωφέλιμο τρόπο. Οι άνθρωποι δεν βγαίνουν έξω και αρχίζουν να σκοτώνουν για το τίποτα. Το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας ωφίλεται τόσο στην έλλειψη χρημάτων, οπότε και την αδυναμία των πολιτών να επιβιώσουν, όσο και στην έλλειψη παιδείας. Όλα αυτά τα λεφτά θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά αν πηγαίναν τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε άλλους τομείς.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό, αλλά το κόλπο είναι καλοστημένο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό... Ο σώζων εαυτό σωθήτω θα είμαστε σε λίγα χρονάκια, θα φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους όταν θα νυχτώνει, θα βλέπουμε άνθρωπο πεσμένο/χτυπημένο και θα τον προσπερνάμε, θα κλειδώνουμε τις πόρτες των σπιτιών μας από τις 4 το μεσημέρι, μέχρι και την πόρτα της τουαλέτας θα κλειδώνουμε....
Δηλαδή αν είναι να το παραγγείλω απο τώρα το σετάκι με ούζι και μπαζούκα που βρήκα στο διαδύκτυο?
Edited by red pyramid, 11 May 2008 - 00:03.
Posted 10 May 2008 - 21:35
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted 11 May 2008 - 00:01
Posted 11 May 2008 - 11:26
Πιστευω σ' αυτο το θεμα οτι, οποιος παραχωρει σε εναν παραγοντα που ρεαλιστικα ειναι περα απ' τον ελεγχο του (κρατικη μηχανη-για να της ασκησει κανεις επιρροη πρεπει να ελεγχει τεραστια κεφαλαια), το δικαιωμα να εχει τετοιες ελευθεριες, απλως ανοιγει το δρομο για το 1984... Δυστυχως, η ηθικη ειναι πια λιγακι out-dated. Υπο το πρισμα του χρηματος, ο ελεγχος των μαζων ειναι ιδιαιτερα σημαντικος. Αν δεν τιθεται, οποτε, κατ' επαναληψη, ενα οριο στην κρατικη παρεμβατικοτητα, οτιδηποτε δεν ωφελει την κερδοσκοπια θα ωθηθει στο περιθωριο.
Εξαλλου, ειμαστε σε μια net-κοινοτητα εδω περα, που τα μελη της κανουν dl copyrighted material 24/7. Αν καποιος το θεωρει ανηθικο αυτο που κανει και θα ηθελε να τον εβρισκε η αστυνομια και να του ριχνε προστιμο, πασο.
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι κανεις δεν κυνηγαει τον DLer, επειδη στο συλλογικο υποσυνειδητο εχει απενοχοποιηθει αυτη η πραξη, αν και ειναι παρανομη.
Οι νομοι δεν ειναι αιωνια δικαιοσυνη που απαιτει υποταγη. Η νοοτροπια μας, θα διαιωνιστει σε μια προσπαθεια να γινει μια χρηστικη βαση για την αυριανη κοινωνια. Και μεθαυριο, η κοινωνια θα την κανει νομο.
Συνεπως, η νοοτροπια "παρακολουθησε με, κρατος (κομμα), δεν εχω προβλημα", μου δινει μια εικονα της αυριανης κοινωνιας, αν επικρατησει...1984
πες τα γμτ, ειναι τοσο απλά πραματα, για τα αρνουνται καποιοι? Κ μετα αμα τους πεις κ φασίστες στραβώνουν ξερωγω.
Posted 12 May 2008 - 10:17
εδώ μπροστά στα μάτια [LIVE] αστυνομικών της Τροχαίας γίνονται οι παραβάσεις και αυτή πίνουν το φραπέ τους και σταματάνε τη γκόμενα με το κάμπριο για έλεγχο και πίτσι πίτσι...
Posted 12 May 2008 - 13:22
Εh,να λοιπουν οι χαρακτηρισμοι παρακαλω,δεν βοηθανε την συζητησηπες τα γμτ, ειναι τοσο απλά πραματα, για τα αρνουνται καποιοι? Κ μετα αμα τους πεις κ φασίστες στραβώνουν ξερωγω.
Posted 12 May 2008 - 14:00
Οι κάμερες τι θα κάνουν; Απλά θα εμποδίσουν να γίνει κάτι στα σημεία που υπάρχουν κάμερες. Και θα γίνονται τα ίδια σε κάποιο άλλο σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες, που οι κάμερες θα χαλάσουν μυστηριωδώς...
Δυστυχώς αυτές είναι λύσεις που απλά θα πιάσουν τα μικρά ψάρια, όπως έιπε ο Kenny.
Οι κάμερες δεν είναι λύση, είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.
Δεν θέλω να έχω κάμερες παντού, είναι ενοχλητικό. Είναι παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής. Δεν θέλω να με καταγράφει καμμία κάμερα. Προσωπικά είμαι αυτό που στα αγγλικά λένε "private person" και δεν μου αρέσει ούτε καν να βγαίνω φωτογραφία. Ακόμα και στα ταξίδια στις 100 φωτογραφίες που θα έχω άντε να έχω αφήσει να με τραβήξουν 1 φωτογραφία το πολύ.