Δεν εννοω τετοια καταστολη, και φυσικα δεν προβλεπω τετοιο ρολο για τις καμερες. Η αδικια που λες για το οτι οι πλουσιοι ειναι ισχυροι και την σκαπουλανε παντα, υπηρχε ανεκαθεν απο την αυγη της ανθρωποτητας. Δεν ειναι κατι καινουργιο. Ζουμε ομως σε μια εποχη που δεν ισχυει πια απολυτα αυτο που λες. Ακομα και οι πλουσιοι σημερα δεν την γλιτωνουν παντα. Σημερα υπαρχουν πια πολλες περιπτωσεις που η δικαιοσυνη αποδιδεται. Δεν μπορεις να συγκρινεις την σημερινη εποχη με τα παλια τα χρονια που οι ισχυροι εσφαζαν με συνοπτικες διαδικασιες οσους δεν γουσταραν. Η κοινωνια μας καλυτερευει με τα χρονια σε ολους τους τομεις. Ειναι οπως ειπα μια αργη διαδικασια, αλλα μια σιγουρη διαδικασια που ειναι αποτελεσμα της ωριμανσης του ανθρωπινου γενους. Εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας αλλα θα φτασουμε εκει.Ayu, η καταστολή είναι καταστολή αδύναμων τσαλαπατημένων ανθρώπων. Δεν κατέστειλαν ποτέ υπουργούς και τραπεζίτες. Ο λόγος που δεν κατεστάλθηκαν ποτέ αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων είναι επειδή οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους.
Μαλλον εχεις διαφορετικη εικονα απο μενα για την εννοια της καταστολης. Μαλλον βλεπεις την καταστολη μονο ως ΜΑΤ και γλομπς, ενω εγω εννοω ολο το συστημα της μοντερνας δικαιοσυνης με τα καλα της και τα κακα της. Δεν ειναι τελεια αλλα σιγα σιγα την διορθωνουμε. Στο χερι μας ειναι και για αυτο υπαρχει η δημοκρατια.
Εδω διαφωνω. Τι εννοεις με την "αντιβια", και αυτο βια δεν ειναι? Επειδη καποιος δεν γεννηθηκε ισχυρος η μονη λυση ειναι να σπασει δημοσια κτιρια η το αυτοκινητο του γειτονα? Υπαρχει πραγματικα η ψαιυδεσθηση οτι ετσι θα αλλαξει κατι? Αν μη τι αλλο αυτο δινει τροφη στους εκαστοτε ισχυρους για πιο σκληρη καταστολη. Εμενα αυτο μου φαινεται φτηνη δικαιολογια... Νομιζω οτι ακομα και στη χωρα μας μπορει καποιος μικρος να κυνηγησει την μορφωση, την επιτυχια, και την δυναμη που θα τον κανει ικανο να αλλαξει πραγματα, να προσφερει στην κοινωνια. Ειναι βασικο να μην ριχνουμε το φταιξιμο για τα δικα μας μειονεκτιματα στους αλλους. Για να διορθωσεις το συστημα πρεπει να το χτυπησεις απο μεσα. Με αυτο τον τροπο εξελισονται οι κοινωνιες ολους αυτους τους αιωνες. Μονο σε περιπτωσεις οπου η κατασταση εχει ξεφυγει δραστικα γινονται πολεμοι και επαναστασεις για ραγδαιες αλλαγες. Μην μου πεις οτι η χωρα μας εχει φτασει σε τετοιο χαλι?Υπάρχουν δηλαδή για να συντηρήσουν απλά το status τους και την κοινωνική ανισότητα. Όσο ένας άνθρωπος ζει την αδικία στο πετσί του λογικό είναι να θέλει να ξεσπάσει και να αντιδράσει και λογικό είναι να καταφύγει στην αντιβία ως μέθοδο αντιμετώπισης του μονοπωλίου της "νόμιμης" βίας, που εφαρμόζεται με τη μορφή των βίαιων κρατικών καταστολών.
Αν νομιζεις οτι τετοιες αποψεις εχω η δεν τις εθεσα σωστα, η με παρεξηγησες. Ξερω πολυ καλα οτι η σωτηρια π.χ της παιδειας ειναι το κλειδι για να ελπιζουμε οτι η χωρα μας θα καλυτερευσει μια μερα το επιπεδο της. Αλλα σε αυτο το θεμα μιλουσαμε απλα για τι καμερες για το απλο καθημερινο εγκλημα. Δεν εθεσα τις καμερες ως το μεσο που θα κανει την χωρα μας παραδεισο. Εγω το εθεσα απλα ως ανακουφιστικο μεσο για την εγκληματικοτητα απο οπου και αυτη προερχεται. Θελω να δω και εγω τους μεγαλοκαρχαριες που παρανομουν εις βαρος του εθνους μας στην φυλακη, και ξερω οτι οι καμερες δεν βοηθανε σε αυτο. Απλα βοηθανε στην πιο αμεση και καθημερινη ασφαλεια των δρομων οπου η κατασταση εχει ξεφυγει για μενα. Εσυ φοβασαι οτι αυτες θα βοηθησουν στο φακελωμα, εγω πιστευω οτι μας φακελωνουν με πιο φτηνους και αποτελεσματικους τροπους για να φοβομαστε τις καμερες.Πες μου ας πούμε για πιο λόγo πρέπει να συντηρείται αυτή η ανισότητα και να προστατεύεται με κατασταλτικούς μηχανισμούς. Πες σε παρακαλώ πολύ γιατί να μη διατεθούν τα ίδια χρήματα που θα πήγαιναν σε κάμερες σε κοινωφελείς σκοπούς. Θα σε παραδεχτώ δηλαδή αν πεις ας πούμε πρέπει να μην χρηματοδοτούμε την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών για τον δείνα λόγο και είναι προτιμότερο να χρηματοδοτούμε κάμερες, φακέλωμα, γκλόμπ κ.α.
Η αντιβια ομως που ειπες δεν ειναι η λυση. Ασε που και αυτη κατα την γνωμη μου στη χωρα μας υποκινειται απο συμφεροντα ισχυρων. Σε παρα πολλα θεματα σημερα (δεν τα ανaφερω για να μη βγουμε κι αλλο off-topic), οι αλλαγες που παει να προωθησει η κυβερνηση πολεμιουνται ειτε ειναι σωστες ειτε οχι. Αυτο θα επρεπε να σε κανει να αναρωτηθεις τι πολιτικα και αλλου ειδους συμφεροντα υπαρχουν πισω απο τις διαφορες διαμαχες. Οποτε μην τα βλεπεις ολα ως ασπρα η μαυρα. Υπαρχουν πολλες αποχρωσεις του γκρι.
Υ.Γ Μην περιμενεις να εχω ολες τις απαντησεις. Αμα τις ειχα θα πηγαινα για προθυπουργος..