Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Κάμερες παρακολούθησης δημοσίων χώρων και δρόμων

• Please log in to reply
98 replies to this topic

#61 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 12 May 2008 - 14:37

Τέλος η συμβουλή μου είναι στα μέλη που τους εκφράζουν έστω και λίγο τα λόγια μου να μην ασχολούνται με ανθρώπους ανόητους, συντηρητικούς και τελικώς μισάνθρωπους. Διότι όταν προσπαθούν να τους συνετίσουν, είναι σαν να προσπαθούν να καρφώσουν ζελέ στον τοίχο. Κοινώς δεν θα καταφέρουν τίποτα και το μόνο που τους αξίζει είναι κοινωνική απομόνωση και απόρριψη. Και τούτο διότι αποτελούν καρκινικά κύτταρα για την κοινωνία. Είναι εγωιστές και εγωπαθείς ιδιώτες ή αλλιώς (idiots). Αυτά...

Ακόμα και αν συμφωνώ με
Spoiler:
πολλά απ'όσα είπες η διαφορά είναι ότι πρέπει ακριβώς με αυτά τα άτομα να συζητήσουμε...Αν τους απομονώσουμε,περιθωριοποιήσουμε και τα λοιπά τότε γίνονται μετατρέπονται στα λεγόμενα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας...
Spoiler:
Κατα τ'άλλα η κάθε λογής περιθωριοποίηση που υφίσταται ο άνθρωπος σε αυτήν την κοινωνία και εξ'αιτίας της δομής αυτής της κοινωνίας που υπαγορεύεται από ένα "υπέροχο" οικονομικόπολιτικό σύστημα ονόματι καπιταλισμός
Spoiler:
δημιουργούν τους εγκληματίες για τους οποίους μιλάει ο Ayu.Και αυτό πρέπει να καταλάβεις Ayu...Ότι αυτοί δεν γεννήθηκαν καθάρματα και περιθωριακοί τύποι.Και να κάνεις πιο μίζερη και άθλια την ήδη καμμένη ζωούλα τους όπως είπες σε καθιστά το πιο αποτελεσματικό όργανο αυτού του συστήματος...Εναν "καθωσπρέπει" πολίτη.

Spoiler:

Σορρυ που δεν ειμαι ρομαντικος και απλα θελω να λυθουν τα πιο αμεσα και ρεαλιστικα ζητηματα... Η νοοτροπια των ανθρωπων (και πιο συγκεκριμενα των Ελληνων) πρεπει να αλλαξει αλλα αυτο θελει μια μακροχρονη προσπαθεια. Δεν μπορουμε να προσβλεπουμε σε αυτο για να λυθουνε αυτοματα ολα τα προβληματα της κοινωνιας..

Μα η νοοτροπία των ελλήνων είναι η δικιά σου...Σόρρυ κιόλας,συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους...

Για το φακελωμα:Θεωρειτε την χωρα μας ικανη για κατι τετοιο?

Ναι.Yes.Oui.A.Da.Και όλα τα συναφή:hahaha::hahaha::hahaha:

ας γινει μια δοκιμαστικη χρηση σε προβληματικα μερη της Αθηνας

Ναι...Δοκιμαστική σαν να λέμε:"I am a virgin so be gentle"?

Σωστός. Αλλά είμαι απαισιόδοξος. Η αστυνομία κυνηγάει τα μικρά ψάρια, γιατί:

Right!Αλλά ποια μικρά ψάρια...Αυτά που αμφισβητούν ότι ο ρόλος τους είναι να διατηρούν την τάξη αλλά πιστεύουν ότι ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα...Αυτά τα μικρά και επικίνδυνα (γι'αυτούς)ψαράκια...

Ουφφφφφ...Telozzz...Θα αρχίσω να ετοιμάζω ένα blogακι με σχετική αληθινή ιστορία...All the good faithful come.
Posted Image

#62 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 12 May 2008 - 14:54

πάλι ξεφυγε το θεμα... και μετα λετε οτι εγω το γυρναω σε ιδεολογιες... σ'αυτο το thread προσπαθησα να παραθεσω οσο πιο ρεαλιστικα επιχειρηματα γινεται, και καποιοι επιμενουν να το γυρνανε στη φιλοσοφια.

ΟΚ, ας πουμε οτι ντε και καλα ζουμε σε ενα απολυταρχικο κρατος (αν και υποψιαζομαι οτι καποιοι μπερδευουν την απολυταρχια με το μπαχαλο. Για τραβηξτε απο Κουβα μερια να δειτε τι πραγματι εστι απολυταρχια...) Αφου λοιπον οι καμερες σαν κανουν να νιωθετε ανασφαλεις, πειτε μια ρεαλιστικη εναλακτικη λυση.

Για την καταπολεμηση του εγκληματος. (Ληστειες, φονοι, βιασμοι, διαρηξεις, επεισοδεια, εμπρησμοι, τρομοκρατια, κτλ) Τι προτεινετε?

Μην μου πειτε ομως οτι θεωρειται ρεαλιστικο την εξαφανιση των αιτιων που οδηγουν στο εγκλημα... Οι ανθρωποι εγκληματουν απο την αρχαιοτητα.. Δεν προκειται να λυθει αυριο αυτο. Ουτε ο καπιταλισμος φταιει, ουτε ο Καραμανλης. Εγω θελω να ακουσω μια αμεση λυση... Η καλυτερευση της κοινωνιας ειναι μια επιπονη και μακροχρονια διαδικασια που απλα δεν μας παιρνει να την περιμενουμε ως απαντηση για την καταπολεμηση της εγκληματικοτητας.

Πειτε απλα κατι που θα κανει τους δρομους σημερα πιο ασφαλεις βρε παιδια!

Τέλος η συμβουλή μου είναι στα μέλη που τους εκφράζουν έστω και λίγο τα λόγια μου να μην ασχολούνται με ανθρώπους ανόητους, συντηρητικούς και τελικώς μισάνθρωπους.

Οι "ανοητοι" "μισανθρωποι" συντηρητικοι πιστεψε με δεν εχουν καλυτερη γνωμη για σας... Δεν ειπαμε να δειχνουμε σεβασμο στις αποψεις που εκφραζονται στο φορουμ και να μην καταληγουμε σε κοσμητικα επιθετα?????????

Edited by Mr Ayu-Mania, 12 May 2008 - 15:45.

Posted Image

#63 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 12 May 2008 - 15:49

Με τις κάμερες δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Είναι ένα μέτρο που δεν πρόκειται να φέρει αλλαγή. το μόνο που θα κάνει είναι να "συνηθίσουν" κάποιοι στην ιδέα ότι τους παρακολουθούν "για το καλό τους και το καλό όλων".

Και προσωπικά το θεωρώ εισβολή στην ιδιωτική μου ζωή. Δεν θέλω κάμερες. Όπως είπα δεν μου αρέσει καν να με φωτογραφίζουν.

Λύση δεν δίνετε έτσι απλά. Εαν πραγματικά κάποιος θέλει να βοηθήσει στην μείωση της εγκληματικότητας τότε θα αρχίζει να αλλάζει τα πάντα. Από την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό σύστημα (και όχι με ημίμετρα και τις μπούρδες που προσπαθούν τώρα), το ασφαλιστικό (θα έπρεπε η υγεία να είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους) και όλα τα σχετικά θέματα. Με τις κάμερες δεν λύνεις το πρόβλημα το διαιωνίζεις και δημιουργείς αρνιά που θα ακολουθούν και δεν θα διαμαρτύρονται για τίποτα.

#64 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 12 May 2008 - 15:58

συμφωνω με τον darkchilde
περα απο το γεγονος (που το εχουμε πει πολλες φορες, αλλα εσυ ayu δε το δεχεσαι) οτι η καμερες δεν ειναι αμεση λυση για να λυθουν ολα τα προβληματα που ανεφερες, δεν υπαρχει γενικα αμεση λυση σε αυτα τα προβληματα. ειναι προβληματα διαχρονικα και μεγαλα. δε ζουμε σε εναν κοσμο που θα κουνησει καποιος ενα μαγικο ραβδακι και θα γινουν ολα καλα. επειδη ακριβως δε λυνονται αμεσα, για αυτο το λογο ακριβως οι ανθρωποι εγκληματουν απο την αρχαιοτητα. επειδη ολοι ψαχνουν αμεσες, προχειρες και ευκολες λυσεις. ε οχι. οι λυσεις ειναι οσες ειπωθηκαν. σωστη παιδεια κτλ κτλ. βαριεμαι να γραφω εκθεση.
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#65 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 12 May 2008 - 16:05

νομιζω οτι εκανα ξεκαθαρο οτι δεν προτεινω τις καμερες ως αντικατασταση ολων αυτων των μετρων που λετε.. απλα αυτα που λετε ειναι οπως ειπα μακροχρονια...

για μενα οι καμερες ειναι μια καλη ασπιρινη που θα κανει τους δρομους ασφαλεστερους μεχρι να διορθωθει η κοινωνια οπως λετε. Αλλωστε Darkchilde πιστευεις οτι η παρουσια καμερων π.χ. στους κεντρικους δρομους της Αθηνας ειναι παραβιαση της ιδιωτικης σου ζωης? Σε δημοσιο χωρο θα μπουν και οχι στο σπιτι σου... Αν υπηρχαν περισσοτεροι αστυνομικοι στους δρομους, που και αυτοι ματια εχουν, το ιδιο δεν ειναι?
Posted Image

#66 JoHnAroC

JoHnAroC

Kοκορνιογκος για παντα!!!

• Members
  • 175 posts

Posted 12 May 2008 - 16:05

συμφωνω με τον darkchilde
περα απο το γεγονος (που το εχουμε πει πολλες φορες, αλλα εσυ ayu δε το δεχεσαι) οτι η καμερες δεν ειναι αμεση λυση για να λυθουν ολα τα προβληματα που ανεφερες, δεν υπαρχει γενικα αμεση λυση σε αυτα τα προβληματα. ειναι προβληματα διαχρονικα και μεγαλα. δε ζουμε σε εναν κοσμο που θα κουνησει καποιος ενα μαγικο ραβδακι και θα γινουν ολα καλα. επειδη ακριβως δε λυνονται αμεσα, για αυτο το λογο ακριβως οι ανθρωποι εγκληματουν απο την αρχαιοτητα. επειδη ολοι ψαχνουν αμεσες, προχειρες και ευκολες λυσεις. ε οχι. οι λυσεις ειναι οσες ειπωθηκαν. σωστη παιδεια κτλ κτλ. βαριεμαι να γραφω εκθεση.

+1 απο μενα...δεν θα λυθει κανενα προβλημα αλλα θα προκληθουν πολλα περισοτερα...και αλλο λαδωμα,και αλλος κρατικος ελεγχος,και αλλο ενα reality,και αλλο ενα συτημα ετοιμο να εκμεταλευτει απο τα μεγαλα κεφαλαια...νεα κοινωνικα στατους

Spoiler:

Posted Image
πραγματικα θελω να ψοφησω

#67 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 12 May 2008 - 16:11

Γενικα, η νοοτροπια "θα εκανα οτιδηποτε για να απομακρυνθει εστω και λιγο η απειλη" ειναι η κατεξοχην νοοτροπια προς εκμεταλλευση. Εχει προωθησει τοσα παραλογα πραγματα, που δε μετρωνται πια. Απο οπλοκατοχη στις ΗΠΑ, Patriot Acts, τι να λεμε...

Spoiler:

Spoiler:

Posted Image

#68 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 12 May 2008 - 16:17

για μενα οι καμερες ειναι μια καλη ασπιρινη που θα κανει τους δρομους ασφαλεστερους μεχρι να διορθωθει η κοινωνια οπως λετε. Αλλωστε Darkchilde πιστευεις οτι η παρουσια καμερων π.χ. στους κεντρικους δρομους της Αθηνας ειναι παραβιαση της ιδιωτικης σου ζωης? Σε δημοσιο χωρο θα μπουν και οχι στο σπιτι σου... Αν υπηρχαν περισσοτεροι αστυνομικοι στους δρομους, που και αυτοι ματια εχουν, το ιδιο δεν ειναι?

Δημόσιος χώρος, ιδιωτικός χώρος τι σημασία έχει; Καταλαβαίνω στα μεγάλα μαγαζιά που έχουνε για να βλέπουν αν κάποιος κλέβει κατά συρροήν (αν και μ'ενοχλούν και εκεί οι κάμερες), αλλά δεν θέλω να περπατάω και να με παρακολουθούνε. Οι αστυνομικοί όμως δεν θα καταγράφανε το περπάτημα ή οτιδήποτε. Πέρασες από τον δρόμο τέλειωσε.

#69 JoHnAroC

JoHnAroC

Kοκορνιογκος για παντα!!!

• Members
  • 175 posts

Posted 12 May 2008 - 16:18

Γενικα, η νοοτροπια "θα εκανα οτιδηποτε για να απομακρυνθει εστω και λιγο η απειλη" ειναι η κατεξοχην νοοτροπια προς εκμεταλλευση. Εχει προωθησει τοσα παραλογα πραγματα, που δε μετρωνται πια. Απο οπλοκατοχη στις ΗΠΑ, Patriot Acts, τι να λεμε...

Spoiler:

Spoiler:

Posted Image
πραγματικα θελω να ψοφησω

#70 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 12 May 2008 - 21:55

πειτε μια ρεαλιστικη εναλακτικη λυση.

Για την καταπολεμηση του εγκληματος. (Ληστειες, φονοι, βιασμοι, διαρηξεις, επεισοδεια, εμπρησμοι, τρομοκρατια, κτλ) Τι προτεινετε?

Ενώ οι κάμερες που παρέθεσες ως λύση θεωρούνται ρεαλιστικές? Νομίζω δώθηκαν αρκετά στοιχεία που οδηγούν στο αντίθετο συμπέρασμα.

Ακόμη και αν ήταν ρεαλιστική λύση και μόνο η ιδέα των δρόμων να παρακουλουθούνται όλη την ώρα μου φαίνεται αποκρουστικότατη, σκηνικό τρέλας καθαρά.

Όσο για το πως θα μπορούσαν να είναι πιο ασφαλείς οι δρόμοι: δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι καινούργιο. Να ξεκινήσουν να λειτουργούν καλύτερα θεσμοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν, απο την αστυνομία μέχρι κάθε πλευρά του σωφρονιστικού συστήματος.
Posted Image

#71 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 12 May 2008 - 22:03

Οι "ανοητοι" "μισανθρωποι" συντηρητικοι πιστεψε με δεν εχουν καλυτερη γνωμη για σας... Δεν ειπαμε να δειχνουμε σεβασμο στις αποψεις που εκφραζονται στο φορουμ και να μην καταληγουμε σε κοσμητικα επιθετα?????????

Δεν το είπα για σένα απαραίτητα. Τώρα αν επιμένεις όμως...

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image

#72 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 13 May 2008 - 13:59

...

Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 08:58.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#73 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 13 May 2008 - 14:21

1. Αποκέντρωση. Μέγιστος ανώτερος πληθυσμός κάθε πόλης στους 30.000 κατοίκους.
2. Ελαχιστοποίηση ανώτερου μισθού. Ο μέγιστος μισθός να είναι το πολύ τριπλάσιος του χαμηλότερου.
3. Δωρεάν υγεία και παιδεία.
4. Ελαχιστοποίηση μέγιστης περιουσίας.
5. Αναδιαμόρφωση σωφρονιστικού συστήματος.
6. Ανάπτυξη συλλογής ασφάλειας.
7. Σκληρή φορολογία σε προϊόντα πολυτελείας.

Δεν συμφωνώ στο 2,3 και το 7. Και αυτό γιατί έχω μία μικρή εταιρεία και κάποια πράγματα τα γνωρίζω καλύτερα.
Για το 3:Δηλαδή εαν η εταιρεία μου έναν χρόνο βγάλει ένα σωρό λεφτά και τα πάρω σαν μερίσματα και η περιουσία μου ανέβει θα πρέπει να μου την πάρει το κράτος ή να την μοιράσω? Από την στιγμή που εγώ δουλεύω κατά κύριο λόγο; Οχι διαφωνώ. Αυτό το μέτρο θα καταρράκωνε κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις. Εαν είναι να πάιρνω τον ίδιο μισθό με έναν εργάτη που ξέρει μόνο φασόν και δεν μπορεί ή δεν θέλει να μάθει τίποτε άλλο, τότε ποιός ο λόγος να δουλεύω 8ωρο την ημέρα;
Διαφωνώ στην ελαχιστοποίηση του μέγιστου μισθού. Τότε δεν θα έχουμε ελεύθερη οικονομία, και δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει τίποτα. Εαν εγώ δεν μπορώ σαν εταιρεία να προσφέρω μεγαλύτερο μισθό και καλύτερη θέση σε κάποιον τότε ποιος ο λόγος του ανταγωνισμού; Εαν ένας γιατρός που έχει κα΄τσει και έχει τρελλαθεί στις βάρδιες και στο διάβασμα στο τέλος παίρνει σχεδόν όσο ένας εργάτης που δεν έχει ανοίξει βιβλίο στην ζωή του και που εκτός από μία δουλειά φασόν δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, αυτό είναι τεράστια αδικία.
Ποια θεωρείς προϊόντα πολυτελείας; Γιατί το 90% των προϊόντων που κυκλοφορούν έχουν ΦΠΑ πολυτελείας (19%). Δηλαδή ένας υπολογιστής είναι προϊόν πολυτελείας;

Για το 1: Και 30.000 κάτοικοι ανά πόλη είναι μικρό, πιστεψέ με. Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερος πλυθυσμός για να μπορέσεις να έχεις την ησυχία σου. Σε πόλη των 30.000 δεν μπορείς να είσαι τελείως ανώνυμος ούτε να περνάς απαρατήρητος αν θέλεις. Εαν δεν πάς σε μία κοινωνική εκδήλωση (π.χ. γάμο, κηδεία ) θα σου πρήξουν τα σηκώτια γιατί δεν πήγες κλπ. Ασε, τα ξέρω.

Εκείνο που χρειάζεται είναι σωστότερη εκπαίδευση.

Και τι εννοείς με το Ανάπτυξη συλλογής ασφάλειας;

#74 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 14 May 2008 - 10:13

...

Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 08:57.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#75 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 14 May 2008 - 10:48

Αyu...η αληθεια ειναι, οτι απο τη στιγμη που ο ανθρωπος εγκληματει απο την αρχαιοτητα, τιποτα και κανενας δεν ειναι ικανος να το σταματησει...ισως μια μικρη ελλατωση του φαινομενου, αλλα και παλι...να ξερεις, οτι οποιος ειναι να κανει κατι, θα το κανει, ειτε εχει καμερες (που εγω δε διαφωνω σε μερικα σημεια να υπαρχουν) ειτε οχι...αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που ολοι οσοι παρανομουν ειναι πιο μπροστα απο τα εκαστοτε υπαρχοντα μετρα...παρε παραδειγμα τους διαρρηκτες...οι περισσοτεροι ειναι δεξιοτεχνες στο ειδος τους, και ουτε η καλυτερη πορτα ασφαλειας δεν τους εμποδιζει...το βασικο θα ηταν να μην εχει κανενας λογο να εγκληματισει..αλλα αυτο ειναι ουτοπικο...για παραδειγμα, αν ο καθενας απο τη δουλεια του επαιρνε πραγματικα οτι αξιζει, τοτε δε θα υπηρχε λογος να κλεψει..αν ο κοσμος ηταν πιο ανεκτικος, δε θα δημιουργονταν κομπλεξ hence δε θα ειχε ο αλλος λογο να χειροδικησει, αν οχι τιποτα χειροτερο...αυτο μπορει να συνεχιστει επ'απειρον...αλλα παντα ειναι μια χρονοβορα διαδικασια, και παντα θα υπαρχουν αδικημενοι...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm