Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 1 votes

TO BE OR NOT TO BE ONGOING?

• Please log in to reply
154 replies to this topic

Poll: DO YOU PREFER ONGOING OR NOT? (177 member(s) have cast votes)

DO YOU PREFER ONGOING OR NOT?

1. ongoing (57 votes [32.20%])

Percentage of vote: 32.20%

2. finished (120 votes [67.80%])

Percentage of vote: 67.80%

Vote Guests cannot vote

#76 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 21 February 2009 - 05:54

Θα μπορούσα να είχα απαντήσει σε μερικά απ'τα πιο πάνω posts, αλλά δεν αισθάνομαι καν την ανάγκη να το κάνω.
Αυτό που είπε ο Phantomduck ακριβώς πιο πάνω νομίζω με καλύπτει αρκετά. :nod:
Βαρέθηκα το κλασικό φαινόμενο που κάποιοι ώρες ώρες μου δίνουν την εντύπωση πως διαφωνούν απλά για να διαφωνήσουν. Λες και αν πάει η διαφωνία επ άπειρο θα αλλάξει κανείς τα προσωπικά του επιχειρήματα ή γούστα. Δλδ δεν μπορεί ο καθένας να έχει την δική του άποψη για οτιδήποτε;; Ταπώματα και "χαρές" σε καθαρά υποκειμενικά θέματα, νομίζω ξεφύγαμε.... :deadga6:

Ποτέ δεν είχα αντίρρηση στο να διαφωνεί κανείς μια φορά σε κάτι για να πει και την δική του πλευρά, αλλά σιγά μην μας επιβάλλει και την γνώμη του στο γούστο μας με συνεχόμενα επαναλαμβανόμενα posts κιόλας.... :frozen:
Η κούραση μόνο σε καλό δεν βγάζει, και σε τελική λίγος σεβασμός στο individuality του καθενός... :knock-knock:
Ξεκίνησαν τα posts, από μικρουπερβολές και έφτασαν στις απίθανες υπερβολές btw. Όλα έχουν παραγενικευτεί, χώρια που κάποιοι το παίρνουν και προσωπικά :yawn2:
go out have some fun imho.... :bike:
Δεν νιώθω καν την ανάγκη να συνεχίσω την διαφωνία, (που επ άπειρο θα πήγαινε ούτως ή άλλως), τα επιχειρήματα που είπα για μένα ήταν και για όποιον συμφωνεί μαζί τους, αυτό μας έλειπε να περίμενα να συμφωνήσουν όλοι, πόσο μάλλον να καταλάβουν όλα τα άτομα που δεν με ξέρουν real-life, το πως ακριβώς σκέφτομαι.... :uhh:
PS : Είναι και μερικά ακόμη threads που για τους ίδιους λόγους σταμάτησα να postarw.
Λες και θα βγάλουν πουθενά τέτοιες διαφωνίες...:byejg9:

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#77 Kurisu

Kurisu

ⓢⓤⓟⓔⓡ(⌒_⌒)ⓚή

• Members
  • 100 posts

Posted 21 February 2009 - 09:15

Προτιμω τις σειρες λιγων επεισοδιων, καθως σε οσες οngoing σειρες εχω δει ως τωρα προκειμενου να δημιουργηθει μεγαλος αριθμος επεισοδιων πιζυμε στα fillers και στα χαζα arcs
Spoiler: ~The Door~

#78 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 21 February 2009 - 13:39

Προτιμώ τα ongoing και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις απόψεις του Kenny.Απλά το κακό είναι οτι ξεχνάω πολλά πράγματα όταν είναι ongoing τα επεισόδια δεν ξέρω αν ισχύει μόνο σε μένα αυτό.Απο την άλλη τώρα τελευταία απολαμβάνω περισσότερο αυτου του είδους σειρές και μπορώ να σας πω οτι ενώ έχω γύρω στα 7-8 anime στον δίσκο μου δεν τα χω δει επειδή είναι ολοκληρωμένα και ξέρω οτι αν τα ξεκινήσω δεν θα βρω τον χρόνο και την υπομονή να τα τελειώσω.Έτσι προτιμώ ongoing γιατί είναι λες και κάθε βδομάδα σου δίνουν τη δόση σου και σε βάζουν σε σκέψεις για τι τι θα γίνει στο επόμενο.Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά για μένα αυτή είναι η πραγματική μαγεία των anime.Το να σ'αφήνουν να διευρύνεις την σκέψη σου και να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου.Να σκεφτείς τι θα κανες ο ίδιος αν ήσουν στη θέση τους και γενικότερα σου δίνουν την ευκαιρία να τους ψυχολογήσεις(γεγονός που λατρεύω μιας και θέλω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα).Τέλος παρόλο που πολλοί λένε οτι δεν αντέχουν την αγωνία να περιμένουν για το επόμενο επεισόδιο εμένα πάλι μ'αρέσει αυτή η αγωνία.Και συγκεκριμένα μ'αρέσει που κάθε Τετάρτη ανυπομονώ να πάω στο σπίτι να δω Bleach:hahaha:(παρόλο που διαβάζω το μάνγκα και ξέρω τι θα γίνει παρακάτω)

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#79 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 21 February 2009 - 13:54

τα ongoing με κουράζουν παρα πολύ. κάθε εβδομάδα να ψάχνω να βρω το καινούριο episode/chapter και να το βλέπω και μετά να πρέπει να περιμένω 1 ολόκληρη εβδομάδα η και παραπάνω για το επόμενο. τα complete τα διαβάζω οποτε έχω όρεξη και δεν μπορούν να κοπούν σε πολύ important moments

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#80 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 21 February 2009 - 14:29

και εγω ως ενα κομματι μαζι με τον kenny. Γενικα βλεπω και completed και ongoing και δε με ενδοιαφερει μια το οτι πρεπει να περιμενω μια βδομαδα. Ναι με το completed μπορω να τα δω σερι αλλα εχω φτασει σε ενα επιπεδο που δυσκολα θα δω πανω απο 5-6 επ σερι. Με τα ongoing εχω κατι να περιμενω την επομενη εβδομαδα και σε καλο σημειο να το εκοψε σιγα παρακολουθω αλλες 15 σειρες σιγουρα θα βρω κατι να δω....

Γενικα πιστευω οτι το πηγατε σε πολυ extreme καταστασεις και οι 2 'πλευρες' και τα 2 εχουν τα πλεονεκτηματα τους και ισως ο καλυτερος συνδυασμος ειναι και τα 2 μαζι, ωστε να κρατας τα καλα και απο τα 2 παρακαμπτωντας οποιοδηποτε μειονεκτημα.

#81 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 22 February 2009 - 15:19

Βλεπω οτι πολλοι θεωρουν οτι η συζητηση εχει ξεφυγει οποτε θα περιοριστω μονο στα απολυτως απαραιτητα (ευτυχως σε πολλα με καλυψε ηδη η Iristella).

Πρωτα ομως να ξεκαθαρισω, Kenny, οτι ουδεμια προθεση εχω να "ταπωσω" ουτε "προσπαθω σκληρα" ουτε τιποτα αναλογο, συζητηση κανουμε, ο καθενας λεει τις αποψεις που πιστευει και παραθετει τα αντιστοιχα επιχειρηματα.

ΠΟΙΟΣ μίλησε για κάθε μέρα ή ακόμα και για μέρα παρά μέρα; ΕΛΕΟΣ; Είπαμε, βλέπω ongoing αλλά όχι και ζω για αυτά...

Ισως το παρεξηγησα γιατι δεν μπορω να φανταστω πως γινεται να διαρκει για σενα "για πολυ περισσοτερο η ατμοσφαιρα και το συναισθημα ενος επεισοδιου" αν μιλας γι'αυτο μονο μια φορα τη βδομαδα.

Περι της παραγραφου με Posted Image απλα εχω να πω, που να'ξερες ποσες τεραστιου μηκους συζητησεις εχω κανει απο κοντα για completed σειρες στων οποιων το thread δεν εχω καν ποσταρει... το γιατι δεν παω εκει να το συζητησω ειναι απλο - αν ειναι να συζητησω ενα ψαγμενο ανιμε θα το συζητησω μεχρι τελευταιας ρανιδας, και κατι τετοιο κατακρινεται στο forum (βλεπε και αυτη τη συζητηση).

Παρεπιπτόντως, και το ποιο fansub να προτιμήσεις, από άτομα που έβλεπαν τη σειρά ongoing το μαθαίνεις. :tensai:

Το ειπες και μονος σου, κοροϊδο σας πιανουμε :bleh:

Αυτά υποθέτεις εσύ που είσαι έξω απ' το χωρό. Εγώ που είμαι μέσα στο χωρό σε διαβεβαιώνω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα speedsubs απορρίπτονται από όλους τους χρήστες, κι ακόμα κι αν κάποιος τα βλέπει, ξέρει ότι τα spoilers του είναι ανεπιθύμητα, και περιμένει να βγει το καλό fansub για να γράψει εντυπώσεις.

Αυτο θα το κανω θεμα γιατι ειμαι μεσα στον χωρο και βλεπω σχεδον παντα το ΤΕΛΕΙΩΣ αντιθετο. Δηλαδη για παραδειγμα, στο αρχικο Naruto που οι Anime-One εκαναν πολυ καλυτερη δουλεια απο τους Dattebayo, υπηρχε κανενας φαν (εκτος απο μενα) που περιμεναν τη δικη τους μεταφραση που ηταν εναμιση χρονο πισω απο τους DB για να δουν τα επεισοδια τους; Ξερεις εσυ κανεναν τετοιον; To One Piece το περιμενει κανενας απο τους Kaizoku-fansubs (αν και στο συγκεκριμενο τα περισσοτερα επεισοδια εχουν μεταφραστει καλα ευτυχως)? Τη δευτερη σεζον School Rumble ή το Heroic Age, οι περισσοτεροι fans των ongoing (για να μην κρυφτεις παλι λεγοντας οτι εσυ την εκανες drop χανοντας τη γενικη εικονα) περιμεναν τα καλυτερα γκρουπ ή ετρεχαν στους Your-Mom με το που τα εβγαζαν; To Jigoku Shoujo Futakomori το περιμεναν απο τους Ayu? To Speed Grapher το περιμενε κανενας εναν χρονο για τους Ani-Kraze? Ξερεις ποσες δεκαδες ανιμε εχουν subbarιστει απο μετρια γκρουπς αυτη τη στιγμη και τα εχουν δει χιλιαδες ατομα ολοκληρωμενα αντι να περιμενουν τα quality subs που ακομα βγαινουν; Μια ματια ριξε στα threads των ongoing σειρων και θα δεις οτι σχεδον ολοι βλεπουν τα επεισοδια με το που βγαινουν ασχετως ποιοτητας fansubbing. Σε ολα τα αλλα πες μου οτι θελεις, στο συγκεκριμενο θεμα ομως...

Ουσιαστικά είπα με άλλα λόγια αυτό που είπα και στο προηγούμενο post. Αν και πάλι δεν με πιάνετε, well, at least I tried. :sigh2:Σοβαρά τώρα, σου έχω δώσει αυτήν την εικόνα; Να ξέρω αν είναι, δηλαδή, να πάω να αυτοκτονήσω τώρα αμέσως. :deadga6:

Dude, χιουμοριστικη παραγραφος ητανε, οπως και η δικη σου στην οποια απαντουσε, οπως και αυτη στην οποια απαντουσε η δικη σου :gotit:

@Mono, ολα αυτα που εγραψες περι ταξιδιου και οχι προορισμου σωστα ειναι, απο'κει και περα το ταξιδι αυτο αλλος θελει να το βιωνει μονος του βγαζοντας τα δικα του συμπερασματα και κατασκευαζοντας τη συνεχεια οσο το βλεπει με τη δικη του φαντασια (οπως προτιμω εγω) και αλλος συζητωντας το ενω το βλεπει με αλλα ατομα (οπως προτιμας εσυ). Το συγκεκριμενο ζητημα ειναι καθαρα θεμα γουστου.

Edited by Adventurer, 22 February 2009 - 15:33.

Posted Image

#82 AliceInWonderland

AliceInWonderland

Starting...

• Members
  • 9 posts

Posted 22 February 2009 - 15:27

finished φυσικα γιατι βαριεμαι να περιμενω καθε εβδομαδα:nosey:

tumblr_lezurwMgSo1qaiz7oo1_500.gif

#83 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 22 February 2009 - 16:20

imo,
όσον αφορά άνιμε τύπου Naruto, OP, Bleach κλπ, δεν νομίζω να μετράει και τόσο πολύ το subbing. για αλλο λόγο τα βλέπεις αυτά (για το ξυλίκι δλδ).
τώρα, από κει και πέρα, εξαρτάται από το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ο καθένας μας μια σειρά ( κάτι δηλαδή εντελώς υποκειμενικό). πχ, ναι το Nodame Cantabile, έκανα υπομονή και το είδα από AnimeΚeep, το Gundam 00 ακόμα περιμένω τους Conclace να το θυμηθούν, αλλα το Strike Witches για παράδειγμα, δεν θα με ενδιέφερε αν το έβλεπα από SHS ( φέρνω μη υπαρκτό παράδειγμα, γιατί πρωτον δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό αυτή τη στιγμή και δεύτερον, για να τονίσω την υπερβολή ).

Ακόμη, όταν προκειται για ongoing σειρές ( τώρα αν πρόκειται για μέτριες ή καλές, είναι εντελώς whim της στιγμής), δεν με πειράζει σε κάποιες περιπτώσεις να το δω πιο γρήγορα από καποιο λιγότερο καλό group. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ όμως είναι το αρχειο που θα μου μείνει να ειναι απο την καλύτερη δυνατή έκδοση (παραδειγμα το Michiko to Hatchin, που το βλέπω απο BSS και το κρατάω απο AonE ). θα μου πείτε, διπλές δουλειές. σίγουρα, αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογούμε και εμείς τον τίτλο του Otaku, και δόξα Με, up to 24 έχω, ας κάνει κατι, να μην κάθεται.
θέλω δηλαδή να πω, οτι στην περίπτωση που, η ακριβής μετάφραση είναι " people die if they mortally wounded", και το δω ongoing ως " people die if they are killed", εκτός του ότι θα μου προσφέρει τις επιπλέον συγκινήσεις του να το κοροιδεύω μια ζωή, εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα, I get the big picture here.

κάτι τελευταιο.
ναι, όταν βλέπουμε μια τελειωμένη σειρά, δεν την πολυσυζητάμε είναι αλήθεια. αυτό όμως ίσως συμβαίνει, γτ λογικό είναι, καθώς ολοκληρώνεται, να μην αφήνει και πολλά loose ends στο σενάριο, ή τουλάχιστον, όχι κατι ιδιαίτερα άξιο εκτενούς συζήτησης. Τα λίγα controversial ανιμε, μια χαρά τα συζητάμε ακόμα ( βλ. NGE ). και στην τελική πιστεύω ότι και η πολλή συζήτηση σου κλέβει λίγη από τη μαγεία. δηλαδή εγω έχω φανταστεί κάπως την κατάληξη, ή τι γίνεται μετά από αυτη, και της έχω δώσει την εξιδανικευμένη μορφή που εγώ θέλω ( είτε σαν they lived happily ever after, είτε σαν τους πηρε ο διάολος και τους σήκωσε). μπορεί να κάνω λαθος, γτ παρέβλεψα κάτι. όμως εμένα μου αρέσει έτσι όπως το έχω φανταστεί, γτ να μου το χαλάσει κάποιος άλλος ? όλα αυτά πάντα με την προΰπόθεση στο μυαλό ότι πρόκειται για μορφή διασκέδασης, και όχι κρατικό μυστικό στο οποίο πρέπει να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι και με ακρίβεια.

τώρα, relax wiggas, όλοι αδέρφια είμαστε εδώ πέρα, ας βλέπουμε άνιμου, και ο καθένας όπως βολεύεται

P.S. έλεγα να τα πω όσο πιο συμμαζεμμένα γίνεται, αλλά τελικά, μου βγήκε ένα ωραίο κουβερλί για τις κρύες νύχτες μπροστά στην οθόνη του PC. sumimasen minna-san

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#84 Sora

Sora

Gintama Hype

• Members
  • 682 posts

Posted 22 February 2009 - 20:27

to be ongoing, γτ μεγαλωνεις με το ανιμε...η αγωνια του επισοδιου για την επομενη εβδομαδα αφου ηδη ειχες αγανακτησει τη προηγουμενη...

#85 Vizard_Ioannis

Vizard_Ioannis

Starting...

• Members
  • 13 posts

Posted 20 May 2009 - 12:33

on going αλλα ενταξει να κσερουμε ποτε τελειωνουν
οχι 1000000 επισοδεια

#86 Scargonar

Scargonar

Dark Lord

• Members
  • 110 posts

Posted 06 June 2009 - 09:05

Finished
Γιατι δεν με κουραζουν και συνηθως ειναι πιο ψαγμενα. Tα ongoing καταντανε κουραστικα, ξεμενουν απο ιδεες και δεν ξερουν τι να βαλουν, και βαζουν τα ιδια ασε που δεν μπορεις να εχεις ολοκληρωμενη αποψη μιας και δεν εχει τελειωσει...
There's only one certainty in life. A strong man stands above and conquers all...

#87 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 06 June 2009 - 12:16

συνηθως ειναι πιο ψαγμενα

Αυτό πως γίνεται; Το γεγονός ότι έχουν τελειώσει τα κάνει πιο ψαγμένα;

Τα anime που σήμερα είναι complete κάποτε ήταν ongoing, y'know.

ασε που δεν μπορεις να εχεις ολοκληρωμενη αποψη μιας και δεν εχει τελειωσει...

Ολοκληρωμένη άποψη για ένα anime αποκτάς μόνο αφού δεις και το τελευταίο επεισόδιο, είτε το βλέπεις complete είτε ongoing. Δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ του ενός ή του άλλου.

Αλήθεια, ποια anime έχεις δοκιμάσει να δεις ongoing; :nosey:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#88 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 06 June 2009 - 12:22

το Code Geass μαλλον...

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#89 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 06 June 2009 - 13:16

το Code Geass R2 ειναι ισως το καλυτερο επιχειρημα που υπαρχει υπερ των ongoing...
το 90% και βαλε της πλακας ηταν να διαβαζεις τα ποστ που εβγαιναν μετα καθε επεισοδιο...
αν το ειχα δει ολο με την μια θα το ειχα βαρεθει...

γενικα το ongoing θελει και forum...

#90 Scargonar

Scargonar

Dark Lord

• Members
  • 110 posts

Posted 06 June 2009 - 13:41

βασικα το Bleach ...το Code Geass δεν ειναι ongoing....και το ειδα σε 2 μερες και δεν το βαρεθηκα...ενω το Bleach εχω δει μεχρι το 37 και μεχρι τωρα δεν εχω δει καμμια ωραια μαχη... δεν θα το σταματησω εννοειται απλα γενικα το βρισκω κουραστικο...ολα γινονται πολυ αργα..ενω σε ενα finished με λιγα επισοδεια δεν τραβιεται πολυ η υποθεση και δεν σε κουραζει (εμενα τουλαχιστον)
There's only one certainty in life. A strong man stands above and conquers all...