Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Anime vs. Hollywood


  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#31 legeon

legeon

    Anime Freak

  • Members
  • 267 posts

Posted 29 May 2010 - 23:09

το κάθε είδος έχει και κάτι διαφορετικό να δώσει στον κάθε θεατή.είναι όμως και διαφορετικά είδη μεταξύ τους.για αυτό η σύγκριση τους δεν μπορεί να φέρει και κανένα αποτέλεσμα.το μόνο που μπορεί να καταφέρει κανείς είναι απλώς να σπαταλήσει τον χρόνο του.μίλησα.. ουγκ

#32 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 29 May 2010 - 23:16

Τίθεται θέμα σύγκρισης ως μορφή διασκέδασης. Αλλά τα μπαρμπούτσαλα τύπου "το hollywood βγάζει όλο αηδίες ενώ η anime βιομηχανία όχι" είναι απλά αηδίες.

Posted Image


#33 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 posts

Posted 30 May 2010 - 09:36

Αν το θέμα ήταν κινηματογράφος vs anime η απάντηση μου θα ήταν κινηματογράφος η δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Όμως η ερώτηση είναι Hollywood vs anime, και για να πούμε και του στραβού το δίκιο το Hollywood έχει την πλειοψηφία της σαβούρας του σινεμά, δηλαδή είναι σαν να λένε "σαβούρα του σινεμά" η "anime γενικα και αόριστα";; Sorry, αλλά διαλέγω anime.

Ειδικότερα την τελευταία 20ετία το χόλιγουντ είναι ζήτημα αν έχει παράγει 1 αριστούργημα, σίγουρα δεν έχει παράγει κάποια νέα τάση στον κινηματογράφο, και απλά κλέβει από όπου μπορεί, δηλαδή πριν λίγο καιρό από το ασιατικό horror και τώρα από comics/manga/anime.
Και είναι αμφισβητούμενο αν θα έπρεπε να μετρήσουμε τις παλιές-καλές αμερικάνικες ταινίες π.χ. τις ταινίες του Kubrick και του Hitchcock, γιατί ναι μεν ήταν αμερικάνοι, αλλά χολιγουντιανοί θεσμοί όπως τα όσκαρ τους είχαν στο περιθώριο και τους δύο.

#34 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 30 May 2010 - 10:50

Ασε και τα τοσα και τοσα remαkes. Βεβαια αλλοι πανε σινεμα κυριως για να ξεσκασουν και οχι για τα διαφορα μυνηματα των ταινιων.
Ο μιγιαζακι παντως θεωρει πως κανει σινεμα και οχι ανιμε.
Καλυτερα να λεγαμε αμερικανικες vs ιαπωνικες ταινιες κινουμενων σχεδιων ή αμερικανικες vs ιαπωνικες σειρες κινουμενων σχεδιων.
Στην πρωτη σημειωσατε x, στη δευτερη διπλο.
Τωρα hοllywοοd vs ιαπωνικο σινεμα, διπλο και εδω. Για αμερικανικες vs ιαπωνικες τηλεοπτικες σειρες δεν μπορω να κρινω,αλλα μαλλον 1.

#35 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 30 May 2010 - 12:00

Yojimbo, όπως είπε κι ο Petran, Hollywood δεν είναι μόνο ο κινηματογράφος. Τώρα, αν έχει τη μεγαλύτερη σαβούρα το Hollywood στον κινηματογράφο; μάλλον όχι. Μάλλον έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη σαβούρα μετά την Ινδία, που έχει αν δεν κάνω λάθος και τη μεγαλύτερη παραγωγή τα τελευταία χρόνια.
edit ** scratch that έβαλα όλες τις ινδικές στον ίδιο κουβά χωρίς να το σκεφτώ >_< **
Ποσοστιαία νομίζω η σαβούρα είναι στα ίδια επίπεδα παντού, ακόμα και στον ανεξάρτητο κινηματογράφο.
Όσο για το κλέψιμο από comics/manga/novels, ισχύει και σε μεγάλο ποσοστό των anime έστω και με τη μορφή adaptation.

btw, με έναυσμα το «Βεβαια αλλοι πανε σινεμα κυριως για να ξεσκασουν και οχι για τα διαφορα μυνηματα των ταινιων» του Petran, βγαίνοντας μια φορά από το θέατρο άκουσα κάποιες κυρίες να συζητάνε μπροστά μου. Σε πολύ ελεύθερη μεταφορά ειπώθηκε κάτι τέτοιο: Αμάν, μαύρισε η ψυχή μου. Να γελάσει λίγο το χειλάκι μας θέλουμε, κλαίμε κάθε μέρα.

Edited by sunday, 30 May 2010 - 12:13.

Posted Image


#36 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 30 May 2010 - 12:41

Είναι θέμα γούστου του καθενός για μένα το hollywood είναι ανώτερο..αλλά προτιμώ manga αντί για american graphic novels..
Posted Image

#37 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 posts

Posted 30 May 2010 - 12:58

Yojimbo, όπως είπε κι ο Petran, Hollywood δεν είναι μόνο ο κινηματογράφος.


??? Πότε έγραψε ο Petran κάτι τέτοιο;


Ποσοστιαία νομίζω η σαβούρα είναι στα ίδια επίπεδα παντού, ακόμα και στον ανεξάρτητο κινηματογράφο.


Διαφωνώ, δεν πιστεύω πως η σαβούρα είναι στα ίδια επίπεδα παντού, σίγουρα όμως υπάρχει σαβούρα παντού, το θέμα είναι και πόση τέχνη υπάρχει ανάμεσα σε αυτή τη σαβούρα και στο hollywood την τελευταία 20ετία η τέχνη πάσχει. edit: Επίσης όταν για να αναδειχτεί κάτι από πλευράς hollywood συνήθως πρέπει να είναι μια ανάλαφρη μετριότητα γεμάτη κλισέ και για να αναδειχτεί κάτι απ'το σινεμά του υπόλοιπου κόσμου συνήθως πρέπει να είναι κάτι που έχει μια ορισμένη ποιότητα μέσα του η διαφορά γίνεται χαώδης πολύ γρήγορα γιατί το ζητούμενο είναι πολύ διαφορετικό.

Όσο για το κλέψιμο από comics/manga/novels, ισχύει και σε μεγάλο ποσοστό των anime έστω και με τη μορφή adaptation.


Συγνώμη που στο λέω αλλά αυτό είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει ως υπεράσπιση της έλλειψης πρωτότυπων ιδεών από πλευράς hollywood.




btw, με έναυσμα το «Βεβαια αλλοι πανε σινεμα κυριως για να ξεσκασουν και οχι για τα διαφορα μυνηματα των ταινιων» του Petran, βγαίνοντας μια φορά από το θέατρο άκουσα κάποιες κυρίες να συζητάνε μπροστά μου. Σε πολύ ελεύθερη μεταφορά ειπώθηκε κάτι τέτοιο: Αμάν, μαύρισε η ψυχή μου. Να γελάσει λίγο το χειλάκι μας θέλουμε, κλαίμε κάθε μέρα.


Ποτέ δεν ήμουν της άποψης πως η ποιότητα η η τέχνη έχει πάρει διαζύγιο με την διασκέδαση, και πως η διασκέδαση στον κινηματογράφο είναι αποκλειστικότητα του hollywood. (αν εκεί το πας)

Edited by Yojimbo, 30 May 2010 - 13:10.


#38 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 30 May 2010 - 13:10

??? Πότε έγραψε ο Petran κάτι τέτοιο;

Ίσως κατέληξα σε λανθασμένο συμπέρασμα από το σύνολο του post.

Διαφωνώ, δεν πιστεύω πως η σαβούρα είναι στα ίδια επίπεδα παντού, σίγουρα όμως υπάρχει σαβούρα παντού, το θέμα είναι και πόση τέχνη υπάρχει ανάμεσα σε αυτή τη σαβούρα και στο hollywood την τελευταία 20ετία η τέχνη πάσχει.

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε τότε :P

Συγνώμη που στο λέω αλλά αυτό είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει ως υπεράσπιση της έλλειψης πρωτότυπων ιδεών από πλευράς hollywood.

Μaaaan, δε έχω σκοπό να υπερασπιστώ κάτι, ούτε να σε πείσω... κουβέντα κάνουμε, απλά έγραψα πως τα βλέπω τα πράγματα, ότι οι πρωτότυπες ιδέες λείπουν από παντού. Αν το θεωρείς αστείο, fine by me, no hard feelings ;)

Posted Image


#39 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 posts

Posted 30 May 2010 - 13:15

Μaaaan, δε έχω σκοπό να υπερασπιστώ κάτι, ούτε να σε πείσω... κουβέντα κάνουμε, απλά έγραψα πως τα βλέπω τα πράγματα, ότι οι πρωτότυπες ιδέες λείπουν από παντού. Αν το θεωρείς αστείο, fine by me, no hard feelings ;)


Δεν είπα πως υπάρχουν hard feelings, απλά μου φάνηκε αστείο που γράφεις πως (προφανώς ανάμεσα στην σωρεία πρωτότυπων ιδεών) επειδή κάνουν και μερικά adaptations στον χόρο των anime πως αυτό δικαιολογεί έστω και στο ελάχιστο την έλλειψη πρωτότυπων ιδεών από πλευράς του hollywood που τους οδηγεί στα διάφορα δάνεια από άλλες κουλτούρες.

#40 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 30 May 2010 - 13:19

No no no no. Δεν κάνουν μερικά, κάνουν πολλά. Και δεν το έγραψα ως υπεράσπιση της έλλειψης ιδεών στο Hollywood, αλλά ως, ας πούμε, σκέψη από τη στιγμή που το thread είναι Hollywood vs Anime. Εξάλλου σχεδόν καθημερινά κράζω με τους φίλους μου τι βγαίνει από το Hollywood, αλλά δεν μπορώ να αγνοώ και την κατιούσα στα anime.

Posted Image


#41 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 30 May 2010 - 23:43

Κυριάκο, οχι οντως το ειπα, μιας και επισης και τηλεοπτικες σειρες παραγονται και στο hοllywοοd.

Ας μην μπλεξουμε τα μπουτια μας με ορους οπως τεχνη,διασκεδαση ή ψυχαγωγια. Κατι που περιεχει επαναληψη και συνεπως σιγουρια και ασφαλεια δεν μπορεις να το βαλεις στην ιδια μοιρα με κατι πιο ριζοσπαστικο. Αυτα πανω κατω ειχα ακουσει απο μια συνεντευξη μιας γνωστης κυπριας που ασχολειται και με vιdεο αρτ και με ανιματιον. Δυστηχως εχω ξεκοψει με αυτα εδω και καιρο.
Και οχι,δεν προσπαθω να φανω ελιτιστης με τα γουστα του κοινου. Αλλιως να πουμε πως καλλιτεχνιδες οπως kaethe kοllwιtz ειναι για κουλτουριαριδες

#42 Ass_Kicker

Ass_Kicker

    Anime Newbie

  • Members
  • 52 posts

Posted 01 June 2010 - 02:56

Για μένα η κύρια διαφορά ενός ανίμε με μια ταινία είναι το στοιχείο του τυχαίου.
Στο ανίμε υπάρχει μόνο ότι θα ζωγραφίσει ο μανγκακα, είτε θα ζωγραφίσει κάτι, είτε όχι, εξαρτάται από αυτόν και μόνο.
Σε μια ταινία είνια αλήθεια ότι ο σκινοθέτεις διαλέγει τα πάντα, όμως πολλά πράγματα δεν τα ελέγχει, όπως είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων, ή τυχαία γεγονότα, όπως είναι το αεροπλάνο που μπορείς να διακρίνεις σε μια σκινή της ταινίας Τροία.

Έτσι ενώ στα ανίμε υπάρχουν κάποια σιγεκριμένα στοιχεία, στην ταινία υπάρχει το στοιχείο του τυχαίο, το οποίο μπορεί να βγεί σε καλό ή σε κακό.
κατά τα άλλα τα θεωρώ ισάξια, μόνο που προτιμό τα ανίμε, ειδικά όσον αφορά τα drama

a little bit off topic?i guess so :))
There's only me and her in this world...
If we stare at each other forever...
Will my world become only that which is reflected within her eyes?
Will her world become only that which is reflected within my eyes?
Everything that is me, is her.
Everything that is her, is me.

#43 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 01 June 2010 - 11:49

Βεβαια αλλοι πανε σινεμα κυριως για να ξεσκασουν και οχι για τα διαφορα μυνηματα των ταινιων.

Αυτό είναι το λιγότερο (άλλωστε ο κιν/μος όπως κι άλλες μορφές διασκέδασης έχουν τις περισσότερες φορές ψυχαγωγικό ρόλο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται ποιότητας). Το χειρότερο είναι ότι αρκετά άτομα πάνε στον κιν/φο χωρίς να ξέρουν τι ταινίες προβάλονται αυτόν τον καιρό και βλέπουν ό,τι παίζουν οι αίθουσες εκείνην την ώρα που πάνε κι ας μην ξέρουν τίποτα απολύτως για την ταινία που θα δούνε. Ούτε καν θα 'χουν μπει στον κόπο να τσεκάρουν κανά site ή περιοδικό για τις ταινίες της βδομάδας. Κκαλά, για trailers στο YouTube ας μην το συζυτήσω. Το YouTube το 'χουνε για ν' ακούσουν το νέο τραγούδι του Πλούταρχου ή για να δουν αποσπάσματα από το ματς της Πανάθας.

Yare yare daze... :smokingg:

#44 One Winged Bird

One Winged Bird

    Higuneko

  • Members
  • 48 posts

Posted 09 June 2010 - 19:49

Μα τώρα, ντάξει, δεν τίθεται θέμα...
ANIME ENNOEITAI!!!!!
Και μετά τις στριγγλιές εξηγώ...
Τo hollywood, έχει μόνο σκοπό να πουλήσει, ενώ τα anime
(τα περισσότερα τουλάχιστον) από το πόσο thought through είναι
η ιστορία, φαίνεται πως ο δημιουργός τους τα έχει "αγαπήσει" κιόλας.
Και επίσης, μιας και δεν υπάρχει λογοκρισία όπως στα cartoon,
είναι σαν μια πολυ light περίπτωση βιβλίου, και μπορούν να καλύψουν
όλα τα γούστα! Σε αντίθεση με τις αμερικανιές
"This is my εξώγαμο" "I'm pregnant! Who is the father ?" "My wife's cheating on me!"
"Date, date, date, date, date!" "Son of a bitch!"
Κτλ. κτλ. κτλ. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και τα
anime έχουν τα στερεότυπά τους, αλλά δεν νομίζω να καταντάνε τόσο αηδία...
Posted Image

#45 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 June 2010 - 22:07

Τo hollywood, έχει μόνο σκοπό να πουλήσει, ενώ τα anime
(τα περισσότερα τουλάχιστον) από το πόσο thought through είναι
η ιστορία, φαίνεται πως ο δημιουργός τους τα έχει "αγαπήσει" κιόλας.

Μα τί λέτε ρε παιδιά; Φυσικά και έχουν και τα anime μόνο σκοπό να πουλήσουν... το να έχουν και μια αξιόλογη ιστορία να πουν είναι δευτερεύον θέμα... και, frankly, στις μέρες μας, σπάνιο φαινόμενο.

Anyway, δεν το συνεχίζω γιατί δεν νομίζω να βρεθεί άκρη... Εγώ τη γνώμη μου την είπα μόλις μία σελίδα πιο πριν, από κει και πέρα έχω την εντύπωση ότι αυτό το thread εξυπηρετεί μόνο στο να καυχιούνται πολλοί νέοι και ενθουσιασμένοι fans το πόσο προχωρημένα τους φαίνονται τα anime σε σχέση με το Hollywood, τη στιγμή που κι αυτά πάσχουν από έλλειψη φαντασίας, ενοχλητικά clichés, στερεότυπα, έμφαση στη δράση εις βάρος της πλοκής κτλ κτλ, στον ίδιο βαθμό με το Hollywood.

It's same shit, different flavor, ppl. Hollywood shit tastes like a Bic Mac, anime shit tastes like sushi. :nosey:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||