Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Anime vs. Hollywood

• Please log in to reply
100 replies to this topic

#91 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 26 July 2011 - 14:12

Παιδιά, κάτι που βλέπω ότι γίνεται κατά κόρων εδώ στο thread είναι ότι συγκρίνονται ταινίες Hollywood με anime σειρές, οπότε εμφανίζονται και τα σχόλια για το χρόνο που δίνεται για την εξέλιξη της πλοκής κτλ. Αν το χρονικό περιθώριο σας ενοχλεί τόσο, υπάρχουν και anime ΤΑΙΝΙΕΣ, guys!!! Οι οποίες anime ταινίες τυχαίνει να είναι επίσης καλύτερες από τις χολυγουντιανές ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. Υπάρχουν καλές ταινίες και από τη μία όχθη και από την άλλη, δεκτό και αν μη τι άλλο φυσιολογικό [δεν μπορεί όλες οι χολυγουντιανές ανεξαιρέτως να είναι σκουπίδια, αλλιώς μιλάμε για biased view(er)s]. Αλλά σαν ποσοστά ποιοτικών έργων πάρε 20 πρόσφατες ταινίες από τη μια και 20 από την άλλη: πάλι ψηφίζω υπέρ των anime.

#92 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 posts

Posted 26 July 2011 - 14:22

Παιδιά, κάτι που βλέπω ότι γίνεται κατά κόρων εδώ στο thread είναι ότι συγκρίνονται ταινίες Hollywood με anime σειρές, οπότε εμφανίζονται και τα σχόλια για το χρόνο που δίνεται για την εξέλιξη της πλοκής κτλ. Αν το χρονικό περιθώριο σας ενοχλεί τόσο, υπάρχουν και anime ΤΑΙΝΙΕΣ, guys!!! Οι οποίες anime ταινίες τυχαίνει να είναι επίσης καλύτερες από τις χολυγουντιανές ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. Υπάρχουν καλές ταινίες και από τη μία όχθη και από την άλλη, δεκτό και αν μη τι άλλο φυσιολογικό [δεν μπορεί όλες οι χολυγουντιανές ανεξαιρέτως να είναι σκουπίδια, αλλιώς μιλάμε για biased view(er)s]. Αλλά σαν ποσοστά ποιοτικών έργων πάρε 20 πρόσφατες ταινίες από τη μια και 20 από την άλλη: πάλι ψηφίζω υπέρ των anime.

Ναι, δεν αντιλεγω.. Απλα το βασικο ερωτημα μου με απασχολει ειναι γιατι συμβαινει αυτο... Εχει να κανει με τους συντελεστες, το κλιμα της εποχης η τους ηθοποιους....;;

#93 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 26 July 2011 - 15:07

Μάλλον επειδή το Hollywood έχει πέσει πλέον θύμα της εμπορευματοποίησης της τέχνης, εφόσον υπολογίζουν σε worldwide distribution κλίμακα, ενώ οι Ιάπωνες φαίνεται να επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο δικό τους κοινό, και άρα οι πιέσεις για αποτελέσματα είναι πολύ λιγότερες, plus το ότι κάποιες περιπτώσεις Ιαπώνων δημιουργών και distributors θεωρούν (κακώς) ότι όλος ο υπόλοιπος πλανήτης είναι πολύ χαζός για να τους καταλάβει, οπότε δεν ασχολούνται με την παγκόσμια αγορά άλλα με το έργο τους (που θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ) και ό,τι αντίδραση έχει καταφέρει σε πολύ μικρότερη κλίμακα/κοινό .

Επίσης οι Χολυγουντιανοί παραγωγοί βασίζονται πάρα πολύ στα ψηφιακά εφέ αλλά και στους πιο εμπορικούς και γνωστούς ηθοποιούς για τη διαφήμιση (οι οποίοι δεν είναι πάντα στην αφρόκρεμα λόγω ταλέντου στην ηθοποιία) όπως επίσης έχουν και έλλειψη tenacity σε τέτοια θέματα, παράγοντες που μπορούν να ρίξουν επικίνδυνα την ποιότητα των έργων που παράγονται. Στα anime υπάρχουν άπειροι seiyuu για να διαλέξει κανείς έναν που να μπορεί να ερμηνεύσει ικανοποιητικά τον ρόλο που του δίνεται και τα εφέ είναι κυρίως δουλειά των καλλιτεχνών και γενικά των εκάστοτε animators, οι οποίοι μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα μιας και οι σχολές για animators βγάζουν πολλά άτομα πρόθυμα να κάνουν τη δουλειά και ο ανταγωνισμός σ'αυτόν τον κλάδο είναι σκληρός.

Αυτά τα λίγα για το τι νομίζω εγώ, παρακολουθώντας μέσω internet.

Edited by LuluChan92, 26 July 2011 - 17:31.

#94 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 July 2011 - 16:54

To πήγαμε στο άλλο άκρο τώρα. :hihi2: Όχι ντάξει έχουμε δει και πολύ κακές anime ταινίες (call me Loup Garous + τις ταινίες που αρμέγουν τα μεγάλα shonen) έχουμε δει και πάρα πολύ καλές χολυγουντιανές. Τον μέσο όρο πώς μπορούμε όμως να τον βγάλουμε?

Και όταν βλέπουμε μια MADHOUSE να βγάζει anime όπως τα MARVEL themed ή όπως το Highschool of the dead ή την Gonzo being...well Gonzo τότε νομίζω ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Ιάπωνες δημιουργοί είναι ανεπηρέαστοι από τις απαιτήσεις του κοινού.

#95 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 26 July 2011 - 16:56

Δεν είναι μόνο θέμα μέσου όρου είναι και θέμα ποσότητας, τι και έαν το Hollywood βγάζει 2 στις 3 ταινίες σκατά δεν έχει και πολύ σημασία...
Posted Image

#96 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 26 July 2011 - 17:28

Βασικά το θέμα είναι καθαρά τι προτιμάει κανείς. Εδώ στο forum φαντάζομαι για να λέγεται anime.gr έχουμε και μια ιδιαίτερη προτίμηση στα anime, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι αποκλείουμε όλα τ'άλλα. Μην τα εκμηδενίζουμε κι όλα.

Και εννοείται ότι anime και Hollywood διαφέρουν βασικά σε πολύ λίγα πράγματα, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Όπως είπα υπάρχουν καλές και κακές παραγωγές και στα δύο. Εμένα τυχαίνει να μου αρέσουν περισσότερες anime δημιουργίες απ' ό,τι χολυγουντιανές. Εφόσον ερωτήθηκα ποιες μπορεί να είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, εγώ κατέθεσα ό,τι μπορούσα.

Πιστεύω ότι από μια άποψη τα anime είναι λιγότερο εμπορευματοποιημένα καθώς απευθύνονται σε πιο συγκεκριμένο κοινό απ' ό,τι τα έργα του Hollywood.

Edited by LuluChan92, 26 July 2011 - 17:46.

#97 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 946 posts

Posted 26 July 2011 - 17:40

εγω εδω και ενα χρονο βλεπω μονο ανιμε και J-δραματα
και μου φαινονται παραξενες οι ταινιες απο ευρωπη και αμερικη
ακομα και τα προσωπα μου φαινονται καπως XD

αλλα συγκριση δεν παιζει ειναι δυο διαφορετικα πραγματα!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#98 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 July 2011 - 12:26

εγω εδω και ενα χρονο βλεπω μονο ανιμε και J-δραματα
και μου φαινονται παραξενες οι ταινιες απο ευρωπη και αμερικη
ακομα και τα προσωπα μου φαινονται καπως XD

αλλα συγκριση δεν παιζει ειναι δυο διαφορετικα πραγματα!

δες αυτη τη ταινια τοτε και δεν θα ξενιστεις

[media]http://www.youtube.com/watch?v=vSEDpGMqG34[/media]

#99 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 946 posts

Posted 28 July 2011 - 18:11

δες αυτη τη ταινια τοτε και δεν θα ξενιστεις

[media]http://www.youtube.com/watch?v=vSEDpGMqG34[/media]

οκ τωρα χτυπησες τις ευαισθητες χορδες μου
πολυ ενδιαφερον animation απο την αγαπημενη μου Δανια
(παλια ειχα τρελα με Δανια προ Ιαπωνιας δηλαδη)

θενκς Πετρο-σαν ηδη κατεβηκε και θα την δω μια απο τις επομενες μερες!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#100 Goutcou

Goutcou

Deal with it!

• Members
  • 110 posts

Posted 05 September 2011 - 01:38

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο! Ναι μεν μπορεί να υπάρξουν τέλειες ταινίες από ΓΑΜΑΤΟΥΣ παραγωγούς, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να υπάρξουν και τέλεια άνιμε! Έχοντας δει περισσότερες ταινίες παρά άνιμε, μπορώ να πω πως πιο λίγες είναι οι ταινίες που θα χαρακτηρίσω αγαπημένες, ενώ πολύ περισσότερα τα άνιμε που θα λατρέψω! Βέβαια, είναι λίγο δύσκολο να τα συγκρίνεις αυτά τα δύο, διότι οι μεν ταινίες διαρκούν 1,5 ώρα και τα δε άνιμε έχουν κάποιον αριθμό επεισοδίων...δηλαδή περισσότερη ιστορία! Συνεπώς, υπάρχουν και περισσότερες πιθανότητες να αλλάξει η γνώμη σου για αυτό που βλέπεις! Αν με ρωτούσε κανείς για αμερικάνικες (και όχι μόνο) σειρές, σίγουρα θα μπορούσα να τις συγκρίνω! Από την μία μπορώ πιο εύκολα να κολλήσω με μια σειρά παρά με ένα άνιμε, αλλά από την άλλη, η διάρκεια των επεισοδίων και η έκταση της ιστορίας των περισσότερων άνιμε σε ξεκουράζουν, σε σχέση με τις σειρές!

"Yes, that was a banana. No one expects the banana."

#101 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 24 May 2012 - 15:37

Και τα 2 είδη έχουν πολύ ωραίες ταινίες, πολύ σαχλές ταινίες, διασκεδαστικές ταινίες και μη διασκεδαστικές ταινίες. Δεν μπορώ να επιλέξω με διαφορά κάτι από τα 2. Ίσως να πω πως προτιμώ τα anime γιατί έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης χαρακτήρων και πλοκής στις σειρές, αλλά και οι ταινίες τους καταφέρνουν να με κερδίσουν λίγο περισσότερο από τα Hollywoodιανά.

Από την άλλη, δεν σνομπάρω το Hollywood μιας και έχει βγάλει μερικές ωραίες ταινίες, αλλά τώρα τελευταία έχω απογοητευτεί αρκετά. Δεν έχω κάτσει να ψάξω πολύ μιας και δεν είμαι τρελή φαν των ταινιών, αλλά θα πάω άνετα cinema ή θα δώ μια ταινία του Hollywood σπίτι μου με παρέα. Μόνη μου όμως θα προτιμήσω anime. Βασικά και με παρέα θα προτιμήσω anime, αλλά δεν θα χαλαστώ αν δω και Hollywood.

Φταίει και το σχεδιαστικό κομμάτι, κιόλας, μιας και τα background των ανιμε έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να είναι πιο φαντασμαγορικά και πιο εντυπωσιακά, αλλά και το σχέδιο των χαρακτήρων με έλκει πολύ. Επίσης πολλές πλοκές anime σειρών και ταινιών είχαν περισσότερη έμπνευση και φαντασία από hollywoodιανές.

Συμπέρασμα μετά από έναν μικρό μονόλογο: Προτιμώ τα anime. Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, απλά σαν αισθητική, αλλά μου αρέσουν πολύ και οι ταινίες του Hollywood.