Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;


  • This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

  1. ναι (666 votes [28.57%])

    Percentage of vote: 28.57%

  2. οχι (777 votes [33.33%])

    Percentage of vote: 33.33%

  3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

    Percentage of vote: 38.10%

Vote

#151 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 27 February 2008 - 17:52

για τη μετά θάνατο ζωή? και πάλι δεν είναι απαραίτητη η έννοια θεός.
άσε που πάλι ταυτίζεται η λέξη ελπίδα με τη λέξη θεός.



ολα αυτα προυποθετουν τον δημιουργο,

#152 the_end

the_end

    Μ.Ο.Ν.Κ.

  • Members
  • 56 posts

Posted 27 February 2008 - 17:58

η σφίγγα είσαι? ποια όλα αυτά?
Posted Image

#153 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 27 February 2008 - 18:12

νατος ρε ο Θεος YouTube - O Sexologos tou Extra3 sto TV-Stars Parousiaste! ston Alpha

σε αυτο το σημειο θελω να ευχαριστησω τον Jiraiya που μου εδωσε το link, τη μαμα μου που με γεννησε, και το μπαμπα μου που δεν τραβηχτηκε την τελευταια στιγμη. επισης να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον κυρ-μπαμπη το μπακαλη , την κυρα τσουλα που εχε ιτο ιχθυοπωλειο, τον κυρ Ανεστη τον πυροσβεστη κα ιτοσους πολλους αλλους που θα ηθελα να βρισκξονται εδω σημερα αλλα ειναι και καποιοι αλλοι που πιασανε ολες τις θεσεις και που ταχα τους ειπανε για κατι βραβεια αλλα εγω τα πηρα ολα οποτε γτ ηρθανε? και κυριως γτ φερανε κα ικαλεσμενους? εμενα με ρωτησαν?

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#154 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 27 February 2008 - 23:49

Το ερώτημα είναι υπάρχει λόγος να γίνεται πολλ για κάθε σκέψη που περνάει απο μέσα σας...
Να κάνουμε και πολλ μακαρόνια με ή χωρίς τυρί!
Σορρυ για την ενόχληση , go on if you feel like it...just my opinion!
υπογραφή εκτός κανονισμών

#155 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 27 February 2008 - 23:58

αν υπήρχε θεός θα κλείδωνε αυτό το thread.

και Στέλιο... με τυρί

#156 redarion

redarion

    Jugdement day.....

  • Members
  • 52 posts

Posted 28 February 2008 - 00:43

god=the unkown ... too simple and complicated to explain it ;)
Posted Image

#157 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 28 February 2008 - 13:15

Αν μη τι άλλο, αυτό το topic αποδεικνύει πόσο θρησκευτικά αμόρφωτοι είμαστε οι περισσότεροι. Διαβάζω για απόψεις και επιχειρήματα που είναι για εμένα αυτοαναιρούμενα αλλά αν προσπαθήσω να εξηγήσω το πώς έχουν πραγματικά τα πράγματα, κάποιος θα πεταχτεί και θα πει ότι κάνω προπαγάνδα. Οπότε, όσο πιο ευγενικά μπορώ, θα βγάλω λανθασμένες διάφορες απόψεις που ειπώθηκαν. Παρακαλώ μην αρχίσετε να ειρωνεύεστε ότι λέω γιατί μεταξύ σοβαρού και αστείου, το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και κρίνει την στάση μας προς την ζωή και τον κόσμο γενικότερα.

1. Πρώτο «θύμα» είναι ο Melkor1431 που έγραψε:
Θεος? οχι δεν υπαρχει, τα περισσοτερα φαινομενα γυρω μας πλεον εξηγουνται απο τις επιστημες.
Ουδέποτε υποστήριξε κανείς ότι ο Θεός κάνει μόνο ανεξήγητα ή ενάντια στην φύση πράγματα. Το ότι οι επιστήμες εξηγούνε τα περισσότερα φαινόμενα, δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Απλά εξηγούνται το πώς γίνονται αυτά τα φαινόμενα και όχι ποιος ή τι τα ξεκινά. Το να θεοποιούμε φυσικά φαινόμενα όσο είναι ανεξήγητα είναι τόσο λάθος όσο το να τα υποβιβάζουμε όταν πλέον εξηγούνται και χάνουνε την «μαγική» φύση τους.

2. Έπειτα ο JIMIICloudIέγραψε:
εγω δεν πιστεβω οτι υπαρχει θεος...δεν γινετε να υπαρχει και να γινονται τοσες πολλες αδικιες...και ειδικα δεν πιστβω στ οτι οταν πεθαινουν μερικοι "ηθελε να τους παρει μικρους και βλακειες...με εξοργιζουν...
Η απάντηση του Laraska1 που ακολουθεί και η δικιά μου στο προηγούμενο post μου, εκεί που γράφω «Και ποιος ξέρει να ορίσει το τι είναι καλό ή κακό;» καλύπτουν αυτήν την λανθασμένη άποψη.

3. Ο Laraska1 έγραψε:
αν δεν υπαρχει μια προοπτικη περα αυτης της ζωης που ζουμε τοτε δεν υπαρχει καν λογος υπαρξης μας. Το καθετι στον κοσμο εχει ενα ρολο , εναν σκοπο στον κοσμο , ενα ''τελος'' , κατα Αριστοτελη, να εκτελεσει. Τον λογο υπαρξης τον εχει ακομα και ενας μικροοργανισμος στη γη (αποσυνθεση νεκρων καταλοιπων κ.τ.λ.) , και δεν θα τον εχει ο ανθρωπος , ο οποιος ειναι ο πιο τελειος απο τα αλλα δημιουργηματα;
Εδώ μπέρδεψες το ότι όλα υπάρχουν ΑΠΟ κάποιο λόγο με το ΓΙΑ κάποιο λόγο. Μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι το μοναδικό νόημα της ζωής είναι η αυτοσυντήρηση της και τίποτα παραπάνω. Και η άποψη ότι ο άνθρωπος είναι το τελειότερο ον είναι καθαρά αστήρικτη και εγωιστική για εμένα. Αν ήμασταν πραγματικά τόσο τέλειοι, δεν θα κάναμε συνεχώς τόσες χαζομάρες. Οι άνθρωποι είναι απλά εξυπνότεροι και δημιουργικότεροι από τα υπόλοιπα ζωντανά όντα.

4. Ο Darkchilde έγραψε:
Εαν εννοείς θεό όπως οι θρησκείες, τότε δεν πιστεύω σε κανέναν θεό. Δεν έχω δεί κανέναν θεό πουθενά, και δεν έχω δεί ούτε έχω ακούσει για πραγματικό θαύμα ποτέ. Ούτε έχω βοηθηθεί από ανώτερες ή άλλες δυνάμεις. Εαν υπάρχει θεός όπως στις θρησκείες τότε σίγουρα δεν ενδιαφέρεται.
Το ότι δεν βλέπεις ή αυτόν ή τις πράξεις του, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν νοιάζεται. Μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι σε βοηθάει συνέχεια αλλά εσύ δεν τον παίρνεις χαμπάρι. Γιατί δεν είναι υλικό ον για να τον βλέπεις ούτε κανένας ψωνισμένος άνθρωπος που κάνει κάτι μόνο για την φήμη και την δόξα. Ούτε θέλει με το ζόρι να τον πιστεύεις κάνοντας συνέχεια θαύματα. Υποτίθεται ότι θέλει να τον πιστεύεις από αγάπη και όχι από θαυμασμό επειδή κάνει ταχυδαχτυλουργικά κόλπα. Σκέψου απλά το οξυγόνο που αναπνέεις. Του δίνεις ποτέ σημασία; Το βλέπεις ποτέ; Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;

5. Ο Touristas έγραψε:
εγω πιστευω οτι αν υπαρχει θεος…εδω και καιρο εχει παψει να πιστευει στους ανθρωπους
Ο Θεός δεν χρειάζεται να «πιστεύει» πουθενά. Είναι τέλειος και ξέρει ότι έγινε και ότι θα γίνει (υποτίθεται). Πως γίνεται να χάσει κάτι που δεν είχε ποτέ στον άνθρωπο;

6. Ο Phm έγραψε:
Έχεται σκεφτεί ότι ο λόγος δημιουργίας του thread είναι ότι το ήθελε ο Θεός; Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο. Του έδωσε αγάπη. Και παρόλα αυτά ο άνθρωπος έδειξε αχαριστία. Αντί να μιλάει για τον Θεό που τον έφτιαξε, αντί να τον εξυψώνει, τον παράτησε και άρχισε να μιλάει για άλλα πράγματα. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τα anime. Έχετε σκεφτεί ότι ο θεός μπορεί να μην εγκρίνει τα anime; Τα anime δεν απεικονίζουν τον πραγματικό κόσμο, είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. Είναι ιεροσυλία, γιατί είναι εναντίωση στον κόσμο που έφτιαξε ο Θεός. Και μέσα λοιπόν σε αυτό το βέβηλο forum να μην υπάρχει ούτε ένα thread για τον Θεό; Είναι ξεκάθαρο λοιπόν. Ο Θεός θέλησε να φτιαχτεί αυτό το thread για να μας δείξει την ύπαρξή Του και να μας κάνει να συνηδητοποιήσουμε την αρρώστια που έχει το hobby που τοσο αγαπάμε
Αν και ουσιαστικά έχεις δίκιο, επειδή ακριβώς πολλά ανιμέ σε βάζουν να σκεφτείς, δεν είναι εντελώς αρρωστημένα. Έχω μάθει υπερβολικά πολλές αλήθειες μέσα από αυτά για να τα αποκαλώ απλά αρρώστια. Να, μερικά από τα επιχειρήματα μου εδώ, σε ανιμέ βασίζονται. Δεν τα παρακολουθώ απλά για να σκοτώνω την ώρα μου και να γεμίζω το μυαλό μου με ανωμαλίες ώστε να απομακρύνομαι από τον θεό. Μαθαίνω και κάτι.

7. O Melkor1431 έγραψε:
η πιο φυσικη πραξη σε αυτον τον κοσμο ειναι το σεξ. δλδ θεωρεις ειλικρινα οτι επειδη ο κοσμακης κανει οτι πιο φυσικο υπαρχει γιαυτο επρεπε να απαγορευτει? δλδ ο καλος θεουλης ναι μεν εφτιαξε ολα τα πλασματα να συνευρισκονται ( να πηδιουνται δλδ) για να διαιωνισουν το ειδος τους αλλα ο ανθρωπας δνε πρπει ειναι τζιζ κακο και ηξερε οτι σε καποια στιγμη θα εμαφανιστουν καποιοι φωτισμενοι ανθρωποι να το απαγορευσουν? ειναι απο τις μεγαλυτερες βλακειες και αδικιες που υπαρχουν. και ποτε δεν καταλαβα γιατι οι γυναικες θεωρουνται κατωτερες σαν οντα απο τις θρησκειες.
Πρώτα απ’όλα αυτά τα λένε οι θρησκείες και όχι ο Θεός. Δεύτερον, η θρησκεία δεν ξεκίνησε να λέει ότι το σεξ είναι κακό. Απλά είπε ότι αν νοιάζεται ο άνθρωπος πολύ για το σεξ, τότε δεν θα σκέφτεται ούτε λογικά ούτε ηθικά. Δηλαδή δεν θα διαφέρει σε τίποτα με τα ζώα, από τα οποία η θρησκεία θέλει να διαφοροποιήσει τον άνθρωπο. Οπότε όταν λένε «το σεξ είναι κακό» εννοούνε απλά «μη γίνεσαι υλιστής και εθιστείς σε γήινες απολαύσεις». Το ότι το τόσο το κάνανε τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο είναι τραγική αλήθεια και πλέον προσπαθούνε με τύψεις και ενοχές να προτρέπουνε τον κόσμο παρά με την λογική που προανέφερα. Τρίτον, η γυναίκα δεν είναι κατώτερη του άντρα σε καμία θρησκεία. Απλά παρερμηνεύτηκαν οι έννοιες των λέξεων «άνδρας» και «γυναίκα». Στα αρχαία χρόνια το «αρσενικό» συμβόλιζε την σκέψη και την σωματική ρώμη ενώ το «θηλυκό» τα συναισθήματα και την σωματική ομορφιά. Οπότε, η θρησκείες απλά λέγανε «να σκέφτεσαι λογικά, να είσαι σωματικά έτοιμος, να μην είσαι ματαιόδοξος και να μην αφήνεις τα αισθήματα σου να θολώνουνε την κρίση σου». Το ότι με τον καιρό και εδώ το τόσο το κάνανε τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο, ισχύει επίσης. Και άλλωστε, κακά τα ψέματα, σε απολίτιστες και υποανάπτυκτες περιοχές, ποιος θα έχει το πάνω χέρι; Η σωματική υπεροχή ή η ομορφιά; Στις πολιτισμένες και αναπτυγμένες περιοχές είναι που έχει πέραση η ομορφιά και γενικότερα η θηλυπρέπεια.

8.O Damaged Roseέγραψε:
Ο άνθρωπος, κατα τα λεγόμενα τις εκκλησίας, προέρχεται απο τον Αδάμ και την Έυα, οι οποίοι αμάρτησαν, οργίζοντας τον θέο, κάνοντάς τον έτσι να τους πετάξει έξω από τον Παράδεισο αφού αυτοί παράκουσαν τις εντολές του και αμάρτησαν. Ο θεός τους είχε απαγορεύσει να φάνε το μήλο της Γνώσης (αν δεν κάνω λάθος). Γιατί ο θεός τους απαγόρευσε να φάνε το μήλο? Μήπως γιατί δεν ήθελε να μάθουν κάτι που αυτός και οι άγγελοι ήξεραν? Γιατί να μην θέλει ο πανάγαθος θεός να αποκτήσουν ο Αδάμ και η Έυα "την" γνώση? Γιατί αν φάει από το μήλο θα 8έλει να γίνει θεός. Γιατί ο θεός δεν θέλει οι πρωτόπλαστοι να γίνουν θεοί, φτάνοντας την τελειότητα? Μήπως δεν θέλει να επηρεαστεί η απόλυτη κυριαρχία του? Μήπως ο κατά τα άλλα πανάγαθος θέος φθονεί το δημιούργημα του? Από ότι έχω διαβάσει (δεν ξέρω αν είναι σωστό) στον Παράδεισο υπήρχαν δυο δέντρα αυτο της Γνώσης και αυτό της Αιώνιας ζωής. Αν ο άνθρωπος έτρωγε από το δένδρο της Γνώσης, σίγουρα μέτα θα ήθελε να φάει και από αυτό της Αιώνιας Ζωής. Γιατί να μην θέλει ο θέος το πολυαγαπημένο του δημιούργημα να ζήσει αιώνια? Άφου αμάρτησαν, γιατί ενώ τους αγαπούσε τουσ καταράστηκε? Όλα αυτα τα ερώτηματα τα έθεσα για να καταλήξω στο ότι ο θέος δεν είναι τέλειος. Και αν είναι να τον υμνούμαι θα πρέπει να το ξέρουμε αυτό. Μέτα, πιστεύω ότι ο θεός είναι δημιούργημα του ανθρώπινου νου. Ακόμα και το φίδι που τους έπεισε να φάνε το μήλο, πιστεύω ότι αντιπροσωπέυει την δίψα του ανθρώπου να μάθει και όχι κάποιον καταραμένο διάβολο. Έτσι ο θεός έδιωξε και καταράστηκε και το φίδι που άνοιξε τα μάτια στον άνθρωπο. Ξέρω ότι θα πείτε ότι ο θεός δεν ήθελε να πονέσουμε, γιατί αυτό θα γινόταν αν μαθαίναμε. No pain, no gain.
Καλά, το βίασες κανονικότατα το νόημα του μύθου. Δυστυχώς το πόσο εσφαλμένα κατάλαβες τον μύθο είναι από μόνο του αφορμή για να μη πιστεύεις. Άκου την «κανονική» ερμηνεία της Γένεσις.
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ώστε να έχει ελευθερία επιλογής και να μην γνωρίζει το κακό. Ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος να ξέρει τι είναι το κακό για να μη το πράττει. Ο Θεός ήξερε τι ήταν το κακό αλλά ως τέλειος δεν υπήρχε κίνδυνος να το πράξει. Ο άνθρωπος όμως ως ατελές ον, ήταν εύκολο να κάνει κακίες. Ακόμα και το φρούτο να έτρωγε, δεν θα γινόταν τέλειος. Ίσα, ίσα, θα γινόταν εγωιστής και κακόβουλος. Του ΠΡΟΤΕΙΝΕ και ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ γιατί είχε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ να μη φάει το φρούτο της γνώσης (πρόσεξε τα λόγια στην Παλαιά Διαθήκη και θα το καταλάβεις). Του είπε απλά «μπορείς να είσαι για πάντα σαν τα ζώα, χωρίς λογική και να ζεις χωρίς σκοτούρες εις τον αιώνα τον άπαντα». Ο διάβολος όμως είπε ψέματα ότι με το φρούτο ο άνθρωπος θα γίνει θεός και ο άνθρωπος από περιέργεια το έφαγε και ξαφνικά μπορούσε να κάνει και κακές πράξεις (επειδή πλέον ήξερε τι είναι το κακό). Οπότε ο Θεός του είπε «εδώ είναι η Εδέμ, μόνο καλοσύνη μπορεί να υπάρχει. Επειδή ήσουν ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, δεν αναιρώ αυτό που μόλις έκανες γιατί πάει κόντρα στην ελευθερία που σου προσέφερα. Αφού πλέον μπορείς να κάνεις και το κακό, δεν έχεις θέση εδώ. Πρέπει να φύγεις.» Όπως βλέπεις, δεν τον όργισε τον Θεό ούτε καταράστηκε από αυτόν. Το απολύτως λογικό συνέβη. Έφυγε από την Εδέμ απ’όπου έτρωγε το φρούτο της αιώνιας ζωής (γιατί ήδη το έτρωγε) και έτσι έχασε και την αθανασία του. Όσο για το φίδι που το καταράστηκε, αυτό ήταν συμβολικό φόβητρο της εποχής. Το φίδι συμβόλιζε στον αρχαίο κόσμο την απόκρυφη γνώση και τις επιστήμες (επειδή μπορούσες να παράγεις φάρμακα με διάφορες επιρροές από το δηλητήριο του). Γι’αυτό και το σύμβολο του Ασκληπιού και των γιατρών γενικότερα παραμένει μέχρι και σήμερα το φίδι. Ήταν το ανάθεμα της γνώσης, όπως το παρουσιάζανε οι εβραίοι.

9. O Adventurer έγραψε:
Μετα απο τοσο μεγαλο post περι μαθηματικων και επιστημης... εξηγησε μου σε παρακαλω ποια ειναι αυτη η συσταση που επιτρεπει στον αγιασμο να μην αλλοιωνεται ποτε καθως και γιατι υπαρχει μονο στις πηγες που βρισκονται κοντα σε κοιμητηρια Αγιων και οχι σε οποιοδηποτε αλλο νερο του πλανητη (ακομα και τα μεταλλικα αλλοιωνονται σε κανα-δυο χρονια). Επιστημονικα παντα.
Και επειδή δηλαδή δεν ξέρουμε γιατί δεν αλλοιώνεται το νερό, υπάρχει Θεός; Αν δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι, απλά είναι ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ και όχι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Είναι μεγάλο λάθος να στηριζόμαστε σε κάτι τέτοιες ασυναρτησίες για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα (π.χ. την πίστη μας στον Θεό).

#158 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 28 February 2008 - 13:25

4. Ο Darkchilde έγραψε:
Εαν εννοείς θεό όπως οι θρησκείες, τότε δεν πιστεύω σε κανέναν θεό. Δεν έχω δεί κανέναν θεό πουθενά, και δεν έχω δεί ούτε έχω ακούσει για πραγματικό θαύμα ποτέ. Ούτε έχω βοηθηθεί από ανώτερες ή άλλες δυνάμεις. Εαν υπάρχει θεός όπως στις θρησκείες τότε σίγουρα δεν ενδιαφέρεται.
Το ότι δεν βλέπεις ή αυτόν ή τις πράξεις του, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν νοιάζεται. Μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι σε βοηθάει συνέχεια αλλά εσύ δεν τον παίρνεις χαμπάρι. Γιατί δεν είναι υλικό ον για να τον βλέπεις ούτε κανένας ψωνισμένος άνθρωπος που κάνει κάτι μόνο για την φήμη και την δόξα. Ούτε θέλει με το ζόρι να τον πιστεύεις κάνοντας συνέχεια θαύματα. Υποτίθεται ότι θέλει να τον πιστεύεις από αγάπη και όχι από θαυμασμό επειδή κάνει ταχυδαχτυλουργικά κόλπα. Σκέψου απλά το οξυγόνο που αναπνέεις. Του δίνεις ποτέ σημασία; Το βλέπεις ποτέ; Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;


Ναι αλλά το οξυγόνο έχει μία υπόσταση και είναι υπαρκτό και μπορείς να φτιάξεις νερό από οξυγόνο και υδρογόνο, και όζον και μπορείς να αποδείξεις την υπαρξή του. Όπως αποδεικνύεις την ύπαρξη των κβάντων και άλλων σωματιδίων μέσα από την φυσική.
Με την ύπαρξη του θεού δεν έιναι έτσι όμως. Καμμία απόδειξη, και ακόμα και οι αποδείξεις που κατά καιρούς έχουν βγεί είναι λανθασμένες επειδή πάντα αρχίζουν από κάποια λάθος προϋπόθεση.
Και πες ότι υπάρχει και ενδιαφέρεται... Αν το ενδιαφέρον του είναι αυτό που έχω δεί μέχρι τώρα, τότε καλύτερα να μου λείπει! Αν το ενδιαφέρον του είναι να βλέπω συνέχεια θάνατο αγαπημένων μου προσώπων και άσχημα πράγματα και να είμαι σε κατάθλιψη όλη την ώρα, τότε καλύτερα να μου λείπει. Δηλαδή, είναι σίγουρα σαδιστής!

#159 the_end

the_end

    Μ.Ο.Ν.Κ.

  • Members
  • 56 posts

Posted 28 February 2008 - 13:53

Καλά, το βίασες κανονικότατα το νόημα του μύθου. Δυστυχώς το πόσο εσφαλμένα κατάλαβες τον μύθο είναι από μόνο του αφορμή για να μη πιστεύεις. Άκου την «κανονική» ερμηνεία της Γένεσις.
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ώστε να έχει ελευθερία επιλογής και να μην γνωρίζει το κακό. Ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος να ξέρει τι είναι το κακό για να μη το πράττει. Ο Θεός ήξερε τι ήταν το κακό αλλά ως τέλειος δεν υπήρχε κίνδυνος να το πράξει. Ο άνθρωπος όμως ως ατελές ον, ήταν εύκολο να κάνει κακίες. Ακόμα και το φρούτο να έτρωγε, δεν θα γινόταν τέλειος. Ίσα, ίσα, θα γινόταν εγωιστής και κακόβουλος. Του ΠΡΟΤΕΙΝΕ και ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ γιατί είχε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ να μη φάει το φρούτο της γνώσης (πρόσεξε τα λόγια στην Παλαιά Διαθήκη και θα το καταλάβεις). Του είπε απλά «μπορείς να είσαι για πάντα σαν τα ζώα, χωρίς λογική και να ζεις χωρίς σκοτούρες εις τον αιώνα τον άπαντα». Ο διάβολος όμως είπε ψέματα ότι με το φρούτο ο άνθρωπος θα γίνει θεός και ο άνθρωπος από περιέργεια το έφαγε και ξαφνικά μπορούσε να κάνει και κακές πράξεις (επειδή πλέον ήξερε τι είναι το κακό). Οπότε ο Θεός του είπε «εδώ είναι η Εδέμ, μόνο καλοσύνη μπορεί να υπάρχει. Επειδή ήσουν ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, δεν αναιρώ αυτό που μόλις έκανες γιατί πάει κόντρα στην ελευθερία που σου προσέφερα. Αφού πλέον μπορείς να κάνεις και το κακό, δεν έχεις θέση εδώ. Πρέπει να φύγεις.» Όπως βλέπεις, δεν τον όργισε τον Θεό ούτε καταράστηκε από αυτόν. Το απολύτως λογικό συνέβη. Έφυγε από την Εδέμ απ’όπου έτρωγε το φρούτο της αιώνιας ζωής (γιατί ήδη το έτρωγε) και έτσι έχασε και την αθανασία του. Όσο για το φίδι που το καταράστηκε, αυτό ήταν συμβολικό φόβητρο της εποχής. Το φίδι συμβόλιζε στον αρχαίο κόσμο την απόκρυφη γνώση και τις επιστήμες (επειδή μπορούσες να παράγεις φάρμακα με διάφορες επιρροές από το δηλητήριο του). Γι’αυτό και το σύμβολο του Ασκληπιού και των γιατρών γενικότερα παραμένει μέχρι και σήμερα το φίδι. Ήταν το ανάθεμα της γνώσης, όπως το παρουσιάζανε οι εβραίοι.


τα bold δικά μου και αυτά θα σχολιάσω.
μερικές παραδοχές για να συνεχίσω.

α)ο θεός που περιγράφεις είναι η αντικειμενική αλήθεια.
β)και υπάρχει αντικειμενικά "κακή πράξη" (αφού είναι κόντρα σε κάτι που θα έκανε ο θεός).

η ερώτηση.
το θέμα είναι αν θα κάνεις μια "αντικειμενικά κακή πράξη"? ή αν θα έχεις γνώση του τι σημαίνει "κακή πράξη"?
γιατί πιθανόν να κάνεις μια "αντικειμενικά κακή πράξη" χωρίς να το γνωρίζεις, άθελά σου.
γιατί όπως το περιγράφεις ο θεός δε θα είχε πρόβλημα να κάνεις μια "αντικειμενικά κακή πράξη", αρκεί να μη γνωρίζεις ότι είναι όντως "κακή".

εγώ απλά θέτω την ερώτηση βασιζόμενος στο ποστ σου.
γιατί για εμένα δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια ή απόλυτη ηθική.
μόνο οπτική γωνία.
Posted Image

#160 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 28 February 2008 - 14:20

Πέστα roricon γιατι εγώ δεν είχα την απαραίτητη υπόμονη:drink:
Posted Image


#161 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 28 February 2008 - 14:23

roriconfan:
3. Ο Laraska1 έγραψε:
αν δεν υπαρχει μια προοπτικη περα αυτης της ζωης που ζουμε τοτε δεν υπαρχει καν λογος υπαρξης μας. Το καθετι στον κοσμο εχει ενα ρολο , εναν σκοπο στον κοσμο , ενα ''τελος'' , κατα Αριστοτελη, να εκτελεσει. Τον λογο υπαρξης τον εχει ακομα και ενας μικροοργανισμος στη γη (αποσυνθεση νεκρων καταλοιπων κ.τ.λ.) , και δεν θα τον εχει ο ανθρωπος , ο οποιος ειναι ο πιο τελειος απο τα αλλα δημιουργηματα;

Εδώ μπέρδεψες το ότι όλα υπάρχουν ΑΠΟ κάποιο λόγο με το ΓΙΑ κάποιο λόγο. Μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι το μοναδικό νόημα της ζωής είναι η αυτοσυντήρηση της και τίποτα παραπάνω. Και η άποψη ότι ο άνθρωπος είναι το τελειότερο ον είναι καθαρά αστήρικτη και εγωιστική για εμένα. Αν ήμασταν πραγματικά τόσο τέλειοι, δεν θα κάναμε συνεχώς τόσες χαζομάρες. Οι άνθρωποι είναι απλά εξυπνότεροι και δημιουργικότεροι από τα υπόλοιπα ζωντανά όντα.
λοιπον, απλα παραφραζεις τα οσα εχω πει, τα "ΑΠΟ"και "ΓΕΙΑ" εδω ταυτιζονται κιολας (απο τον θεο , προς το θεο).αν εβαζες και τα αλλα θα εβλεπες πως ελεγα οτι καθετι εχει ενα σκοπο , ειδικα ο ανθρωπος , το πιο τελειο απο τα ΄΄αλλα'' και εν δυναμει , αντικειμενα τελειο, αλλωστε, το οτι εχει τη δατοτητα δεν συμαινει πως το πραττει κιολας το καλο (δες το διαβολο, που ηταν πιο τελειο απο τα αλλα οντα, που ξεπεσε)
σχετικα με την αυτοσυντηρηση , ποτε δεν εννοηθηκε κατι τετοιο, ισα ισα που αποκλεισα αυτην την πιθανοτητα και θεωρησα την θεωση του ανθρωπου ως σκοπο. αρα η κριτικη σου απομονωσε λεγομενα μου
που απο μονα τους δεν στεκουν , ομως αν το σκεφτοσουν πιο πολυ αυτα θα εστεκαν, απλα εκανες λαθος κριτικη.

Darkchilde :
Quote:
Originally Posted by roriconfan Posted Image
4. Ο Darkchilde έγραψε:
Εαν εννοείς θεό όπως οι θρησκείες, τότε δεν πιστεύω σε κανέναν θεό. Δεν έχω δεί κανέναν θεό πουθενά, και δεν έχω δεί ούτε έχω ακούσει για πραγματικό θαύμα ποτέ. Ούτε έχω βοηθηθεί από ανώτερες ή άλλες δυνάμεις. Εαν υπάρχει θεός όπως στις θρησκείες τότε σίγουρα δεν ενδιαφέρεται.
Το ότι δεν βλέπεις ή αυτόν ή τις πράξεις του, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν νοιάζεται. Μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι σε βοηθάει συνέχεια αλλά εσύ δεν τον παίρνεις χαμπάρι. Γιατί δεν είναι υλικό ον για να τον βλέπεις ούτε κανένας ψωνισμένος άνθρωπος που κάνει κάτι μόνο για την φήμη και την δόξα. Ούτε θέλει με το ζόρι να τον πιστεύεις κάνοντας συνέχεια θαύματα. Υποτίθεται ότι θέλει να τον πιστεύεις από αγάπη και όχι από θαυμασμό επειδή κάνει ταχυδαχτυλουργικά κόλπα. Σκέψου απλά το οξυγόνο που αναπνέεις. Του δίνεις ποτέ σημασία; Το βλέπεις ποτέ; Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;


Ναι αλλά το οξυγόνο έχει μία υπόσταση και είναι υπαρκτό και μπορείς να φτιάξεις νερό από οξυγόνο και υδρογόνο, και όζον και μπορείς να αποδείξεις την υπαρξή του. Όπως αποδεικνύεις την ύπαρξη των κβάντων και άλλων σωματιδίων μέσα από την φυσική.
Με την ύπαρξη του θεού δεν έιναι έτσι όμως. Καμμία απόδειξη, και ακόμα και οι αποδείξεις που κατά καιρούς έχουν βγεί είναι λανθασμένες επειδή πάντα αρχίζουν από κάποια λάθος προϋπόθεση.
Και πες ότι υπάρχει και ενδιαφέρεται... Αν το ενδιαφέρον του είναι αυτό που έχω δεί μέχρι τώρα, τότε καλύτερα να μου λείπει! Αν το ενδιαφέρον του είναι να βλέπω συνέχεια θάνατο αγαπημένων μου προσώπων και άσχημα πράγματα και να είμαι σε κατάθλιψη όλη την ώρα, τότε καλύτερα να μου λείπει. Δηλαδή, είναι σίγουρα σαδιστής!
___

η απορια αυτη εχει απαντηθη πολλακις , ο ανθρωπος ως ελευθερος απο το θεο παρακουσε τις εντολες του θεου και γενικα δεχτηκε την αμαρτωλη φυση.Οντας αμαρτωλοςειναι μακρια απο το θεο και ετσι οντας μακρια απο αυτονδεχεται τα αποτελεσματα της επιλογης τουο θεος δεν του εκανε τιποτα , ο ιδιος απομακρυνθηκε απο αυτον.δες αυτο αλλα http://www.jesusportal.org/magazine/18-3.htmα και στις πιο πισω σελιδες .

#162 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 28 February 2008 - 14:49

roriconfan:

η απορια αυτη εχει απαντηθη πολλακις , ο ανθρωπος ως ελευθερος απο το θεο παρακουσε τις εντολες του θεου και γενικα δεχτηκε την αμαρτωλη φυση.Οντας αμαρτωλοςειναι μακρια απο το θεο και ετσι οντας μακρια απο αυτονδεχεται τα αποτελεσματα της επιλογης τουο θεος δεν του εκανε τιποτα , ο ιδιος απομακρυνθηκε απο αυτον.δες αυτο αλλα http://www.jesusportal.org/magazine/18-3.htmα και στις πιο πισω σελιδες .


Και ποιές είναι οι εντολές του θεού ακριβώς; Γιατί οι σελίδες που μου προτείνεις ανήκουν σε θρησκευτικές οργανώσεις, οπότε είναι μολυσμένες από θρησκευτικές προκαταλήψεις και ταμπού. Και αυτό που λες είναι τελείως άκυρο. Δηλαδή απλά επειδή δεν προσεύχομαι και δεν πιστεύω πρέπει να υποφέρω, και να βλέπω τους γύρω μου να πεθαίνουν; Και τι ακριβώς είναι αμαρτία και τι δεν είναι; Το σεξ είναι αμαρτία; Η επιστήμη και η λογική είναι αμαρτία; Το να μην θέλω να γυρίζω συνέχεια το άλλο μάγουλο είναι αμαρτία; Το να θέλω να παλέψω για την ζωή είναι αμαρτία;
Απλά εαν πραγματικά ο θεός είναι ο απόλυτος όπως περιγράφεται τότε δεν έχει ανάγκη ούτε από προσευχές ούτε από τίποτα. Αλλιώς δεν είναι θεός. Και εαν τιμωρεί κάποιον επειδή απλά δεν προσεύχεται ή δεν πιστεύει, τότε δεν είναι θεός για μένα, αλλά ένα εκδικητικό πλάσμα, και σίγουρα όχι ακριβώς παντοδύναμο.

Το καλό και το κακό, η ηθική, δεν χρειάζονται ούτε θεούς ούτε θρησκείες για να τα μάθεις. Χρειάζονται σωστή εκπαίδευση.

Οπως καταλαβαίνω όσοι πιστεύουν είναι δυστυχώς κολλημένοι με έννοιες όπως "αμαρτία" και δεν μπορώ να συζητήσω όταν συνέχεια μου λένε ότι είναι αμαρτία το ένα ή το άλλο, χωρίς καμμία λογική βάση.

#163 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 28 February 2008 - 15:29

Και ποιές είναι οι εντολές του θεού ακριβώς; Γιατί οι σελίδες που μου προτείνεις ανήκουν σε θρησκευτικές οργανώσεις, οπότε είναι μολυσμένες από θρησκευτικές προκαταλήψεις και ταμπού. Και αυτό που λες είναι τελείως άκυρο. Δηλαδή απλά επειδή δεν προσεύχομαι και δεν πιστεύω πρέπει να υποφέρω, και να βλέπω τους γύρω μου να πεθαίνουν; Και τι ακριβώς είναι αμαρτία και τι δεν είναι; Το σεξ είναι αμαρτία; Η επιστήμη και η λογική είναι αμαρτία; Το να μην θέλω να γυρίζω συνέχεια το άλλο μάγουλο είναι αμαρτία; Το να θέλω να παλέψω για την ζωή είναι αμαρτία;
Απλά εαν πραγματικά ο θεός είναι ο απόλυτος όπως περιγράφεται τότε δεν έχει ανάγκη ούτε από προσευχές ούτε από τίποτα. Αλλιώς δεν είναι θεός. Και εαν τιμωρεί κάποιον επειδή απλά δεν προσεύχεται ή δεν πιστεύει, τότε δεν είναι θεός για μένα, αλλά ένα εκδικητικό πλάσμα, και σίγουρα όχι ακριβώς παντοδύναμο.

Το καλό και το κακό, η ηθική, δεν χρειάζονται ούτε θεούς ούτε θρησκείες για να τα μάθεις. Χρειάζονται σωστή εκπαίδευση.

Οπως καταλαβαίνω όσοι πιστεύουν είναι δυστυχώς κολλημένοι με έννοιες όπως "αμαρτία" και δεν μπορώ να συζητήσω όταν συνέχεια μου λένε ότι είναι αμαρτία το ένα ή το άλλο, χωρίς καμμία λογική βάση.




λοιπον, αν δεν γνωριζεις τα βασικα πιστευω που εχουν εκφραστει για την ορθοδοξια (συγνωμη, δεν θα προσεξα πως ειναι αιρετικο το σάιτ), εδω δεν ειναι το καταλληλο μερος να το κανεις, ενα παραδειγμα: αμαρτια , αυτο το κανει ο αθρωπος και το κακο ειναι απλο αποτελεσμα. ακομα το κακο υπαρχει για να μετανοησει ο ανθρωπος, και ναι το σεξ ειναι αμαρτια εκτος γαμου αλλα και ακομα να εχεις ερωτικη φαντασιωση για μια γυναικα , οπως και το να σκεφτεις πως κλεβεις κατι ειναι αμαρτια.η επιστημη και η λογικη δεν ειναι αμαρτια ( που ακουσες κατι τετοιο ? )αλλα αντιθετως το βγαινει και να λεει ενας επιστημονας ( που εξεταζει μονο το ''πως'' και οχι το ''ποιος'' και το ''γιατι'') πως δεν υπαρχει θεος κτλ, κτλ , ειναι τελειως ατοπο και μη λογικο,εδω δεν μας εχει πει για τα θεμελιωδη ερωτηματα θα μας απαντησει σε κατι εξω απο τον τομεα του; ( μερικα παραδειγματα ,η αποψη πως ο αθρωπος που καταγεται απο τον πιθηκο κτλ ουσιαστικα εχει καταρριφθει , τι ειναι ζωη κτλ.
εδω ενα ορθοδοξο σάιτ , εχει αυτα που ζητας να μαθεις :Ξ*αντελής Ξ*άσχος - Ξ— ΞŸΟθοδοξία των Αγίων Ξ*Ξ±Ο„Ξ*Οων

#164 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 February 2008 - 15:41

Μια στιγμή.

(συγνωμη, δεν θα προσεξα πως ειναι αιρετικο το σάιτ),

Το site είναι ανεξίθρησκο.

Συνεχίστε να σφάζεστε.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#165 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 28 February 2008 - 15:51

Μια στιγμή.Το site είναι ανεξίθρησκο.

Συνεχίστε να σφάζεστε.



μιλαγαμε για την ορθοδοξια , αν τα κανουμε αχταρμα και βαλουμε χριστιανισμο (ορθοδοξο) , βουδισμο, προτεσταντισμο , καθολικισμο κτλ μαζι δεν βγαινει ακρη.(για οσους αμφιβαλουν η ορθοδοξια ιστορικα δεν ειναι αιρεση οπως πχ προτεσταντες , αλλα η αρχικη μορφη της εκκλησιας)