Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Υπαρχει θεος ;
#136
Posted 27 February 2008 - 11:06
ειδα πολλα αλλα οχι και ολα τα ποστ και μπορω να πω οτι τα μισα ειναι εκτως θεματος btw
οι λογοι για τους οποιους καποιος πιστευει οτι υπαρχει η οχι θεος, ειναι αποτελεσματα ψαξιματος η πλησης εγκεφαλου απο μικρη υληκια
δεν μπορει ομως καποιος σε καμια περιπτωση να προσπαθει να περασει μια αντιληψη χωρις να εχει κοιταξει ολα τα αλλα ενδεχομενα και ακομη χειροτερα να υιοθετει ιδεες αλλων και να ειναι σε ολη του τη ζωη σαν ζωο με παροπιδες
εγω δεχομαι την ιστορικοτητα του χριστου αλλα οτι εκανε θαυματα και ολα αυτα οχι γιατι ειναι ιστοριες οι οποιες καθιεροθηκαν με την αποφαση μιας οικουμενικης συνοδου
απο κει και περα το οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη δηλ. ο θεος οχι ουτε αυτο το πιστευω
οι ανθρωποι απο παντα ζητουσαν βοηθεια για τα προβληματα τους και την καθε βοηθεια η καλοτυχια που ειχαν την ονομαζαν θεικη βοηθεια και για αυτο δημιουργηθηκαν θρησκειες και ιερεις για να εκμεταλευονται την ευπιστεια των απλων ανθρωπων και να βγαζουν λεφτα και να εχουν εξουσια.δεν ειναι τυχαιο το οτι ο παπας ειναι ο πιο δυνατος ανθρωπος στον κοσμο...
δηλονω υπευθηνα οτι ειναι δικες μου αποψεις και δεν εχω σκοπο να επιρεασω η να ενοχλησω κανενα
#137
Posted 27 February 2008 - 11:57
Μετα απο τοσο μεγαλο post περι μαθηματικων και επιστημης, περιμενα μια απαντηση με λιγο περισσοτερη τεκμηριωση... Αφου ειναι "απλο" , εξηγησε μου σε παρακαλω ποια ειναι αυτη η συσταση που επιτρεπει στον αγιασμο να μην αλλοιωνεται ποτε (καποιο στοιχειο του περιοδικου πινακα; καποια μοριακη ενωση; ) ή εστω δωσε ενα link/τιτλο βιβλιου οπου διαβασες για αυτην την συγκεκριμενη συσταση, καθως και γιατι υπαρχει μονο στις πηγες που βρισκονται κοντα σε κοιμητηρια Αγιων και οχι σε οποιοδηποτε αλλο νερο του πλανητη (ακομα και τα μεταλλικα αλλοιωνονται σε κανα-δυο χρονια). Επιστημονικα παντα.Απλά η σύστασή του είναι τέτοια που παραμένει αναλλοίωτη. Απλή χημεία...

#138
Posted 27 February 2008 - 12:19
Μετα απο τοσο μεγαλο post περι μαθηματικων και επιστημης, περιμενα μια απαντηση με λιγο περισσοτερη τεκμηριωση... Αφου ειναι "απλο" , εξηγησε μου σε παρακαλω ποια ειναι αυτη η συσταση που επιτρεπει στον αγιασμο να μην αλλοιωνεται ποτε (καποιο στοιχειο του περιοδικου πινακα; καποια μοριακη ενωση; ) ή εστω δωσε ενα link/τιτλο βιβλιου οπου διαβασες για αυτην την συγκεκριμενη συσταση, καθως και γιατι υπαρχει μονο στις πηγες που βρισκονται κοντα σε κοιμητηρια Αγιων και οχι σε οποιοδηποτε αλλο νερο του πλανητη (ακομα και τα μεταλλικα αλλοιωνονται σε κανα-δυο χρονια). Επιστημονικα παντα.
Δεν ξέρω, δεν είμαι χημικός, και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό, δεν το έχω ψάξει. Απλά λέω την λογική άποψη, επειδή έχω μία βασική ιδέα περί χημείας και φυσικής, και δεν πιστεύω σε "μαγικά" ή "θεία" πράγματα.
Απλά, έχεις δέι ότι σε κάποιες καταστάσεις διατηρούνται τα κόκκαλα, δέρμα και άλλα πολλά. Γι αυτό άλλωστε έχουν βρεθεί κόκκαλα δεινοσαύρων, απολιθώματα, κλπ.
Το να διατηρηθεί ένας αγιασμός 15-17 χρόνια δεν μου φαίνεται απίθανο. Ιδίως σε πλαστική συσκευασία, που δεν αλλοιώνει τίποτα. Εδώ είχαν καλύψει την νονά μου όταν πέθανε με κάποια πλαστική συσκευασία και όταν την ξεθάψανε μετά από τρία χρόνια όπως ορίζεται, ήταν σχεδόν αναλλοίωτη. Το πλαστικό διατηρεί αναλλοίωτα τα πράγματα, και εαν ξέρεις το πλαστικό είναι από τα υλικά που παραμένουν αναλλοίωτα επί χιλιάδες χρόνια (δεν θυμάμαι πόσα χρόνια θέλει το πλαστικό για να αποσυντεθεί πλήρως). Το πλαστικό είναι οργανικό πολυμερές. (Αν κάποιος είναι χημικός και μπορεί να διαφωτίσει εδώ καλύτερα...)
Απλά όπως είπα, δεν πιστεύω σε θαύματα και άλλα παρόμοια, δεν ξέρω εαν υπάρχει θεός αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, και για μένα είναι σαν να μην υπάρχει, και δεν πιστεύω σε καμμία θρησκεία και εκκλησία.
PS. Kenny, θέλω κι άλλες φωτογραφίες... I like your funny spam!

#139
Posted 27 February 2008 - 13:19
Καταρχήν ευτυχώς ή δυστυχώς ο άνθρωπος έχει την "ικανότητα" να πιστεύει ό,τι θέλει. Ανάλογα με τις εμπειρίες του, με το περιβάλλον που έχει μεγαλώσει κλπ τελικά καταλήγει να πιστεύει σε κάποια πράγματα. Έτσι, μετά από κάποιο σημείο όλοι έχουμε κάποια αξιώματα, κάποια πράγματα που θεωρούμε δεδομένα. Και εδώ είναι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει μια πραγματική συζήτηση για τον Θεό: Επειδή ο κάθε ένας έχει διαφορετικά βασικά αξιώματα, και επιχειρηματολογεί με βάσει αυτά. Είναι σαν να προσπαθούν να επικοινωνήσουν άνθρωποι που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες. Μπορείτε να διαβάσετε και αυτό το κείμενο, εγώ πάντως το βρήκα ενδιαφέρον.
Όσον αφορά αυτό που ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί ο Θεός γιατί τότε όλοι θα αναγκάζονταν να το πιστέψουν... Εγώ να ρωτήσω το εξής. Έστω, ότι κάποιοι επιστήμονες αποδείκνυαν την ανυπαρξία του Θεού. Αναρωτιέμαι, τότε θα σταματούσαν όλοι να πιστεύουν επειδή θα είχε αποδειχτεί; ΠΟΛΥ αμφιβάλω. Οι περισσότεροι θα αντιδρούσαν ως εξής. Από το να αμφισβητούν για την εγκυρότητα της τάδε επιστημονικής μελέτης, μέχρι την πλήρη αμφισβήτηση της επιστήμης. Θα λένε, ε μωρέ τώρα τους επιστήμονες θα ακούσουμε τώρα; Άρα το ότι δεν αποδεικνύεται δεν είναι λόγος για να πιστεύεις στον Θεό.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι και το πρόβλημα μου με το θέμα Θεού. Ότι ακριβώς, ακόμα και κάποια πράγματα που αποδεικνύονται, οι θρησκείες τα σνομπάρουν και τα απορρίπτουν. Αν υπάρχει Θεός, τότε δεν νομίζω τα έργα του να έρχονται σε αντίθεση με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν. Δηλαδή, άντε. Κάτι το έκανε ο Θεός; Ωραία. Τότε αυτό θα πρέπει να συμβαίνει έτσι, και ακόμα και να μελετηθεί επιστημονικά θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που έκανε ο Θεός. Θέλω να πω, πως αυτό το, οι επιστήμονες μιλάνε για το πως συμβαίνει κάτι, ενώ η Θεολογία για το από ποιόν και το γιατί είναι ψέμα. Διότι πολύ απλά τόσο Η Θεολογία όσο και η Επιστήμη χώνουν την μύτη τους παντού.
Επίσης, μια άλλη διαφορά ανάμεσα στις θρησκείες και τους "επιστήμονες"(μάλλον τους λογικούς θα έπρεπε να πω, αλλά η λογική είναι κάτι υποκειμενικό στην πολύ ευρύτερη έννοια της), είναι ότι οι θρησκείες βασίζονται στον δογματισμό. Δηλαδή θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα, και απαιτούν από τους πιστούς τους να τα πιστεύουν με νύχια και με δόντια, ως ένδειξη πίστης. Με λίγα λόγια, οι θρησκείες δεν είναι ανοιχτές σε νέες ιδέες. Σε αντίθεση με την επιστήμη, όπου αν κάποιος αποδείξει ότι κάτι που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν λάθος, όλοι όσοι θέλουν να λέγονται επιστήμονες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν. Δηλαδή οι θρησκείες λένε, τα ξέρουμε σίγουρα όλα τέλεια, και δεν ακούμε κανέναν γιατί θα μας επιρεάσουν. Οι επιστήμονες λένε, μέχρι στιγμής, ξέρουμε αυτά. Άμα πιστεύεις είναι λάθος, απόδειξε το και θα σε πιστέψουμε.
Και τέλος κανείς από αυτούς που πιστεύουν πραγματικά δεν αναφέρθηκε σε άλλες θρησκείες. Αλήθεια, γνωρίζεται ότι υπάρχουν κι άλλες θρησκείες έτσι; Τί γνώμη έχετε για τις άλλες θρησκείες; Δυστυχώς φαντάζομαι πως όσοι πιστεύουν θεωρούν αυτόματα ότι οι άλλες θρησκείες είναι ψεύτικες, είναι αιρετικές ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Με ποιο κριτήριο αποφασίσατε ότι οι άλλες θρησκείες είναι ψεύτικες; Μα φυσικά με το ότι δεν τις πιστεύετε. Οι περισσότεροι εδώ μέσα αναφέρονται στην χριστιανική θρησκεία. Όμως άμα όλοι μας εδώ είχαμε γεννηθεί στην Ινδία, τότε τι θα είχε γίνει; Θα είμασταν όλοι αιρετικοί; Μα όχι! Θα πιστεύαμε στον Ινδουισμό, Βουδισμό ή ότι άλλο ήταν εκεί "της μόδας", και θα λέγαμε τους χριστιανούς, ότι είναι ψεύτικοι και αιρετικοί. Αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις θρησκείες. Δεν γίνεται αν μένεις Ελλάδα να υπάρχει ο τάδε Θεός και αν μένεις Ινδία ο άλλος. Οι ίδιες οι θρησκείες, είναι αλληλοσυγκρουόμενες, αρά αποκλείεται να ισχύουν όλες ταυτόχρονα. Και δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο για το πια είναι η καλύτερη.
#140
Posted 27 February 2008 - 13:47

#141
Posted 27 February 2008 - 14:12
1. Ο Θεός είναι ο δημιουργός του σύμπαντος.
Αν το σύμπαν κάποτε δημιουργήθηκε, τότε η παραπάνω άποψη είναι σωστή και ο Θεός υπάρχει.
Αν το σύμπαν δεν δημιουργήθηκε αλλά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ανέκαθεν, τότε είναι αυθύπαρκτο και αιώνιο όπως ο Θεός. Αρά το σύμπαν είναι ο Θεός κι εμείς ένα μικρό μέρος του που εσφαλμένα νομίζουμε ότι είμαστε αποκομμένοι από αυτόν.
Αν πάλι το σύμπαν δεν υπάρχει και ο κόσμος είναι ένα ψέμα των αισθήσεων μας, τότε η ψευδαίσθηση που μας κάνει να νομίζουμε ότι υπάρχει είναι ο Θεός.
2. Ο Θεός είναι ο προστάτης και καθοδηγητής της ανθρωπότητας.
Αν δεχόμαστε ότι ο Θεός επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων, τότε η παραπάνω άποψη είναι σωστή και ο Θεός υπάρχει.
Αν ο Θεός δεν επεμβαίνει, τότε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αδιαφορεί και όχι απαραίτητα ότι δεν υπάρχει. Ή ότι επεμβαίνει με νοητικές συμβουλές αντί με πράξεις. Ή ότι πραγματικά επεμβαίνει κι εμείς απλά δεν τον παίρνουμε χαμπάρι.
3. Ο Θεός είναι η δύναμη που αμείβει τους πιστούς και τιμωρεί τους ανήθικους.
Αν δεχόμαστε ότι θρήσκος είναι κάποιος ανιδιοτελής, μετριοπαθής, πράος ή/και φιλάνθρωπος, τότε η αμοιβή του θα είναι να ζει χωρίς άγχος για το τι ρούχα θα φοράει ή πόσα λεφτά θα έχει, τι γνώμη θα έχει ο κόσμος γι’αυτόν και θα βοηθάει άλλους χωρίς να περιμένει αμοιβή. Μια χαρά αμοιβή μου ακούγεται. Όλοι όσοι εσφαλμένα θεοποιούνε το χρήμα, την εξουσία, την διασημότητα, το σεξ ή τον υλισμό γενικότερα, απλά βλάπτουνε τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Απλά δείτε τι γίνεται κάθε πρωί στις κουτσομπολίστικες εκπομπές. Όλα αυτά από την θεοποίηση του υλισμού προέρχονται.
Αν δεχόμαστε ότι θρήσκος είναι απλά κάποιος που πάει συνέχεια στην εκκλησία, εξομολογείται, προσεύχεται, νηστεύει και κάνει προσφορές στην εκκλησία, τότε η ψυχική αυτοϊκανοποίηση που νοιώθει με αυτά που κάνει είναι η αμοιβή του. Χωρίς την θρησκεία, θα ξεσπούσε την ανάγκη του για ψυχική αυτοϊκανοποίηση θεοποιώντας κάτι το υλιστικό, όπως στην παραπάνω περίπτωση.
Το αν υπάρχει ζωή μετά θάνατο ή όχι δεν είναι σχετικό με το αν ο Θεός υπάρχει ή όχι.
Και ορίστε πως αναιρούνται μερικές αντίθετες απόψεις.
1. Ο Θεός δεν υπάρχει γιατί το κακό κυριαρχεί στον κόσμο.
Και ποιος ξέρει να ορίσει το τι είναι καλό ή κακό; Οι περισσότεροι νομίζουνε ότι «καλό» είναι οτιδήποτε συμφέρει αυτούς και το σινάφι τους και «κακό» οτιδήποτε τους ζημιώνει. Αλλά ολοφάνερα, ότι «σε συμφέρει» να γίνεται είναι εγωιστικό και ο «τομαρισμός» μόνο καλό δεν κάνει. Άλλωστε αν δεν το έχετε καταλάβει, όσα περισσότερα υλικά αγαθά έχει κάποιος, τόσο λιγότερο νοιάζεται για τον συνάνθρωπο του γιατί τόσο λιγότερο πιστεύει ότι τον έχει ανάγκη ή ότι είναι πλέον του επιπέδου του. Αρά τόσο πιο «κακός» γίνεται σε εισαγωγικά. Οπότε, μη κρίνεται το τι είναι καλό με βάση το υλικό συμφέρον.
Επειδή μπορεί κάπου να υπερισχύει η εγκληματικότητα και η διαφθορά, δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Απλά κανείς δεν ακούει τις συμβουλές του.
Επειδή μπορεί κάπου να γίνει ένας σεισμός και να σκοτώσει χιλιάδες χωρίς να έχουνε κάνει κάτι κακό, δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Απλά κινηθήκανε οι λιθοσφαιρικές πλάκες. Και το να αποκαλείς κακές τις λιθοσφαιρικές πλάκες είναι σαν να κατηγορείς την Γη που γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Είναι φυσικό φαινόμενο, όχι τιμωρία Θεού.
Επειδή μπορεί να πέσουμε και να σπάσουμε το πόδι μας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο Θεός επειδή δεν μας προστάτεψε. Απλά δεν προσέχαμε. Ας μην έχουμε την απερισκεψία μας σαν δικαιολογία για να λέμε ότι δεν υπάρχει.
Επειδή μπορεί κάποιος να δολοφονήσει έναν αγαπημένο μας (χτύπα ξύλο), δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο Θεός επειδή δεν τον προστάτεψε. Ο Θεός υποτίθεται ότι μας έδωσε την ελευθερία να κάνουμε το καλό και το κακό. Επειδή κάποιοι καταχράζονται την ελευθερία τους για κακές πράξεις, δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Σκεφτείτε απλά ότι αν δεν είχαμε ελευθερία, αυτή την στιγμή δεν θα συζητούσαμε καν αν υπάρχει Θεός. Θα ήμασταν άβουλα ρομποτάκια. Ή ανεγκέφαλα ζώα που ακολουθούνε μόνο τις ορμές τους.
Επειδή μπορεί να προσευχόμαστε συνέχεια και ο Θεός να μην απαντάει ποτέ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να αδιαφορεί. ‘Η μπορεί απλά να μας μιλάει με την καρδιά μας και εμείς να μην τον καταλαβαίνουμε επειδή περιμένουμε να τον ακούσουμε λες και είναι άνθρωπος.
2. Ο Θεός δεν υπάρχει. Είναι απλά ένα όμορφο ψέμα που σκαρφιστήκανε οι άνθρωποι για να παίρνουνε κουράγιο στις δύσκολες ώρες και να κοροϊδεύουνε τους εαυτούς τους ότι κάποιος εκεί ψηλά τους προσέχει και τους βοηθάει.
Έστω ότι έτσι είναι. Αρά ο Θεός είναι κάτι σαν το συνώνυμο της ελπίδας. Ποιος μπορεί να ζει χωρίς ελπίδα; Και ποιος μπορεί να μην έχει ελπίδες για υπερβολικά σπουδαία πράγματα; Αν ζούσαμε μέσα στην απελπισία και στην αδιαφορία καλύτερα θα ήταν;
3. Ο Θεός δεν υπάρχει. Είναι απλά ένα όμορφο ψέμα που σκαρφιστήκανε οι ιερείς για να κοροϊδεύουνε τον αδαή κοσμάκη να τους δίνει τα λεφτά του. Επίσης, είναι ένα όμορφο ψέμα για να δημιουργεί φανατικούς και ανεγκέφαλους στρατιώτες που θα μισούνε οτιδήποτε δεν συμφωνεί με τις απόψεις των ιερέων και που θα δίνουνε και την ίδια τους την ζωή με αντάλλαγμα μια ψεύτικη ευτυχισμένη μεταθανάτια ζωή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο Θεός. Απλά σημαίνει ότι πολλοί καταχράζονται το όνομα του για καθαρά προσωπικά συμφέροντα. Και το ότι ο Θεός δεν τους κεραυνοβολεί, είναι ένδειξη ότι μας αφήνει να έχουμε ελεύθερη θέληση να σκατώσουμε την ζωή μας όπως θέλουμε. Τι καλύτερο υπάρχει από αυτό;
Που είναι η απορία, λοιπόν; Στο να λες «δεν υπάρχει Θεός γιατί δεν με συμφέρει να υπάρχει»; Στο «δεν μπορώ να αποδείξω ότι υπάρχει, αρά δεν υπάρχει»; Στο «είμαι ελεύθερος να κάνω ότι γουστάρω και ο Θεός να πάει να κουρεύεται»; Που;
Είχα ακούσει τις δυο ακόλουθες φοβερές ατάκες που είναι ωραίο να τις έχεις υπόψιν σου όταν έχεις υπαρξιακές ανησυχίες.
Από το TheHogsworth του Discworld: Αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε πράγματα που δεν υπάρχουν, πώς γίνεται να υπάρχει και η ελπίδα ότι κάποτε θα υπάρξουν;
Από το καρτούν Dilbert: Οι άνθρωποι δημιουργούνε αυταπάτες. Όσο πιο πολύ πιστεύουνε σε αυτές, τόσο πιο αληθινές φαντάζουνε αυτές οι αυταπάτες. Αν κάποτε οι άνθρωποι σταματήσουνε να πιστεύουνε, τότε οι αυταπάτες διαλύονται. Αλλά τότε διαλύονται και οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος τους.
#143
Posted 27 February 2008 - 14:38
γιατί χρειαζόμαστε την έννοια θεός? απλά και μόνο ως ελπίδα? γιατί πιστεύω ότι η ελπίδα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.
Γιατί ο Θεός είναι Η ελπίδα ενώ η ελπίδα από μόνη της είναι μια λέξη. Λείπει ένα επίθετο να την ομορφύνει.
#145
Posted 27 February 2008 - 14:47
Γιατί ο Θεός είναι Η ελπίδα ενώ η ελπίδα από μόνη της είναι μια λέξη. Λείπει ένα επίθετο να την ομορφύνει.
καλά, και ο θεός μια λέξη είναι, απλά από πίσω κρύβεται μπόλικη ψυχολογία και κοινωνική χειραγώγηση.
αλλά έτσι μάλλον θα πάμε σε flame.
Δηλαδή εγώ που δεν πιστεύω σε θεούς και τέτοια δεν έχω ελπίδα; Δεν ελπίζω;
Νομίζω ότι εκεί κάνεις λάθος roriconfan. Εκτός εαν θεοποιείς την ελπίδα.
αν θεοποιηθεί η ελπίδα τότε πάμε σε πολυθεϊστικό μονοπάτι.
#146
Posted 27 February 2008 - 15:15
Κατ αρχας ή γέυση της adventurer δεν είναι ικανοποιητικό κριτίριο για την αλοιόση του νερού καθώς μπορει να υπάρχουν αλαγές στο νερο που δεν τις βρίσκεις με τη γλώσσα.Το να διατηρηθεί ένας αγιασμός 15-17 χρόνια δεν μου φαίνεται απίθανο. Ιδίως σε πλαστική συσκευασία, που δεν αλλοιώνει τίποτα. Εδώ είχαν καλύψει την νονά μου όταν πέθανε με κάποια πλαστική συσκευασία και όταν την ξεθάψανε μετά από τρία χρόνια όπως ορίζεται, ήταν σχεδόν αναλλοίωτη. Το πλαστικό διατηρεί αναλλοίωτα τα πράγματα, και εαν ξέρεις το πλαστικό είναι από τα υλικά που παραμένουν αναλλοίωτα επί χιλιάδες χρόνια (δεν θυμάμαι πόσα χρόνια θέλει το πλαστικό για να αποσυντεθεί πλήρως). Το πλαστικό είναι οργανικό πολυμερές. (Αν κάποιος είναι χημικός και μπορεί να διαφωτίσει εδώ καλύτερα...)
Και επισεις υπάρχει ενα μεγάλο ερωτηματικο οσον αφορα την μνήμη τις adventurer για το νερο που ειχε δοκιμασει πριν απο όλα αυτα τα χρόνια.....
Γενικώς το να διατηρήσεις το νερο με τα αλλατα του πόσιμο δεν είναι και ιδιέτερα δύσοκλο. Απλά το κλίνεις σε ένα καθαρό μπουκάλι και εισαι ok(και καλύτερα γυάλινο αντι για πλαστικό)
Αλλα δε μπορεις να ξέρεις τι νερα χρησιμοποιούν στο καθε αγιασμό και τι θα περιέχουν οταν θα φτάσουν σε εσένα.
Νερο βρύσης κλεισμένο σε μπουκάλι απο οσο θυμάμε αρχιζει και μυρίζει μετα απο μερικές μέρες. Δεν αποκλείετε όμώς μέτα απο 10 χρόνια να έχουν γίνει περετέρο διεργασίες που δειώχνουν τη μυροδία.
Γενίκως δεν είναι απίθανο να έχει παραμήνει αναλειοτη η γέυση (νερο είναι οχι κρεας για να καταστρέφεται) αλλα δε μπορεις να βγάλεις ακρη αν δε κάνεις ανάλυση το συγκεκριμενο νερο που λέει η adventurer,

#147
Posted 27 February 2008 - 15:33
εγω απλα ελπιζω να υπαρχει μετα θανατον ζωη. να υπαρχει κατι τελος παντων... με ποια μορφη δεν εχει σημασια. εχω επιλεξει να ακολουθω την ορθοδοξη εκκλησια γιατι δεν ειναι τοσο δογματικη οσο καποιοι νομιζουν και τα διδαγματα της μπορουν να ερμηνευτουν με πολλους τροπους. και φυσικα γιατι ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με το ελληνικο εθνος και την ιστορια του.
Τωρα το τι θα γινει οταν πεθανω, ενας θεος ξερει (sic)...
κανεις στο κοσμο δεν εχει τις απαντησεις. οσοι νομιζουν οτι τις εχουν, η πολυ θρησκοι ειναι η πολυ αθεοι....

#148
Posted 27 February 2008 - 16:32
Από τα λίγα posts που διάβασα είδα αναφορές για τη δημιουργία του σύμπαντος κλπ.
Πάντοτε υπήρχαν ερωτήματα που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να απαντήσουν, αλλά με την πάροδο των χρόνων - συνεπώς και της νοητικής/τεχνολογικής κλπ εξέλιξης - αυτά τα ερωτήματα ένα ένα απαντιόνταν με τη λογική και πάντοτε υπάκουαν- και υπακούν και θα υπακούν φυσικά - σε κάποιους κανόνες φυσικής.
Ένα πολύ απλό παράδειγμα.
12θεο. Τί είναι ο ήλιος; Πώς εμφανίζεται κάθε πρωί απο τον ορίζοντα;
Που να ήξεραν οι άνθρωποι οτι η γη γυρίζει, οτι υπάρχουν άλλοι αστέρες και πλανήτες κλπ κλπ... Οπότε τι να κάνουν; Δίνουν την απάντηση εύκολα χρησιμοποιώντας τη θρησκεία. Βγαίνει ο Απόλλωνας (right?) με το άρμα του και "΄σέρνει" τον ήλιο.
Από μηχανής θεός, στην κυριολεξία.
Όμως στη συνέχεια όπως είναι γνωστό έγιναν χίλιες δυο ανακαλύψεις και η "εμφάνιση" του ηλίου εξηγείται και αποδεικνύεται με τη φυσική.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι φυσικό να έχουμε ερωτήματα που μένουν αναπάντητα, και αυτό γιατί δεν είμαστε, ακόμα, σε θέση να τα απαντήσουμε, αλλά κάποτε σίγουρα θα απαντηθούν (αν αντέξει η ζωή στη γη αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια).
Δεν νομίζω να πάρω μέρος στη συζήτηση διότι δεν έχω το χρόνο να βρίσκομαι συνέχεια up-to-date και να απαντώ σε ότι μου κινεί το ενδιαφέρον + έχω βαρεθεί τέτοιου είδους συζητήσεις.
Έλεος, μπαίνω εδώ να ξεσκάσω λίγο και πάλι τα ίδια βλέπω.
P.S.: @ Ayu: Η είσαι άθεος ή δεν είσαι, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο.

Υπάρχει βέβαια το πολύ θρήσκος και το λίγο θρήσκος. =0
#149
Posted 27 February 2008 - 16:52
Κατ αρχας ή γέυση της adventurer δεν είναι ικανοποιητικό κριτίριο για την αλοιόση του νερού καθώς μπορει να υπάρχουν αλαγές στο νερο που δεν τις βρίσκεις με τη γλώσσα.
Και επισεις υπάρχει ενα μεγάλο ερωτηματικο οσον αφορα την μνήμη τις adventurer για το νερο που ειχε δοκιμασει πριν απο όλα αυτα τα χρόνια.....
Γενικώς το να διατηρήσεις το νερο με τα αλλατα του πόσιμο δεν είναι και ιδιέτερα δύσοκλο. Απλά το κλίνεις σε ένα καθαρό μπουκάλι και εισαι ok(και καλύτερα γυάλινο αντι για πλαστικό)
Αλλα δε μπορεις να ξέρεις τι νερα χρησιμοποιούν στο καθε αγιασμό και τι θα περιέχουν οταν θα φτάσουν σε εσένα.
Νερο βρύσης κλεισμένο σε μπουκάλι απο οσο θυμάμε αρχιζει και μυρίζει μετα απο μερικές μέρες. Δεν αποκλείετε όμώς μέτα απο 10 χρόνια να έχουν γίνει περετέρο διεργασίες που δειώχνουν τη μυροδία.
Γενίκως δεν είναι απίθανο να έχει παραμήνει αναλειοτη η γέυση (νερο είναι οχι κρεας για να καταστρέφεται) αλλα δε μπορεις να βγάλεις ακρη αν δε κάνεις ανάλυση το συγκεκριμενο νερο που λέει η adventurer,
διαβασα καπου οτι ο αγιασμος ειναι απλα νερο βρυσης, απλα λενε την ευχη.
The End :και μια ερώτηση.
''γιατί χρειαζόμαστε την έννοια θεός? απλά και μόνο ως ελπίδα? γιατί πιστεύω ότι η ελπίδα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.''
εχει απαντηθει
#150
Posted 27 February 2008 - 17:29
διαβασα καπου οτι ο αγιασμος ειναι απλα νερο βρυσης, απλα λενε την ευχη.
The End :και μια ερώτηση.
''γιατί χρειαζόμαστε την έννοια θεός? απλά και μόνο ως ελπίδα? γιατί πιστεύω ότι η ελπίδα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.''
εχει απαντηθει
για τη μετά θάνατο ζωή? και πάλι δεν είναι απαραίτητη η έννοια θεός.
άσε που πάλι ταυτίζεται η λέξη ελπίδα με τη λέξη θεός.