Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;


  • This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

  1. ναι (666 votes [28.57%])

    Percentage of vote: 28.57%

  2. οχι (777 votes [33.33%])

    Percentage of vote: 33.33%

  3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

    Percentage of vote: 38.10%

Vote

#181 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 February 2008 - 20:57

6. Ο Phm έγραψε:
Έχεται σκεφτεί ότι ο λόγος δημιουργίας του thread είναι ότι το ήθελε ο Θεός; Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο. Του έδωσε αγάπη. Και παρόλα αυτά ο άνθρωπος έδειξε αχαριστία. Αντί να μιλάει για τον Θεό που τον έφτιαξε, αντί να τον εξυψώνει, τον παράτησε και άρχισε να μιλάει για άλλα πράγματα. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τα anime. Έχετε σκεφτεί ότι ο θεός μπορεί να μην εγκρίνει τα anime; Τα anime δεν απεικονίζουν τον πραγματικό κόσμο, είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. Είναι ιεροσυλία, γιατί είναι εναντίωση στον κόσμο που έφτιαξε ο Θεός. Και μέσα λοιπόν σε αυτό το βέβηλο forum να μην υπάρχει ούτε ένα thread για τον Θεό; Είναι ξεκάθαρο λοιπόν. Ο Θεός θέλησε να φτιαχτεί αυτό το thread για να μας δείξει την ύπαρξή Του και να μας κάνει να συνηδητοποιήσουμε την αρρώστια που έχει το hobby που τοσο αγαπάμε
Αν και ουσιαστικά έχεις δίκιο, επειδή ακριβώς πολλά ανιμέ σε βάζουν να σκεφτείς, δεν είναι εντελώς αρρωστημένα. Έχω μάθει υπερβολικά πολλές αλήθειες μέσα από αυτά για να τα αποκαλώ απλά αρρώστια. Να, μερικά από τα επιχειρήματα μου εδώ, σε ανιμέ βασίζονται. Δεν τα παρακολουθώ απλά για να σκοτώνω την ώρα μου και να γεμίζω το μυαλό μου με ανωμαλίες ώστε να απομακρύνομαι από τον θεό. Μαθαίνω και κάτι.

Βασικά το τραγελαφικό ξέρεις ποιο είναι; Ότι αυτό εγώ το έγραψα με σαρκαστικό/χιουμοριστικό ύφος :sigh2:

Ας πούμε πως έχουμε ένα σύστημα 2 διαστάσεων. Οι διαστάσεις αυτές είναι το μήκος και το πλάτος. Εμείς οι άνθρωποι οριοθετούμε τον κόσμο μας μέσα σε αυτές, και ταυτόχρονα περιορίζουμε την αντίληψη μας και πάλι μέσα σε αυτές. Επειδή φυσικά....είμαστε άνθρωποι.
Αν η λογική ακολουθία στο ερώτημα της υπάρξεως θεού ή όχι είναι μια γραμμή που συνδέει δύο σημεία στο σύστημα μας (το σημείο ερώτηση με το σημείο απάντηση), αργά ή γρήγορα, αυτή την απάντηση θα την βρούμε, καθώς επεκτείνουμε μέσω της γνώσης ή της πίστης, (ανάλογα με το τι θέλετε από τα δύο) την αντίληψη μας για το εμβαδόν του συστήματος.

Και τώρα, ώρα για γλέντι. Αν υπάρχουν πάνω από δυο διαστάσεις? Τι γίνεται τότε? Ας προσθέσουμε έτσι για πλάκα μια τρίτη. Και ας την πούμε ύψος. Και ας βάλουμε το σημείο απάντηση σε διαφορετικό ύψος από το σημείο ερώτηση. Ποιό είναι το αποτέλεσμα?

ΧΑ. Μου θύμισες αυτό το βιντεάκι :Blissfull:
Spoiler:

phmava.php

#182 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,517 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 28 February 2008 - 21:56

ΧΑ. Μου θύμισες αυτό το βιντεάκι :Blissfull:

Spoiler:


Πραγματικά απίστευτο. Δεν περίμενα να υπάρχει μέχρι και animation videάκι για αυτό (περίπου) που είπα....thanks man...:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#183 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 February 2008 - 22:07

phm, Dante80, δείτε κι αυτό: YouTube - Imagining the Tenth Dimension

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#184 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 February 2008 - 22:59

phm, Dante80, δείτε κι αυτό: YouTube - Imagining the Tenth Dimension


Πολύ ενδιαφέρον αλλά μετά από κάποιο σημείο κάπως έχασα την μπάλα :blurah5:
phmava.php

#185 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 29 February 2008 - 13:23

1. Ο Darkchilde έγραψε:
Ναι αλλά το οξυγόνο έχει μία υπόσταση και είναι υπαρκτό και μπορείς να φτιάξεις νερό από οξυγόνο και υδρογόνο, και όζον και μπορείς να αποδείξεις την υπαρξή του. Όπως αποδεικνύεις την ύπαρξη των κβάντων και άλλων σωματιδίων μέσα από την φυσική. Με την ύπαρξη του θεού δεν έιναι έτσι όμως. Καμμία απόδειξη, και ακόμα και οι αποδείξεις που κατά καιρούς έχουν βγεί είναι λανθασμένες επειδή πάντα αρχίζουν από κάποια λάθος προϋπόθεση.


Εντάξει, ο αέρας ένα χαζό παράδειγμα ήταν και μάλλον κακώς το ανάφερα. Πάντως, αν το θέτεις έτσι, σκέψου ότι και τα κβάντα αν και ξέρουμε ότι υπάρχουν, δεν τα έχουμε δει ποτέ. Δηλαδή ναι μεν είναι παντού και ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά κατά τα άλλα είναι αδιανόητα με τις ανθρώπινες αισθήσεις. Όπως και ο Θεός.

Ή ακόμα και το φεγγάρι. Όλοι μας λένε ότι είναι ένα μεγάλο σφαιρικό σώμα που γυρίζει γύρω από την Γη. Όλοι μας το βλέπουμε τα βράδια και όλη την ώρα ακούμε ντοκιμαντέρ γι’αυτό. Ποιος όμως πέρα από τους αστροναύτες που πήγαν εκεί (αν πραγματικά πήγαν ποτέ) έχει πραγματική εμπειρική γνώση γι’αυτό; Όλοι μας ότι ξέρουμε για το φεγγάρι (και κατά επέκταση για οτιδήποτε άλλο) το ξέρουμε μόνο μέσα από το πώς μας το παρουσιάζει το σχολείο και η τηλεόραση. Και ποιος μας λέει δηλαδή ότι όλα αυτά δεν είναι ψέματα που τα σκαρφίζουνε κάποιοι για να μας κρατάνε χαζούς και ελεγχόμενους; Ξέρεις φαντάζομαι τι προπαγάνδα πέφτει συνέχεια στη χώρα μας και πόση περισσότερη σε κράτη με χούντες και απολυταρχίες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα περισσότερα πράγματα που τα εξηγούμε με την γνώση, δεν είναι πραγματικά γνώση. Θεωρία είναι που ο καθένας μπορεί να μας την πασάρει όπως θέλει. Η θεωρητική γνώση καταντάει να είναι κι αυτή πίστη, αβάσιμη δηλαδή αποδοχή της άποψης κάποιου που μας το παίζει σπουδαίος.

2. Ο Darkchilde έγραψε:
Και πες ότι υπάρχει και ενδιαφέρεται... Αν το ενδιαφέρον του είναι αυτό που έχω δεί μέχρι τώρα, τότε καλύτερα να μου λείπει! Αν το ενδιαφέρον του είναι να βλέπω συνέχεια θάνατο αγαπημένων μου προσώπων και άσχημα πράγματα και να είμαι σε κατάθλιψη όλη την ώρα, τότε καλύτερα να μου λείπει. Δηλαδή, είναι σίγουρα σαδιστής!

Ε, τώρα τι να σου πω. Και το εμβόλιο που κάνουμε τσούζει αλλά μας προστατεύει από αρρώστιες. Και ο οδοντίατρος μας πονάει αλλά μας γλιτώνει από πονόδοντους. Και το σχολείο το βαριόμαστε αλλά μας προσφέρει κοινωνική διάπλαση (καλή και κακή) και (θεωρητικά) εφόδια για την ζωή. Πολλά πράγματα που δεν μας αρέσουν, ουσιαστικά υπάρχουν για να μας βοηθάνε.

Αν τώρα μιλάμε για πιο χτυπητά πράγματα όπως δολοφονίες και φυσικές καταστροφές, τότε τα πρώτα τα προκαλούνε οι άνθρωποι και τα δεύτερα είναι φυσικά φαινόμενα. Ο θεός δεν έχει καμία συμμετοχή. Αν δεν επεμβαίνει, είναι γιατί μας έχει δώσει την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε. Αν πεταγόταν και διόρθωνε το παραμικρό κακό που συνέβαινε, τότε:
Α) Δεν θα μαθαίναμε ποτέ τίποτα γιατί υποτίθεται ότι μαθαίνουμε από τα λάθη και τις κακουχίες μας.
Β) Δεν θα είχαμε λόγο να προσπαθούμε ή να μοχθούμε για οτιδήποτε γιατί ο θεός θα μας τα παρείχε όλα έτοιμα.
Γ) Δεν θα ήμασταν ποτέ ικανοποιημένοι αν τα είχαμε όλα στο πιάτο. Θα ήμασταν μια ζωή σαν κακομαθημένα και αχάριστα παιδάκια που γκρινιάζουνε κάθε τρεις και λίγο για να τους δώσει ο θεός ότι τους καπνίσει.
Δ) Δεν θα είχαμε ουσιαστικά ελεύθερη θέληση καθώς ότι θα θέλαμε να κάνουμε θα έπρεπε πρώτα να τηρεί τα κριτήρια του θεού.
Πίστεψε με, ο θεός δεν μας έπλασε για να γίνει το σκλαβάκι μας.

Και τέλος πάντων, το ότι έχουμε οξυγόνο και ήλιο και γόνιμο χώμα και νερό και χίλια δύο άλλα πράγματα που μας κρατάνε ζωντανούς κάθε μέρα, είναι λίγο αχάριστο να μη τα δίνουμε σημασία. Πολλοί κάθονται και χολοσκάνε για περισσότερα λεφτά και εξουσία και σεξ και αδιαφορούνε πλήρως για αυτά τα σημαντικά πράγματα που τους κρατάνε ζωντανούς για να μπορούνε να πράξουνε ότι άλλο θέλουνε περαιτέρω. Το να αποκαλούμε την ισορροπία του κόσμου μας και την ίδια μας την ζωή «αυτονόητα πράγματα» χωρίς αξία ή δεν τα εκλαμβάνουμε ως δώρα του θεού ή της ζωής ή της φύσης είναι το πρώτο βήμα που μας οδηγεί στην αχαριστία και στην γκρίνια.

Πάντως έναν τέλειο κόσμο όπου όλες μας τις ανάγκες θα μας τις κάλυπτε ο θεός δεν μου αρέσει καθόλου σαν ιδέα. Θα καθόμασταν όλη μέρα να τα ξύνουμε και θα ανοίγαμε απλώς το στόμα για να μας πετάξει μέσα Μάννα εξ ουρανού ο θεός ή θα ανοίγαμε τα πόδια για να μας σκουπίσει με μετάξι το λερωμένο μας κωλαράκι. Να μου λείπει!

3. Ο The end έγραψε:
το θέμα είναι αν θα κάνεις μια "αντικειμενικά κακή πράξη"? ή αν θα έχεις γνώση του τι σημαίνει "κακή πράξη"? Γιατί πιθανόν να κάνεις μια "αντικειμενικά κακή πράξη" χωρίς να το γνωρίζεις, άθελά σου.
γιατί όπως το περιγράφεις ο θεός δε θα είχε πρόβλημα να κάνεις μια "αντικειμενικά κακή πράξη", αρκεί να μη γνωρίζεις ότι είναι όντως "κακή".


Πολύ καλή ερώτηση. Κι εγώ την είχα σαν αφορμή για αθεϊστικές προκαταλήψεις μέχρι πρόσφατα. Αλλά τελικά η απάντηση είναι:

Αν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ την διαφορά μεταξύ κακού και καλού, τότε ότι πράξη κι αν κάνεις δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Μόνο άλλα πλάσματα που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την διαφορά μπορούνε να το κρίνουν αυτό (αν σκέφτονται πρώτα, εννοείται). Οπότε, πλάσματα που δεν κατανοούνε την διαφορά μεταξύ καλού και κακού, δεν είναι ποτέ υπόλογα των πράξεων τους γιατί πολύ απλά δεν κάνουν κάτι κόντρα σε αυτά που ξέρουν και κάνουν. Τα ζώα (πλην του ανθρώπου) για παράδειγμα, δεν κατανοούνε αυτήν την διαφορά. Δεν επιλέγουν τις πράξεις τους. Απλά κάνουν ότι τους υποκινεί το ένστικτό τους να κάνουνε, για το οποίο επίσης δεν κατανοούνε ότι υπάρχει και τους επιβάλλει την συμπεριφορά τους.

Α) Κανείς δεν μπορεί να βγάλει ένοχη μια τίγρη που σκοτώνει ανθρώπους, είτε αν το κάνει από πείνα, είτε σαν εκδίκηση για κάτι που έπαθε, είτε καν σαν παιχνίδι. Η τίγρη απλά θα κάνει ότι θέλει να κάνει βασιζόμενη στο ένστικτό της και τίποτα παραπάνω. Δεν έχει την δυνατότητα να κρίνει τις πράξεις της και αυτό την κατατάσσει «αθώα εκ φύσεως».

Β) Ένας άνθρωπος από την άλλη, επειδή κατανοεί την ουσιαστική διαφορά μεταξύ καλού και κακού μπορεί να κριθεί ΚΑΙ να κρίνει τον εαυτό του. Ότι κάνει, μπορεί να ΚΡΙΝΕΙ εκ των προτέρων αν θέλει να κάνει κάτι ή το πώς θα επιλέξει να το κάνει, σε σχέση με αυτά που γνωρίζει. Οι υπόλοιποι μπορούμε να ΚΡΙΝΟΥΜΕ εκ των υστέρων αν πρέπει να τιμωρηθεί ή να ανταμειφθεί για ότι έκανε ή δεν έκανε.

Γ) Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε χωρίς να μάθει τρόπους ή κανόνες και συμπεριφέρεται σαν ζώο, δεν σημαίνει ότι δεν κατανοεί την διαφορά. Η κατανόηση του καλού και του κακού είναι έμφυτη και όχι επίκτητη. Τέτοιοι άνθρωποι μπορούνε να θεωρηθούνε «αθώοι λόγω άγνοιας» και όχι λόγο αδυναμίας της κατανόησης της διαφοράς.

Εδώ πέρα να τονίσω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ξεχωρίσεις τι είναι καλό και τι κακό. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουνε βασιζόμενοι στο συμφέρον τους. Δηλαδή αποκαλούνε καλό ότι τους συμφέρει και κακό ότι τους ζημιώνει, κάτι που είναι καθαρά κακό. Επίσης, υπάρχουν λαοί που έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για την δικαιοσύνη ή τα σεξουαλικά έκτροπα. Εν τέλει, είναι μόνο η πράξη που έχει σημασία και όχι το αποτέλεσμα. Γιατί μπορεί να κάνεις μια καλή πράξη που να έχει κακά αποτελέσματα ή μια κακιά πράξη που να έχει καλά.

Α) Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις μπροστά σου αβοήθητο έναν κατά συρροή ψυχοπαθή δολοφόνο. Μπορείς να τον αφήσεις να φύγει ελεύθερος αντί να τον σκοτώσεις ή να τον φυλακίσεις, προτρέποντας τον να αλλάξει ζωή. Αν αυτός όμως συνεχίσει να σκοτώνει ανθρώπους, τότε δεν έκανες κάτι κακό. Η πράξη σου ήταν καλή και ήταν η αχαριστία του άλλου που έφταιγε. Οπότε ΚΑΝΟΝΙΚΑ είσαι αθώος και σωστά έπραξες.

Β) Άλλο παράδειγμα, μπορεί να σκοτώσεις έναν έμπορο ναρκωτικών που βγάζει εκατομμύρια από την εξαθλίωση των συνανθρώπων σου. Σίγουρα θα απαλλάξεις τον κόσμο από έναν άσπλαχνο άνθρωπο και θα γίνεις ίσως και τοπικός ήρωας. Όμως, θα ξέρεις ότι εν τέλει σκότωσες για ΣΥΜΦΕΡΟΝ και όχι για ΕΠΙΒΙΩΣΗ έναν άνθρωπο. Αν δεν προσπαθήσεις να τον συνετίσεις πρώτα (όσο απίθανο κι αν είναι αυτό) τότε ποτέ δεν του έδωσες ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ να αλλάξει (όπως έγινε στην παραπάνω περίπτωση). Οπότε ΚΑΝΟΝΙΚΑ είσαι ένοχος και λάθος έπραξες.

Πολύ απλά, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού είναι να δίνουμε ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ σε κάποιον ή στον εαυτό μας να αλλάξει ή να μάθει οικειοθελώς. Αν το κάνουμε με το ζόρι, τότε στερούμε το απόλυτο δώρο μας, την ελευθερία σκέψης, και κάνουμε κάτι το κακό. Αν αυτός που βοηθάμε ή ο ίδιος μας ο εαυτός μας δεν εκτιμάει την ελευθερία επιλογής που του δίνεται, τότε είναι σαν να παραδέχεται ότι θέλει να παραμείνει κακός και να τιμωρηθεί ανάλογα από τα ανθρώπινα μέτρα της κοινωνίας που βρίσκεται (τον νόμο). Ουσιαστικά δηλαδή, αυτοτιμωρείται έτσι.

Όλα τα παραπάνω φυσικά ισχύουνε σε ιδανικές συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί αθώοι που καταδικάζονται γιατί πληγώσανε το κοινωνικό συμφέρον (που σπάνια το συμφέρον είναι καλό). Και υπάρχουν πολλοί ένοχοι που αθωώνονται επειδή έχουν αρκετά bloodmoney για να προσλάβουν τους καλύτερους δικηγόρους και για να λαδώνουνε τους εκπροσώπους του νόμου. Πάραυτά, είναι η πράξη και όχι το αποτέλεσμα που μετράει (στα μάτια του θεού ή αν δεν πιστεύετε, στην συνείδηση μας). Γιατί αν σκεφτόμαστε πολύ το αποτέλεσμα, ξεπέφτουμε να υπολογίζουμε το συμφέρον και όχι το πρέπον.

Και αν σκεφτείτε να ρωτήσετε «Και που το κακό να κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας; Οι άλλοι θα εκτιμήσουνε την καλοσύνη μας ή θα μας πούνε και κορόιδα;» Η απάντηση είναι ότι κανονικά η αγάπη και η φιλία και η εμπιστοσύνη ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ! Μπορεί να νομίζουνε οι περισσότεροι ότι με τα λεφτά και τα υλικά αγαθά μπορούνε να τα έχουνε όλα αλλά στην πραγματικότητα τα λεφτά έρχονται και παρέρχονται ενώ οι πραγματικές φιλίες και αγάπες μένουν για πάντα. Και αν όλοι μας έχουμε φίλους και εραστές που μας προδώσανε ή μισήσανε τότε κατά 99% ο λόγος ήταν το συμφέρον και όχι η αγάπη ή η φιλία. Η αγάπη και η φιλία ΔΕΝ περιμένουν αντάλλαγμα. Το συμφέρον το απαιτεί και αν αυτό δεν γίνει, τότε σε παρατάει και πάει για άλλο θύμα. Επίσης, το συμφέρον είναι που σε αποτρέπει από το να συγχωρέσεις κάποιον ή να κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν για να βγεις υλικά κερδισμένος.

Με λίγα λόγια: Αντικειμενικά Καλό= Επιλέγω να κάνω κάτι χωρίς να περιμένω (απαραίτητα) αντάλλαγμα γι’αυτό και ακόμα κι αν δεν υπάρχει δεν κάθομαι να γκρινιάζω. Αντικειμενικά Κακό= Επιλέγω να κάνω κάτι περιμένοντας (απαραίτητα) αντάλλαγμα γι’αυτό κι αν δεν υπάρχει κάθομαι και γκρινιάζω. Για παράδειγμα, θα μου άρεζε πολύ να μου ΔΙΝΑΤΕ REPUTATION για αυτό το post μου αλλά αν δεν το κάνετε, δεν θα θυμώσω κιόλας. ΜΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (δεν το λέω ειρωνικά αυτό για να μου δώσετε).

Και αν αυτό ακούγεται σαν να σας λέω: «Να βγαίνετε ζημιωμένοι απ’ ότι κάνετε» τότε σκεφτείτε απλά το εξής: Πόσοι πλούσιοι και διάσημοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι με τόσα που έχουνε; Αν οι φτωχοί υποφέρουνε επειδή τους λείπουν τα απαραίτητα, οι πλούσιοι υποφέρουν επειδή τους τρώνε ζωντανούς τα επιπρόσθετα. Μέση οδός παιδιά. Η καλύτερη λύση είναι πάντα κάπου στην μέση και όχι στα άκρα. Άλλωστε, λίγοι είναι αυτοί που γίνανε σπουδαίοι και τρανοί κάνοντας απλά αυτό που τους αρέσει; Και λιγότεροι είναι οι τρανοί και οι σπουδαίοι που χάσανε την αγάπη του κοινού τους όταν εμπορευματοποιηθήκανε;

#186 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 29 February 2008 - 13:37

Εντάξει, ο αέρας ένα χαζό παράδειγμα ήταν και μάλλον κακώς το ανάφερα. Πάντως, αν το θέτεις έτσι, σκέψου ότι και τα κβάντα αν και ξέρουμε ότι υπάρχουν, δεν τα έχουμε δει ποτέ. Δηλαδή ναι μεν είναι παντού και ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά κατά τα άλλα είναι αδιανόητα με τις ανθρώπινες αισθήσεις. Όπως και ο Θεός.

Ή ακόμα και το φεγγάρι. Όλοι μας λένε ότι είναι ένα μεγάλο σφαιρικό σώμα που γυρίζει γύρω από την Γη. Όλοι μας το βλέπουμε τα βράδια και όλη την ώρα ακούμε ντοκιμαντέρ γι’αυτό. Ποιος όμως πέρα από τους αστροναύτες που πήγαν εκεί (αν πραγματικά πήγαν ποτέ) έχει πραγματική εμπειρική γνώση γι’αυτό; Όλοι μας ότι ξέρουμε για το φεγγάρι (και κατά επέκταση για οτιδήποτε άλλο) το ξέρουμε μόνο μέσα από το πώς μας το παρουσιάζει το σχολείο και η τηλεόραση. Και ποιος μας λέει δηλαδή ότι όλα αυτά δεν είναι ψέματα που τα σκαρφίζουνε κάποιοι για να μας κρατάνε χαζούς και ελεγχόμενους; Ξέρεις φαντάζομαι τι προπαγάνδα πέφτει συνέχεια στη χώρα μας και πόση περισσότερη σε κράτη με χούντες και απολυταρχίες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα περισσότερα πράγματα που τα εξηγούμε με την γνώση, δεν είναι πραγματικά γνώση. Θεωρία είναι που ο καθένας μπορεί να μας την πασάρει όπως θέλει. Η θεωρητική γνώση καταντάει να είναι κι αυτή πίστη, αβάσιμη δηλαδή αποδοχή της άποψης κάποιου που μας το παίζει σπουδαίος.


Ναι αλλά με τα κβάντα ενέργειας, υπάρχουν μαθηματικές αποδείξεις και άλλες φυσικές αποδείξεις, οι οποίες απλά είναι λίγο δύσκολες να κατανοηθούν από τον κόσμο. Πάντως, υπάρχουν αποδείξεις. Και αυτά που λες για το φεγγάρι, περισσότερο συνομωσιολογία μου φαίνονται παρά οτιδήποτε άλλο.

Ε, τώρα τι να σου πω. Και το εμβόλιο που κάνουμε τσούζει αλλά μας προστατεύει από αρρώστιες. Και ο οδοντίατρος μας πονάει αλλά μας γλιτώνει από πονόδοντους. Και το σχολείο το βαριόμαστε αλλά μας προσφέρει κοινωνική διάπλαση (καλή και κακή) και (θεωρητικά) εφόδια για την ζωή. Πολλά πράγματα που δεν μας αρέσουν, ουσιαστικά υπάρχουν για να μας βοηθάνε.

Αν τώρα μιλάμε για πιο χτυπητά πράγματα όπως δολοφονίες και φυσικές καταστροφές, τότε τα πρώτα τα προκαλούνε οι άνθρωποι και τα δεύτερα είναι φυσικά φαινόμενα. Ο θεός δεν έχει καμία συμμετοχή. Αν δεν επεμβαίνει, είναι γιατί μας έχει δώσει την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε. Αν πεταγόταν και διόρθωνε το παραμικρό κακό που συνέβαινε, τότε:
Α) Δεν θα μαθαίναμε ποτέ τίποτα γιατί υποτίθεται ότι μαθαίνουμε από τα λάθη και τις κακουχίες μας.
Β) Δεν θα είχαμε λόγο να προσπαθούμε ή να μοχθούμε για οτιδήποτε γιατί ο θεός θα μας τα παρείχε όλα έτοιμα.
Γ) Δεν θα ήμασταν ποτέ ικανοποιημένοι αν τα είχαμε όλα στο πιάτο. Θα ήμασταν μια ζωή σαν κακομαθημένα και αχάριστα παιδάκια που γκρινιάζουνε κάθε τρεις και λίγο για να τους δώσει ο θεός ότι τους καπνίσει.
Δ) Δεν θα είχαμε ουσιαστικά ελεύθερη θέληση καθώς ότι θα θέλαμε να κάνουμε θα έπρεπε πρώτα να τηρεί τα κριτήρια του θεού.
Πίστεψε με, ο θεός δεν μας έπλασε για να γίνει το σκλαβάκι μας.

Και τέλος πάντων, το ότι έχουμε οξυγόνο και ήλιο και γόνιμο χώμα και νερό και χίλια δύο άλλα πράγματα που μας κρατάνε ζωντανούς κάθε μέρα, είναι λίγο αχάριστο να μη τα δίνουμε σημασία. Πολλοί κάθονται και χολοσκάνε για περισσότερα λεφτά και εξουσία και σεξ και αδιαφορούνε πλήρως για αυτά τα σημαντικά πράγματα που τους κρατάνε ζωντανούς για να μπορούνε να πράξουνε ότι άλλο θέλουνε περαιτέρω. Το να αποκαλούμε την ισορροπία του κόσμου μας και την ίδια μας την ζωή «αυτονόητα πράγματα» χωρίς αξία ή δεν τα εκλαμβάνουμε ως δώρα του θεού ή της ζωής ή της φύσης είναι το πρώτο βήμα που μας οδηγεί στην αχαριστία και στην γκρίνια.

Πάντως έναν τέλειο κόσμο όπου όλες μας τις ανάγκες θα μας τις κάλυπτε ο θεός δεν μου αρέσει καθόλου σαν ιδέα. Θα καθόμασταν όλη μέρα να τα ξύνουμε και θα ανοίγαμε απλώς το στόμα για να μας πετάξει μέσα Μάννα εξ ουρανού ο θεός ή θα ανοίγαμε τα πόδια για να μας σκουπίσει με μετάξι το λερωμένο μας κωλαράκι. Να μου λείπει!


Δεν μιλάω να μου τα φέρνουν όλα έτοιμα. Δεν μιλάω ότι όλα είναι ρόδινα και ωραία. Δεν μιλάω για προβλήματα στυλ πονόδοντου... Μιλάω για τον θάνατο του πατέρα μου από καρκίνο το 2005, και τον θάνατο της 26χρονης αδελφής μου πέρισυ σε τροχαίο. Μιλάω ότι έβλεπα από την μία τον πατέρα μου να λιώνει από τον καρκίνο, και από την άλλη τον παππού μου να μην αναγνωρίζει κανέναν από το Altzheimer...

Οταν τα περάσεις όλα αυτά μαζί με ένα - δυό πιο προσωπικά προβλήματα μέσα σε ένα διάστημα 4 χρόνων (και πραγματικά δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου), τότε έλα να μου ξαναμιλήσεις για την υποτιθέμενη ύπαρξη του θεού και το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του.

[Αυτό επίσης είναι και το τελευταίο μου post εδώ]

#187 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 29 February 2008 - 13:40

Κατα τη γνωμη μου μια ανωτερη δυναμη πρεπει να υπαρχει.
Βεβαια δεν πρεπει να την δινουμε ανθρωπινα χαρακτηριστικα οπως ολα τα δογματα προσπαθουν να τις δωσουν.
Θεωρω οτι ο κοσμος που ζουμε ειναι το αποτελεσμα μια εξελιξης η οποια συνεχιζεται ακομα και τωρα. Απλα για να ξεκινησει χρειαζοταν μια ωθηση απο καπου.

Posted Image



#188 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 01 March 2008 - 12:24

Darkchilde: Δηλαδή απλά επειδή δεν προσεύχομαι και δεν πιστεύω πρέπει να υποφέρω, και να βλέπω τους γύρω μου να πεθαίνουν;Roriconfan: Όχι. Απλά δεν πρέπει να κατηγορείς τον θεό ή να λες ότι δεν υπάρχει γι’αυτόν τον λόγο.

Darkchilde: Και τι ακριβώς είναι αμαρτία και τι δεν είναι;

Roriconfan: Αυτό το περιγράφω στο προηγούμενο μου post σαν την διαφορά μεταξύ καλού και κακού. Check it.

Darkchilde: Το σεξ είναι αμαρτία;

Roriconfan: Αυτό το περιγράφω στο προ-προηγούμενο μου post σαν την παραποίηση των εννοιών «άνδρας και γυναίκα». Check it too.

Darkchilde: Η επιστήμη και η λογική είναι αμαρτία;

Roriconfan: Όχι. Αυτήν την στιγμή λογικά επιχειρήματα χρησιμοποιώ για να εξηγήσω. Ούτε η επιστήμη, ούτε τα προφυλακτικά, ούτε η έκτρωση είναι αμαρτία. Απλά ΑΝ προσέχαμε περισσότερο, θα τα είχαμε λιγότερο ανάγκη. Γιατί μας κάνουνε ως ένα σημείο ανεύθυνους. «Έλα μωρέ! Και τι έγινε; Με το (τάδε) πράγμα ξεγίνεται ότι παπαριά κι αν κάνω» λένε πολλοί. Όση περισσότερη τεχνολογία κατέχει ο άνθρωπος, τόσα περισσότερα πράγματα μπορεί να κάνει (εμβόλια, διαστημόπλοια, κλωνοποίηση). Αλλά συγχρόνως, και τόσα περισσότερα μπορεί να ξεκάνει (πυρηνικά όπλα, πλύση εγκεφάλου, καταναλωτισμός). Γενικότερα, καλή η γνώση και η επιστήμη, αρκεί να μη μας απανθρωπίζει σε σημείο να λέμε «το ανθρώπινο σώμα είναι απλώς ένα κομμάτι κρέας που το κάνουμε ότι θέλουμε».

Darkchilde: Το να μην θέλω να γυρίζω συνέχεια το άλλο μάγουλο είναι αμαρτία;

Roriconfan: Όχι. Το να μη το γυρίζεις τουλάχιστον μια φορά σε κάθε περίσταση είναι. Δείχνε ανέχεια που και που.

Darkchilde: Το να θέλω να παλέψω για την ζωή είναι αμαρτία;

Roriconfan: Όχι. Το να ζεις όμως απλά για να ζεις, χωρίς αξιοπρέπεια ή ελπίδα, σαν άβουλο πρόβατο σε μια απρόσωπη κοινωνία, είναι.

Darkchilde: Απλά εαν πραγματικά ο θεός είναι ο απόλυτος όπως περιγράφεται τότε δεν έχει ανάγκη ούτε από προσευχές ούτε από τίποτα. Αλλιώς δεν είναι θεός.

Roriconfan: Σωστά. Οι προσευχές και τα σχετικά είναι καθαρά για να κρατάνε ζωντανή την πίστη τους όσοι θέλουν να πιστεύουν. Γιατί και το καλύτερο μηχάνημα παθαίνει αβαρία αν δεν το συντηρείς.

Darkchilde: Και εαν τιμωρεί κάποιον επειδή απλά δεν προσεύχεται ή δεν πιστεύει, τότε δεν είναι θεός για μένα, αλλά ένα εκδικητικό πλάσμα, και σίγουρα όχι ακριβώς παντοδύναμο.

Roriconfan: Ο θεός ποτέ δεν τιμωρεί. Αυτά είναι αρλούμπες και υπολείμματα από το Δωδεκάθεο, όπου οι θεοί κατακεραύνωναν για την πλάκα τους όσους δεν υπακούγανε. Και αυτά περί θεϊκής τιμωρίας στην Παλαιά Διαθήκη τα έκανε ο Διάβολος, στον οποίο πιστεύανε τόσες χιλιετίες χωρίς να το καταλάβουνε οι εβραίοι (η άποψη μου είναι, μη βαράτε). Ο θεός δεν τιμωρεί τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος τιμωρεί με την επιπολαιότητα και τον εγωισμό του τον εαυτό του και μετά από αχαριστία κατηγορεί τον θεό που του έδωσε ελευθερία να σκατώσει όπως θέλει την ζωή του.

Darkchilde: Το καλό και το κακό, η ηθική, δεν χρειάζονται ούτε θεούς ούτε θρησκείες για να τα μάθεις. Χρειάζονται σωστή εκπαίδευση. Οπως καταλαβαίνω όσοι πιστεύουν είναι δυστυχώς κολλημένοι με έννοιες όπως "αμαρτία" και δεν μπορώ να συζητήσω όταν συνέχεια μου λένε ότι είναι αμαρτία το ένα ή το άλλο, χωρίς καμμία λογική βάση.

Roriconfan: Σωστά. Και ελπίζω αυτά που σου λέω να μη τα εκλαμβάνεις ως θρησκευτικές δεισιδαιμονίες γιατί τα περιγράφω με φιλοσοφική παρά με θρησκευτική σκοπιά.

Laraska1: η ορθοδοξια ιστορικα δεν ειναι αιρεση οπως πχ προτεσταντες , αλλα η αρχικη μορφη της εκκλησιας

Roriconfan: Τώρα κάτι μας είπες! Από τον Ζωροαστρισμό γεννήθηκε ο Ιουδαϊσμός, απ’ όπου γεννήθηκε ο Χριστιανισμός, απ’ όπου γεννήθηκε ο Μωαμεθανισμός, απ’ όπου θα γεννηθεί κάτι άλλο. Κάθε προηγούμενη θρησκεία θεωρεί αίρεση τις νεότερες. Και κάθε νεότερη θρησκεία και παρακλάδι της θεωρεί λανθασμένους και παραστρατημένους τους οπαδούς των παλαιότερων. Οι θρησκείες είναι σαν την μόδα. Αλλάζουνε κάθε τόσο. Η πίστη είναι που μετράει και όχι το πώς λατρεύεις ή το τι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι ξέρεις για τον εκάστοτε θεό.

Darkchilde: ΟΙ θρησκείες δεν έχουν ποτέ παραδεχθεί τα λάθη τους... Α όχι μάλλον πριν ένα δυο χρόνια βγήκε ο Πάπας και μετά από 400 χρόνια παραδέχθηκε ότι ο Γαλιλαίος έχει δίκιο και ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο!

Roriconfan: Αυτό συμβαίνει όταν η εκκλησία μπλέκει τα μπούτια της με την γνώση. Παρουσίαζε τους συμβολισμούς στην Βίβλο σαν κυριολεξίες ενώ ήταν μεταφορές. Σιγά μη έφτιαξε ο θεός τον κόσμο σε 6 μέρες ή όλα ξεκινήσανε επειδή δάγκωσε ο Αδάμ ένα μήλο ή ο διάβολος έχει κέρατα και κρατάει πιρούνα! Συμβολισμοί είναι! Αν τους δέχεσαι σαν κυριολεξίες, τότε έχουμε σαν αποτέλεσμα την Ιερά Εξέταση. Η εκκλησία έχει σαν σκοπό την διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων για τα πνευματικά και τα άυλα και όχι για τα υλικά και τα εγκόσμια. Μεγάλο λάθος να ασχολείται με την υλική αντί με την πνευματική φύση του κόσμου.

Dante80: Αν ο θεός γνωρίζει το παρελθόν παρόν και μέλλον (πανταχού παρών και τα πάντα πληρών) η δημιουργία τόσο του κόσμου όσο και του ανθρώπου δεν αποτελεί παρά μια άσκηση ματαιότητας. Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στην χειρότερη αποτελεί πείραμα σε σωλήνα, με εμάς να είμαστε τα πειραματόζωα.

Roriconfan: Όχι, το πρώτο ισχύει. Ο θεός είναι τέλειος αλλά χρειάζεται κι εμάς που είμαστε ατελείς για να μπορεί να συγκρίνει και να έχει αποδείξεις της τελειότητας του… Που δεν είναι κακό. Να, όπως εγώ χρησιμοποιώ λογικά επιχειρήματα, έτσι κι αυτός μας χρησιμοποιεί σαν πειστήρια της απόλυτης δύναμης του. Και αυτό ΕΙΝΑΙ και λόγος για να μας αγαπάει.

Dante80: Το γεγονός μάλιστα πως ο θεός όπως τον αντιλαμβάνονται οι μονοθεϊστικές θρησκείες αναφέρεται με τις ιδιότητες του πανάγαθου ελεήμονα και φιλάνθρωπου, ενώ ταυτόχρονα ο άνθρωπος καλείται να οδηγηθεί στην θέωση παίζοντας σε τηλεπαιχνίδι την "αιώνια" ψυχή του με διαιτητή τον αυτό "φιλάνθρωπο" και όπλα ένα σετ ηθικής και αξιών που αυτός έδωσε για να τσακίσει την ίδια την φύση που αυτός του έδωσε (lol?) δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται τραγελαφικό. Ειδικά την στιγμή που ο θεός ξέρει (ως παντογνώστης) το αποτέλεσμα του τηλεπαιχνιδιού. (παρακαλώ, μην παρεξηγείτε αυτά που γράφω, απλά την άποψη μου παραθέτω. Δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν.)

Roriconfan: Όπα! Ο θεός δεν θέλει από τον άνθρωπο να τσακίσει την φύση που ο ίδιος του έδωσε. Απλά θέλει να τον κάνει να προσαρμοστεί στην μετάλλαξη της φύσης του, που υπέστη όταν έφαγε το φρούτο της γνώσης. Γιατί με το φρούτο ο άνθρωπός απέκτησε την επιπλέον ικανότητα να αναγνωρίζει το κακό αλλά δεν απέκτησε έτσι και την εμπειρία για να την αξιοποιεί σωστά. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε Πλουτώνιο στα χέρια μας και επειδή δεν ξέρουμε πώς να το αξιοποιήσουμε σωστά, καταντάμε να δηλητηριάζουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας με ραδιενέργεια. Ότι τραβάμε τώρα είναι η διαδικασία προσαρμογής μας σε αυτήν την μετάλλαξη (γιατί κάθε είδους προσαρμογή είναι επίπονη). Υποτίθεται ότι πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη (τις αμαρτίες συγκεκριμένα) των προγόνων μας και να γινόμαστε σταδιακά πιο ηθικοί (άσχετα αν αυτό δεν γίνεται). Και δεν πιστεύω ότι είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό το λένε μόνο για να μας δίνουνε θάρρος οι ιερείς.

#189 merQree

merQree

    Preacher Of Hate

  • Members
  • 8 posts

Posted 02 March 2008 - 07:31

Αντι να απαντησω, θα σας δωσω ενα λινκ!

Zeitgeist (Greek Subtitles)


βγαλτε μονοι σας συμπερασματα!

Posted Image


#190 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 02 March 2008 - 07:49

Ρε Roriconfan,δεν κανεις quote και κανενα απο τα σχολια μου(ειμαι στην σελιδα 8 )...οχι τπτ αλλο,αλλα να χω κι εγω καναν λογω για διατριβη εδω(ΛΟΛ!? :^) :tongue2:

#191 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,517 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 02 March 2008 - 08:42

Dante80: Αν ο θεός γνωρίζει το παρελθόν παρόν και μέλλον (πανταχού παρών και τα πάντα πληρών) η δημιουργία τόσο του κόσμου όσο και του ανθρώπου δεν αποτελεί παρά μια άσκηση ματαιότητας. Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στην χειρότερη αποτελεί πείραμα σε σωλήνα, με εμάς να είμαστε τα πειραματόζωα.

Roriconfan: Όχι, το πρώτο ισχύει. Ο θεός είναι τέλειος αλλά χρειάζεται κι εμάς που είμαστε ατελείς για να μπορεί να συγκρίνει και να έχει αποδείξεις της τελειότητας του… Που δεν είναι κακό. Να, όπως εγώ χρησιμοποιώ λογικά επιχειρήματα, έτσι κι αυτός μας χρησιμοποιεί σαν πειστήρια της απόλυτης δύναμης του. Και αυτό ΕΙΝΑΙ και λόγος για να μας αγαπάει.


Νομίζω πως το παρόν επιχείρημα δεν στέκει σε σοβαρή κριτική man. Αν στον Θεό προσδίδουμε ναρκισσιστικές εξάρσεις αυτοεπιβεβαίωσης, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων ο άνθρωπος λειτουργεί σαν τέστ εγκυμοσύνης σε γυναίκα με μανία μητρότητας. Για να ισχύει λογικά αυτό που γράφεις θαρρώ πως είτε θα πρέπει να αφαιρέσουμε την ανάγκη του Θεού να προσδιορίζει την φύση του μέσα από την επίβλεψη και "υψηλή αρμοστεία" των ίδιων των δημιουργημάτων του είτε θα πρέπει να δεχτούμε α priori πως η δημιουργικότητα του Θεού πηγάζει από ψυχολογικό τσόκομπλόκο αντίστοιχο της παραδοχής πως 9 στους 10 νεανίες σε περίοδο φασιστικής βαρεμάρας θα βάλουν το χέρι στην μύτη για να φτιάξουν μπαλάκια με τις μύξες τους.

Dante80: Το γεγονός μάλιστα πως ο θεός όπως τον αντιλαμβάνονται οι μονοθεϊστικές θρησκείες αναφέρεται με τις ιδιότητες του πανάγαθου ελεήμονα και φιλάνθρωπου, ενώ ταυτόχρονα ο άνθρωπος καλείται να οδηγηθεί στην θέωση παίζοντας σε τηλεπαιχνίδι την "αιώνια" ψυχή του με διαιτητή τον αυτό "φιλάνθρωπο" και όπλα ένα σετ ηθικής και αξιών που αυτός έδωσε για να τσακίσει την ίδια την φύση που αυτός του έδωσε (lol?) δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται τραγελαφικό. Ειδικά την στιγμή που ο θεός ξέρει (ως παντογνώστης) το αποτέλεσμα του τηλεπαιχνιδιού. (παρακαλώ, μην παρεξηγείτε αυτά που γράφω, απλά την άποψη μου παραθέτω. Δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν.)

Roriconfan: Όπα! Ο θεός δεν θέλει από τον άνθρωπο να τσακίσει την φύση που ο ίδιος του έδωσε. Απλά θέλει να τον κάνει να προσαρμοστεί στην μετάλλαξη της φύσης του, που υπέστη όταν έφαγε το φρούτο της γνώσης. Γιατί με το φρούτο ο άνθρωπός απέκτησε την επιπλέον ικανότητα να αναγνωρίζει το κακό αλλά δεν απέκτησε έτσι και την εμπειρία για να την αξιοποιεί σωστά. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε Πλουτώνιο στα χέρια μας και επειδή δεν ξέρουμε πώς να το αξιοποιήσουμε σωστά, καταντάμε να δηλητηριάζουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας με ραδιενέργεια. Ότι τραβάμε τώρα είναι η διαδικασία προσαρμογής μας σε αυτήν την μετάλλαξη (γιατί κάθε είδους προσαρμογή είναι επίπονη). Υποτίθεται ότι πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη (τις αμαρτίες συγκεκριμένα) των προγόνων μας και να γινόμαστε σταδιακά πιο ηθικοί (άσχετα αν αυτό δεν γίνεται). Και δεν πιστεύω ότι είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό το λένε μόνο για να μας δίνουνε θάρρος οι ιερείς.


Νομίζω πως με την παράγραφο σου συμπληρώνεις τον γράφοντα κόπανο καλύτερα από τον ίδιο τον εαυτό του. Και εξηγούμαι. Οι ιδιότητες που προσδίδουν στον Θεό οι μονοθεϊστικές θρησκείες τον χαρακτηρίζουν τόσο εχέμυθο γνώστη του παρελθόντος παρόντος και μέλλοντος, όσο και a priori ελεήμων και φιλάνθρωπο. Αν ξαναδιαβάσουμε τώρα την ως άνω αναφερόμενη παράγραφο σου έχοντας τα 2 αυτά χαρακτηριστικά στο μυαλό μας, νομίζω πως καθίσταται προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά. Σε περίπτωση που δεν γίνομαι κατανοητός, πες μου να αναπτύξω καλύτερα...^^

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#192 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 02 March 2008 - 10:24

Αντι να απαντησω, θα σας δωσω ενα λινκ!

Zeitgeist (Greek Subtitles)


βγαλτε μονοι σας συμπερασματα!



αυτην την μπορδα την εχω δει, ωραια ιστοριουλα , συνωμοσιες κτλ.

Αντι να απαντησω, θα σας δωσω ενα λινκ!

Zeitgeist (Greek Subtitles)



λοιπον, ακομα.
1. αν ηταν ολο μια συνομωσια ετσι απλα θα προδιδαν τα σχεδια τους;
2. αν ηταν ολα ψευτικα αυτα που γραφτηκαν τοτε θα μου πεις πως απλα μαντεψαν τα πραγματα που γινονται σημερα περι οικονομικης υποταγης;αυτο ειναι μια αντιφαση:πριν 2000 χρονια περιγραφεται και ομως οταν εφαρμοζεται σημερα το εξοβελιζουν και δεχονται πως υπαρχει στην εποχη τους οικονομικη υποταγη (!), αλλα και μονος σου βλεπεις το ατοπημα που εχουν κανει.ετσι;
η δυτικου τυπου χριστιανοσυνη ειναι αδυνατο να καταλαβει ακομα και τα αυτονοητα, συγκρινεις μια διεστρεβλωμενη αποψη με την αληθεια, αν εδω ειχαν γινει οσα εκανε ο παπισμος , ιερες εξετασεις κτλ, λογικο ειναι να υπαρχει μεριδα δυσπιστιας.
βγαλτε μονοι σας συμπερασματα!



δηλαδη κιολας λες πως τοσες γενιες ασχολουνται με το να εξαπατουν τον κοσμο;

#193 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 02 March 2008 - 12:35

Νομίζω πως με την παράγραφο σου συμπληρώνεις τον γράφοντα κόπανο καλύτερα από τον ίδιο τον εαυτό του. Και εξηγούμαι. Οι ιδιότητες που προσδίδουν στον Θεό οι μονοθεϊστικές θρησκείες τον χαρακτηρίζουν τόσο εχέμυθο γνώστη του παρελθόντος παρόντος και μέλλοντος, όσο και a priori ελεήμων και φιλάνθρωπο. Αν ξαναδιαβάσουμε τώρα την ως άνω αναφερόμενη παράγραφο σου έχοντας τα 2 αυτά χαρακτηριστικά στο μυαλό μας, νομίζω πως καθίσταται προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά. Σε περίπτωση που δεν γίνομαι κατανοητός, πες μου να αναπτύξω καλύτερα...^^


Πράγματι. Για εξηγήσου καλύτερα γιατί χάθηκα λίγο.

Darkchilde: αυτά που λες για το φεγγάρι, περισσότερο συνομωσιολογία μου φαίνονται παρά οτιδήποτε άλλο.

Roriconfan: Και τα θρησκευτικά δόγματα τι νομίζεις ότι είναι;

Darkchilde: Δεν μιλάω να μου τα φέρνουν όλα έτοιμα. Δεν μιλάω ότι όλα είναι ρόδινα και ωραία. Δεν μιλάω για προβλήματα στυλ πονόδοντου... Μιλάω για τον θάνατο του πατέρα μου από καρκίνο το 2005, και τον θάνατο της 26χρονης αδελφής μου πέρισυ σε τροχαίο. Μιλάω ότι έβλεπα από την μία τον πατέρα μου να λιώνει από τον καρκίνο, και από την άλλη τον παππού μου να μην αναγνωρίζει κανέναν από το Altzheimer... Οταν τα περάσεις όλα αυτά μαζί με ένα - δυό πιο προσωπικά προβλήματα μέσα σε ένα διάστημα 4 χρόνων (και πραγματικά δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου), τότε έλα να μου ξαναμιλήσεις για την υποτιθέμενη ύπαρξη του θεού και το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του. [Αυτό επίσης είναι και το τελευταίο μου post εδώ]

Roriconfan: Μην απαντάς. Θα πω την γνώμη μου για άλλους που θέλουν να συνεχιστεί η συζήτηση… Για άλλη μια φορά, κάποιος κατηγορεί τον θεό επειδή «δεν του φέρθηκε καλά». Για άλλη μια φορά κάποιος νομίζει ότι ο θεός είναι η καλή νεράιδα του παραμυθιού που υπάρχει για να μας κάνει θαύματα και να μας ξελασπώνει στην χειρότερη στιγμή. Και επειδή δεν του έκανε το χατίρι, λες και δεν του έφερε δώρο Χριστουγέννων ο Αϊ Βασίλης, κάθεται και τον κατηγορεί. «Ο θεός φταίει που ο παππούς μου ξεμωράθηκε! Ο θεός φταίει που η ομάδα μου έχασε στο πρωτάθλημα! Ο θεός φταίει που οι κλανιές μου βρωμάνε!» Και στην αντίπερα όχθη, έχουμε αυτούς που πιστεύουν επειδή ο θεός τους βοήθησε. «Ήμουν τυφλός και ο θεός με γιάτρεψε! Ήμουν φτωχός και ο θεός μου έδωσε λεφτά! Έχω αγιασμό που ο θεός κρατάει αναλλοίωτο!» Ωραία! Μπράβο! Πιστεύουνε επειδή ο θεός τους έκανε δωράκια. Ωραία πίστη! Αν δηλαδή δεν τους είχε βοηθήσει, θα ήταν κι αυτοί τώρα σαν τον Darkchilde. Τι είναι ρε ο θεός και βασίζετε την πίστη ή την δυσπιστία σας σε υλικά δώρα και σε κακουχίες; Το λαγουδάκι του Πάσχα ή η Νεράιδα των Δοντιών; Όρεξη που την έχει ο θεός να κάνει θαύματα και καταστροφές για να μας αποδεικνύει την ύπαρξη του! Πίστη που βασίζεται σε θαύματα και δωράκια, είναι επιπόλαια. Εγώ, χτύπα ξύλο, και παράλυτος να μείνω από τον λαιμό και κάτω, δεν θα κάτσω να κατηγορώ τον θεό. Τους γιατρούς, ίσως. Τον τύπο που μου το προκάλεσε, φυσικά. Ο θεός τι φταίει; Που δεν κούνησε το ραβδάκι του για να μου κάνει fullheal τα hitpoints μου; Τι είναι η ζωή, παραμυθάκι με happyending αλλιώς ο σεναριογράφος-θεός είναι κακός;

Lordofblues: Κατα τη γνωμη μου μια ανωτερη δυναμη πρεπει να υπαρχει. Βεβαια δεν πρεπει να την δινουμε ανθρωπινα χαρακτηριστικα οπως ολα τα δογματα προσπαθουν να τις δωσουν. Θεωρω οτι ο κοσμος που ζουμε ειναι το αποτελεσμα μια εξελιξης η οποια συνεχιζεται ακομα και τωρα. Απλα για να ξεκινησει χρειαζοταν μια ωθηση απο καπου.

Roriconfan: Έτσι μπράβο! Αυτήν είναι στάση για την ζωή. Χρειαζόμαστε κάτι για να παίρνουμε δύναμη, είτε αυτό το λένε Θεό ή ελπίδα ή προσωπική θέληση ή ποταπή ψωροπεριφάνεια. Το ΑΝΑΠΟΔΟ είναι που δεν μας χρειάζεται. Να κατηγορούμε άλλους ή τον θεό ή τον εαυτό μας αντί να κάνουμε κάτι για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό από αυτά που έχουμε ή από αυτά που μπορούμε να περισώσουμε.

#194 Alarenon

Alarenon

    Anime Amateur

  • Members
  • 74 posts

Posted 02 March 2008 - 14:55

Ωραίο thread , αλλά θα μπορούσαμε να μιλάμε χρόνια και άκρη να μην βγάζουμε.Προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός και ούτε μάλλον θα μάθω οσο ζώ.

Διαβάζοντας ομως τα διαφορα ποστ βλέπω πως πολλοί θεωρούν οτι αφού η ύπαρξη του θεού δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά, δεν υπάρχει. Μα όμως ξεχνάμε κατι πολύ σημαντικό. Αν ο θεός ειναι ο δημιουργός , πως είναι δυνατόν να τον ανακαλύψουμε μέσω της επιστήμης? Ολες οι επιστήμες μελετούν φαινόμενα του κόσμου μας. Αλλα ο θεός δεν ειναι ίδιος με τον κόσμο μας ώστε να τον μελετήσουμε. Σκεφτήτε εναν ζωγράφο που φτιάχνει εναν πίνακα. Ο πίνακας ουδεμία σχέση έχει με το ζωγράφο {αν καταλαβαίνετε που το πάω}. Είναι δυνατόν να κατανοήσει ποτε ο πίνακας το ζωγράφο?

Αλλο ενα επιχείρημα των αθειστών {και μέχρι προσφατα αποψή μου } είναι οτι ο τροπος δημιουργιάς του κόσμου και του ανθρώπου παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικά απο εκκλησία και επιστήμη, πραγμα που σε μεγαλο βαθμό δεν ισχύει. Αν διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης θα δείτε πως ειναι σχεδόν μία απλουστευμένη μορφή του Βιg Bang. Το δεύτερο κεφάλαιο {Αδαμ , Ευα, φιδια , μηλα, ξινόμηλα κιαι ιστορίες } δεν εχει σκοπό να δείξει το τρόπο δημιουργίας αλλά, είναι γεμάτο σύμβολα που δείχνουν τη σχέση του Θεού με τον άνθρωπο.
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι : Πώς ενα κείμενο δύο χιλιάδων+ χρόνων παρουσιάζει με τοση ακρίβεια τη δημιουργία του κόσμου { ως προς το Βig Bang}
;;; (Εκεί ειναι που αναρωτήθηκα , μωρε λες ;):try:

#195 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 02 March 2008 - 15:00

καλη η αποψη σου και συμφωνω απολυτα ,αλλα καποιοι λενε πως η επιστημη δεν εχει αποφανφθει ακομη.... οπως και στο ερωτημα του τι ειναι ζωη....