Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#211 dmvagos

dmvagos

Dungeon Master v3.5

• Members
  • 454 posts

Posted 05 March 2008 - 13:37

Ρε παιδια λυστε μου αυτη τη θεολογικη απορια :

Αφού ο Θεός είναι παντοδύναμος και παντογνώστης, άρα ξέρει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Οπότε ξέρει και το αν κάποιος θα καταλήξει δολοφόνος, εγκληματίας, θα πεθανει νεος ή βασανισμένος κλπ Τότε ποιος ο λόγος να μετανοουμε και να πιστευουμε αν το μελλον μας ειναι προδιαγεγραμμένο;

Η' θα μου πείτε πως ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και τον παράτησε στην ησυχία του;

Εδώ πάει αυτό που λένε "ελέυθερη βούληση". Περίεργο και ίσως επικίνδυνο πράγμα... Κάποιοι φάγανε έξωση από έναν κήπο γι' αυτό...
Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#212 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 posts

Posted 05 March 2008 - 13:38

Αφού ο Θεός είναι παντοδύναμος και παντογνώστης, άρα ξέρει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Οπότε ξέρει και το αν κάποιος θα καταλήξει δολοφόνος, εγκληματίας, θα πεθανει νεος ή βασανισμένος κλπ Τότε ποιος ο λόγος να μετανοουμε και να πιστευουμε αν το μελλον μας ειναι προδιαγεγραμμένο;

Αυτα ειναι λογια της εκκλησιας, οχι του θεου.
Κανεις δεν ξερει τι ειναι ο θεος και τι υπαρχει εκει εξω.

#213 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 05 March 2008 - 19:18

merqree:

Οι αιγυπτιοι κατεγραφαν τα παντα! Κρατουσαν ημερολογια για ολα.
Σου φαινεται λογικο να τους ξεφηγε το γεγονος οτι 6 εκατομυρια σκλαβοι την εκαναν ελαφρα απο τη χωρα τους για να πανε στην ερημο? η οτι καποια χιλιομετρα πιο περα ζουσε ο γιος του θεου που κανει θαυματα?
Δειξτε ενα ιστορικο σημειο πανω σε ολα αυτα! Ενα, οχι 2!

Σε ενα καθεστως σαν εκεινο σου φαινεται λογικο να καταγραφει μια τετοια ηττα-ονοιδος ;ή θα ηταν καλυτερο να αποσιωπηθει;

L:

λοιπον το οτι γνωριζει τα αντα δεν συμαινει ως θα σου πει ευθεως τι θα κανεις, εμμεσως απο μονος σου γνωριζεις τι ειναι σωστο και μεσω της συνειδησεως σε κατευθυνει.
Οτι κακα συμβαινουν δεν ειναι δικο Του λαθος αλλα του ανθρωπου κα δεν επηρεαζει τα ανθρωπινα πραγματα .

#214 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 posts

Posted 05 March 2008 - 20:23

Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά: "Ο Θεός είναι ένας ορολογοποιός. Έθεσε τους κανόνες στους οποίους θα υπακούει το σύμπαν, έπειτα το έθεσε σε λειτουργία, και έκατσε πίσω να παρακολουθήσει τι θα συμβεί.

Κάπου, σε έναν μικρό κόσμο, αναπτύχθηκε μια μορφή ζωής που αντιλήφθηκε την ύπαρξή του. Παρόλο που ήταν ικανός να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της, αποφάσισε πως θα είχε περισσότερη πλάκα απλά να τους προσεγγίσει. Είπε, λοιπόν, δυό λόγια, έκανε πέντε πράγματα, έστειλε το παιδί του για λίγο να διορθώσει κάποια πράγματα παρόλο που ο ίδιος ήταν δυνατότερος, και έπειτα είτε ξανάκατσε πίσω να δει τι θα γίνει είτε πήγε σε κάποιον άλλο μικρό κόσμο.

Πριν από όλα αυτά έφτιαξε έναν κόσμο που θα ελέγχει πλήρως και θα κατοικείτο από τέλεια πλάσματα. Έτσι φτιάχτηκαν ο παράδεισος και οι άγγελοι, αλλά δεν είχε και πολλή πλάκα. Πέραν του οτι ένας άγγελος ονόματι Σατανάς προσπάθησε να πάρει τη θέση του Θεού (κάτι αδύνατον), και ο Θεός αντί να τον τιμωρήσει έφτιαξε έναν νέο κόσμο εντελώς δικό του (Κόλαση), δεν συνέβαινε τίποτα ενδιαφέρον.

Ο Θεός, τώρα, είναι έξω από τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα παντού σε αυτόν. Με άλλα λόγια, είναι ένας προγραμματιστής μπροστά σε έναν υπολογιστή του οποίου το σύμπαν είναι ένα πρόγραμμα."

Η βίβλος του Kain...
:nosey:

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#215 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 05 March 2008 - 20:53

Phm: Roriconfan δεν σε καταλαβαίνω. Φαίνεσαι ουσιαστικά να είσαι κατά της θρησκείας και του δογματισμού. Επίσης έτσι πως τα παρουσιάζεις, είναι σαν ο Θεός να μην μας επηρεάζει την ζωή επειδή ήθελε να μας αφήσει ελεύθερους.

Roriconfan: Σωστά. Έτσι το καταλαβαίνω (και όχι τόσο ότι το πιστεύω).

Phm: Άρα άμα δεν μας επηρεάζει, τότε ποιο το νόημα να ασχολούμαστε με αυτόν;

Roriconfan: Το νόημα είναι ότι όσο ασχολούμαστε με αυτόν, τόσα περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε έμμεσα για τον εαυτό μας. Είτε πιστεύουμε, είτε όχι, τα επιχειρήματα και οι απόψεις που δίνουμε και παίρνουμε από όλους όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα (που είναι πολλοί) μας ανοίγουνε το μυαλό σε ένα σωρό νέες απόψεις που έχουνε προέκταση σε κάθε πτυχή της ζωής και του κόσμου μας. Κατά κάποιο τρόπο, γινόμαστε σοφότεροι όσο ασχολούμαστε φιλοσοφικά και ακαδημαϊκά με ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί απλά με την πίστη ή με την γνώση και που σημείο αναφοράς (όχι κέντρο του σύμπαντος) είναι ο άνθρωπος. Και το καλύτερο σημείο είναι ότι όσο πιο πολύ διαφωνούμε και επιμένουμε (χωρίς να αρχίσουμε τις χυδαιότητες εννοείται) τόσα πιο πολλά πράγματα ανακαλύπτουμε για τους συνομιλητές μας αλλά και για τις ίδιες μας τις απόψεις που μέχρι τότε δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε σε τέτοιο βαθμό ή σε τέτοια μορφή. Ο θεός είναι η καλύτερη μορφή αυτογνωσίας (επειδή ως απόλυτος περιλαμβάνει τα πάντα) όταν δεν καταντάει μονόπλευρο δόγμα ή αιτία για εκδήλωση βίας και μίσους. Αυτογνωσία σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις και όχι να επιβάλεις τις θρησκευτικές σου απόψεις σε άλλους. Η διαφωνία και η ενασχόληση για την ύπαρξη του θεού από μόνη της αρκεί, άσχετα αν μπορούμε να δώσουμε οριστική απάντηση για το αν υπάρχει.

Με λίγα λόγια, είναι ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που έχει σημασία και όχι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το ερώτημα από μόνο του υπάρχει για να μας βάζει σε σκέψεις και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Είναι κατά τα άλλα τόσο αόριστο και ακαδημαϊκό όσο ερωτήματα του στυλ «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» και «το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο;»

Και για να γίνω πιο σαφής:
-Ας υποθέσουμε ότι κάποιος πιστεύει ακράδαντα ότι ο θεός υπάρχει. Ένας τέτοιος άνθρωπος θα λέει κάτι σαν «Ευχαριστώ τον θεό που μου δίνει δύναμη και ελπίδα στις δύσκολες ώρες αντί να απελπίζομαι σαν αυτούς τους μίζερους που δεν πιστεύουν σε αυτόν και που αναλώνονται στον υλισμό και τον εγωισμό.» Τετριμμένο αλλά κλισετζίδικα, αυτό λένε οι θρήσκοι πάνω, κάτω.
-Ας υποθέσουμε τώρα ότι κάποιος άλλος είναι πεπεισμένος ότι ο θεός δεν υπάρχει. Ένας τέτοιος άνθρωπος θα λέει κάτι σαν «Ευτυχώς που δεν πιστεύω στον θεό και βασίζομαι στην δικιά μου δύναμη και θέληση. Αντί να μοιρολογώ και να χάνω την ώρα μου σε άσκοπες προσευχές και μυξοκλάματα, θα να κάνω κάτι για να λύσω το πρόβλημά μου.» Αυτό λένε όλοι οι άθεοι και οι μισοθεϊστές πάνω, κάτω.

Ποια η διαφορά στις απόψεις και των δύο; Πέρα από μια ακαδημαϊκή γνώμη για το αν ο θεός υπάρχει ή/και τους προστατεύει, και οι δύο νοιώθουνε την ακριβώς ίδια σιγουριά και έχουνε την ακριβώς ίδια όρεξη που σε καιρούς ανάγκης ο ένας θα αποδίδει στον θεό και ο άλλος στην προσωπική του θέληση. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο, άσχετα του ποιος θα παίρνει τα εύσημα ή τις κατηγορίες για κάτι που πάει καλά ή στραβά. Η άποψη μας και μόνο αρκεί για να μας κάνει ισχυρότερους. Και όσο συζητάμε με άλλους ανθρώπους για την άποψη μας, τόσο ισχυρότεροι πνευματικά θα γινόμαστε, κι ας μας αλλάξουνε γνώμη.

Phm: Είπες πως ακόμα και να μην υπάρχει ας πιστεύουμε ότι υπάρχει. Δηλαδή προσπαθείς να πιστέψεις σε κάθε περίπτωση ότι υπάρχει Θεός. Για ποιόν λόγο; Τι σου προσφέρει να πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχει (εφόσον τέλος πάντων δεν υπάρχει), ή υπάρχει και δεν σε επηρεάζει;

Roriconfan: Αυτό το ανέφερα καθαρά από αθεϊστική πλευρά και δεν σημαίνει ότι με εκφράζει απόλυτα. Οι άνθρωποι έχουνε την ικανότητα να πραγματοποιούνε οτιδήποτε φαντάζονται. Τα αεροπλάνα δεν υπήρχαν ανέκαθεν. Κάποιος φαντάστηκε ένα αεροπλάνο και σταδιακά με κόπο και μόχθο, κάποτε το αεροπλάνο κατασκευάστηκε. Στην περίπτωση που ο θεός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, τότε όσο πιστεύουν άνθρωποι σε αυτόν, τόσο θα προσπαθούνε να βελτιώνονται για να τον πλησιάζουνε (γιατί υποτίθεται ότι είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη τον θεό και όχι το αντίστροφο). Οπότε, καθαρά από αθεϊστική άποψη, ο θεός είναι η τελειότητα της ανθρώπινης φύσης που όλοι μας θέλουμε κάποτε να φτάσουμε. Η θεοποίηση του ανθρώπου που υπόσχεται η εκκλησία με την Δευτέρα Παρουσία στον Χριστιανισμό ή η Νιρβάνα στον Βουδισμό αντιπροσωπεύουνε ακριβώς αυτό. Οπότε, σε αυτήν την περίπτωση, ο θεός είναι η προβολή της ανθρώπινης ευτυχίας. Σε θρησκευτικά πλαίσια, ο άνθρωπος είναι η προβολή του θεού. Διαλέξτε και πάρτε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Εδώ και 15 χρόνια, ετοιμάζω μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Δεν την έχω αποτυπώσει ακόμα σε χαρτί αλλά στο μυαλό μου ήδη υπάρχει και έχει δικιά την υπόσταση. Άσχετα που δεν την βλέπει κανένας και που δεν έχει υλική μορφή ακόμα, για εμένα είναι πραγματική. Πολλοί μου λένε «Δεν γίνονται όλα αυτά που σκέφτεσαι. Είναι πολύ μεγαλεπήβολα. Ονειροπολήσεις είναι. Παράτα τα» Εγώ όμως τους απαντώ απλά «Μου αρέσει να πιστεύω ότι είναι δυνατά και ότι κάποτε θα καταφέρω να τα πραγματοποιήσω.»

Πιάσατε τον παραλληλισμό;

Μάλιστα νομίζω κατάλαβα. Απλά εσύ όταν λες Θεός λες κάτι αρκετά γενικότερο από την συνηθισμένη έννοια. Δηλαδή εξαρτάται πως ορίζει κανείς την λέξη Θεός. Αν και δεν καταλαβαίνω ακόμη γιατί το λες Θεό και όχι πχ φύση, κόσμος, τελειότητα ή κι εγώ δεν ξέρω τι, αλλά τέλος πάντων :emptyonexg1:

Απλά ως συνήθως όταν μιλάμε για Θεό, μάλλον εννοούμε τον Θεό όπως τον βλέπουν οι περισσότερες μεγάλες θρησκείες.
phmava.php

#216 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 March 2008 - 20:56

λοιπον το οτι γνωριζει τα αντα δεν συμαινει ως θα σου πει ευθεως τι θα κανεις, εμμεσως απο μονος σου γνωριζεις τι ειναι σωστο και μεσω της συνειδησεως σε κατευθυνει.
Οτι κακα συμβαινουν δεν ειναι δικο Του λαθος αλλα του ανθρωπου κα δεν επηρεαζει τα ανθρωπινα πραγματα .

τωρα το " από μόνος γνωριζω τί είναι σωστό αλλά μέσω της συνείδησης με κατευθυνει" μου φαινεται λίγο άτοπο

και αφου δεν επηρρεαζει τα ανθρωπινα πραγματα τότε γιατί έστειλε το Γιο του;

κατι τετοια με προβληματιζουν.

Για αυτό καλυτερα "πίστευε και μη ερεύνα". να μη το πω οπως το παραποιησε ο Πανουσης.

#217 merQree

merQree

Preacher Of Hate

• Members
  • 8 posts

Posted 05 March 2008 - 21:36

merqree:

Οι αιγυπτιοι κατεγραφαν τα παντα! Κρατουσαν ημερολογια για ολα.
Σου φαινεται λογικο να τους ξεφηγε το γεγονος οτι 6 εκατομυρια σκλαβοι την εκαναν ελαφρα απο τη χωρα τους για να πανε στην ερημο? η οτι καποια χιλιομετρα πιο περα ζουσε ο γιος του θεου που κανει θαυματα?
Δειξτε ενα ιστορικο σημειο πανω σε ολα αυτα! Ενα, οχι 2!

Σε ενα καθεστως σαν εκεινο σου φαινεται λογικο να καταγραφει μια τετοια ηττα-ονοιδος ;ή θα ηταν καλυτερο να αποσιωπηθει;

Κατσε, δλδ το να καταγραψουν τις ηττες που εφαγαν απο πολεμους, την πεινα, τη φτωχια και ολα αυτα γιατι δεν τα εκρυψαν?
Τοσα και τοσα περασε ο αιγυπτιακος λαος και πολλα απο αυτα ισως να ηταν προτιμοτερο να μεινουν στην αφανεια, μεσα απο ολα αυτα επελεξαν το συγκεκριμενο γεγονος να αποσπασουν απο τα ιστορικα τους βιβλια και τα ημερολογια τους?
και επανερχομαι με την ιδια ερωτηση: ποιος ιστορικος περα των θρησκευτικων βιβλιων παρεχουν πληροφοριες σχετικα με το τι εγινε με τον Ιησου?
ΚΑΝΕΙΣ!
Δλδ, μου λες πως ξαφνικα εκει που ολοι τα εγραφαν ολα, ειπαν να παραληψουν το πιο συμαντικο κομματι απ'ολα για το χαβαλε τους. Ε σορυ, αλλα δε μπορω να το δεχτω αυτο σαν απαντηση. Γιατι αν κατσεις να διαβασεις ιστορια απο αρχαιους πολιτισμους που υπηρχαν πολυ πριν τους ιουδαιους και το χριστιανισμο, θα δεις και μονος σου πως δε θα βρεις απολυτως τιποτα.
Το μονο που ισως να θεωρηθει σαν αποδειξη, ειναι οτι οι Εβραιοι δεχονται πως υπηρξε αυτο το ατομο με το ονομα Ιησους, αλλα επειδη δεν εγιναν βασιλιαδες των λαων δεν δεχονται οτι αυτος ηταν ο γιος του θεου.
Απο εκει και περα ας τα παρουμε με τη σειρα:
Γεννηθηκε στις 25 δεκεμβριου οπου ο Σειριος, το πιο φωτεινο αστερι μπαινει στην ιδια ευθεια με αλλα 3 ουρανια σωματα το ιδιο λαμπερα τα οποια απο τοτε μεχρι και σημερα ονομαζονται "3 Βασιλιαδες" η αλλιως "3 Μαγοι"! Ολα αυτα οταν μπουν στην ιδια ευθεια δειχνουν την κατευθηνση οπου θα ανατελει ο Ηλιος στις 25 δεκεμβριου οπου ο Ηλιος σχεδον χανετε για 3 μερες, πραγμα που μας λεει πως ο ηλιος βρισκεται στο Σταυρο του Νοτου (Southern Cross) και μετα απο 3 μερες ο Ηλιος εμφανιζεται κανονικα.
Οι 12 μαθητες ειναι πολυ απλα οι 12 ζωδιακοι συμβολισμοι!
Τα παντα εχουν να κανουν με τους αστερισμους..τα παντα! απο τοτε μεχρι και σημερα ολα εχουν να κανουν με το οτι βλεπουμε εμεις εδω κατω και οχι με Θεους και δαιμονες.

Posted Image

#218 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 06 March 2008 - 00:17

Κατσε, δλδ το να καταγραψουν τις ηττες που εφαγαν απο πολεμους, την πεινα, τη φτωχια και ολα αυτα γιατι δεν τα εκρυψαν?
Τοσα και τοσα περασε ο αιγυπτιακος λαος και πολλα απο αυτα ισως να ηταν προτιμοτερο να μεινουν στην αφανεια, μεσα απο ολα αυτα επελεξαν το συγκεκριμενο γεγονος να αποσπασουν απο τα ιστορικα τους βιβλια και τα ημερολογια τους?
και επανερχομαι με την ιδια ερωτηση: ποιος ιστορικος περα των θρησκευτικων βιβλιων παρεχουν πληροφοριες σχετικα με το τι εγινε με τον Ιησου?
ΚΑΝΕΙΣ!
Δλδ, μου λες πως ξαφνικα εκει που ολοι τα εγραφαν ολα, ειπαν να παραληψουν το πιο συμαντικο κομματι απ'ολα για το χαβαλε τους. Ε σορυ, αλλα δε μπορω να το δεχτω αυτο σαν απαντηση. Γιατι αν κατσεις να διαβασεις ιστορια απο αρχαιους πολιτισμους που υπηρχαν πολυ πριν τους ιουδαιους και το χριστιανισμο, θα δεις και μονος σου πως δε θα βρεις απολυτως τιποτα.
Το μονο που ισως να θεωρηθει σαν αποδειξη, ειναι οτι οι Εβραιοι δεχονται πως υπηρξε αυτο το ατομο με το ονομα Ιησους, αλλα επειδη δεν εγιναν βασιλιαδες των λαων δεν δεχονται οτι αυτος ηταν ο γιος του θεου.
Απο εκει και περα ας τα παρουμε με τη σειρα:
Γεννηθηκε στις 25 δεκεμβριου οπου ο Σειριος, το πιο φωτεινο αστερι μπαινει στην ιδια ευθεια με αλλα 3 ουρανια σωματα το ιδιο λαμπερα τα οποια απο τοτε μεχρι και σημερα ονομαζονται "3 Βασιλιαδες" η αλλιως "3 Μαγοι"! Ολα αυτα οταν μπουν στην ιδια ευθεια δειχνουν την κατευθηνση οπου θα ανατελει ο Ηλιος στις 25 δεκεμβριου οπου ο Ηλιος σχεδον χανετε για 3 μερες, πραγμα που μας λεει πως ο ηλιος βρισκεται στο Σταυρο του Νοτου (Southern Cross) και μετα απο 3 μερες ο Ηλιος εμφανιζεται κανονικα.
Οι 12 μαθητες ειναι πολυ απλα οι 12 ζωδιακοι συμβολισμοι!
Τα παντα εχουν να κανουν με τους αστερισμους..τα παντα! απο τοτε μεχρι και σημερα ολα εχουν να κανουν με το οτι βλεπουμε εμεις εδω κατω και οχι με Θεους και δαιμονες.

Το πραγμα το ειπες μονος σου , αν δεχονται οι Εβραιοι την υπαρξη του κανεις αλλος δεν μπορει να εχει γνωμη γιατι αυτοι αποτελεσαν και οι κυριοι εχθροι του.
Το οτι υπηρχε αυτη η μνημη για τον ερχομο καποιου σωτηρα απο διαφορους λαους δειχνει 1. πως ''καποιοι'' ηθελαν να μη γινει πιστευτος στους ανθρωπους ή 2. πως πολλοι λαοι ειχαν μια κοινη ελπιδα στον κοσμο απο πολυ αρχαιους καιρους.
Υπαρχει και το αλλο θεμα , δεν νομιζω να υπαρχει τιποτα πιο καλο απο αυτα που εχει διαμυνησει ο χριστιανισμος και αντρρησεις λογω Μυθρα κτλ κτλ που εδειχαν απλα μια διεστρεβλωμενη αποψη ελευθριας δεν περνουν .Τελετες τετοιες περιελαμβαναν θυσιες ανθρωπων και οργιαστικες τελετες για να ενωθουν ταχα με το θεο , κοινως τελετες σατανιστων , οπως ειναι γνωστες σημερα.Αν γνωριζεις για τον χριστιανισμο ευκολα βλεπεις τη διαφορα και που απευθυνεται η καθε μια αποψη.

#219 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 posts

Posted 06 March 2008 - 00:22

"πίστευε και μη ερεύνα".

Η πιο σωστη φραση ειναι: ''πιστευε και μη, ερευνα''...
Μου το ειχε πει καποιος πολυ σοφος...

#220 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 06 March 2008 - 00:29

Πολύ αποτελεσματικό αυτό το πίστευε και μη ερεύνα.

Είναι κάτι απλό και ηλίθιο, παρόλα αυτά τόσοι άνθρωποι το "υπακούν".

Απο'δώ και πέρα όταν θέλω να μου κάνουν χάρες θα χρησιμοποιώ προστακτική.

HnH5aB0.jpg

#221 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 06 March 2008 - 00:31

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω οτι θεός δεν είναι μόνο ο Γιαχβέ του Χριστιανσιμού. Θεοι με διαφορετικούς ορισμούς συναντώνται σε ολες τις παραδόσεις. Επομένως η συζήτηση για θεολογικής φύσης θέματα, δεν χρειάζεται να περιοριστεί στα του Χριστιανισμού.
Τώρα οσον αφορά τον Ιησού, ο άνθρωπος σαφώς και έζησε. Είναι αυτονόητο οτι δεν ηταν θεάνθρωπος οπως διατείνονται οι ταγοί των παρακλαδιών του αρχικού δόγματος. Ο τύπος ηταν ενας Εβραίος επαναστάτης που ήθελε να διώξει τους Ρωμαίους απο την πατρίδα του(και καλά έκανε). Ο λόγος που μια μερίδα Εβραίων(οι Φαρισαίοι αν δεν απατώμαι) ηταν εχθροί του, εύκολα γίνεται αντιληπτός, αν σκεφτούμε οτι είχαν αποκτήσεις πολλά προνόμια απο τους Ρωμαίους κατακτητές. Επομένως η πολυτέλεια που απολάμβαναν καθημερινά, απειλούνταν απο την εξέγερση που ετοίμαζαν οι Ζηλωτές(νομίζω). Απλά πράματα δηλαδή.
Η εικόνα που έχουμε σήμερα για αυτή την προσωπικότητα είναι κατασκευασμένη. Οι Οικουμενικές Σύνοδοι στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καθόρισαν μέσα σε ποια πλαίσια θα κυμανθεί το δόγμα, σε συνεργασία βέβαια με τον αυτοκράτορα.

#222 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 posts

Posted 06 March 2008 - 00:35

Ο τύπος ηταν ενας Εβραίος επαναστάτης που ήθελε να διώξει τους Ρωμαίους απο την πατρίδα του(και καλά έκανε). Ο λόγος που μια μερίδα Εβραίων(οι Φαρισαίοι αν δεν απατώμαι) ηταν εχθροί του, εύκολα γίνεται αντιληπτός, αν σκεφτούμε οτι είχαν αποκτήσεις πολλά προνόμια απο τους Ρωμαίους κατακτητές. Επομένως η πολυτέλεια που απολάμβαναν καθημερινά, απειλούνταν απο την εξέγερση που ετοίμαζαν οι Ζηλωτές(νομίζω). Απλά πράματα δηλαδή.

Απο το μυαλο μου το πηρες...
Ακριβως αυτη ειναι η γνωμη μου.

#223 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 06 March 2008 - 00:45

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω οτι θεός δεν είναι μόνο ο Γιαχβέ του Χριστιανσιμού. Θεοι με διαφορετικούς ορισμούς συναντώνται σε ολες τις παραδόσεις. Επομένως η συζήτηση για θεολογικής φύσης θέματα, δεν χρειάζεται να περιοριστεί στα του Χριστιανισμού.
Τώρα οσον αφορά τον Ιησού, ο άνθρωπος σαφώς και έζησε. Είναι αυτονόητο οτι δεν ηταν θεάνθρωπος οπως διατείνονται οι ταγοί των παρακλαδιών του αρχικού δόγματος. Ο τύπος ηταν ενας Εβραίος επαναστάτης που ήθελε να διώξει τους Ρωμαίους απο την πατρίδα του(και καλά έκανε). Ο λόγος που μια μερίδα Εβραίων(οι Φαρισαίοι αν δεν απατώμαι) ηταν εχθροί του, εύκολα γίνεται αντιληπτός, αν σκεφτούμε οτι είχαν αποκτήσεις πολλά προνόμια απο τους Ρωμαίους κατακτητές. Επομένως η πολυτέλεια που απολάμβαναν καθημερινά, απειλούνταν απο την εξέγερση που ετοίμαζαν οι Ζηλωτές(νομίζω). Απλά πράματα δηλαδή.
Η εικόνα που έχουμε σήμερα για αυτή την προσωπικότητα είναι κατασκευασμένη. Οι Οικουμενικές Σύνοδοι στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καθόρισαν μέσα σε ποια πλαίσια θα κυμανθεί το δόγμα, σε συνεργασία βέβαια με τον αυτοκράτορα.

Αν και δεν πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις είμαι κατα 95% σίγουρος οτι ο Χριστός υπήρξε σαν άνθρωπος και είτε έγινε αυτό που ανέφερες, είτε ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος λίγο λαλημένος όμως.

Υπάρχουν βέβαια άλλες 35097240357240957402 εκδοχές αλλά αυτές είναι οι πιο πιθανές ΙΜΟ.

HnH5aB0.jpg

#224 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 06 March 2008 - 00:46

καλα ειστε βαθια νυχτωμενοι ! και για την κοσμικη επανασταση στρατολογησε μονο ''12 πρακτορες'' ; μονο 12 ατομα ;
τι θα κερδιζε ο αυτοκρατορας παραπανω; Δεν τα ειχε ολα υπο τον ελεγχο του ηδη μεσω της θρησκειας (ειδωλολατρικης); Ο ιδιος θεωρουταν θεος επι γης τοτε , και ξαφνικα αποφασιζει να θεσπισει μια αλλη θρησκεια και να παρει απο τα χερια του τον ελεγχο και να το δωσει αλλου ; δεν ξερετε τι λετε! διαβαστε ιστορια.

#225 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 posts

Posted 06 March 2008 - 00:53

Κι εσυ διαβασε λιγο και ιστοριες προ χριστου.
Οσο για μενα, εχω διαβασει τα παντα.
Ειμαι ανθρωπος που μελετα οτι του δωσεις.
Απλα, πολυ απλα, ιστοριες με τον χριστο και τετοια δεν μου στεκονται.
Μου φαινονται πολυ... υπερβολικα. Οσο για τον φιλο roriconfan, τα ειπε πολυ ωραια και σωστα απο πνευματικης αποψεως.