για τη μετά θάνατο ζωή? και πάλι δεν είναι απαραίτητη η έννοια θεός.
άσε που πάλι ταυτίζεται η λέξη ελπίδα με τη λέξη θεός.
ολα αυτα προυποθετουν τον δημιουργο,
Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2008 - 17:52
για τη μετά θάνατο ζωή? και πάλι δεν είναι απαραίτητη η έννοια θεός.
άσε που πάλι ταυτίζεται η λέξη ελπίδα με τη λέξη θεός.
Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2008 - 18:12
Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2008 - 23:49
Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2008 - 23:58
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 00:43
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 13:15
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 13:25
4. Ο Darkchilde έγραψε:
Εαν εννοείς θεό όπως οι θρησκείες, τότε δεν πιστεύω σε κανέναν θεό. Δεν έχω δεί κανέναν θεό πουθενά, και δεν έχω δεί ούτε έχω ακούσει για πραγματικό θαύμα ποτέ. Ούτε έχω βοηθηθεί από ανώτερες ή άλλες δυνάμεις. Εαν υπάρχει θεός όπως στις θρησκείες τότε σίγουρα δεν ενδιαφέρεται.
Το ότι δεν βλέπεις ή αυτόν ή τις πράξεις του, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν νοιάζεται. Μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι σε βοηθάει συνέχεια αλλά εσύ δεν τον παίρνεις χαμπάρι. Γιατί δεν είναι υλικό ον για να τον βλέπεις ούτε κανένας ψωνισμένος άνθρωπος που κάνει κάτι μόνο για την φήμη και την δόξα. Ούτε θέλει με το ζόρι να τον πιστεύεις κάνοντας συνέχεια θαύματα. Υποτίθεται ότι θέλει να τον πιστεύεις από αγάπη και όχι από θαυμασμό επειδή κάνει ταχυδαχτυλουργικά κόλπα. Σκέψου απλά το οξυγόνο που αναπνέεις. Του δίνεις ποτέ σημασία; Το βλέπεις ποτέ; Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 13:53
Καλά, το βίασες κανονικότατα το νόημα του μύθου. Δυστυχώς το πόσο εσφαλμένα κατάλαβες τον μύθο είναι από μόνο του αφορμή για να μη πιστεύεις. Άκου την «κανονική» ερμηνεία της Γένεσις.
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ώστε να έχει ελευθερία επιλογής και να μην γνωρίζει το κακό. Ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος να ξέρει τι είναι το κακό για να μη το πράττει. Ο Θεός ήξερε τι ήταν το κακό αλλά ως τέλειος δεν υπήρχε κίνδυνος να το πράξει. Ο άνθρωπος όμως ως ατελές ον, ήταν εύκολο να κάνει κακίες. Ακόμα και το φρούτο να έτρωγε, δεν θα γινόταν τέλειος. Ίσα, ίσα, θα γινόταν εγωιστής και κακόβουλος. Του ΠΡΟΤΕΙΝΕ και ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ γιατί είχε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ να μη φάει το φρούτο της γνώσης (πρόσεξε τα λόγια στην Παλαιά Διαθήκη και θα το καταλάβεις). Του είπε απλά «μπορείς να είσαι για πάντα σαν τα ζώα, χωρίς λογική και να ζεις χωρίς σκοτούρες εις τον αιώνα τον άπαντα». Ο διάβολος όμως είπε ψέματα ότι με το φρούτο ο άνθρωπος θα γίνει θεός και ο άνθρωπος από περιέργεια το έφαγε και ξαφνικά μπορούσε να κάνει και κακές πράξεις (επειδή πλέον ήξερε τι είναι το κακό). Οπότε ο Θεός του είπε «εδώ είναι η Εδέμ, μόνο καλοσύνη μπορεί να υπάρχει. Επειδή ήσουν ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, δεν αναιρώ αυτό που μόλις έκανες γιατί πάει κόντρα στην ελευθερία που σου προσέφερα. Αφού πλέον μπορείς να κάνεις και το κακό, δεν έχεις θέση εδώ. Πρέπει να φύγεις.» Όπως βλέπεις, δεν τον όργισε τον Θεό ούτε καταράστηκε από αυτόν. Το απολύτως λογικό συνέβη. Έφυγε από την Εδέμ απ’όπου έτρωγε το φρούτο της αιώνιας ζωής (γιατί ήδη το έτρωγε) και έτσι έχασε και την αθανασία του. Όσο για το φίδι που το καταράστηκε, αυτό ήταν συμβολικό φόβητρο της εποχής. Το φίδι συμβόλιζε στον αρχαίο κόσμο την απόκρυφη γνώση και τις επιστήμες (επειδή μπορούσες να παράγεις φάρμακα με διάφορες επιρροές από το δηλητήριο του). Γι’αυτό και το σύμβολο του Ασκληπιού και των γιατρών γενικότερα παραμένει μέχρι και σήμερα το φίδι. Ήταν το ανάθεμα της γνώσης, όπως το παρουσιάζανε οι εβραίοι.
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 14:20
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 14:23
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 14:49
roriconfan:
η απορια αυτη εχει απαντηθη πολλακις , ο ανθρωπος ως ελευθερος απο το θεο παρακουσε τις εντολες του θεου και γενικα δεχτηκε την αμαρτωλη φυση.Οντας αμαρτωλοςειναι μακρια απο το θεο και ετσι οντας μακρια απο αυτονδεχεται τα αποτελεσματα της επιλογης τουο θεος δεν του εκανε τιποτα , ο ιδιος απομακρυνθηκε απο αυτον.δες αυτο αλλα http://www.jesusportal.org/magazine/18-3.htmα και στις πιο πισω σελιδες .
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 15:29
Και ποιές είναι οι εντολές του θεού ακριβώς; Γιατί οι σελίδες που μου προτείνεις ανήκουν σε θρησκευτικές οργανώσεις, οπότε είναι μολυσμένες από θρησκευτικές προκαταλήψεις και ταμπού. Και αυτό που λες είναι τελείως άκυρο. Δηλαδή απλά επειδή δεν προσεύχομαι και δεν πιστεύω πρέπει να υποφέρω, και να βλέπω τους γύρω μου να πεθαίνουν; Και τι ακριβώς είναι αμαρτία και τι δεν είναι; Το σεξ είναι αμαρτία; Η επιστήμη και η λογική είναι αμαρτία; Το να μην θέλω να γυρίζω συνέχεια το άλλο μάγουλο είναι αμαρτία; Το να θέλω να παλέψω για την ζωή είναι αμαρτία;
Απλά εαν πραγματικά ο θεός είναι ο απόλυτος όπως περιγράφεται τότε δεν έχει ανάγκη ούτε από προσευχές ούτε από τίποτα. Αλλιώς δεν είναι θεός. Και εαν τιμωρεί κάποιον επειδή απλά δεν προσεύχεται ή δεν πιστεύει, τότε δεν είναι θεός για μένα, αλλά ένα εκδικητικό πλάσμα, και σίγουρα όχι ακριβώς παντοδύναμο.
Το καλό και το κακό, η ηθική, δεν χρειάζονται ούτε θεούς ούτε θρησκείες για να τα μάθεις. Χρειάζονται σωστή εκπαίδευση.
Οπως καταλαβαίνω όσοι πιστεύουν είναι δυστυχώς κολλημένοι με έννοιες όπως "αμαρτία" και δεν μπορώ να συζητήσω όταν συνέχεια μου λένε ότι είναι αμαρτία το ένα ή το άλλο, χωρίς καμμία λογική βάση.
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 15:41
Το site είναι ανεξίθρησκο.(συγνωμη, δεν θα προσεξα πως ειναι αιρετικο το σάιτ),
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2008 - 15:51
Μια στιγμή.Το site είναι ανεξίθρησκο.
Συνεχίστε να σφάζεστε.