Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Η νύχτα πέφτει... [γενική συζήτηση]


  • Please log in to reply
5827 replies to this topic

#5116 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 18 June 2017 - 11:16

Το είχα κάνει και στο προηγούμενο κάτι χρόνια πριν, οπότε το θεωρούσα δεδομένο. Κυρίως γιατί το σκέτο αθώος/δολοφόνος δε βοηθάει αλλά και γιατί όσοι είναι αθώοι δε χρειάζεται να νιώθουν ότι έχουν υποβιβασμένο ρόλο.


ySss0UF.jpg


#5117 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 18 June 2017 - 11:21

Equality for all, Kai. Ψηφίστε την.


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#5118 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 18 June 2017 - 11:47

Well, κρίμα που τελείωσε. :P

 

Ήταν σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι Παλέρμο που έχω παίξει. Τα κείμενα της GM ήταν απίστευτα, πολύ καλά γραμμένα και γεμάτα references από παλιά παιχνίδια (αυτό με τον Deadpool είναι masterpiece, με έκανε να γελάω ώρες μετά που το σκεφτόμουν). Λατρεύω το continuity και ήταν έξοχη ιδέα το Dogra World ως setting, παρότι δεν είχα παίξει στο πρώτο, το παρακολουθούσα. Μπράβο, Kai!

 

Από roleplay των παιχτών, πέρα από αυτά που αναφέρατε, μου άρεσε πολύ του Takayama. Ειδικά εκεί που πήγε η μικρή και παρακαλούσε τον Cross να αλλάξει γνώμη, ήταν σαν να άκουγα πραγματικά μικρό παιδί.

 

Στο ίδιο το παιχνίδι τώρα, ο Osama σήκωσε μακράν το μεγαλύτερο βάρος στην έρευνα για τους αθώους αλλά θα προτιμούσα να κρατούσε πιο ήπιο και λιγότερο χαοτικό τόνο, για να μην μπερδεύει και να μας καθοδηγεί πιο αποτελεσματικά. Μου άρεσε το παιχνίδι της Ζura (θες πάντα δίπλα σου έναν παίχτη που να αναλύει και να εξηγεί τα πράγματα μεθοδικά και σωστά) και του Kamui για τον ίδιο λόγο. Από τους δολοφόνους, παρότι κάποιοι -με εμένα πρώτο- φάγαμε αμέσως την μπλόφα της FAI και του Guns, το να τραβούν από τον πρώτο γύρο την προσοχή δύο δολοφόνοι με κίνδυνο ο ένας από αυτούς τελικά να φύγει, θεωρητικά τουλάχιστον δεν είναι καλή κίνηση, δεν έχει ιδιαίτερο μακροπρόθεσμο όφελος και δεν πετυχαίνει σχεδόν ποτέ. Μπράβο για το παιχνίδι σας ωστόσο, ήταν πιο δύσκολο από όσο φάνηκε.

 

Till next time!



#5119 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 18 June 2017 - 12:59

Από roleplay των παιχτών, πέρα από αυτά που αναφέρατε, μου άρεσε πολύ του Takayama. Ειδικά εκεί που πήγε η μικρή και παρακαλούσε τον Cross να αλλάξει γνώμη, ήταν σαν να άκουγα πραγματικά μικρό παιδί.

 

Ξέχασα τον συμπαίκτα Takayama τελειώς! Υπέροχος στο RP τουλάχιστον. Σε χαιρόμουν συνέχεια αγορίνα.

 

Η πλάκα είναι πως εκείνος δεν έκανε κανένα λάθος, απλώς οι άλλοι πιθανοί ένοχοι στα μάτια των άλλων, Ζούρα και Καμούι, είχαν παίξει πολύ καλά ώστε να τους βγάλουν πριν από αυτόν.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#5120 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 June 2017 - 13:40

 

1. Οσάμα. Πήραμε το ρίσκο να βγούμε στην φόρα δύο δολοφόνοι. Πήγε αμάσιτη η μπλόφα από όλους πλην αυτού και δεν με τσέκαρε κιόλας απευθείας. Λογικά θα είχα φτάσει στους 5-6 πριν με ξανακαταλάβουν, αλλά όοοοοχι, έπρεπε ο άλλος να τα έχει δει όλα στο μάφια και να με καταλάβει και ήταν και επιθεωρητής, οπότε ο λόγος του ευαγγέλιο. Πολύ καλή ανάλυση και μπράβο του.

 

 

 

Γενικά μιλώντας, δεν είχα ξαναδεί το ίδιο πράγμα που κάνατε εσείς στο mafia. Έχω δει παρόμοια πράγματα, αλλά, όπως εξήγησα και στo skype, τα λάθη που κάνατε είναι πολύ κοινά λάθη "μη έμπειρων" δολοφόνων. Βαριέμαι να κάνω quote ποστς από το thread, αλλά γενικά μιλώντας:

 

Καταρχήν ισχύει ότι (Επίπεδο 1<Επίπεδο 2<Επίπεδο 3<Επίπεδο 1) με τα ίδια επίπεδα να μην μπορούν να βρουν το ένα το άλλο.

 

Εξηγούμε:

 

1) Φτάσατε στο δεύτερο επίπεδο σκέψης ("δυο δολοφόνοι δεν θα έκαναν ποτέ αυτό που κάνουμε, άρα θα φαινόμαστε σαν αθώοι"). Έτσι, αν κάποιος μπορεί να λειτουργήσει στο τρίτο επίπεδο ("αυτοί οι δύο λειτουργούν σαν να μην είναι δολοφόνοι καθώς οι δολοφόνοι δεν θα έκαναν ό,τι κάνουν αυτοί, άρα είναι δολοφόνοι (γιατί είναι έμπειροι σχετικά παίκτες και μπορούν να λειτουργήσουν στο δεύτερο επίπεδο)"), σας βρίσκει σχεδόν αμέσως, ειδικά αν σας ξέρει.

 

Θες άλλο ένα παράδειγμα; Λειτουργούσα κυρίως στο τρίτο επίπεδο σε αυτό το παιχνίδι, οπότε βρήκα πολύ εύκολα εσένα και την μπουγάτσα που λειτουργούσατε στο δεύτερο (ενα χαμηλότερο από εμένα). Ο Kaiser, η Zura, ο Kamui που λειτουργούσαν στο δεύτερο, δεν κατάφεραν να σας βρουν ακριβώς επειδή η λογική τους και η δικιά σας είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά βρήκαν αρκετά εύκολα τον Takayama που λειτουργούσε στο πρώτο (σε ακριβώς ένα χαμηλότερο από αυτούς), τον οποίο εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω, καθώς το πρώτο επίπεδο κάνει "counter" το τρίτο, άπο άποψη λογικής. Για αυτό οταν στο τέλος, στο process of elimination, άφησα τρεις υποψήφιους υπόπτους, έμεινα να υποψιάζομαι την Zura και τον Kamui το ίδιο με τον Takayama, καθώς η τρίτου επιπέδου λογική μου προσπαθούσε να με πείσει ότι ο Takayama δεν μπορεί να είναι τόσο blatantly δολοφόνος, ενώ η Zura και ο Kamui που λειτουργούσαν στο δεύτερο είναι.

 

Εδώ να σημειώσω ότι το γεγονός ότι κάποιος δεν μπορεί να λειτουργήσει (ή δεν θέλει) σε υψηλότερα επίπεδα δεν σημαίνει ότι είναι πιο χαζός ή ότι αυτός που λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα είναι πιο έξυπνος. Το επίπεδο είναι θέμα του πως προσεγγίζεις το παιχνίδι, όχι πόσο έξυπνος είσαι. Συνήθως μάλιστα, όσοι λειτουργούν σε επίπεδο 3 είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν σε επίπεδο 1, άρα πολλά πράγματα που είναι "κοινή λογική" τους ξεφεύγουν και ας είναι μπροστά στα μάτια τους. Έχω συναντήσει πολλούς καλούς παίκτες που λειτουργούν μόνο σε επίπεδο 1, όπως έχω συναντήσει και πολλούς καλούς παίκτες που λειτουργούν σε επίπεδο 3 και παρά την ανάλυση που κάνουν, χάνουν εύκολα από απλά επιπέδου 1 κόλπα.

 

2) Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχατε μια πολύ, όπως αποκαλείτε, L.A.M.I.S.T. (Look At Me I'm So Town) λογική, που σημαίνει ότι σας ενδιέφερε περισσότερο να φαίνεστε σαν αθώοι που προσπαθούν να λύσουν το παιχνίδι παρά να... λύσετε όντως το παιχνίδι (φαινόσασταν δηλαδή σαν ηθοποιοί που προσπαθούν να λύσουν το παιχνίδι),

 

σας κάρφωσε τελείως.

 

Ένας αθώος που προσπαθεί να λύσει το παιχνίδι, παίζει για να λύσει το παιχνίδι. Τον ενδιαφέρει δηλαδή πολύ έμμεσα αν θα επιβιώσει, κατά κάποιον τρόπο. Εσείς παίζατε για να φανείτε αθώοι, όχι για να λύσετε το παιχνίδι και προφανώς αυτό πρέπει να κάνετε σαν δολοφόνοι, αλλά όχι και να φαίνετε ότι το κάνετε. Έτσι, είναι προτιμότερο για έναν δολοφόνο να είναι μονίμως στον κίνδυνο ότι θα λιντσαριστεί ανά πάσα στιγμή, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν έχει θέμα να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο για να λύσει το παιχνίδι, παρά να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φαίνεται αθώος (και που θα φανεί στο τέλος).

 

Επίσης, καλό είναι ένας δολοφόνος να λειτουργεί και στα τρία επίπεδα σκέψης και να τα αναμιγνύει όπως θεωρεί ότι τον βολεύει και είναι σωστό, καθώς αν παίζει μόνο σε ένα επίπεδο, όπως παίζατε εσείς μόνο στο δεύτερο, κινδυνεύει να αποκαλυφθεί από αυτόν που λειτουργεί ένα επίπεδο πιο πάνω. Το ίδιο θεωρητικά πρέπει να κάνουν και οι αθώοι, αλλά οι αθώοι έχουν την διευκόλυνση ότι είναι περισσότεροι σε αριθμό, άρα έχουν συνήθως κόσμο που κινείται σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο επίπεδο και που συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.

 

 

 

αλλά θα προτιμούσα να κρατούσε πιο ήπιο και λιγότερο χαοτικό τόνο,

 

 

 

Ο χαοτικός τόνος την τρίτη μέρα οφείλεται στο γεγονός ότι έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος. Υπέθεσα λόγω συνήθειας ότι κρυφοί ρόλοι= matrix6, στο οποίο δεν ξέρεις τι ρόλοι έχουν μοιραστεί αλλά ξέρεις τι ρόλοι θα μπορούσαν να έχουν μοιραστεί. Έτσι, το όλο claiming/counterclaiming που σκόπευα να προτείνω στον Gunsmasha (και που πρότεινα τελικά), όπως είπε και ο ίδιος in-game δεν είχε λογική, καθώς όπως σωστά υπέδειξε, δεν υπάρχει τρόπος να πείσω ότι απαραίτητα θα μπορούσε να υπάρχει επιθεωρητής γενικά στο παιχνίδι. Αυτό έριξε όλο το game plan και το ρυθμό μου τελείως εκτός ισορροπίας.

 

Γενικά το κρυφό setup μου αρέσει, αλλά πιστεύω ότι δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες σε αυτούς που έχουν ρόλους. Με το που είδα ότι είμαι επιθεωρητής που δεν μπορεί να ρωτήσει την νύχτα 0, ήμουν σίγουρος ότι υπάρχουν τρεις δολοφόνοι και ένας ή δύο άλλοι ρολίστες. Ο Kamui και ο Ghostprince που είχαν πολύ πιο εξωτικούς ρόλους σίγουρα το κατάλαβαν πολύ πιο εύκολα από εμένα. Έτσι, το κρυφό setup στην προκειμένη περίπτωση δίνει στους ρολίστες ακόμα περισσότερη δύναμη.


Edited by Osama Bin Laden, 18 June 2017 - 14:03.


#5121 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 June 2017 - 13:41

Jesus shotgunin' Christ, είπα να γράψω δυο λόγια και πάλι σεντόνι έγραψα.

 

I will graciously shut the fuck up and continue my work.

 

Έλεος.



#5122 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 18 June 2017 - 13:53

Από δω και πέρα σε κάθε Παλέρμο, όταν θα μου ζητάτε να εξηγήσω γιατί κατηγορώ ένα κακό, θα κάνω quote αυτό το κείμενο του Οσάμα και θα ξοδεύω τον υπόλοιπο χώρο σε RP βλακειούλες.

Είναι τόσο διδακτικό που καλύτερα να κάνουμε πως δεν υπάρχει, χαχαχαχα.


Edited by TheGunsmasha, 18 June 2017 - 13:53.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#5123 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 18 June 2017 - 13:54

Thanks, Kaiser. Χαίρομαι που το διασκέδασες με τον Deadpool γιατί τον φοβόμουν, δεδομένου ότι τον ξέρω κυρίως από την ταινία και κάποια αποσπάσματα, οπότε αν όντως γέλασες κάτι ήταν κι αυτό. Ευχαριστώ κι εγώ για το rp με την ευκαιρία, πραγματικά περίμενα να πέσει κείμενο σου γιατί πιανόσουν είτε από την αφήγηση είτε από το παλιό παιχνίδι και με χαροποιούσε. 


ySss0UF.jpg


#5124 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 18 June 2017 - 14:18

Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν σε τι "επίπεδο" είμαι κτλπ κτλπ ωραίες οι αναλύσεις, αλλά είναι απλώς ένα παιχνίδι. Και τονίζω την τελευταία λέξη.

Προσωπικά μπήκα για τον χαβαλέ, για το rp. Των άλλων εστω, γιατί δεν ήξερα πως ακριβώς να το αποδώσω προσωπικά. Μου άρεσε ιδιαίτερα το setting αλλά από ο,τι φαίνεται δεν κατάφερε να δοθεί και ένα τέλος σ'αυτό. Απο την αλλη απόλαυσα το ποστ που θύμιζε κάτι απο το παλιό Παλέρμο, το τρολλ, με τον Ντεντπουλ. Δυστυχώς δε το θυμάμαι καλά, αλλά σίγουρα θα μου μείνουν τα μηλαρακια με την ιριστελλα και τον "Τρίχα για πουλόβερ" του Babba.

#5125 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 June 2017 - 14:33

Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν σε τι "επίπεδο" είμαι κτλπ κτλπ ωραίες οι αναλύσεις, αλλά είναι απλώς ένα παιχνίδι. Και τονίζω την τελευταία λέξη.

Προσωπικά μπήκα για τον χαβαλέ, για το rp. Των άλλων εστω, γιατί δεν ήξερα πως ακριβώς να το αποδώσω προσωπικά. Μου άρεσε ιδιαίτερα το setting αλλά από ο,τι φαίνεται δεν κατάφερε να δοθεί και ένα τέλος σ'αυτό. Απο την αλλη απόλαυσα το ποστ που θύμιζε κάτι απο το παλιό Παλέρμο, το τρολλ, με τον Ντεντπουλ. Δυστυχώς δε το θυμάμαι καλά, αλλά σίγουρα θα μου μείνουν τα μηλαρακια με την ιριστελλα και τον "Τρίχα για πουλόβερ" του Babba.

 

Μην ανησυχείς, το κατάλαβα, και όπως είπα και στην Kai, θα χαλαρώσω από την επόμενη φορά. Απλώς όπως είπα όταν τελείωσε το παιχνίδι, μου είχε ξεμείνει το hyper-competitive mindset από το mafia που ήταν πιο φρέσκο, παρά ο χαβαλές που κάναμε εδώ και που είχα ξεχάσει (και μου είχε λείψει).

 

Η ανάλυση παραπάνω έγινε επειδή "χρώσταγα" στον Guns μια απάντηση σε μια συζήτηση που είχαμε αρχίσει κάποια στιγμή στο skype, οπότε είπα να την μοιραστώ εδώ από το να γράφω σπασμένες προτάσεις εκεί, από την στιγμή που αφορούσε το συγκεκριμένο παιχνίδι.



#5126 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 18 June 2017 - 14:41

Ο Guns ενθουσιάστηκε με την ανάλυση πάντως.

#5127 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

    Anime Fan

  • Members
  • 155 posts

Posted 18 June 2017 - 14:42

Ο Guns ενθουσιάστηκε με την ανάλυση πάντως.


Ο Guns έβλεπε νεράιδες εκεί που δεν υπήρχαν...
Οι κονσέρβες ήταν ληγμένες.

#5128 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 June 2017 - 14:46

Ο Guns ενθουσιάστηκε με την ανάλυση πάντως.

 

Φυσικά και ενθουσιάστηκε. Άσχετος filthy casual νουμπάς είναι.



#5129 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 18 June 2017 - 14:49

Ο Guns έβλεπε νεράιδες εκεί που δεν υπήρχαν...
Οι κονσέρβες ήταν ληγμένες.


Κλαίω

#5130 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 18 June 2017 - 14:51

Θα παίξετε δεν θα παίξετε στο επόμενο μου Παλέρμο. Μαντέψτε το setting.

 

Ξημερώνει η νύκτα..... στη Νεραϊδοχώρα. Εκεί να σας δω αν θα λέτε για casual, νουμπ και ληγμένα.


Edited by TheGunsmasha, 18 June 2017 - 14:52.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018