Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Mononoke


  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#76 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 January 2009 - 21:08

Να μη το δεις. Έχει αρκετά Φρέντυ Κρούγκερ σκηνικά. Αν και το αντισταθμίζει με κάποιο χιούμορ.


Μα για αυτό και νομίζω ότι καλύτερα να μη το δει. Η ψυχολογική βία είναι ανώτερη της σπλατεριάς. Δε θα δεις ξεκοίλιασμα αλλά άτομα να πέφτουνε σε καταστάσεις παράνοιας και να πεθαίνουνε out of screen. Πολύ πιο τρομακτικό από ότι αν απλά έδειχνε να τους έφευγε το κεφάλι ή κάτι τέτοιο.


Sorry αλλά που ακριβώς κολλάει ο Freddy με την ψυχολογική βία? Τα δυο σου post έρχονται σε αντίθεση το ένα με το άλλο....

Aυτό το οποίο ρώτησε η Ayame είναι εάν είναι splatter που ουσιαστικά δεν είναι. Από εκεί και πέρα το Mononoke έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από τις βίαιες σκηνές. Συνδυάζει suspence, συγκίνηση, χιούμορ, διδακτικό περιεχόμενο και τόσα πολλά άλλα πράγματα τα οποία είναι κρίμα να χάσει κανείς. Και πάνω από όλα ακόμη και οι πιο "σκληρές" σκηνές του αποδίδονται με τόσο όμορφο τρόπο που αποκλείεται imo να τραυματίσουν κάποιον ψυχολογικά.

#77 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 19 January 2009 - 21:35

Τι να πω γι' αυτό το anime. Δυσκολεύομαι να βρω τις σωστές λέξεις για να το περιγράψω. Θα ξεκινήσω λοιπόν από την αρχή.

Με το που ξεκίνησε το opening song μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα δω βραζιλιάνικο σίριαλ. Μου ήρθε λίγο απότομο.
Το επόμενο σοκ, μου δημιουργήθηκε όταν ξεκίνησε το 1ο επεισόδιο και είδα το σχέδιο, που μου θύμισε κινούμενα σχέδια μιας άλλης εποχής. (Και κουκλοθέατρο, για άλλον λόγο.)
Αν δεν είχα ακούσει τόσο καλά λόγια εδώ μέσα δεν ξέρω αν θα συνέχιζα να το δω. Είναι τόσο διαφορετικό το σχέδιο και γενικά το animation απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει που μπορεί να σε απωθήσει αρχικά αν δεν είσαι υποψιασμένος. Πολλοί το συγκρίνουν με το Gankutsuou. Αν και το σχέδιο έχει κάποια μικρή σχέση, το animation σαν σύνολο δεν έχει καμία σχέση.

Αφού τελείωσα την δεύτερη ιστορία, κατάλαβα ότι άρχισα να μπαίνω στο κλίμα της σειράς. Το τραγούδι που προανέφερα μου άρεσε όλο και πιο πολύ(Σε σημείο τώρα να είναι απ' τα αγαπημένα μου) και κάθε φορά που μιλούσε ο medicine seller ένιωθα μια ανεξήγητη χαρά. Και μια που αναφέρθηκα σ' αυτόν, να πω ότι τώρα καταλαβαίνω την 'ψύχωση' που υπάρχει και έχει γεμίσει το μισό φόρουμ με φωτογραφίες του. Με το ζόρι κρατιέμαι να αλλάξω την sig μου (Προσωρινά. Χωρίς Gintama για πολύ, δεν μπορώ.:hahaha:). Ο medicine seller είναι ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς, αφού δεν ξέρουμε γι' αυτόν σχεδόν τίποτα και απ' τους πιο καλοσχεδιασμένους και cool χαρακτήρες που έχω συναντήσει σε άνιμε.:nod:
Η υπόθεση, αν και ενδιαφέρουσα και με πολλά μηνύματα, από μόνη της δεν θα μπορούσε να δώσει στη σειρά την επιτυχία. Με ένα συνηθισμένο animation δεν νομίζω πως η σειρά θα ήταν τόσο δημοφιλής. Και δεν εννοώ ότι το mononoke το κατάφερε, με τον εντυπωσιασμό με το ιδιαίτερο animation του.
Η σκηνοθεσία, η πολυχρωμία, το μοντάζ
, είναι τόσο ασυνήθιστα που οι πιθανότητες να γίνει επιτυχία ένα τέτοιου είδους εγχείρημα είναι πολύ μικρές. Το mononoke για μένα κατάφερε αυτό ακριβώς. Να ανατρέψει τις προβλέψεις. Καταφέρνει με αριστοτεχνικό τρόπο να ισορροπήσει αυτά τα τρία πράγματα, που σε άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα το λέγαμε κιτς.

Εν κατακλείδι, το mononoke μου άρεσε. Αν και δεν βρίσκεται στη κορυφή των αγαπημένων μου(Μετά το rerun δεν ξέρω...) είναι από τα καλύτερα άνιμε που έχω δει. Επίσης θεωρώ πως είναι ένα must see. Αν δεν σας πολυαρέσει στην αρχή, επιμείνετε, απλά μην δείτε πάνω από μια ιστορία τη φορά.

Edit
Συγνώμη, πάμε καλά; Τι σχέση έχει ο Φρέντυ και τα σπλάτερ με το mononoke; Εντάξει, τότε το 90% των άνιμε σπλάτερ είναι. Βέβαια τότε θα είχαμε πρόβλημα γιατί το Hellsing, το Baccano και ένα σωρό άλλα, θα έπρεπε να ανήκουν σε μια άλλη, καινούργια κατηγορία.

Edited by Nighteyes, 19 January 2009 - 22:43.

Posted Image

Posted Image


#78 ayame

ayame

    chance encounter

  • Members
  • 142 posts

Posted 19 January 2009 - 21:37

αποφασίστε επιτέλους! :P kidding I might try this out, the design is totally awesome

about medicine seller he's not a bishie he's simply youen:kawaii:
see a lovely analysis in iwa ni hana
Iwa ni Hana: The meaning of 'youen' (妖艶) and Mononoke
Spoiler:


"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#79 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 19 January 2009 - 22:31

Τι να αποφασίσουμε, σε όλους μας άρεσε. Απλά λέω να είσαι ψυχολογικά έτοιμη. Και θεωρητικά, πρέπει να δεις πρώτα την τρίτη ιστορία του Ayakashi πριν δεις την σειρά, που λειτουργεί σαν μια όμορφη εισαγωγή.

(και ο Φρέντυ Κρούγκερ σκότωνε αρκετά σάικο. Την σκηνή με το κρεβάτι στην πρώτη ταινία και το πως έκανε μαριονέτα τον άλλο στην τρίτη, μόνο σπλατεριές δεν ήταν για εμένα)

#80 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 January 2009 - 14:48

Τί κρίμα που τα επεισόδια ηταν μόλις δώδεκα! Και μόνο που σκέφτομαι πως σνόμπαρα το anime εξ αιτίας του σχεδίου, μού 'ρχεται να αυτομαστιγωθώ:oo:
Spoiler:


#81 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 January 2009 - 16:13

Niko1451 αν θες υπάρχει το Ayakashi Japanese Horror όπου τα τελευταία τρία είναι πάλι με medicine seller (και Bake Neko)....

Γι αυτό που ρωτάς
Spoiler:


#82 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 25 January 2009 - 21:31

Να μη το δεις. Έχει αρκετά Φρέντυ Κρούγκερ σκηνικά. Αν και το αντισταθμίζει με κάποιο χιούμορ.


lolwat?

Τώρα το δα αυτό.

Posted Image

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#83 Serestrum

Serestrum

    have to kill fast and bullets too slow

  • Members
  • 1,763 posts

Posted 07 March 2009 - 14:49

εχω ολοκληρωσει τη σειρα αρκετες μερες.

ειναι μια παρα πολυ καλη σειρα μυστηριου, η οποια γινεται μοναδικη χαρη στη σκηνοθεσια της, τη μουσικη της, και φυσικα το σχεδιο της. ως animation ειναι στα κλασσικα πλαισια, αλλα με ολα αυτα τα textures και την πανδαισια χρωματων δεν μοιαζει με τιποτα αλλο.

μαλιστα ενω εβλεπα την 3η ιστορια ( αγαπημενη μαζι με την 2η απο το τελος.) η αδερφη μου μπηκε στο δωματιο και ''σκαλωσε''. εκατσε και ειδε το υπολοιπο μαζι μου.

παντως οτι και να ειναι το σχεδιο, εγω πιστευω πως το καλυτερο στη σειρα ειναι η σκηνοθεσια της σε συνδιασμο με τη μουσικη. οι αποτομες εναλλαγες της καμερας και οι ξαφνικες κινησεις με τρομαζαν οταν επρεπε και με αφηναν εντυπωσιασμενο. ολα σε αψογο συγχρονισμο με τη μουσικη.

ολα τα σεναρια μου αρεσαν αν και μερικα ηταν οσο ναναι προβλεψιμα, ειδικα το τελευταιο.

οι χαρακτηρες ''γελοιοι'' και ''τραγικοι''. δεν μαρεσε που δεν μαθαμε τιποτα απολυτως για τον bishonen φαρμακοποιο μας, αλλα δινει εναν αερα. οκ κουλ ο τυπος αλλα σιγουρα ειχε δυσκολα παιδικα χρονια...

Spoiler:


δεν ξερω αν ειναι στις αγαπημενες μου σειρες, καθως δεν ξερω αν εχω αγαπημενες αλλα σιγουρα το προτεινω σε οσους θελουν να παρακολουθησουν κατι, οχι πρωτοτυπο σαν ιδεα, αλλα μοναδικα διαφορετικο στους περισσοτερους τομεις.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things


#84 TotalOblivion

TotalOblivion

    Anime Amateur

  • Members
  • 106 posts

Posted 15 March 2009 - 10:21

Μόλις το ξεκίνησα και έχω δει τα 2 πρώτα επεισόδια. Θα συμφωνήσω με άπαντες ότι έχει ιδιαίτερη σκηνοθεσία και textures. Είναι πολύ ιδιαίτερο σαν anime. Και κατ'εμέ είναι καραϊαπωνικό όσο δεν παίρνει και σίγουρα πρέπει να έχει συμβλισμούς που μάλλον μόνο αυτοί θα καταλαβαίνουν. Τελοσπάντων... Μέχρι στιγμής καλό μου φαίνεται. Ανυπομονώ να δω πως θα συνεχίσει...
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#85 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 15 March 2009 - 15:35

Μόλις το ξεκίνησα και έχω δει τα 2 πρώτα επεισόδια. Θα συμφωνήσω με άπαντες ότι έχει ιδιαίτερη σκηνοθεσία και textures. Είναι πολύ ιδιαίτερο σαν anime. Και κατ'εμέ είναι καραϊαπωνικό όσο δεν παίρνει και σίγουρα πρέπει να έχει συμβλισμούς που μάλλον μόνο αυτοί θα καταλαβαίνουν. Τελοσπάντων... Μέχρι στιγμής καλό μου φαίνεται. Ανυπομονώ να δω πως θα συνεχίσει...


Aν θες να τους καλαβαινεις και εσυ, κατεβασε το Black-Sheep release, εκτος οτι ειναι φοβερη δουλεια, μαζι υπαρχουν pdf με notes που εξηγουν σχεδον ολους τους συμβολισμους.

#86 TotalOblivion

TotalOblivion

    Anime Amateur

  • Members
  • 106 posts

Posted 15 March 2009 - 19:30

Aν θες να τους καλαβαινεις και εσυ, κατεβασε το Black-Sheep release, εκτος οτι ειναι φοβερη δουλεια, μαζι υπαρχουν pdf με notes που εξηγουν σχεδον ολους τους συμβολισμους.

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Κατεβάζω ένα επεισόδιο δοκιμαστικά από Black sheep να δω τι παίζει γενικά. Θα κάνω update να πω την αποψή μου μόλις το δω.

Εδιτ: Κάνοντας search για το black sheep release και διαβάζοντας το tread ανακάλυψα ότι το mononoke είναι ουσιαστικά sequel/συνέχεια του ayakashi~japanese classic horror. Που μπορώ να το βρω αυτό το ( για να συνεχλισω μετά με το mononoke);

Edited by TotalOblivion, 15 March 2009 - 19:46.
Νέα ευρήματα...

[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#87 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 15 March 2009 - 21:15

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Κατεβάζω ένα επεισόδιο δοκιμαστικά από Black sheep να δω τι παίζει γενικά. Θα κάνω update να πω την αποψή μου μόλις το δω.

Εδιτ: Κάνοντας search για το black sheep release και διαβάζοντας το tread ανακάλυψα ότι το mononoke είναι ουσιαστικά sequel/συνέχεια του ayakashi~japanese classic horror. Που μπορώ να το βρω αυτό το ( για να συνεχλισω μετά με το mononoke);


torrent link

Όσο αφορά το blacksheep release κατέβασε και τα pdf notes όπως είπαν παραπάνω. (χωριστά αρχεία)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#88 medthom

medthom

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 15 March 2009 - 21:19

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Κατεβάζω ένα επεισόδιο δοκιμαστικά από Black sheep να δω τι παίζει γενικά. Θα κάνω update να πω την αποψή μου μόλις το δω.

Εδιτ: Κάνοντας search για το black sheep release και διαβάζοντας το tread ανακάλυψα ότι το mononoke είναι ουσιαστικά sequel/συνέχεια του ayakashi~japanese classic horror. Που μπορώ να το βρω αυτό το ( για να συνεχλισω μετά με το mononoke);



[Series] Ayakashi - Japanese Classic Horror (h264 Vorbis softsubbed + notes) [gg] - Details - BoxTorrents - Anime - Bittorrent - Download - Public Tracker

εχει και notes...

Η απο http://www.lolipower.org/ σε direct dl

enjoy!!!

edit...με προλαβαν...

#89 TotalOblivion

TotalOblivion

    Anime Amateur

  • Members
  • 106 posts

Posted 15 March 2009 - 21:27

Thnx παιδιά. Με κάνετε χαρούμενο!:joyful::joyful::joyful:
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#90 LucyBR

LucyBR

    宝塚歌劇団の歌姫

  • Members
  • 1,559 posts

Posted 16 March 2009 - 12:56


Η απο http://www.lolipower.org/ σε direct dl


just one thing για να προλαβουμε μελλοντικα τζαμπα και βερεσε κατεβασματα...
το Ayakashi που εχει το lolipower ειναι αυτο και οχι το Japanese Classic Horror
αν δεις τα filenames it's subbed by Animanda (που δεν επιασαν ποτε το JCH) και ειναι 12 επεισοδια -το JCH εχει 11-

Posted Image

Spoiler: &#33909