Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Mononoke
Posted 29 October 2008 - 22:10

Posted 29 October 2008 - 22:22
Εγω μολις κατεβασα το ανιμε αλλα δεν το χω δει ακομα και θελω να ρωτισω το "Princess Mononoke" εχει καμια σχεση με το ανιμε ή ειναι ξεμπαρκο;
Εντελώς καμία σχέση όμως. Το μόνο κοινό είναι η λέξη "mononoke" που σημαίνει "πνεύμα" και χρησιμοποιείται απ'τους Ιάπωνες για τα "αρχαία πνεύματα Θεών" ή για τα δικά μας φαντάσματα.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 17 January 2009 - 03:20

και πρεπει να ανακαλεσω και οτι ειχα πει για τον medicine seller στο παρελθον (οτι ειναι αδερφη,φτηνη απομιμιση elf και αλλα παρομοια)
Posted 17 January 2009 - 11:18

Posted 17 January 2009 - 12:12
Το ότι ήταν αυτοτελείς ιστορίες δε με χάλασε.
Πιο πολύ με χάλασε που δεν έχουμε ιδέα τι είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι ο lead και δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν. Όσο μάγκα κι αν τον κάνει αυτό, δε μπορουσα να συμπονέσω κάποιον που δεν ξέρω από που βαράει η σκούφια του. Ακόμα και το ότι παρέμενε ψύχραιμος όσα κουλά κι αν συνέβαιναν, τον έκανε απόμακρο. Οκ, έχει εμπειρία και δεν φοβάται αλλά πάλι...
Posted 17 January 2009 - 12:37
Posted 17 January 2009 - 12:46
Το Μουσίσι είναι πιο ήσυχο και φιλοσοφικό, οπότε θα αρέσει περισσότερο σε αυτούς που θέλουνε ατμόσφαιρα και όχι βία.
Το Μονονόκε επίσης έχει πολύ ατμόσφαιρα αλλά είναι λόγω των γραφικών και λιγότερο του φωτισμού και των γωνιών λήψης. Επίσης καταφεύγει πολύ εύκολα στην βία και τον φόβο σαν μέσο για να προχωρίσει η πλοκή. Το Μουσίσι ήταν αναζήτηση καθαρά.
Αυτό κάνει το Μουσίσι πιο σοβαρό και μελετημένο αλλά και πιο ... βαρετό για όσους θέλουνε και λίγη δράση ρε αδελφέ. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ.
Με κούρασε πολύ γρήγορα το Μουσίσι, όλο μπλαμπλα και απαλή μουσικούλα. Από την άλλη τα τρομακτικά και απότομα του Μονονόκε με κρατήσανε κολλημένο στην οθόνη.
Posted 17 January 2009 - 20:58
Posted 17 January 2009 - 21:09
@ Rin Το ήξερα ότι θα φτάσει η μέρα που θα αναγκαστείς να ανακαλέσεις την άδικη και ιερόσυλη επίθεση προς τον Medicine seller
@ Red pyramid η ωρα της κρίσης σου πλησιάζει ....
@ Roriconfan. Δεν έχω δει το Μushishi οπότε δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση αλλά από μόνο του το Mononoke Μια χαρά φιλοσοφημένο ήταν και είχε πολύ καλό ηθικό υπόβαθρο. Ετσι όπως το παρουσιάζεις μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις επικεντρωθεί μόνο στις μάχες οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παραλείπονται πράγμα που υποδεικνύει ότι αλλού βρίσκεται το βάρος της σειράς. Επίσης πολύ καλό τέχνασμα είναι το ότι δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον Medicine seller γιατί αυτό όπως και πολλά άλλα μας τα επιτρεπει το anime να τα συναγάγουμε από την εξέλιξη της ιστορίας και δεν μας τα δίνει στο πιάτο. O Medicine seller έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις αισθήματα λύπης, συμπόνοιας ακόμη και έκπληξης και φόβου. Δεν είναι ρηχός χαρακτήρας χωρίς συναισθήματα. Απλά δεν εκδηλώνει τα όσα νιώθει με την μορφή δραματικού μονολόγου. Μιλάει ελάχιστα και αφήνει τα συμπεράσματα να βγούν από τις πράξεις του.
Posted 17 January 2009 - 21:20
Posted 19 January 2009 - 20:09
"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."
Posted 19 January 2009 - 20:16
Posted 19 January 2009 - 20:20
Edited by iristella, 19 January 2009 - 20:26.
Posted 19 January 2009 - 20:24
Δηλαδή εμένα που το στομάχι μου δεν αντέχει αίματα κι αποκεφαλισμούς να μην το δω;
Κοίτα, βία πράγματι έχει, απλά δε πιστεύω ότι είναι βία χύμα στα μούτρα σου αλλά ενώ καταλαβαίνεις τι γίνεται ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί δεν αφήνει τον ακροατή να νιώσει αηδία. Με βάση διάφορα άλλα anime που έχω διαβάσει ότι είδες ήταν σαφώς σκληρότερα οπότε δε παίζει να έχεις πρόβλημα.

Posted 19 January 2009 - 20:47