Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Mononoke

• Please log in to reply
116 replies to this topic

#46 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 20 August 2008 - 20:44

Ας ρίξω κι εγώ τον οβολό μου.

Το anime είναι... πώς να το πω. Ελαφρύ και βαρύ μαζί. Μπορείς να το δεις και στο σκοτεινό δωμάτιό σου με μια εγκυκλοπαίδεια για την Ιαπωωική παράδοση και τους μύθους της αλλα και στο μπαλκόνι ένα απόγευμα με ένα χυμό από δίπλα για χαλάρωση. :drink:(Το δοκίμασα και το συμβουλεύω!) Χάρμα οφθαλμών το animation, χορταστικές οι ιστορίες (σε διάρκεια των ίδιων, το γεγονός ότι είναι λίγες με χαλάει τον χαλβά!!!:mad2:)

Ο πρωταγωνιστής είναι πρώτον και κυριότερον πρωτότυπος! Δόξα τη Μεγαλόχαρη, ένας eye-catching character που δε χρειάζεται αυτήν την ηλίθια παγωμάρα στον χαρακτήρα και την ξυνισμένη μούρη για να χαρακτηριστεί cool!!

Οι ίδιες οι ιστορίες είναι εξωπραγματικές και καθημερινές μαζί. Το anime Mononoke δείχνει το πόση σημασία έχουνε οι πράξεις και οι αποφάσεις των ανθρώπων σε σχέση με τις επιπτώσεις που προκαλούν. Η παραμικρή απόφασή μας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα συνέπειες που δε φανταστήκαμε ποτέ. Όλα είναι μια αλυσίδα.

Εναλακτικός τίτλος, "Το Φαινόμενο της Πεταλούδας".

Μαγεία.

Καταρχήν φτου σας που αγνοήσατε τέτοια ωραία κριτική! Τα είπες πάρα πολύ ωραία Teachan! A round of applause please!(δε βρίσκω χειροκρότημα οπότε βάζω κάτι που να κάνει γενικά φασαρία):knock-knock:

Καταδεύτερον
*ανεβαίνει στο θρόνο της*
Ποια είπες λαγούδι άτιμο ηλιοτρόπιο;;; Σαν να έχουμε μπερδέψει τους ρόλους σ'αυτό το έργο και αφεντικά και δούλοι ένα γενίκαμ'ούλοι! NEVER!!!

Τί έγραψα στο πρώτο μου ποστ στο παρόν thread?

Και τότε η κατα τ άλλα αξιοσέβαστη βασίλισσα, βάλθηκε να με πείσει για το αντίθετο....

Λίγες εβδομάδες μετά έπεσες στην παγίδα μου σαν ανυποψίαστο λαγούδι, έρμαιο του πάθους σου για τον φαρμακοτρίφτη! *EVIL LAUGHS*
(αλλά κέρδισες μια πρόταση γάμου Ο_ο)
Η μύτη μου δε μ απατάει ποτέ!:hahaha::hahaha::hahaha:

:mador2: Δεν ξέρω για τη μύτη σας madame μα τα μάτια σας ναι! Είπα εγώ πως ο Φαρμακοτρίφτης δεν είναι όμορφος;;; Μα τον Τουτατή και τα 1000 bishonen! Είπα απλά πως δεν είναι bishonenoκατάσταση! Πόσα και πόσα εγκώμια του έχω πλέξει 2 σελίδες τώρα! Μιλάω γι αυτόν και γίνομαι έτσι=>:blingeye2: Είναι δυνατόν με τέτοιο attitude να μην τον θεωρώ όμορφο;;;

Επειδή όμως CLAMPoγκαντέμω όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα παραθέτω το μήνυμά σου στη σελίδα μου για τα όσα κάναμε στο ecchi girls.

(Η αλήθεια είναι ότι με πήρε κι εμένα η μπάλα. Τόση άμεση ανταπόκριση και τέτοιο βομβαρδισμό nosebleeds δεν τον περίμενα Ο_ο)

Είσαι τώρα έτοιμη να παραδεχτείς την ήττα σου και να φας το γάντι που μου πέταξες;; Kuukukukuku!
!:himitsu:
Kαι ναι, είμαι έρμαιο του πάθους μου!:nbleed: Τόσο που μέχρι και δέχτηκα να παντρευτώ για χάρη του σήμερα!!!! Γιατί σ'αυτή τη ζωή 3 πράγματα πληρώνεις: τα πάθη, τα λάθη κι ότι παραγγείλεις! :hero:

ΤΙ ΕΙΠΕ :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

btw το Φαρμακοτρίφτης να υποθέσω ότι ακολουθεί την μεταφραστική παράδοση του Godchild=Το Βαφτιστήρι???? :bath::bath::bath:

Ναι, πετάει κάτι απίστευτα αστεία :hahaha::hahaha::hahaha:
Ε, κάπως έπρεπε να μεταφραστεί και το Medicine Seller και ετυμολογικά πιο κοντά είναι το φαρμακοτρίφτης απ'το φαρμακοπώλης..

Επίσης κάτι που με παραξένεψε στο Mononoke fandom.:erk:
Spoiler:

Edited by QueenofHearts, 21 August 2008 - 01:39.

#47 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 20 August 2008 - 23:06

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
Είσαι τώρα έτοιμη να παραδεχτείς την ήττα σου και να φας το γάντι που μου πέταξες;; Kuukukukuku!!:himitsu:

Το γάντι που σας πέταξα βασίλισσα της κακιάς ώρας ήταν σοκολατένιο! Και θα το φάω μετά χαράς!:burningbe3:

Ε, κάπως έπρεπε να μεταφραστεί και το Medicine Seller και ετυμολογικά πιο κοντά είναι το φαρμακοτρίφτης απ'το φαρμακοπώλης..

Η μετάφραση είναι πόνημα της Βασίλισσας και αν και είμαστε σε πόλεμο, οφείλω να της το αναγνωρίσω:drink:
Επί του θέματος
Spoiler:

#48 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 21 August 2008 - 16:46

εμένα μου έμειναν οι εξής ηλίθιες απορίες περί του Φαρμακοτρίφτη (ακολουθούν εξίσου ηλίθια σπόιλερς):

Spoiler:

Posted Image

#49 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 21 August 2008 - 18:30

εμένα μου έμειναν οι εξής ηλίθιες απορίες περί του Φαρμακοτρίφτη (ακολουθούν εξίσου ηλίθια σπόιλερς):

Spoiler:

Ως βασιλική πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Φ.Φ (Σύλλογος για την Προστασία και Εξάπλωση της Φήμης του Φαρμακοτρίφτη) I respectfully answer!:blush2:

Spoiler:

Όσο για εσένα fantom fan του Φαρμακοτριφτοfandom, Himawari, have your chocolate glove and eat it! Με τέτοια ζέστη θα έχει χαλάσει άλλωστε.. :himitsu:
Για το άλλο, υποστηρίζω τη 'άποψη που εξέφρασα μερικά ποστς πιο πριν
Spoiler:

#50 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 21 August 2008 - 20:09

*τακτοποιεί το ξεμαλλιασμένο της κεφάλι και επιστρέφει στο ρινγκ*
προς αυτοαποκαλούμενη βασίλισσα
Spoiler:

Ως βασιλική πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Φ.Φ (Σύλλογος για την Προστασία και Εξάπλωση της Φήμης του Φαρμακοτρίφτη) I respectfully answer!:blush2:

:uhh::uhh::uhh::uhh::uhh::uhh:

Glastenen οι απορίες σου παιδί μου δείχνουν ότι το μελέτησες σε βάθος το άνιμε! Μπράβο σου! Παραθέτω κι εγώ την βαθυστόχαστη ερμηνεία μου, αν και επειδή ο εγκέφαλός μου σταμάτησε να λειτουργεί μετά την πρώτη, επιφυλάσσομαι για σικουελ:tensai:

Spoiler:

Και η δική μου απορία. Τα tags για το παρον thread θα τα διορθώσει κανείς ποτέ ή θα μείνουν έτσι στον αιώνα τον άπαντα; :frozen:

#51 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 22 August 2008 - 18:36

Μιας που μπήκαμε στις ηλίθιες ερωτήσεις, ας κάνω κι εγώ μία:

Δηλαδή υπάρχουν κι άλλα anime που σχετίζονται με το Mononoke;;;;:oo:

Κουφαθήκατε, ε;

Όποιος/α μου απαντήσει, τον/την κερνάω βανίλια υποβρύχιο και στριφτή τυρόπιτα... σπίτι μου.

Posted Image

#52 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 22 August 2008 - 18:38

Μιας που μπήκαμε στις ηλίθιες ερωτήσεις, ας κάνω κι εγώ μία:

Δηλαδή υπάρχουν κι άλλα anime που σχετίζονται με το Mononoke;;;;:oo:

Κουφαθήκατε, ε;

Όποιος/α μου απαντήσει, τον/την κερνάω βανίλια υποβρύχιο και στριφτή τυρόπιτα... σπίτι μου.

To Ayakashi! Δες το, είναι υπέροχο! Έχει πιο πολλές και πολύ διαφορετικές ιστορίες σε ύφος και σχεδιασμό. ο Kusuri Uri εμφανίζετε μόνο στη τελευταία, αλλά..:nbleed:

Βανίλια υποβρύχιο plz!!! Και καμιά σοκολάτα βρε αδερφέ! Αλήθεια, έχεις μπει στο κλίμα μας ή ακόμα νομίζεις πως είσαι νορμάλ; Πάντως την τάση στα δοντάκια την έχεις..

Προσοχή! Μιλάμε για αυτό το ayakashi!!!!http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3654

#53 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 25 August 2008 - 03:45

(Κολλάει σε εντιτ ή αλλού)?

Tea anyone???
Medicine Seller Tea

#54 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 08 September 2008 - 16:25

Μόλις το τελείωσα, οπότε και γράφουμε μία κριτικούλα σχετικά

Καταρχάς να πώ ότι έχοντας δεί εικόνες απο τη σειρά, αλλά και έχοντας και διάφορους/ές *γκουχ γκουχ* φανατικούς/ές της σειράς να μου λένε να το δώ, ήμουν θετικότατα προκατελειμένος και χάρηκα πολύ όταν έβαζα το DVD για να ξεκινήσω να το παρακουλουθώ.

Ξεκινάει λοιπόν το opening και εκεί τρώω φρίκη. Μα αν είναι δυνατό, έχω ακούσει τραγούδια που μου φάνηκαν χάλια, αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο. Πραγματικά αίσχος, αν και καταλαβαίνω τη λογική με την οποία το διαλέξανε, αλλά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αξιόλογο.

Βλέπω τα 2 πρώτα επισόδεια και η εντύπωση είναι μεν θετική, αλλά χλιαρή, δηλαδή το έβλεπα αν συνέχιζε έτσι να με απαγοήτευε απίστευτα. Ωραία αφήγηση, ο αγαπητός Medicine Seller συμπαθέστατος απο τη πρώτη κιόλα στιγμή, αλλά κάτι έλειπε. Παρόλα αυτά αποφάσισα να το συνεχίσω και δε το μετάνιωσα. Βλέπετε, αν έχει κάτι το θετικό η σειρά είναι ότι δε στα δίνει όλα με τη μία. Ξεκινάει χαλαρά, δίνει μερικά στοιχεία και όσο πάει βελτιώνονται τόσο οι ιστορίες όσο και ο τρόπος που αποκαλύπτονται οι ιδιότητες του ήρωα μας. Έτσι, αντί να γίνονται τρελές (ίσως και άκυρες) σεναριακές ανατροπές, η εξέλιξη της σειράς έχει απίστευτο ενδιαφέρον και καταλήγεις να πορώνεσαι και με το παραπάνω όσο πάει.

Το σχέδιο υπέροχο και αυτό, τα χρώματα πραγματικά άψογα, τόσο ως συνδιασμοί όσο και στους συμβολισμούς που έχουν κάθε φορά. Στα συν και ο ήχος, όπως και το υπέροχο ending, που δεν έχει καμία σχέση με τη φρικτή εισαγωγή.

Να σημειώσω επίσης πως κάτι που λάτρεψα, είναι το γεγονός πως ενώ η σειρά ξεκινάει με ένα κλίμα διεστραμμένου παραμυθιού, στο τέλος μόνο horror θα μπορούσα να το αποκαλέσω, σαν να έβλεπα κάτι αντίστοιχο του Silent Hill.

Συνήθως όταν ακούω για σειρές 13 επισοδείων χαίρομαι, μιάς και πιστεύω ότι τόσο πρέπει να διαρκεί ένα anime για να μη σε κουράζει. Ειλικρινά όμως, εδώ απαγοητεύτικα. We want moar!!!:nanana:
Posted Image

#55 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 22 October 2008 - 00:32

To τελειωσα σημερα και εγω και τσαντιζομαι που δε κατεχω το γραπτο λογο για να πω τις εντυπωσεις μου και τα συναισθηματα μου απο αυτο το ανιμε. Το σχεδιο, η ιστορια, οι χαρακτηρες, η μουσικη ολα σε εξαιρετικα επιπεδα και δεμενα μοναδικα μεταξυ τους.

A true diamond

#56 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 22 October 2008 - 00:52

Συνήθως όταν ακούω για σειρές 13 επισοδείων χαίρομαι, μιάς και πιστεύω ότι τόσο πρέπει να διαρκεί ένα anime για να μη σε κουράζει. Ειλικρινά όμως, εδώ απαγοητεύτικα. We want moar!!!:nanana:

Αν θες more (όπως και οι περισσότεροι), κατέβασε το "Ayakashi Japanese Classic Horror" από gg (κι αυτό λίγα επεισόδια).
Είναι ίσως λίγο πιο horror σαν σύνολο και έχει και αυτό το στοιχείο πως ξεκινάει σχετικά αδύναμα αλλά όσο πάει οι ιστορίες βελτιώνονται δραματικά.
Αν βέβαια δεν έχεις την υπομονή, μιας και το σχέδιο και οι σκηνοθέτες είναι τελειως διαφορετικοί στα πρώτα 2 stories και μπορεί να σου φανούν βαρετά, πήδα απευθείας στο τρίτο story που είναι με mononoke σχέδιο και medicine seller πάλι, και μάλιστα η ιστορία είναι άριστη - είναι σε ίδιο επίπεδο με το last story του Mononoke για να καταλάβεις.

Πάντως εμένα δε με χάλασε τόσο άπειρο το opening. Ούτε ξετρελάθηκα όμως κιόλας.
Αλλά τι σημασία έχει, αυτό που μετράει ειναι το περιεχόμενο όχι η εξωτερική εμφάνιση.
(δλδ τα op/end)

Τα λόγια για μένα, εξακολουθούν να είναι "περιττά" για ένα τόσο άριστο και μικρό anime σαν το Mononoke.
Είναι "λίγα" όπως λέει και ο Loke ή αλλιώς πολύ φτωχά για να περιγράψουν κάτι τέτοιο. Just see it for yourselves.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#57 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 October 2008 - 01:43

Ας πω και εγώ την άποψη μου μια και κατά συμπτωση μόλις τελείωσα και το Post για το Ayakashi. Πραγματικά αν και δεν έχω δεί τα τρομερά πολλά anime μπορώ με σιγουριά να πω ότι το συγκεκριμένο πάει κατευθείαν στα Best Off All times και εκεί θα παραμείνει στον αιώνα τον άπαντα....
Το ξεκίνησα ελαφρώς αρνητικά προκατειλλημένη πιστεύοντας ότι θα δυσκολευθώ πολύ να πιάσω το νόημα (δεν είχα ξανασυναντήσει anime το οποίο να συνοδεύεται από σημειώσεις για την παρακολούθησή του ομολογώ). Η έκπληξη ήταν πολύ ευχάριστη. Φανταστική πλοκή, μοναδικοι χαρακτηρες και ασυναγώνιστος πρωταγωνιστής με τον σχεδιασμό και τα χρώματα πραγματικά ξετρελάθηκα, ανατροπές συγκινήσεις κτλ κτλ κτλ..... Τις σημειωσεις τις συμβουλευόμουν ανα διαστήματα αν και όπως είπε και η Teachan δεν το βρήκα τόσο απαραίτητο αλλά περισσότερο σαν ένα ωραίο συμπλήρωμα.
Προσωπικά ξεχώρισα ιδιαίτερα την ιστορία Νοppera-bo όπως και την (2η) Βake Neko... Φυσικά τις παρακολούθησα όλες κυριολεκτικά κολλημένη στην οθονη αλλα αυτες οι δυο μου έκαναν εντυπωση σε σχέση με την συμπεριφορά του Medicine Seller. Για κάποιο λόγο στις δυο αυτές ιστοριες μου έδινε την αίσθηση ότι "συμπονουσε" τα Mononoke ως έναν βαθμό.

Και εδώ έρχονται και κάποιες απορίες οι οποίες μου δημιουργήθηκαν.

Spoiler:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάει για rewatch και σε συντομο χρονικό διαστημα.

#58 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 22 October 2008 - 09:31

θα επιχειρήσω να σου απαντήσω με ό,τι θυμάμαι, γιατί το'χω δει και μόνο μια φορά.....:oo::emptyonexg1:
Spoiler:

Posted Image

#59 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 October 2008 - 13:49

Nαι όπως τα λες είναι.... ^^ Στο Bake Neko arc είχα χάσει το μέρος μετά τους τίτλους τέλους. Ευχαριστώ πολύ, :Blissfull::awww:

#60 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 22 October 2008 - 22:22

Nαι όπως τα λες είναι.... ^^ Στο Bake Neko arc είχα χάσει το μέρος μετά τους τίτλους τέλους. Ευχαριστώ πολύ, :Blissfull::awww:

τπτ βρε...τσέκαρε όλα τα αρκς αν δεν το χεις κανει, μόνο ένα νομίζω δεν είχε σκηνή μετά το τέλος, όλα τα άλλα από κάτι έδειχναν...συνήθως αμφίσημο:P

Posted Image