Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Mononoke

• Please log in to reply
116 replies to this topic

#61 MangekyouItachi

MangekyouItachi

Anime Addict

• Members
  • 76 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Οκτώβριος 2008 - 22:10

Εγω μολις κατεβασα το ανιμε αλλα δεν το χω δει ακομα και θελω να ρωτισω το "Princess Mononoke" εχει καμια σχεση με το ανιμε ή ειναι ξεμπαρκο;
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 29 Οκτώβριος 2008 - 22:22

Εγω μολις κατεβασα το ανιμε αλλα δεν το χω δει ακομα και θελω να ρωτισω το "Princess Mononoke" εχει καμια σχεση με το ανιμε ή ειναι ξεμπαρκο;

Εντελώς καμία σχέση όμως. Το μόνο κοινό είναι η λέξη "mononoke" που σημαίνει "πνεύμα" και χρησιμοποιείται απ'τους Ιάπωνες για τα "αρχαία πνεύματα Θεών" ή για τα δικά μας φαντάσματα.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#63 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 03:20

Εκατσα και ειδα το πρωτο επισοδιο, και ομολογω πως το ανιμε ειναι παρα πολλυ καλο.Και σκηνοθεσια φοβερη, και η ο τροπος που αρχισε, και η ατμοσφαιρα.......ηταν ολλα αψογα.Μλκια εκανα και δεν το εβλεπα τοσο καιρο :(

και πρεπει να ανακαλεσω και οτι ειχα πει για τον medicine seller στο παρελθον (οτι ειναι αδερφη,φτηνη απομιμιση elf και αλλα παρομοια)

qzMHWHd.png

#64 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 11:18

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#65 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 12:12

Πολύ καλά σκηνοθετημένη σειρά, με το animation να την κάνει να ξεχωρίζει.
Το ότι ήταν αυτοτελείς ιστορίες δε με χάλασε.
Πιο πολύ με χάλασε που δεν έχουμε ιδέα τι είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι ο lead και δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν. Όσο μάγκα κι αν τον κάνει αυτό, δε μπορουσα να συμπονέσω κάποιον που δεν ξέρω από που βαράει η σκούφια του. Ακόμα και το ότι παρέμενε ψύχραιμος όσα κουλά κι αν συνέβαιναν, τον έκανε απόμακρο. Οκ, έχει εμπειρία και δεν φοβάται αλλά πάλι...

#66 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 12:37

Δεν έχω δει ούτε ενα επεισόδιο, αλλα απο αυτά που διαβάζω μου θυμίζει σε μεγάλο βαθμό Mushishi. Για εσάς που είδατε καί τα δυο, ισχύει αυτός ο ισχυρισμός;

#67 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 12:46

Όχι δεν ισχύει . Πέρα από το ότι και στις δύο σειρές οι πρωταγωνιστές προσπαθούνε να μάθουνε τι θέλει το εκάστοτε πνεύμα και ότι η πλοκή είναι επεισοδιακή, σε όλα τα άλλα είναι διαφορετικά. Το Μουσίσι δεν έχει ξύλο ή πολύ βία και δεν το γυρίζει σε τρόμο πολύ, ούτε ο πρωταγωνιστής ξορκίζει το πνεύμα με την βία.

Το Μουσίσι είναι πιο ήσυχο και φιλοσοφικό, οπότε θα αρέσει περισσότερο σε αυτούς που θέλουνε ατμόσφαιρα και όχι βία.

Το Μονονόκε επίσης έχει πολύ ατμόσφαιρα αλλά είναι λόγω των γραφικών και λιγότερο του φωτισμού και των γωνιών λήψης. Επίσης καταφεύγει πολύ εύκολα στην βία και τον φόβο σαν μέσο για να προχωρίσει η πλοκή. Το Μουσίσι ήταν αναζήτηση καθαρά.

Αυτό κάνει το Μουσίσι πιο σοβαρό και μελετημένο αλλά και πιο ... βαρετό για όσους θέλουνε και λίγη δράση ρε αδελφέ. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ.

Με κούρασε πολύ γρήγορα το Μουσίσι, όλο μπλαμπλα και απαλή μουσικούλα. Από την άλλη τα τρομακτικά και απότομα του Μονονόκε με κρατήσανε κολλημένο στην οθόνη.

#68 Casshern

Casshern

Ειναι Απλα Cool

• Members
  • 691 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 20:58

2 season, παιζει να βγει?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 21:09

@ Soul Eater... Δεν νομίζω. Εντούτοις μπορείς να δείς το Ayakashi "japanese Horror" και ιδιαίτερα το τελευταίο arc του οποίου Spin off είναι το mononoke. Υπάρχει manga όμως κάποια κεφάλαια του οποίου έχουν ανέβει στο OneManga

@ Rin Το ήξερα ότι θα φτάσει η μέρα που θα αναγκαστείς να ανακαλέσεις την άδικη και ιερόσυλη επίθεση προς τον Medicine seller

@ Red pyramid η ωρα της κρίσης σου πλησιάζει ....

@ Roriconfan. Δεν έχω δει το Μushishi οπότε δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση αλλά από μόνο του το Mononoke Μια χαρά φιλοσοφημένο ήταν και είχε πολύ καλό ηθικό υπόβαθρο. Ετσι όπως το παρουσιάζεις μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις επικεντρωθεί μόνο στις μάχες οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παραλείπονται πράγμα που υποδεικνύει ότι αλλού βρίσκεται το βάρος της σειράς. Επίσης πολύ καλό τέχνασμα είναι το ότι δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον Medicine seller γιατί αυτό όπως και πολλά άλλα μας τα επιτρεπει το anime να τα συναγάγουμε από την εξέλιξη της ιστορίας και δεν μας τα δίνει στο πιάτο. O Medicine seller έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις αισθήματα λύπης, συμπόνοιας ακόμη και έκπληξης και φόβου. Δεν είναι ρηχός χαρακτήρας χωρίς συναισθήματα. Απλά δεν εκδηλώνει τα όσα νιώθει με την μορφή δραματικού μονολόγου. Μιλάει ελάχιστα και αφήνει τα συμπεράσματα να βγούν από τις πράξεις του.

#70 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2009 - 21:20

Σε σχέση με το Μουσίσι που δεν είχε δράση, το Μονονόκε μου φάνηκε σπλατεριά. Όχι ότι είναι, απλά η παντελής έλλειψη βίας το έκανε χτυπητό όταν έκανα την σύγκριση.

#71 ayame

ayame

chance encounter

• Members
  • 142 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2009 - 20:09

Δηλαδή εμένα που το στομάχι μου δεν αντέχει αίματα κι αποκεφαλισμούς να μην το δω;
Spoiler:

"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#72 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2009 - 20:16

Να μη το δεις. Έχει αρκετά Φρέντυ Κρούγκερ σκηνικά. Αν και το αντισταθμίζει με κάποιο χιούμορ.

#73 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2009 - 20:20

Αyame san μια χαρά μπορείς να το δεις. Η σκληρότητα που έχει το mononoke δεν σχετίζεται με αίματα και αποκεφαλισμούς. Είναι περισσότερο ψυχολογικό το τι διαδραματίζεται και η σκηνοθεσία είναι τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι έχει gor στοιχεία μέσα. Ελάχιστες είναι οι σκληρές σκηνές αλλά και αυτές που υπάρχουν δεν δίνονται με τρόπο που να αηδιάζει τον θεατή. Ψυχολογικό θρίλερ είναι όχι σπλάττερ για να το πω αλλιώς.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 19 Ιανουάριος 2009 - 20:26

#74 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2009 - 20:24

Δηλαδή εμένα που το στομάχι μου δεν αντέχει αίματα κι αποκεφαλισμούς να μην το δω;

Κοίτα, βία πράγματι έχει, απλά δε πιστεύω ότι είναι βία χύμα στα μούτρα σου αλλά ενώ καταλαβαίνεις τι γίνεται ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί δεν αφήνει τον ακροατή να νιώσει αηδία. Με βάση διάφορα άλλα anime που έχω διαβάσει ότι είδες ήταν σαφώς σκληρότερα οπότε δε παίζει να έχεις πρόβλημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#75 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2009 - 20:47

Μα για αυτό και νομίζω ότι καλύτερα να μη το δει. Η ψυχολογική βία είναι ανώτερη της σπλατεριάς. Δε θα δεις ξεκοίλιασμα αλλά άτομα να πέφτουνε σε καταστάσεις παράνοιας και να πεθαίνουνε out of screen. Πολύ πιο τρομακτικό από ότι αν απλά έδειχνε να τους έφευγε το κεφάλι ή κάτι τέτοιο.