Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#841 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 25 August 2009 - 15:56

Πέρασα !!! όχι ότι το είχα άγχος :P

Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Μετσόβιο , μια χαρά ^^

Συμφωνώ σε αυτό με τον ενθουσιασμό με την samurai_pizza_dora , διαφωνώ όμως με την άποψη για το λύκειο . Δεν είναι ότι δεν κερδίζεις τίποτα . Στα φυσικομαθηματικά πιθανότατα να έχετε δίκαιο , υπάρχουν όμως μαθήματα όπως πχ τα κείμενα που ήταν μια χαρά και σου πρόσφεραν κάτι . Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο , σου έδιναν όμως ένα ερέθισμα για ποίηση και λογοτεχνία . Διαβάσαμε Μπρεχτ , έκανε έναν φίλο μου να αγοράσει να θέλει να αγοράσει την Δίκη του Κάφκα κα.
Σαφώς άμα το κρίνει κάποιος με αυτό που κάνει στο πανεπιστήμιο είναι για γέλια , σου μένει κάτι όμως .
Posted Image

#842 The Pirate King

The Pirate King

Decisions - Consequences

• Members
  • 423 posts

Posted 25 August 2009 - 16:00

Για τα κομματα οπως ειπες και εσυ Lucy-Nyu ησουν 18 χρονων - μπορουσες να αρνηθεις την βοηθεια τους! Τι περιμενες να σου πουν οι καθηγητες σου που καμια σχεση δεν εχουν με τα πανεπιστημια εδω και χρονια? Προσεχε να αποφυγεις τα ατομα που σε πλησιαζουν? Νομιζω πως υπερβαλεις.

Επισης το γεγονος οτι δεν ασχοληθηκες εσυ απο μονη σου με τα μαθηματα περαν της κατευθυνσεως σου δεν σου φταιει κανενας, ειτε καν οι καθηγητες σου. Ισως να φοβηθηκες μηπως δεν περασεις σε καποια σχολη ή μην στην πουν που δεν εβγαλες καλο βαθμο...

Οσο για τα βιβλια, ειδικα στην ασοεε αν παρακολουθεις τις διαλεξεις στα περισσοτερα μαθηματα ισως να μην χρειαστεις καν το βασικο βιβλιο που θα διαλεξεις.

samurai_pizza_dora Τωρα που το σκεφτομαι δεν θυμαμαι τιποτα απο οσα εμαθα στο γυμνασιο αλλα και στο δημοτικο, ισως πρεπει να καταργησουμε τα σχολεια επειδη τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους αντι να αξιοποιουμε τον χρονο μας διαβαζοντας και απο μονοι μας - οι δασκαλοι δεν προκειτε να μας καρφωσουν στον εγκεφαλο μας τιποτα.:wet2:

#843 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 August 2009 - 16:13

samurai_pizza_dora Τωρα που το σκεφτομαι δεν θυμαμαι τιποτα απο οσα εμαθα [...]στο δημοτικο, :wet2:

Να διαβάζεις και να γράφεις μήπως?:fromabove:

xbJ3b2w.jpeg

#844 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 25 August 2009 - 16:46

Ειδικά το γεγονος οτι χασαμε 3 χρονια της ζωης μας στο λυκειο! Οσοω περνανε τα χρονια τοσο πιο πολύ συνειδητοποιώ πόσο αχρηστο εχει καταντησει το λυκειο. Κυριολεκτικα ετσι στον αερα χαθηκαν 3 χρόνια απο τη ζωη μου. Τπτ απο αυτά που εμαθα δεν μου χρησιμευσε. Αυτη την "υλη" που και καλα καναμε ενα χρονο να βγαλουμε, στο πανεπιστημιο φευγει σε 2-3 μερες, και κραταμε μονο τα χρησιμα. Οχι να φτανουμε σε αναλυση μεχρι αηδίας χωρίς λόγο και κέρδος για ενα ολοκληρο χρόνο.

Αλλα οσον αφορά τον ενθουσιασμό ειμαι εντελως αντίθετη! Το πιο σημαντικό πραγμα στο πανεπιστήμιο ειναι η ορεξη για μαθηση.
Αν καποιος κρατησει τον αρχικο ενθουσιασμο μεχρι το τελος, πολυ πιθανον ειναι να μεγαλουργησει στη σχολη του. Ενω αν το παιζεις cool ολα τα χρονια θα εχεις το αντιθετο αποτελεσμα.(το λεω γιατι εδω και 2 χρονια δεν μου εχει βγει σε καλο αυτη η ελλειψη ενθουσιασμου)
Αλλα με το "μεγαλουργω" αναφερομαι παντα εκτος μπανανιας...

Αυτό που είπες περιγράφετε με πολύ λιγότερες λέξεις.
Τα ελληνόπουλα "καίγονται" στην προπόνηση(πανελλήνιες).
Όταν ξεκινάει ο πραγματικός αγώνας (ΑΕΙ-ΤΕΙ) σέρνονται και δεν μαθαίνουν τίποτα.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#845 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 25 August 2009 - 16:52

ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης εγώ. Συγχαρητήρια σε όσους περάσαμε και καλό ακαδημαϊκό έτος.

#846 The Pirate King

The Pirate King

Decisions - Consequences

• Members
  • 423 posts

Posted 25 August 2009 - 17:24

Να διαβάζεις και να γράφεις μήπως?:fromabove:

Eιμαι αυτοδιδακτος σε αναγνωση γραφη και βασικα μαθηματικα :madtodeath::wooi2:

#847 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 posts

Posted 25 August 2009 - 23:20

Για τα κομματα οπως ειπες και εσυ Lucy-Nyu ησουν 18 χρονων - μπορουσες να αρνηθεις την βοηθεια τους! Τι περιμενες να σου πουν οι καθηγητες σου που καμια σχεση δεν εχουν με τα πανεπιστημια εδω και χρονια? Προσεχε να αποφυγεις τα ατομα που σε πλησιαζουν? Νομιζω πως υπερβαλεις.

Επισης το γεγονος οτι δεν ασχοληθηκες εσυ απο μονη σου με τα μαθηματα περαν της κατευθυνσεως σου δεν σου φταιει κανενας, ειτε καν οι καθηγητες σου. Ισως να φοβηθηκες μηπως δεν περασεις σε καποια σχολη ή μην στην πουν που δεν εβγαλες καλο βαθμο...

Οσο για τα βιβλια, ειδικα στην ασοεε αν παρακολουθεις τις διαλεξεις στα περισσοτερα μαθηματα ισως να μην χρειαστεις καν το βασικο βιβλιο που θα διαλεξεις.

samurai_pizza_dora Τωρα που το σκεφτομαι δεν θυμαμαι τιποτα απο οσα εμαθα στο γυμνασιο αλλα και στο δημοτικο, ισως πρεπει να καταργησουμε τα σχολεια επειδη τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους αντι να αξιοποιουμε τον χρονο μας διαβαζοντας και απο μονοι μας - οι δασκαλοι δεν προκειτε να μας καρφωσουν στον εγκεφαλο μας τιποτα.:wet2:

εμενα προσωπικα δν με πιασε καποιιοσ απτο χερακι αλλα ντρεπομαι να βλεπω συνοληνλικους μου να πεφτουν ετσι σαν τα προβατα πισω απτο βοσκο.τωρα μπενω 2ο ετος και ειλικρινα οσον αφορα αυτο το περιβαλον εχω φαει τρελο ξερερωμα.οι καθηγητες αντι να καθονται να μας λενε για τους τουρκους και το οτι παραβαινουν τα συνορα θα μπορουσαν να πουν εστω 2 λογια για την αληθινη ζωη.
δν ειναι πως εγω δν εκτσ να διαβασω μονη μου κατι παραπανω.ειναι πως το λυκειο ουσιαστικα δν προσφερει μορφωση και διευρυνση οριζοντων παρα μονο μπενεις στο τρυπακι διαβασε να περασεις ....βεβαια μπορει να ηταν αλλιως στο δικο σου λυκειο.εγω παντως αυτο εζησα και το μονο π μ προσφερε ηταν καταπιεση και αγχος.
γενικα θα ηταν ωραιο αν μας ανοιγε τα ματια η μορφωση (θεος να την κανει ) που προσφερεται
samurai_pizza_dora
ισως εχεις δικιο για το κομμαγτι του ενθουσιασμου.μπορει εμενα να με πηρε απο κατω...δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο π εζησα με τις πανελληνιες και το πανε μετα.ισως αν ειχα ενθουσιασμο να ειχα προοδο στη σχολη.θα τα σκεφτω αυτα που λες δν μου φαινονται παραλογα και σιγουρα το ποστ μου π λεω να μην ενθουσιαζεστε δεν ειναι και η καλυτερη συμβουλη....
ενιγουει......
Posted Image

#848 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 25 August 2009 - 23:31

Στα φυσικομαθηματικά πιθανότατα να έχετε δίκαιο , υπάρχουν όμως μαθήματα όπως πχ τα κείμενα που ήταν μια χαρά και σου πρόσφεραν κάτι . Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ,

Θα έλεγα ότι δεν μου πρόσφεραν τίποτα τα κείμενα, αλλά μετά είδα ότι λες "Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο," οπότε θα πάω πάσσο, αφού συμφωνω. Αν πάντως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχει για να "μην σου προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο" και είμαστε και χαρούμενοι για αυτό, τότε τι να πω, κρίμα.

Υ.Γ.: Τα μαθηματικά και η φυσική εμένα και εσένα θα μας οφελήσουν πάρα πολύ. Ό,τι μάθαμε φέτος θα το χρειαστούμε στο μέλλον. Δεν κατηγορούμε το τι μαθαίνουμε, αλλά συζητάμε το τι άλλο θα έπρεπε να μαθαίναμε, το πώς θα έπρεπε, όπως και το πόσο.

Edited by Ash_Pokemaster, 25 August 2009 - 23:41.

oR4yYRl.gif

#849 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 posts

Posted 26 August 2009 - 00:42

Ανάγνωση, γραφή και λίγη αριθμιτική. Με αυτά οδηγό δε χρειάζεσαι τίποτα και κανέναν.

#850 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 26 August 2009 - 10:02

Υ.Γ.: Τα μαθηματικά και η φυσική εμένα και εσένα θα μας οφελήσουν πάρα πολύ. Ό,τι μάθαμε φέτος θα το χρειαστούμε στο μέλλον. Δεν κατηγορούμε το τι μαθαίνουμε, αλλά συζητάμε το τι άλλο θα έπρεπε να μαθαίναμε, το πώς θα έπρεπε, όπως και το πόσο.

Τα μαθηματικά της τρίτης λυκείου είναι ότι πιο λάθος υπάρχει. Κατ αρχάς η ανάλυση που μας μαθαινουν είναι σε αρκετά σημεία λάθος. Κατα δεύτερον οι μιγαδικοί είναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ σε όλο το βιβλίο.Στους περισσότερους δεν θα χρειαστούν ποτέ ενώ σε άλλους θα χρειαστούν ελάχιστα. Εδώ εγώ που σπουδάζω μαθηματικός και τώρα πάω για τρίτο έτος με΄χρι στιγμής έχω χρειαστεί μιγαδικούς μόνο σε δύο περιπτώσεις. Θα έπρεπε να αντικατασταθούν από τα βασικά της Γραμμικής άλγεβρας. Σε όποια σχολή και να πάει κανείς ( δεν μιλάμε για θεωρητικούς) το πρώτο πράγμα που θα τον μάθουν είναι πίνακες ! Και αντί να το μαθαίνουμε αυτό απ το λύκειο μας το κάνουν στο πανεπιστήμιο.:madtodeath:
Να δούμε τι θα πει και η επιτροπή που διόρισε ο Κωστάκης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#851 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 26 August 2009 - 11:35

Τα μαθηματικά της τρίτης λυκείου είναι ότι πιο λάθος υπάρχει. Κατ αρχάς η ανάλυση που μας μαθαινουν είναι σε αρκετά σημεία λάθος. Κατα δεύτερον οι μιγαδικοί είναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ σε όλο το βιβλίο.Στους περισσότερους δεν θα χρειαστούν ποτέ ενώ σε άλλους θα χρειαστούν ελάχιστα. Εδώ εγώ που σπουδάζω μαθηματικός και τώρα πάω για τρίτο έτος με΄χρι στιγμής έχω χρειαστεί μιγαδικούς μόνο σε δύο περιπτώσεις. Θα έπρεπε να αντικατασταθούν από τα βασικά της Γραμμικής άλγεβρας. Σε όποια σχολή και να πάει κανείς ( δεν μιλάμε για θεωρητικούς) το πρώτο πράγμα που θα τον μάθουν είναι πίνακες ! Και αντί να το μαθαίνουμε αυτό απ το λύκειο μας το κάνουν στο πανεπιστήμιο.:madtodeath:
Να δούμε τι θα πει και η επιτροπή που διόρισε ο Κωστάκης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση .

+1
Και αν το καταλάβεις αυτό όταν ακόμα είσαι Λύκειο...τι κάνεις?? :orly:
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#852 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 26 August 2009 - 13:43

Οι πίνακες είναι εύκολοι, και μόνος σου να τους διαβάσεις δεν κουράζεσαι.
Τα βασικά της γραμμικής δεν μπορούν ούτε σε μία περίπτωση να οδηγίσουν σε αποτελέσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν κάνεις αναλύσεις σημάτων ή μετασχηματισμούς σε αντίθεση με τους μιγαδικούς.
Posted Image

#853 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 26 August 2009 - 14:39

Βασικά ήταν σποντίτσα αλλά anyway...

Πτόμαχωκ μάλλον μηχανικό σε κόβω. Έχεις ένα δίκιο, αν και σε αυστηρά Φυσικομαθηματικούς κλάδους, οι πίνακες έχουν την κυριαρχία. Δηλαδή είναι σαφώς πιο βασικό εργαλείο.
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#854 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 26 August 2009 - 17:22

Ιατρικη ΣΑΣΣ ειδική κατηγορία β---->15000 μορια(14950κατι,δεν θυμαμαι ακριβως)
Πτωση 3500 μορια!!!!!!!!!!:OMG3::roar:

Δε ξέρω για τα παιδιά που πέρασαν ή που δε πέρασαν αλλά αυτο το γεγονός(ναι αυτό με τα μαύρα γράμματα) έχει ξεκινήσει πόλεμο ανάμεσα σε μένα και τον πατέρα μου.Θέλει ντε και καλά να πάω στρατό.Με έπρηζε χθες όλη την ώρα.Εγώ του το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλω να πάω σκέτο ψυχολογία.Αυτός επιμένει ότι θέλει να περάσω στρατιωτική ψυχολογία.ΔΕ θέλω να πάω στρατό.Πώς να του το δώσω να το καταλάβει????
Τα νεύρα μου!!!:roar:

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#855 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 26 August 2009 - 18:07

Θα το καταλάβει αν βάλεις στο μηχανογραφικό σου αυτό που θες εσύ. Και γιατί τέτοιο κόλλημα με το στρατό στο κάτω-κάτω?

15fkk04.jpg