Posted 02 June 2009 - 11:40
Μιας και έχει αναφερθεί θα ήθελα να πω κι εγώ πως διάλεξα την σχολή μου , απλά για να ξέρει ο κόσμος τι προοπτικές έχε το μαθηματικό. Στις πανελλήνιες λοιπόν έβγαλα 18.000++ μόρια. Περνούσα σχεδόν σε κάθε σχολή του πεδίου μου ( πέραν δύο τριών πολυτεχνείων που δεν με ενδιέφεραν κιόλας ) αλλά ήθελα μαθηματικό. Το πιο υψηλόβαθμο είχε 17.000 και κάτι μόρια. Ωστόσο , λόγω του ότι ζω στα Ιωάννινα αποφάσισα να σπουδάσω στο "ντόπιο" πανεπιστήμιο , ιδιαίτερα από την στιγμή που το συγκεκριμένο τμήμα είναι εφάμιλλο , αν όχι καλύτερο του μαθηματικού Αθηνών που θεωρείται το καλύτερο στην Ελλάδα. Η βάση του ήταν15.400 μόρια .
Θα μπορούσα άνετα να είχα πάει σε οποιαδήποτε άλλη σχολή υψηλόβαθμη και να μην κάνω αυτό που θέλω . Αλλά όχι , επέλξα αυτό που ήθελα και ας φαινόταν ότι σπαταλούσα μόρια έτσι . Οι σχολές των θετικών επιστημών και ιδιαίτερα το μαθηματικό προσφέρουν πάρα πολύ μεγάλο εύρος γνώσεων και επαγγελματικής αποκατάστασης .Μπορείτε να γίνετε από καθηγητές , μέχρι ότι βάζει ο νους σας (εκτός από αθλητές , αυτό δεν γίνεται).Εγώ ήδη δουλεύω κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια και με περίπου 8 ώρες δουλειάς την εβδομάδα παίρνω γύρω στα 300 ευρώ κάθε μήνα. Με τα λεφτά που έβγαλα φέτος , πήγα Ισπανία , πήρα καινούριο μηχανάκι και μου έμειναν και χρήματα για να κάνω διακοπές φέτος το καλοκαίρι .
Kαταλήγοντας. Περάστε στην σχολή που θέλετε . Μην ακούτε κανέναν . Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε και γουστάρετε το αντικείμενο , κυνηγήστε το. Ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσετε στο εξωτερικό για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας , κάντε το ! ΜΗΝ περάσετε σε μια σχολή επειδή τα μόρια δεν έφταναν γι αυτό που θέλατε "ξεπέσατε" σε αυτήν. Κάντε αυτό που γουστάρετε. Και καλοί στην δουλειά σας θα γίνετε και θα νιώθετε ικανοποιημένοι από την επιλογή σας. ΑΛΛΑ, προτού επιλέξετε ενημερωθείτε. Διάβασα αρκετούς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το ΗΜΜΥ. Ενημερωθείτε σχετικά με το τι "παίζει" με τη σχολή. Μπορεί να μην σας προσφέρει αυτά που θέλετε ! Προσέξετε μην την πατήσετε.
Και για να κάνω και λίγη προπαγάνδα, σκεφτείτε τα μαθηματικά ως ενδεχόμενη επιλογή. Ήταν , είναι και θα είναι το δυσκολότερο μάθημα και η βάση σχεδόν από ότιδήποτε απαρτίζει την σημερινή τεχνολογία. Οι δυνατότητες που προσφέρουν σε αυτόν που τα σπουδάζει είναι σχεδόν απεριόριστες . Σκεφτείτε το.
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.

Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.