Χμμ.. Καλά γι αυτό το θέμα μπορώ να μιλάω μέχρι αύριο αλλά ας το αφήσω με ένα ωραίο και καλό "δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι". Δηλαδή τι διάολο μετά απο ένα χρόνο ξαφνικά πέφτει η επιφώτιση της οριμότητας..
Όχι , όχι , δεν θα το έλεγα αυτό . Ξέρω αμέτρητες περιπτώσεις που αποδεδεικνύουν το αντίθετο
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν το θεωρώ επιθυμητό να δημιουργεί ο κάθε μαθητής το δικό του πρόγραμμα από τέτοια ηλικία . Υποθέτω πως δεν αναφερόμαστε μόνο για την 3η λυκείου αλλά τουλάχιστον για όλο το λύκειο . Ε λοιπόν πιστεύω πως είναι αρκετά οκ η κατάσταση . Από την δευτέρα λυκείου επιλέγεις μια κατεύθυνση , θεωρητική , θετική ή τεχνολογική . Έχεις τα μαθήματα της κατεύθυνσης και τα μαθήματα γενικής παιδείας , τα πρώτα τα επιλέγεις και τα δεύτερα είναι κοινά για όλους . Μιλάμε δηλαδή για Ιστορία , Έκθεση , Κείμενα , Θρησκευτικά , Φυσική , Μαθηματικά κτλ . Αυτά τα μαθήματα έχουν μικρότερη βαρύτητα από αυτά της κατεύθυνσης , κάποιος που είναι θετική-τεχνολογική κάνει ανώτερα φυσικομαθηματικά , κάποιος που είναι θεωρητική κάνει ανώτερα αρχαία και κείμενα . Διαφωνώ όμως να μην κάνουν και οι δύο από τα δύο , είναι πχ τεράστιο εφόδιο για την προσωπικότητά σου το μάθημα των κειμένων ,αρκεί να προσέχεις λίγο όταν σου δίνουν πχ Μπρεχτ . Δέχομαι το να υπάρχουν κριτικές , και γω προσωπικά θεωρώ πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα . Πράγματι είναι λίγο υπερβολικό το να κάνουμε τόσα μαθηματικά για κάποιον που πάει θεωρητική , θεωρώ επίσης λάθος ο τρόπος που διδάσκονται τα αρχαία . Πολύ που νοιάστηκα πως κλίνουμε το λύω , πιο σημαντικό και ωφέλιμο θα ήταν άμα μελετάγαμε σχεδόν αποκλειστικά αρχαίους δημιουργούς και ιστορικούς στο πρωτότυπο και μεταφράζαμε . Απλώς μην το παρακάνουμε στην μουρμούρα , αυτή είναι η ένστασή μου .
Η λογική που το έμαθα εγώ ήταν η λογική «παιδιά αυτό το μαθαίνουμε απ έξω γιατί δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να αποδίδει πάντα».Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με βοήθησε στη ζωή μου...
Ειδικά σε αυτό το μάθημα δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου ούτε μια περίπτωση που να μπορούσε να πει κάτι τέτοιο . Δεν είναι τύποι και κανόνες , είναι απλή λειτουργική λογική . Το αν σου χρησιμεύει ή όχι εξαρτάτε λίγο και από τι θα κάνεις , όσοι έχουν μαθήματα προγραμματισμού έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση από άλλους που έρχονται από την θετική (το βλέπω καθημερινά)