Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2641 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 20 September 2011 - 16:51

Matassos, γιατί εμένα η άτιμη κενωνία ήταν επιτυχής στο να με κάνει να αγαπήσω τα βιβλία μου (εκτός της Φυσικής, πάντα <.<), αλλά απέτυχε στον γείτονά μου; Που είχε και καθηγητές, μορφωμένους γονείς, ενώ εμένα είναι του Δημοτικού; Άσχετο; Ναι, αλλά επειδή αναφέρθηκες την κοινωνία, κολλάει μια χαρά.

Ο άνθρωπος γεννιέται με μία κλίση και κατεύθυνση, και μετά όλα τα άλλα.
Είναι σαν να λέμε το «ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!!». Ναι, κλασικά φταίνε ΜΟΝΟ οι γονείς. Τα παιδιά άπλαστα, αθώα ζυμαράκια. Και ο Πάσαρης μαζί.

#2642 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 20 September 2011 - 17:01

Mα ξέρω τι πρόκειται να συναντήσω στις πανελλήνιες, και έχεις δίκιο σ' αυτό που λες.
Αλλά έχω δει παιδιά να καταστρέφουν τα βιβλία τους απο το δημοτικό κιόλας, δε χρειαζεται να φτάσουν πανελλήνιες για να τα σιχαθούν.
Σίγουρα κι εγώ θα σιχαθω τις απαίσιες παπαγαλίες του συστήματός τους, αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με τα βιβλία μόνο.
Σημασία έχει οτι η καταστροφή του βιβλίου δείχνει άτομο κομπλεξικό που δεν έχει που να ξεσπάσει και τα φορτώνει όλα στα βιβλία του.

Αλλά δε βλέπω να γίνεται κάποια κατάληψη για την κατάργηση της παπαγαλίας και την αλλαγή του συστήματος.
Αυτό ισχύει για τον απλό λόγο οτι η παπαγαλία συμφέρει τα παιδιά.
Προτιμάνε να μάθουν ένα βιβλίο απ' έξω παρά να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν και να εκφράσουν την άποψη τους ασκώντας κριτική στο θέμα που αντιμετωπίζουν, και αυτό το αποδείκνύουν συχνά.
Κάθε φορά που ο καθηγητής προσπαθεί να κάνει το μάθημα πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον, ζήτημα να συμετέχουν τρία παιδιά απο κάθε τάξη.
Ολοι οι άλλοι απλά κορροϊδεύουν αυτούς που συμμετέχουν και βολεύονται στο σύστημα του φροντηστηρίου και της αποστήθισης, ενώ φυσικά στο σχολείο πουλάνε τη μούρη του μάγκα που δεν ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα.
(ας μην ξεχνάμε πως σύμφωνα με το "απόλυτα δημοκρατικό και ελεύθερο" σύστημα της νεολαίας, όσοι έχουν ενδιαφέροντα είναι φυτά και αυτοί που περνάνε 15 ώρες στο facebook την ημέρα, πηγαίνουν για καφέ, και καπνίζουν, είναι μάγκες.)

Αυτο ακριβως!

μα δεν κοιτατε τι ριζα του προβληματος, αλλα προσπαθειτε να το αντιμετωπισετε επιφανειακα. σορυ εγω δεν εχω μαθει ετσι, οταν εχεις ενα προβλημα ψαχνεις τις αιτιες του και το λυνεις με βαση αυτες.

ο μαθητης δεν γενιετε με "μισος" για τα βιβλια, τον κανει ετσι η κοινωνια, το σχολειο, οι γονεις. δεν του διδασκουν το σεβασμο και την εκτιμηση για τη μορφωση με αποτελεσμα να γινετε οτι γινετε.
δεν μπορεις να ζητας μετα αυτοι να τον "θαψουν" λες και ειναι απολυτα δικο του φταιξιμο, ειναι υποκρισια. οι ιδιοι πρεπει να ψαξουν τι κανουν λαθος και συμβαινει αυτο που συμβαινει.

καλα για το "ΔΕν νοειται για μενα να μπαινει σε οποιοδηποτε εκπαιδευτικo ιδρυμα κάποιος ο οποιος εχει καψει βιβλιο" δεν το σχολιαζω, μπαζει απο παντου η προταση, ο καθενας κανει καποιες πραξεις για δικους του λογους. σαφως υπαρχουν και ατομα που δεν αξιζουν αλλα και ατομα που εχουν αλλους λογους

και οι μαθητες που δεν εχουν σεβασμο στα βιβλια δεν "ζηταν ανωτατη εκπαιδευση και απαιτουν δικαιωματα" , κοιταν την παρτυ τους ακομη και αν επιφανειακα κανουν αυτο που λες

οσο για το αοδε: αξιζει καψιμο, thats it, απλα τα πραγματα, δεν καταλαβαινω την υπερβολικη αγαπη σου γι αυτη τη *******, τα εχουμε ξαναπει οπωτε δεν ξαναμπαινω στον κοπο

ποιες ριζες ορε ? Υποκρισια είναι που αντι να κοιτας να αλλαξεις τα πραγματα με αγωνες όπως θα εκανε ενα σωστος ανθρωπος (βλεπε επιστημονες της εποχη της αναγεννησης) καθεστε και καιτε βιβλια και την βλεπετε ολοι γενια πολυτεχνειου και γινεστε η μεγαλυτερη ντραμπουκι και υποκριτες (δε μιλαω για σενα προσωπικα για το δευτερο προωπο πληθυντικου)

Οσο για το ΑΟΔΕ Ιστορια βαλε οτι θες δεν εχω καμια λατρεια και δεν αξιζει κανενα απο αυτα καψιμο. Απλα με την ιδια λογικη το Κομμουνιστικο Μανιφεστο η ο Αγων μου λενε ******** αρα να τα καψω. Και ο Stephen King για μενα βλακειες λεει ..καλα δε μιλαω τωρα για τα αδερφια Grimm και τα παραμυθακια τους...

Το θεμα είναι οτι μιλατε για δικαιωματα και οι πραξεις σας είναι του μεσαιωνα και ποτε δεν κοιτατε τις υποχρεωσεις σας παντα οι αλλοι

Edited by Kenobi-sensei, 20 September 2011 - 17:06.

#2643 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 20 September 2011 - 17:10

Μα γιατί πρέπει η γνώμη ενός να είναι πάντα η καλύτερη;
Είναι εγωιστικό να πιστεύει κάποιος ότι ΜΟΝΟ αυτό που πιστεύει ο ίδιος είναι το καλό.

#2644 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 20 September 2011 - 19:54

μα δεν κοιτατε τι ριζα του προβληματος, αλλα προσπαθειτε να το αντιμετωπισετε επιφανειακα. σορυ εγω δεν εχω μαθει ετσι, οταν εχεις ενα προβλημα ψαχνεις τις αιτιες του και το λυνεις με βαση αυτες.

ο μαθητης δεν γενιετε με "μισος" για τα βιβλια, τον κανει ετσι η κοινωνια, το σχολειο, οι γονεις. δεν του διδασκουν το σεβασμο και την εκτιμηση για τη μορφωση με αποτελεσμα να γινετε οτι γινετε.
δεν μπορεις να ζητας μετα αυτοι να τον "θαψουν" λες και ειναι απολυτα δικο του φταιξιμο, ειναι υποκρισια. οι ιδιοι πρεπει να ψαξουν τι κανουν λαθος και συμβαινει αυτο που συμβαινει.

Nταξει ειπαμε γινονται λαθη απο την κοινωνια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο καθενας δεν εχει την δικια του ευθυνη. Μην ριχνουμε το φταιξιμο στους αλλους για το πως ΕΜΕΙΣ καθοριζουμε την ζωη ΜΑΣ. Ειμαστε ελευθερα οντα και οσο περναει ο καιρος διαμορφωνουμε χαρακτηρα ωστε να κρινουμε καποια πραγματα.
Ατομα απο αθλιες συνθηκες ζωης (και μερικες φορες χωρις γονεις ) εχουν βγει μεγαλοι! Αλλοι που τους παρεχονται ολα και εχουν και αξιοπρεπεστατους γονεις εχουν βγει κακομαθημενοι και με λαθος νοοτροπια. Ολα μπορουν να συμβουν. Υποκρισια ειναι οταν δεν κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε και ριχνουμε τελειως το φταιξιμο στους αλλους. Εννοειτε φταινε και οι αλλοι, αλλα κοιταμε πρωτα τι κανουμε εμεις με τον εαυτο μας

Edited by zoro77, 20 September 2011 - 20:01.

2po6sfa_jpg.gif

#2645 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 20 September 2011 - 21:11

Μου ετυχε μαθηματικος εντελως αχρηστος στην α λυκειου στην αλγεβρα.Τωρα τι κανω?Να ξεκινησω ιδιαιτερα η να προσπαθησω να τα καταλαβω μονος μου με βοηθια τριτων(ενοειται πως ετσι κινδυνευω να γεμισω τη χρονια με κενα...)?

sc5bab.jpg

#2646 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 20 September 2011 - 21:13

Ε όχι και ιδιαίτερα. Φροντιστήριο όμως δεν θα ήταν κακή ιδέα. (Σε τμήμα μαξ 4 ατόμων φυσικά!)

#2647 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 20 September 2011 - 21:39

Μου ετυχε μαθηματικος εντελως αχρηστος στην α λυκειου στην αλγεβρα.Τωρα τι κανω?Να ξεκινησω ιδιαιτερα η να προσπαθησω να τα καταλαβω μονος μου με βοηθια τριτων(ενοειται πως ετσι κινδυνευω να γεμισω τη χρονια με κενα...)?

φροντιστηριο δαγκωτο φιλε αλλιως δεν παλευεται!!!!και εγω σε παρομοια περιπτωση επεσα μονο που εμεις τον εχουμε και αλγεβρα και γεωμετρια!!!!!:Crying2:

#2648 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 20 September 2011 - 21:42

Γινεται να πας φροντιστηριο για ενα μαθημα?

sc5bab.jpg

#2649 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 20 September 2011 - 21:52

ναι,γιατι οχι? :P

#2650 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 20 September 2011 - 23:15

?

>_>...
Ναι, γιατί όχι; Εγώ σε φροντιστήριο έκανα μόνο Βιολογία, για τις Πανελλήνιες (τα άλλα ιδιαίτερα, πιο σημαντικά γαρ).

#2651 sakuJo

sakuJo

Ōji-sama?

• Members
  • 74 posts

Posted 21 September 2011 - 03:50

Σίγουρα κι εγώ θα σιχαθω τις απαίσιες παπαγαλίες του συστήματός τους, αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με τα βιβλία μόνο.

συμφωνω γενικοτερα πως η εκπαιδευση πασχει!!και αυτη ειναι που πρεπει να αλλαξει..

Αλλά δε βλέπω να γίνεται κάποια κατάληψη για την κατάργηση της παπαγαλίας και την αλλαγή του συστήματος.
Αυτό ισχύει για τον απλό λόγο οτι η παπαγαλία συμφέρει τα παιδιά.
Προτιμάνε να μάθουν ένα βιβλίο απ' έξω παρά να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν και να εκφράσουν την άποψη τους ασκώντας κριτική στο θέμα που αντιμετωπίζουν, και αυτό το αποδείκνύουν συχνά.

ναι οντως τα περισσοτερα παιδια βολευονται με την παπαγαλια, προσωπικα ομως μου φαινεται πιο δυσκολη...αλλα μετα γυριζουν και σου λενε οτι οι εξεταστες διορθωνουν με το βιβλιο διπλα, οποτε σε πλαισιο τρομοκρατιας εξαναγκαζεσαι να γινεσαι παπαγαλακι...και γενικα ολα αυτα ειναι θεματα σοβαρα που πρεπει να εξεταστουν...αλλα που καιρος τωρα;;;

Απλά πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερο να διυκείται το υπουργείο απο πρυτάνεις και καθηγητές, παρά βουλευτές που εκλέγει μια γενική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα έχει αποδειχθεί και αποτυχημένη.

δυστυχως και οι πρυτανεις μεσα στη λαμογια ειναι...
κυβερνηση οχι μονο αποτυχημενη αλλα και παρανομη...

οσο για το αοδε: αξιζει καψιμο, thats it, απλα τα πραγματα, δεν καταλαβαινω την υπερβολικη αγαπη σου γι αυτη τη *******, τα εχουμε ξαναπει οπωτε δεν ξαναμπαινω στον κοπο

και μερικες ιστοριες αξιζουν καψιμο...[οσο ακραιο και αν φαινεται]

Matassos, γιατί εμένα η άτιμη κενωνία ήταν επιτυχής στο να με κάνει να αγαπήσω τα βιβλία μου (εκτός της Φυσικής, πάντα <.<), αλλά απέτυχε στον γείτονά μου; Που είχε και καθηγητές, μορφωμένους γονείς, ενώ εμένα είναι του Δημοτικού; Άσχετο; Ναι, αλλά επειδή αναφέρθηκες την κοινωνία, κολλάει μια χαρά.

Ο άνθρωπος γεννιέται με μία κλίση και κατεύθυνση, και μετά όλα τα άλλα.
Είναι σαν να λέμε το «ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!!». Ναι, κλασικά φταίνε ΜΟΝΟ οι γονείς. Τα παιδιά άπλαστα, αθώα ζυμαράκια. Και ο Πάσαρης μαζί.

ναι αλλα εκτος απο την προδιαθεση υπαρχει και η ενεργεια...μην παρουσιαζουμε μισες θεωριες για να μας βολευουν στην επιχειρηματολογια μας...:canthelp:

Αυτο ακριβως!

ποιες ριζες ορε ? Υποκρισια είναι που αντι να κοιτας να αλλαξεις τα πραγματα με αγωνες όπως θα εκανε ενα σωστος ανθρωπος (βλεπε επιστημονες της εποχη της αναγεννησης) καθεστε και καιτε βιβλια και την βλεπετε ολοι γενια πολυτεχνειου και γινεστε η μεγαλυτερη ντραμπουκι και υποκριτες (δε μιλαω για σενα προσωπικα για το δευτερο προωπο πληθυντικου)

Οσο για το ΑΟΔΕ Ιστορια βαλε οτι θες δεν εχω καμια λατρεια και δεν αξιζει κανενα απο αυτα καψιμο. Απλα με την ιδια λογικη το Κομμουνιστικο Μανιφεστο η ο Αγων μου λενε ******** αρα να τα καψω. Και ο Stephen King για μενα βλακειες λεει ..καλα δε μιλαω τωρα για τα αδερφια Grimm και τα παραμυθακια τους...

νομιζω οι προσβολες και οι χαρακτηρισμοι δεν αρμοζουν σε ατομα με παιδεια...ουτε σε ατομα που δεν εχουν "φτυσει το πολιτισμο"...και τρελαινομαι για το β' πληθυντικο...:kakaka::kakaka::kakaka:
και σορρυ κιολας αλλα νομιζω οτι πρεπει να βγαλεις απο τη ναφθαλινη τη γραμματικη και το συντακτικο σου...just sayin';)

Το θεμα είναι οτι μιλατε για δικαιωματα και οι πραξεις σας είναι του μεσαιωνα και ποτε δεν κοιτατε τις υποχρεωσεις σας παντα οι αλλοι

ναι μαλλον εσυ ξερεις καλυτερα και μπορεις τοσο ευκολα να κρινεις....υπαρχει κατι που λεγεται και μετριοφροσυνη...:bahhh:

το μεγαλυτερο μας λαθος ειναι οτι συνεχεια κοιταζουμε το δεντρο και χανουμε το δασος...και ο νοων νοειτω

Posted Image

#2652 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 21 September 2011 - 10:49

Κοίταξε, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πας φροντηστήριο, ακόμα και για ένα μάθημα. Από την άλλη, αυτός ο άσχετος θα πρέπει να είναι με μέσο σε αυτή τη θέση. Πόσο μου τη δίνουν αυτοί που έχουν δουλειά με μέσο (και η μάνα μου περιμένει 20 χρόνια να τη διορίσουν κάπου και αναγκάζεται να τα βγάζει πέρα διδάσκοντας σε φροντηστήρια και κάνοντας ιδιαίτερα) Δηλαδή αυτός που έχει τις ικανότητες μένει στις αναδουλειές και ο άσχετός επειδή έχει μέσο διδάσκει κανονικά και παίρνει και το μισθό του :mador2:

EDIT: :kakaka: η κατάληψη παίζει να κρατήσει αρκετά οπότε θα με ανέχεστα και το πρωί

Edited by metalmusicmaniac, 21 September 2011 - 11:07.

Posted Image

#2653 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 21 September 2011 - 13:00

ναι αλλα εκτος απο την προδιαθεση υπαρχει και η ενεργεια...μην παρουσιαζουμε μισες θεωριες για να μας βολευουν στην επιχειρηματολογια μας...

Τι άκυρο ήταν τώρα αυτό...;
Please explain. I am lost.

#2654 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 21 September 2011 - 14:13

Είναι άστοχος ο παραλληλισμός σου.
'Ιδια φόρτιση δημιουργεί ένα βιβλίο το οποίο επιλέγεις αν θα το διαβάσεις,με ένα βιβλίο που σου επιβάλλεται?Σε όλα τα βιβλία,αν δεις ότι δεν σου αρέσουν,απλά τα παρατάς.Με τα σχολικά όμως,όχι μόνο θες δεν θες τα διαβάζεις,αλλά πρέπει να τα μάθεις και απ' έξω κιόλας.Καταλαβαίνουμε πόσο εκνευριστικό είναι να εξαρτάται η ζωή σου από την τέλεια αποστήθιση σε κάτι που σιχαίνεσαι?
Και το παραμύθι του ''γενικού'' της γνώσης που υποτίθεται ότι προωθούν,ας σταματήσει.Ο μεγαλύτερος όγκος είναι ασήμαντες και απίστευτα εξειδικεύμενες πληροφορίες,και μάλιστα και για θέματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν,μα κανέναν όμως(τουλάχιστον στα βιβλία της θεωρητικής,και για τις άλλες έχω ακούσει πολλά βέβαια,αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία για να μιλήσω).

Πρακτικός λόγος πίσω απ το κάψιμο των σχολικών βιβλίων δεν υπάρχει,ούτε τίθεται θέμα συμβολισμού,μην γελιόμαστε.Είναι απλά ωραίο,και όχι όσον αφορά την φετιχιστική του διάσταση.Εγώ τουλάχιστον το καταφχαριστήθηκα όταν έκαψα κάποια απ αυτά.
Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να καθιερωθεί και κάποιου είδους έθιμο μετά το τέλος των πανελληνίων,του στυλ ''φέρε και συ τα σχολικά βιβλία σου στην πυρά'',κάτι σαν το κάψιμο του Ιούδα ένα πράμα,σίγουρα η ευχαρίστηση που θα νιώσουν οι περισσότεροι τελειόφοιτοι θα χτυπήσει κόκκινο.

Y.Γ:o μόνος λόγος που μπορώ να αντιταχθώ στο κάψιμο των σχολικών βιβλίων,είναι γιατί θα μπορούσαν να πάνε στην ανακύκλωση

#2655 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 21 September 2011 - 14:24

Για να μην λέμε ό,τι να 'ναι, αν υπάρχει μια κατεύθυνση από την οποία παίρνεις πληροφορίες για την ζωή και θα τις αξιοποιήσεις κάποτε αυτη είναι μόνο η Θεωρητική, duh... Lol.