Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της
Posted 08 June 2008 - 16:43
Πραγματικά τους λυπάμε τους ανθρώπους .
Δεν ξέρω αν αυτό αναφέρθηκε παραπάνω
Οι Ιάπωνες οταν λενε οτι κάνουν απεργεία φοράνε ένα κόκκινο κορδελάκι στο χέρι τους και εργάζονται κανόνικα .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τhere are many worlds but they share the same sky ,one sky , one destiny
"Ι know now without a doubt Kingdom Heart is Light"
~Kingdom Hearts~
Posted 08 June 2008 - 17:10
Οι Ιάπωνες οταν λενε οτι κάνουν απεργεία φοράνε ένα κόκκινο κορδελάκι στο χέρι τους και εργάζονται κανόνικα .
Αυτο εγω το θεωρω απο τα καλα τους, αφου ακομα και οταν απεργουν παλι εχουν το φιλοτιμο να εκτελουν την εργασια τους (οχι σαν εμας που ευκαιρια ψαχνουμε να καθησουμε και να μην κανουμε τιποτα).

Posted 08 June 2008 - 18:02
Όπως κάθε χώρα, η Ιαπωνία έχει τα καλά της και τα στραβά. Κατά τη γνώμη μου τα πιστεύω πως παρά τα στραβά της, νομίζω πως είναι αρκετά καλά να ζεις.
@ Tsunade
Η απεργεία απαγορεύεται στο δημόσιο τομέα στην Ιαπωνία. Στον ιδιωτικό τομέα δεν απαγορεύεται αλλά λίγοι κάνουν. Ισχύει το ρητό "άμα δε σου αρέσει, φύγε". Συν τοις άλλοις, οι Ιάπωνες γενικάν αποφεύγουν τους καβγάδες. (Ίσως γιατί δεν ξέρουν πως να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους)
@ Adventurer
Μπορώ με σιγουριά να πω πως οι Ιάπωνες παίρνουν πολύ στα σοβαρά τη δουλειά τους.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 08 June 2008 - 18:23

Posted 08 June 2008 - 20:28
Ένας άντρας 25 ετών, παρέσυρε με νοικιασμένο φορτηγάκι 2τόνων, δεκάδες πεζούς στην περιοχή της Akihabara του Tokyo και αφού τους τραυμάτισε, άλλους σοβαρά κι άλλους θανάσιμα, κατέβηκε από το φορτηγάκι και φωνάζοντας σαν τρελός άρχισε να μαχαιρώνει με στρατιωτικό μαχαίρι όσους έζησαν από την σύγκρουση αυτή και όσους περαστικούς παρακολουθούσαν την όλη τραγωδία. Μέχρι τώρα οι αρχές μιλούν για εφτά (7) νεκρούς και τουλάχιστον έντεκα (11) τραυματίες.
Η αστυνομία είπε πως ο 25χρονος δράστης Tomohiro Kato, ομολόγησε πως πήγε στην περιοχή της Akihabara με σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερους περαστικούς μπορούσε γιατί "είχε κουραστεί από την ζωή και συχαίνονταν τα πάντα από αυτή".
Αυτή η δολοφονική πράξη έγινε την ημέρα της επετείου μίας παρόμοιας μαζικής επίθεσης, που είχε γίνει 7 χρόνια νωρίτερα στην ίδια περιοχή και είχε στείλει χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πανικού στους δρόμους της Akihabara.
Πηγή: CNN News
Posted 08 June 2008 - 21:16
Here...See what i mean?Φρίκη.Απλά φρίκη.Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει σε άλλα μέρη του κοσμου αυτό αλλά...Έβλεπα CNN και έτυχε να δω την είδηση που ακολουθεί:
Ένας άντρας 25 ετών, παρέσυρε με νοικιασμένο φορτηγάκι 2τόνων, δεκάδες πεζούς στην περιοχή της Akihabara του Tokyo και αφού τους τραυμάτισε, άλλους σοβαρά κι άλλους θανάσιμα, κατέβηκε από το φορτηγάκι και φωνάζοντας σαν τρελός άρχισε να μαχαιρώνει με στρατιωτικό μαχαίρι όσους έζησαν από την σύγκρουση αυτή και όσους περαστικούς παρακολουθούσαν την όλη τραγωδία. Μέχρι τώρα οι αρχές μιλούν για εφτά (7) νεκρούς και τουλάχιστον έντεκα (11) τραυματίες.
Η αστυνομία είπε πως ο 25χρονος δράστης Tomohiro Kato, ομολόγησε πως πήγε στην περιοχή της Akihabara με σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερους περαστικούς μπορούσε γιατί "είχε κουραστεί από την ζωή και συχαίνονταν τα πάντα από αυτή".
Αυτή η δολοφονική πράξη έγινε την ημέρα της επετείου μίας παρόμοιας μαζικής επίθεσης, που είχε γίνει 7 χρόνια νωρίτερα στην ίδια περιοχή και είχε στείλει χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πανικού στους δρόμους της Akihabara.
Πηγή: CNN News

Posted 09 June 2008 - 15:35
Ναι αλλά πως ν'αντεπιτεθούν αλλιώς στην καταπίεση στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος?Αυτό στην ουσία δεν σημαίνει εκμετάλλευση των εργαζομένων,το να στερηθούν το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία?Χωρίς την απεργία στην τελική μόνο αυτοί που ούτως ή άλλως δεν εργάζονται σκληρά βλ. ιδιοκτήτες μεγαλοεπιχειρήσεων κερδίζουν...Θεωρώ τελείως νοσηρό κοινωνικά το να μην έχει κάποιος το δικαίωμα στην απεργία...Και στην τελική βλέπουμε κι από την Ελλαδάρα της λούφας (επειδή αναφέρθηκε ότι η απεργία είναι νόμιμη στον ιδιωτικό τομέα) τι ωραία που καταλήγει κόσμος στην ψάθα άμα κάνει απεργίες ως ιδιωτικός υπάλληλος...Η εργασιομανία των Ιαπώνων έχει οδηγήσει-σύμφωνα με όσα ξέρω-σε αύξηση του ποσοστού των αυτοχείρων και σε άλλα άκρως παθογενή φαινόμενα στη χώρα...Οι αντιλήψεις (πολιτικές,οικονομικοεργασιακές και λοιπές) που είναι εεπικρατείς στην Ιαπωνία(και πάλι διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι αρκετά ανελεύθερες και προσωπικά τις βρίσκω ιδιαίτερα προβληματικές παρά τη γενική μου συμπάθεια προς την Ιαπωνική κουλτούρα και τέχνη.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
Να προσθέσω μερικά πραγματάκια μόνο.
1. Οι Ιάπωνες στερούνται δημοκρατικής εκπαίδευσης. Δεν ασκούνται στο διάλογο με βάση τα επιχειρήματα. Αντίθετα κυριαρχεί ένα σύστημα υπακοής στον ανώτερο. Με άλλα λόγια συνήθως κάνουν αυτά που τους λένε οι ανώτεροι, για να γλυτώσουν την ευθύνη κάποιου σφάλματος.
2. Η δημοκρατία στην Ιαπωνία ήταν κάτι που επιβλήθηκε από τους Αμερικάνους, μετά την ήττα στο 2ο ΠΠ. Αν και θεσμικά υπάρχει, δεν ισχύει συνειδητά και συλλογικά. Για να εκδημοκρατιστεί η χώρα πρέπει να αλλάζουν παραδόσεις και έθιμα αιώνων.
3. Οι Ιάπωνες μαθαίνουν να ζούνε χωρίς να ζητάνε βοήθεια από άλλους. Και είναι τελειομανείς.
Πιστεύω πως το καλύτερο για τους Ιάπωνες ήταν να εκτεθούν σε δημοκρατικές ιδέες και σε ξένους πολιτισμούς. Στην Ιαπωνία ζούνε ελάχιστοι ξένοι.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 09 June 2008 - 18:09
Εδω ειναι ολα μπουρδελο ρε το οτι δουλεουν πολυ σε χαλασε σιγα το πραγμα.σε τοσες χωρες γινονται τοσα και τοσα.
Posted 10 June 2008 - 10:25
Το μόνο καλό από αυτή τους την μανία είναι πως έχουν εφεύρει τους δικούς τους κανόνες στον τομέα του μάρκετινγκ, οι οποίοι είναι αρκετά αποδοτικοί και για τις δυτικές εταιρίες.
Το ότι απαγορεύεται η απεργία δεν είναι σώνει και καλά αντιδημοκρατικό, και σε άλλες χώρες απαγορεύεται ή δεν ενθαρρύνουν τους εργαζομένους να απεργήσουν (σε δημοκρατικές χώρες πάντα..). Η δικιά μας ιδέα της απεργίας, που για ψύλλου πήδημα βγαίνουν στους δρόμους, δεν είναι σωστή..
Posted 10 June 2008 - 11:05
Αν εννοεις την δημοκρατια που ισχυει εδω, η αυτην που οραματιζονται καποιοι Ελληνες (ανεξαρτητως πολιτικου χωρου), τοτε προβλεπω οτι η χωρα τους θα παρει την κατω βολτα...Πιστεύω πως το καλύτερο για τους Ιάπωνες ήταν να εκτεθούν σε δημοκρατικές ιδέες και σε ξένους πολιτισμούς. Στην Ιαπωνία ζούνε ελάχιστοι ξένοι.
Εμενα μου αρεσει πολυ το ηθος, η πειθαρχια και η ομαδικη νοοτροπια που χαρακτηριζει τους Ιαπωνες.. Δεν μου αρεσει η εργασιομανια και η εσωστρεφεια τους, αλλα κατα την γνωμη μου εμεις εχουμε περισσοτερα να μαθουμε απο αυτους και οχι το αντιθετο.
Τωρα βεβαια, εφοσον κανεις απο εμας (εκτος απο τον Ατα) δεν εχει ζησει εκει, δεν εχουμε τα φοντα να κρινουμε ολοκληρη χωρα με την μεθοδο του ραδιο αρβυλα..

Posted 10 June 2008 - 16:49
Αν εννοεις την δημοκρατια που ισχυει εδω, η αυτην που οραματιζονται καποιοι Ελληνες (ανεξαρτητως πολιτικου χωρου), τοτε προβλεπω οτι η χωρα τους θα παρει την κατω βολτα...
Εμενα μου αρεσει πολυ το ηθος, η πειθαρχια και η ομαδικη νοοτροπια που χαρακτηριζει τους Ιαπωνες.. Δεν μου αρεσει η εργασιομανια και η εσωστρεφεια τους, αλλα κατα την γνωμη μου εμεις εχουμε περισσοτερα να μαθουμε απο αυτους και οχι το αντιθετο.
Τωρα βεβαια, εφοσον κανεις απο εμας (εκτος απο τον Ατα) δεν εχει ζησει εκει, δεν εχουμε τα φοντα να κρινουμε ολοκληρη χωρα με την μεθοδο του ραδιο αρβυλα..
Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα δεν είναι κακή όσον αφορά τους θεσμούς. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα της Ελλάδας εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα.
Δε θα ήθελα να γίνει η Ιαπωνία σαν την Ελλάδα, νομίζω όμως θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να έβλεπαν οι Ιάπωνες και κάποιες άλλες χώρες. Αυτό που θέλω δηλαδή να πω είναι πως ναι μεν είναι καλό να υπάρχει φιλότιμο και ομαδικότητα, αλλά όχι σε βάρος της ατομικής ζωής.
Matu-san, η εργασιομανία των Ιαπώνων μόνο παράξενο πράγμα δεν είναι. Συνήθως το άτομο ταυτίζεται με τη δουλείά που κάνει, έτσι ώστε να υπάρχεις μόνο σε σχέση με του δουλειά που κάνεις και όχι ανεξάρτητα, ως άτομο.
Π.χ. δεν υπάρχει ταυτότητα στην Ιαπωνία. Στη θέση της υπάρχει κάρτα στοιχείων από την εργασία.
Το πρόβλημα νομίζω πως εστιάζεται στην εκπαίδευση. Με άλλα λόγια το 95% της εκπαίδευσης εστιάζεται σε επιχειρήσεις και πρακτικά θέματα. Λείπει ο φιλοσοφικός στοχασμός, ο διάλογος, η υπερβατική αναζήτη και κυρίως το κριτικό πνεύμα.
Posted 10 June 2008 - 19:52
Βεβαια το κοινωνικο τησ συστημα εχει πολλα ταμπου και δογματα που κανεισ δεν αμφισβιτει..
Posted 10 June 2008 - 20:15
Matu-san, η εργασιομανία των Ιαπώνων μόνο παράξενο πράγμα δεν είναι. Συνήθως το άτομο ταυτίζεται με τη δουλείά που κάνει, έτσι ώστε να υπάρχεις μόνο σε σχέση με του δουλειά που κάνεις και όχι ανεξάρτητα, ως άτομο.
Π.χ. δεν υπάρχει ταυτότητα στην Ιαπωνία. Στη θέση της υπάρχει κάρτα στοιχείων από την εργασία.

Αν γίνονταν κάτι αντίστοιχο στην χώρα μας, θα τους είχαν κλείσει φυλακή τους ιδιοκτήτες!
Posted 10 June 2008 - 21:54
Δηλαδή, οι εργαζόμενοι είναι κτήμα των εταιριών που δουλεύουν?
Αν γίνονταν κάτι αντίστοιχο στην χώρα μας, θα τους είχαν κλείσει φυλακή τους ιδιοκτήτες!
H 8αχαμε παρει τα οπλα.. οπωσ οι αλβανοι επι χοντζα ( σκανδαλο με τισ πυραμιδεσ κτλ΄π )
Posted 10 June 2008 - 23:30
Δηλαδή, οι εργαζόμενοι είναι κτήμα των εταιριών που δουλεύουν?
Φυσικά και όχι! Άλλο κτήμα και άλλο κοινωνική συσχέτιση.
Απλά δεν υπάρχει κάποιο είδος ανεξάρτητης ταυτότητας. Με άλλα λόγια τα άτομα συνήθως προσδιορίζουν τον εαυτό τους σχεδόν πάντα σε σχέση με τη δουλειά που κάνουν.
Εγώ π.χ. έχω τη κάρτα ξένων που λειτουργεί ως ταυτότητα, αλλά οι Ιάπωνες συνήθως χρησιμοποιούν την κάρτα της δουλειά τους.