Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της


  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#16 Arikkado

Arikkado

    Noctis Filius

  • Members
  • 92 posts

Posted 03 December 2007 - 18:44

Γιατί κάποιοι γράφουν στα αγγλικά...;

Edit: ΟΚ, μου εξήγησαν.



#17 zanat0s

zanat0s

    Anime Newbie

  • Members
  • 36 posts

Posted 04 December 2007 - 02:27

Bureaucracy is a daily part of their life for many reasons. The primary reason is that they love order, and anything that makes them look busy. Another strong reason is that they want to be able to keep the riff-raff (foreigners) out of their country.



Mr Ayu-Mania (original name I have to say)!

Here in Tokyo bureuacracy exists in its holistic plane to perfom one function. Conformity. What other countries are trying to do become more free minded Japan is trying to avoid.

The nail which sticks out will be brought in by the others! Long live the scandinavian countries! As for why i am using English i Guess this will suffice!

Προσοχή
Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε gr33klish στις απαντήσεις σας...^^

#18 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 04 December 2007 - 03:27

Xαρακτηριστικά, είχα διαβάσει στα extras του manga Full Moon Wo Sagashite ν' αναφέρει η mangaka ότι ακόμα κι όταν είχε καταλήξει στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό εξακολουθούσε να δουλεύει πάνω στο manga λόγω του deadline (η καταραμένη λέξη για όλους τους mangaka). :uhh:

#19 Arikkado

Arikkado

    Noctis Filius

  • Members
  • 92 posts

Posted 04 December 2007 - 14:28

As for why i am using English i Guess this will suffice!

Προσοχή
Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε gr33klish στις απαντήσεις σας...^^


Μου είπαν γιατί αλλά είναι χαζός τρόπος. Δείχνει οτι το κάνετε περισσότερο για αστείο. Αν δεν μπορείτε για κάποιο τρόπο να γράψετε με ελληνικούς χαρακτήρες, καλύτερα greeklish παρά αγγλικά!



#20 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 04 December 2007 - 18:02

Μου είπαν γιατί αλλά είναι χαζός τρόπος. Δείχνει οτι το κάνετε περισσότερο για αστείο. Αν δεν μπορείτε για κάποιο τρόπο να γράψετε με ελληνικούς χαρακτήρες, καλύτερα greeklish παρά αγγλικά!


if you don't like them don't read them, we just want to comply with the forum rules while making our life easier, in any case I didn't see any one laughing.

back to topic Zanatos you should have seen it coming, didn't you notice the marks during your first visit there?

#21 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 December 2007 - 18:42

Τα greeklish μπορεί να απαγορεύονται, όμως υπάρχουν και greeklish converters μιας και το forum είναι ελληνικό
Επίσης δεν είναι ανάγκη να απαντάτε και οι υπόλοιποι στα αγγλικά μιας και ο Zanatos καταλαβαίνει την γλώσσα, απλά δεν γράφει σε αυτήν.



Όσον αφορά την Ιαπωνία, πρέπει να είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που δεν την έχω σε εκτίμηση. Η φιλοσοφία τους είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να ζήσω, πόσο μάλλον να δουλέψω σε μία χώρα όπως την Ιαπωνία. Οι βιομηχανικοί ρυθμοί ζωής που έχουν είναι γνωστοί σε όλους μας άλλωστε. :terror2:

E5VV38U.jpg


#22 JigokuNeko

JigokuNeko

    Anime Amateur

  • Members
  • 115 posts

Posted 04 December 2007 - 20:22

το workaholic κλιμα της Ιαπωνιας δε νομιζω οτι ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της χωρας. ετσι κι αλλιως και εδω εχουμε εργαζομενους που μπαινουν στα κτηρια το χαραμα και βγαινουν το ηλιοβασιλεμα σαν τους βρικολακες, για να μη μιλησω για part-time δουλειες που κανουνε το 4ωρο 10ωρο--η θεωρια της σχετικοτητας στον εργασιακο τομεα και οι μαυρες τρυπες του εισοδηματος...

το θεμα τους ειναι η ξενοφοβια. καλη η αγαπη για την πατριδα κτλ αλλα οι Ιαπωνες ειναι τοσο εθνικιστες που κανουν το Λαος να μοιαζει με την Διεθνη Αμνηστια. η φιλη μου που σπουδαζει στο Τοκιο μου ανεφερε διαφορα ευτραπελα περιστατικα που της συνεβησαν, απο ατομα που εφευγαν απο κοντα της στο μετρο και φοβονταν να την ακουμπησουν λες και ηταν κανα πρεζονι μεχρι καθηγητες πανεπιστημιου (!) που την εβριζαν και την ελεγαν αχρηστη σε τακτικη βαση (ενω η κοπελα εχει κανει αριστη ερευνα στο αντικειμενο της σε Αγγλια και Ηπα)


#23 clampman17

clampman17

    Computer Psychologist

  • Members
  • 662 posts

Posted 04 December 2007 - 21:18

το θεμα τους ειναι η ξενοφοβια.


Αυτο, σε συνδιασμο με την τακτικη τους σαν λαος να μην αναγνωριζουν τα προβληματα που δεν τους συμφερουν.Απο την μαζικη δηλητηριαση με τοξικα αποβλητα κυριως ψαραδων στην δεκαετια του 50 και 60 (που της εδωσαν χαρακτηρισμο αρρωστιας και στιγματισαν κοινωνικα τα θυματα - Four Big Pollution Diseases of Japan - Wikipedia, the free encyclopedia), τον στιγματισμο στην εργασια και μονιμη περιθωριοποιηση χωρις προαγωγη υπαλληλων που κατειγγειλαν ατασθαλειες στην εταιρια που εργαζονταν και την πρακτικη του αποκλεισμου καταστηματων απο ξενους με επιγραφες "Japanese only" - με καθαρα ρατσιστικο αιτιο - η Ιαπωνικη κοινωνια εχει αποδειξει πολλες φορες οτι ειναι απροθυμη να παραδεχτει και να αντιμετωπισει προβληματα που αντι να εφαρμοζετε ο νομος εφαρμοζετε ο "αγραφος νομος"...
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#24 ilisios

ilisios

    Starting...

  • Members
  • 27 posts

Posted 05 December 2007 - 00:14

Δυστυχώς δεν αναφέρομαι στο βιασμό του Nanking που ανέφερε ο Mr Ayu-Mania (εξάλλου δεν το γνώριζα το γεγονός). Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω περίεργες εντυπώσεις αποδέχομαι ότι σε καιρό πολέμου συγκεκριμένες πράξεις είναι πολύ πιθανόν να γίνουν (δε χρησιμοποιώ τον όρο ''δικαιολογούνται'', αυτονόητο). Οι γενοκτονίες δυστυχώς είναι διαδεδομένο...έθιμο.

Η περίπτωση του Unit 731 όμως είναι πολύ διαφορετική. Άνθρωποι- πειραματόζωα (Κινέζοι δηλ.) από επιστήμονες. Με αντικείμενο ποιες αρρώστιες είναι οι πιο αποτελεσματικές και γρήγορες. 10.000 τα θύματα των πειραμάτων και πάνω από 200.000 υπολογίζεται ο αριθμός των Κινέζων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των γνώσεων που κερδήθηκαν από αυτές τις ''έρευνες'' (βιολογικά όπλα).

Ο πόλεμος είναι πρώτης τάξεως απόδειξη πως η εξέλιξη του ανθρώπου μάλλον ήταν ένα αποτυχημένο αστείο. A ρε, Divine Master Plan...

#25 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 05 December 2007 - 01:03

Πάντα ήξερα ότι τα πράγματα εκεί σε κάποιους τομείς δεν είναι και τόσο ρόδινα, αλλα όχι και έτσι.

Μαθήματα Ιαπωνικής Ιστορίας από το Anime//gr. =o

ειναι γνωστη η μεταναστευτικη πολιτικη των Ιαπωνων. Αυτην ομως την επιδοκιμαζω με σθενος, και γενικα θαυμαζω τον πατριωτισμο τους. Μακαρι να ημασταν και εμεις ετσι σε αυτο τον τομεα.

Γκουχ

HnH5aB0.jpg


#26 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 05 December 2007 - 10:10

Γιατι γκουχ? Ο καθενας εχει τα πιστευω του.

Εχω ζησει πολλα χρονια στο εξωτερικο και με αυτα που εχω δει και εχω ζησει και εκει και εδω, με εχουν κανει να ειμαι εναντια στην ανελεγκτη εισροη μεταναστων. Οι Ιαπωνες απλα βλεπουν τα προβληματα που εχουν οι αλλες χωρες με το θεμα και θελουν παση θυσια να τα αποφυγουν.

Επισης αυτο ενισχυεται απο την ομαδικοτητα που τους χαρακτηριζει. Θελουν παση θυσια να διατηρησουν την συνοχη και την ιαπωνικοτητα της ομαδας τους. Σε τελικη αναλυση δικαιωμα τους ειναι και δεν το βρισκω τοσο κακο.

Τα εγκληματα πολεμου που αναφερθηκαν πριν δεν ειναι μονο προνομιο των Ιαπωνων. Ειναι θεμα ανθρωπινης φυσης. Σε συνθηκες πολεμου ολα τα κρατη και ολοι οι λαοι ειναι ικανοι για απανθρωπη συμπεριφορα. Παραδειγματα υπαρχουν πολλα. Τουλαχιστον το ανθρωπινο γενος εχει ωριμασει λιγο τα τελευταια 50 χρονια και ειναι ελπιζω σιγουρο οτι θηριωδιες σαν του μεσαιωνα και των παγκοσμιων πολεμων δεν προκειται να ξαναεπαναληφθουν.

η φιλη μου που σπουδαζει στο Τοκιο μου ανεφερε διαφορα ευτραπελα περιστατικα που της συνεβησαν, απο ατομα που εφευγαν απο κοντα της στο μετρο και φοβονταν να την ακουμπησουν λες και ηταν κανα πρεζονι μεχρι καθηγητες πανεπιστημιου (!) που την εβριζαν και την ελεγαν αχρηστη σε τακτικη βαση (ενω η κοπελα εχει κανει αριστη ερευνα στο αντικειμενο της σε Αγγλια και Ηπα)

χωρις να τους δικαιολογω, αυτα τα περιστατικα δεν ειναι απαραιτητα προιον ρατσισμου. Ο Ιαπωνες ειναι ντροπαλοι και δεν ξερουν πως να φερθουν σε ξενους και φοβουνται να μιλησουν στα αγγλικα που οι περισοττεροι δεν τα ξερουν. Για αυτο υπαρχει αυτη η αντιδραση στο μετρο. Λεγεται Gaijin Perimeter. Οσο για τον καθηγητη, πιστευω ειχε να κανει με το οτι η φιλη σου ηταν γυναικα. Οι μεγαλοι σε ηλικια και σε θεση Ιαπωνες αντρες ειναι σωβινιστικα γουρουνια, και αυτο ειναι προβλημα.

Παντως ενα απο τα αρνητικα της "ζω για την ομαδα" αποψης, ειναι οτι αν διαφερεις λιγο η πας να κανεις του κεφαλιου σου, σε εξοστρακιζουν. Αυτο ειναι υπερβολικο και ασχημο. Υπαρχουν ομως σημαδια τα τελευταια χρονια οτι τα πραγματα αρχιζουν και αλλαζουν. Πολλοι Ιαπωνες δεν ακολουθουν πια το προγραμμα και βαζουν την ατομικοτητα τους και τις ιδεες τους να δουλεψουν. Επισης ο αρθμος των Ν.Ε.Ε.Τ (not in education, employment, or training) αυξανεται ραγδαια. Υπαρχουν πια αρκετοι Ιαπωνες που βλεπουν την ζωη πιο χαλαρα.

Υπαρχει ενα blog ενος μαυρου αμερικανου που εχει δουλεψει ως καθηγητης αγγλικων σε γυμνασιο στην Ιαπωνια. ειναι εκει 5 χρονια τωρα, και τα entries του ειναι πολυ ενδιαφεροντα αλλα και ξεκαρδιστικα. Ο τυπος εχει χιουμορ, ξερει να γραφει, και οι εμπειριες του με την Ιαπωνικη κοινωνια ειναι πολυ αστειες. Αξιζει να του ριξετε μια ματια. Ξεκινηστε απο τα πιο παλια entries απο τοτε που ξεκινησε, μεχρι σημερα. Υπαρχει πολυ υλικο για διαβασμα.

GaijinSmash.net

Επισης, μια πολυ ωραια χιουμοριστικη ταινια που περιγραφει τα παθηματα μιας Βελγιδας που πηγε να δουλεψει σε μια μεγαλη εταιρια στο Τοκυο ειναι το Fear and Trembling. Υπαρχει στα ελληνικα βιντεο κλαμπς και αξιζει να το δειτε.

Fear and Trembling - Official Film Site

Ολες οι χωρες εχουν τα καλα τους και τα κακα τους. Δεν νομιζω οτι υπαρχει αυτο που φανταζομαστε ως η ιδανικη χωρα.
Posted Image

#27 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 05 December 2007 - 11:51

Γιατι γκουχ? Ο καθενας εχει τα πιστευω του.

Εχω ζησει πολλα χρονια στο εξωτερικο και με αυτα που εχω δει και εχω ζησει και εκει και εδω, με εχουν κανει να ειμαι εναντια στην ανελεγκτη εισροη μεταναστων.


εθνικιστής μετανάστης = νεοναζί εβραίος
και εσύ μετανάστης ήσουν κακός σε δέχτηκαν εκεί.

#28 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 05 December 2007 - 12:47

εθνικιστής μετανάστης = νεοναζί εβραίος
και εσύ μετανάστης ήσουν κακός σε δέχτηκαν εκεί.

Αν καποιος νομιμος πολιτης κρατους μελους της Ευρωπαικης Ενωσης ερθει με ολες τις νομιμες διαδικασιες να σπουδασει/εργαστει στην Ελλαδα, εγω δεν τον θεωρω μεταναστη. Το ιδιο δικαιωμα εχω και εγω στην χωρα του. Ειναι ενας θεσμος που λεγεται Ευρωπαικη Ενωση. Το ιδιο ημουν και εγω στην Αγγλια. Ελληνικα λεφτα εδωσα για τις σπουδες εκει, αγγλικους φορους στην Αγγλια πληρωνα οταν δουλευα εκει.

Νομιζω εχει μεγαλη διαφορα με τους λαθραιους, χωρις προσοντα, μεταναστες απο επικινδυνες γειτονικες η ισλαμικες χωρες που μπαινουν ανεξελενγτα και παρανομα κατα χιλιαδες, χωρις να εχουμε την υποδομη να τους δεχτουμε.

Σκεψου λιγο πριν μιλησεις...
Posted Image

#29 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 05 December 2007 - 12:57

Αν καποιος νομιμος πολιτης κρατους μελους της Ευρωπαικης Ενωσης ερθει με ολες τις νομιμες διαδικασιες να σπουδασει/εργαστει στην Ελλαδα, εγω δεν τον θεωρω μεταναστη. Το ιδιο δικαιωμα εχω και εγω στην χωρα του. Ειναι ενας θεσμος που λεγεται Ευρωπαικη Ενωση. Το ιδιο ημουν και εγω στην Αγγλια. Ελληνικα λεφτα εδωσα για τις σπουδες εκει, αγγλικους φορους στην Αγγλια πληρωνα οταν δουλευα εκει.

Νομιζω εχει μεγαλη διαφορα με τους λαθραιους, χωρις προσοντα, μεταναστες απο επικινδυνες γειτονικες η ισλαμικες χωρες που μπαινουν ανεξελενγτα και παρανομα κατα χιλιαδες, χωρις να εχουμε την υποδομη να τους δεχτουμε.

Σκεψου λιγο πριν μιλησεις...


pf δεν βρίσκω τον ορισμό της λέξης μετανάστης.
εσύ όμως δεν είπες ποτε για τους λα8ρομεταναστες, μίλησες για τους ξένους γενικότερα.
και είτε είσαι εσωτερικός μετανάστης, είτε μετανάστης στο εξωτερικό, είσαι μετανάστης. και μετανάστευση σημαίνει οικειοθελείς μετακίνηση και αλλαγή τόπου διαμονής
ένας εθνικιστής δεν θα άλλαζε ποτε τον τόπο διαμονής του,
και δεν θα δεχόταν μετανάστες στον τόπο διαμονή του, οποτε φασκεις και αντιφάσκεις αποφάσισε τι είσαι.

#30 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 05 December 2007 - 13:15

Οποτε εχω μιλησει για την Ελλαδα παντα για τους λαθρομεταναστες απο συγκεκριμενες χωρες αναφερομαι. Και εδω στο thread για την ανεξελεγκτη εισροη μιλησα... Τωρα οσο για τους γιαπωνεζους, αυτοι το πανε παραπερα και δεν θελουν ξενους γενικοτερα. Δικαιωμα τους.

ένας εθνικιστής δεν θα άλλαζε ποτε τον τόπο διαμονής του,
και δεν θα δεχόταν μετανάστες στον τόπο διαμονή του, οποτε φασκεις και αντιφάσκεις αποφάσισε τι είσαι.

Μην βαζεις χαζες ταμπελες. Εγω απλα θελω το καλο της χωρας μου. Πιστευω σε πραγματα που προερχονται απο ολες τις σχολες πολιτικης σκεψης.

Αυτοι που βαζουν ταμπελες και ακολουθουν φανατικα ολα τα διδαγματα της ιδεολογικης σχολης που και καλα ανηκουν, ειναι οι πραγματικα επικινδυνοι. Ειδατε τι εγινε στην Παντειο χθες??
Posted Image