Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της


  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#1 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

    Anime Professional

  • Members
  • 985 posts

Posted 01 December 2007 - 16:09

Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες για θανάτους ανθρώπων από διάφορα δυστυχήματα, ναρκωτικά, αρρώστιες και άλλα πολλά, αλλά αυτό που έγινε στην Ιαπωνία, μάλλον γίνεται μόνο εκεί. Είναι γνωστό πως οι κάτοικοι της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου δουλεύουν περισσότερο από το κανονικό και αυτός είναι ο λόγος που ένας υπάλληλος γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας έχασε τη ζωή του. Με λίγα λόγια, δούλευε πολύ, δεν άντεξε και αποχαιρέτισε τούτο τον κόσμο αν και η αλήθεια είναι πως δεν συνέβη κάτι παρόμοιο, μόνο σε αυτόν.

Πάρα πολλοί Ιάπωνες εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από το λεγόμενο Καρόσι το οποίο έχει να κάνει με την καρδιακή προσβολή και το έμφραγμα. Από το Μάρτιο του 2006 έως και το Μάρτιο του 2007, 303 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Καρόσι και για τους 147 θανάτους από αυτούς, η κυβέρνηση ήξερε τι γινόταν.
Ο 30χρονος Κενίτσι Ουτσίνο που ήταν υπάλληλος της Τογιότα, δούλεψε για πέντε μήνες, 60 ώρες την εβδομάδα αλλά δεν πτοήθηκε και ανέβασε το όριο στις 70 ώρες την εβδομάδα, αλλά μόλις για ένα μήνα αφού στη συνέχεια δεν άντεξε.
Το εργαστήριο όπου εργαζόταν ο Ουτσίνο, αρνήθηκε πως ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα κόπωσης ενώ εν αντιθέσει με ό,τι γίνεται στην Αμερική, στην Ιαπωνία οι υπερωρίες δεν πληρώνονται.

Βρηκα αυτο το αρθρο και το δημοσιευσα εδω αυτο το Thread φτιαχτηκε με σκοπο να γινεται συζητηση για τα οχι και τοσο ομορφα πραγματα που συμβαινουν στην χωρα αυτη,Η Ιαπωνια αν και πολυ αναπτυγμενη σε μερικα θεματα ειναι παντελως τριτοκοσμικη,Πολυ θα ηθελα οσο και οι περισσοτεροι απο εμας να παμε εκει αν δεν το εχουμε κανει ηδη,αλλα προσωπικα μονο για διακοπες,το λεω αυτο γιατι κατα καιρους εχω διαβασει ποστ στα οποια αρκετα ατομα λενε οτι ισως και να ηθελαν να ζησουν εκει,να δουλευουν εκει,Τα πραγματα σε αυτη την χωρα δεν ειναι καθολου ροδινα και δεν πιστευω οτι πολλοι ελληνες θα αντεχαν η θα γουσταραν να ζησουν εκει για μεγαλο χρονικο διαστημα.

#2 attsifte D

attsifte D

    Anime Freak

  • Members
  • 271 posts

Posted 01 December 2007 - 17:38

I remember there's a similar post. But maybe i get older :P
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#3 jaken23

jaken23

    邪剣23

  • Members
  • 125 posts

Posted 01 December 2007 - 17:46

Posted Image

#4 Yu~Kun

Yu~Kun

    P.S.O.F.A{Bug Eater}

  • Members
  • 158 posts

Posted 01 December 2007 - 22:19

Interesting.

ετσι κια λλιως παιδια,εγω μονιμα το χω πει,δυσκολο να ζουσα εκει περα.....για τουρισμο ομως κανενα προβλημα!!!


xD

Posted Image


#5 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 02 December 2007 - 00:30

Βασικά οι εργασιακές συνθήκες στην ιαπωνία, η ακόμα καλύτερα η εργασιακή κουλτούρα (όσο αδόκιμος και να είναι ο όρος) και τα work ethics, είναι τόσο διαφορετικά που πραγματικά αδυνατούμε να τα κατανοήσουμε.

Πχ δείτε αυτό:

Q. "[How do you explain] the frequency of Japanese people (usually women) running or jogging for no apparent reason. In the travel agency, "let me get you a copy" and she runs away. In my office a woman runs to the bathroom (can be explained) and then runs back to her desk (huh?). Most of the teachers I work with wait for the bell in the teacher's room, and then practically sprint to their classes. Do you know why all this running is going on? Fitness? Service? An Edo-era leftover?"--Question submitted by Ben Schwartz
A. I once teasingly asked a female with whom I worked why she always did a sort of feigned jog to and from the copier, especially since her jog was slower than her walk. The humour wasn't lost on her, but she explained that many Japanese do this at work because the appearance of urgency is important in more traditional office environments. You don't have to truly run around frantically, but just offer the gesture.--Answer kindly submitted by Lou C.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#6 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 02 December 2007 - 05:25

εντάξει κάθε χώρα έχει τα προβλήματά της
η Ιαπωνία έχει γενικότερα προβλήματα στην κουλτούρα της και στο mentality της.

#7 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 02 December 2007 - 10:40

Αυτο το work ethic των ιαπωνων ειναι που με ξενιζει αφανταστα, και με εχει κανει να αποφασισω οτι δεν θα πηγαινα εκει να δουλεψω και να ζησω μονιμα. Οχι οτι και να ηθελα αυτο θα ηταν ευκολο, αφου ειναι επισης γνωστη η μεταναστευτικη πολιτικη των Ιαπωνων. Αυτην ομως την επιδοκιμαζω με σθενος, και γενικα θαυμαζω τον πατριωτισμο τους. Μακαρι να ημασταν και εμεις ετσι σε αυτο τον τομεα. Γενικα σε πολλα θεματα οι Ιαπωνες ειναι πολυ διαφορετικοι σε σχεση με τα υπολοιπα εθνη.

Αυτο πηγαζει απο πολλους παραγοντες:
- τον νησιωτικο χαρακτηρα της χωρας
- την επι 400 χρονια αυτουσια απομονωση της χωρας απο τα αλλα εθνη
- την εντονη μιξη παραδοσιακων αξιων με τα δυτικα προτυπα και την αναπτυξη της τεχνολογιας

Για το work ethic συγκεκριμενα πιστευω υπαρχει και το στοιχειο της εκμεταλευσης. Πολλες εταιριες στοχευουν στο φιλοτιμο και την ομαδικοτητα του ιαπωνικου λαου, για να τους κανουν να δουλευουν απληρωτες υπερωριες. Αυτο ομως ευτυχως αλλαζει τα τελευταια χρονια. Καποιες εταιριες αρχιζουν και ιοθετουν δυτικα προτυπα και στελνουν με το ζορι τους εργαζομενους σπιτια τους οταν τελειωσει το οχταωρο τους. Εχουν ευτυχως καταλαβει οτι οι εργαζομενοι ειναι πιο αποδοτικοι οτα εχουν καλη ψυχικη και σωματικη υγεια.
Posted Image

#8 Arikkado

Arikkado

    Noctis Filius

  • Members
  • 92 posts

Posted 02 December 2007 - 11:26

κατα καιρους εχω διαβασει ποστ στα οποια αρκετα ατομα λενε οτι ισως και να ηθελαν να ζησουν εκει,να δουλευουν εκει


Ναι, επειδή πορώθηκαν με anime!

Η Ιαπωνία είναι πανέμορφη χώρα με ενδιαφέρουσα γλώσσα και πλούσια μυθολογία. Οι άνθρωποι εκεί, σαν πολιτισμός, έχουν αναπτυχθεί εντελώς διαφορετικά απο εμάς τους δυτικούς και αυτό μας παραξενεύει συνέχεια.
Πολλοί λένε πως απο την πολύ εργατικότητα και απο την προσκόλλησή τους στην τεχνολογία έχουν χάσει το "ζωτικό" του ανθρώπου γι'αυτό τους αποκαλούν "ρομπότ".



#9 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 03 December 2007 - 06:15

Ένα από τα πολλά προβλήματα της Ιαπωνίας.

Γενικά οι Ιάπωνες δεν τα πάνε καλά στο συνδικαλιστικό τομέα. Για αυτό οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους κατά την προσωπική μου άποψη. Επίσης με Φ.Π.Α 5% δεν τα πάνε καλά και στην κοινωνική πρόνοια.

Οι υπερωρίες δεν πληρώνονται αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι υποχρεωτικές. Απλά οι Ιάπωνες το θεωρούνε άγραφο νόμο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι Ιάπωνες ουσιαστικά δε διαμαρτύρονται. Για αυτό και δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. (Στο δημόσιο τομέα απαγορεύονται)

Επίσης είναι πρόβλημα που δεν υπάρχουν υποχρεωτικές διακοπές όπως π.χ. στην Ελλάδα η Κυριακή.

Τέλος είναι πρόβλημα ότι το κλασικό γκρηκ κωλοβάρεμα γίνεται αντιληπτό ως χάσιμο χρόνου. Γενικά οι περισσότεροι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα όταν έχουν κενό χρόνο. Με άλλα λόγια θέλουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους λέει τι να κάνουν. Το "σκέφτομαι άρα υπάρχω" δε φαίνεται πως έχει απήχηση στην Ιαπωνία.

Μιλάμε για μία καπιταλιστική χώρα. Θεωρώ πρόβλημα ότι οι Ιάπωνες δεν ασκούνται στο να εκφράζουν προσωπική αποψη ρητά και τεκμηριωμένα. Η παιδεία είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΗ.

Πολιτική, ιστορία, θρησκεία, εκπαίδευση, κοινωνικά προβήματα είναι θέματα ταμπού, γιατί απαιτούν σκέψη. Αλλά ακόμα και να σκεφτούνε οι Ιάπωνες δεν έχουν δυνατότητα να εκφράσουν άποψη. Αλλά ακόμα και να εκφράσουν λίγοι θα ακούσουν. Και αν ακούσουν λίγοι θα καταλάβουν.

Τέλος είμαι πεποισμένος ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ εγωιστές. Πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα αν προσπαθήσουν και δεν καταλαβαίνουν τα σωματικά τους όρια. Θέλουν να κάνουν 100 πράγματα ταυτόχρονα και σταμάνε μόνο όταν αρρωστήσουν. Πολύ σπάνια να ζητήσουν βοήθεια από άλλο.

Τώρα το καλό είναι, ότι όλα όσα τραβάνε τα τραβάνε από την ξεροκεφαλιά τους και όχι γιατί είναι υποχρεωτικό. Αν δε διαμαρτύρησαι και κάθεσαι και κολλάς στο τι λέει ο άλλος, τότε καλά να πάθεις.

Π.χ. στην Ελλάδα συνήθως οι νέοι μένουν με τους γονείς τους μέχρι να παντρευτούνε. Στην Ιαπωνία θεωρήται κακό να μένεις με τους γονείς σου, οπότε οι νέοι αναγκάζονται να δουλεύουν για να ζούνε μόνοι τους, ενώ μπορούνε να ζούνε άνετα στο πατρικό τους.

Πιστεύω πως ένας Έλληνας δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει και να δουλέψει στην Ιαπωνία. Αντίθετα πιστεύω πως είναι πολύ ανέτη η ζωή.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#10 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 03 December 2007 - 10:39

I believe that you have never worked in greece and that you dont know anything for the G700

#11 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 03 December 2007 - 11:38

Οι υπερωρίες δεν πληρώνονται αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι υποχρεωτικές. Απλά οι Ιάπωνες το θεωρούνε άγραφο νόμο.
[...]
Τώρα το καλό είναι, ότι όλα όσα τραβάνε τα τραβάνε από την ξεροκεφαλιά τους και όχι γιατί είναι υποχρεωτικό. Αν δε διαμαρτύρησαι και κάθεσαι και κολλάς στο τι λέει ο άλλος, τότε καλά να πάθεις.
[...]
Πιστεύω πως ένας Έλληνας δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει και να δουλέψει στην Ιαπωνία. Αντίθετα πιστεύω πως είναι πολύ ανέτη η ζωή.

Περίμενε, ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη τα ζητήματα ξενοφοβίας (γιατί είναι πολύ δύσκολο να γίνεις μέλος της κοινωνίας τους), πιστεύεις ότι μπορεί ένας Έλληνας να πάει να δουλέψει στην Ιαπωνία και ως "μάγκας" να μην κάνει υπερωρίες; Ακόμα και αν δεν το απαιτεί ο νόμος; Λίγο δύσκολο.

Το θέμα είναι ότι οι άγραφοι νόμοι έχουν πάντα μεγαλύτερη ισχύ από τους νόμους του κράτους. Το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Γιατί με την ίδια λογική μπορείς στην Ελλάδα να αποκτήσεις μια υψηλή θέση χωρίς να έχεις μέσο, γιατί την αξίζεις. Πόσες φορές συμβαίνει αυτό;



#12 attsifte D

attsifte D

    Anime Freak

  • Members
  • 271 posts

Posted 03 December 2007 - 15:34

I believe that you have never worked in greece and that you dont know anything for the G700

Α, ρε Λίσα ... +1 :)
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#13 zanat0s

zanat0s

    Anime Newbie

  • Members
  • 36 posts

Posted 03 December 2007 - 17:38

Ένα από τα πολλά προβλήματα της Ιαπωνίας.

\

Πιστεύω πως ένας Έλληνας δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει και να δουλέψει στην Ιαπωνία. Αντίθετα πιστεύω πως είναι πολύ ανέτη η ζωή.



TO erisabetsu(sorry if i butchered your name). Yo he has never work neither in Greece nor in Japan.

As for the last part i will not concurr with his position. I will have to bicker and put forward my own 2 cents of knowledge.

In Japan you have to face so much bureaucracy that Greece resembles a streamlined organisation. Eveytrhing regarding business in Japan is saddled with aimless regulations. You drift inanely through stratums of interminable red tape.

You start your day with the intent to drudge no more than 9 hours (whoever thinks he won't do overtime is plainly stupid or mentally limited) and end up toiling for half a day (12 hours!)

So guess again. This situation reminds me of football. The game the players are participating is different than the one the people wathc on TV (viewers)!

#14 ilisios

ilisios

    Starting...

  • Members
  • 27 posts

Posted 03 December 2007 - 17:39

Τώρα να σας ενημερώσω (για όσους δε γνωρίζουν) ότι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου οι Ιάπωνες βαρύνονται με πολύ χειρότερα (σε επίπεδο διαστροφής) εγκλήματα από ότι οι ναζιστές? Το τί έκαναν στους Κινέζους δεν περιγράφεται (ακόμη και ο πιο διεστραμμένος Γερμανός επιστήμονας δεν θα τους έφτανε).

Το πρόβλημα είναι, όσον αφορά στο πώς η τότε κατάσταση αντικατοπτρίζεται στο παρόν, ότι η Ιαπωνία επισήμως δεν αναγνωρίζει και παραδέχεται τίποτα. Και τα γιαπωνεζάκια βέβαια μεγαλώνουν με την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά είναι μια κακή συνωμοσιολογία - αυτά τους μαθαίνουν στο σχολείο. Θεωρούν εαυτούς τα μόνα θύματα λόγω των δύο ατομικών.

Μπέρδεμα...

#15 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 03 December 2007 - 17:54

In Japan you have to face so much bureaucracy that Greece resembles a streamlined organisation. Eveytrhing regarding business in Japan is saddled with aimless regulations. You drift inanely through stratums of interminable red tape.

Bureaucracy is a daily part of their life for many reasons. The primary reason is that they love order, and anything that makes them look busy. Another strong reason is that they want to be able to keep the riff-raff (foreigners) out of their country.

Το πρόβλημα είναι, όσον αφορά στο πώς η τότε κατάσταση αντικατοπτρίζεται στο παρόν, ότι η Ιαπωνία επισήμως δεν αναγνωρίζει και παραδέχεται τίποτα.

You must be reffering to the rape of Nanking. It is a very deep issue. There is no denying that the Japanese commited many attrocities and that they should offer a basic apology for it. On the other hand you have to take into account that China is exagerating the issue and the actual events.

The Japanese are an egoistical race and do not take criticism well. So, I would not start such a conversation with a Japanese person unless you want to alienate him. Deep down, they know that they did many things wrong back then, but they believe it is a thing of the past and that there is no point talking about it now.

However they should not downplay the issue in their school books. Otherwise the events will be forgotten and the lesson learned will be lost.
Posted Image