Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της

• Please log in to reply
179 replies to this topic

#61 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 00:30

Αν εννοεις την δημοκρατια που ισχυει εδω, η αυτην που οραματιζονται καποιοι Ελληνες (ανεξαρτητως πολιτικου χωρου), τοτε προβλεπω οτι η χωρα τους θα παρει την κατω βολτα...

Εμενα μου αρεσει πολυ το ηθος, η πειθαρχια και η ομαδικη νοοτροπια που χαρακτηριζει τους Ιαπωνες.. Δεν μου αρεσει η εργασιομανια και η εσωστρεφεια τους, αλλα κατα την γνωμη μου εμεις εχουμε περισσοτερα να μαθουμε απο αυτους και οχι το αντιθετο.

Τωρα βεβαια, εφοσον κανεις απο εμας (εκτος απο τον Ατα) δεν εχει ζησει εκει, δεν εχουμε τα φοντα να κρινουμε ολοκληρη χωρα με την μεθοδο του ραδιο αρβυλα..

Αν εννοείς το ποστ σχετικά με την δολοφονία κ το φορτηγάκι σε καταλαβαίνω να με κατηγορήσεις περι μέθοδο ραδίου αρβύλα αλλά και συ ρε μαν από που ξέρεις για το ήθος και την ομαδική νοοτροπία?Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι προβάλλουν αρχηγικά πρότυπα και στο παραμικρό τους μέσω έκφρασης....Δεν είναι ανταγωνιστική νοοτροπία αυτό?Και αν ναι.τι εννοείς ομαδικό πνεύμα μετά από αυτά?
Όσο για την πειθαρχία...Μια λέξη μόνο...Αν και προέρχεται από το μακρινό παρελθόν...Banzaiiiiii!:bike:
Rings a bell maybe?

:oo: Δηλαδή, οι εργαζόμενοι είναι κτήμα των εταιριών που δουλεύουν?
Αν γίνονταν κάτι αντίστοιχο στην χώρα μας, θα τους είχαν κλείσει φυλακή τους ιδιοκτήτες!

Για φυλακή...Μην είσαι τόσο σίγουρος..Αν και μ'αρέσει η αισιοδοξία σου αδερφέ!:drink:
Δεν είναι ότι είμαστε και χώρα που δεν δίνει προνόμια σε εργοδότες...
Ίσα ίσα που τα χουμε ψιλοχέσει τέτοια ζητήματα στο Ελλαδιστάν.Ακόμα και σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ριζώσει άλλες αντιλήψεις και αισθήματα ευθύνης..
Spoiler:
.Αλλά δεν είμαστε και " ο θεος να μου κόβει χρόνια και να τα δίνει στο αφεντικό"...Αυτό είναι για...άλλα πολιτικά συστήματα:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 23:53

Είπα να αλλάξω κι εγώ το κλίμα και να το γυρίσω λίγο περισσότερο στις μικρές καθημερινές παραξενιές των Ιαπώνων. Όταν είδα το thread θυμήθηκα αμέσως ένα πολύ ενδιαφέρον site που είχα πετύχει όταν έψαχνα για σημειώσεις για ιαπωνικούλια που όλο και παλεύω. Άνηκε σ'ένα αμερικάνο δάσκαλο που είχε μετακομίσει μαζί με τη γυναίκα του μόνιμα στην Ιαπωνία. Πέρα λοιπόν από καταπληκτικές σημειώσεις γραμματικής, είχε κι ένα κομμάτι στην ιστοσελίδα του αφιερωμένο σε συμβουλές προς τις αμερικάνικες οικογένειες που φιλοξενούσαν γιαπωνεζάκια (ο τύπος διοργάνωνε προγράμματα ανταλλαγών μεταξύ σχολείων). Ορισμένες από τις παροτρύνσεις που μου έμειναν πιο έντονα ήταν:

- Να μην παραξενεύονται αν ιδίως τα αγόρια δεν γύρναγαν ποτέ να τους μιλήσουν, ή ήταν υπερβολικά ήσυχα, ή μονίμως σαν 'μουτρωμένα'. Στην Ιαπωνία καλλιεργείται γενικά το πρότυπο ότι τα αγόρια στην εφηβεία πρέπει μόνο να διαβάζουν για να κερδίσουν μια θέση σ'ένα καλό σχολείο έτσι ώστε αποφοιτώντας να προσληφθούν σε μια καλή εταιρεία. Επομένως, θεωρείται φυσικό ότι πρέπει μόνο να διαβάζουν, και αφού διαβάζουν τους συγχωρείται πλήρως κάθε κοινωνική παραξενιά. Έτσι το γνωστό στερεότυπο του απομονωμένου moody καλού μαθητή που βλέπουμε σε πολλά anime είναι στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένη περίπτωση εφήβου. Στα κορίτσια, λέει, συνήθως δεν στιβάζονται τόσες απαιτήσεις αφού πάντα υπάρχει η σκέψη ότι θα βρουν έναν καλό άντρα (βλέπετε περιγραφή προηγούμενης κατηγορίας) και γι'αυτό το λόγο είναι πιο ανοικτοί χαρακτήρες και πιο κοντά στα δικά μας πρότυπα.

- Να μην παρεξηγηθούν αν δεν λένε ποτέ ευχαριστώ. Η έννοια του ευχαριστώ είναι λίγο διαφορετική στην Ιαπωνία. Προτιμάνε γενικά να μην βάζουν τον άλλο σε κόπο, παρά να τον ευχαριστούν μετά. Επίσης, αν τους κάνει κάποιος ένα κοπλιμέντο, η πρώτη τους αντίδραση είναι να παρουσιάσουν την ιδιότητα για την οποία λαμβάνουν το κοπλιμέντο ως όχι και τόσο σημαντική, παρά να το δεχτούν και να πουν ευχαριστώ. Έτσι, μια συζήτηση με κάποιο νεαρό που δεν ξέρει τέλεια αγγλικά μπορεί άνετα να πάει κάπως έτσι:
"- Let me do that for you. You were busy today."
"- No, I will do it."
"- You sure work a lot though. Your parents must be proud of you."
"- It's nothing."
(προσπάθησα να φτιάξω ένα παράδειγμα παρόμοιο με αυτό που είχα διαβάσει, δεν το θυμάμαι και πολύ καλά)
Βλέπετε ότι μπορεί να εκληφθεί και ως λίγο απότομο, ε;

- Ξοδεύουν πολλά λεφτά σε ρούχα. Οι Ιάπωνες έχουν τη νοοτροπία ότι "τα ρούχα που φοράς τα βλέπουν όλοι (για να σε κρίνουν), το φαγητό που τρως μπορεί να το δουν αν ψωνίζετε μαζί, ενώ το σπίτι σου θα το δουν μόνο όσοι καλέσεις". Επομένως, το θεωρούν πολύ σοβαρό να ντύνεσαι καλά γιατί από τα ρούχα σου θα κρίνουν οι άλλοι τι άνθρωπος είσαι. Επίσης, ο τύπος συμβούλευε τους γονείς να μην παραξενευθούν αν δουν τα παιδιά που φιλοξενούν να αγοράζουν παπούτσια των 200$ και να τα πετάνε στα σκουπίδια πριν φύγουν γιατί δεν χωράνε στη βαλίτσα. Απ'ότι φαίνεται, ισχύει ιδιαίτερο καθεστώς και για τα παλιά πράγματα. Γενικά, είναι προσβολή να δίνεις παλιό ή μεταχειρισμένο πράγμα σε κάποιον (πχ τα ρούχα του μεγάλου αδερφού στον μικρότερο). Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα οικεγενειακά κειμήλια κλπ.

- Να μην τρομάξουν αν την πρώτη μέρα ο/η νεαρός/ή καθίσει στο τραπέζι του φαγητού και αρχίζει να αραδιάζει βρισιές μαζί με τις κανονικές κουβέντες. Όσοι κάνουν ιαπωνικά θα σας πουν ότι πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, τα ιαπωνικά δεν έχουν "κακιές λέξεις". Οι αγενείς εκφράσεις προκύπτουν στην ουσία από τη χρήση συγκεκριμένων γραμματικών και συντακτικών δομών. Επομένως, δεν μπορούν να κατανοήσουν τι πάει να πει βρισιά. Αν το συνδυάσεις αυτό με το γεγονός ότι δεν έχουν την έννοια της λογοκρισίας στις νεαρές ηλικίας κι έχουν μεγαλώσει με αμερικάνικες ταινίες του στυλ "είμαι μάγκας και τα σπάω όλα, κι αμολάω πέντε f*ck το δευτερόλεπτο", καταλαβαίνετε τι γίνεται. Τα γιαπωνεζάκια μετά πάνε χαρούμενα να δείξουν στην οικογένεια που τα φιλοξενεί το ωραίο και πλούσιο λεξιλόγιο που έχουν μαζέψει από την τηλεόραση, εφησυχασμένα ότι εφόσον χρησιμοποιούν τους σωστούς γραμματικούς και συντακτικούς τύπους μιλούν πολύ καθωσπρέπει.

- Να μην προτείνουν ποτέ στα παιδιά που φιλοξενούν να τους πλύνουν τα ρούχα τους. Ούτε καν να τα πάρουν να τα βάλουν στο πλυντήριο. Θα πεθάνουν από ντροπή και δεν πρόκειται να δεχτούν στον αιώνα τον άπαντα. (για τα δε εσώρουχα δεν γίνεται καν λόγος) Το πολύ-πολύ να δεχτούν να τους δείξουν πού είναι το πλυντήριο και να το χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή μόνοι τους και χωρίς να τους βλέπουν οι άλλοι. Έχουν λέει ταμπού και για τα άπλυτά τους.

- Οι μάναδες να μην προσβάλλονται αν τις θεωρούν ως τις de facto 'υπηρέτριες' του σπιτιού, και ιδίως αν το παιδί τους ζητά κατά τη διάρκεια του φαγητού να σηκωθούν και να φέρνουν διάφορα πράγματα που θα μπορούσε να πάρει μόνο του. Αυτός είναι λίγο πολύ ο ρόλος στη γυναίκας στην Ιαπωνία. Ειδικά στο φαγητό, η δική της δουλειά είναι να σερβίρει όλους τους υπόλοιπους και να τους φέρνει ό,τι χρειάζονται.

- Οι ιάπωνες (και μαζί και τα γιαπωνεζάκια) δεν έχουν καμία αίσθηση πρωτοβουλίας. Αυτό το είπαν και τ'άλλα παιδιά πιο πάνω, αλλά δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει σε τι βαθμό φτάνει αυτό και πώς εκφράζεται στην καθημερινή ζωή. Φτιάχνουν επιτροπές και συμβούλια για τα πάντα, έτσι ώστε να μην έχει ποτέ ένα άτομο μόνο του την ευθύνη για κάτι. (υποθέτω θα αναγνωρίζετε το κλασσικό μαθητικό συμβούλιο κλπ από διάφορες σειρές) Έτσι, η βασική συμβουλή του τύπου αυτού προς τους γονείς είναι να μη ρωτάνε ποτέ τα παιδιά που φιλοξενούν "Τι θέλετε να κάνουμε σήμερα;" όταν κάνουν σχέδια για όλην την οικογένεια (πχ μια εκδρομή ή τι φαγητό να φτιάξουν για μεσημέρι). Για το παιδί αυτό είναι βάσανο. Όχι μόνο θα το φέρουν σε δύσκολη θέση, γιατί θα νιώσει ότι η ευθύνη για το αν θα περάσει καλά η οικογένεια θα είναι δική του, αλλά θα κάθεται και μέρες μετά και θα σκέφτεται και θα αναρωτάται αν έκανε τη σωστή πρόταση. Εμάς μας φαίνεται περίεργο, αλλά ο δάσκαλος αυτός επέμενε πολύ σε αυτό το σημείο. Συμβούλευε αντίθετα τους γονείς να σχεδιάζουν μόνοι τους κάποια πράγματα και μετά να ρωτάνε το παιδί απλά αν συμφωνεί ή όχι.

- Τέλος, το γνωστό με το φιλοδώρημα το ξέρετε όλοι πιστεύω, ε; Είναι μεγάλη προσβολή για οποιοδήποτε μαγαζί/κατάστημα κλπ αν πας να αφήσεις φιλοδώρημα. Το εκλαμβάνουν ότι το κάνεις από οίκτο επειδή τους θεωρείς φτωχούς. Τα λεφτά που πρέπει να πάρουν συμπεριλαμβάνονται στην κανονική τιμή και τελείωσε η υπόθεση.

Χμμ, ήταν κι άλλα που μου είχαν κάνει εντύπωση, αλλά δεν τα θυμάμαι όλα τώρα. Επειδή δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, ας μας πουν και τα παιδιά που ξέρουν πιο πολλά για την κουλτούρα τους για το αν ισχύουν τα παραπάνω.
:wis::wis::wis:
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#63 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιούνιος 2008 - 16:58

Πολύ καλό το κειμενάκι και πληροφοριακό..:congrats:Αν θες μπορείς και να ανοίξεις ανάλογο thread για το θέμα αυτό μιας και έχεις αρκετές πληροφορίες ή να ρίξεις κανα link αν θυμηθείς το site..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#64 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιούνιος 2008 - 18:21

Πολλά από αυτά που ανέφερες Kallia όντως ισχύουν και αν και δεν έχω μείνει Ιαπωνία έχω εμπλακεί σε συζητήσεις με τη δασκάλα μου και μου τα έχει επιβεβαιώσει. Γι αυτό και όταν πήγα για διακοπές εκεί προσπαθούσα να φερθώ σαν τους Ιάπωνες για να τα βρω πιο εύκολα.
Αυτό με τα κοπλιμέντα για παράδειγμα. Όταν μου έλεγαν ότι είμαι καλή στα Ιαπωνικά τους απάνταγα πάντα πως δεν είμαι και ότι ακόμα έχω πολύ δρόμο για να γίνω καλή. Δεν είπα ευχαριστώ ποτέ. Και αυτό τους έκανε να χαίρονται και να με αποδέχονται περισσότερο από τα άλλα παιδιά στο γκρουπ. Είναι στη νοοτροπία τους να μειώνουν τον εαυτό τους μπροστά στο συνομιλητή. Από αρχαιοτάτων χρόνων...

#65 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιούνιος 2008 - 19:10

Ναι, όντως. Και μιας και αναφέρατε αυτό με το ευχαριστώ, από περιέργεια μετά κοίταζα να δω σε διάφορες σειρές κλπ πόσο συχνά το χρησιμοποιούν. Θα εκπλαγείτε από το πόσο λίγες φορές ακούγεται στην πραγματικότητα.

Αλλά φοβάμαι ότι δεν έχω πολλά περισσότερα να προσθέσω, χεχε. Καναδυό ιαπωνικές παραξενιές που θυμήθηκα αργότερα μόνο είναι οι εξής:

- Η λεγόμενη 'κάρτα' (το χαρτάκι με το όνομα, τηλ. διεύθυνση κλπ που δίνει ένας επαγγελματίας όταν συστήνεται, το κλασσικό "Να σας δώσω την κάρτα μου") είναι πολύ σημαντικό πράγμα και έχει τους δικούς της κανόνες ευγενείας. Έτσι, αν μας δώσει κάποιος την κάρτα του, είναι απαραίτητο να την περιεργαστούμε με προσοχή και να την κρατάμε πάντα στο χέρι ή σε θέση που να φαίνεται. Θεωρείται μεγάλη αγένεια να πάρεις την κάρτα κάποιου, να της ρίξεις μια ματιά και μετά να την βάλεις στην τσέπη/πορτοφόλι/τσάντα.

- Είναι επίσης ελαφρά αγενές να ρωτήσεις το όνομα κάποιου αν δεν έχεις συστηθεί ο ίδιος πρώτα. Όταν θες να μάθεις πώς λέγεται κάποιος, απλά λες το όνομά σου και θα απαντήσει κι αυτός με το δικό του. Αντίστοιχα, αν κάποιος έρθει να σου συστηθεί, πρέπει κι εσύ να απαντήσεις με το δικό σου όνομα.

- Τέλος, οι επαγγελματίες έχουν την τάση να αυτοπροσδιορίζονται με βάση την εταιρεία όπου δουλεύουν. Έτσι, τους φαίνεται πολύ φυσικό να συστήνονται ως "Είμαι ο Shirokawa Kaoru της Suzuki" κλπ.

Αυτά. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα ξέρετε κι εσείς κι άλλες μικρές τέτοιες 'ιδιοτροπίες'. ^_^ Όπως ο/η a2a που έχει πάει εκεί και για διακοπές. :wooi2:
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#66 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 12 Ιούνιος 2008 - 22:41

Kallia, με έβγαλες από τον κόπο να τα γράψω εγώ...

Νομίζω πως η πραγματικότητα είναι πάνω κάτω όπως τα λες. Μόνο να προσθέσω πως υπάρχει ένα ποσοστό (να πω γύρω στο 10%) των Ιαπώνων που αποτελεί εξαίρεση και είναι "φυσιολογικά" ατόμα (με τα Ελληνικά δεδομένα). Οι περισσότεροι φίλοι που έχω είναι αρκετά δραστήρια άτομα, με προσωπικότητα και πολύ άνετοι στο να τους μιλήσεις. (Για αυτό και από τους υπόλοιπους Ιάπωνες θεωρούνται παράξενοι...)

Μια συμβουλή για όσους σκοπεύουν να συναναστραφούν με Ιάπωνες: Να είστε ο εαυτός σας. Να μην αλλάζετε δηλαδή τη συμπεριφορά σας μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι είναι Ιάπωνες. Στην τελική είναι καλό να μαθαίνουν πως συμπεριφέρονται οι άλλοι πολιτισμοί. Το 90% των Ιαπώνων είναι παράξενοι. (Με τα δικά μας δεδομένα). Τέλος να πω πως οι Έλληνες συνήθως, θέλουν ντε και καλά να τα έχουν καλά με όλους. Οι Ιάπωνες συνήθως θέλουν να τα έχουν καλά με όσο το δυνατό λιγότερά άτομα για αυτό και είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους.

Γενικά μη διστάζεται να τους μπινελικώσετε αν σας στη σπάει κάτι... πείτε ότι η Ιαπωνία είναι γεμάτοι κανόνες και οι άνθρωποι γίνονται παράξενοι και για αυτό υπάρχουν πολλές αυτοκτονίες και νευρώσεις. Να τους δείξετε και τα στραβά της Ιαπωνίας. (Γιατί πολλοί Ιάπωνες είναι πραγματικά στην κοσμάρα τους)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ATANASHIOSU: 12 Ιούνιος 2008 - 22:58

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#67 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 15:11

δεν ξερω,εγω παντως πορωθηκα,θελω να ζησω εκει!!!εχει πολυ πλακα ολο αυτο με τους κανονες τους!!!
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#68 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 22:51

και εγω εχω πωρωθει!! <3 <3 <3 japan
οχι με τους κανονες..γενικα

αλλα πως να παω να ζησω εκει ?? μου φαινεται αδυνατοv

#69 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 02:16

αλλα πως να παω να ζησω εκει ?? μου φαινεται αδυνατοv

Κοίταξε, και σε μένα αδύνατο φαινόταν, αλλά το έκανα δυνατό. Στο χέρι σου είναι. Τα πάντα είναι θέμα διάθεσης, οργάνωσης και αποφασιστικότητας.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#70 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 03:13

αχ ειναι πολυ δυσκολο..:if::(

εσενα σ'αρεσει εκει?
μετανιωσες ποτε/σου λειπει καθολου η' νομιζεις ειναι καλυτερα απο ελλαδα?
τι προτιμας?(αν και μπορω να υποθεσω τι προτιμας λογικα..)

#71 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 09:15

Κοίταξε, και σε μένα αδύνατο φαινόταν, αλλά το έκανα δυνατό. Στο χέρι σου είναι. Τα πάντα είναι θέμα διάθεσης, οργάνωσης και αποφασιστικότητας.

ναι ρε σου θανάση αλλα από όσα έχω ακούσει για σένα έχω σχηματίσει ότι ήσουν ένα χαμηλών τόνων άτομο που είχες τελείως διαφορετικό lifestyle από το δικό μου για παράδειγμα. Οποτε δεν θα ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς παντού.

και εγώ προσαρμόζομαι εύκολα αλλα παρόλα αυτά κάποια πράγματα δεν θα τα άντεχα.

love L του λείπει σίγουρα η κουζίνα μας, η τελευταία φορα που έφαγε ελληνικό φαγητό ήταν όταν έβγαλε το διαβατήριο του.

πάντως εγώ προτείνω να έρθω να σου μαγειρεύω :P Athanasiosu

#72 xANTONISx

xANTONISx

Περπάτησα πάρα πολύ ...

• Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 10:00

Είναι γνώστο το πρόβλημα αυτό σήμερα πια , δουλεύουν ατέλειωτα "οχτάωαρα" και μ' ένα πενιχρό εισόδημα .....
Τώρα για τους θανάτους από "τις πολλές ανέσεις" , θα ήθελα να πω πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί σ' οποιαδήποτε χώρα με τόσο μεγάλο πληθυσμό , και δεν είναι απαραίτητα η ρίζα του προβλήματος η πολιτική των Ιαπωνέζων.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Έχουμε και Identi.ca
ΗΙΜΥΜ S3EP5

#73 septimius severus

septimius severus

Starting...

• Members
  • 7 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2008 - 16:34

vasika yparchei kai to allo ,oi rythmoi zois fhirun tin anthropini psychologia.gia auto kai oi Iaponia echei pollus maniakus dolofonus se schesy me alles chores.

#74 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2008 - 20:03

αχ ειναι πολυ δυσκολο..:if::(

εσενα σ'αρεσει εκει?
μετανιωσες ποτε/σου λειπει καθολου η' νομιζεις ειναι καλυτερα απο ελλαδα?
τι προτιμας?(αν και μπορω να υποθεσω τι προτιμας λογικα..)

Προσπάθησε για κάτι που θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι αν είναι δύσκολο ή όχι. Αν είναι όντως κάτι που θέλεις δε θα σταματήσεις σε καμία δυσκολία.

Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που είμαι στην Ιαπωνία και πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Φυσικά έχει και η Ελλάδα μερικά θετικά στοιχεία, αλλά νομίζω ότι η ζυγαριά γέρνει καθαρά προς τη μεριά της Ιαπωνίας. Προτιμώ τη νοοτροπία. Ή ας πούμε ότι έχω βαρεθεί την Ελληνική.

Erisabetsu, μου λείπει καμιά φορά ο γύρος για να πω την αλήθεια... αλλά δεν είμαι το άτομο που θα ασχοληθεί με το φαγητό...

Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Προσπάθησε να προσαρμόσεις το χαρακτήρα σου σε αυτό που θέλεις, μετατρέποντας αυτά που νομίζεις ως αρνητικά σε θετικά. Χρειάζεται να έχεις θετική σκέψη.

#75 Stele

Stele

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2008 - 06:13

Γειά χαρά παιδιά... Ζούσα κάποτε στην Ιαπωνία (στο Κυότο) αλλά ήρθα πάλι πίσω στην μαμά πατρίδα, με αρκετές εμπειρίες, ιαπωνέζα σύζυγο και νοσταλγία για σουβλάκια. Τώρα που είμαι πάλι Ελλάδα, θέλω να φύγω ξανά. Χμ... κατάλαβα ότι η Ιαπωνία είναι πάρα πολά χρόνια μπροστά απο οποιοδήποτε κράτος, πόσο μάλλον απο την Ελλάδα. Όμως μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν στο μετρό του Κυότο, βραδάκι. Δίπλα μου καθόταν μια νεαρή κοπέλα η οποία ξαφνικά πάτησε τα κλάματα. Μιλάμε για πολύ κλάμα! Σιγανό μεν, αλλά το δάκρυ κορόμηλο! Οπότε ρωτάω την γυναίκα μου: "τι έπαθε αυτή;" και μου απάντησε: "μάλλον θα της την είπε το αφεντικό της"...