Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#93076 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 May 2022 - 22:09

Νομίζω η τελευταία σεζόν του τιταν θα ξεπεράσει και τους πυξ λαξ με την τελευταία τελευταία τελευταία συναυλία τους που τελικά δεν ήταν η τελευταία. Τουλάχιστον στο titan θα είναι.:P


rsrGbGx.gif

#93077 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 23 May 2022 - 20:26

In another news με πήρε ο Αγιογράφος για να αγιογραφήσουμε το ναό της ενορία μου. Guess the saint, note είναι ο Άγιος που έκανε Ιεραποστολή στην Ιαπωνία.


Edited by pc_magas, 23 May 2022 - 20:30.


#93078 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 25 May 2022 - 01:20

Το επόμενο βήμα είναι στη θέση των σεραφίμ να βάλετε lolis.


O6rrvsU.jpg


#93079 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 25 May 2022 - 09:23

Το επόμενο βήμα είναι στη θέση των σεραφίμ να βάλετε lolis.

 

Πολύ καλή ιδέα! Και μετά να δεις πως θα γεμίζει το παγκάρι με otaku τουρίστες από την Ιαπωνία!  :hehehe:


rsrGbGx.gif

#93080 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 25 May 2022 - 15:41

ξερετε αν γινεται να κανω recover μια σβησμενη συνομιλια στο viber χωρις ομως να εχω backup?


wdasa.png


#93081 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 26 May 2022 - 16:55

ξερετε αν γινεται να κανω recover μια σβησμενη συνομιλια στο viber χωρις ομως να εχω backup?

δεν γίνεται. Είναι κρυπτογραφημενες end to end

stasou%2520mygdala.jpg


#93082 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 27 May 2022 - 09:35

Kamui μάλλον αυτό είναι για σένα

 

https://www.ifg.gr/events/1o-festival-filosofias/


rsrGbGx.gif

#93083 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 27 May 2022 - 15:19

Α, ευχαριστώ πολύ! Είχα ξαναπάει παλιά σε παρόμοιες εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου αλλά σήμερα έχει και κάτι που όντως με ενδιαφέρει. Ιδίως η διαδραστική διάλεξη στις 9. Λογικά θα είμαι εκεί.


O6rrvsU.jpg


#93084 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 29 May 2022 - 16:24

Kamui μάλλον αυτό είναι για σένα

 

https://www.ifg.gr/events/1o-festival-filosofias/

Αυτό θα με ενδιέφερε φουλ κι εμένα, αν ήμουν στην Αθήνα!

 

Η αγάπη είναι ίσως η μοναδική έννοια που την έχω αναλύσει τόσο διεξοδικά στο μυαλό μου, έχοντας ψάξει το φιλοσοφικό της υπόβαθρο. Από τον Αριστοτέλη, στον Απόστολο Παύλο μέχρι την σημερινή αποδόμηση της πανανθρώπινης αξίας της. Το πρόγραμμα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και (συν)ομιλίες.

 

Kamui, αν συμμετείχες τελικά, πώς ήταν;



#93085 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 29 May 2022 - 17:51

Αρκετά καλό ήταν, πήγα μόνο την πρώτη μέρα βέβαια. Αφού στην αρχή έπρεπε να περιμένουμε σε μια ολόκληρη ουρά για να υποστούμε διεξοδικό σωματικό έλεγχο (Αμερική γίναμε!) και έπειτα να δώσουμε τις ταυτότητές μας σαν ενέχυρο για την ασφάλεια των ακουστικών διερμηνείας, μιας και τους έλειψαν τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων οπότε τώρα περνάμε σε νέες μορφές άσκησης πειθαρχίας (αυτά πάντα τα έκαναν στο Γαλλικό Ινστιτούτο νομίζω, μιλάμε για Ευρώπη όχι αστεία) και μετά έπρεπε να κάθομαι σε μια καρέκλα μες τον ήλιο για να υφίσταμαι μια 40λεπτη εισαγωγή από έναν χιουμορίστα Γάλλο με εξαιρετικές γνώσεις ποίησης πριν αρχίσουν οι κανονικές εισηγήσεις, οι οποίες ήταν actually ενδιαφέρουσες και κατανοητές. Έμαθα καινούρια πράγματα από όλες, παρόλο που πρόκειται για θέματα με τα οποία ασχολούμαι ούτως ή άλλως ακαδημαϊκά. Στην πρώτη μια κυρία έλεγε διάφορα για την έννοια της αγάπης στον Πλάτωνα και πως αυτή συνδέεται με τη φιλοσοφία και τη μυθολογία, αλλά και το μέλλον της έννοιας μέσα στο χριστιανικό πολιτισμό, ενώ ένας Γάλλος παρουσίασε την ιστορία του φιλιού παγκοσμίως, συγκρίνοντας διαφορετικές κουλτούρες κλπ ( γνωρίζατε πχ για το ρωσικό φιλί; ότι υπάρχουν αμέτρητες φωτογραφίες με Στάλιν και Μπρέζνεφ να ανταλλάσουν σχεδόν γλωσσόφιλα με άλλα συντροφικά παππούδια; ) Στη δεύτερη ο Κορτώ πιστόλιασε τελευταία στιγμή και αποχώρησε για λόγους "ανωτέρας βίας" οπότε έγινε ένα one-man-show ψυχαναλυτικής εξομολόγησης ενός ομοπαθόντος του οιδιποδείου συμπλέγματος ομοφυλόφιλου Γάλλου σκηνοθέτη σε έναν τυπικό ελληναρά δημοσιοκάφρο της Lifo. Έπειτα από προβολή μέρους απολύτως unwatchable "ταινίας" του σκηνοθέτη, διάλειμμα για ακραία κρεπάλη όπου έπειτα από αιφνίδια μασαμπούκα επιδόθηκα σε ταυτόχρονη πόση δωρεάν μπύρας και κρασιού με...αναμενόμενα αποτελέσματα, για να παρακολουθήσω μια """διαδραστική""" διάλεξη μιας liberal sex-positive Γαλλίδας που μας παρουσιάσε όλες τις διαστροφές του σύμπαντος ως τα πιο φυσιολογικά πράγματα που φέρνουν τη νίκη του έρωτος έναντι της δυστοπίας της πανδημίας και του πολέμου. Ως συνήθως, η διάλεξη που ήθελα να παρακολουθήσω περισσότερο ήταν η χειρότερη αλλά ευτυχώς η όλη εμπειρία άξιζε. Έχοντας ακούσει επομένως όλα αυτά και όντας από πριν κουρασμένος και πλέον ελαφρώς οινο...πνευματώδης, δεν πτοήθηκα και έσπευσα να τρέχω στις λεωφόρους με τον νυχτερινό αέρα να ανεμίζει την κόμη μου καθώς αναζητούσα δυνατότητες για... πρακτική άσκηση, αλλά αυτό είναι ζήτημα για άλλο θρεντ.

 

Καλή εμπειρία συνολικά, δεν ξέρω αν μου είχαν λείψει τα τρολοσυνέδρια αλλά το συγκεκριμένο ήταν attendable και από κανονικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον από τους πιο σκληροτράχυλους...

Το Σάββατο δεν πήγα γιατί προτίμησα να πάω σε back-to-back εκδηλώσεων υγειονομικών σε αναστολή και βαθειές φιλοσοφικές συζητήσεις για την ιεροποίηση της επιστήμης ως σύγχρονη θρησκεία με αναρχο-αντιεμβολιαστές. Για να μην ξεχνιόμαστε...


O6rrvsU.jpg


#93086 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 30 May 2022 - 17:25

Στην πρώτη μια κυρία έλεγε διάφορα για την έννοια της αγάπης στον Πλάτωνα και πως αυτή συνδέεται με τη φιλοσοφία και τη μυθολογία, αλλά και το μέλλον της έννοιας μέσα στο χριστιανικό πολιτισμό, ενώ ένας Γάλλος παρουσίασε την ιστορία του φιλιού παγκοσμίως, συγκρίνοντας διαφορετικές κουλτούρες κλπ ( γνωρίζατε πχ για το ρωσικό φιλί; ότι υπάρχουν αμέτρητες φωτογραφίες με Στάλιν και Μπρέζνεφ να ανταλλάσουν σχεδόν γλωσσόφιλα με άλλα συντροφικά παππούδια; )

Η αγάπη στον Πλάτωνα μπορεί να συνδεθεί άνετα με την χριστιανική αγάπη, με την έννοια ότι και οι δύο την βλέπουν ως ένα πανανθρώπινο αγαθό, που δεν περιορίιζεται μόνο στον έρωτα ή την φιλία. Αυτή η εισήγηση θα με ενδιέφερε περισσότερο, αν μπορούσα να την παρακολουθήσω, γιατί υπάρχει μεγάλο περιθώριο νοηματοδότησης της έννοιας. Έχει ενδιαφέρον πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την έννοια της αγάπης, ανάλογα με το υπόβαθρό τους.

 

Για το φιλί, προσωπικά το ήξερα. Τον 20ο αιώνα ήταν αρκετά χαλαρή η σημασία του φιλιού στο στόμα. Έδειχνε μία συμπάθεια και φιλική σχέση μεταξύ των ανθρώπων που φιλιούνταν. ϊσως αν ρωτήσεις γιαγιάδες και παππούδες, να διαπιστώσεις ότι και οι ίδιοι έδιναν τέτοια φιλιά προτού αλλάξει η έννοιά τους. Το ίδιο, έως έναν βαθμό, μπορεί να ειπωθεί και για το "τρυφερό" φιλί στο μάγουλο μεταξύ των μελών της ελίτ (π.χ. Βασιλείς, Πρωθυπουργοί), που πλέον έχει αντικατασταθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη χειραψία.

 

Στη δεύτερη ο Κορτώ πιστόλιασε τελευταία στιγμή και αποχώρησε για λόγους "ανωτέρας βίας" οπότε έγινε ένα one-man-show ψυχαναλυτικής εξομολόγησης ενός ομοπαθόντος του οιδιποδείου συμπλέγματος ομοφυλόφιλου Γάλλου σκηνοθέτη σε έναν τυπικό ελληναρά δημοσιοκάφρο της Lifo. Έπειτα από προβολή μέρους απολύτως unwatchable "ταινίας" του σκηνοθέτη, διάλειμμα για ακραία κρεπάλη όπου έπειτα από αιφνίδια μασαμπούκα επιδόθηκα σε ταυτόχρονη πόση δωρεάν μπύρας και κρασιού με...αναμενόμενα αποτελέσματα, για να παρακολουθήσω μια """διαδραστική""" διάλεξη μιας liberal sex-positive Γαλλίδας που μας παρουσιάσε όλες τις διαστροφές του σύμπαντος ως τα πιο φυσιολογικά πράγματα που φέρνουν τη νίκη του έρωτος έναντι της δυστοπίας της πανδημίας και του πολέμου. Ως συνήθως, η διάλεξη που ήθελα να παρακολουθήσω περισσότερο ήταν η χειρότερη αλλά ευτυχώς η όλη εμπειρία άξιζε.

Αυτό που έχω καταλάβει από τις διαλέξεις που έχω παρακολουθήσει στο πανεπιστήμιο είναι ότι πλέον οι κοινωνικοί επιστήμονες/ανθρωπολόγοι δυσκολεύονται να φέρουν στην επιφάνεια κάτι αξιοσημείωτο και αξιομνημόνευτο. Οι περισσότεροι, κρίνω ότι, θέλουν να επενδύσουν την έρευνα και την ιδεολογία τους με όσα βρίσκονται αυτή την στιγμή στη μόδα, λέγοντας σοφιστείες και αοριστίες, πάντα με γνώμονα την πρόκληση αντιδράσεων. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κι αυτό μία επιστημονική πρακτική, αλλά πολλές φορές καταλήγει να φέρνει γελοία αποτελέσματα, αποκόπτωντας εντελώς τον "επιστήμονα" από την (κοινωνική) πραγματικότητα. Σε αυτή την κατηγορία κατάτασσω και τις άκυρες συνδέσεις τύπου "με την πανδημία οι δεσμευμένοι κάνουν περισσότερο σεξ, ενώ οι ελεύθεροι μπαίνουν σε apps"... :puke:

 

 

Έχοντας ακούσει επομένως όλα αυτά και όντας από πριν κουρασμένος και πλέον ελαφρώς οινο...πνευματώδης, δεν πτοήθηκα και έσπευσα να τρέχω στις λεωφόρους με τον νυχτερινό αέρα να ανεμίζει την κόμη μου καθώς αναζητούσα δυνατότητες για... πρακτική άσκηση, αλλά αυτό είναι ζήτημα για άλλο θρεντ.

Θεός! :kakaka:

 

 


Καλή εμπειρία συνολικά, δεν ξέρω αν μου είχαν λείψει τα τρολοσυνέδρια αλλά το συγκεκριμένο ήταν attendable και από κανονικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον από τους πιο σκληροτράχυλους...

Το Σάββατο δεν πήγα γιατί προτίμησα να πάω σε back-to-back εκδηλώσεων υγειονομικών σε αναστολή και βαθειές φιλοσοφικές συζητήσεις για την ιεροποίηση της επιστήμης ως σύγχρονη θρησκεία με αναρχο-αντιεμβολιαστές. Για να μην ξεχνιόμαστε...

Τα τρολοσυνέδρια δεν με εξίταραν ποτέ τόσο πολύ, κυρίως γιατί εν τέλει απογοητευόμουν από την έλλειψη επιστημονικότητας. Ακόμη θυμάμαι μία άθλια διάλεξη ενός φρέσκου "Διδάκτορα", ο οποίος έλεγε ότι τον 19ο αιώνα οι δυτικοί φιλέλληνες βοήθησαν την Ελλάδα γιατί τους άρεσαν οι ομορφιές, η θάλασσα και τα δάση της... :puke:

 

Όσο για τους αντιεμβολιαστές υγειονομικούς, αυτοί που ξέρω εγώ πιστεύουν σε βελόπουλους και στη θεραπευτική ιδιότητα των λίθων, συνεπώς κρατώ μικρό καλάθι, τουλάχιστον για αυτούς...
 



#93087 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 02 June 2022 - 12:24

Έχω πάθει ζημιά τον τελευταίο καιρό με το κανάλι philosophy tube και καταναλωνω το content με το τσουβάλι. Χειρίζεται πολύ ωραία τα θέματα που πιάνει η Abi ακόμα και όταν φεύγουν προς την ψυχολογία, πολιτική κτλ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα

stasou%2520mygdala.jpg


#93088 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 June 2022 - 13:23

Τι έγινε πάλι στις πανελλήνιες, κουβά φέτος οι νεολαίοι; Είπε ο άνθρωπος που είχε πατώσει έκθεση. Νομίζω πρέπει να είχα γράψει 12, κάτι τέτοιο και με σπρώξανε λίγο τα τετράμηνα στο ακραίο 14. :D


rsrGbGx.gif

#93089 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 posts

Posted 06 June 2022 - 22:50

Πριν λίγο καιρό μιλούσα με έναν συνάδελφο και τον ρώτησα τι κάνει ο γιος του, κτλ. Και μετά τον ρώτησα πώς τα πάει στο σχολείο. Και συνειδητοποίησα ότι έγινα κι εγώ σαν τους παππούδες που αρχίζουν τα "μάθε γράμματα να γίνεις άνθρωπος". Μπορώ να πω ότι με ενόχλησε λίγο.

 

Όντας 27 χρονών χωρίς πτυχίο, θα έλεγα ότι με ενοχλεί το ότι δεν πέρασα κάπου. Βέβαια δεν φταίει κανείς εκτός από μένα (αν και υπήρχαν ψυχολογικοί λόγοι που επηρέασαν την κατάσταση). Πέρα από το δικό μου φταίξιμο, η αλήθεια είναι όμως ότι όσο μεγαλώνω χάνω την εμπιστοσύνη μου σε θεσμούς της κοινωνίας που από μικροί μαθαίνουμε να σεβόμαστε. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι (παγκοσμίως, τουλάχιστον για τους φτωχούς) αρκετά προβληματικό. Για μένα θα έπρεπε ένας εκπαιδευτικός να μπορεί να "χειραγωγήσει" ψυχολογικά έναν μαθητή με τέτοιο τρόπο ώστε να τον κάνει να εκδηλώσει ενδιαφέρον προς τη μάθηση. Και δεν θα έπρεπε κανείς (ειδικά από μικρή ηλικία) να μην τα πηγαίνει καλά στο σχολείο. Ακούγεται ουτοπικό, αλλά μόνο επειδή ζούμε σε δυστοπική κοινωνία. Εξάλλου ενδέχεται το σχολείο όχι μόνο να μην ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για τη γνώση, αλλά και να το καταστέλλει.

 

Τέλος πάντων, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την Corona τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο ζόρικα για τους μαθητές.

 

Anyway, "thoughts and prayers", για να κλείσω με το κλασικό "νοιάζομαι για την κατάσταση τόσο ώστε να πω κάτι, αλλά όχι αρκετά ώστε να προσπαθήσω να συμβάλω θετικά προς κάποια αλλαγή".


Edited by MPVNsf123, 06 June 2022 - 23:24.


#93090 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 07 June 2022 - 15:35

Τι έγινε πάλι στις πανελλήνιες, κουβά φέτος οι νεολαίοι; Είπε ο άνθρωπος που είχε πατώσει έκθεση. Νομίζω πρέπει να είχα γράψει 12, κάτι τέτοιο και με σπρώξανε λίγο τα τετράμηνα στο ακραίο 14. :D

Τα τελευταία χρόνια βάζουν στην έκθεση εντελώς άθλια και γέρικα θέματα... Αυτή η γεροντοφιλία και η γεροντολαγνεία θα μας φάει!

Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεσαι στο 2022 και να βάζεις ακόμη κείμενα του Παπανούτσου και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού άλλου, που γράφτηκαν πριν 50 χρόνια! Τα θέματα, αναπάντεχα, πατάνε σε αυτά τα παμπάλαια κείμενα και δεν αγγίζουν τους προβληματισμούς της σύγχρονης εποχής (τεχνολογία, οικονομία, γενετική-βιολογία, περιβάλλον, κλπ).

Είναι κρίμα και για τα ίδια τα παιδιά.