Κάνε τίποτα από One piece για να συγκρίνεις πως το κάνανε τότε. Αλλιώς καμιά ταινία Disney που είναι νομίζω οι καλύτερες μεταγλωττίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Καταχωρήθηκε 27 Σεπτέμβριος 2021 - 16:14
Ναι το είδα και γιατί όχι!
Επίσης ο Λεβέντης είναι στην ΜΕΘ διασωληνωμένος.
https://www.youtube.com/watch?v=nJSGdUs5dSw
Τι είχε πει ο Λεβέντης. Στο διαδίκτυο διάβασα ότι ήταν ανεμβολίαστος.
Περαστικά να είναι, και να αναρρώσει με το καλό ο άνθρωπος,
αλλά όταν βγαίνεις δημόσια και λες εμβολιάσου, και εσύ δεν εμβολιάζεσαι,
δε γίνεται να σε πάρει στα σοβαρά ο κόσμος.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Καταχωρήθηκε 27 Σεπτέμβριος 2021 - 19:32
Καταχωρήθηκε 27 Σεπτέμβριος 2021 - 23:11
Πω πω τι αριστούργημα πήγα και ανακάλυψα πάλι
Ορίστε αυτές ήταν εποχές, ήμασταν όλοι μέσα στην τρελή χαρά!
Καταχωρήθηκε 27 Σεπτέμβριος 2021 - 23:34
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 05:13
Ανεμβολιαστους δεν λυπόμαστε. Επιλογή τους δεν ειναι κιη μεθ; τι οχι;
Αν και θα σωθεί λογικα, θα πεσουν ολοι οι γιατροι πανω του, αφήνοντας στο ελεος τους υπόλοιπους ασθενείς στο συγκεκριμένο διαστημα οπως γινεται συνηθως. Αν εχεις βιζμα ή εισαι "προσωπο" ασχολούνται με το παραπάνω οι γιατροι, αν παλυ οχι καλα θυμαράκια.
Με ίδια ποσοστα εμβολιασμενων σκανδιναβικες χωρες εχουν θνησιμότητα μονο 2% (σουιδια πχ) ενω Ελλαδίτες κοντεβουμε στο μισοι -μισοι. Αλλα οταν δεν ειχες ιατρικές δομες εξαρχης κιουτε σε ενοιαξε κιειδιετερα στην πανδημια αυτο, αυτα πληρωνεις..
Ας λάβουμε υπόψη και τα φάρμακα που υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν εχμ είναι λίγα και ακριβά έχουν και...παρενέργειες εχμ υπήρχαν δυνατότητες για εγχώρια παραγωγή αλλά δε δόθηκε άδεια για να μη μας θυμώσει ο Μπουρλάς εχμ τώρα αγοράσαμε μερικά αλλά εν πάσει περιπτώσει καλά να πάθει, ας εμβολιαζόταν να γλίτωνε λεφτά το κράτος.
Επίσης ας λάβουμε υπόψη ότι τα πραγματικά ποσοστά των εμβολιασμών ενώ γενικά κυμαίνονται στις περισσότερες χώρες περίπου στα ίδια στο συνολικό πληθυσμό, όπως έδειξαν και τα στοιχεία που είχε παραθέσει προηγουμένως ο Atanashiosu, όλο το ζήτημα είναι συγκεκριμένα οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή η ομάδα που βρίσκεται τελευταία σε προτεραιότητα για την εμβολιαστική προπαγάνδα. Μην ανησυχείτε όμως, τώρα που σκοπεύουν να θέσουν οριστικά σε εφαρμογή το απαρτχάιντ η κινητικότητα και η μετάδοση του ιού θα είναι ένα από τα προνόμια των εμβολιασμένων, οι υπόλοιποι θα είναι προστατευμένοι από την πατρική αγκαλιά του κράτους, και μόνο εκείνοι θα φταίνε όχι μόνο όταν μεταδίδουν αλλά και όταν κολλάνε, κοινώς ας πρόσεχαν. Επιλογή τους δεν είναι και η ανεργία, η ανέχεια, η απομόνωση, η κατάθλιψη, η αποκοπή τους από τη δημόσια "δωρεάν" εκπαίδευση; τι όχι;
https://www.reportaznet.gr/2021/09/blog-post_125.html
Επίσης ανακάλυψα αυτό το άρθρο και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Αρχικά λέω ντάξει προφανώς τρολάρει αλλά δεν ήξερα το σάιτ και τα υπόλοιπα άρθρα φαίνονται legit. Παίζει να αρθρογραφεί τις νύχτες ο Κυριάκος, να τα διαβάζει μόνος του και να τα πιστεύει, κάτι σαν μέθοδος υπνωτισμού.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 29 Σεπτέμβριος 2021 - 19:21
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 10:45
Πάντως όταν δεν δέχονται το τεστ αντισωμάτων μου που αποδεικνύει ότι νόσησα στα μέσα Απριλίου και απαιτούν να δίνω 20 ευρώ την εβδομάδα για να σπουδάσω δια ζώσης, ενώ εσκεμμένα και ξεδιάντροπα με αποκλείουν από την επιλογή να κάνω τα εν λόγω τεστ σε δημόσια δομή δωρεάν, και επιπλέον κάνουν κοινωνικό διαχωρισμό ενθαρρύνοντας πολίτες να με βρίζουν όντας "ψεκασμένος", τότε όχι, δεν εμβολιάζομαι, από καθαρή αντίδραση. Θες να με εκβιάσεις να κάνω το εμβόλιο για να αποποιηθείς κάθε ευθύνης και να κονομήσεις και κάτι, ενώ είμαι μάλιστα καλυμμένος? Ε όχι, δεν το κάνω για όσο είναι δυνατόν.
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 15:01
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 21:40
Νομίζω είναι θλιβερό που έχοντας ένα τόσο δύσκολο ζήτημα όπως η πανδημία, τόσος πολύς κόσμος από την ανάγκη να μην αποδεχτεί αυτό που γίνεται προτιμάει να πιστεύει σε συνομωσιολογίες και να τρέφετε με διάφορους φόβους που σπέρνουν κάποιοι επιτήδειοι.
Τώρα για το αν θα πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους, αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Έχουμε πανδημία. Ο λόγος που οι εμβολιασμένοι έχουν διαφορετική μεταχείριση, είναι γιατί πολύ απλά είναι λιγότερο επιρρεπής στον ιό και τον μεταδίδουν λιγότερο. Αλλιώς ισχύει το default, όπου είναι περιορισμοί όσο χρειαστεί.
Δυστυχώς για ένα θέμα που δεν είναι ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό, το έχουμε ανάγει σε κάτι τέτοιο, επειδή έχουμε μάθει να αντιδράμε στο κάθε τι που δεν μας αρέσει σαν αυτοματισμός. Ο ιός δεν νοιάζεται αν πιστεύεις πως υπάρχει η αν δεν υπάρχει η αν τα εμβόλια δουλεύουν. Αν εσύ κάνεις βλακεία και δεν εμβολιαστείς και δεν προσέχεις, τότε δεν έχει μετά "sorry λάθος", είσαι μετά στο έλεος της τύχης. Δεν σε τιμωρεί το σύστημα, ή η αριστερά ή οτιδήποτε άλλο. Ντάξει σίγουρα σε νεαρές ηλικίες δεν έχεις τόσο μεγάλη πιθανότητα να πεθάνεις αλλά και πάλι υπάρχουν επιπτώσεις.
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 22:24
Τώρα για το αν θα πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους, αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Έχουμε πανδημία. Ο λόγος που οι εμβολιασμένοι έχουν διαφορετική μεταχείριση, είναι γιατί πολύ απλά είναι λιγότερο επιρρεπής στον ιό και τον μεταδίδουν λιγότερο. Αλλιώς ισχύει το default, όπου είναι περιορισμοί όσο χρειαστεί.
Ναι βρε, και γι'αυτό με βάση τα νέα μέτρα απαγορεύεται να κάνω δωρεάν rapid τεστ σε δημόσια δομή και πρέπει υποχρεωτικά να πάω σε ιδιωτική κλινική. Γιατί οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο επιρρεπείς στον ιό και τον μεταδίδουν λιγότερο.
Ας μην κοροιδευόμαστε, εννοείται πως δεν πιστεύω στις κλασσικές παλαβές συνομωσιολογίες περί εμβολίων και των κινδύνων αυτού, μάλιστα εγώ σκόπευα να κάνω το εμβόλιο το καλοκαίρι, μέχρι που έβγαλαν το voucher για τους νέους. Πιστεύω όμως στον προφανή εκβιασμό και εσκεμμένο, πλήρως αναίτιο κοινωνικό διαχωρισμό που προωθεί η κυβέρνηση και υποστηρίζει αρκετός κόσμος που έχει υιοθετήσει την ελιτιστική άποψη πως είναι ανώτεροι υπεύθυνοι πολίτες που εμπιστεύονται την επιστήμη. Εγώ το ξαναλέω, αν το κράτος δεν είχε διατηρήσει μια τόσο ξεδιάντροπα χουντική στάση (και απορώ που πολλοί την στηρίζετε θεωρώντας ότι προφανώς είναι αναγκαία (το αναγκαίο κακό που λέμε?) οπότε νομιμοποιούνται πρακτικές που είναι άκρως αντιδημοκρατικές, λες και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πια (οι οποίες δυστυχώς (/s) θα τσούξουν την τσέπη του κράτους μας που τόσο πασχίζει να μας προστατέψει (και όχι να αποποιήσει κάθε ευθύνη από πάνω του)) ούτε εναλλακτικά πλαίσια επικοινωνίας κράτους με πολίτες), τότε θα είχα ήδη εμβολιαστεί ήδη, ακόμα κι αν πρακτικά δεν έχω την ανάγκη να το κάνω.
Επίσης, επειδή όλη η οικογένεια νοσηλεύτηκε με covid, να γνωρίζεις ότι κανένας από τους νέους (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν είχε καμία απολύτως επίπτωση ύστερα από τον κύκλο της ασθένειας. Είμαι της απόψεως πως το εμβόλιο είναι αναγκαίο κατά βάση για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, όχι για όλους (πόσο μάλλον για παιδιά και νέους που περνάνε την ασθένεια λες και δεν έγινε τίποτα).
Συγγνώμη για το ειρωνικό ύφος μου, αλλά ώρες ώρες αγανακτώ.
Edit: κατάλαβα από που βγήκε η παρεξήγηση περί πίστης σε συνομωσίες, επειδή αναφέρθηκα στον εαυτό μου ως ψεκασμένος. Ουσιαστικά μιλούσα για αυτούς που τσουβαλιάζουν όλους όσους δεν εμβολιάζονται σε μια κατηγορία επειδή προφανώς αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που μπορούν να σκεφτούν.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Angel.tze: 28 Σεπτέμβριος 2021 - 22:42
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 22:51
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 28 Σεπτέμβριος 2021 - 23:04
Καταχωρήθηκε 28 Σεπτέμβριος 2021 - 23:00
Ναι βρε, και γι'αυτό με βάση τα νέα μέτρα απαγορεύεται να κάνω δωρεάν rapid τεστ σε δημόσια δομή και πρέπει υποχρεωτικά να πάω σε ιδιωτική κλινική. Γιατί οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο επιρρεπείς στον ιό και τον μεταδίδουν λιγότερο.
Ας μην κοροιδευόμαστε, εννοείται πως δεν πιστεύω στις κλασσικές παλαβές συνομωσιολογίες περί εμβολίων και των κινδύνων αυτού, μάλιστα εγώ σκόπευα να κάνω το εμβόλιο το καλοκαίρι, μέχρι που έβγαλαν το voucher για τους νέους. Πιστεύω όμως στον προφανή εκβιασμό και εσκεμμένο, πλήρως αναίτιο κοινωνικό διαχωρισμό που προωθεί η κυβέρνηση και υποστηρίζει αρκετός κόσμος που έχει υιοθετήσει την ελιτιστική άποψη πως είναι ανώτεροι υπεύθυνοι πολίτες που εμπιστεύονται την επιστήμη. Εγώ το ξαναλέω, αν το κράτος δεν είχε διατηρήσει μια τόσο ξεδιάντροπα χουντική στάση (και απορώ που πολλοί την στηρίζετε θεωρώντας ότι προφανώς είναι αναγκαία (το αναγκαίο κακό που λέμε?) οπότε νομιμοποιούνται πρακτικές που είναι άκρως αντιδημοκρατικές, λες και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πια (οι οποίες δυστυχώς (/s) θα τσούξουν την τσέπη του κράτους μας που τόσο πασχίζει να μας προστατέψει (και όχι να αποποιήσει κάθε ευθύνη από πάνω του)) ούτε εναλλακτικά πλαίσια επικοινωνίας κράτους με πολίτες), τότε θα είχα ήδη εμβολιαστεί ήδη, ακόμα κι αν πρακτικά δεν έχω την ανάγκη να το κάνω.
Κοίτα εγώ δεν λέω πως τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν τα σωστά και πως δεν πρέπει να τα κριτικάρουμε. Απλά λέω πως ανεξάρτητα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, πρέπει να εμβολιαστούμε για το καλό όλων μας.
Επίσης, επειδή όλη η οικογένεια νοσηλεύτηκε με covid, να γνωρίζεις ότι κανένας από τους νέους (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν είχε καμία απολύτως επίπτωση ύστερα από τον κύκλο της ασθένειας. Είμαι της απόψεως πως το εμβόλιο είναι αναγκαίο κατά βάση για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, όχι για όλους (πόσο μάλλον για παιδιά και νέους που περνάνε την ασθένεια λες και δεν έγινε τίποτα).
Το ότι δεν υπήρχαν επιπτώσεις σε μια οικογένεια όμως δεν αποδεικνύει κάτι, το δείγμα είναι πολύ μικρο. Επίσης ακόμα και αν δεν πάθεις κάτι εσύ, αν ο ιός μεταδίδεται επειδή δεν έχεις εμβολιαστεί ακόμα, συμβάλλεις στο να γίνει πιο δύσκολη η αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όχι ότι τα εμβόλια σε κάνουν τελείως immune και να κάνεις εμβόλιο πάλι μπορείς να αρρωστήσεις κλπ. Απλά μειώνονται οι πιθανότητες.
Τέλος πάντων θα δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση. Απλά πάντα καραδοκεί η πιθανότητα για μια νέα μετάλλαξη που δεν θα την ποιανουν τα εμβόλια και όσο η πανδημία δεν περιορίζεται το ρίσκο παραμένει.
Καταχωρήθηκε 29 Σεπτέμβριος 2021 - 01:40
Νομίζω είναι θλιβερό που έχοντας ένα τόσο δύσκολο ζήτημα όπως η πανδημία, τόσος πολύς κόσμος από την ανάγκη να μην αποδεχτεί αυτό που γίνεται προτιμάει να πιστεύει σε συνομωσιολογίες και να τρέφετε με διάφορους φόβους που σπέρνουν κάποιοι επιτήδειοι.
Δυστυχώς για ένα θέμα που δεν είναι ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό, το έχουμε ανάγει σε κάτι τέτοιο, επειδή έχουμε μάθει να αντιδράμε στο κάθε τι που δεν μας αρέσει σαν αυτοματισμός. Ο ιός δεν νοιάζεται αν πιστεύεις πως υπάρχει η αν δεν υπάρχει η αν τα εμβόλια δουλεύουν. Αν εσύ κάνεις βλακεία και δεν εμβολιαστείς και δεν προσέχεις, τότε δεν έχει μετά "sorry λάθος", είσαι μετά στο έλεος της τύχης. Δεν σε τιμωρεί το σύστημα, ή η αριστερά ή οτιδήποτε άλλο. Ντάξει σίγουρα σε νεαρές ηλικίες δεν έχεις τόσο μεγάλη πιθανότητα να πεθάνεις αλλά και πάλι υπάρχουν επιπτώσεις.
Καταχωρήθηκε 29 Σεπτέμβριος 2021 - 02:50
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 29 Σεπτέμβριος 2021 - 03:13
Καταχωρήθηκε 29 Σεπτέμβριος 2021 - 09:28
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Ολες οι ερευνες που εχω δει σε Βρετανια και Ηνωμενες πολιτειες μιλανε για ισο ιϊκό φορτίο σε εμβολιασμενους και μη. Σε απλά ελληνικά, το εμβολιο μπορει να προστατευει εσενα απο τα σοβαρα συμπτωματα (σε καποιο βαθμό) αλλά απαξ και νοσησεις δεν προστατευει τους αλλους. Αρα τα τεστ ειναι πιο σημαντικά απο το εμβολιο, και συνήθως οι εμβολιασμενοι (κακως ισως σε καποιες περιπτωσεις) δεν χρειαζεται να κανουν.
Έχεις κάποια έρευνα ως παράδειγμα; Εντάξει τώρα με την delta τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά οπότε δεν προστατεύουν τόσο όσο πριν. Αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι δεν προστατεύουν καθόλου.
Τώρα για αυτό που λες το αν νοσήσεις βαριά ο κίνδυνος να μεταδώσεις τον ιό είναι ο ίδιος. Οκ έστω ότι ισχύει. Αν η πιθανότητα να κολλήσεις και να νοσήσεις βαριά είναι μικρότερη, δεν μειώνει εν τέλη και την μεταδοτικότητα του ιού;
Το ερώτημα ειναι ποιο εμβόλιο προστατεψε ποτε ιστορικα "τους αλλους"; Αυτο κιαν ειναι σουρεαλισμος για οσους το πίστεψαν. Η ουσια ειναι να προστατεύσει εσενα απτους αλλους, σε καποιο βαθμο εστω. Απλα οκ σε αλλες ασθένειες το καναμε ολοι χωρις να ρωταμε πολλα πολλα, οποτε σχεδον εξαφανιζόταν ο ϊος ή εστω έπαυε να ειναι επικυδυνος για μας
Μα μόνος σου το λες, επειδή έχουν κάνει όλοι εμβόλιο, βοηθάει στο να περιορίζεται η ασθένεια σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν είπε κανείς ότι σε κάνουν άτρωτο τα εμβόλια. Ίσα ίσα, για αυτό είναι σημαντικό να εμβολιαστεί όσο περισσότερος κόσμος, για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Γενικά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ότι μπορούμε κάνουμε.Προφανώς δεν κάνεις το εμβόλιο μόνο για τους άλλους, το κάνεις για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αλλά ότι αυτό επηρεάζει και τους γύρο σου είναι αρκετά σημαντικό.
Τώρα για το αν το κράτος θα έπρεπε να παρέχει τα τεστ δωρεάν συμφωνώ. Γενικά πολλά μέτρα ήταν λίγο χαζά, όπως αυτό με την δυνατότητα κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα. Απλά καλό είναι να διαχωρίζουμε λίγο τα ζητήματα που είναι όντως πολιτικά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ιό και τα εμβόλια.