Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#91771 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 02 June 2021 - 15:59

 

Σοβαρά τώρα; Καλά κάνεις και το λες εφόσον το αισθάνεσαι όντως, αλλά έχοντας δει ένα μέρος της ταινίας (όχι μικρό, αλλά ούτε και ολόκληρη) επίσης στην τηλεόραση, με έκανε να απορώ σε ποιόν πλανήτη και σε ποια ανθρωπότητα θεωρείται καλή ταινία αυτό το πράγμα. Θυμάμαι ότι τρελένονταν για αυτό οι συμμαθήτριές μου στην τετάρτη δημοτικού, και βλέποντας το ελπίζω να το ξεπέρασαν σύντομα. Είναι βέβαια δύσκολο να το κρίνει κανείς συνολικά, όχι μόνο γιατί δεν το είδα και ούτε σκοπεύω να το δω όλο, αλλά κυρίως γιατί είναι τελείως αποσπασματική κατά κάποιο τρόπο. Έχει κάποιες μεμονωμένες σκηνές που ως εικόνες λειτουργούν, αλλά το μεγαλύτερο μέρος που είδα ήταν γελοία κυνηγητά με moustache-twirling κακό που γλιστράει σε "μπανανόφλουδες" καθώς προσπαθεί να αρπάξει την πριγκίπισσα. Είναι μια γελοία περιπέτεια που εκμεταλλεύεται ένα "σοβαρό" ιστορικό setting για να αποκτήσει κάποιο θεματικό prestige, ενώ σαν περιεχόμενο νομίζω πως είναι κάτι πολύ χειρότερο από γλυκανάλατη. Έχω καιρό να δω ταινία της Disney και ίσως η σύγκριση να προσβάλλει τη Disney, αλλά νομίζω ότι οι δυνατότητές της ταινίας να απευθυνθεί σε άτομο άνω των 12 ετών (νομίζω ότι το πραγματικό demographic δεν είναι έμφυλο, αλλά ηλικιακό, όχι ότι είναι πολύ φυσιολογικό ένα παιδί να αντέξει να δεί όλο αυτό τρίωρο πράγμα) είναι μικρότερες από οποιαδήποτε ίσως mainstream Disney ταινία. Στα στρουμφάκια πάντως ένιωθα μια αγωνία μικρός όταν τα κυνηγούσε ο Δρακουμέλ, στον Τιτανικό τίποτα. Βέβαια ίσως είμαι βλάκας ή δεν μπορώ να νιώσω. Ή δεν το έχω δει.

Οκ, σαφώς και υπερέβαλα όταν μίλησα για βλάκες και λοιπούς  :beaten: Από εκεί και πέρα, όλα όσα λέω είναι με την προϋπόθεση πως έχουμε αγνοήσει το βαρετό ρομάντζο σε ολόκληρο το πρώτο μισό του έργου (όπως είπα ήδη, είναι ειλικρινά ανούσιο κατ' εμέ) και το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές είναι το ζευγάρι Ρόουζ-Τζακ (έτσι δεν λέγονταν? δεν είμαι σίγουρος). Πέρα από την σκηνή που ο Τζακ παγώνει στα νερά που είναι ομολογουμένως δυνατή, δεν με ενδιέφεραν καθόλου. Εγώ αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στον τρόπο που παρουσιάστηκε η ίδια η βύθιση και το χάος πάνω στον Τιτανικό. Ο κακός παντελώς αδιάφορος, όπως και το δράμα των πρωταγωνιστών. Απλά θεωρώ ότι η ίδια η τραγωδία απεικονίστηκε με φοβερή σκηνοθεσία που σήκωνε τρίχα και άγχωνε τέρμα. Απλά ήταν τόσο έντονη η εμπειρία που μου φαίνεται δύσκολο κάποιος να μείνει αδιάφορος. Δεν ξέρω ακριβώς ποιες σκηνές είδες, αλλά, με βάση τα λεγόμενά σου, μάλλον πέτυχες τα τελευταία σημεία που έχει και φόκους στον κακό. 

 

Από την άλλην, δεν ξέρω πόσο ιστορικά ή τεχνικά ακριβής ήταν η βύθιση που μας έδειξαν, παρολ'αυτά θεωρώ ότι για την απεικόνιση του δράματος τα πήγαν άψογα. Έτσι, θεωρώ ότι αξίζει να δει κάποιος τον Τιτανικό μόνο και μόνο για εκείνο το κομμάτι και θα έλεγα ότι είναι καλή ταινία. Συμφωνούμε πάντως ότι είναι αποσπασματικά τα καλά σημεία και δεν συγχωρείται το υπόλοιπο έργο.

 

Τέλος, η τελική σκηνή του έργου, την οποία λογικά δεν είδες, έχει μια εξαιρετική σκηνοθετική ιδέα της αλλαγής του σκηνικού σχεδόν φυσικά και δείχνει τον δεσμό όλων όσων βρίσκονταν στον Τιτανικό. Εμένα μου φαίνεται φανταστική!

 

 

 

Κατά τ' άλλα, όσον αφορά σε ταινίες που άφησαν εξαιρετική εντύπωση, μου αρέσει πολύ το What Dreams May Come. Ο Robin Williams ήταν εξαιρετικός ηθοποιός, ικανός να αναλάβει κάθε είδους ρόλο. Η πλοκή έχει ορισμένα στοιχεία φαντασίας που με ικανοποίησαν πάρα πολύ από εικαστικής απόψεως. Έχει και αρκετές συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που το κάνουν να αξίζει αμέριστα. Δεν ξέρω αν θα σου άρεσε, αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο ούτως ή άλλως. Βέβαια, το βασικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η ύπαρξη παραδείσου, όπως και της αυτοτιμωρίας των ανθρώπων που καταλήγουν στην προσωπική "κόλασή" τους. Ενώ προσωπικά δεν πιστεύω στην ύπαρξή τους, αλλά για τους σκοπούς της ταινίας, νομίζω ότι αξιοποιήθηκαν όμορφα, σε τελείως συμβολικό επίπεδο.

 

 

Αυτό που αποκομίζω γενικά είναι ότι οι παλιές ταινίες είχαν πιο στοχευμένα νοήματα αλλά και ήταν πιο προσιτές από ένα ευρύτερο λαϊκό πλήθος, με αποτέλεσμα όμως να μη δοκιμάζουν αρκετά τα όρια του σύγχρονου θεατή και να μοιάζουν κάπως πιο ρηχές σε σχέση με τις σύγχρονες, έχουν πιο φανερά νοηματικά όρια. Εκτιμώ βέβαια το πώς χρησιμοποιούσαν πιο άμεσα εικαστικά μέσα για να παραγάγουν νόημα και ισχυρές εντυπώσεις (τα πάντα στον κινηματογράφο τότε ήταν η φωτοσκίαση, αλλά καμία σχέση με τη σύγχρονη τυποποιημένη κατάχρησή της), απλώς και αυτό από ένα σημείο και μετά αρχίζει να γίνεται κάπως προφανές.

Είδα το Green Mile στην τηλεόραση αρκετά πρόσφατα και ήταν πολύ διαφορετικό απ' ότι περίμενα. Δεν ξέρω αν και γιατί πρέπει να θεωρείται "σκοτεινή" ταινία, αλλά το γεγονός και μόνο ότι μια από τις πιο "must" ταινίες των τελευταίων δεκαετιών έχει αυτή την υπόθεση, είναι ένδειξη το πώς αυτή η απλότητα και η εκλαϊκευση ήταν πιο αποδεκτή στον κινηματογράφο. Το ότι προσπαθεί να τοποθετηθεί μια ταινία στη θανατική ποινή, στο ρατσισμό etc, μέσα από ένα supernatural αφήγημα που λειτουργεί σαν απο μηχανής θεός και την εκβιάζει αφηγηματικά, νομίζω ότι σήμερα δεν θα της επέτρεπε να θεωρηθεί κάτι πολύ παρά πάνω από ένα κάπως ευαίσθητο blockbuster που πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να αφήσει ένα ανάλογο στίγμα στον κινηματογράφο.

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που με βρίσκει σύμφωνο. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σε αυτό για τα μηνύματα που είναι πιο απλουστευμένα και προσιτά. Θεωρώ ότι είναι εξίσου θεμιτό ένα απλό, αλλά δυνατό μήνυμα, με ένα πολύ πιο περίπλοκο αφήγημα με βαθύτερα νήματα προς εξερεύνηση. Ακόμα και ένα τελείως κλισέ μήνυμα του στυλ "η φιλία πάντα νικά" είναι θετικό και μπορεί να ενθουσιάσει, όσο η εκτέλεση είναι δυνατή και heartfelt. Παρατηρώ ότι πολλές φορές το κοινό προσπαθεί να φανεί "ψαγμένο" αποστραγγίζοντας τελείως ανύπαρκτα μηνύματα από έργα, δίνοντάς τους μια κούφια υπόσταση, ενώ συνήθως το "ζουμί" είναι αλλού και επίσης πολύ πιο απλό, μα συνάμα και πιο ουσιαστικό, στοχευμένο, δυνατό. Σαφώς και μας αρέσει όταν ένα έργο καταφέρνει να δώσει κάτι πιο περίπλοκο, πιο βαθύ, μια τροφή για σκέψη, παρολ'αυτά νιώθω ότι ακόμη κι αυτά τα απλά μηνύματα μπορούν να είναι πανέμορφα και νομίζω ότι ίσως τα προτιμώ κιόλας, γιατί στην τελική αυτά πορώνουν και ενθουσιάζουν.

 

Δύο χαζά, απλοικά παραδείγματα με άνιμε κιόλας:

 

  • Για άτομο που προσπάθησε να δώσει νόημα εκεί που δεν υπήρχε, ένας συμμαθητής στο λύκειο που πήγαινα που είχε δει SAO, θεωρούσε ότι η σκηνή που ο Κίριτο πεθαίνει αλλά ζει και καταφέρνει να σκοτώσει τον τελικό μπος για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά το πως η Άσουνα κατάφερε να επιβιώσει ακόμη κι αν είχε πράγματι πεθάνει στα χέρια του Κίριτο, ήταν τόσο γεμάτα με νόημα. Δεν έλεγε καν τι ακριβώς έβρισκε ουσιαστικό στη σκηνή, αλλά επέμενε πως έχει βαθύ νόημα το οποίο δεν καταλαβαίναμε οι υπόλοιποι. Προφανώς, αν κάποιος το έχει δει, μπορεί να καταλάβει ότι δεν είχε καμία απολύτως αξία.
  • Για έργο που έχει ένα απλό μήνυμα, αλλά στο παρουσιάζει τόσο δυνατά που σε πείθει τελείως, ας πάρουμε το Fullmetal Alchemist, το Brotherhood. Το τελικό μήνυμα είναι κυριολεκτικά "friendship", αλλά πράγματι σου το έχει παρουσιάσει τόσο δυνατά και πειστικά σε όλο το έργο, που λες "ΝΑΙ!". Εκεί που (σοβαρά σποιλέρ τέλους)
    Spoiler:
    Τόσο απλό, μα τόσο εξαιρετικό. Φυσικά, το έργο είχε πολύ πιο πολύπλοκες ιδέες και καταστάσεις να δείξει σε όλη τη διάρκειά του, αλλά ο απόηχος που αφήνει ως σύνολο τελικά είναι τόσο απλός, τόσο βασικός, τόσο δυνατός.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91772 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 02 June 2021 - 19:55

ΑΠ την άλλη βγαίνουν και anime που είναι απλά και καινούρια χωρίς να είναι και trash:

 

http://www.anime.gr/forum/topic/12023-super-cub/#entry700771



#91773 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 03 June 2021 - 01:40

 

Οκ, σαφώς και υπερέβαλα όταν μίλησα για βλάκες και λοιπούς  :beaten: Από εκεί και πέρα, όλα όσα λέω είναι με την προϋπόθεση πως έχουμε αγνοήσει το βαρετό ρομάντζο σε ολόκληρο το πρώτο μισό του έργου (όπως είπα ήδη, είναι ειλικρινά ανούσιο κατ' εμέ) και το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές είναι το ζευγάρι Ρόουζ-Τζακ (έτσι δεν λέγονταν? δεν είμαι σίγουρος). Πέρα από την σκηνή που ο Τζακ παγώνει στα νερά που είναι ομολογουμένως δυνατή, δεν με ενδιέφεραν καθόλου. Εγώ αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στον τρόπο που παρουσιάστηκε η ίδια η βύθιση και το χάος πάνω στον Τιτανικό. Ο κακός παντελώς αδιάφορος, όπως και το δράμα των πρωταγωνιστών. Απλά θεωρώ ότι η ίδια η τραγωδία απεικονίστηκε με φοβερή σκηνοθεσία που σήκωνε τρίχα και άγχωνε τέρμα. Απλά ήταν τόσο έντονη η εμπειρία που μου φαίνεται δύσκολο κάποιος να μείνει αδιάφορος. Δεν ξέρω ακριβώς ποιες σκηνές είδες, αλλά, με βάση τα λεγόμενά σου, μάλλον πέτυχες τα τελευταία σημεία που έχει και φόκους στον κακό. 

 

Από την άλλην, δεν ξέρω πόσο ιστορικά ή τεχνικά ακριβής ήταν η βύθιση που μας έδειξαν, παρολ'αυτά θεωρώ ότι για την απεικόνιση του δράματος τα πήγαν άψογα. Έτσι, θεωρώ ότι αξίζει να δει κάποιος τον Τιτανικό μόνο και μόνο για εκείνο το κομμάτι και θα έλεγα ότι είναι καλή ταινία. Συμφωνούμε πάντως ότι είναι αποσπασματικά τα καλά σημεία και δεν συγχωρείται το υπόλοιπο έργο.

 

Τέλος, η τελική σκηνή του έργου, την οποία λογικά δεν είδες, έχει μια εξαιρετική σκηνοθετική ιδέα της αλλαγής του σκηνικού σχεδόν φυσικά και δείχνει τον δεσμό όλων όσων βρίσκονταν στον Τιτανικό. Εμένα μου φαίνεται φανταστική!

Μα σε όλα υπερέβαλες, όταν λες ότι είναι ταινιάρα και ότι δεν απευθύνεται σε... κοπέλες, και τώρα ουσιαστικά λες ότι το 80% της ταινίας είναι σκουπίδι αλλά έχει ιστορικό setting και κάποιες αποσπασματικές σκηνές που αξίζουν. Δεν γίνεται να κρίνεις μια ταινία αγνοώντας το μεγαλύτερο μέρος της. Αναγνωρίζω βέβαια ότι μια ταινία μπορεί να σου αφήσει μια έντονη ανάμνηση λόγω μιας σκηνής ενώ η υπόλοιπη μπορεί να είναι αδιάφορη, αλλά νομίζω ότι αυτό πρέπει να το λάβει κανείς υπόψη για να την κρίνει συνολικά και να επικοινωνήσει την εμπειρία του με άλλους. Μιλάμε για μια ταινία που κρατάει πάνω από 3 ώρες και οι 2 δεν βλέπονται. Είδα τη σκηνή του βυθίσματος και το τέλος απ' όσο θυμάμαι, και όντως εκεί βελτιώνεται, αλλά όταν έχουν προηγηθεί 2 ώρες που κάνουν την Disney να μοιάζει να απευθύνεται σε πολύ πιο ώριμους ανθρώπους (πάλι αδικώ πολύ τη Disney), δεν γίνεται απλώς να το παραβλέψω, γιατί εκείνο είναι το πραγματικό focus της ταινίας. Και όταν έχεις ήδη πειστεί ότι βλέπεις μια αδιανόητη βλακεία, αυτό αποδυναμώνει και οποιοδήποτε καλό φινάλε μπορεί να υπάρχει στην πορεία. Αλήθεια, είτε το setting είναι απλώς ένα πρόσχημα για να δείξουν φθηνό και πιασάρικο (όχι σε εμένα) romance, είτε ο μόνος τρόπος να γυριστεί τότε μια ταινία με αυτό το setting από παραγωγή τέτοιου βελινεκούς, ήταν να την πνίξουν σε χολιγουντιανά tropes σε βαθμό που να μην βλέπεται από οποιονδήποτε δεν είναι μαθημένος στο να βλέπει τα πράγματα μέσα από αυτά τα συγκεκριμένα tropes, και βλέπει ταινίες ακριβώς περιμένοντας να δει αυτά. Πάλι αναπόφευκτα μου έρχεται η σύνδεση με παιδικές ταινίες animation, γιατί έτσι μπορώ να εξηγήσω γιατί η συγκεκριμένη "ενήλικη" ταινία ήταν τόσο μα τόσο δημοφιλής στα κορίτσια του δημοτικού ακόμα και σχεδόν 10 χρόνια μετά. Γιατί ακολουθεί ακριβώς την ίδια δομή με ένα "παιδικό", που όμως έχει και τη...γνωστή σκηνή που κάνει τα παιδιά να νιώθουν πιο ενήλικα που την έχουν δει.
 

 

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που με βρίσκει σύμφωνο. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σε αυτό για τα μηνύματα που είναι πιο απλουστευμένα και προσιτά. Θεωρώ ότι είναι εξίσου θεμιτό ένα απλό, αλλά δυνατό μήνυμα, με ένα πολύ πιο περίπλοκο αφήγημα με βαθύτερα νήματα προς εξερεύνηση. Ακόμα και ένα τελείως κλισέ μήνυμα του στυλ "η φιλία πάντα νικά" είναι θετικό και μπορεί να ενθουσιάσει, όσο η εκτέλεση είναι δυνατή και heartfelt. Παρατηρώ ότι πολλές φορές το κοινό προσπαθεί να φανεί "ψαγμένο" αποστραγγίζοντας τελείως ανύπαρκτα μηνύματα από έργα, δίνοντάς τους μια κούφια υπόσταση, ενώ συνήθως το "ζουμί" είναι αλλού και επίσης πολύ πιο απλό, μα συνάμα και πιο ουσιαστικό, στοχευμένο, δυνατό. Σαφώς και μας αρέσει όταν ένα έργο καταφέρνει να δώσει κάτι πιο περίπλοκο, πιο βαθύ, μια τροφή για σκέψη, παρολ'αυτά νιώθω ότι ακόμη κι αυτά τα απλά μηνύματα μπορούν να είναι πανέμορφα και νομίζω ότι ίσως τα προτιμώ κιόλας, γιατί στην τελική αυτά πορώνουν και ενθουσιάζουν.

 

Δύο χαζά, απλοικά παραδείγματα με άνιμε κιόλας:

 

  • Για άτομο που προσπάθησε να δώσει νόημα εκεί που δεν υπήρχε, ένας συμμαθητής στο λύκειο που πήγαινα που είχε δει SAO, θεωρούσε ότι η σκηνή που ο Κίριτο πεθαίνει αλλά ζει και καταφέρνει να σκοτώσει τον τελικό μπος για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά το πως η Άσουνα κατάφερε να επιβιώσει ακόμη κι αν είχε πράγματι πεθάνει στα χέρια του Κίριτο, ήταν τόσο γεμάτα με νόημα. Δεν έλεγε καν τι ακριβώς έβρισκε ουσιαστικό στη σκηνή, αλλά επέμενε πως έχει βαθύ νόημα το οποίο δεν καταλαβαίναμε οι υπόλοιποι. Προφανώς, αν κάποιος το έχει δει, μπορεί να καταλάβει ότι δεν είχε καμία απολύτως αξία.
  • Για έργο που έχει ένα απλό μήνυμα, αλλά στο παρουσιάζει τόσο δυνατά που σε πείθει τελείως, ας πάρουμε το Fullmetal Alchemist, το Brotherhood. Το τελικό μήνυμα είναι κυριολεκτικά "friendship", αλλά πράγματι σου το έχει παρουσιάσει τόσο δυνατά και πειστικά σε όλο το έργο, που λες "ΝΑΙ!". Εκεί που (σοβαρά σποιλέρ τέλους)
    Spoiler:
    Τόσο απλό, μα τόσο εξαιρετικό. Φυσικά, το έργο είχε πολύ πιο πολύπλοκες ιδέες και καταστάσεις να δείξει σε όλη τη διάρκειά του, αλλά ο απόηχος που αφήνει ως σύνολο τελικά είναι τόσο απλός, τόσο βασικός, τόσο δυνατός.

Συνήθως εκεί η απάντηση είναι κατά πόσο ο καλλιτέχνης έχει έλεγχο της κατάστασης και ξέρει να χρησιμοποιεί κατάλληλα τα εικαστικά μέσα για το κάθε τι. Από εκεί και πέρα όμως, ο θεατής έχει πάντα την ικανότητα και το δικαίωμα να αποκομίζει ό,τι θέλει εκείνος από αυτό που βλέπει. Αυτό μπορεί πολλές φορές να μην έχει καμία σχέση με τις προθέσεις του δημιουργού. Δεν απαγορεύεται κανείς να αποστάξει μια καλή σκέψη η εμπειρία από ένα σκάρτο έργο, και δεν το βρίσκω και απολύτως απίθανο. Μάλιστα, οι πιο ενδιαφέρουσες αισθητικές συζητήσεις μπορεί να προκύψουν μέσα από έργα που κατά κοινή ομολογία είναι trash. Άραγε αυτό τα καθιστά κρυφά αριστουργήματα; Είναι πολύπλοκη συζήτηση. Σημασία έχει ότι έχουν τη δυνατότητα να σε φέρουν σε αυτό το σημείο εκεί που κάτι άλλο μπορεί να σε κάνει να πεις ότι είναι τέλειο αλλά να μείνεις με ένα κενό. Συμφωνώ ότι ο συμμαθητής σου προβάλλει δικές του προσδοκίες που αυτοεπιβεβαιώνονται πάνω σε ένα άθλιο anime (έχω δει τουλάχιστον ένα επεισόδιο, ίσως περισσότερα οπότε κάτι ξέρω), αλλά αν όντως μπόρεσε να αποκομίσει κάτι αληθινό από αυτό, το αποδέχομαι ως δική του εμπειρία, αυτό δε σημαίνει ότι θα αναθεωρήσουμε για το SAO, όπως δεν θα αναθεωρήσω για τον Τιτανικό. Τώρα όσο για το brotherhood, έχω καλές αναμνήσεις από το παλιό FMA, αλλά στο Βrotherhood βαρέθηκα γρήγορα. Δε θυμάμαι ακριβώς γιατί, αλλά μου φαινόταν λιγότερο προσβάσιμο από το παλιό, ίσως η διαφορά ηλικίας απλά έκανε τη διαφορά.


O6rrvsU.jpg


#91774 ge0__

ge0__

    Starting...

  • Members
  • 28 posts

Posted 03 June 2021 - 05:07

Youtube Video


Edited by Hazuki, 03 June 2021 - 09:03.
Added youtube tags


#91775 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 03 June 2021 - 09:32

Γενικα και ο ΛΔΜ και ο ειτζελ.τζε φασκουν και αντιφάσκουν, με εχουν μπερδεψει με το τι πραγματικα πιστευουν

 

Ο ΛΔΜ λέει ότι

"τωρα δε βγαζουν τιποτα καλο/οτι καλη σειρα/ταινια υπάρχει θα είναι μια παγερή, κρύα ταινία με χαρακτήρες που έχουν ψυχολογικά.",
"Τώρα οι ταινιες και οι σειρες ειναι φαση με ψυχρα χρωματα, εντονες σκιές με αποτελεσμα να προδιδουν το τι θα δεις στην ταινια.",
"τωρα, όλα είναι παγερά και αδιάφορα."

και μετά τελικά λέει ότι τελικά δεν είναι προβλέψιμες σεναριακά..

 

Ο άλλος λέει ότι

"Αυτοί που λένε ότι ο Τιτανικός είναι γλυκανάλατο έργο για κοπέλες είναι βλάκες ή άνθρωποι που δεν μπορούν να νιώσουν."

 

και μετά από λίγο καταλήγει ότι τελικά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι για πέταμα...

 

 

Και γω ένιωσα γλυκιά νοσταλγία όταν είδα τα pre rendered backgrounds στο link του LDM/Erudinam, (ειδικα με FFIX που το δευτερο νομιζω ειναι η σκηνη που μπαινει ο Vivi, με resi3, και εννοείται με Legend of Dragoon), αλλα δεν κανω ετσι.



#91776 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 03 June 2021 - 12:11

ναι γιατι λεω οτι σκηνοθετικα ειναι αδιαφορες.οι φωτισμοι και τα χρωματα, μου προδιδουν οτι η ταινια θα εχει πολλες φορες κατι σκοτεινο ή ακραιο. (βια πραγματικοτητα) κλπ. οποτε αν ξαφνικα δω μια ακραια σκηνη, ειναι σαν να την περιμενω. δηλαδη δεν σοκαρει.

 

 

ενω στις ταινιες του 90s οι ταινιες ηταν πιο απλες οπτικα, με αποτελεσμμα οταν συνεβαινε κατι ακραιο, καπως εγραφε η αντιθεση πιο εντονα. Ισως επειδη τα απλα χρωματα να κανουν κατι να φαινεται πιο καθημερινο, ισως πιο αθωο και ξαφνικα οταν γίνεται κατι ακραιο, γράφει παραπανω.

 

ακομη δηλαδη και σε σαπουνοπερες, (βλεπε Καρουζελ) οταν συνεβαινε κατι ακραιο αμεσως εγραφε πολυ η αντιθεση.


Edited by Erudinam, 03 June 2021 - 12:13.

wdasa.png


#91777 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 03 June 2021 - 12:26

Στα περί ιστορικής ακεραιότητας της βύθισης του Τιτανικού μέχρι και σήμερα δεν είναι 100% σίγουροι πως το σκαρί κόπηκε πριν η αφού βυθίστηκε εντελώς στη θάλασσα. Ο Κάμερον, μεγάλος λάτρης των ναυαγίων ήταν μαζί με την ομάδα που ανακάλυψε το ναυάγιο και έκανε έρευνα πάνω σε αυτό όταν έκανε την ταινια νομίζω. Αν δεν κάνω λάθος συνεχίζει ακόμα να συμμετέχει ενεργά στις έρευνες γιατί έχω δει κάποια ντοκιμαντέρ με τον ίδιο εκει.
Φυσικά όμως κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως τα γεγονότα έγιναν έτσι γιατί ότι γνωρίζουμε βασίζονται σε μαρτυρίες των επιζώντων και όταν έχεις να κάνεις με ένα τέτοιο έντονο συμβάν μπορεί να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο τι μπορεί να θυμάται κάποιος.
Τώρα για τη παρελθοντολαγνεια μπορώ να βρω τον εαυτό μου να βλέπει παλιές σειρές ξανά και ξανά αλλά όχι επειδή νομίζω πως είναι καλύτερες αλλά απλά επειδή ψυχολογικά νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια στο να βλέπω κάτι που ήδη ξέρω συν του ότι βαριέμαι πλέον να ψάχνω γιατί δουλεύω πολλές ώρες.(οκ, κυρίως βαριέμαι)
Παιχνίδια πάλι δεν έχω κανένα θέμα, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρωνω. Ανάθεμα το switch που όλα τα παιχνίδια είναι πανάκριβα και μου τη σπάει βέβαια.

#91778 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 03 June 2021 - 12:59

Μα σε όλα υπερέβαλες, όταν λες ότι είναι ταινιάρα και ότι δεν απευθύνεται σε... κοπέλες, και τώρα ουσιαστικά λες ότι το 80% της ταινίας είναι σκουπίδι αλλά έχει ιστορικό setting και κάποιες αποσπασματικές σκηνές που αξίζουν. Δεν γίνεται να κρίνεις μια ταινία αγνοώντας το μεγαλύτερο μέρος της. Αναγνωρίζω βέβαια ότι μια ταινία μπορεί να σου αφήσει μια έντονη ανάμνηση λόγω μιας σκηνής ενώ η υπόλοιπη μπορεί να είναι αδιάφορη, αλλά νομίζω ότι αυτό πρέπει να το λάβει κανείς υπόψη για να την κρίνει συνολικά και να επικοινωνήσει την εμπειρία του με άλλους. Μιλάμε για μια ταινία που κρατάει πάνω από 3 ώρες και οι 2 δεν βλέπονται. Είδα τη σκηνή του βυθίσματος και το τέλος απ' όσο θυμάμαι, και όντως εκεί βελτιώνεται, αλλά όταν έχουν προηγηθεί 2 ώρες που κάνουν την Disney να μοιάζει να απευθύνεται σε πολύ πιο ώριμους ανθρώπους (πάλι αδικώ πολύ τη Disney), δεν γίνεται απλώς να το παραβλέψω, γιατί εκείνο είναι το πραγματικό focus της ταινίας. Και όταν έχεις ήδη πειστεί ότι βλέπεις μια αδιανόητη βλακεία, αυτό αποδυναμώνει και οποιοδήποτε καλό φινάλε μπορεί να υπάρχει στην πορεία. Αλήθεια, είτε το setting είναι απλώς ένα πρόσχημα για να δείξουν φθηνό και πιασάρικο (όχι σε εμένα) romance, είτε ο μόνος τρόπος να γυριστεί τότε μια ταινία με αυτό το setting από παραγωγή τέτοιου βελινεκούς, ήταν να την πνίξουν σε χολιγουντιανά tropes σε βαθμό που να μην βλέπεται από οποιονδήποτε δεν είναι μαθημένος στο να βλέπει τα πράγματα μέσα από αυτά τα συγκεκριμένα tropes, και βλέπει ταινίες ακριβώς περιμένοντας να δει αυτά. Πάλι αναπόφευκτα μου έρχεται η σύνδεση με παιδικές ταινίες animation, γιατί έτσι μπορώ να εξηγήσω γιατί η συγκεκριμένη "ενήλικη" ταινία ήταν τόσο μα τόσο δημοφιλής στα κορίτσια του δημοτικού ακόμα και σχεδόν 10 χρόνια μετά. Γιατί ακολουθεί ακριβώς την ίδια δομή με ένα "παιδικό", που όμως έχει και τη...γνωστή σκηνή που κάνει τα παιδιά να νιώθουν πιο ενήλικα που την έχουν δει.


Ο άλλος λέει ότι

Quote

"Αυτοί που λένε ότι ο Τιτανικός είναι γλυκανάλατο έργο για κοπέλες είναι βλάκες ή άνθρωποι που δεν μπορούν να νιώσουν."

 

και μετά από λίγο καταλήγει ότι τελικά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι για πέταμα...


Βρε ξεκολλήστε, αυτό το είπα εξαρχής από το πρώτο μου ποστ, ότι όλο το πρώτο μισό είναι βλακεία. Συγκεκριμένα, το είχα ξεκαθαρίσει εδώ "Βασικά, το πρώτο μισό είναι πολύ γλυκανάλατο και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (το ρομάντζο, like ok), αλλά εκεί που ξεκινά η βύθιση, έδωσαν ρέστα όλοι."

Από εκεί και πέρα, πράγματι νιώθω ότι όσοι περιορίζουν την αξία του έργου σε "γλυκανάλατο δράμα που στοχεύει σε κοπέλες" (γιατί το έχω ακούσει αρκετές φορές) δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα υπόλοιπα κομμάτια που είναι απλά τόσο κουλ εμπειρία για να παραλειφθούν από την ταμπέλα. Όπως λες, Kamui, πράγματι η βύθιση ήταν μια τόσο έντονη ανάμνηση που θεωρώ ότι αξίζει να τη δει κάποιος, ακόμα κι αν πρέπει πρώτα να καθίσει να δει όλη τη σαβούρα (και μπορεί να του αρέσει κιόλας, ποτέ δεν ξέρεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση όλο το έργο θα ήταν entertaining). Νιώθω ότι αυτές οι λίγες σκηνές είναι τόσο καλές για να παραβλεφθεί το υπόλοιπο έργο. Και όχι, δεν νομίζω ότι η αρχική σαβούρα αποδυναμώνει τη συνέχεια (από την προσωπική εμπειρία μου δηλαδή). Ίσως εγώ να έκανα μια ξεκάθαρη διάκριση εν τέλει και είπα "άλλο το ένα, άλλο το άλλο", διαχωρίζοντας το δράμα από το ρομάντζο, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο είναι εν τέλει το φόκους, τι να πω. Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος απλά να δει μόνο τη βύθιση σε κάποιο κλιπ, αλλά νιώθω πως δεν θα υπήρχε το κάποιο χτίσιμο που έδειξαν, δηλαδή την αντίθεση της ζωής πάνω στο καράβι πριν και το πως διαταράχθηκε ο κόσμος τους όλος με το που συγκρούστηκαν στο παγόβουνο.

 

 

Είναι σαν το Your Lie in April, το οποίο είναι ανυπόφορα σαχλό και γελοίο ("χιούμορ" γαρ) σε μεγάλο μέρος του. Εντούτοις, έχει ορισμένες πολύ καλά εκτελεσμένες σκηνές, ειδικά όσον αφορούσε στην ανικανότητα του Kousei να ακούσει και να παίξει το πιάνο, είχε έναν καλό χαρακτήρα (Tsubaki), είχε καλή κλασσική μουσική και το φινάλε ήταν πανέμορφο οπτικά. Ε, γι' αυτά τα κομμάτια το έχω προτείνει σε άλλους. Σαν να λέμε σε ορισμένους τομείς παίρνει 2/10, σε άλλους 9/10. Θεωρώ ότι, έστω για αυτές τις κάποιες σκηνές, κάτι έχει να πει το έργο και αξίζει να το δει κάποιος. Ακριβώς αυτό είναι και το αίσθημα που έχω για τον Τιτανικό. Είναι απλά τόσο δυνατές οι σκηνές της βύθισης που αξίζει να το δει κάποιος. Αυτή η ταινία έχει κάτι να προσφέρει.

 

 

 

Δεν απαγορεύεται κανείς να αποστάξει μια καλή σκέψη η εμπειρία από ένα σκάρτο έργο, και δεν το βρίσκω και απολύτως απίθανο. Μάλιστα, οι πιο ενδιαφέρουσες αισθητικές συζητήσεις μπορεί να προκύψουν μέσα από έργα που κατά κοινή ομολογία είναι trash. Άραγε αυτό τα καθιστά κρυφά αριστουργήματα; Είναι πολύπλοκη συζήτηση. Σημασία έχει ότι έχουν τη δυνατότητα να σε φέρουν σε αυτό το σημείο εκεί που κάτι άλλο μπορεί να σε κάνει να πεις ότι είναι τέλειο αλλά να μείνεις με ένα κενό. 

 

Φυσικά, εξάλλου ο καθένας κατανοεί κάτι διαφορετικό. Συμφωνώ με όσα λες στην παράγραφο (εκτός από το Brotherhood, εγώ υπερλάτρεψα :canthelp:). Το θέμα, όμως, είναι όταν γίνεται μια εγκεφαλική προσπάθεια να βρουν ένα νόημα, ίσως για να φανούν ψαγμένοι, ίσως για να νιώσουν ότι εν τέλει δεν σπατάλησαν τον χρόνο τους. Ας μιλάμε για όμορφα μηνύματα και ωραίες εμπειρίες μόνο όταν πράγματι τα νιώθουμε και όταν πιστεύουμε ότι κάτι είχε να πει. Το να εφευρίσκουμε ιδέες και μηνύματα βασισμένοι σε tropes ίσα ίσα για να πούμε ότι είχε πράγματι ένα κάποιο νόημα είναι ανούσιο και καθόλου εποικοδομητικό.

 

 

 

Στα περί ιστορικής ακεραιότητας της βύθισης του Τιτανικού μέχρι και σήμερα δεν είναι 100% σίγουροι πως το σκαρί κόπηκε πριν η αφού βυθίστηκε εντελώς στη θάλασσα. Ο Κάμερον, μεγάλος λάτρης των ναυαγίων ήταν μαζί με την ομάδα που ανακάλυψε το ναυάγιο και έκανε έρευνα πάνω σε αυτό όταν έκανε την ταινια νομίζω. Αν δεν κάνω λάθος συνεχίζει ακόμα να συμμετέχει ενεργά στις έρευνες γιατί έχω δει κάποια ντοκιμαντέρ με τον ίδιο εκει.

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες  :riiight:


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91779 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 03 June 2021 - 13:54

 

Βρε ξεκολλήστε, αυτό το είπα εξαρχής από το πρώτο μου ποστ, ότι όλο το πρώτο μισό είναι βλακεία. Συγκεκριμένα, το είχα ξεκαθαρίσει εδώ "Βασικά, το πρώτο μισό είναι πολύ γλυκανάλατο και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (το ρομάντζο, like ok), αλλά εκεί που ξεκινά η βύθιση, έδωσαν ρέστα όλοι."

Από εκεί και πέρα, πράγματι νιώθω ότι όσοι περιορίζουν την αξία του έργου σε "γλυκανάλατο δράμα που στοχεύει σε κοπέλες" (γιατί το έχω ακούσει αρκετές φορές) δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα υπόλοιπα κομμάτια που είναι απλά τόσο κουλ εμπειρία για να παραλειφθούν από την ταμπέλα. Όπως λες, Kamui, πράγματι η βύθιση ήταν μια τόσο έντονη ανάμνηση που θεωρώ ότι αξίζει να τη δει κάποιος, ακόμα κι αν πρέπει πρώτα να καθίσει να δει όλη τη σαβούρα (και μπορεί να του αρέσει κιόλας, ποτέ δεν ξέρεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση όλο το έργο θα ήταν entertaining). Νιώθω ότι αυτές οι λίγες σκηνές είναι τόσο καλές για να παραβλεφθεί το υπόλοιπο έργο. Και όχι, δεν νομίζω ότι η αρχική σαβούρα αποδυναμώνει τη συνέχεια (από την προσωπική εμπειρία μου δηλαδή). Ίσως εγώ να έκανα μια ξεκάθαρη διάκριση εν τέλει και είπα "άλλο το ένα, άλλο το άλλο", διαχωρίζοντας το δράμα από το ρομάντζο, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο είναι εν τέλει το φόκους, τι να πω. Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος απλά να δει μόνο τη βύθιση σε κάποιο κλιπ, αλλά νιώθω πως δεν θα υπήρχε το κάποιο χτίσιμο που έδειξαν, δηλαδή την αντίθεση της ζωής πάνω στο καράβι πριν και το πως διαταράχθηκε ο κόσμος τους όλος με το που συγκρούστηκαν στο παγόβουνο.

 

 

Είναι σαν το Your Lie in April, το οποίο είναι ανυπόφορα σαχλό και γελοίο ("χιούμορ" γαρ) σε μεγάλο μέρος του. Εντούτοις, έχει ορισμένες πολύ καλά εκτελεσμένες σκηνές, ειδικά όσον αφορούσε στην ανικανότητα του Kousei να ακούσει και να παίξει το πιάνο, είχε έναν καλό χαρακτήρα (Tsubaki), είχε καλή κλασσική μουσική και το φινάλε ήταν πανέμορφο οπτικά. Ε, γι' αυτά τα κομμάτια το έχω προτείνει σε άλλους. Σαν να λέμε σε ορισμένους τομείς παίρνει 2/10, σε άλλους 9/10. Θεωρώ ότι, έστω για αυτές τις κάποιες σκηνές, κάτι έχει να πει το έργο και αξίζει να το δει κάποιος. Ακριβώς αυτό είναι και το αίσθημα που έχω για τον Τιτανικό. Είναι απλά τόσο δυνατές οι σκηνές της βύθισης που αξίζει να το δει κάποιος. Αυτή η ταινία έχει κάτι να προσφέρει.

Ε μα κι εσύ τώρα έχεις βαλθεί να μου πατήσεις όλα τα triggers! Δεν ξέρω αν έχεις δει τα posts μου για το συγκεκριμένο anime, (δεν έχω δει και πολλά, αλλά τα πετυχαίνεις διάνα) αλλά πράγματι αυτό είναι που ξεχωρίζει ένα απολύτως αδιάφορο έργο από ένα memorably άθλιο έργο. Γιατί μπορείς να δεις ότι υπάρχει ένα potential, και ότι έχεις κάποιους λόγους να ασχοληθείς, αλλά ταυτόχρονα σε αναγκάζει να υποστείς έναν οχετό σάχλας που δεν γίνεται απλώς να το διαχωρίσεις από το σύνολο. Στο φινάλε 2/10 και 9/10 βγάζει 5/10. Το προτείνεις εύκολα; Έγω δεν θα το πρότεινα σε κανέναν, εκτός αν ίσως έχει εξαντλήσει πρώτα οτιδήποτε καλό υπάρχει, πράγμα απίθανο. Το συγκεκριμένο anime ήταν αποστολή αυτοκαταστροφής, και το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό εμφανώς δεν προκύπτει από καμία καθαρά ατομική παρορμητική πρωτοβουλία, αλλά από μια αντίληψη ότι "έτσι πρέπει να είναι για να κάνει επιτυχία", όπως και ο Τιτανικός. Ενώ θα μπορούσαν να κόψουν τον μισό τηλεοπτικό χρόνο για να φτιάξουν ένα καλό και μετρημένο δράμα, προτίμησαν να το γεμίσουν από slapstick σαχλαμάρες, για να είναι "anime", για να μην μας πέσει βαρύ, για να αρέσει "σε όλους"! Τι σημασία έχει αν δεν έχουμε καμία απολύτως αίσθηση του χιούμορ και απλώς ανασκευάζουμε tropes που τα έχουμε κάνει copy paste από το πιο generic anime στον κόσμο; Εκεί βλέπεις την ουσιαστική δειλία και την αδυναμία των καλλιτεχνών που συνεργάζονται με μεγάλες παραγωγές που τους καπελώνουν ή που απλώς είναι τόσο εθισμένοι στο pulp fiction που αδυνατούν να φτιάξουν οτιδήποτε αυτόνομο από συγκεκριμένα tropes. Γιατί δεν έχουν άλλες αναφορές, οπότε νομίζουν ότι για να φτιάξεις τέχνη πρέπει απλώς να ακολουθείς τους πετυχημένους του είδους με το οποίο ασχολείσαι. Εγώ δεν άντεξα να το δω το συγκεκριμένο anime, παρόλο που το σκεφτόμουν και εν μέρει ήθελα να το κάνω, γιατί δεν ήθελα απλώς να προσπεράσω ένα υπερβολικά μεγάλο μέρος του που ήταν αθλίως παρουσιασμένο και φυσικά και αποδυνάμωνε το υπόλοιπο.


O6rrvsU.jpg


#91780 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 03 June 2021 - 17:42

Guys Πληγώθηκα πρώτη φορά από κώδικα.
Έφτιαξα ένα billing σύστημα και είχε κατακαρασπάσει.

Το χειρότερο είναι ότι ενώ αναζητούσα στην βάση για δεδομένα επί 2 μέρες τελικά ήταν όλα κομπλέ .....



#91781 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 03 June 2021 - 19:18

Δεν καταλαβαίνω τελικά έχεις πρόβλημα ή όχι, τι είχε κατακαρασπάσει;


rsrGbGx.gif

#91782 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 03 June 2021 - 19:51

 

 

Δεν ξέρω αν έχεις δει τα posts μου για το συγκεκριμένο anime, (δεν έχω δει και πολλά, αλλά τα πετυχαίνεις διάνα) αλλά πράγματι αυτό είναι που ξεχωρίζει ένα απολύτως αδιάφορο έργο από ένα memorably άθλιο έργο.

 

Για το SAO δεν είχα ιδέα, για το FMA υπέθεσα ότι θα το είχες δει (και μάλιστα δεν με εξέπληξε που προτίμησες το αρχικό (δεν το έχω δει ακόμα, αλλά ξέρω ότι η θεματολογία είναι διαφορετική)), αλλά ναι, για το your lie πράγματι είχα διαβάσει τα σχόλιά σου και τα θυμόμουν γιατί με έβρισκαν αρκετά σύμφωνο. Αυτός είναι και ο λόγος που ανέφερα το συγκεκριμένο έργο.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91783 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 04 June 2021 - 09:55

οσο για τα ανιμε, αν και δεν ειμαι ειδικος γιατι δεν εχω δει πολλα, μπορω να πω οτι αυτα που εγιναν 90s ειχαν καλυτερη σκηνοθεσια και παραπανω λεπτομερεια στο σχεδιασμο. Εδικα αν συγκρινουμε το dragon ball z με το super ή τα πρωτα επεισοδια του one piece με τα τωρινα.

 

 

ακομη και αλλα ανιμε που βγαινουν, απλα δεν με τραβανε. ακομη και σε καινουργια ανιμε με καλο σχεδιασμο παλι κατι δεν μου αρεσει.


wdasa.png


#91784 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 04 June 2021 - 19:20

Δε σου αρέσει γιατί γέρασες. Ρε φίλε ασχολεισαι και με θεατρο υποτιθεται, dragon ball και σκηνοθεσια δεν ξερω αν πανε μαζι. Επισης, σιγουρα δεν εχει νόημα να συγκρίνεις το άρμεγμα που έγινε στο db με οτιδήποτε, για να αποδειξεις καποιο point. Όχι πως το db ήταν ποτέ κανά παράδειγμα εκλεπτισμένης τέχνης..

 

Το One Piece βγήκε τον Οκτώμβρη του 1999. Μόνο τα πρώτα 8 επεισόδια βγήκαν στη δεκατία του 90. Όλα τα άλλα είναι 2000 και μετά.

 

Εγώ πάλι είδα μια ταινία του 95 προχτες, το La Haine. Η ταινία ήταν σκοτεινή και μαύρη από την αρχή μέχρι το τέλος. Σίγουρα δεν ήταν λιγότερο σοκαριστική επειδή θα μπορούσε να περιμένει κάποιος το τι θα δει. Αντιθέτως, είναι τρομακτικό πως αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν (μέσα σε έναν χρόνο μου έρχονται δύο περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν στο τμήμα, στη χωρα μας, ετσι; ), με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και υπάρχουν όντως άνθρωποι που ζούνε έτσι. Επίκαιρη (δυστυχως) ακόμα και σήμερα.

 

Βλέπεις τιποτα αλλο περα απο blockbusters ρε μπρο;

 

Youtube Video



#91785 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 04 June 2021 - 21:52

Δεν καταλαβαίνω τελικά έχεις πρόβλημα ή όχι, τι είχε κατακαρασπάσει;

Είχε σπάσει ένα Homebrewed cueing σύστημα το οποίο θέλαμε να το αντικαταστήσουμε. Παράλληλα έφαγα 2 μέρες για να βρώ σε ποια εστιατόρια είχαν σταλεί τιμολόγια επειδή δεν υπήρχε γραμμή documentation.
Μου σκάγαν errors ένα σωρό και είχα πολλάπλά timeouts λόγο ότι το cueing σύστημα βασιζόταν σε Http και ήταν προχειρογραμμένο.

Ευτυχώς το laravel έχει το δικό του μηχανισμό με jobs έτσι ήταν copy paste εργασία και να στήσω SQS.

 

 

In the meantime σκεύτομαι να ανοίξω μπουγατσοπωλείο στο Μενίδι. Άραγε να αξίζει;

Η ιδεα είναι να πουλάω είτε ψημμένη είτε σε πακέτο για να την ψήνεις στο σπίτι σου.


Edited by pc_magas, 04 June 2021 - 21:56.