Vectra σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σου να πιστεύεις. Disclaimer απαραίτητο θεωρώ εγώ.
Από κει και πέρα διαφωνώ κάθετα και οριζόντια μαζί σου ότι οι άθεοι έχουν πίστη στη θεωρία του Δαρβίνου ή το big bang theory ή στην βαρύτητα ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο. Μιλάμε για επιστημονικές θεωρίες που κανένας άθεος ή επιστήμονας ή οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν "πιστεύει" τυφλά. Πρόκειται για θεωρίες που προέρχονται από χρόνια επιστημονικής εργασίας και επιστημονικών ευρημάτων. Η επιστήμη βασίζεται πάνω σε θεωρίες, τις οποίες μετέπειτα προσπαθεί να αποδείξει και τις οποίες δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταρρίψει όταν έρχονται στο φως νέα στοιχεία.
Από κει και πέρα δεν μπορείς να αποδείξεις ότι κάτι δεν υπάρχει (βλέπε τη θεωρία του αόρατου ροζ μονόκερου) μόνο ότι κάτι υπάρχει.
Επίσης κανένας δεν πιστεύει στο μακαρονοτέρας, πρόκειται για εύρημα προκειμένου να αντιταχθούν κάποιοι στην πίεση του κινήματος των Δημιουργιστών, οι οποίοι προσπάθησαν και πέτυχαν σε αρκετά σχολεία της Αμερικής να διδάσκεται η θεωρία του Δημιουργισμού στο μάθημα της Βιολογίας ως επιστημονική θεωρία παρόλο που επιστημονικά έχει καταρριφθεί ξανά και ξανά και ξανά.
Τέλος, κάθε θρησκεία κουβαλάει μαζί της και πολιτισμικά στοιχεία, τα οποία καλώς ή κακώς καταλήγουν να επηρεάζουν μια κοινωνία και να καταπιέζουν μερίδες ανθρώπων. Καταλαβαίνω, παρόλο που δεν ενστερνίζομαι, την ανάγκη κάποιου ανθρώπου να βρίσκει συναισθηματικό και πνευματικό καταφύγιο στην υπάρξη κάποιας ανώτερης οντότητας όμως αυτό θα έπρεπε να είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και όχι όχημα καταπίεσης κοινωνικών ομάδων. Θα σεβαστώ το δικαίωμα του οποιοδήποτε να πιστεύει ότι είναι κακό να είναι ο ίδιος ομοφυλόφιλος γιατί του το επιτάσσει η πίστη του σε κάποια ανώτερη δύναμη. Δεν θα σεβαστώ κανέναν που προσπαθεί να πείσει μια ολόκληρη κοινωνία ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι μιάσματα που δεν θα έπρεπε να έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα με όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό γατί του το επιτάσσει η πίστη του σε κάποια ανώτερη δύναμη. Θα σεβαστώ το δικαίωμα κάποιου να μην βρίζει τα θεία διότι ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βλασφημία. Δεν θα σεβαστώ κανέναν που αναγκάζει άσχετους ανθρώπους να μην βρίζουν κάτι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βλασφημία (βλέπε υπόθεση Πάτερ Παστίτσιου)
Και εκεί μπαίνει η απαίτηση κάθε άθεου, αγνωστικιστή ή απλά secularist που απαιτεί διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους και ανεξιθρησκεία στην ουσία της. Σέβομαι το δικαίωμα σου να πιστεύεις όχι όμως αυτά που πιστεύεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι θρησκευόμενοι και μη για να προχωρήσουμε σε κοινωνίες πραγματικής ισότητας και ισονομίας.
εδω καπου να πω οτι και εγω της θεωριας της εξελιξης ειμαι και του big bang..για ονομα αν πιστευα για νερο και χωμα σαν την ασλανιδου
...
οσο για το μακαρονοτερας το ειπα ποιο πολυ για αστειο...γνωριζω το origin του ..μαλλον δεν το εγραψα καλα αυτο που ειπα..
οσο για την παραγραφο που εγραψες..
"Τέλος, κάθε θρησκεία.......... ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βλασφημία (βλέπε υπόθεση Πάτερ Παστίτσιου)"
με βρισκεις συμφωνω σε ολα...τι ειπα λαθος και δεν το καταλαβα...?