Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#82261 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 July 2015 - 15:48

σιγουρα οι εταιροι ειναι προετοιμασμενοι για μια εξοδο χωρας οπως η ελλαδα..αλλα δεν βλεπω καμια λογικη σε αυτο...καθαρα απο αποψη image ειναι λαθος..ναι πολλοι ευρωπαιοι πολιτες ειναι κατα μας αλλα υπαρχουν και πολυ υπερ μας...οι εταιροι εχουν δειξει οτι ξερουν πολιτικα καλα οικονομικη πολιτικη και δημοσιονομικα,αλλα απο κοινονικη πολιτικη και ανθρωπιστικη κριση δεν σκαμπαζουν...γνωμη μου ειναι οτι σε περιπτωση εξοδου οι κοινωνικες και πολιτικες αναταραχες σε καθε μια απο τις χωρες θα ειναι μεγαλες....

απο αποψη οικονομικων θα εχουν μεγαλο καζο..πολλα λεφτα χαμενα απο πολες μεριες...

αλλα ακομα και στο πολιτικο κομματι θα εχουν επιπτωσης..και ατομικες μαλιστα μερκελ ραχοι γιουνγκερ θα φανε μεγαλη σφαλιαρα....

ειναι οι ιδιοι κυκλοι που οδηγησαν την Ουκρανια σε πολεμο με τη Ρωσια. Αν τα καταφεραν να το κανουν αυτο για δυο αδελφικες μεταξυ τους χωρες,οδηγοντας την Ουκρανια σε φασιστικη κυβερνηση που θετει παρανομο το Κομμουνιστικο Κομμα τους, τοτε δεν τους πολυνοιαζει τι θα γινει στην Ελλαδα. Ισα ισα, θα τους βολευε η Χρυση Αυγη στην εξουσια

#82262 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 08 July 2015 - 16:40

Tελικα κανεις δεν ειναι σιγουρος για τα αποτελεσματα ενος νεου νομισματος, χρειαζεται να μαθουμε; :P

Το να βγει μια χώρα από νομισματική ένωση και να πάει ξανά σε εθνικό νόμισμα και χρεοκοπία δεν έχει ξανασυμβεί από όσο γνωρίζω, τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να προβλέψεις τι ακριβώς θα γίνει και εξαρτάται και πολύ από τις επιλογές που θα κάνει η κυβέρνηση, ειδικά τον πρώτο καιρό.

Edited by Gilmaru, 08 July 2015 - 16:58.

#82263 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 08 July 2015 - 17:50

ειναι οι ιδιοι κυκλοι που οδηγησαν την Ουκρανια σε πολεμο με τη Ρωσια. Αν τα καταφεραν να το κανουν αυτο για δυο αδελφικες μεταξυ τους χωρες,οδηγοντας την Ουκρανια σε φασιστικη κυβερνηση που θετει παρανομο το Κομμουνιστικο Κομμα τους, τοτε δεν τους πολυνοιαζει τι θα γινει στην Ελλαδα. Ισα ισα, θα τους βολευε η Χρυση Αυγη στην εξουσια

το θεμα ρωσσια-ουκρανια ηταν καθαρα γεωπολιτικο..η κριμνεα ειδικοτερα.μιας και ειναι στρατιωτικη περιοχη της ρωσσιας.εκει ηταν αλλα συμφερωντα στην μεση...

οσο για χρυση αυγη κατα την γνωμη μου ουτε καν..χωρια της προθεσης της ιδιας οι ευρωπαιοι βγαζουν καντηλες στο ακουσμα της Χ.Α.

Το να βγει μια χώρα από νομισματική ένωση και να πάει ξανά σε εθνικό νόμισμα και χρεοκοπία δεν έχει ξανασυμβεί από όσο γνωρίζω, τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να προβλέψεις τι ακριβώς θα γίνει και εξαρτάται και πολύ από τις επιλογές που θα κάνει η κυβέρνηση, ειδικά τον πρώτο καιρό.

δεν μπορεις να προβλεψεις τιποτα δυστυχως..υπαρχει και χρεοκοποια εντος ευρω,εθνικο νομισμα εντος Ε.Ε.και εθνικο νομισμα και εκτος Ε.Ε. στην καθε περιπτωση αναλογα σεναρια με αναλογες επιπτωσεις..

λενε για την ελληνικη γραφειοκρατεια αλλα και αυτοι δεν πανε πισω..

eurogroup,κομισιον,ευρωπαικο κοινοβουλιο,ΕΚΤ,ΔΝΤ.ΕΜS,EFSF ενα καραβι επιτροπες με προεδρους διευθυντες επιτροπους και δεν συμαζευεται..τουρλουμπουκι...

οταν εγραψα παραπανω οτι φοβαμαι.....

δεν τρελαινομαι κιολας ουτε ειμαι απο αυτους που τρεχουν γυρω γυρω φωναζοντας ''ηρθε το τελος''....

απλα εγω στα 32 μου εχω εργαστει με δραχμες , με ευρω, εχω περασει το μεταβατικο σταδιο απο δραχμη σε ευρω...πραγματικα βαριεμαι ξανα μανα τα ιδια και με την αβεβαιοτητα σαν εκρεμες απο πανω απο τα κεφαλια μας....

εχω παντος μια διαισθηση οτι στο 90(αν και ειμαστε στην παραταση και παμε για τα πεναλντι) θα τα βρουνε.ετσι για να εχει και σασπενς...και να σασ πω...μαλλον θα δουμε παλι χορους στο συνταγμα...το οποιο θα ειναι και ολιγον λυπηρο αν καλοσκεφτεις τι φοροσφαλιαρα ερχεται....

edit...

εχουμε παει σε αλλο επιπεδο την παταξη της δημοσιογραφοτρομοκρατιας..

http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/08/politiki-tzimeros-eisaggeliki-ereuna-_n_7752720.html?1436363275&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Edited by vectrapearl, 08 July 2015 - 17:53.

#82264 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 09 July 2015 - 06:56

Και οτι ο Τσιπρας αν πει οχι σε οποιοδηποτε νεο μνημονιο, οσο σκληρο και αν ειναι, ξεροντας οτι η δραχμη θα ειναι πολλες φορες χειροτερη, ειχε κρυφη ατζεντα και αυτο φαινεται απο το αποτελεσμα της εγκληματικης διαχειρησης των τελευταιων 5 μηνων, δηλαδη με απλα λογια, το χειριστο μνημονιο ως τελικη λυση ή τo σεναριο της δραχμης. 

Πάντως με εκπλήσσει το πόσο αυτονόητο θεωρείτε οι περισσότεροι του "ναι" ότι η δραχμή μακροπρόθεσμα είναι το χειρότερο σενάριο. Και με εκπλήσσει και πως περιμένετε να το θεωρούν δεδομένο όλοι. Δηλαδή αν κρίνει ότι μετά από ένα πρόγραμμα 2-3 χρόνων θα είμαστε σε ακόμη χειρότερη κατάσταση με τους όρους αυτούς και πάλι σε ανάγκη για νέο πρόγραμμα και επιλέξει την εναλλακτική είναι προσχεδιασμένο. Μάλιστα.

Ακόμη κι έτσι για να το δεις όμως, πρέπει να θεωρήσεις ως δεδομένο ότι και οι "θεσμοί" δεν είχαν ποτέ πραγματική πρόθεση για συζήτηση. Γιατί η ελληνική μεριά έχει αλλάξει πάμπολλες φορές τις θέσεις της και πλέον οι προτάσεις της διαφέρουν ελάχιστα από τις προτάσεις των θεσμών στις οποίες ψηφίσαμε όχι. Μπορεί λοιπόν με την ίδια λογική πιο εύκολα κάποιος να κατηγορήσει τους "εταίρους" μας ότι αυτοί είχαν σχέδιο από την αρχή κλπ κλπ.

Edited by Gilmaru, 09 July 2015 - 06:57.

#82265 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,795 posts

Posted 09 July 2015 - 08:25

qz6bVlR.jpg

Πάντα ένα ρακούν φταίει!

Edited by Hazuki, 09 July 2015 - 08:25.

rsrGbGx.gif

#82266 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 09 July 2015 - 09:07

Youtube Video

#82267 Mr.Web

Mr.Web

Starting...

• Banned
  • 2 posts

Posted 09 July 2015 - 16:05

να  στε περήφανοι εσεις που ψηφισατε όχι. οριστε που μας φερατε...

#82268 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,795 posts

Posted 09 July 2015 - 16:11

gW4Zkoj.jpg

DSmbxCE.png

rsrGbGx.gif

#82269 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 09 July 2015 - 16:35

Από ταινία είναι η δεύτερη pic?

#82270 Seppuku

Seppuku

Anime Amateur

• Members
  • 85 posts

Posted 09 July 2015 - 16:42

Τζα! 

Youtube Video

Δεν είναι απίστευτος?? Τον αγαπώ!!

Proud listener of Radio Rivendell

Posted Image

http://jewellersapprentice.wordpress.com/

#82271 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,930 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 09 July 2015 - 16:51

Πάντως με εκπλήσσει το πόσο αυτονόητο θεωρείτε οι περισσότεροι του "ναι" ότι η δραχμή μακροπρόθεσμα είναι το χειρότερο σενάριο. Και με εκπλήσσει και πως περιμένετε να το θεωρούν δεδομένο όλοι. Δηλαδή αν κρίνει ότι μετά από ένα πρόγραμμα 2-3 χρόνων θα είμαστε σε ακόμη χειρότερη κατάσταση με τους όρους αυτούς και πάλι σε ανάγκη για νέο πρόγραμμα και επιλέξει την εναλλακτική είναι προσχεδιασμένο. Μάλιστα.

Ακόμη κι έτσι για να το δεις όμως, πρέπει να θεωρήσεις ως δεδομένο ότι και οι "θεσμοί" δεν είχαν ποτέ πραγματική πρόθεση για συζήτηση. Γιατί η ελληνική μεριά έχει αλλάξει πάμπολλες φορές τις θέσεις της και πλέον οι προτάσεις της διαφέρουν ελάχιστα από τις προτάσεις των θεσμών στις οποίες ψηφίσαμε όχι. Μπορεί λοιπόν με την ίδια λογική πιο εύκολα κάποιος να κατηγορήσει τους "εταίρους" μας ότι αυτοί είχαν σχέδιο από την αρχή κλπ κλπ.

Καλα αμα παμε σε βαθος πολλων χρονων μπορει να ειμαστε καλυτερα ή και στην ιδια κατασταση (μεχρι τοτε ομως το χαος; ). Ξαναλεω παντως, οτι το θεμα δεν ειναι μονο οικονομικο, αλλα και εθνικης ασφαλειας. Δεν μπορουμε να απομονωθουμε ετσι. Το αποτελεσμα της διαπραγματευσης το χρεωνω στον Τσιπρα, παραδοχες υπουργων οπως "το mail Χαρδουβελη ηταν καλυτερο" (δηλαδη οτι ο λογαριασμος μεγαλωνε οσο διαπραγματευοντουσαν) και του Πρωθυπουργου οτι η πραγματικη διαπραγματευση αρχιζει τωρα (πριν κανα μηνα δηλαδη, μεχρι τοτε "θεωρια των παιγνιων") δειχνουν την κακιστη διαχειρηση της διαπραγματευσης αυτων των 5-6 μηνων. Για το αν ειχαν σχεδιο θα φανει την Κυριακη, εγω ξερω οτι με δικες τους δηλωσεις εδειξαν οτι και ηξεραν πως το δημοψηφισμα θα φερει διαλυση των τραπεζων και capital control και οτι ενα δημοψηφισμα θα γινοταν για την παραμονη μας στο ευρω, που ακομα και τωρα ο Τσιπρας μπορει να διαμορφωσει το τελικο αποτελεσμα του δημοψηφισματος οπως θελει, για τοσο σοβαρο δημοψηφισμα μιλαμε. Και παρ'ολα αυτα κατηγορουσαν τους ξενους για αυτα τα δυο, για να αντιδρασει αυτοματα ο Ελληνας στους "κακους" ξενους (εκαναν και αυτοι λαθη). Καταλαβετε το, ακομη και αν ειχαν καλη προθεση το τελικο αποτελεσμα ηταν τρισαθλιο, deal with it. Ο Τσιπρας εχει φοβερο "ταλεντο" στην πολιτικη, ειναι νεος και φρεσκο προσωπο και αν φερει περισσοτερους νεους στο κομμα του και γινει πιο φιλο-Ευρωπαιος θα τον ψηφισω την επομενη φορα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν τα εκανε μανταρα (για να σε προλαβω οπως και τα δυο προηγουμενα κομματα που μας εφεραν στα μνημονια).

Το οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι το χειροτερο μνημονιο ever ή δραχμη, οπως πολυ ακριβως λες, ενισχυει αυτο που υποστηριζω. Κυριακη κοντη γιορτη, μακαρι να κανω λαθος, εδω θα ειμαι να το παραδεχτω. Σχεδιο οι Ευρωπαιοι δεν μπορουν να εχουν, οσο και να λενε οτι εχουν προετοιμαστει για ενα grexit, υπαρχει ο παραγοντας του απροβλεπτου καθως δεν υπαρχει προηγουμενο...

Edited by Kaidou, 09 July 2015 - 16:58.

image.jpg

#82272 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,795 posts

Posted 09 July 2015 - 17:00

get?url=http%3A%2F%2Fshare.gifyoutube.co

Μαντέψτε ποιος ...

Spoiler:

Edited by Hazuki, 09 July 2015 - 17:01.

rsrGbGx.gif

#82273 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 July 2015 - 17:22

το θεμα ρωσσια-ουκρανια ηταν καθαρα γεωπολιτικο..η κριμνεα ειδικοτερα.μιας και ειναι στρατιωτικη περιοχη της ρωσσιας.εκει ηταν αλλα συμφερωντα στην μεση...

οσο για χρυση αυγη κατα την γνωμη μου ουτε καν..χωρια της προθεσης της ιδιας οι ευρωπαιοι βγαζουν καντηλες στο ακουσμα της Χ.Α.

γιατι, η Ελλαδα νομιζεις για την οικονομια της μπηκε στην ΕΟΚ;

η Ουγγαρια εχει κυβερνηση αλα Χρυση Αυγη. Ο Γιουνκερ αποκαλει τον πρωθυπουργο τους "δικτατορα" και πλεον αρνειται να δεχτει μεταναστες, που ειναι ψιχουλα σε σχεση με αυτους που ερχονται σε εμας

#82274 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 09 July 2015 - 17:43

Για το αν ειχαν σχεδιο θα φανει την Κυριακη, εγω ξερω οτι με δικες τους δηλωσεις εδειξαν οτι και ηξεραν πως το δημοψηφισμα θα φερει διαλυση των τραπεζων και capital control και οτι ενα δημοψηφισμα θα γινοταν για την παραμονη μας στο ευρω, που ακομα και τωρα ο Τσιπρας μπορει να διαμορφωσει το τελικο αποτελεσμα του δημοψηφισματος οπως θελει, για τοσο σοβαρο δημοψηφισμα μιλαμε. 

Κοίταξε, για να μην παρεξηγούμαι, εγώ είμαι υπέρ της εξόδου από το ευρώ, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής για τα πρώτα χρόνια. Επομένως ελπίζω να είχαν σχέδιο από την αρχή. Αυτό θα σήμαινε ότι έχουν κάποιο είδους πρόγραμμα και σχεδιασμό στην περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Αλλά ο τρόπος που χειρίστηκαν διάφορα πράγματα, δεν μου δείχνει ένα τόσο καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα, το αντίθετο ίσως. Επίσης, αν οι θεσμοί κάναν λιιιιιγο πίσω, θα είχαμε συμφωνία από πολύ νωρίτερα. Και δεν λέω για τρελές υποχωρήσεις, όπως παροχές κλπ.

Ο Τσίπρας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα όπως ήθελε; Ε ντάξει υπερβολή, έλεος. Το 80% των δημοσίων προσώπων μιλούσαν υπέρ του ναι, το σύνολο σχεδόν των καναλιών και όλων των ΜΜΕ επίσης, και ο Τσίπρας με μαζικό mind control μας άλλαξε γνώμη; Γιατί πριν το δημοψήφισμα όταν μιλούσες στον κόσμο όλοι ήταν υπέρ του Ευρώπη πάση θυσία, κι ας έχουμε μνημόνια... Αν δεν ήταν η υπερ-προσπάθεια των πρώτων 70% θα χτύπαγε το "Όχι".

Edited by Gilmaru, 09 July 2015 - 19:37.

#82275 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,930 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 09 July 2015 - 17:53

Οχι παρεξηγηθηκαν τα λεγομενα μου, εννοω οτι ακομη και τωρα μπορει να πει ο Τσιπρας οτι το οχι σημαινει οχι στο ευρω, αν την Κυριακη δεν βρει λυση, κατι που πριν το δημοψηφισμα δεν σηκωνε συζητηση για το συγκεκριμενο θεμα. Συφμωνω οτι μετα απο καποιο σημειο (στην αρχη ηταν πολυ φιλικοι με τον Τσιπρα και την νεα κυβερνηση) οι Ευρωπαιοι/ θεσμοι λειτουργουσαν και λιγο εκδικητικα προς την κυβερνηση και την επιμονη της (λανθασμενη κατα την γνωμη μου, θα μπορουσαν να κλεισουν 10 φορες πιο light μνημονιο) και αυτο ειναι ενα απο τα λαθη των Ευρωπαιων.

ΥΓ: Συγκλονιστηκες οι εικονες των μεταναστων στα νησια, που παλευουν στην κυριολεξια για ενα πιατο φαι, σε λιγο δεν θα εχουμε να τους ταϊσουμε...

Edited by Kaidou, 09 July 2015 - 18:01.

image.jpg