Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#82246 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 07 July 2015 - 22:30

@Gilmaru ισχυει απολυτα αυτο που λες για την ετοιμοτητα για πραγματικη ρηξη. Εκει χρειαζονται μεγαλα..καρπουζια... Οχι μονο εναντια στους Ευρωπαιους αλλα κυριως στη σκεψη οτι θα εξοργισουν εναν λαο που σε καμια περιπτωση δε θελει να χασει τις καταθεσεις τους. Σε αυτο πονταρω οτι οι δικοι μας ξερουν οτι σε περιπτωση 3ου μνημονιου με καμια υποχωρηση απο τους Ευρωπαιους θα ερθει.. κρεμαλα. Γιατι τωρα ουσιαστικα ο Ελληνας εχει εναποθεσει την τελευταια του ελπιδα. Οποτε για την κυβερνηση μας ειναι μια ή αλλη. Πιστευω τους συμφερει να ειναι πιο θαραλλεοι με τους Ευρωπαιους :P

Ναι βασικά δεν έχει να κάνει μόνο με την κυβέρνηση, έχει να κάνει με το να είμαστε κι εμείς έτοιμοι σαν λαός να πούμε ένα τέτοιο όχι. Ενδεχομένως να χρειαζόμαστε 5-6 χρόνια ακόμη σε αυτά τα προγράμματα "διάσωσης" για να μας δώσουν το απαραίτητο "κίνητρο". :P

Btw αυτό που λέει η Iristella ίσως να ισχύει ως ένα βαθμό. Μην ξεχνάμε ότι η Guardian και το BBC είναι αγγλικά ΜΜΕ. Το RT είναι ρώσικο, το CNN αμερικάνικο (έχω δει και λίγο Al Jazeera xD). 

ΜΜΕ σε χώρες εντός της ευροζώνης ενδεχομένως να είναι πιο εχθρικά. Επίσης δεν λέω ότι και τα παραπάνω δεν παρουσιάζουν απόψεις κατά περιόδους λιγότερο φιλικές, αλλά κυριολεκτικά κανένα αγγλόφωνο ΜΜΕ που έχω παρακολουθήσει δεν φτάνει τα δικά μας σαβουροκάναλα στην προπαγάνδα.

Edited by Gilmaru, 07 July 2015 - 22:39.

#82247 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 07 July 2015 - 23:34

Gilmaru το πρόβλημα δεν είναι ότι διαβάζω τα άρθρα του Guardian και του BBC είναι ότι διαβάζω και τα σχόλια στα εν λόγω άρθρα. 

μην το κανεις αυτο στον εαυτο σου, εκτος αν θες να πεθανεις προωρα.

http://ineteconomics.org/ideas-papers/blog/grexit-the-staggering-cost-of-central-bank-dependence

#82248 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 07 July 2015 - 23:37

Μόνο στο RT τα περισσότερα σχόλια είναι υπέρ της Ελλάδος. Σε όλα Τ αλλά ο μέσος φορολογούμενος πολίτης νομίζει ότι μας δίνει τα λεφτά του και εμείς τα τρώμε σε παραλιακές ταβέρνες με καλαμαράκια και 12αρη ούζο...

2bbd14fc.jpg

#82249 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 July 2015 - 23:40

FrenzyApe Δεν ξέρω τι μου λες κάπως βρέθηκα να διαβάζω Σώτη περί δημοψηφίσματος και δεν μου έχει μείνει άντερο.  :hihi2: 

Όπως είπε και μία σοφή ψυχή στο internet " Σώτη για πρόεδρος ΝΔ. Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε μετά" . 

#82250 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 07 July 2015 - 23:58

FrenzyApe Δεν ξέρω τι μου λες κάπως βρέθηκα να διαβάζω Σώτη περί δημοψηφίσματος και δεν μου έχει μείνει άντερο.  :hihi2: 

Όπως είπε και μία σοφή ψυχή στο internet " Σώτη για πρόεδρος ΝΔ. Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε μετά" . 

απο που ξεφυγε αυτη?

#82251 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 08 July 2015 - 00:02

Σε εντελώς διαφορετική νότα, ανακάλυψα αυτό

Youtube Video

Το κοριτσάκι στο 0:57 είναι είναι το καλύτερο. 

#82252 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 08 July 2015 - 01:24

Αντίθετα με το Guardian και το Reuters του οποίου τα σχόλια είναι ακόμα πιο χάλια, στο twitter η πλειοψηφία των tweets κάνει λόγο για mistreating και bullying της Ελλάδας από EU και Γερμανία. Ακολουθήστε το hashtag #Greece (δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό). Όχι μόνο προσφέρει πιο γρήγορη ενημέρωση αλλά βρίσκεις κατευθείαν και ενδιαφέροντα άρθρα. Επίσης βρίσκεις και ωραίες φωτογραφίες που έχουν τραβήξει τουρίστες στα μέρη μας.

Θα χρειαστεί πάντως ένα μεγάλο θαύμα ή μια μεγάλη παρέμβαση για να υπάρξει συμφωνία την Κυριακή που να περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών. Το Grexit είναι πράγματι το πιο πιθανό ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή.

#82253 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 08 July 2015 - 01:38

Ε θα υπογράψουν την συμφωνία των εταίρων όπως έχει ή θα παραιτηθεί κι ο Τσίπρας και θα κάνουν ""κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"" η οποία θα την υπογράψει. Ελπίζω να διαψευσθώ θεαματικά.

Edited by Gilmaru, 08 July 2015 - 01:44.

#82254 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 08 July 2015 - 01:52

Αντίθετα με το Guardian και το Reuters του οποίου τα σχόλια είναι ακόμα πιο χάλια, στο twitter η πλειοψηφία των tweets κάνει λόγο για mistreating και bullying της Ελλάδας από EU και Γερμανία. Ακολουθήστε το hashtag #Greece (δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό). Όχι μόνο προσφέρει πιο γρήγορη ενημέρωση αλλά βρίσκεις κατευθείαν και ενδιαφέροντα άρθρα. Επίσης βρίσκεις και ωραίες φωτογραφίες που έχουν τραβήξει τουρίστες στα μέρη μας.

Θα χρειαστεί πάντως ένα μεγάλο θαύμα ή μια μεγάλη παρέμβαση για να υπάρξει συμφωνία την Κυριακή που να περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών. Το Grexit είναι πράγματι το πιο πιθανό ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή.

Δεν θα το έλεγα. Το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων είναι, κατά την γνώμη μου, η τελευταία τους μεγάλη μπλόφα. Οι υπερβολικά σκληρές ανακοινώσεις που έκαναν μετά το Eurogroup αυτό δείχνουν. Δεν θα υπάρξει Grexit, ακόμα και προτάσεις να μην κατέθετε ο Τσίπρας και δεν είναι θέμα έλλειψης νομοθεσίας. Αν διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, άντε να πείσουν τις αγορές ότι η Νομισματική Ένωση δεν είναι ξέφραγο αμπέλι που κάποιοι υποκινούμενοι από συμφέροντα της προσθέτουν ή/και της αφαιρούν μέλη κατά πως τους καπνίσει. Κανείς δεν θα τους εμπιστεύετε στην διαχείρηση μια παρόμοιας οικονομικής κρίσης στο μέλλον και με το που αρχίσει να φαίνεται μια τέτοια στον ορίζοντα, η εμπιστοσύνη των αγορών θα έχει πάει περίπατο. Χώρια που δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, ούτε θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Ελλάδα για ξέπλυμα.

Με Grexit εμείς θα περάσουμε πάρα πολύ άσχημα, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτοί όμως θα έχουν πυροβολήσει τον εαυτό τους στο πόδι. Δεν θα πεθάνουν αλλά θα αρχίσει η αιμορραγία.

#82255 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 08 July 2015 - 02:13

Μπλοφάρουν ίσως, αλλά το θέμα είναι ότι και η δική μας μεριά μπλοφάρει και το ξέρουν. Και αυτοί παίζουν το παιχνίδι περισσότερο καιρό.

#82256 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 08 July 2015 - 09:20

αυτην την στιγμη μετα απο μια εβδομαδα (που πρεπει να ειδα τοσο πολυ πολιτικα που δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου)μπορω να πω οτι πλεον δεν μιλαμε για μπλοφες....

απο την μερια των εταιρων ειδικα.απο την μερια του τσιπρα πραγματικα δεν μπορω να βρω το παραμικρο για το τι εχει στο κεφαλι του...

ξερω οτι οι πολιτικοι και οποιος ασχολειτε με την πολιτικη ειναι ολοι μεσα στο ιδιο καζανι...αν ο τσιπρας ειχε κρυφη ατζεντα οπως λενε για δραχμη κατι θα ηξεραν και οι αλλοι..γιατι παραιτηθηκε ο σαμαρας.?γιατι δεν περιμενε μεχρι την κυριακη.αν θελανε οι της Ν.Δ να τον διωξουν και ειδαν την ευκαιρια του ΟΧΙ για να το κανουν θα μπορουσαν να το κανουν και μετα την κυριακη.η ητα παραμενει ητα.

γιατι μαζευτηκαν ολοι οι πολιτικοι αρχηγοι με κοινο εγγραφο και δεν αφησαν τον τσιπρα να καει μονος του ?

γιατι παραιτηθηκε ο βαρουφακης?το ειχε πει οτι αν η ερθει κακη προταση δεν την υπογραφει.

σιγουρα οι εταιροι ειναι προετοιμασμενοι για μια εξοδο χωρας οπως η ελλαδα..αλλα δεν βλεπω καμια λογικη σε αυτο...καθαρα απο αποψη image ειναι λαθος..ναι πολλοι ευρωπαιοι πολιτες ειναι κατα μας αλλα υπαρχουν και πολυ υπερ μας...οι εταιροι εχουν δειξει οτι ξερουν πολιτικα καλα οικονομικη πολιτικη και δημοσιονομικα,αλλα απο κοινονικη πολιτικη και ανθρωπιστικη κριση δεν σκαμπαζουν...γνωμη μου ειναι οτι σε περιπτωση εξοδου οι κοινωνικες και πολιτικες αναταραχες σε καθε μια απο τις χωρες θα ειναι μεγαλες....

απο αποψη οικονομικων θα εχουν μεγαλο καζο..πολλα λεφτα χαμενα απο πολες μεριες...

αλλα ακομα και στο πολιτικο κομματι θα εχουν επιπτωσης..και ατομικες μαλιστα μερκελ ραχοι γιουνγκερ θα φανε μεγαλη σφαλιαρα....

και δεν μπορω να βρω καθολου τι προβλεπει μια εξοδος χωρας απο Ε.Ε και ευρω.για την χωρα τα δανεια και ολα τα αλλα...τουλαχιστον δεν το εχω βρει να το διαβασω καπου...

απο την αλλη οι δικοι μας πηγανε στο eurogroup χωρις γραπτη προταση που εν μερη θεωρω οτι ηταν κινηση τσιπρα για να το αποφυγει και να παει κατευθειαν στην συνοδο κορυφης για να μην τον καθυστερησουν εκει...

πολλα ερωτηματικα και αναπαντητες ερωτησεις...

θετικο σχολιο ηταν απο μεριας του ΥΠΟΙΚ της μαλτας αλλα και απο αλλους οταν μιλησαν με τον τσακαλοτο και ειπαν..''ο κυριος τσακαλοτος ειναι μια οαση δροσιας μετα απο καιρο'' αμεσο καρφι για τον βαρουφακη αλλα και οτι ο τσακαλοτος ειναι αρκετα καλος..

εν τελη δεν σας κρυβω οτι φοβαμαι...φοβαμαι γιατι στην ηλικια που ειμαι και με αυτα που εχω απο πισω μου(παιδι οικογενεια μαγαζι)δεν με παιρνει για κασκαντεριλικια με διαφορα νομισματα μεσα εξω δεξια αριστερα..αν ειμουν μονος μου μαλλον θα σφραγιζα διαβατιρια για να ειμαι ετοιμος οταν και εφοσων τα πραγματα θα εφταναν στο εσχατο σημειο....γιατι η αληθεια ειναι οτι θα περιμενα να δω και λιγο με τα καινουργια δεδομενα πως παει η κατασταση...

μακαρι να μην χρειαζεται να κανω τετοιες σκεψης...

το χαμογελο του τσιπρα ομως εχτες...............λες ρε γαμωτο τι γελαει....?τι ξερει?

μας εχει τρελανει...

Edited by vectrapearl, 08 July 2015 - 09:43.

#82257 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 08 July 2015 - 09:38

Με Grexit εμείς θα περάσουμε πάρα πολύ άσχημα, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτοί όμως θα έχουν πυροβολήσει τον εαυτό τους στο πόδι. Δεν θα πεθάνουν αλλά θα αρχίσει η αιμορραγία.

Αυτο το επιχειρημα ειναι χαζο

vectrapearl

https://www.globalcreditportal.com/ratingsdirect/renderArticle.do?articleId=1412281&SctArtId=325328&from=CM&nsl_code=LIME&sourceObjectId=9234336&sourceRevId=1&fee_ind=N&exp_date=20250701-14%3A59%3A54

Edited by FrenzyApe, 08 July 2015 - 09:46.

#82258 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,795 posts

Posted 08 July 2015 - 10:18

Vectra ψυχραιμία, πλέον ότι και να πούμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι (άντε καμιά πορεία)! Αράζουμε και βλέπουμε, υποθέτω δεν πήγαμε προτάσεις για να μην διαρρεύσουν προς τα έξω, επειδή στο Eurogroup είναι το Σοϊμπλε και περιμένει, επειδή το ζήτημα σύμφωνα με τον Συριζα είναι πολιτικό οπότε θα λυθεί μεταξύ των πρωθυπουργών. Μπορούμε να τελειώνουμε όμως για να πάμε και διακοπές! :P Αμάν πια! 

rsrGbGx.gif

#82259 mirana_neko

mirana_neko

Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

• Members
  • 508 posts

Posted 08 July 2015 - 10:55

Εγώ δεν καταλαβαινω γιατι μπαινουν στον κοπο να κανουν δημοψηφισματα κτπ. Αφου στο τελος ακομα και αν βγηκε το περιβοητο οχι, καμια σημαντικη αλλαγη δεν θα υπαρξει και θα συνεχιζουμε να κανουμε οτι μας λενε οι αλλοι. τι δηλαδη? Ριχνουμε λιγη σταχτη στα ματια του λαο για να νομιζει οτι θα κανουμε κατι ουσιαστικο?

#82260 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,930 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 08 July 2015 - 12:12

Με λιγα λογια θα μαθουμε την Κυριακη αν μπλοφαρουν τελικα οι Ευρωπαιοι ή αν βλεπουμε τα πραγματα οπως μας αρεσουν για να μην αποδεχτουμε την πικρη αληθεια (η πλειοψηφια τουλαχιστον αυτο εκανε), οτι την Κυριακη ψηφισαμε ναι ή οχι στο ευρω . Και οτι ο Τσιπρας αν πει οχι σε οποιοδηποτε νεο μνημονιο, οσο σκληρο και αν ειναι, ξεροντας οτι η δραχμη θα ειναι πολλες φορες χειροτερη, ειχε κρυφη ατζεντα και αυτο φαινεται απο το αποτελεσμα της εγκληματικης διαχειρησης των τελευταιων 5 μηνων, δηλαδη με απλα λογια, το χειριστο μνημονιο ως τελικη λυση ή τo σεναριο της δραχμης. Μην μου επιτεθειτε, Κυριακη κοντη γιορτη, αυτο λεω. Θα μαθουμε πoιο απο τα δυο ισχυει...

Tελικα κανεις δεν ειναι σιγουρος για τα αποτελεσματα ενος νεου νομισματος, χρειαζεται να μαθουμε; :P

image.jpg