Kamui ειναι πραγματικα αστείο το ποσο προσβλητική ειναι η παραπανω αντίληψη. Οχι μονο για τις γυναικες αλλα και για
τους αντρες.
Με αλλα λογια αν εισαι αντρας δεν εχεις την λογικη να πεις οτι εφοσον καποιος ειναι αναισθητος, ξερναει τα αντερα του - εν παση περιπτωση φαινεται οτι δεν εχει συναισθηση αυτων που κανει- αστο βρε αδερφε το αφηνουμε για κάποια αλλη στιγμη. Οχι η γυναικα πρεπει να προσεχει πως ντύνεται πως φερεται και που πηγαινει γιατι η φυσικη κατασταση του αντρα ειναι να βιαζει και οταν πινει βγαινουν έξω τα ένστικτα. Και απο την στιγμη που θα προκληθει δεν μπορει να σταματησει γιατί είναι λίγο πιο πανω απο ενα ζώο και περπαταει στα δύο αντι στα τεσσερα. Αλλα αυτο δεν ειναι μισανδρισμός σε καμια περιπτωση έτσι? Γιατι δεν έχει καμια μα καμία προσδοκια απο το αντρικο φυλο.
Απάντησα ήδη σε αυτά.
Οι άνθρωποι μεθάνε ακριβώς για να χάσουν τη συνείδησή τους σε όσα κάνουν, και αυτό δε μπορεί να τους οδηγήσει μόνο να γίνουν θύματα αλλά και θύτες, γι' αυτό και το θεωρώ κατακριτέο και δική τους ευθύνη εξ αρχής.
αλλά με το να αρνούμαστε το consent μιας μεθυσμένης γυναίκας μπορούμε να αρνηθούμε και τη συνείδηση του άντρα στο έγκλημα. Και αυτό δημιουργεί μπέρδεμα και περισσότερη κάλυψη της αδικίας.
Συμπληρώνοντας, μπορεί να μετριάσει μια ποινή ή να ληφθεί υπόψην όπως είπε η mono αλλά όχι να αναιρέσει την ίδια την πράξη ή τη στοιχειώδη ευθύνη απέναντι σ' αυτήν, ούτε να τη δικαιολογήσει. Και αυτό είναι αμφίδρομο και για τα δύο φύλα, και για το θύτη και για το θύμα.Γι' αυτό είμαι της άποψης ότι η επίρροια αλκοόλ/ναρκωτικών κλπ δεν αναιρεί την ευθύνη κανενός απέναντι στο έγκλημα που κάνει, όπως και δεν αναιρεί το consent που δίνει μια γυναίκα όταν βρίσκεται εκτός συνείδησης.
Δε μίλησα καθόλου για ντύσιμο.Υοu know what? Aν ηταν λάθος του πώς ντύνεται η γυναικα τους καλοκαιρινους μηνες οι βιασμοι θα επρεπε να χτυπανε κοκκινο και όλον τον υπολοιπο χρόνο να είναι πεσμένοι, αλλα δεν συμβαινει αυτο. Θα επρεπε επισης να βιαζονται μόνο οι νεες πανεμορφες αλλά ουτε αυτο συμβαινει. Θα επρεπε σε κάθε περιπτωση που μια κοπελα βρισκεται σε κατασταση μεθης να βιαζεται που επισης δεν συμβαινει.
Κι εγώ φοράω το παντελόνι μου χαμηλά, χωρίς να έχω...ορέξεις.
Στο σχολείο μου αρκετά κορίτσια ντύνονται και φέρονται προκλητικά, αλλά εγώ προσωπικά αυτό το παρατήρησα μόνο αφού απέκτησα ψυχολογικά προβλήματα που άφησαν τις σεξουαλικές μου ορμές να ενεργοποιηθούν.
Αν τις βιάσω δεν πρόκειται να αποποιηθώ την ευθύνη, μεθυσμένος/ or not.
Αν όμως κάνουμε σεξ χωρίς σοβαρά δείγματα κακοποίησης ενώ αυτή είναι μεθυσμένη, όχι, δεν είμαι εγκληματίας γι' αυτό.
Επίσης ούτε κάθε φορά που βρίσκεται μια γυναίκα μόνη της με ένα μεθυσμένο άντρα συμβαίνει βία ή βιασμός.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι μεθυσμένοι ή ξεμέθυστοι κάποιες φορές κάνουν βλακείες.
Κάποιοι επειδή είναι κτήνη εκ συνειδήσεως, άλλοι όχι. Αυτό συμβαίνει και στα δύο φύλα πάντως.
Κάποιες ντύνονται και φέρονται όπως ντύνονται και φέρονται για να προκαλέσουν, άλλες όχι.
Αυτό σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το βιασμό.
Το αν φέρονται προκλητικά σε κατάσταση μέθης (γιατί ο κόσμος δεν ξερνάει ούτε μένει αναίσθητος κάθε φορά που μεθάει, απλώς αφήνει τα ένστικτά του να δράσουν ευκολότερα, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας, εκεί το ζήτημα δεν είναι αν συμβαίνει σεξ, αλλά αν υπάρχει βία) δεν παύει να είναι δική τους ευθύνη και επιλογή.
Προφανώς και δεν τους σέβονται. Αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκληματήσουν εις βάρος τους.Πράγμα που σημαινει οτι ολα τα παραπανω είναι απλα δικαιολογιες για να καλυψουμε το γεγονος οτι καποιοι δεν σεβονται κάποιους αλλους ως προσωπικοτητες. Και οτι ειναι θεμα δυναμης πανω απο ολα και όχι σεξουαλικων ορμων.
Προσωπικά θεωρώ το βιασμό σε κάποια άγνωστη που μου την πέφτει ασύστολα και με χυδαίο τρόπο είτε μεθυσμένη είτε όχι πιο δίκαιη πράξη απο την έκφραση τρυφερότητας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνω όμως, γιατί δε με συμφέρει σε καμία περίπτωση, ούτε θα κάνει την πράξει απαραίτητα πιο ευχάριστη.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την προσωπικότητα του καθενός ούτε ο σεβασμός απέναντι στον άλλο είναι πάντα δείγμα ηθικής αρετής. Απλώς για να μην υπάρχει βία και υποφέρουν οι άνθρωποι, είτε τους αξίζει είτε όχι, υφίσταται ο νόμος, μια συμβατική ηθική η οποία λειτουργεί και όσο ζω και πράττω σ' αυτή την κοινωνία τη βάζω πάνω απο τις προσωπικές μου πεποιθήσεις.
Την προσωπική μου ιδεολογία την ξεχωρίζω απο την κοινωνική πραγματικότητα και την κρατάω για μένα, γιατί βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και μεταλλάσσεται συνεχώς.You lost me here.
Εξακολουθώ όμως να ξεχωρίζω εμένα, στον οποίο αναγνωρίζω τα δικαιώματα που εγώ ορίζω για μένα, στην προσωπική μου συνείδηση.
Edited by Kamui, 27 February 2013 - 17:12.