Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#71431 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 27 February 2013 - 17:08

Στην αρχή σκέφτηκα πως για να τα λες αυτά έγραφες ταυτόχρονα με μένα και δε διάβασες το τελευταίο μου post, αλλά μάλλον κάνω λάθος, και ξέρω γιατί.

Kamui ειναι πραγματικα αστείο το ποσο προσβλητική ειναι η παραπανω αντίληψη. Οχι μονο για τις γυναικες αλλα και για
τους αντρες.

Με αλλα λογια αν εισαι αντρας δεν εχεις την λογικη να πεις οτι εφοσον καποιος ειναι αναισθητος, ξερναει τα αντερα του - εν παση περιπτωση φαινεται οτι δεν εχει συναισθηση αυτων που κανει- αστο βρε αδερφε το αφηνουμε για κάποια αλλη στιγμη. Οχι η γυναικα πρεπει να προσεχει πως ντύνεται πως φερεται και που πηγαινει γιατι η φυσικη κατασταση του αντρα ειναι να βιαζει και οταν πινει βγαινουν έξω τα ένστικτα. Και απο την στιγμη που θα προκληθει δεν μπορει να σταματησει γιατί είναι λίγο πιο πανω απο ενα ζώο και περπαταει στα δύο αντι στα τεσσερα. Αλλα αυτο δεν ειναι μισανδρισμός σε καμια περιπτωση έτσι? Γιατι δεν έχει καμια μα καμία προσδοκια απο το αντρικο φυλο.

Απάντησα ήδη σε αυτά.

Οι άνθρωποι μεθάνε ακριβώς για να χάσουν τη συνείδησή τους σε όσα κάνουν, και αυτό δε μπορεί να τους οδηγήσει μόνο να γίνουν θύματα αλλά και θύτες, γι' αυτό και το θεωρώ κατακριτέο και δική τους ευθύνη εξ αρχής.

αλλά με το να αρνούμαστε το consent μιας μεθυσμένης γυναίκας μπορούμε να αρνηθούμε και τη συνείδηση του άντρα στο έγκλημα. Και αυτό δημιουργεί μπέρδεμα και περισσότερη κάλυψη της αδικίας.

Γι' αυτό είμαι της άποψης ότι η επίρροια αλκοόλ/ναρκωτικών κλπ δεν αναιρεί την ευθύνη κανενός απέναντι στο έγκλημα που κάνει, όπως και δεν αναιρεί το consent που δίνει μια γυναίκα όταν βρίσκεται εκτός συνείδησης.

Συμπληρώνοντας, μπορεί να μετριάσει μια ποινή ή να ληφθεί υπόψην όπως είπε η mono αλλά όχι να αναιρέσει την ίδια την πράξη ή τη στοιχειώδη ευθύνη απέναντι σ' αυτήν, ούτε να τη δικαιολογήσει. Και αυτό είναι αμφίδρομο και για τα δύο φύλα, και για το θύτη και για το θύμα.

Υοu know what? Aν ηταν λάθος του πώς ντύνεται η γυναικα τους καλοκαιρινους μηνες οι βιασμοι θα επρεπε να χτυπανε κοκκινο και όλον τον υπολοιπο χρόνο να είναι πεσμένοι, αλλα δεν συμβαινει αυτο. Θα επρεπε επισης να βιαζονται μόνο οι νεες πανεμορφες αλλά ουτε αυτο συμβαινει. Θα επρεπε σε κάθε περιπτωση που μια κοπελα βρισκεται σε κατασταση μεθης να βιαζεται που επισης δεν συμβαινει.

Δε μίλησα καθόλου για ντύσιμο.
Κι εγώ φοράω το παντελόνι μου χαμηλά, χωρίς να έχω...ορέξεις.
Στο σχολείο μου αρκετά κορίτσια ντύνονται και φέρονται προκλητικά, αλλά εγώ προσωπικά αυτό το παρατήρησα μόνο αφού απέκτησα ψυχολογικά προβλήματα που άφησαν τις σεξουαλικές μου ορμές να ενεργοποιηθούν.
Αν τις βιάσω δεν πρόκειται να αποποιηθώ την ευθύνη, μεθυσμένος/ or not.
Αν όμως κάνουμε σεξ χωρίς σοβαρά δείγματα κακοποίησης ενώ αυτή είναι μεθυσμένη, όχι, δεν είμαι εγκληματίας γι' αυτό.

Επίσης ούτε κάθε φορά που βρίσκεται μια γυναίκα μόνη της με ένα μεθυσμένο άντρα συμβαίνει βία ή βιασμός.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι μεθυσμένοι ή ξεμέθυστοι κάποιες φορές κάνουν βλακείες.
Κάποιοι επειδή είναι κτήνη εκ συνειδήσεως, άλλοι όχι. Αυτό συμβαίνει και στα δύο φύλα πάντως.
Κάποιες ντύνονται και φέρονται όπως ντύνονται και φέρονται για να προκαλέσουν, άλλες όχι.
Αυτό σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το βιασμό.
Το αν φέρονται προκλητικά σε κατάσταση μέθης (γιατί ο κόσμος δεν ξερνάει ούτε μένει αναίσθητος κάθε φορά που μεθάει, απλώς αφήνει τα ένστικτά του να δράσουν ευκολότερα, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας, εκεί το ζήτημα δεν είναι αν συμβαίνει σεξ, αλλά αν υπάρχει βία) δεν παύει να είναι δική τους ευθύνη και επιλογή.

Πράγμα που σημαινει οτι ολα τα παραπανω είναι απλα δικαιολογιες για να καλυψουμε το γεγονος οτι καποιοι δεν σεβονται κάποιους αλλους ως προσωπικοτητες. Και οτι ειναι θεμα δυναμης πανω απο ολα και όχι σεξουαλικων ορμων.

Προφανώς και δεν τους σέβονται. Αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκληματήσουν εις βάρος τους.
Προσωπικά θεωρώ το βιασμό σε κάποια άγνωστη που μου την πέφτει ασύστολα και με χυδαίο τρόπο είτε μεθυσμένη είτε όχι πιο δίκαιη πράξη απο την έκφραση τρυφερότητας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνω όμως, γιατί δε με συμφέρει σε καμία περίπτωση, ούτε θα κάνει την πράξει απαραίτητα πιο ευχάριστη.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την προσωπικότητα του καθενός ούτε ο σεβασμός απέναντι στον άλλο είναι πάντα δείγμα ηθικής αρετής. Απλώς για να μην υπάρχει βία και υποφέρουν οι άνθρωποι, είτε τους αξίζει είτε όχι, υφίσταται ο νόμος, μια συμβατική ηθική η οποία λειτουργεί και όσο ζω και πράττω σ' αυτή την κοινωνία τη βάζω πάνω απο τις προσωπικές μου πεποιθήσεις.

You lost me here.

Την προσωπική μου ιδεολογία την ξεχωρίζω απο την κοινωνική πραγματικότητα και την κρατάω για μένα, γιατί βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και μεταλλάσσεται συνεχώς.
Εξακολουθώ όμως να ξεχωρίζω εμένα, στον οποίο αναγνωρίζω τα δικαιώματα που εγώ ορίζω για μένα, στην προσωπική μου συνείδηση.

Edited by Kamui, 27 February 2013 - 17:12.

O6rrvsU.jpg

#71432 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 27 February 2013 - 17:31

Οh nice now let's blame it all on testosterone. Και εξακολουθουμε να κινουμαστε στην γραμμη του "οι αντρες είμαστε ζωα που δεν ελεγχουμε τις ορμες μας" . Κατα τ αλλα φεμινισμός= μισανδρια ετσι? Και θα μπορουσα και εγώ να σου πώ γιατι το στρατευμα και η δομή του ειναι συνδεδεμενα με την αντιληψη του λευκου str8 αντρα ως του μοναδικου πολιτη Α κατηγοριας και οχι με τη φυσιολογία αλλα κατι μου λεει οτι προτιμάς να πιστευεις οτι ολοι οι ανδρες μεσα στο στρατευμα ειναι οι ιδανικοι για την προστασια της χώρας.

Πρώτον, απάντα σε αυτό που σε ρώτησα. Με ποια επιχειρήματα κατηγορείς την κοινωνική δομή. Ακούω, παρακαλώ!!!

Δεύτερον, σου δίνω τρεις ενδείξεις για την μεγαλύτερη ροπή προς την επιθετικότητα. Από τις τρεις, τα βίαια εγκλήματα είναι αποτέλεσμά της, η στράτευση είναι ερμηνεία, η τεστοστερόνη είναι απλό εργαλείο. Κάθε εργαλείο είναι ουδέτερο. Δεν μίλησα για ορμές, δεν μίλησα για έλλειψη ελέγχου. Μίλησα για την ύπαρξη ενός εργαλείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ για να κυριαρχήσει κάποιος σωματικά σε κάποιον άλλο, ΚΑΙ για να σκαλίζει το χωράφι του, ΚΑΙ για να φουσκώνει τα μπράτσα και να ποζάρει σ' ένα φακό KAI να προετοιμάζεται παράνομα για τους Ολυμπιακούς ΚΑΙ για να σκάβει στ' ορυχείο ΚΑΙ για να καρφώνει με μανία στις μπασκέτες ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ.

Επίσης, τα στρατεύματα που αναφέρεις ως ελίτ αποτελούμενης από τους πολίτες Ά διαλογής δεν είναι κανόνας στην ιστορία. Πως εξηγείς την καθολική παρουσία ανδρών σε στρατεύματα πολιτών Β' διαλογής, όπως τα πολυεθνικά στρατεύματα αυτοκρατοριών (στον Ά Παγκόσμιο, ο Αυστριακός στρατός αποτελούνταν από Αυστριακούς, Ούγγρους, Τσέχους, Σλοβάκους, Γερμανούς της Βοημίας, Σλοβένους, Κροάτες και άλλους), ή και τις στρατιές δουλοπαροίκων (συντριπτικό ποσοστό των μεσαιωνικών στρατών, σε αντίθεση με τους ελάχιστους ιππότες) ή άλλων πληθυσμών που η πολιτική ηγεσία της κοινωνίας απέκλειε από δικαιώματα και πλούτο (κατοίκους τεράστιων αυτοκρατοριών, όπως η περσική, και πριν τον Αλέξανδρο και κατά τους πολέμους με τη Ρώμη, αλλά και "πολίτες" απολυταρχικών καθεστώτων όπως ο Κόκκινος Στρατός επί Στάλιν); Ή την ένταξη "βαρβάρων", μη πολιτών, στην περίπτωση της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας; Τέλος, οι δημοκρατίες και μη, που αποφάσισαν πως οι καλύτεροι των πολιτών τους είναι οι ιδανικοί για να τις προστατεύουν από εξωτερικούς κινδύνους (ελληνικές πόλεις-κράτη, Ρωμαϊκή δημοκρατία) δε βαρέθηκαν κάποια στιγμή να βλέπουν τους καλύτερους ανάμεσά τους να σφάζονται;

Τώρα το ποιον προτιμώ για την προστασία της χώρας, πες μου, τι σχέση έχει με αυτό που σε ρώτησα;

Δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα. Ερμήνευσες όπως ήθελες τα επιχειρήματά μου. Ερμήνευσες τελείως διαφορετικά το κομμάτι για τις ορμόνες, μίλησες για ορμές για τις οποίες δεν είπα τίποτα, προσέθεσες ένα φεμινισμός=μισανδρία χωρίς να πω τίποτα για το θέμα, προσέθεσες μια έξυπνη επίθεση βασισμένη στο "κάτι μου λέει ότι προτιμάς να πιστεύεις" υπονοώντας πως είμαι ΚΑΙ σεξιστής ΚΑΙ στρατόκαυλος, αν κατάλαβα καλά. Αυτό είναι λάσπη.

Το να πάρεις για παράδειγμα δύο μικρές φυλές που είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, αγνοώντας την συντριπτική πλειοψηφία των ανεπτυγμένων κοινωνιών της ιστορίας, είναι ένα λογικό λάθος, το οποίο όμως είναι πταίσμα σε σχέση με τα φάουλ σου.

Σου ζήτησα να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της θέσης σου και δεν άκουσα κανένα επιχείρημα για το "γιατί η πατριαρχική κοινωνία του σήμερα ευθύνεται για τον αριθμό βιασμών γυναικών από άντρες, ο οποίος ξεπερνά σε αριθμό τον αντίστοιχο ανδρών από γυναίκες". (Ελπίζω να μην κάνω κάποιο λάθος στη θέση.) Ακούω.

Επίσης, θα ήθελα ένα συγγνώμη για τις προσθέσεις, τ' άλματα και τα υπονοούμενα που άφησες για μένα.

H επήρεια αλκοόλ είναι λόγος άρσης του καταλογισμού σε ένα έγκλημα σε κάποιες περιπτώσεις. Ισχύει για όλα τα εγκλήματα όμως. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνουμε μία μεμονωμένη περίπτωση και την ανάγουμε σε νόρμα.

Από κει και πέρα και ο αριθμός των δολοφόνων σε σχέση με τους μη δολοφόνους σε μία κοινωνία (την ελληνική ας πούμε) είναι μικρότερος. Δεν καταλαβαίνω τί σόι επιχείρημα είναι αυτό όταν η κουλτούρα του βιασμού δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά τα αίτια που κάποιος γίνεται βιαστής αλλά τους λόγους που αφενός υπάρχει ανοχή αφετέρου τους λόγους που είναι τόσο ταμπού που δεν καταγγέλεται.

My mind is full of fuck.

Δεν μίλησα για την κουλτούρα του βιασμού. Δεν μίλησα για κανένα άλλο σκέλος πέρα απ' αυτό που είπα. Αν οι βιαστές είναι τόσο λιγότεροι, μήπως οι κοινωνικές δομές που έχουμε δεν είναι η αιτία των βιασμών;

Δεν μίλησα για τίποτ' άλλο, μόνο για τη σύνδεση της iri, πως η κοινωνική δομή σχετίζεται με το ίδιο το γεγονός. Διαφωνώ. Συμφωνώ για το σκέλος της ανοχής και της μη καταγγελίας. Η iri μίλησε για τη διάπραξη, εκεί επικεντρώνομαι και διαφωνώ.

#71433 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 27 February 2013 - 17:42

Παίδες, το έχετε κουράσει το ζήτημα, αλήθεια. Του έχετε τραβήξει τα μαλλιά και του έχετε ξεριζώσει τα δόντια(γραφικότης).

Έλεγα να μην επέμβω, αλλά θα το κάνω. Για τέτοια ζητήματα, μπορούμε να μιλάμε επ'αόριστον! Θα παρακαλέσω για ακόμη μια φορά, να σταματήσει η εν λόγω συζήτηση.

Σχόλια μου. Ο φεμινισμός, όσο wanna dominate και αν φαίνεται, υποστηρίζει πια άλλα πράγματα, τα οποία είναι καλά για όλους ανθρώπους, που καθημερινώς πέφτουν θύματα χαζών υποκριτικών στάσεων του πατριαρχικού καθεστώτος. Τέτοια πράγματα μπορεί να τα αντιμετωπίζουμε κάποιοι στην καθημερινότητά μας και λίγο πολύ είναι μια νοοτροπία που την κουβαλάνε οι παλιότερες γενιές και αρκετοί από τις νέες θα συνεχίσουν να τις μεταδίδουν. Δε μιλάω για τις υπερβολές που έχουν καταδείξει τα κινήματα του φεμινισμού, γιατί ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα κινήματα που γέννησε ο κόσμος αυτός έχουν τραβηχτεί στα άκρα.

Τα πράγματα πάλι για τον βιασμό είναι τόσο, μα τόσο απλά, που κακώς το κουράζουμε. Όπως κακώς αποπήραν τα κορίτσια τον Aiorral, πιστεύω πως άποψή του ήταν πως όλα αυτά φαίνοντα κουλά, όταν ο άνθρωπος έχει στο νου του πως ο βιασμός είναι μια κατακριτέα πράξη και πως, αν εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις, δε θα το διαδόσεις.

Ωστόσο το λάθος, που οι περισσότεροι από εμάς πέφτουν, είναι ότι μια τέτοια κουλτούρα που είπε και ο Gilmaru, μας κάνει λιγότερο ευαίσθητους σε τέτοια θέματα. Εμένα δε με κάνει, σας το λέω, αλλά μπορεί να κάνει τα μικρότερα παιδιά. Τα μικρότερα παιδιά, μπορεί να λάβουν κατά τη διάρκεια της ζωής και της ανάπτυξής τους τέτοια ερεθίσματα, που να μην καταλήξει αίσιως η κατάσταση.

Όπως είχα ξαναπεί στο παρελθόν, μόνο και μόνο που είμαστε σε μια απρόσπωη κοινότητα, προτιμότερο θα ήταν να μην γίνεται αναφορά σε τέτοια γεγονότα, γιατί η ψυχική οδύνη είναι η χειρότερη. Φυσικά όσο προωθείται το ρεύμα αυτό στην καθημερινότητα, αυτό είναι που καταπατείται! Ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία που θύματα βιασμού είναι ως επί των πλείστων γυναίκες, αλλά όχι μόνο. Σκεφτείται τη διάκριση και το πόνο ενός αγοριού θύματος από τον περίγυρό του και και και. Ένα τέτοιο φεμινιστικό κίνημα θα αποτελέσει έρεισμα για την κατεσραμμένη του ψυχολογία.

Παρ'όλα αυτά δε θέλω να ακούω υπερβολές του τύπου, σκοτώστε τους βιαστές και τους παιδεραστές. Θα ήταν επιθυμητό από πολλούς γενικώς, αλλά η κάθειρξη και η ψυχολογική υποστήριξη είναι το καλύτερο για μένα. Υπάρχουν και περιπτώσεις μή αναστρέψιμες, αλλά επειδή ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε τους ανθρώπους στο ίδιο καλούπι και επειδή καλό είναι να αποφεύγονται και τα συμβάντα "False accused", καλό είναι να είμαστε όσο πιο ανοιχτόμυαλοι μπορούμε.

Iristella, πολλές φορές νιώθω κι εγώ πως βγάζετε άσκοπα hatred σε ορισμένους. Ο Οδυσσέας προσπαθεί να δώσει την άποψή του με όσα περισσότερα facts μπορεί. Μην ξεφεύγουμε όμως. ΔΕΝ προσπαθεί να δικαιολογήσει τίποτα με αυτά που λέει. Ηρεμία. Και το λέω αυτό γιατί μέσα στην ένταση, πολλές φορές αδικούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Δηλαδή, αν είναι να πούμε πως είμαστε έρμαια των ορμονών μας, τότε το κλείσαμε το μαγαζί, πάμε να φουντάρουμε. Είναι και υποτιμητικό διττά να το λέμε. Δεν είναι απίστευτο να έρθει κάποιος σε μένα και να μου πει "Φίλε, άντρας είσαι, μη μιλάς καθόλου, δε θέλω να ακούσω την άποψή σου για το θέμα, βλακείες θα πεις".

Chill out everyone!

Edited by Night Wizard Seal, 28 February 2013 - 00:19.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#71434 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 27 February 2013 - 17:48

Πρώτον, στην κοινωνία μας ο αριθμός των βιαστών είναι πολύ μικρός σε σχέση με αυτόν των μη βιαστών. Εμπειρικά. Η κοινωνικές δομές στις οποίες αναφέρεσαι δεν επηρεάζουν τους υπόλοιπους; Η απάντησή μου: Όχι, γιατί υπάρχουν κανόνες (γραπτοί και άγραφοι) στην κοινωνία που απαγορεύουν και καταδικάζουν το βιασμό.

Το επιχείρημά σου λειτουργεί και από την άλλη πάντως. Οι υπόλοιποι που δεν βιάζουν δεν έχουν τεστοστερόνη;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην επιχειρηματολογία σου.

#71435 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 27 February 2013 - 20:08

Το επιχείρημά σου λειτουργεί και από την άλλη πάντως. Οι υπόλοιποι που δεν βιάζουν δεν έχουν τεστοστερόνη;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην επιχειρηματολογία σου.

Έλα και δεν σε πρόλαβα πριν...

Η τεστοστερόνη είναι ορμόνη που επιδρά πάρα πολύ στην ανάπτυξη του μυικού συστήματος. Χρησιμοποιείται και ως steroid. Και δίνει ένα εξαιρετικό, πρωτόγονο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην έκφραση της επιθετικότητας. (Επίσης, είναι η αιτία που οι άντρες κινδυνεύουν λιγότερο από την οστεοπόρωση.) Γι' αυτό μιλάω, όχι για τις ορμές ούτε για άλλες επιδράσεις της.

Οι ορμές τις οποίες προκαλεί οποιαδήποτε ορμόνη δεν είναι ούτε αιτία ούτε και δικαιολογία για τον βιασμό.

Η επιθετικότητα και η θέληση για κυριαρχία είναι αιτίες. Κι το αντρικό σώμα με τις πολύ καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης επιθετικών εργαλείων με πείθει πως το αντρικό φύλλο έχει μια μεγαλύτερη δυνατότητα άρα και τάση στην επιθετικότητα από το γυναικείο. (Ανέφερα κι άλλα επιχειρήματα για τη διαφορά στην επιθετικότητα.)
Ένας άντρας λοιπόν έχει στη φυσιολογία του μεγαλύτερη τάση κι έφεση στην επιθετικότητα. Άρα, μπορεί πιο εύκολα να γίνει βιαστής από μια γυναίκα. Γι' αυτό κι οι συντριπτικά περισσότεροι βιαστές είναι άντρες.

Δεν μίλησα για ορμές. Πες μου, που είδες να μιλάω για ορμές; Ο βιασμός δεν είναι ικανοποίηση ανάγκης, είναι επίθεση, επιβολή και βία. Τα αίτια του είναι άσχετα με τις ορμές και πολύ πιο κοντά σε συμπλέγματα κτλ.

#71436 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 February 2013 - 20:13

@Kamui προφανως και διαβασα αυτα που λες. Και η απαντηση μου απευθυνεται καθαρα στο κομματι το οποιο αναφερεις ως "προσωπικη σου αποψη" και μιλας για ευθυνες του θύματος την μια και πως "ενδεχομενως αξιζει σε κάποια ο βιασμος" απο την αλλη. Το να λες ότι κάποιος εχει ευθυνη έστω και αν δεν ειναι το μεγαλυτερο κομματι σημαινει οτι υπαρχει σχεση αναμεσα σε αιτιο και αποτελεσμα. Οτι ηταν conditioned response οτι ο θύτης θα αντιδρασει ετσι. Το όλο ξεχωριζω τα πιστευω μου απο τις πραξεις μου δεν μου λέει κατι tbh. Δεν αλλαζει το γεγονος οτι διαφωνω με το σκεπτικό σου. Ενδεχομενως το οτι προσπαθεις να πιάσεις ολα τα φασματα αποψεων. Οι υπολοιπες αναφορες ειναι επισης triggers που χρησιμοποιουνται ως αντεπιχειρηματα.

Aπο εκει και περα αν και εγώ αναφέρθηκα περισσότερο σε περιπτωσεις που το consent δεν υπαρχει θα θεσω ένα ερωτημα ως food for thought. Γιατι αν εχεις την υποψία οτι κάποιος δεν ειναι σε θεση να σου δωσει consent η ότι το consent που σου δινει δεν ειναι αξιοπιστο, να προχωρησεις σε κατι παραπανω μαζι του;

Ενδεχομενως να μπορουσα να σου απαντησω πιο αναλυτικα αλλα εχω και ενα σεντονι να γράψω οπότε please excuse me se αυτο το σημειο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@ Odymonaxos για αρχη νόμιζα οτι η πρωτη ερωτηση σου ειναι ρητορικη.Δεν περίμενα ότι οντως πρεπει να επιχειρηματολογησω στα αυτονοητα αλλα οκ θα προσπαθησω να το κανω στα πλαισια ενός post.

Spoiler:

Aπό εκει και περα δεν καταλαβαίνω ουτε το υφάκι ,ουτε τις κατηγορίες για προσβολες ούτε τις απαιτησεις. Μπαίνεις για δευτερη φορά στη συζητηση αφου εχει προηγηθει ενα ειρωνικο post στο οποιο δωσαμε καλοπροαιρετη και χιουμοριστικη απαντηση και αρχιζεις με τις απαιτησεις λες και ειμαι υπολογος σου... Like really....

Απο εκει και περα το σχολιό μου περί στρατου θα μπορουσε να μεταφραστει " αν θελεις να κοιμασαι ήσυχος οτι σε προστατευουν οι πιο δυνατοι που υπαρχουν be my guest". Καμια επαφή με τον ορισμο του στρατοκαυλου. To σχολιο σου περι δυναμης και επιθετικοτητας ειναι σεξιστικό αλλα δεν θυμαμαι να σε χαρακτηρισα εσενα προσωπικα ετσι. Δεν σε ξερω.

Δεν θεωρω ότι πρεπει να ζητησω συγγνωμη λοιπον για κατι που δεν ειπα και για τον χαρακτηρισμο ενος post και οχι ενός ατόμου ως κατι που ειναι (γιατι ειναι σεξιστικο να τσουβαλιαζεις ενα φυλο και να του δινεις χαρακτηριστικα). Ενδεχομενως να βγηκε πιο αυστηρο το post απο οτι περίμενα επειδη η συζητηση με εχει κουράσει αλλα καλο ειναι να επανεξετασεις την δικη σου συμπεριφορα.

#71437 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 27 February 2013 - 20:15

Πόσες μέρες μιλάτε για αυτό?

#71438 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 27 February 2013 - 20:51

Χρόνια ολόκληρα :P

Guys and gals η black hole είναι ένα μέρος για συζήτηση περί ανέμων και υδάτων και το 99% των περιπτώσεων είναι ένα μέρος ανηλεούς spam. Αν θέλετε να πείτε κάτι είστε ελεύθεροι να το πείτε, καθώς και να αλλάξετε τη συζήτηση. Ή μπορείτε να αγνοήσετε αυτά που γράφονται και να ασχοληθείτε...χμ δεν ξέρω... με κανα anime XD Όμως σας παρακαλώ να λείπουν τα σχόλια, τύπου "βαρεθήκαμε" ή "σταματήστε να μιλάτε για αυτό το θέμα". Στο aNiMe//GR από πάντα καλώς ή κακώς επιτρέπαμε όλες τις συζητήσεις αρκεί να γίνονται μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια.

That said παρακαλώ όλους όσους θέλουν να ποστάρουν κάτι άσχετο να το κάνουν, όλους όσους δεν θέλουν να διαβάσουν αυτή τη συζήτηση να μην το κάνουν, όλους όσους δεν έχουν να ποστάρουν τίποτα άσχετο ή σχετικό να μην ποστάρουν και οποιονδήποτε νιώθει να προσβάλλεται ή για προσωπικούς λόγους δεν θέλει να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση να στείλει ένα pm σε κάποιον mod που βλέπει online εκέινη τη στιγμή με την παράκληση να το διαβιβάσει σε όλη την ομάδα.

Θέλω να πω ότι αυτό δεν πάει σε κανέναν συγκεκριμένα και ότι τα γράφω έχοντας φτάσει σε επίπεδα νιρβάνας νέα σε μένα οπότε δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος επιθετικότητας.

Προσωπικά είμαι διχασμένη καθώς από τη μια δεν ξέρω αν οδηγεί πουθενά αυτή η συζήτηση αλλά από την άλλη ξέρω πως ποτέ σχεδόν μία συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την κάνουμε.

Peace and love, σας αγαπώ όλους, και όταν θα δουλεύω 12 ώρες τη μέρα από τον επόμενο μήνα θα σας σκέφτομαι (καθένας με τον πόνο του όμως!)

xbJ3b2w.jpeg

#71439 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 27 February 2013 - 20:53

Φέρτε τον Theodore.

#71440 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 27 February 2013 - 20:54

.

Peace and love, σας αγαπώ όλους, και όταν θα δουλεύω 12 ώρες τη μέρα από τον επόμενο μήνα θα σας σκέφτομαι (καθένας με τον πόνο του όμως!)

Ωωωω συγχαρητήρια για την δουλειά Mono chan και καλή αρχή!!!! :D :yahoo:

#71441 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 27 February 2013 - 20:56

OdyMonaxos

Όσο αφορά τις ορμόνες κλπ, your logic is sound, που λέει και ο Spock. :P

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως έβγαλες εντελώς τον κοινωνικό-πολιτισμικό παράγοντα εκτός
Spoiler:

Το ότι όμως αυτοί οι κανόνες μπορεί να λειτουργούν αντισταθμιστικά δεν σημαίνει ότι κοινωνικός - πολιτισμικός παράγοντας ή οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας δεν ασκεί καμία επίδραση. Είναι τεράστια απλούστευση να λες ότι εφόσον ένας παράγοντας δεν οδηγεί σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, άρα δεν ασκεί καμία επίδραση.

Από κει και πέρα δεν υπάρχουν παράγοντες που επιρρεάζουν την "επιθετικότητα" και την "θέληση για κυριαρχία";; Είναι εν τέλη η πληθώρα ερευνών που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα σε κοινωνιολογία και ψυχολογία εντελώς άσκοπη; Δεν υπάρχουν κοινωνικοί παράγοντες που επιρρεάζουν την επιθετικότητα;

Προφανώς το θέμα μας εξαρχής ήταν η θέληση για επιβολή και η επιθετικότητα εφόσον μιλούσαμε για rape culture και πάνω σε αυτό προσπαθούσαμε να θίξουμε μερικές πιθανές αιτίες. Είναι σχεδόν κυκλικό επιχείρημα να χρησιμοποιείς την επιθετικότητα και την θέληση για κυριαρχία/επιβολή ως αιτιολογία του βιασμού.

Edited by Gilmaru, 27 February 2013 - 21:03.

#71442 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 27 February 2013 - 20:59

Youtube Video

HnH5aB0.jpg

#71443 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 27 February 2013 - 21:05

Ωωωω συγχαρητήρια για την δουλειά Mono chan και καλή αρχή!!!! :D :yahoo:

Τίποτα δεν απαλύνει περισσότερο την καρδιά ενός σκλάβου ασκούμενου δικηγόρου από τη συμπαράσταση και την αγάπη του ανηψουδιού [sic] :3

xbJ3b2w.jpeg

#71444 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 27 February 2013 - 21:08

Τίποτα δεν απαλύνει περισσότερο την καρδιά ενός σκλάβου ασκούμενου δικηγόρου από τη συμπαράσταση και την αγάπη του ανηψουδιού [sic] :3

Το σόι του Anime.gr: Η ψυχολογική σας υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές.

#71445 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 27 February 2013 - 21:16

πες που θα είσαι να έρθω απέξω να ανοίξω καντίνα για ψυχολογική υποστήριξη...