Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#106 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 30 May 2008 - 14:16

σημερα πρωτη φορα που εφαγα pocky και miso...ειλικρινα με οσι ειλικρινια εχω και τα 2 τα σπανε!!!δεν περιμενα να μου αρεσουν τοσο:awww:......και επισης σημερα μιλισα ιαπωνικα για πρωτη φορα στην ζωη μου στην κυρια που εχει το μαγαζι..οσο μπορεσα δηλαδη!ειμαι πλυ πλυ χαρουμενος!!:ureshii:

#107 Rick Hunter

Rick Hunter

Anime Newbie

• Members
  • 32 posts

Posted 30 May 2008 - 17:32

Εχω δοκιμασει λιγο σακε που μου εφερε εναs φιλοs πριν μερικα χρονια οταν ταξιδεψε ιαπωνια..+ μου ειχε φερει και ενα Manga περιοδικο!...
Posted Image

#108 kinmaru

kinmaru

Starting...

• Members
  • 8 posts

Posted 30 May 2008 - 22:16

τέλεια μίλησε ο κώστας σήμερα αλλα καθότι είναι και μετριόφρων..=P ενθουσιάστηκε η κυρία..=)

btw τα πόκυ ήταν τέλεια =D
:bath:

#109 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 31 May 2008 - 23:59

arigatou kinmaru-chan....καλα μην υπερβαλουμε κιολλας κολωσα λιγο:Crying2::Crying2:

#110 poldo

poldo

nani?nani?

• Members
  • 109 posts

Posted 01 June 2008 - 05:25

εδω και ενα μηνα τρωω τα δικα μου sushi!!! εχω ενθουσιαστει και φτιαχνω συνεχεια αλλα προσφατα μου τελιωσε η wasabi :dazed: και μου τελειωνει και το ρυζι :uhh: αλλα το χτυπημα κατω απο τη μεση ηταν οταν εδωσα να τα δοκιμασουν 4 φιλοι μου μου παν δεν τους αρεσαν :terror2: και αναρωτιεμαι αν κανω κατι λαθoς αλλα η γευση τους ειναι σχεδον ιδια με αυτη που εχουν αυτα που τρωω στην αθηνα...wtf?:erk:
Posted Image

#111 kinmaru

kinmaru

Starting...

• Members
  • 8 posts

Posted 01 June 2008 - 15:59

μπορεί απλά να μην αρέσει στους φίλους ρε συ :P

btw κα1 συνταγή για noodles?? :)
:bath:

#112 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 01 June 2008 - 17:04

ισως θα αξιζε ayu να προσθεσεις στη πρωτη σελιδα μαγαζια στην αθηνα / θεσσαλονικη που προσφερουν ποιοτικη ιαπωνεζικη κουζινα?

#113 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 01 June 2008 - 23:17

Έχει κανείς καμιά ιδέα που μπορώ να βρω από κεινα τα μανιτάρια που είναι για το ζωμό του ramen στη θεσσαλονίκη...?Έχω ακούσει ότι ο Κοσμάς μπορεί να έχει σάκε αληθεύει??
Posted Image

#114 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 02 June 2008 - 13:22

τι?γιατι να μην αρεσει στους φιλους του?εδω αρεσαν σε "αμερικανακι"τι λες τωρα yurusenai(ελπιζω ν το εγραψα σωστα:whistling:)

#115 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 02 June 2008 - 13:52

Το αγαπημένο μου ιαπωνικό φαγητό είναι τα yakisoba! Απλά τρελαίνομαι! Έχω φάει επίσης takoyaki και είναι τέλειο (εδώ που τα λέμε ό,τι έχει το yaki μέσα είναι πολύ ωραίο). Επίσης το omuraisu μου άρεσε (και δεν μου αρέσουν συνήθως οι ομελέτες) και το sashimi...
Προτείνω να διοργανώσουμε μια gourmet εκδρομή στην Ιαπωνία και να φάμε όλες τις σπεσιαλιτέ 1-2 περιοχών! Το χω άχτι που δε δοκίμασα okonomiyaki όσο ήμουν Όσακα! Όλα τα μαγαζιά ήταν τίγκα στον κόσμο! Γκρρρρ.... :erk:

#116 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 02 June 2008 - 17:15

Το αγαπημένο μου ιαπωνικό φαγητό είναι τα yakisoba! Απλά τρελαίνομαι! Έχω φάει επίσης takoyaki και είναι τέλειο (εδώ που τα λέμε ό,τι έχει το yaki μέσα είναι πολύ ωραίο). Επίσης το omuraisu μου άρεσε (και δεν μου αρέσουν συνήθως οι ομελέτες) και το sashimi...
Προτείνω να διοργανώσουμε μια gourmet εκδρομή στην Ιαπωνία και να φάμε όλες τις σπεσιαλιτέ 1-2 περιοχών! Το χω άχτι που δε δοκίμασα okonomiyaki όσο ήμουν Όσακα! Όλα τα μαγαζιά ήταν τίγκα στον κόσμο! Γκρρρρ.... :erk:

καλα βαλε τα λεφτα και παμε, αλλα εγω θα την κανω καποια στιγμη, θα αρπαξω το φαι και θα την κανω για akihabara μερια :hahaha::hahaha:.

ontopic: εγω νομιζω απο καθαρη ιαπωνεζικη κουζινα δεν εχω φαει ποτε :emptyonexg1::emptyonexg1: και θελω πολυ ιδιαιτερα αυτο το πιατο που τρωνε στο naruto που ψηνουν το κρεας στο τραπεζι και αλλα που δε ξερω τα ονοματα τους ...

#117 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 02 June 2008 - 17:36

καλα βαλε τα λεφτα και παμε, αλλα εγω θα την κανω καποια στιγμη, θα αρπαξω το φαι και θα την κανω για akihabara μερια :hahaha::hahaha:.

ontopic: εγω νομιζω απο καθαρη ιαπωνεζικη κουζινα δεν εχω φαει ποτε :emptyonexg1::emptyonexg1: και θελω πολυ ιδιαιτερα αυτο το πιατο που τρωνε στο naruto που ψηνουν το κρεας στο τραπεζι και αλλα που δε ξερω τα ονοματα τους ...

Αν ήμουν πλούσια θα έβαζα λεφτά για πολύ κόσμο για να μην είμαι μόνη μου...
Αυτό το φαγητό που τρώνε στο Naruto είναι yakiniku. Σας το πα ό,τι έχει μέσα yaki στο όνομα είναι πολύ πολύ νόστιμο! Το εν λόγω δεν το έχω φάει βέβαια αλλά αν μοιάζει σε γεύση έστω και λίγο με το Νο1 αγαπημένο μου φαγητό στον κόσμο, το bulggogi (Korean BBQ meat) τότε είναι πανίσχυρο!!!

#118 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 02 June 2008 - 18:03

μαλιστα οταν ανεβω αθηνα ( η αμα προηγηθει σαλονικα) παμε για φαι... θελω μαζι καποιον/ καποια να μου δειξει καλα φαγητα :ureshii:

#119 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 02 June 2008 - 20:28

Έχει πάει κανείς σας στο μίνι μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας?
Για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα Ιαπωνικό μίνι μάρκετ με τρόφιμα από την χώρα.
Το έχω δει από έξω αλλά διστάζω λίγο να μπω γιατί οι τιμές του είναι αντίστοιχες με αυτές του Τόκιο..
Αφού μας είναι δύσκολο να διοργανώσουμε την ιδέα της a2a, τι θα λέγατε να κάναμε κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη?
Btw, ανακάλυψα πως στην Υμηττού υπάρχει το moshi-moshi, αλλά δεν ξέρω τι κουζίνα έχει.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#120 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 04 June 2008 - 17:38

Tamagoyaki( fried eggs σε κανονικη μεταφραση)(sweet rolled eggs αλλιως)
Θα χρειαστουν ,
1+1/2 με 2 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη,(μην τα παραφορτοσετε κιολας)
1 κουταλια της σουπας soja sauce ( σε ολα τα σουπερμαρκετ 3 ευρω κανει το μπουκαλακι)
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
4 αυγα.
Επεξεργασια :
Σπατε τα αυγα και τα αδειαζετε σε ενα μπωλ. Επειτα προσθετετε ολα τα παραπανω , και χτυπατε με πηρουνι. (οπως μια ομελετα, ωστοσο δεν το παρακανετε στο χτυπημα)
Επειτα, αλειφετε το τηγανι σας με λαδι ( πρεπει να ειναι αντικολλητικο αλλιως δε παιζει φαση).
Αφου ζεσταθει το λαδι, περνετε ενα μικρο μερος απο το μειγμα σας ( αρκετο ωστε να δημιουργησει μια στρωση παχους 3χιλιοστα) και το αφηνετε να ψηθει και απο τις 2 μεριες, χωρις ωστοσο να το γυρισετε.
Μολις ψηθει , το ξεκολλατε απο το τηγανι, και το τυλιγετε σε ενα ρολο.
Επειτα, σερνετε και αφηνετε το ρολο στην ακρη του τηγανιου σας ( ειτε προς το μερος σασ η απεναντι σας ,οχι στα πλαγια)
Μετα βαζετε αλλη μια ιδια δοση απο το μειγμα σας στο μερος του τηγανιου που ειναι αδειο, και προσεχετε να κολαει στο ηδη τυλιγμενο , αλλα να μην το καλυπτει.
αφηνετε και αυτη τη δοση να ψηθει, και στη συνεχεια τυλιγετε στο προηγουμενο κομματι. Επαναλαμβανετε την διαδικασια μεχρι να τελειωσει το μειγμα (3 φορες ειναι αρκετες για τη συγεκριμενη δοσολογια).
Επειτα, περνετε το τυλιγμενο tamagoyaki, και το κοβετε σε ροδελες ( αν θελετε και κατα μηκος για μικροτερα κοματια )
Οριστε το αποτελεσμα
Posted Image

Αν κατι δε σας φαινεται ευκολο η κατανοητο , υπαρχουν πολλα βιντεο στο youtube οπως αυτο :
YouTube - How to make tamagokayi.
|< @ |_ |-| 0 |2 3 X |-| !
Signature Removed