Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#256 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 24 October 2009 - 13:12

καταφερα και εκανα dango:joyful: μετα απο 4 αποτυχιμενες προσπαθειες.......αξιζε τον κοπο ειναι απλος θειακα

#257 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 24 October 2009 - 23:04

Dango?! Δώσε και σε εμάς :)

#258 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 26 October 2009 - 12:42

χαχαχαχα.... παντως μετα από τρεις εβδομάδες ιαπωνικά φαγητα, σας εγγυόμαι ότι το MaDonalds φαινόταν υπέροχο, και τα Βig Mac εξαισια! η ελειψη κρεατος και ψωμιου...

#259 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 October 2009 - 12:54

Καλύτερα να φάω σαπούνι...
μια στιγμή τα Mcdonalds είναι σαπούνι...

#260 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 26 October 2009 - 13:17

McDonalds; Kρέας;:nosey: ΟΚ, εδώ με έχασες.:hahaha:
Ήσουν τόσο απελπισμένος δηλαδή;:nosey: Δεν το έχω ζήσει αυτό που λες οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρη πάντως δεν νομίζω να έφτανα ποτέ σ' αυτό το σημείο. Εντάξει έχει διάφορα περίεργα που δεν είναι για να τα τρως συνέχεια, αλλά δώσε μου yakisoba σε παραλλαγές (και γενικά οτιδήποτε με noodles) και δεν έχω πρόβλημα να το τρώω καθε μέρα.:drink:
Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν κι άλλα που θα μου αρέσουν επίσης πολύ αλλά δεν μπορώ να δοκιμάσω εδώ και αμφιβάλλω αν θα δοκιμάσω ποτέ.:unlucky:(Όταν ξαναπάς, με παίρνεις μαζί να σου μαγειρεύω ότι τραβάει η ψυχή σου και εγώ να τρώω στην θέση σου έξω;:himitsu:Ε;Ε;:P)

Posted Image

Posted Image

#261 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 26 October 2009 - 13:30

Ενα ειναι το υπερτατο ιαπωνικο φαγητο ........ natto:hahaha:οποιος το εχει δοκιμασει ξερει....http://en.wikipedia.org/wiki/Natt%C5%8D

#262 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 October 2009 - 14:08

ένα είναι το υπερταο ασιατικό φαγητό dumplings αυτό που εμείς οι πόντιοι λέμε
βαρένικα.... ειδικά με φέτα είναι όλα τα λεφτά.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vareniki

#263 pontikaki

pontikaki

Ot@ku Relic

• Members
  • 34 posts

Posted 26 October 2009 - 16:45

ένα είναι το υπερταο ασιατικό φαγητό dumplings αυτό που εμείς οι πόντιοι λέμε
βαρένικα.... ειδικά με φέτα είναι όλα τα λεφτά.

Αχ...ναι...gyoza...είναι τέλεια! Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Χοχοχο... :try:
Τώρα το ψήνω άγρια να φτιάξω ichigo daifuku. (γλυκό με bean paste, φράουλα και sticky rice) Είναι νοστιμότατα, χορταστικά και δροσιστικά, αλλά δύσκολα και χρονοβόρα τα άτιμα...:nanana:

Posted Image

Spoiler:

#264 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 26 October 2009 - 16:58

Αχ...ναι...gyoza...είναι τέλεια! Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Χοχοχο... :try:
Τώρα το ψήνω άγρια να φτιάξω ichigo daifuku. (γλυκό με bean paste, φράουλα και sticky rice) Είναι νοστιμότατα, χορταστικά και δροσιστικά, αλλά δύσκολα και χρονοβόρα τα άτιμα...:nanana:

και εγω ψηνομαι να τα φτιαξω :wooi2: το μονο πολυ χρονοβορο στα ichigo daifuku ειναι να φτιαξεις το anko( red bean paste) :madtodeath::madtodeath: ειδικα αμα δεν το ειχεις αγορασει ετοιμο...

#265 pontikaki

pontikaki

Ot@ku Relic

• Members
  • 34 posts

Posted 26 October 2009 - 17:22

και εγω ψηνομαι να τα φτιαξω :wooi2: το μονο πολυ χρονοβορο στα ichigo daifuku ειναι να φτιαξεις το anko( red bean paste) :madtodeath::madtodeath: ειδικα αμα δεν το ειχεις αγορασει ετοιμο...

Μ' αρέσουν οι πειραματισμοί...:nosey: Και όντως, βλέποντας ένα βίντεο στο youtube για την προετοιμασία, το μόνο ζόρικο κομμάτι ήταν το anko.

Δυστυχώς δε φημίζομαι για τις τρελές μου ικανότητες πάνω στα γλυκά και ευελπιστώ να μην κάνω μια κουζίνα χάλια...Άλλο που δε θέλει η μάνα μου να βρει αφορμή να με κυνηγάει με τη μυγοσκοτώστρα.:oo:

Posted Image

Spoiler:

#266 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 26 October 2009 - 19:18

To natto δεν τρωγεται με τίποτε! Ισως ειναι το μονο φαγητο που δεν τρωγεται. Ολα τα αλλα τα βρισκω παντα υπεροχα! Τα ramen παιδια γινονται με 1000 διαφορετικούς τρόπους, καθε χωριο τα κανει διαφορετικό. Έφαγα σε ενα κουτουκακι στο πατωμα στην παλια συνοικία του Kyoto, ramen σε σούπα με ξεραμένο γλυκο ψάρι μεσα!!! και ήταν εξαίσιο...

Οσο για τα McDonalds αγαπητη NightEyes, η έλλειψη κρεατος ειναι αυτη που γίνεται εντονη, και τα McDonalds που δεν τα πλησιαζω στην Ευρωπη, ηταν τόσο δελεαστικά μετα από 3 εβδομάδες...

Παντως ενα αλλο που δε συνειδητοποιείται ειναι ότι το φαί τους αδυνατίζει! Τρωγοντας 1 μηνα στο Τόκυο, 3 γευματα την ημέρα, αδυνατησα - ελλειψη λαδιού και βουτύρου!! Το φαι σε περιτρυγιρίζει παντου, και στα σούπερμαρκετ ειναι γεματα από έτοιμα σούσι και νοριμάκι που ειναι πολυ φτηνα και δελεαστικά... σίγουρα τρως καλα...

Τα dumplings ξεκίνησαν από την Κίνα. Στο Χian εχει ενα εσταιτόριο που κάνει dumplings με 500 διαφορετικούς τρόπους! Εφαγα dumplings με καστανα, χόρτα, καρύδια, χοιρινό...πω πω απειρα.... και συνήθως με σόγια...

Edited by iai, 26 October 2009 - 20:36.

#267 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 October 2009 - 20:15

ναι το είδαμε και εμείς αυτό το ντοκυμαντέρ...
σταμάτα να διπλοποστάρεις.... USE THE EDIT BUTTON...
και τα μισά που γράφεις δεν τα καταλαβαίνω ενώ τα άλλα μισά
δεν τα πιστεύω.

#268 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 26 October 2009 - 22:34

@iai
Εμενα πσοσωπικα μου ερεσει πολυ το ναττο....οποτε το βρισκω το αγοραζω :riiight:γουστα ειναι αυτα:canthelp:επρεπε να δεις τις εκφρασεις των φιλλων μου οταν με ειδαν να το τροω κατι μεταξι:OMG3::blurah5::puke:

#269 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 26 October 2009 - 22:57

btw τα McDonalds στην Ιαπωνία δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο του κόσμου... πόσο μάλλον με τα ελληνικά...
Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν ντόπιο βοδινό, που είναι ως γνωστόν το καλύτερο στον κόσμο. Γι' αυτό, μην προτρέχετε να κρίνετε "McDonalds = πλαστικό κρέας"...
Και στο Λονδίνο που πήγα σε McDonalds ήταν 1000 φορές καλύτερα από τις πλαστικούρες που έχουμε εδώ...
Posted Image
Posted Image

#270 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 October 2009 - 23:07

στην ιαπωνία δεν είναι που ποτιζουν μπύρα στις αγελάδες για να έχουν νόστιμο κρέας
όπως και να έχει είναι Junk food και μάλιστα low quality γιατί να φας αυτό όταν μπορείς
να δοκιμάσεις χιλιάδες νέες γεύσεις;