Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#241 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 22 May 2009 - 11:18

etherios...που να έρθω ... στη θεσσαλονίκη μένω...

#242 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 09 July 2009 - 11:01

Βασικά θα ήθελα να μουν προτείνι κάποιος ένα ιαπωνικό μαγαζί στην Αθήνα που να είναι φθηνό και καλό.Οταν εννοώ φθηνό, δλδ περίπου 10 euro το άτομο.
Θα προτιμούσα να μου πει κάποιος που έχει σχετικά πρόσφατα για να μην έχουν αλλάξει οι τιμές και επίσης θέλω αν γίνεται να ξέρω τι παίζει με το κουβερ, αν υπάρχει κι αν χρεώνουν πολύ τα αναψυκτικα γιατί κάνουν κάτι τέτοια σε έθνικ μαγαζιά.
Ευχαριστώ πολύ :)
Posted Image

#243 Nina 火蝿

Nina 火蝿

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 25 August 2009 - 18:25

Γεια σας!:hi: Το αποφασισα μετα απο πολυ καιρο να φτιαξω λογαριασμο στο σαιτ.. :ureshii:καθομουν σημερα στο γραφειο και διαβαζα το τοπικ αυτο και ενα εχω να πω..Ντροπη σας!μου τρεχαν τα σαλια απλα.:awww:.γυρισα λοιπον κοματια σπιτι κ καθομουν και μαγειρυα κατσουντον! χεχε :lovulovu:

#244 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 01 October 2009 - 14:29

Για όσους δεν εχουν δοκιμασει sushi μια πολυ απλη συνταγή που χρησιμοποιώ όταν ερχονται φίλοι.
1) βραζουμε ρύζι καρολίνα έτσι ώστε να γινει λαπας. Ενω βραζει μια κουταλια ξυδι δινει γευση επίσης.
2) όταν τελειώσει το αφήνουμε να κρυώσει και με βρεγμένα χερια πλαθουμε σαν κεφτεδακια.
3) Περνουμε σολομό καπνιστό και τον κόβουμε φέτες και τον τοποθετούμε πανω σε καθε κεφτεδάκι ρυζιού (απλα τον ακουμπαμε)
4) Ετοιμο! Για να το φαμε, το βουταμε σε ενα πιταάκι σογια (κατα προτίμηση Κιkoman από Μαρινόπουλο). Αψογη γευση, και μοιαζει πολύ με τη γευση του sushi.
Επιεπλεον δεν ειναι ωμο (που στην Ελλάδα το ωμό ποιος το εμπιστευεται...χαχαχα)

#245 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 05 October 2009 - 21:32

Και ενα εξωτικό ρόφημα που μ' αρεσει. Παρτε καλαμπόκι έτοιμο (μπαρμπα Σταθη) βραστε το να ειναι για φαγωμα ετοιμο και όπως ειναι βραστο, βαλτε το στον αποχυμωτή. Στο υγρο που βγαινει προσθετετε λιγο ζαχαρη. Πίνεται ζεστο. Ασυνηθιστο αλλα αρκετα γιαμ γιαμ.

#246 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 05 October 2009 - 22:10

Εγω παντος επιχειρισα να κανω χθες Okonomiyaki :ureshii: καλο βγηκε
Spoiler:

#247 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 05 October 2009 - 23:56

Εγω παντως οταν ειχαμε παει με τον σχολειο μου παρισι πηγαμε να κολατσισουμε σε ιαπωνικο εστιατορια...οι τιμες ηταν προσιτες κ το φαγητο θα ελεγα μετριο προς το καλο χωρις φυσικα να εχω δοκιμασει original φαγητο απο την ιαπωνια!

Posted Image

#248 HeLLBoiS

HeLLBoiS

Sasuke Hater

• Members
  • 323 posts

Posted 06 October 2009 - 01:26

Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω ιαπωνικη κουζινα αλλα μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει μονο ραμεν και noodles με μια σαλτσα(δεν θυμαμαι πως το ελεγαν μας το προτεινε η σερβιτορα στο noodle bar στην σαλονικη :P ).Ειδικα για εμας που σπουδαζουμε σε κρυες πολεις (Κοζανη) τα ετοιμα ραμεν ειναι συντροφος τα κρυα βραδια που πεινας και βαριεσε να παραγγειλεις η να μαγειρεψεις κατι:bath::bath:..Δεν μου αρεσουν τα θαλασσινα(εκτος απο ροδελες καλαμαρακια και καλα μαγειρεμενο χταποδακι :P ) εχει κανεις να προτεινει κανενα φαγητο που μπορεις να βρεις τα υλικα του στην ελλαδα(κατα προτιμηση σαλονικι)??

BTW τρωω ραμεν την ωρα που γραφω το ποστ..

#249 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 06 October 2009 - 07:02

εγω 8α 8ελα να ρωτησω κατι αλλο: αθηνα μενω(κλασικα) και εχω παει σε 1-2 εστιατορια να φαω ραμεν, αλλα που δωσανε μια σουπα με μερικα noodles, μονο που δεν τους ηρ8ε στο κεφαλι. κανονικο θελω να φαω, η εστω αυτο που τρωει ο ναρουτο, που εχει ?

#250 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 06 October 2009 - 10:16

εγω κανονικο θελω να φαω, η εστω αυτο που τρωει ο ναρουτο, που εχει ?

Ιαπωνια

Spoiler:

Posted Image

#251 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 06 October 2009 - 10:22

Έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση μέσα στο forum.
Ήταν από τα πρώτα πράγματα που είχα διαβάσει θυμάμαι και αυτό που αποκόμισα είναι ότι στην Ελλάδα ramen, γιοκ.

Τα έτοιμα καμία σχέση, άσε που δεν είναι Ιαπωνικά. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει τίποτα έτοιμο made in japan.
Από κει και πέρα έχω ακούσει από Γιαπωνέζα, ότι υπάρχει 1 εστιατόριο στην Αθήνα που έχει καλή Ιαπωνική κουζίνα (δεν ξέρω ποιο όμως) αλλά δεν σερβίρουν ramen. Αυτό, όπως και άλλα βλέπετε(που δείχνει συχνά σε anime), είναι φαγητό fast food: Δεν πρόκειται να τα δεις σε καλά εστιατόρια.

To μόνο μαγαζί που έχω βρει μέσω internet που πουλάει ramen στην Ελλάδα είναι αυτό. Οι συσκευασίες δεν έχουν καμία σχέση με όσες έχω πετύχει στα μαγαζιά(Είναι στα Ιαπωνικά. Τα περισσότερα που έχω πετύχει είναι γραμμένα στα Αγγλικά με λίγα κινέζικα), οπότε πρέπει να είναι από Ιαπωνία.

Posted Image

Posted Image

#252 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 06 October 2009 - 10:56

Ιαπωνια

Spoiler:

χαχαχαα... καταλαβα. τεσπα, βαριεμαι και να το φτιαχνω μονος, ειδα κατι βιντεο και λοιπα αλλα 8ελει πολυ προετειμασια.

#253 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 06 October 2009 - 12:41

χθες στο Iron Chef στο ΣΚΑΙ η host chef έχει ελληνική καταγωγή
και δημιούργησε ένα fusion Ελληνικής και Ιαπωνικής Κουζίνας.
φάνηκε τέλειο.

#254 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 06 October 2009 - 14:23

Έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση μέσα στο forum.
Ήταν από τα πρώτα πράγματα που είχα διαβάσει θυμάμαι και αυτό που αποκόμισα είναι ότι στην Ελλάδα ramen, γιοκ.

Τα έτοιμα καμία σχέση, άσε που δεν είναι Ιαπωνικά. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει τίποτα έτοιμο made in japan.
Από κει και πέρα έχω ακούσει από Γιαπωνέζα, ότι υπάρχει 1 εστιατόριο στην Αθήνα που έχει καλή Ιαπωνική κουζίνα (δεν ξέρω ποιο όμως) αλλά δεν σερβίρουν ramen. Αυτό, όπως και άλλα βλέπετε(που δείχνει συχνά σε anime), είναι φαγητό fast food: Δεν πρόκειται να τα δεις σε καλά εστιατόρια.

To μόνο μαγαζί που έχω βρει μέσω internet που πουλάει ramen στην Ελλάδα είναι αυτό. Οι συσκευασίες δεν έχουν καμία σχέση με όσες έχω πετύχει στα μαγαζιά(Είναι στα Ιαπωνικά. Τα περισσότερα που έχω πετύχει είναι γραμμένα στα Αγγλικά με λίγα κινέζικα), οπότε πρέπει να είναι από Ιαπωνία.

Στο SALAMAT έχει instant noodles Ιαπωνικότατα πάντως (ramen όχι)

#255 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 06 October 2009 - 14:57

Νομίζω η χρήση σάλτσας σογια (παρτε Kikkoman απο Βασιλόπουλο) ή Σαλτσα Teriyaki, κανει τα φαγητα να μοιαζουν πολύ με ιαπωνικά. Π.χ.
- φιδες στραγγισμένος με σόγια, μοιαζει με noodles (αν δεν τηγανιστει και λίγο σε δυνατή φωτια με τη σόγια, πολύ παραπάνω)
- κοτόπουλο στο γκριλ περιχυμένο με σαλτσα teriaki, επίσης μοιαζει με αντίστοιχο στην Ιαπωνία.
- έδωσα πανω συνταγι για σουσι.
- Onigiri: βραζουμε όπως ανωτέρω το ρύζι ώσπου να γινει λαπας. το αφήνουμε να κρυώσει. Με βρεγμένα χέρια το πλάθουμε σε τρίγωνα πλαυρας 7 εκ περίπου και παχους 1 εκ. Τα βαζουμε σε ταψί πανω σε λαδόκολα και ριχνουμε από πανω λίγο knorr λαχανικών και σαλτσα σογιας. Τα ψήνουμε στο γκριλ ωσπου να ξεραθούν λίγο εξωτερικά. Τρώγονται με το χερι. (πολυ δημοφιλη σε barbeque).
(oύτε μαγειρας να ήμουν....)