Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?
Posted 03 January 2008 - 17:47

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--
http://otakulens.wordpress.com
Posted 04 January 2008 - 00:19
Posted 04 January 2008 - 11:51
Επί τη ευκαιρεία, κανονικό Manga φυσικά, καθώς με τα scans δεν καταλαβαίνεις ρε παιδί μου ότι διαβάζεις manga, καμία σχέση. Άλλο αν καμιά φορά κατεβάζω και scans, δε γίνεται να αγοράζει κανείς συνέχεια Manga.
Posted 09 January 2008 - 21:00
To καλό με τα scanlations είναι, εκτός του ότι είναι τζάμπα, ότι μιας και πολλά groups βγάζουν το ίδιο manga, υπάρχει πολυφωνία στη μετάφραση και μια πιο σφαιρική κατανόηση του νοήματος απο τον αδαή με τα Ιαπωνικά. (Σαν εμένα)
Βέβαια, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο ένα group να παρατήσει ένα project και μετά άντε να το βρεις! Γιατί τα groups δεν πληρώνονται να κάνουν μετάφραση, ενώ όσοι δουλεύουν για εκδοτικούς οίκους ναι, οπότε έχεις μια σιγουριά...
Επιπλέον, με τα scanlations είσαι up to date, γιατί αν περιμέναμε τον εκδοτικό οίκο τα βγάζει ένα-ένα τα takoubons, ζήτω και καήκαμε!
Αλλά θα συμφωνίσω ότι το χαρτί έχει άλλη μαγεία να πας στο μαγαζί, να το αγοράσεις, να δεις τί άλλο παίζει... αλλά πού λεφτά!
Posted 09 January 2008 - 21:13

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--
http://otakulens.wordpress.com
Posted 13 January 2008 - 05:02
Posted 13 January 2008 - 08:48
.....my love i dream about your lips my love i will never have your lips
i will never touch your sweet lips
never see or feel your taste buds..........
Posted 23 June 2008 - 15:55
Posted 23 June 2008 - 16:22
Posted 23 June 2008 - 16:33
Γενικά είναι πιο βολικά ενώ διαβάζονται παντού και σε ότι στάση θέλεις...
Το θέμα είναι ότι τα scanlation βοηθούν και βολεύουν εξίσου.
Έχουν πιο πιασάρικη μετάφραση, τα βρίσκεις γρηγορότερα και το κυριότερο είναι και τζάμπα.
Εγώ τα βλέπω σαν demo, αφού αν ήταν να αγοράσω μια manga σειρά, θα της είχα ρίξει μια ματιά στα scanlation πρώτα.
Επίσης τα scanlation είναι must για ongoing και καινούργιες σειρές. Αν είναι να περιμένεις μετάφραση στα Αγγλικά... βράσ' τα κι άσ' τα
Posted 23 June 2008 - 17:28
Θεωρητικα, προτιμω σιγουρα το εντυπο. Αλλη αισθηση να το κρατας στα χερια και να γυριζεις τις σελιδες, και αλλη απλα να σκρολαρεις στο PC.
Πρακτικα, προτιμω στο PC γιατι δεν κοστιζει 10 Ευρω το volume.
Posted 23 June 2008 - 23:38
Απλά τα διαβάζω γιατι μου αρέσουν και όποτε θέλω να ξαναδω κάτι, τρέχω στον φίλο μου τον εναμανγκα και μου τα λέει όλα
+Ότι δεν τα πάω καλά με οτιδήποτε είναι σε έντυπη μορφή.....
Posted 23 June 2008 - 23:49
Posted 24 June 2008 - 05:58
Posted 24 June 2008 - 19:04
Κατεβαίνει ο πατέρας μου Αθήνα, του ζητάω να με πάρει κι εμένα, πάω κατευθείαν Solaris, ψάχνω στα ράφια για τις αγαπημένες μου σειρές, χαζεύω τις άλλες, ξεφυλλίζω τα περιοδικά, ψάχνω απεγνωσμένα τους τόμους που ήρθα να πάρω, άλλες φορές τους βρίσκω άλλες όχι... Μια φορά το manga που ήθελα ήταν στο πάνω πάνω ράφι (μα καλά, δεν τους έχει περάσει απ'το μυαλό ότι κάποιοι manga fans είναι κάτω από 1.80?) και κατέληξα να μην το πάρω. Και μετά τα ξεφυλλίζω στο αυτοκίνητο στην επιστροφή και γυρνάω σπίτι καταζαλισμένη... Γενικά το όλο πράγμα είναι φοβερή φάση.
Κι ύστερα είναι απλά τέλειο να έχεις στα χέρια σου το βιβλιαράκι, με την αφή και τη μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, να το διαβάζεις όπου, όποτε και όσες φορές θέλεις και μπορείς να τα χαζεύεις με τις ώρες χωρίς να γίνονται τα μάτια σου τετράγωνα.
Φυσικά και τα scanlations είναι πολύ καλά, αλλά άλλη αίσθηση έχει το βιβλίο. Κι ύστερα υπάρχει και το πρόβλημα με τα τετράγωνα μάτια...
-bookworm mode OFF-